Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos januari 2017

1.661 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 80 81 82 83 84 » | Laatste
Ruud Rubbers
0
quote:

mooiweer schreef op 12 januari 2017 21:39:

[...]

Die stroman aankopen kopen alvast voor Gilead in.
Mijn vrouw koopt ook in denk ik.
Ruud Rubbers
0
Ja, laatste kopje koffie en dan snel naar bed. Wil er altijd voor 10 uur in zitten liggen

Welterusten en tot morgen! Voor jou duurt het nog even kip, een fijne dag!

m.vr.gr. Ruud
egeltjemetstekel
0
quote:

Ruud Rubbers schreef op 12 januari 2017 21:49:

[...]Mijn vrouw koopt ook in denk ik.
laatst vroeg ik aan een vrouw die de stad in ging of ze lekker ging shoppen...

"Nee," zei ze: "ik ga winkelen".

Ik heb nog niet uitgevonden wat nou het verschil is.
[verwijderd]
1
quote:

egeltjemetstekel schreef op 12 januari 2017 22:08:

[...] laatst vroeg ik aan een vrouw die de stad in ging of ze lekker ging shoppen...

"Nee," zei ze: "ik ga winkelen".

Ik heb nog niet uitgevonden wat nou het verschil is.
winkelen doe je bij de C&A, Shoppen bij de Bijenkorf
voda
0
Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon hoger, ArcelorMittal verliest.

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag acht van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Aegon was de sterkste stijger, ArcelorMittal de enige daler.

Aegon (+1,3%)
ArcelorMittal (-0,3%)
ASML (+1,4%)
Galapagos (+0,7%)
ING Groep (+1,0%)
Philips (+0,7%)
RELX (+0,5%)
Royal Dutch Shell (+0,2%)
Unilever (+0,3%)

Euro/dollar: 1,06222

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 483,09 punten, zijn geëindigd op 484,64 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
NielsjeB
0
11 jan: Millennium Int.Mnt. meldt een shortpositie in Galapagos van 0.5% (laatst bekende positie: 0.48%) #Galapagos

twitter.com/shortsell_nl/status/81958...
[verwijderd]
0
quote:

durobinet schreef op 12 januari 2017 19:50:

[...]

Kopen en verkopen gaat ALTIJD door! Lastiger of niet.
Dag trottinet !
[verwijderd]
4
Zelfs beurslieveling Galapagos kreeg een tik van Donald Trumps aanval op de farmaceuten. En dat terwijl biotech juist zo sterk was begonnen aan het nieuwe jaar, na een zwak 2016. Maar het verlies lijkt van tijdelijke aard. Biotech heeft nog altijd de toekomst.
Door Joost Ramaer

