Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De derde weg

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Rob Stallinga

Rob Stallinga is sinds maart 2015 redacteur van IEXProfs. In 2004 werd hij hoofdredacteur van het beleggingsblad Safe. Daarnaast schreef hij voor Quote en andere financiële titels.

Meer over Rob Stallinga

Recente artikelen van Rob Stallinga

  1. 18 apr Slotcall: Gelukkig bestaat de AEX uit meer dan chippers
  2. 11 apr Slotcall: Rentegevoelige financials duwen AEX in de min 3
  3. 04 apr Slotcall: BAM, AMG en Just Eat Takeaway stelen show op slappe beursdag

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 januari 2017 14:20
    Leuk mijn oude beleggingscategorie (voor preferente aandelen en achtergestelde (bank)obligaties en asset backed securities interessant werden)
    een hele grote maar, het aantal genoteerde converibles is heeeel erg klein. Een lijstje van aantrekkelijke convertibles wordt zeker op prijs gesteld. Fondsen doe ik niet aan (beheer net als dagobert graag mijn eigen lieve geldje)

    de bos
  2. [verwijderd] 20 januari 2017 14:41

    Waarom nu converteerbare obligaties kopen? Ik zie dat niet. Stel ik heb er een met 2% rente en de rente gaat naar de 6% dan daalt de hoofdwaarde behoorlijk. Ik zie daarbij af van de verwachtingen voor wat betreft het aandelendeel.

    Waarom niet gewoon aandelen en obligaties gescheiden bezien? Beter voor flexibel handelen. Komt bij; voor de zekerheid zou ik dan wel een preferente convertible willen hebben.

    Nee, de grotere zekerheid bij neergang is maar betrekkelijk. Eigenlijk is er maar 1 iets dat nog voor een convertible zou pleiten en dat is: gunstige omwisselingsvoorwaarden! Dat is de kern, maar die staat niet in de column.

    Groet, Jonas
  3. [verwijderd] 20 januari 2017 16:55

    De bos eigenlijk toevallig. Je noemt nu precies net die converteerbare obligatie waar ik indertijd behoorlijk mee bezig was qua afweging namelijk die van BAM toch wel zeker 18 jaar geleden.

    Die had ik dus ondanks de in mijn ogen toen niet erg gunstige omwisselingskoers moeten kopen gezien de latere ontwikkelingen bij BAM. Dat was dus in de bloeitijd en voordat ze dus later ineenzakte.
    Toch die bloeitijd en dus de stijging van het aandeel BAM heb ik gewoon via het aandeel meegenomen.

    Ik heb dat dus flexibel kunnen bekijken bij mijn aandelen in- en verkoop. Vanuit het bedrijf bekeken, heb je wel gelijk qua keuze van financiering. Mogelijk ook als je de keuze die ik toen had bij BAM helemaal gaat doorrekenen.

    Toch het belangrijkste blijft voor de aandeelhouder volgens mij bij converteerbare obligaties de aandelenkant te beschouwen en niet dat procentje meer of minder rente. Die kant wordt in tijden van te verwachten stijgende rente namelijk alleen maar belangrijker.

    Groet, Jonas

    PS Mogelijk moet je als kleinere belegger alleen naast de bedrijfsbeoordeling in converteerbare obligaties stappen wanneer er garantie is dat de grootaandeelhouders dat dat ook doen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links