Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lighting grote verliezer op rood Damrak

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:11 Herstel ASML leidt AEX licht hoger 2
  2. 08:15 AEX maakt zich op voor licht herstel, goud heeft het op de heupen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Poggy 23 januari 2017 18:33
    ABN AMRO
    ABN AMRO was met een verlies van 3,5 procent de grootste daler in de AEX. ING en de verzekeraars Aegon en NN Group leverden 1,2 procent tot 1,5 procent in.
    Ook elders in Europa had de financiële sector het moeilijk. Zo verloren RBS, Barclays en HSBC in Londen tot 2,3 procent, leverden Deutsche Bank en Commerzbank in Frankfurt tot 2,1 procent in en daalden Société Générale, Crédit Agricole en BNP Paribas in Parijs tot 2,7 procent.

    Maar waarom??? Kunnen jullie dat ook zeggen?
  2. [verwijderd] 23 januari 2017 18:57
    dat is pas te zeggen, als alle beleggers(investeerders) rationele overwegingen maken. en iedereen even veel weet, plus allemaal hetzelfde weet. omdat de uitkomst dan vast staat. in dit geval is het gis werk. ik kan een poging wagen om op een oppervlakkige manier iets over de fondsen te zeggen.

    nn group meende ik, is een verzekeringsbank, die financiele producten verkoopt, die risico's afdekken. maar goed, veel van die risico's zijn zaken als brexit enzo. producten zijn btw aardig lastig te begrijpen, en vooral juridsch etc.

    veel banken zoals deutsche en commerzbank. lopen van de ene fraude zaak in de anderen. zo is dat met heel veel andere banken. vaak een grote investeringstak erbij. verweven in elkaar, en in allerlei uitstaande leningen enzovoort. dus die moeten vaak miljarden neertellen. daar kunnen beleggers op reageren. al die banken die gokken ook op elkaar conjunctuur. en maken allerlei afspraken met elkaar. soms gewoon feitelijk, maakt daar de ene bank gewoon profijt en de andere niet.

    er bestaan een hele hoop slimme mensen. die echt wel ergens verstand van hebben. en sommige baken hebben die mensen aan zich gebonden. maar deutsche was al weer aardig hoog geworden. netzoals nn. de andere volg ik niet zo heel goed.

    het is niet te zeggen, de waan van de dag? welke zou het morgen worden? waar kijken beleggers naar? nieuws? komt er positief nieuws uit. volgens mij hebben positieve cijfers niet een heel groot effect meer. grote politieke events. kleine politieke events op de wat langere termijn. bedrijven die in bepaalde regio's actief zijn die instabiel zijn. waar kijken ze naar. en waar reageren ze op.

    het is niet te zeggen.
  3. [verwijderd] 23 januari 2017 19:00
    spaarders worden ook een beetje getreiterd. dus de kleien investeerders die gooien hun geld ook te grabbel op de beurs. dat zou eventueel voor een stijging kunnen zorgen die er anders niet geweest was. lucht dus. obligatie markt was ook aardig aan het opblazen. soms loopt er wat lucht uit. soms springt er lucht uit. ach, wij zijn mensen :) en we snappen zo weinig. hehehe
  4. [verwijderd] 23 januari 2017 19:15
    als je trouwens basel intypt dan kom je op de site van de bis uit. kapitaalbuffer is een ander woord voor liquiditeit. dus dat hoeft helemaal niets met kapitaal te maken te hebben. niks met valuta te maken te hebben dat op de rekening van de bank staat.

    liquiditeit betekend de snelheid van het verplaatsen van geld(discutabel en relatief begrip). dat zou beteken dat je producten in drie maanden tijd kan omzetten. en die producten worden gerekend tot de kapitaalbuffer. daar zijn restricties aan verbonden. dat je ze dan hooguit met 15% verlies mag verkopen. dat houd weer in, dat als je een limiet op die producten hebt. laten we zeggen 20%. en je verkoopt die producten binnen 3 maanden met 15% verlies. dat je 3% van je vermogen geslonken is.

    overigens is die 15% geen garantie. zelfs op valuta kan je in 3 maanden tijd, meer verlies lijden ten opzichte van een andere valuta. en dat geld voor elk financieel product.

    maar goed ben er ruim een jaar geleden een keer vluchtig doorheen gegaan. en er is alweer een nieuwe uit de pers komen rollen. dus het zit niet heel vers in het geheugen. maar goed, het zegt dus niet zoveel. die risico's worden geschat. op basis van, in hun ogen extreme omstandigheden. zou kunnen dat ze de broeksriem op tijd kunnen aantrekken. en strakker kunnen aantrekken. zou ook kunnen dat er extremere situaties komen. dan de stresstest doet voorkomen.

    dit is gebaseerd op wat economen(bankiers in dit geval) als waarschijnlijk achten. gebaseerd op een kansberekening. niet totaal uit de lucht gegrepen, maar ze hebben er eerder naast gezeten.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links