Hup, zo maar anderhalf procent van de beurskoers af binnen een uur na het begin van de handel. Dat zijn ze niet gewend bij Galapagos, het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf dat vaak opduikt in het beursnieuws, meestal in positieve zin. Maar net als iedereen zullen ze bij dit AEX-hoofdfonds moeten wennen aan Donald Trump, de eerste Amerikaanse president die al voordat hij is geïnaugureerd in het wilde weg uit de heup schiet.
Met zijn impulsieve tweets en uitspraken sloeg hij al heel wat deuken in de beurswaarde van grote concerns. Kreeg eerder Toyota een opdonder, deze week waren de medicijnenmakers aan de beurt. Die "komen weg met moord", zei de President-Elect woensdag tijdens zijn eerste persconferentie in vijf maanden. "Zij hebben heel veel lobbyisten en heel veel macht."
Door zijn programma's Medicare, voor ouderen, en Medicaid voor de armen is de Amerikaanse overheid "de grootste koper van medicijnen ter wereld, zonder fatsoenlijk te onderhandelen over de prijs". Trump vergat erbij te vertellen dat dat de schuld is van zijn eigen Republikeinse partij, die al jaren tegenhoudt dat de staat zelf over de prijzen van medicijnen mag onderhandelen met de farmaceuten.
Het debat over (te) hoge medicijnprijzen raakt biotech harder dan 'big pharma'
Vaststaat dat de VS niet alleen de grootste, maar ook de meest lucratieve medicijnenmarkt op aarde is. Er valt dus heel veel te besparen als Trump deze zoveelste belofte nakomt. Wereldwijd liepen alle farma-aandelen dan ook averij op.
Het debat over (te) hoge medicijnenprijzen woedde al tijdens de presidentsverkiezingen, toen vooral door toedoen van de latere verliezer Hillary Clinton. Ook dat had de nodige gevolgen voor de farmaceuten. De biotechbedrijven ondergingen daarbij het lot van kleine, nog relatief jonge bedrijven met een korter track record.
De toonaangevende biotech-index van Nasdaq verloor in 2016 liefst 21,7 procent, terwijl de S&P 500 9,5 procent won. "Big pharma" deed het verhoudingsgewijs veel beter, met een verlies van "slechts" 3 procent voor de S&P Pharmaceuticals Select Industry Index. Dat zie je wel vaker: in tijden van onzekerheid vluchten beleggers in de al of niet vermeende veiligheid van vertrouwde namen en gevestigde posities.
Biotechbedrijven zijn elkaars felste concurrenten … én onmisbare partners
Maar de toekomst in de farma blijft aan de jongere biotechbedrijven, die de snel groeiende kennis van het menselijk DNA gebruiken om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. De beurswaarde van Galapagos ging de afgelopen vijf jaar liefst vijf keer over de kop. De afgelopen twaalf maanden steeg het aandeel met meer dan 30 procent, ofschoon de biotechsector zwak begon aan 2016.
Biotech-bedrijven zijn verwikkeld in een continue race om als eerste nieuwe medicijnen op de markt te brengen. Dat kost zoveel geld dat zij moeten samenwerken, terwijl zij tegelijkertijd elkaars felste concurrenten zijn. Samen met partner Gilead startte Galapagos onlangs de derde proeffase van filgotinib, een nieuw medicijn tegen de ziekte van Crohn, een chronische onstekingsziekte van de darm.
Van de nieuwe generatie medicijnen waartoe filgotinib behoort, wordt ook verwacht dat zij helpt tegen reumatische gewrichtsontsteking. Maar in dit domein loopt filgotinib achter bij ABT-494, een nieuw middel van AbbVie dat al verder is gevorderd in de testfase die een nieuw medicijn moet doorlopen voordat het op de markt mag komen.
AbbVie verbrak de ene samenwerking met Galapagos, en zette een andere doodleuk voort
Om ABT-494 te kunnen ontwikkelen, maakte AbbVie een einde aan een samenwerking met … Galapagos, voor de ontwikkeling van filgotinib. Tegelijkertijd werken beide bedrijven nog steeds samen aan een nieuw middel tegen de taaislijmziekte, waarmee zij Kalydeco van Vertex willen beconcurreren.
In de eerste week van het nieuwe jaar won de toonaangevende Nasdaq-biotech-index alweer 8,1 procent terug van zijn verliezen in 2016, zo signaleerde de Financial Times nog maar twee dagen geleden. Trumps kenmerkend lompe heropening van de discussie over medicijnprijzen zet een nieuwe domper op die feestvreugde.
Niet alleen bij de farmaceuten overigens. Het straatfeest waarmee Wall Street meteen na de presidentsverkiezingen alvast een voorschot nam op de "reflatie" van de Amerikaanse economie onder Trump heeft nu alweer de allure aangenomen van een begrafenisreceptie. Beleggers die Trump eerder op zijn grote woorden geloofden, zijn er nog vóór diens inauguratie kennelijk alweer van overtuigd geraakt dat er van zijn groeistimulering niets terecht gaat komen.
Bedrijven als Galapagos worden alleen maar harder en beter van moordende concurrentie
In zo'n grillig en opportunistisch klimaat loont het om naar de fundamentals te blijven kijken. De biotechnologie mag dan een slagveld zijn van moordende concurrentie, met alle gevolgen vandien voor winsten en omzetten, de geschiedenis leert dat bedrijven daar harder en beter van worden. Beleggers weten dat ook wel: binnen enkele uren na opening beurs had het aandeel Galapagos alweer een halve euro van zijn aanvangsverlies goedgemaakt.
Biotech heeft de toekomst. Daar kan zelfs Donald Trump, heupschieter met het grofste kaliber, weinig aan veranderen.
RW1963
2
quote:

voda schreef op 12 januari 2017 21:05:

[...]
Interessante post. Wat ik mij dan wel afvraag, waar komen al die kopers dan vandaan? (de koers is aan het stijgen immers). M.a.w., er stroomt nog steeds nieuw " aankoop kapitaal" binnen. Het lijkt mij niet dat er zoveel particulieren bijkomen, ik denk juist (stiekem) uitbreiden van grote jongens. (verborgen door stroman aankopen).

Hoe denkt men hier over?
Zelf heb ik bij koersen van € 30,-/€ 40,-/€ 50,- bijgekocht in de verwachting dat het zou gaan stijgen. En zo zullen er nu misschien zijn die op € 60,- bijkopen en straks op € 70,- bijkopen, omdat ze denken/hopen dat de koers wel eens richting € 100 of hoger kan gaan.
[verwijderd]
1
Mijn resterende 1250 aandelen heb ik op 06-01-2017 verkocht @ 65,30. Met 47 keer inkopen en verkopen tussen 17-4-2015 en 06-01-2017 heeft het aandeel Galapagos mij in die tijd totaal een netto winst van ruim 38k opgeleverd. Onno van de Stolpe kan bij mij dus nooit meer stuk. Geweldig wat hij met Galapagos heeft neergezet. Hij wordt dit jaar 58 (Galapagos/Gilead kenners zegt dat getal wel wat ;-) Onno (beagle06) mocht u dit lezen dank u voor uw toewijding, en hopelijk denkt u nog niet aan vervroegd pensioen.
[verwijderd]
0
quote:

Alan B'stard schreef op 13 januari 2017 02:22:

Mijn resterende 1250 aandelen heb ik op 06-01-2017 verkocht @ 65,30. Met 47 keer inkopen en verkopen tussen 17-4-2015 en 06-01-2017 heeft het aandeel Galapagos mij in die tijd totaal een netto winst van ruim 38k opgeleverd. Onno van de Stolpe kan bij mij dus nooit meer stuk. Geweldig wat hij met Galapagos heeft neergezet. Hij wordt dit jaar 58 (Galapagos/Gilead kenners zegt dat getal wel wat ;-) Onno (beagle06) mocht u dit lezen dank u voor uw toewijding, en hopelijk denkt u nog niet aan vervroegd pensioen.
Galapagos staat en groeit voornamelijk voor het helpen van patiënten.
Wat je doet als belegger is uw zaak maar hier fier over zijn is gewoon verwerpelijk en degoutant.
Mocht de Ceo uw werkwijze goedkeuren zou dit mijn visie naar het bedrijf totaal vernietigen.
Je bent uiteindelijk de pest voor elk bedrijf dat trouwe aandeelhouders wil binden aan een bloeiend bedrijf.
Hoe je uw post opbouwt is hopen dat je veel commentaar oogst.
En je weet,op de 12 met dit verhaal komen is niet zo .... geloofwaardig maar laten we dat even buiten beschouwing nemen.

Loureiro
0
De aanwezigheid van het management van GLPG op de JPMorgan health conference is ongemerkt voorbijgegaan : nergens enig nieuwsbericht over gevonden of moet dit nog komen?
[verwijderd]
0
quote:

abelheira schreef op 13 januari 2017 08:54:

De aanwezigheid van het management van GLPG op de JPMorgan health conference is ongemerkt voorbijgegaan : nergens enig nieuwsbericht over gevonden of moet dit nog komen?
Een broedende kip moet je niet storen
[verwijderd]
0
quote:

RW1963 schreef op 12 januari 2017 09:18:

[...]

En dat is op?
Een dagje later al blijkbaar.
[verwijderd]
2
quote:

abelheira schreef op 13 januari 2017 08:54:

De aanwezigheid van het management van GLPG op de JPMorgan health conference is ongemerkt voorbijgegaan : nergens enig nieuwsbericht over gevonden of moet dit nog komen?
De kooplust van eergisteren voor 17.00 uur zegt mij voldoende.
Bevestiging aan grote US investeerders dat plannen voorspoedig verlopen is voldoende. Teveel uitwijding kan niet = publicatieplicht.
Er is geen presentatie gegeven; ze waren sterk vertegenwoordigt omdat zeer groot deel van pharma- en biotechbedrijven daar aanwezig was, en op de koffie bij Gilead inzake Filgotinib veronderstel ik.

Galapagos werkt hard aan de programma's, wat leid tot de vorderingen die in vooruitzicht zijn gesteld.

CF-project heeft nu topprioriteit.
Dat Galapagos er (wederom) in slaagt snel een klinische fase te kunnen afronden (GLPG2737) geeft mij zeer veel vertrouwen. De groepen stromen vol.

Goede Fase 1 safety scores van de C2 corrector en Galapagos dikt verder aan in marktwaarde.

Daarnaast snel meer duidelijk over Artrose onderzoek;
IPF onderzoek in afronding v.w.b. recruitment.

24/1 te Leiden moet er nog wat te vragen zijn:).
greenback
1
quote:

Legowelt schreef op 13 januari 2017 09:18:

[...]

Een dagje later al blijkbaar.
Zoals gisteren al door velen goed was voorspeld...het was weer eens korte-termijn-paniek waar waarschijnlijk handig op ingesprongen is door een aantal shorters. En gezien de stijging van de afgelopen tijd was een kleine correctie ook wel te verwachten. Trump is net als Wilders, heeft geen echte plannen maar roept gewoon een paar leuke one-liners die bij het volk goed vallen. "lagere prijzen voor medicijnen" tja, dat vind iedereen wel prima. "Minder belasting" vinden we ook allemaal goed. "Obamacare eruit", houden de Reps van. Maar als je dan vraagt hoe ze dat denken te bewerkstelligen dan blijft het stil. Zelfs de republikeinen zijn nerveus omdat ze a la minute Obamacare moeten afschaffen maar ze eigenlijk geen goed alternatief hebben of weten hoe ze het moeten opvangen op korte termijn. En waarom denk je dat iedereen teleurgesteld was dat hij niks heeft gezegd over zijn economische beleid? Hij heeft er namelijk geen en dat begint steeds meer door te dringen.
1.661 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 80 81 82 83 84 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:36
Koers 27,700
Verschil -0,440 (-1,56%)
Hoog 27,960
Laag 27,660
Volume 82.849
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront