Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave in 2017

1.762 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
hvb
0
quote:

matad schreef op 11 februari 2017 18:12:

[...]

Wat opvallend is is dat hedgefondsen (net zoals beleggers) veelal achter elkaar aanhollen. Kijk eens wanneer die instappen bij bijv. Wereldhave en SBM. Het lijkt wel of ze allemaal binnen een week een positie innemen.
Verder mis ik al die beleggingsadviezen het woord geluk.
Voor mij als belegger die dat al ruim 40 jaar doet, is dit eigenlijk de belangrijkste factor.
Misschien dat ze op basis van TA allemaal tot dezelfde conclusies komen op hetzelfde moment? Ik zie bij Wereldhave geen fundamentele reden om voor zo buitensporig veel shorts. Behalve de renteverwachting, maar die moeten we niet overdrijven. Dat de detailhandel het niet makkelijk heeft wisten we al veel langer.

Inderdaad is ook geluk soms nodig. Misschien was de daling van Wereldhave ook wel geluk in mijn geval, want ik had de maanden daarvoor wat winsten genomen (diverse goudmijnaandelen, AM, Arcadis, Twitter) en ik zocht voor dat geld een goede bestemming. Met de huidige waarderingen van de beurs zijn er weinig (redelijk veilige) mogelijkheden. Ik had al een positie in Wereldhave, maar kon deze mooi uitbreiden dankzij de (in mijn ogen overdreven) daling. Fundamenteel leek Wereldhave goed bezig, en dankzij de dalingen kwam er ook technisch een interessant instapmoment rond de 40. Buitenkansje, denk ik... de toekomst zal het leren.

Huidige portefeuille, globaal:
40% Wereldhave
20% RD Shell
15% goudmijnen (EGO,AUY)
15% NSI
15% Gilead
10% zilver (SLV)

115% totaal, dus met wat margin... en niet zo gespreid als ik eigenlijk zou willen, maar ik vind veel aandelen te duur dus weinig keuze. En in banken en verzekeraars wil ik nauwelijks beleggen. In Europa buiten de veilige (noordelijke) landen ook niet. Dan blijft er niet veel over.

[verwijderd]
0
Matad, HvB, mooie bijdragen, herken ik als belegger sinds 2003 veel in. Zal er nog op reageren.
[verwijderd]
0
Inderdaad geluk of pech hebben is ook een belangrijke factor voor de bepaling van succes. Zo was die transactie van van Hall voor HvB dikke pech. Maar ongetwijfeld zul je ook regelmatig stom geluk gehad hebben.
Instappen in een aandeel van een bedrijf dat daarna overgenomen wordt. Overkwam mij met Vedior; mijn portefeuille bestond toen 3/4 uit lange termijn calls, itm, en hadden een hefboom van ruim 3. Dat was mijn grootste klapper. Maar door telkens long te gaan met opties tijdens de krediet crisis alle winst weer verlopen.
Nu bestaat mijn portefeuille uit:
3% WH
3% Unibail-Rodamco
2% ECP
2% Vastned
2% AFM-KLM
7% Aegon
3% ING
2% Beter Bed
34% Brunel
2% Silver Wheaton
40% cash
Daarnaast nog kleine (10% van aandelen portefeuille) optie/tracker portefeuille met vooral Heineken, KPN, goudmijnen trackers.
Succes beiden.
Ik voeg er nog aan toe dat mijn beleid is komende week nog meer te cashen en puts op de AEX te nemen.
[verwijderd]
0
quote:

hvb schreef op 12 februari 2017 03:33:

[...]

Het lijkt nu inderdaad makkelijk geld verdienen met aandelen. Extra risico nemen wordt beloond. Beheersing van het risico is belangrijk, er komt ook wel weer een tijd dat de wereld er anders uitziet. En onverwachte dalingen kunnen snel gaan (ik verwacht dit niet, maar hou er wel rekening mee).

Ik ben de afgelopen jaren constant ruim 100% belegd geweest in aandelen, nu ook nog. Wel in relatief veilige aandelen, waarbij faillisementen of zeer grote dalingen vrijwel uitgesloten zijn (zeker niet bij allemaal tegelijk). Riskant? Menig adviseur zal zeggen van wel, maar in mijn ogen hoeft dat niet zo te zijn.

Ik heb inderdaad al wat crises meegemaakt: Azie crisis, Dot.com crisis, kredietcrisis, en feitelijk zitten we sinds 2009 ook in een soort doorlopende crisis (maar niet qua aandelenkoersen, is mede zijeffect van de stimulaties die nodig zijn om het systeem functionerend te houden). Veel van geleerd ook!

ik heb ook al heel wat crisissen meegemaakt (ben ongeveer 30 jaar geleden begonnen met beleggen) en baseer de laatste jaren mijn aan- en verkopen o.a. op basis van fundamentele analyse, daarbij lettend op steun en weerstand dmv technische analyse (via Tostrams). En nu krijg ik toch sterk de indruk (gelezen o.a. de dagelijkse columns van Bas Heijink) dat ons een al dan niet kleine correctie te wachten staat. Is het niet nog deze maand dan wel de volgende maand.
Daarom ben ik vorige week toch maar begonnen om aandelen die tegen de weerstand aanliepen te verkopen om zo wat meer liquidieit te verkrijgen. Als de dip daar is (ik hoop dat op tijd te kunnen zien) dan zal ik weer instappen. Alert blijven is mijn motto.
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - Prudential heeft een belang genomen in Wereldhave. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Prudential heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 3,77 procent in de onderneming. Er zijn geen eerdere meldingen van deze partij in Wereldhave bekend in de registers van de toezichthouder.

Weer een belang in Wereldhave. Groot gevecht tussen de beren en de stieren.
[verwijderd]
1
Das wel erggg oud nieuws hoor Up.

Maar goed....voorlopig zijn we even afhankelijk van het algehele sentiment.
Iedereen verwacht een algehele correctie en houdt de centjes op zak.
[verwijderd]
0
quote:

Winstbejag schreef op 12 februari 2017 16:32:

Das wel erggg oud nieuws hoor Up.

Maar goed....voorlopig zijn we even afhankelijk van het algehele sentiment.
Iedereen verwacht een algehele correctie en houdt de centjes op zak.

Ja, Wierda zei dit ook al in de uitzending bij Harry. Je moet rekening houden met een correctie. Griekenland blijft rommelen en onze banken hebben toch nog een behoorlijke vordering op de Grieken. Wierda gelooft niet dat de Grieken alle schulden kunnen terugbetalen in de toekomst.
[verwijderd]
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 11 februari 2017 13:21:

[...]

Beste optimu,

Ik maak rendementen waar menig professioneel belegger jaloers op zal zijn.

Je hebt slechte en goede particuliere beleggers, net zoals je bij de professionals ook slechte en goede hebt. De slechte particuliere beleggers worden inderdaad vermorzeld in de gehaktmolen van de professionals. Dat komt echter niet omdat de professionals manipuleren, maar door de volgende fouten die de slechte particuliere beleggers maken:

1) beleggen op basis van emotie in plaats van rationele analyse
2) geloven dat technische analyses (bodems, uitbraken, candles etc.) op het niveau van individuele aandelen echt werken. Ik zie bij pennystocks technische analyses langskomen, echt bizar vind ik dat
3) alleen maar naar de koersbewegingen en het bied/laat boekje kijken en geen enkele fundamentele analyse van het bedrijf, de marktontwikkelingen en de macro-economie maken.
4) altijd maar posities willen hebben en niet begrijpen dat er ook periodes zijn dat het verstandig is om helemaal cash te zitten.
5) geen verlies willen/durven nemen op een aandeel, ook niet als nieuwe informatie daarom vraagt
6) fifty-fifty kans gokken en dan zeuren als de munt vervolgens de verkeerde kant opvalt.
7) niet zelf nadenken over short posities en beleggingsadviezen, maar klakkeloos achter de massa aanrennen

Ik heb ook weinig waardering voor de oeverloze discussies op fora dat short partijen alleen maar manipuleren. Short partijen handelen ook vanuit een visie, bijvoorbeeld:

1) structurele marktonwikkelingen (bv olieprijs) die individuele fondsen (bijv SBM, Fugro, Arcadis) kunnen raken
2) vermoedens van fraude (Imtech, Valeant)
3) verouderende businessmodellen (BinckBank)
4) te grote afhankelijkheid van wankele klanten (?Wereldhave?)
5) technische arbitrage rondom bijvoorbeeld prijsverschillen bij claimemissies

Mijn mening is dat een specifieke groep particuliere beleggers alleen maar vermorzeld worden omdat ze eigenlijk niet de kennis en vaardigheden hebben om te beleggen/handelen.

Sorry dat ik toch maar een bijdrage lever aan de oeverloze discussie over shorten. Van mij mag shorten als dat bijdraagt aan een goede prijsvorming. Maar shorten is hiervoor niet nodig. Aandeelhouders die twijfelen aan een bedrijf waar ze inzitten kunnen die aandelen gewoon verkopen in plaats van het uitlenen daarvan. En er is geen gelijk speelveld. In de praktijk levert het shorten voor bedrijven en particulieren veel nadelen op. Zo had zonder de shorters Arcelor Mittal bij een veel hogere koers aandelen kunnen uitgeven. Of was de aandelen uitgifte helemaal niet nodig geweest. Het zou mij bij Wereldhave niet verbazen dat de Blackrock shorters de aandelen van Blackrock zelf hebben uitgeleend gekregen. Is dat visie of gewoon een systeem optuigen om de koers te manipuleren? Ook komt het misbruiken van de 0,5 % grens vaak voor. Net er onder of er boven gaan zitten. Is dat visie? Zelf heb ik geconstateerd dat bijvoorbeeld in de week voor optie expiratie het shortpercentage werd uitgebreid waardoor de koers daalde en de callopties waardeloos afliepen. In de week daarna liep de koers weer op. Ik ben dus gewoon voor een gelijk speelveld. Daar kan toch niemand tegen zijn?
hvb
0
quote:

gebennoveld1 schreef op 12 februari 2017 17:38:

[...]
Sorry dat ik toch maar een bijdrage lever aan de oeverloze discussie over shorten. Van mij mag shorten als dat bijdraagt aan een goede prijsvorming. Maar shorten is hiervoor niet nodig. Aandeelhouders die twijfelen aan een bedrijf waar ze inzitten kunnen die aandelen gewoon verkopen in plaats van het uitlenen daarvan. En er is geen gelijk speelveld. In de praktijk levert het shorten voor bedrijven en particulieren veel nadelen op. Zo had zonder de shorters Arcelor Mittal bij een veel hogere koers aandelen kunnen uitgeven. Of was de aandelen uitgifte helemaal niet nodig geweest. Het zou mij bij Wereldhave niet verbazen dat de Blackrock shorters de aandelen van Blackrock zelf hebben uitgeleend gekregen. Is dat visie of gewoon een systeem optuigen om de koers te manipuleren? Ook komt het misbruiken van de 0,5 % grens vaak voor. Net er onder of er boven gaan zitten. Is dat visie? Zelf heb ik geconstateerd dat bijvoorbeeld in de week voor optie expiratie het shortpercentage werd uitgebreid waardoor de koers daalde en de callopties waardeloos afliepen. In de week daarna liep de koers weer op. Ik ben dus gewoon voor een gelijk speelveld. Daar kan toch niemand tegen zijn?
Ik ben het in principe met je eens. En zelfs niet alleen wat betreft shorten, sommige vormen van derivaten zou je ook over kunnen discussieren. Er is inderdaad geen gelijk speelveld.

Echter, de regels zijn nu eenmaal zo, dus we moeten het er maar mee doen op dit moment.

Als ik denk dat de koers van Wereldhave te laag staat, en ik vermoed dat dat door manipulerende shorters komt, dan is er maar één tegenactie die ik kan bedenken: aandelen (bij)kopen.
matad
0
quote:

hvb schreef op 13 februari 2017 00:56:

[...]

Ik ben het in principe met je eens. En zelfs niet alleen wat betreft shorten, sommige vormen van derivaten zou je ook over kunnen discussieren. Er is inderdaad geen gelijk speelveld.

Echter, de regels zijn nu eenmaal zo, dus we moeten het er maar mee doen op dit moment.

Als ik denk dat de koers van Wereldhave te laag staat, en ik vermoed dat dat door manipulerende shorters komt, dan is er maar één tegenactie die ik kan bedenken: aandelen (bij)kopen.

Beste HVB.

Las zojuist een stukje over shorten van Nico Inberg.
Heel erg leuk temeer omdat ik mij daarin herken als ex-shorter in WH en momenteel aandelenbezitter in WH. Komt ie:
Look at the bright side of live.
Het leuke van al dat shorten is dat al onze shortende vrienden hun stukjes nog wel een keer terug moeten kopen. Sell-and-hold-beleggers bestaan niet. Dus men zit short doch met de vingers bij de koopknop. Bekijk het daarom eens van de andere (zonnige) kant. Als je overtuigd bent van je keuze (zoals bijv. AD) kun je niet genoeg shorts aan je zijde hebben. Ze kopen het vanzelf voor je omhoog Wat wil je nog meer als belegger?

Met vriendelijke groet.
matad
0
Zojuist (bij)gekocht op 42,18. Wordt niet gemeld op de site. Wel in portefeuille van mij. Uiteraard. Wie oh wie speelt hier met de koersen?

Met vriendelijke groet.
[verwijderd]
0
Wat ik enkel over shorten heb meegekregen van hedgefondsen dat het lenen van aandelen om te verkopen heel goedkoop is. Antaurus wasvorig jaar nog geen kwart procent rente kwijt. En dan kun je snel winst maken en heb je de tijd om te wachten met terugkopen. Als de rentes echter gaan oplopen zal dat duurder worden en zal het geshort ook afnemen.
DeZwarteRidder
0
quote:

alrob schreef op 13 februari 2017 10:39:

Wat ik enkel over shorten heb meegekregen van hedgefondsen dat het lenen van aandelen om te verkopen heel goedkoop is. Antaurus wasvorig jaar nog geen kwart procent rente kwijt. En dan kun je snel winst maken en heb je de tijd om te wachten met terugkopen. Als de rentes echter gaan oplopen zal dat duurder worden en zal het geshort ook afnemen.
Ik geloof daar niks van: 0,25% shortvergoeding is veel te laag.
Ik denk dat iemand een vergissing heeft gemaakt.
Bovendien wordt een shortvergoeding meestal per maand berekend.
naarden
0
matad
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 februari 2017 10:51:

[...]
Ik geloof daar niks van: 0,25% shortvergoeding is veel te laag.
Ik denk dat iemand een vergissing heeft gemaakt.
Bovendien wordt een shortvergoeding meestal per maand berekend.
Geloof het maar wel.
Shorten kost (tot mijn verbazing) totaal niets. Als ik het zelf niet zoveel gedaan had zou ik dit niet zo stellig beweren.
Alleen bij een dividenduitkering ben je de pineut want die moet de shorter betalen.
Daarom is het zo benauwend om W.H. met een dividenduitkering van ruim 7% te shorten. Neem dan een zaak (zoals bijv. SBM) die geen tot weinig dividend uitkeert.

Met vriendeijke groet.
[verwijderd]
0
De shorters zijn momenteel aan het afbouwen. Er zijn ook nog twee longposities bijgekomen. Het wordt touwtrekken om de aandeeltjes Wereldhave.
hvb
0
quote:

matad schreef op 13 februari 2017 10:25:

[...]

Het leuke van al dat shorten is dat al onze shortende vrienden hun stukjes nog wel een keer terug moeten kopen. Sell-and-hold-beleggers bestaan niet. Dus men zit short doch met de vingers bij de koopknop. Bekijk het daarom eens van de andere (zonnige) kant. Als je overtuigd bent van je keuze (zoals bijv. AD) kun je niet genoeg shorts aan je zijde hebben. Ze kopen het vanzelf voor je omhoog Wat wil je nog meer als belegger?
Met vriendelijke groet.
Dank voor de info...

Dit was voor mij mede een reden om WHV flink bij te kopen :-)

Het enige risico was dat de shorters iets wisten dat anderen niet wisten. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat dat niet zo was, althans niets substantieels. En op basis van de bekende informatie was (en is) WHV volgens mij erg goedkoop, bij de huidige economische omstandigheden. Daarbij is het een redelijk veilig aandeel, en bij de opgelopen beurzen wilde ik meer veiligheid inbouwen terwijl ik toch vol belegd wilde blijven.

Ik zal ook zeker voorlopig niet verkopen, WHV is voor mij in principe een buy-and-hold belegging. Ik ben niet zo'n trader.
matad
0
Zie eens wat shorters bijna elke morgen kunnen. Met een paar duizend aandelen de koers een behoorlijk stuk omlaag brengen. Knap doch doorzichtig.

Met vriendelijke groet.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 februari 2017 10:51:

[...]
Ik geloof daar niks van: 0,25% shortvergoeding is veel te laag.
Ik denk dat iemand een vergissing heeft gemaakt.
Bovendien wordt een shortvergoeding meestal per maand berekend.
ja ik was niet volledig. Volgens Antaurus was de vergoeding 0,25% per kwartaal.
1.762 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 14,320
Verschil -0,180 (-1,24%)
Hoog 14,600
Laag 14,280
Volume 257.091
Volume gemiddeld 92.799
Volume gisteren 137.717

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront