Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
voda
0
Valuta: euro en dollar voor nu in evenwicht

Inflatiedata eurozone voor vrijdag het belangrijkste richtpunt.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar vrijdag in evenwicht na de stevige stijging van de dollar na het rentebesluit van de Federal Reserve en de indicaties voor het rentebeleid in 2017 van afgelopen woensdagavond.

"We hebben een turbulente week achter de rug met een grote opmars van de dollar. Voor nu is het even rustig in het euro/dollar-paar, maar bijna alle partijen zijn het erover eens dat je gewoon long moet zitten in de dollar", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury.

Het belangrijkste richtpunt voor de valutamarkt betreft vrijdag de inflatie van de eurozone over november die later op de ochtend wordt gepubliceerd en die bepalend is voor het rentebeleid van de Europese Centrale Bank.

Phielix voorziet verder een rustige handelsdag waarop het nog niet eenvoudig valt te duiden wat te impact kan zijn van de optie-expiratie.

De euro noteerde vrijdagochtend op 1,0438 dollar en op 0,8391 Britse pond. De dollar noteerde op 118,38 Japanse yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
En niet alleen de Dollar ook andere munten lijken sterker te worden tegenover de Euro.
voda
0
Valuta: euro blijft op niveau

Duitse ondernemersvertrouwen eerstvolgende richtpunt.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar maandag goed in evenwicht met voor de Amerikaanse greenback een lichte koersdruk als gevolg van wat winstnemingen.

"Het jaar loopt in zijn eind en daarmee lopen ook de volumes terug. Dat kan zijn vertaalslag krijgen in wat steviger koersuitslagen", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury.

Erdmann schat in dat de Duitse Ifo-index over december maandag nog enige beweging kan veroorzaken. "Daarbij lijkt het waarschijnlijker dat bij een tegenvaller de beweging scherper is dan bij een meevaller. Wij verwachten dat de dollar zijn opwaarts potentieel behoudt, waarmee pariteit in het eerste kwartaal van het volgend jaar wat ons betreft niet ondenkbaar is", aldus Erdmann.

Erdmann ziet later in de week nog enige richtpunten met het rentebesluit van de Bank of Japan van dinsdag en de groei van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal, dat donderdag naar buiten wordt gebracht.

Positief is Erdmann over het Britse pond. "Ik verwacht dat sterling zijn kracht vasthoudt, waarbij natuurlijk veel afhangt van de dynamiek rondom de Brexit. De rol van Schotland lijkt daarin belangrijker te worden", volgens de valutahandelaar. Hiermee doelde hij op een commentaar van de Schotse premier Nicola Sturgeon in the Financial Times, waarin zij verklaarde deze week met voorstellen te komen waardoor Schotland onderdeel kan blijven van de Europese interne markt, ook nadat de Brexit is afgerond.

De euro noteerde maandag op 1,0462 dollar en op 0,8380 Britse pond. De dollar noteerde op 117,32 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar licht omlaag

Winstnemingen belangrijkste item in valutamarkt.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft ten opzichte van de euro enig terrein moeten prijsgeven in een markt die zich laat leiden door enige winstnemingen.

"Het is allemaal niet drastisch wat zich voltrekt, maar in de dollar wordt in elk geval wat geld van tafel gehaald", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury.

De Zweedse centrale bank hield woensdag het belangrijkste rentetarief op 0,5 procent negatief.

Erdmann schat in het woensdag verder rustig blijft. "Richting het einde van het jaar is er nog een aantal kleine data die de markt nog kunnen beroeren, zoals groeidata uit Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De euro noteerde woensdag op 1,0408 dollar en op 0,8416 Britse pond. De dollar noteerde op 9,3041 Zweedse kroon, een verlies van 0,4 procent. De Nieuw-Zeelandse dollar noteerde op 0,6926 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar levert opnieuw licht in

Amerikaanse orders duurzame goederen nog belangrijk richtpunt.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft van woensdag op donderdag opnieuw wat terrein moeten prijsgeven ten opzichte van de dollar.

"Dat is op zich niet gek na de ferme stijging van de Amerikaanse munt in de voorbije weken", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Toch zie je inmiddels veel partijen uit de markt stappen. Er zijn voor nu geen impulsen om van die 1,04 dollar voor een euro weg te komen", aldus Boele.

Anders kan dat nog lopen bij de publicatie van de Amerikaanse orders voor duurzame goederen over november. "Dat is een cijfer dat grote swings kent en waar doorgaans ook op wordt gereageerd. De nieuwe raming voor de groei van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal moet wel erg sterk afwijken wil het nog een zichtbaar effect in de euro/dollar-koers krijgen", aldus Boele.

De valutaspecialist mikt voor de verhouding tussen de twee dominante valuta tot aan het einde van het jaar rond de 1,04 dollar voor een euro.

De beter dan verwacht groei van de economie van Nieuw-Zeeland over het derde kwartaal bracht volgens Boele de Nieuw-Zeelandse dollar dollar heel lichte steun.

De euro noteerde donderdag op 1,0441 dollar, een stijging met 0,2 procent. De Nieuw-Zeelandse dollar noteerde ook 0,2 procent hoger op 0,6911 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro blijft op niveau

Weinig beweging in het muntpaar verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar vrijdag goed in evenwicht, na enkele macrocijfers uit Amerika op donderdag.

De euro bleef ook gisteren in een "zeer nauwe range", zo merkte marktanalist Ron van der Does van IG Markets vrijdag op. "De Amerikaanse cijfers over het persoonlijke inkomen en uitgaven zorgden kortstondig voor een daling in de dollar, maar al snel kwam het valutapaar weer naar zijn oude niveau terug", aldus Van der Does.

Amerikanen gaven in november iets meer uit dan een maand eerder, terwijl hun persoonlijke inkomens stabiel bleven, zo bleek donderdag. Vorige maand bleven de persoonlijke inkomens op maandbasis vrijwel gelijk aan oktober, waar een stijging van 0,3 procent was voorzien. De bestedingen door Amerikanen liepen in november met 0,2 procent op ten opzichte van oktober. Er was een stijging van 0,3 procent voorzien.

Vandaag staat er volgens Van Does weinig macro-economisch nieuws op de agenda dat de euro of dollar kan bewegen. "Beweging zou al moeten komen van eindejaarsaanpassingen, maar vooralsnog ziet het ernaar uit dat het een kalme handelsdag zal worden." Bovendien merkte de marktvorser op dat de Britse beurzen vanmiddag eerder sluiten in aanloop naar het lange kerstweekend.

De euro noteerde vrijdag op 1,0441 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar blijft goed liggen

Greenback blijft profiteren van verwachte sterkere groei en toekomstige renteverhogingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar bleef dinsdag goed liggen ten opzichte van andere grote valuta als de euro en de Japanse yen. De greenback blijft vooralsnog profiteren van de verwachting dat de Amerikaanse economie volgend jaar groeit en de Federal Reserve de rente verder zal verhogen.

Veel marktkenners wachten op concrete en effectieve economische beleidsmaatregelen van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump, maar zijn ook benieuwd of hij überhaupt iets zal doen aan de dollarsterkte, vanwege de impact op Amerikaanse bedrijven.

"Wellicht dat Trump ingrijpt wanneer de euro pariteit bereikt", zei valutastrateeg Michiyoshi Kato van Mizuho Bank. De marktkenner verwacht echter dat Trump eerder protectionistische maatregelen zal opleggen in de vorm van tarieven dan dat hij daadwerkelijk ingrijpt op de valutamarkt.

Wat betreft die pariteit van de euro en de dollar, verwacht onlinebroker Lynx dat dit niveau pas wordt doorbroken, wanneer het muntpaar door het "belangrijke steunniveau" van 1,02 dollar heen zakt.

"Met name de Amerikaanse markt moet vroeg of laat last krijgen van de sterke dollar. De Amerikaanse munt is ten opzichte van nagenoeg alle valuta's flink in waarde toegenomen. Het verhogen van de Amerikaanse rente staat haaks op het beleid dat door de Europese en Japanse centrale bank wordt gevoerd", volgens beleggingsspecialist Roy van Santen.

Dinsdag is er weinig voor de euro om weer wat op te krabbelen gezien de lege Europese macro-economische agenda. De dollar kan mogelijk nog wat verder stijgen op cijfers van onderzoeksinstituut The Conference Board over het consumentenvertrouwen in december.

Op macro-economisch vlak werd verder bekend dat de consumentenprijzen in Japan in november voor de negende maand op rij zijn gedaald. De kernprijzen, zonder de volatiele prijzen voor vers voedsel, daalden met 0,4 procent op jaarbasis.

Dinsdagochtend noteerde de euro/dollar op 1,0440 en de dollar/yen op 117,23.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro koerst hoger

Saxo Bank ziet heftige valutabewegingen in 2016.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel er op de laatste handelsdag van 2016 weinig handel is op de aandelenmarkten, noteerde de euro vrijdag ten opzichte van de Amerikaanse dollar en het Britse pond wel hoger.

De euro/dollar koerste vrijdagochtend op 1,0564 tegen 1,0482 donderdag rond de slotbel in New York en waar het muntpaar eerder deze week nog onder het niveau van 1,04 kwam. De euro/pond stond vanochtend op 0,8585 en de euro/yen noteerde op 123,5360.

"In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de euro/doller zelfs het niveau van 1,066 aangeraakt en euro/pond boven 0,8660, maar ikzelf en ook onze collega's op het Deense hoofdkantoor hebben daar geen directe verklaring voor", zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank desgevraagd tegen ABM Financial News. "Wat ik wel weet, is dat de handel op dit moment veel te dun is om er harde conclusies aan te verbinden", voegde Jongbloed toe.

De valutahandelaar constateerde dat de euro/dollar de laatste weken weer is opgeveerd door rente-, macro-economische en geopolitieke ontwikkelingen.

De beweging in de euro/pond dit jaar werd volgens Jongbloed voor een belangrijk deel bepaald doordat de Britten tijdens een referendum ervoor kozen het lidmaatschap van de Europese Unie op te zeggen. Het muntpaar bewoog dit jaar binnen een bandbreedte van 0,73 tot 0,93. Daarbij zorgde de eerste schok over de uitslag van het referendum voor een sterke daling van de koers van het pond naar de onderkant van de bandbreedte, waarna vervolgens een herstel optrad.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar verder in de lift

Marktpartijen anticiperen op verdere dollarkracht.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar trok dinsdag verder aan ten opzichte van zowel de yen als de euro.

"Er wordt in aanloop naar de diverse macro-economische data die vanuit de Verenigde Staten naar buiten komen vandaag weer positie ingenomen in de verwachting dat deze goed zijn", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury, die daarbij verwijst naar de inkoopmanagersindex van de Verenigde Staten over december, die vanmiddag wordt gepubliceerd.

"Later in de week volgen de notulen van de Federal Reserve en de banendata. Als die een zogeheten hawkish beeld geven, dan kan de dollar verder omhoog. Als die neutraler uitvallen, zul je wat consolidatie zien", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. ABN AMRO verwacht een test van het pariteitsniveau voor het euro/dollar-paar in de eerste helft van dit jaar.

Boele en Erdmann wijzen op het gegeven dat de markt in de Verenigde Staten maandag dicht was. "Je ziet dinsdag volumes weer aantrekken en technisch is het beeld voor de dollar sterker", aldus Erdmann.

