Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Franse inflatie neemt licht toe

Gepubliceerd op 3 jan 2017 om 09:58 | Views: 936

PARIJS (AFN) - De inflatie in Frankrijk is in december licht gestegen tot 0,6 procent op jaarbasis. Dat blijkt uit een eerste schatting die dinsdag is gepubliceerd.

Het prijspeil in de op een na grootste economie van de eurozone steeg in november nog met 0,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Economen rekenden voor december in doorsnee op een toename tot 0,8 procent.

Op basis van de Europese geharmoniseerde meetmethode kwam de geldontwaarding in Frankrijk vorige maand uit op 0,8 procent, tegen 0,7 procent in november.
voda
0
Franse dienstensector groeit harder

Index in december op 52,9.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid binnen de dienstensector in Frankrijk is in december in een hoger tempo gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 51,6 in november naar 52,9 in december, het hoogste niveau in drie maanden. Economen rekenden aanvankelijk op 52,6.

De samengestelde inkoopmanagersindex steeg van 51,4 in november naar 53,1 in december.

Eerder deze week werd bekend dat de Franse industrie in december in een fors hoger tempo is gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 51,7 in november naar 53,5 in december, de hoogste stand in 67 maanden tijd.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Frans consumentenvertrouwen stabiel

Vertrouwensindex op 99 in december.

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen is in december conform verwachting stabiel gebleven vergeleken met de voorgaande maand. Dit meldde Insee, het Franse bureau voor de statistiek, woensdag.

De vertrouwensindex kwam in december, net als in november, uit op een stand van 99. Dit was conform verwachting.

Het meerjarig gemiddelde ligt op 100.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
CGG onder druk na teleurstellende trading update

Oliedienstverlener in gesprek over herstructurering schulden.

(ABM FN-Dow Jones) In een poging de financiële flexibiliteit te herstellen is CGG van plan zijn schulden te herstructureren, terwijl de oliedienstverlener verwacht dat de marktomstandigheden moeilijk blijven, vanwege het effect van de lagere olieprijzen op opdrachten van klanten. Dit meldde de Franse sectorgenoot van Fugro donderdag.

CGG beoogt met de herstructurering de schuldenlast en de kosten aanzienlijk te verlagen, zodat deze meer in lijn komen te liggen met de gedaalde inkomsten. Het bedrijf zei op 9 december 2016 het gesprek te zijn gestart te zijn met diverse geldschieters over de voorwaarden van diverse doorlopende kredietfaciliteiten en leningen.

"Na de effectieve uitvoering van ons transformatieplan is het onze prioriteit, onder marktomstandigheden die naar verwachting zeer moeilijk blijven, om onze balans te herstellen en de financiële flexibiliteit snel te verbeteren", aldus CEO Jean-Georges Malcor.

De omzet van de multi-cliënt bibliotheek bedroeg in het vierde kwartaal van 2016 circa 135 miljoen dollar, waarbij het niveau van de voorfinanciering in lijn was met de doelstellingen, maar de zogenaamde 'after-sales' volumes onder de verwachting uitkwamen.

De nettoschuld bedroeg ultimo december 2016 circa 2,32 miljard dollar, tegen 2,30 miljard dollar eind september 2016.

Het aandeel CGG noteerde donderdag in Parijs 15,0 procent lager op 12,17 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Remy Cointreau koopt Franse distillateur

Fransen versterken whisky-poot.

(ABM FN-Dow Jones) Remy Cointreau heeft een akkoord gesloten om Domaine des Hautes Glaces over te nemen. Dit maakte het Franse drankenconcern donderdag voorbeurs bekend, zonder financiële details te vermelden.

Het bedrijf uit Parijs versterkt met de Franse maker van "uitzonderlijke" single malt whiskey zijn totale whisky-divisie.

CEO Valérie Chapoulaud-Floquet omschreef de markt voor single malt whiskey als een sterk groeiend segment wereldwijd.

Domaine des Hautes Glaces is gevestigd in de Franse Alpen.

De exclusieve gesprekken omtrent de belangneming werden op 27 oktober van het vorige jaar al aangekondigd.

Het aandeel Remy Cointreau sloot woensdag in Parijs met een verlies van 1,1 procent op 80,54 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Franse industrie produceert meer

Productie stijgt met 2,2 procent op maandbasis.

(ABM FN-Dow Jones) De Franse industrie heeft in november op zowel maand- als jaarbasis meer geproduceerd. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

De Franse industrie produceerde op maandbasis 2,2 procent meer, na een daling van 0,1 procent in oktober. Er was door geraadpleegde economen een stijging van 0,5 procent voorzien.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Verkoop Peugeot Citroën omhoog

Gepubliceerd op 11 jan 2017 om 09:14 | Views: 509

PARIJS (AFN) - Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën heeft in 2016 meer auto's weten te verkopen. Wereldwijd nam de verkoop met 5,8 procent toe tot ruim 3,1 miljoen voertuigen.

Het is het derde jaar op rij dat het bedrijf zijn verkoop weet op te krikken. De groei komt geheel voor rekening van het merk Peugeot, dat de verkoop met meer dan 12 procent zag stijgen. Bij Citroën en het luxemerk DS daalden de verkopen juist.

Op de Europese markt klom de totale afzet met 3,6 procent tot 1,93 miljoen wagens, onder meer geholpen door de nieuwe Peugeot 2008. Verder zag het bedrijf de verkoop in het Midden-Oosten en Afrika verdubbelen, terwijl die in China afnam.
voda
0
Franse inflatie gestegen

Consumentenprijspeil in december op maandbasis 0,3 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Frankrijk zijn in december op maandbasis in een hoger tempo gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

In december kwam de inflatie op maandbasis uit op 0,3 procent. In november en oktober bleven de consumentenprijzen nog ongewijzigd op maandbasis.

Op jaarbasis was er in december sprake van een stijging van de consumentenprijzen met 0,6 procent. In de voorgaande maand bedroeg de inflatie nog 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Renault bevestigt gerechtelijk onderzoek naar sjoemelsoftware

Fabrikant naar eigen zeggen onschuldig.

(ABM FN-Dow Jones) Groupe Renault heeft bevestigd dat het concern lijdend voorwerp is in een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke malversaties bij het meten en melden van emissie-uitstoot van motoren in zijn auto's. Dit maakte de Franse autofabrikant vrijdagmiddag in een persbericht bekend en meldde daarbij overigens nog geen officiële bevestiging hiervan te hebben ontvangen van de autoriteiten.

In de afgelopen dagen werd in verschillende media weer gemeld dat dit onderzoek aanstaande was.

In het persbericht schreef Renault verder dat het concern en zijn auto's voldoen aan alle Franse en Europese wet- en regelgeving en van toepassing zijnde milieustandaarden.

"Voertuigen van Renault zijn niet uitgerust met sjoemelsoftware", zo wordt in de persverklaring gemeld.

De fabrikant wees er verder op dat de Europese Commissie, landen , bevoegde autoriteiten en autofabrikanten het er over eens zijn dat de eisen in de betreffende regelgeving moeten worden aangescherpt.

Renault herinnerde er in het persbericht verder aan dat het concern al in maart 2016 een volledig uitgewerkt plan voor NOx-reductie in zijn dieselvoertuigen heeft ingediend bij de bevoegde onafhankelijke technische commissie en dat dit plan als "transparant, bevredigend en geloofwaardig" werd beoordeeld.

Het aandeel Renault daalde vrijdagmiddag 1,8 procent naar 84,66 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Renault wint marktaandeel in 2016

Franse autofabrikant verkoopt 13 procent meer auto's.

(ABM FN-Dow Jones) Groupe Renault heeft vorig jaar 3,18 miljoen auto's verkocht, wat 13 procent meer was dan een jaar eerder. Dit heeft de Franse autofabrikant dinsdag bekendgemaakt.

Daarmee werd de mondiale groei van de markt met 4,6 procent ruimschoots overtroffen.

Na het recordjaar is Renault het grootste Franse automerk ter wereld en het tweede automerk in Europa, stelde de autofabrikant. Het aantal verkochte auto's steeg in alle werelddelen.

Met name de nieuwe modellen van de Renault Espace, de Talisman en de Megane-familie waren succesvol, terwijl ook de nieuw Scenic een goede start kende. In de markt voor stadsautootjes uit het B-segment bleef Renault marktleider met de modellen Clio en Capture, meldde de autofabrikant.

De verkoop van het tweede merk Dacia zat ook in de lift, met een stijging van 11 procent tot 415.000 registraties.

Het wereldwijde marktaandeel van Groupe Renault steeg naar 3,5 procent, van 3,2 procent in 2015.

In Europa kwam het marktaandeel uit op 10,6 procent, dankzij een toename van het aantal verkochte auto's van de Franse autogroep met 12 procent tot 1,8 miljoen, terwijl de markt met 7 procent groeide.

Buiten Europa bedroeg de groei 15 procent, tegen 5 procent voor de gehele markt.

Renault verwacht dat het aantal verkochte auto's en de marktaandelen in Europa en daarbuiten opnieuw zullen groeien in 2017. De autofabrikant voorziet een wereldwijde marktgroei van 1,5 tot 2 procent, met 2 procent groei in Europa en Frankrijk. In Brazilië en Rusland wordt geen groei verwacht, terwijl in China en India wordt gerekend op groeicijfers van 5 procent en 8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
French construction weakens in December

After a steady November the French construction sector’s performance worsened in December as more companies than in the previous month detected a weakening in their business activity. This is according to a report by French national statistics association l’Institut National de la Statistique et des Études Économiques (INSEE).

However, in December a lower number of companies than in November announced cuts in the number of people employed over the next three months. “The corresponding balance of opinion has picked up but remains below its long term-average”, Insee explains in a note.

In December more companies than in November considered their order-books were poorly filled. While recovering since early 2015, the production capacity utilisation rate decreased slightly last month compared to November, by -0.3 points to 86.9%.

On the bright side, last month slightly less business managers than in November announced that they were going to reduce their prices during the next three months. However, the corresponding balance, which has fluctuated slightly since September 2016, remains below its long-term average, Kallanish notes.

Source: Kallanish.com
voda
0
Meer omzet voor Remy Cointreau

Omzet stijgt 9,0 procent in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Rémy Cointreau heeft de omzet over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar meer dan verwacht zien oplopen. Dit maakte de Franse drankenproducent donderdag bekend.

De omzet steeg in het derde kwartaal autonoom met 9,0 procent, flink meer dan de groei van 4,2 procent die analisten hadden verwacht.

Over de eerste negen maanden van het boekjaar steeg de omzet met 4,7 procent tot 836,7 miljoen euro. De autonome omzetgroei bedroeg 6,0 procent, terwijl negatieve wisselkoersen het resultaat met 1,3 procent drukten.

Outlook

Het bedrijf bevestigde de outlook voor het gehele boekjaar. Dat betekent dat het groei verwacht voor het operationeel resultaat tegen constante valuta.

Het aandeel Rémy Cointreau noteerde donderdag in Parijs 3,4 procent hoger op 84,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Safran neemt Zodiac Aerospace over

Deal heeft waarde 9,7 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Safran heeft een bod uitgebracht op Zodiac Aerospace. Dit maakte het Franse lucht-en ruimtevaart bedrijf donderdag bekend.

Safran biedt 29,47 per aandeel Zodiac via 0,485 aandeel Safran voor ieder aandeel Zodiac. Safran keert ook een speciaal dividend uit aan zijn bestaande aandeelhouders van 5,50 per aandeel, wat in totaal 2,3 miljard euro zal kosten. Het overnamebedrag betekent een premie van bijna 25 procent op de slotkoers van Zodiac een dag eerder.

Met de fusie ontstaat een bedrijf met een gecombineerde omzet van 21,2 miljard euro.

De synergievoordelen worden ingeschat op 200 miljoen euro op jaarbasis en kunnen volgens Safran op termijn oplopen. Hiervan zal de helft in het eerste jaar worden gerealiseerd, wat in het tweede jaar zal zijn opgelopen tot 90 procent. De winst per aandeel zal in het eerste boekjaar van consolidatie stijgen met meer dan tien procent.

Analisten van Jefferies noemden de deal met een waarde van 9,7 miljard euro geen verrassing. In eerste instantie lijkt de overname van Zodiac aantrekkelijk voor Safran, concluderen de marktvorsers.

In Parijs steeg het aandeel van Zodiac met bijna 22 procent en de koers van Safran dikte 2,4 procent aan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Carrefour behaalt meer omzet

Sterke internationale omzetgroei.

(ABM FN-Dow Jones) Carrefour heeft meer omzet behaald in het vierde kwartaal van 2016, met name buiten de Franse thuismarkt. Dit maakte de supermarktketen uit Frankrijk donderdag voorbeurs bekend.

De omzet groeide in de laatste drie maanden van 2016 met 3,5 procent tot 23,4 miljard euro. Op basis van hetzelfde aantal winkels kwam de omzetgroei uit op 2,9 procent. Internationaal groeide de omzet met 4,5 procent, wat flink meer was dan de groei van 0,7 procent die in Frankrijk werd gegenereerd.

Carrefour sprak van aanhoudende sterke groei in Zuid-Amerika en verbetering in Azië. In Europa was sprake van groei in alle landen waarin het supermarktbedrijf actief is en constateerde Carrefour een "uitstekend momentum".

Jaarcijfers

Over heel 2016 groeide de omzet met 3,3 procent tot 85,7 miljard euro. De identieke omzetgroei was 3,0 procent en daarmee het hoogst van de afgelopen vijf jaar.

Het aandeel Carrefour sloot woensdag in Parijs 1,0 procent hoger op 22,94 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Société Générale schikt in VS voor hypotheken

Gepubliceerd op 20 jan 2017 om 19:44 | Views: 156

NEW YORK (AFN) - Société Générale heeft voor 50 miljoen dollar met justitie in de Verenigde Staten geschikt in een zaak over hypotheken. De Franse bank werd aangeklaagd omdat het de waarde van beleggingen in hypotheken onjuist zou hebben weergegeven aan investeerders. Die verloren daardoor veel geld.

Uit onderzoek bleek dat 40 procent van de onderzochte leningen niet aan de overheidseisen voldeed. De bank erkende fout te hebben gehandeld. Met de schikking voorkomt het verdere strafvervolging.

Diverse andere banken in de VS en uit Europa gingen SocGen al voor in verband met aanverwante praktijken. Zo moest Deutsche Bank meest recentelijk 7,2 miljard dollar aan boete en schadevergoeding betalen.

De boete komt voort uit een initiatief van voormalig president Barack Obama in 2012. Die wilde banken verantwoordelijk houden voor de hypotheekproducten die ze verkochten terwijl ze investeerders misleidden over de risico's. De praktijken speelden een grote rol bij het ontstaan van de financiële crisis.
voda
0
Crédit Agricole boekt half miljard af

Gepubliceerd op 20 jan 2017 om 20:27 | Views: 217

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse bank Crédit Agricole schrijft bijna een half miljard euro af in zijn consumentendivisie, na herevaluatie van zijn hypotheekportefeuilles. Dat maakte de op twee na grootste bank van Frankrijk vrijdag bekend.

De afboeking van 491 miljoen euro heeft geen gevolgen voor de solvabiliteit, liquiditeit of het dividend van de bank. De netto jaarwinst exclusief de afschrijving komt volgens Crédit Agricole uit in lijn met de verwachtingen van analisten.

De lage rentetarieven hebben volgens de bank een zware wissel getrokken op de waarde van hypotheken. Veel consumenten hebben de laatste tijd hun hypotheek tegen voor hun gunstigere tarieven aangepast.
voda
0
Samengestelde inkoopmanagersindex Frankrijk stijgt door

Index naar hoogste punt in ruim vijf en een half jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Franse industrie en dienstensector is in januari verder gestegen. Dit bleek dinsdag uit de voorlopige inkoopmanagersindex van Markit Economics.

De samengestelde PMI van de industrie en de dienstensector steeg van 53,1 in december naar 53,8 in januari. Daarmee noteerde de index op het hoogste punt in 67 maanden.

De voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie daalde licht van 53,5 naar 53,4 en de index voor de dienstensector steeg van 52,9 naar 53,9.

Hier waren respectievelijk standen van 53,4 en 53,2 voorzien.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van economische groei, terwijl een cijfer beneden de 50 betekent dat de economie krimpt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Frans ondernemersvertrouwen stabiel

Index op hoogste niveau sinds augustus 2011.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Franse ondernemers is in januari stabiel gebleven. Dit bleek woensdag uit cijfers van Insee, het Franse bureau voor de statistiek.

De vertrouwensindex kwam deze maand uit op 106, tegenover eenzelfde stand in december. Daarmee noteert het vertrouwen op het hoogste niveau sinds augustus 2011.

Het langjarige gemiddelde ligt op 100.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Frans consumentenvertrouwen licht gestegen

Vertrouwensindex op 100 in januari.

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen is in januari iets gestegen vergeleken met de voorgaande maand. Dit meldde Insee, het Franse bureau voor de statistiek, vrijdag.

De vertrouwensindex kwam in januari uit op een stand van 100, de hoogste stand sinds november 2007. In december was er nog sprake van een stand van 99.

Het meerjarig gemiddelde ligt op 100.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groei Franse economie trekt aan

Gepubliceerd op 31 jan 2017 om 07:57 | Views: 787 | Onderwerpen: Frankrijk

PARIJS (AFN) - De groei van de Franse economie is in het vierde kwartaal aangetrokken. Het bruto binnenlands product (bbp) nam met 0,4 procent toe, na een stijging met 0,2 procent in het derde kwartaal. Dat blijkt uit een eerste raming die het Franse statistiekbureau Insee dinsdag heeft gepubliceerd.

Met name de consumptie leverde een flink grotere bijdrage aan de groei. Die nam in het vierde kwartaal met 0,6 procent toe, tegen een stijging met 0,1 procent in de voorgaande periode. Ook de investeringen en de export namen sterker toe dan in het derde kwartaal, terwijl de import een tragere groei liet zien.

Over heel 2016 nam de Franse economie met 1,1 procent in omvang toe. Dat is iets minder sterk dan de 1,2 procent groei die over 2015 werd gemeten. De groeicijfers voor de op een na grootse economie van het eurogebied komen overeen met de gemiddelde verwachtingen van economen.

Daarnaast bleek dinsdag uit voorlopige inflatiecijfers dat het leven in Frankrijk in januari per saldo 1,6 procent duurder is geworden vergeleken met een jaar eerder. Daarmee steeg het gemiddelde prijsniveau twee keer zo hard als in december, en ook sterker dan economen in doorsnee hadden voorzien.
2.167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 18:05
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 18:05
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 18:05
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 18:05
Germany40^ 17.936,70 -152,00 -0,84% 21:59
US30^ 38.124,13 -229,18 -0,60% 21:21
US500^ 5.046,94 -25,45 -0,50% 21:59
Nasd100^ 17.427,55 -96,58 -0,55% 21:59
Japan225^ 37.725,14 -273,62 -0,72% 21:21
WTI 83,74 +0,84 +1,01% 21:58
Brent 87,89 -0,19 -0,22% 21:58
EUR/USD 1,0729 +0,0032 +0,30% 21:59
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.332,72 +16,61 +0,72% 21:59
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 17:35
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 17:35
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 17:35
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 17:36
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront