Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Goede zet Sligro met overname Belgisch ISPC'

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 apr Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren
  2. 08 feb Degroof Petercam verlaagt koersdoel Sligro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 23 januari 2017 11:00
    19-01-2017 schreef ik al op het Sligro forum over uitbreiden in België. Dat voelde je gewoon aankomen, maar versneld groeien met de opbrengst van een mooie verkoop deal i.z. EMTE zou helemaal geweldig zijn. Ik denk ook dat met het internet en bezorgdiensten enz. het landschap van de supermarkten ook gaat veranderen. Daarom niet te lang wachten met die EMTE winkels. Juist omdat de concurrentie het beter doet en verder is met nieuwe formules, lijkt het me beter dat ze die nieuwe investeringen in de supermarkten juist versneld doorvoeren in de groothandels en bezorgactiviteiten.

    Het hele landschap zal veranderen. Je ziet dat bv. met de vergrijzing die eraan komt, maar ook de gehele logistiek en de manier waarop mensen boodschappen doen is aan het veranderen. Kortom vergt het veel investeringen en hebben ze denk ik niet de kracht om grote spelers als AH en van Eerd voor te blijven of in te halen. Kijk naar AH hoe die jaren geleden al met bol.com scoorde of nu van Eerd met La Place en AC restaurants. Horeca en de supermarkt branche zie je gewoon veranderen en naar elkaar toegroeien (Blurring).

    Ik denk dat de grote verandering er nog aan zit te komen. Een beter voedselsysteem met minder verspilling! Als het ware een stap terug in de tijd. Minder plastic, maar ook daadwerkelijk rigoureus terug naar meer ecologisch enz. Steeds meer mensen komen tot de ontdekking dat we de aarde vergiftigen met die plasticberg. Onlangs (gisteren) op tv weer goede docu. Diegene die hier goed mee omgaat en durft te veranderen, kan wel eens een giga sprong voorwaarts maken. Al maakt men maar aantoonbaar wat de totaal prijs is voor een produkt incl. schade aan het milieu.
    Nu prijzen ze alleen de verkoop prijs. Maar wat als alle kopers zouden weten, wat de extra meer kosten zijn, voor bv. herstellen c02 uitstoot, opbergen plastic pcb uit ecosysteem, verhogen dijken ivm klimaat verandering enz. enz. Een eenvoudig plakje broodbeleg van bv vleeswaren in een plastic verpakking kost mogelijk de consument per 100gr. 1 euro. Echter kan het zijn, dat de werkelijke prijs 10 euro zou moeten zijn, om die negatieve kosten van bovenstaande te vergoeden. Nu belasten we de aarde zoveel, en steeds meer consumenten komen erachter dat er iets niet klopt. Andere kosten komen nu bv. voor de overheid, lees indirect de belastingbetaler. Zo kopen we wel iets voor bv. 1 euro, maar is de negatieve som dus veel groter en dat gaat nooit lang stand houden.

    Echt het landschap staat voor de grootste verandering ooit. En dit zal ook sneller veranderen dan ooit is geschied. Duurzaam is al een must, maar moet nog veel sneller en transparanter, voordat het Russisch roulette wat we met de aarde spelen ons allen op redelijke korte termijn al fataal wordt.

    Als die verandering van anders prijzen en ondernemen niet snel komt, kun je zelfs als overheid straks schade niet eens meer herstellen of voorkomen en is het dus een failliet van het het systeem.

    Echt, dit landschap gaat en moet giga veranderen. En ook Sligro doet er goed aan dit niet te onderkennen en zal voorop moeten lopen en blijven schaken in waar ze goed in zijn. Wie weet komen er weer nieuwe kansen, de veranderingen zullen sneller gaan dan ooit te voren.
  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 23 januari 2017 12:16
    Kijk bv 2 minuutjes naar deze teksten. tussen minuut 31 en 33 true price !

    www.npo.nl/de-prijsvechter/22-01-2017...

    Via deze berichten wordt er toch echt wel voor gewaarschuwd dat er iets moet en gaat veranderen: trueprice.org/news/

    Verder een ander recent linkje over de supermarkt v.d. toekomst.

    elsevierjuist.nl/de-supermarkt-van-de...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sligro Food Group

13,640 17:35
-0,380 -2,71%
Premium

Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links