"Daarnaast is de lange rente in de Verenigde Staten verder opgelopen. Dat was eind 2016 ook een van de redenen voor de oplopende vraag naar dollars. De thema's van december lijken ook de thema's van januari van 2017 te zijn. Als de Amerikaanse data deze week goed zijn, dan kan heeft dat ook een opwaarts effect voor de lange rente ", aldus Boele. De 10-jaarsrente noteerde dinsdag 2,50 procent tegen 2,45 op maandag.

De euro noteerde dinsdag op 1,0382 dollar, een daling met 0,8 procent. De dollar noteerde 118,24 yen, een stijging met 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar behoudt opwaarts potentieel

Inflatie eurozone december eerstvolgende richtpunt.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft na de piek van dinsdag een stapje terug gezet en kan nog iets verder onder druk komen te staan op het moment dat de Europese macro-economische data goed zijn, maar het opwaarts potentieel voor de Amerikaanse munt blijft intact.

"Het eerstvolgende richtpunt is nu de inflatie in de eurozone in december. Als die net zo goed is als de Duitse inflatie die dinsdag naar buiten kwam, dan verwacht ik toch nog even wat eurokracht", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury.

"Toch verwacht ik dat de dollar zijn opwaarts potentieel behoud. Vanavond komen de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve in december uit en als die bevestigen waar de markt na het rentebesluit van toen nu van uitgaat, dan raakt de dollar weer gevraagd", aldus de valutahandelaar.

De euro noteerde woensdag op 1,0430 dollar.

Het Verenigd Koninkrijk zag dinsdag zijn ambassadeur voor de Europese Unie, Ivan Rogers, opstappen. "Het is alleen erg lastig te zeggen wat het effect daarvan op het Britse pond nu in werkelijkheid was. De Britse data waren goed, de Europese data waren goed en de Amerikaanse data idem dito en die laatste kreeg de voorkeur. Per saldo was het effect voor het Britse pond nauwelijks zichtbaar", aldus Erdmann.

De euro noteerde woensdag op 0,8497 Britse pond.

Vrijdag is voor de valutamarkt een volgend richtpunt met de Amerikaanse banendata over december op de agenda. Bij een beter dan verwacht cijfer, lijkt een verder oplopende dollar waarschijnlijk. Later deze maand gaat de aandacht uit naar de inaugurele rede van de aankomende president van de Verenigde Staten, Donald Trump. Veel van de aandacht zal daarbij uitgaan naar zijn visie op de huidige dollarkoers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar onder druk na Trump

Markt wacht op notulen ECB.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is na het optreden van de aanstaande president van de Verenigde Staten, Donald Trump, donderdagavond het nodige terrein kwijt geraakt. De persconferentie van Trump werd gezien als teleurstellend.

"De markt had meer details verwacht over het aanstaande beleid, maar die bleven uit", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Details moeten nu komen van de zijde van de Europese Centrale Bank, die vanmiddag de notulen van de meeste recente vergadering prijsgeeft", aldus de valutaspecialist.

Boele sluit niet uit dat op basis daarvan de euro in beweging komt. "De ECB heeft het inkoopprogramma verlengd en het inkoopmaximum per maand verlaagd. De markt hoopt nu op meer details over de beweegredenen daarvan", aldus Boele.

Voor vandaag verschuift de aandacht naar de optredens van tal van vooraanstaande leden van de Federal Reserve, zoals Dennis Lockart van de Fed van Atlanta, Robert Kaplan van Dallas en later op de avond voorzitter Janet Yellen. "De enige die overigens iets over de economie gaat zeggen is James Bullard", aldus Boele.

De euro noteerde donderdag op 1,0635 dollar.

Boele zag de Braziliaanse real ten opzichte van de dollar dalen, nadat de centrale bank van het land de rente meer verlaagde dan verwacht. De rente ging omlaag van 13,75 naar 13,00 procent. De dollar noteerde donderdag op 3,1970 Braziliaanse real, maar noteerde volgens Boele eerder op 3,18 real.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Pond hard onderuit op negatieve markt Azië
5 min geleden

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met verlies gesloten. De stemming werd gedrukt door de aansterking van de yen ten opzichte van de dollar. De meeste aandacht in de markten ging echter uit naar het Britse pond, dat met een sterke daling uitkwam op het laagste peil sinds de 'flash crash' van oktober.

De Nikkei-index van de Japanse aandelenbeurs eindigde 1 procent in het rood op 19.095,24 punten. Ook op andere beurzen in de regio werden overwegend verliezen geboekt. Zo zakte de Kospi in Seoul 0,5 procent en noteerde de Hang Seng in Hongkong in de middaghandel 1 procent lager. De All Ordinaries in Sydney won daarentegen 0,5 procent.

Het Britse pond verloor ruim 1 procent aan waarde en zakte naar 1,20 dollar. Afgezien van de kortstondige crash in oktober stond de Britse munt voor het laatst in 1985 zo laag.
voda
0
Trump schrijft dure dollar toe aan China

Trump bekritiseert fiscaal plan Republikeinen.

(ABM FN-Dow Jones) Donald Trump heeft gezegd dat de dollar te duur is en uitte tevens kritiek op een belastingplan van de Republikeinse vertegenwoordiging in het Huis van Afgevaardigden. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag.

Trump zei in de krant verder dat de dollar te sterk is, omdat China zijn yuan laag houdt, waardoor de concurrentiepositie van de Amerikaanse bedrijven in zijn optiek wordt ondermijnd. Daarmee vormt Trump een uitzondering op zijn voorgangers die vrijwel nooit ingingen op de koers van de dollar.

De aanstaande president van de Verenigde Staten had ook kritiek op een Republikeins belastingplan en pareerde daarmee een alternatief voor zijn eigen voornemen importheffingen in te voeren.

In dit alternatief blijft export gevrijwaard van belastingen, onderdeel van een breder plan om bedrijven te stimuleren hun productie in de Verenigde Staten te alloceren of te realloceren. Trump beoordeelde dit als te ingewikkeld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Brexitplannen zorgen voor Schots verzet
4 uur geleden

EDINBURGH - Als Londen de Schotse voorwaarden voor de Brexit afwijst, moet Schotland de mogelijkheid krijgen om voor onafhankelijkheid te stemmen. Dat zei premier Nicola Sturgeon van Schotland dinsdag in een reactie op de Britse regeringsplannen voor het verlaten van de Europese Unie.

Eerder stemde een meerderheid van de Schotten in een referendum vóór EU-lidmaatschap.

Sturgeon wil vooral dat Schotland deel blijft uitmaken van de interne Europese markt. Premier Theresa May liet dinsdag weten dat Groot-Brittannië deze markt juist gaat verlaten. Dat zou „economisch catastrofaal” zijn voor Schotland, aldus Sturgeon. Ze wil van Londen het bewijs dat de stem van Schotland wordt gehoord.

De Schotse regering gaat donderdag met Londen in conclaaf over de Brexitplannen.
voda
0
Beursblik: dollar beperkt opwaarts potentieel grondstofprijzen

ABN AMRO voorziet dat euro onder pariteit uit komt.

(ABM FN-Dow Jones) Het opwaarts potentieel voor prijzen van grondstoffen is beperkt door de sterkere dollar. Dit schreven economen van ABN AMRO woensdag in een maandupdate.

De bank gaat uit van drie renteverhogingen door de Federal Reserve, wat meer is dan de marktverwachting op dit moment. Daarom kan de euro ten opzichte van de dollar in de visie van de bank dalen naar 0,95 dollar in de loop van 2017.

Omdat de meeste grondstoffen in dollars genoteerd zijn, zal een sterkere dollar het opwaarts potentieel van grondstoffen kunnen beperken.

ABN AMRO toonde zich wel in lichte mate positief over de prijzen van de meeste basismetalen en van olie. De aanhoudend sterke vraag uit China en een afname van het overaanbod kunnen leiden tot bescheiden prijsstijgingen. Voor olie ziet de bank de grootste kans op een prijsstijging in de tweede helft van het jaar. Dan worden de effecten van lagere olieproductie door de OPEC tenietgedaan door hogere productie in de Verenigde Staten, aangezien het tekort aan investeringen in de sector kan mogelijk resulteren in speculatie over tekorten in deze periode.

Op agrarische grondstoffen en granen is er sprake van een meer neutrale visie.

ABN AMRO verwacht prijsdalingen bij edelmetalen in de eerste helft van 2017. Een belangrijke bepalende factor in 2017 zal ook hier de dollar zijn. Goud zal naar verwachting in de eerste jaarhelft dalen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Eli Lilly neem CoLucid over

Deal van 960 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft een akkoord bereikt over de overname van sectorgenoot CoLucid Pharmaceuticals voor een bedrag van circa 960 miljoen dollar. Dit maakte het Amerikaanse farmaciebedrijf woensdag voorbeurs bekend.

Eli Lilly betaalt voor ieder aandeel CoLucid 46,50 dollar. De overname is geheel in contanten en wordt naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal van 2017 afgerond.

Met de acquisitie wil Eli Lilly zich versterken in de markten voor pijnmedicatie tegen migraine. GoLucid is momenteel bezig met de ontwikkeling van het medicijn Lasmiditan tegen migraine. De onderzoeksgegevens van een Fase 3 studie verschijnen naar verwachting in de tweede helft van 2017. Mochten de resultaten positief zijn, dan kan Lasmiditan voor goedkeuring aan de Amerikaanse toezichthouders worden voorgelegd in 2018.

Het aandeel Eli Lilly noteerde voorbeurs 0,3 procent hoger, terwijl CoLucid liefst 32,5 procent aandikte.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Yellen zet dollar hoger

ABN AMRO verwacht donderdag meer dollarbeweging.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar kreeg van woensdag op donderdag een duwtje in de rug na de toespraak van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, waarin zij aangaf dat de Fed zich niet laat leiden door politieke inzichten, maar door economische ontwikkelingen.

"Daarnaast heeft ze tegen The Financial Times gezegd dat het niet verstandig is lang te wachten met een volgende renteverhoging", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Yellen betoogde dat een verhoging tijd nodig heeft om effect te hebben en als het beleid de economische ontwikkelingen niet bijhoudt, kan een besluit te laat zijn om het gewenste effect te hebben", aldus Boele. De valutaspecialist verwacht donderdag vooral dollarbeweging.

Boele kijkt met speciale interesse naar eventuele hints van de zijde van de Europese Centrale Bank op het inperking van het monetaire beleid. "Als die vanmiddag bij het commentaar op het rentebesluit er niet komen, dan kan dat druk op de euro geven", aldus Boele.

De euro noteerde donderdag op 1,0643 dollar.

Voor het overige signaleert zij geen opmerkelijke verschuivingen. De Australische dollar reageerde donderdag met een lichte winst op de stabiele werkloosheidsdata. Het rentebesluit van Canada had geen invloed op de Canadese dollar en de Braziliaanse real bleef eveneens stabiel, ook al meldde de voorzitter van de Braziliaanse centrale bank, Ilan Goldfajn, in Davos bij het World Economic Forum dat de recente verlaging van de rente met 75 basispunten het nieuwe ritme is. "De markt zat nog op 50 basispunten. De real reageert doorgaans op verschuivingen in de grondstoffenmarkt en bleef op deze opmerkingen liggen", aldus Boele.

De Australische dollar kostte donderdag 0,7524 dollar, een winst van 0,3 procent. De dollar noteerde onveranderd op 1,3266 Canadese dollar. De dollar noteerde donderdag 3,2303 Braziliaanse real.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar omlaag na rede Trump

Trump biedt nog weinig houvast zonder details stimuleringsmaatregelen.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft een stevige daling doorgemaakt nadat Donald Trump vrijdag in zijn inaugurele rede weinig liet doorschemeren over de inhoud en timing van stimuleringsmaatregelen.

"Trump is lastig te voorspellen, zo bleek", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury maandag. "Beleggers houden nu juist van zekerheid en die bood Trump vrijdag in zijn inaugurele reden niet voldoende, waarmee de dollar onder druk kwam te staan", aldus Erdmann.

Erdmann ziet voor maandag geen andere invloeden op de dollar inwerken.

Het Britse pond is op zijn beurt wel weer iets sterker geworden ten opzichte van de euro. "De inflatietrend in het Verenigde Koninkrijk tendeert richting de doelstelling van de Bank of England van een inflatie van circa 2 procent. De inflatie ligt nu op 1,6 procent en als de prijzen verder blijven oplopen, kan dat voor de Bank of England bij een volgende vergadering een renteverhoging binnen handbereik brengen", aldus Erdmann.

Met het oog op de relatief lege agenda van maandag verwacht Erdmann voor vandaag geen al te grote bewegingen, "maar met Trump weet je het nooit", aldus de velutahandelaar.

De euro noteerde maandag 0,3 procent hoger op 1,0738 na eerder al op 1,0756 te hebben genoteerd. De euro noteerde 0,2 procent lager op 0,8629 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro en dollar in evenwicht

Britse groeidata in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar donderdag in evenwicht, ook al groeit de verwachting dat Donald Trump niet al te lang wacht met de implementatie van stimuleringsmaatregelen.

"In afwachting daarvan wordt vandaag vooral gelet op de groei van de Britse economie over het vierde kwartaal", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury.

De Bank of England komt volgende week donderdag 2 februari ter vergadering bijeen voor een rentebesluit. Dan wordt ook het inflatierapport gepubliceerd.

Het Britse pond trok de afgelopen dagen aan. Het besluit van de Britse rechter dat Artikel 50, die de Brexit mogelijk maakt, door het Britse parlement moet worden goedgekeurd, zorgde deze week voor de verwachting dat een Brexit mogelijk vertraging kan oplopen.

Na de Britse groeidata om half elf, is het eerstvolgende richtpunt de groei van de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal, dat vrijdag wordt gepubliceerd.

De euro noteerde donderdag vlak op 1,0737 dollar en op 0,8485 Britse pond, een afname met 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar onder druk

Yen even gewild als veilige haven.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is van maandag op dinsdag onder druk komen te staan, terwijl de yen momenteel voor nu een gevraagde munt is.

"Er is dinsdag sprake van de nodige afkeer van risico en dan is de Japanse munteenheid vaak een van de eerste valuta waar beleggers posities op innemen. Ook de Zwitserse frank en edelmetalen lopen dinsdag op", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

Maartens schrijft de daling van de dollarkoers toe aan de handhaving van het monetaire beleid door de Europese Centrale Bank, zoals voorzitter Mario Dragi maandag nog eens aangaf, en de indicatie van de gouverneur van de Federal Reserve van Philadelphia, Patrick Harker, bij de volgende beleidsvergadering in te stemmen met het voorstel de rente te verhogen.

"Voor het overige is het een afwachtende markt. Er staat weinig spannends op de agenda, los van hetgeen de Amerikaanse president Donald Trump mee naar buiten kan komen. Reacties daarop zullen in omvang naar mijn idee afnemen, omdat het verrassingseffect daarvan wegebt", aldus Maartens.

Het eerstvolgende grote richtpunt voor de valutamarkt is volgens Maartens het bezoek van de Japanse premier aan de Verenigde Staten van aanstaande vrijdag.

De euro noteerde dinsdag op 1,0682 dollar, een daling van 0,6 procent. De dollar noteerde 112,11 yen tegen 112,52 vierentwintig uur eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.894,30 +306,52 +0,48% 15:15
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront