Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
ffff
0
Ennuh, Ben, dat goud daar in die vitrine mag je echt niet zomaar meepakken voor een baaltje cacoabonen. Ook al denkt Ben dat, wellicht.
[verwijderd]
0
Dank je voda! Jouw gelinkte artikelen worden ook zeer gewaardeerd. Ik zit pas een jaar of 6 in zilver, het meeste weet ik nog niet of heb ik slechts aan gesnuffeld.

@ffff
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
Ooit komt er een dag dat fundamentals weerneen rol gaat spelen in prijsvinding.

Hoeveel goud heb je nodig om lekker te leven? Ligt aan de prijs.
Geschiedenis is goed te begrijpen, maar het biedt mij geen garantie dat Indiërs en Chinezen op mijn beoogde uitstapmoment nog steeds schuimbekkend alles inkopen waar ze hun handen aan krijgen. Een inkomen van een succesvolle Indiër koopt nu 5*N ounce goud. Als dat nog 1*N ounce goud is, koopt hij dan nog even hard? Hij heeft dan misschien al 20*N of 50*N goud in huis. En wie weet houdt hij allang niets meer over. Dan komt er misschien een moment dat die ene ketting ineens niet meer zo in de mode is, en eigenlijk wel weg kan. Werd toch al niet meer in het openbaar gedragen, en de kinderen hebben aangegeven díe niet te hoeven bij hun huwelijk. Beter de goudpositie watafbouwen. Van goud kun je niet eten, tenzij je verkoopt.
Als de publieke honger naar goud (die in ons kikkerlandje van bijna universele welvaart nieteens bestaat) afneemt, komen we erachter dat we 170.000 TON hebben waar jaarlijk 2-3.000 ton bijkomst, zonder dat we er iets mee kunnen. Het dient geen nut. Banken mogen het uitleasen en rehypothecaten tot in het oneindige. 1 ounce goud kan hetzelfde doen als alle BitCoins samen, met voldoende fractioneel boekhouden. Als goud nu energie of licht gaf ofzo... Zilver doet dat al wel (zonnepanelen en LCD schermen). En dat is een redelijk fundmenteel verschil, nog voor we het hebben over de 1000en andere toepassingen van zilver. Waar zeker de helft van de jaarlijkse markt keihard voor nodig is. Het alternatief als het bestaat is immers duurder. En wat naar industrie gaat, daarvan komt het meeste niet terug. Minder dan een gram in jouw smartfoon. Wie gaat dat eruit halen voor 55 cent per gram als je upgradet naar je volgende foon?

Grappig is dat (nutteloos) goud vooral in handen is van centrale banken en rijken, en zilver in snel groeiende mate in handen is van de gewone mens. Zoals het vroeger ook was. Weet je nog, de zilveren gulden en riksen? Hoeveel zilver had de gemiddelde sukkel in zijn portemonnee? En thuis in een spaarvarken? Dat maal een aantal miljoen Kaaskoppen. En dan al die winkels en banken. Zeg me maar waar dat zilver nu is. Van het goud uit die tijd weten we het. Het zilver...weg?

Tuurlijk, er is vrees/hoop voor een hervaluatie van goud. Allerlei wazige monetaire redenen voor te geven. En misschien schikt het Jan met de Pet wel af om alsnog in te stappen. Maar zou zilver nog gecontroleerd kunnen worden als goud gruwelijk duur gemaakt wordt? Hoe voorkom je dan de mensheid dan zilver inlijft als het neoretro cash? Mijn bescheiden gekrabbel hierover, slecht één van tientallen manieren waarop zilver een rol zou kunnen spelen naast onder andere eventueel goud: www.silverdoctors.com/gold/gold-news/...

Er zijn leipo's die $1200 geven voor 1 BTC. Genoeg mensen snappen dat een BTC een antwoord is op een vraag die een computer stelde, waar het vervolgens niets mee kan. Een moeilijke manier om 1 monetaire unit te bestellen. De banksector heeft altijd genoeg als iemand een huis wil kopen, er wordt meteen een regeltje bijgeboekt speciaal voor jou, uit het niets.
Maar heeft 1 ounce goud meer nut dan een BTC? Prijs is ongeveer hetzelfde nu. Van goud is er veel meer dan van BTC. En weinig webshops laten je met goud betalen, BTC is steed vaker welkom.
Zelf vind ik BTC een klap in het gezicht van de mensheid. De ultieme ponzi/piramide. Want er is nu een hele wereld vol sub-BTC valuta die de waarde opblazen. Een denkbeeldige wolk die met wilskracht hoger geblazen wordt.
Goud is vooral duur te maken, maar bijna niemand doet er iets mee waarin het verbruikt wordt. De ene keer is het een denkbeeldige baar bij de FED in de kluis, een andere keer een trouwring of oorbel. En in geen van die gevallen was het daarvoor nodig, zonder had het ook gelukt. Maar wie zilver gebruikt, kan niet zonder.
[verwijderd]
0
+15,7% in EUR zilver na 2 maandjes rustig opkrabbelen sinds kerst.
Niet echt een grote move voor zilver, maar wel het verschil tussen rode en zwarte cijfers voor mij.

Iemand al eens naar Platina gekeken? Historisch staat dat nu ZEER LAAG ten opzichte van goud. Reden misschien te zoeken bij Ruslandje pesten?
Meest van de tijd, zeker door de schaarste ervan in de aardkorst en boven de grond, was platina duurder dan goud. Nu ruim goedkoper.
Zelfs als je de BTW meerekent, is platina goedkoper. Wat mij betreft een koopje. Zeker voor de belegger die graag diversifieert. Als je ruim in je goud zit, en om de 1 of andere reden liever niet omzet in zilver, is platina te overwegen.

Zelf ben ik een zilver man. Heb ooit een paar gram goud gehad, maar gelukkig meteen verkocht toen dat winst opleverde. Nu de goud-zilver ratio nog hoog staat (koersen laag), kan ik me totaal niet interesseren voor goud. Zodra de ratio gehalveerd is van 68,46:1 naar 35:1 , gaat het bij mij kriebelen. In 2011 was het nog even 32:1 immers. De fanatiekste analisten en beleggers hebben het graag over 15:1, 14:1, of zelf 10:1 en lager. Als ik mijn exit nog voorlopig niet heb (ik wil veel grond per ounce zilver), de rally even pauzeert en GSR rond 35:1 of lager staat, zet ik misschien wel een beetje zilver om in goud of platina.
[verwijderd]
0
Sinds Mei 2013 is de zilver koers in Brusselse Knaken maar 2-3 keer heel even hoger geweest dan nu. Binnen een knaak van de top in juli 2016. Het kan wederom een tijdelijke piek blijken in dit lange dal, maar er is bij elke piek stijgende kans dat het een definitief afscheid is van de berenmarkt.

Wat doen jullie op zulke momenten? Even wachten met bijkopen, onverstoord bijkopen, of zelfs winst nemem van wat recente bijkoop?
Ik heb een meevallertje, en ik ga die gewoon aangeven. De tegenvallers moest ik bij lagere koersen voor verkopen, maar daar maak ik me nu niet druk meer op. Zilver is een koopje, en er zijn heerlijke producten aan lage premie te koop.
wieweet
0
Verlopig blijf ik maandelijks bijkopen zolang de prijs per gram nog onder de 75 cent staat. Daarna zien we wel weer..Heb echt een vermoeden dat het over een x aantal jaar een veelvuldige van de 75 cent zal zijn.

vrgr
wieweet
0
Heeft iemand nog een adresje/web shop waar je kleine baren kan kopen. Dus een gerenomeerde partij. ( geen MP) 1 grams-10-grams etc. Best wel moeilijk te vinden namelijk.

Zelfs aliexpress word overspoelt met nep..

www.aliexpress.com/cheap/cheap-silver...

vrgr
ffff
0
www.goudbank-antwerpen.com/producten/...

Wieweet,

Gewoon om te beginnen. Deze gerenommeerde zaak bestaat al tientallen jaren. Minimumgewicht 10 grams stukjes. Zie mijn verwijzing. Ze hebben er momenteel 66 in voorraad.

Ik kan uiteraard nog veel meer adressen geven, maar betalen via je bank en ophalen of laten opsturen, vraagt duidelijk een betrouwbaar adres.
Vertrouw mijn ervaring.

Peter
ffff
0
Wieweet,

Die Ali - goud en ziver- had ik nog nooit gezien. Uiteraard nep, maar dat staat er ook frequent bij: plated en ik neem aan dat je weet wat " plated" is.
wieweet
0
FFFF, thanks. Uiteraard weet ik wat plated is. Echter bij vele staat geen plated bij maar voor deze prijs is het uiteraard nep. Vind het toch gevaarlijk worden om nog zilver te kopen buiten een betrouwbare adres om. Zelfde baren van Ali kom je ook op MP en ebay e.d tegen.

Welke munten zou jij aanraden die bij een evt zilver prijs stijging makkelijk weer te kopen zijn? En moet ik daar ook op de jaar talen letten?

p.s heb je ook een adres waar je voor een mooie prijs zilver kan kopen.
De link die jij gaf is alleen voor goud.

vrgr
[verwijderd]
1
@wieweet
Waarom zou je zilverbaartjes kopen waar 21% BTW op zit en nooit verzamelwaarde bij komt? Voor de heb is het leuk, maar noem het dan geen bloedserieuze belegging ;-)
Als je teveel focust op prijs, sta je in de rij opgelicht te worden. Er is een hele generatie opgestaan die totaal geobsedeerd is van een heel select aantal baartjes, die soms veel te goedkoop, soms veel te duur aangeboden worden. Alsof er geen eerlijke bullionprijs meer voor bestaat. Tricky handel, zeker gezien de te hoge prijzen lang niet altijd betaald worden (domheid is niet eeuwig), en nog nooit zag iemand een ingeboord baartje.

Ik (ver)koop ze zelf hoor, die baartjes, maar koop ze echt alleen van heel dicht bij de bron, nieuwe modellen, in bescheiden aantallen. En ik weet hoe ik ze test met een magneet. Dat weet bijna niemand die zilver koopt. Echt veel minder dan 5% weet het. Goede kans dat als je dit leest, dat je geen messing of verzilverd koper van zilver kunt onderscheiden.

Wie kan mij die obsessie voor baartjes uitleggen alsjeblieft? Voor de duidelijkheid:
- Er MOET 21% BTW in de prijs zitten, plus maakpremie, anders is het een zwendel. Domme mensen hebben geen zilver om te goedkoop te dumpen.
- Er komt bijna nooit verzamelpremie op baartjes. En zeker niet op degenen waar Nederlanders over obsederen. Ik heb er waar het wel op komt, en daar taant men niet naar. Tot het erop zit.

Trekken baartjes gewoon (censuur) "minder ingeinformeerde medemensen" aan? Ik spreek 100en zilvergekken, maar de slimsten willen steeds gewoon beperkte oplage munten, max 20% duurder dan Maple Leafs. De minder slimme willen de munten waar al 100% of meer premie bijgekomen is, of de gegoten baartjes die hoeveel je er ook wilt niet leverbaar lijken te zijn (bij de populaire 3 tientjes boven spot per kilo gegoten dingen). Gek he, dat als je €100+ te weinig betaalt, er weinig geleverd worden, en ze nooit ingeboord zijn ter controle?

Als je open staat voor mooie geslagen baartjes uit Duitsland en de VS, die heb ik zelf graag, maar geen bakken vol. En ik verkoop ook in kleine aantallen, dan kan ik er een beetje op over houden en bijkopen.

Maar koop als geen gram zilver voor je
A- leert hoe je zilver test
B- alles wat je hebt alsnog hebt getest

Zelfs de best geinformeerde handelaar die ik ken vond allemaal kilobaartjes van NL merk, met messing/koperen kern in zijn kluis...

Bij prijsstijging is alles makkelijk te verkopen. Als het maar echt is. En bij hogere prijzen wordt een stuk beter gekeken. Dat het een bekende opdruk heeft helpt niets, die worden immers vaker nagemaakt. En als er scharste is, dus de industrie metaal vanuit de inlevermarkt vraagt, maakt niet uit welk zilver het is, alleen de puurheid.
Maar wanneer is dat moment? 5, 10 jaar van nu? Mijns inziens een beetje lui om 1x te kopen en 1x te verkopen. Er is zoveel zilver dat traditioneel perfect presteert, je in staat stelt je zilver te laten groeien, in kilo's ipv in euro's, zonder bijleg van cash. RCM Lynx bijvoorbeeld, nu zelfde prijs als een American Eagle, over 2 jaar vast voor een stuk meer te verkopen.
Zodra je voelt dat een uitstap dichterbij komt, versimpel je je zilver, zorg je dat je zoveel mogelijk kilo's hebt. Zolang het maar echt is en .999 of .9999.

Bedenk je goed of je Brussel en Den Haag genoeg vertrouwt om alles hetzelfde te laten, dat je bij een webshop durft te kopen. Veel discreter is via Marktplaats. Houd er rekening meer dat men daar beter dan jij weet wat echt is en wat nep. Als je afdingt, betekent het dat je belazerd wilt worden. En er zijn genoeg verkopers die dan wel baartjes voor je hebben, precies voor de maximale prijs die jij betalen wilt...
wieweet
0
Skater - FFFF kijk hier eens naar.

www.101munten.nl/

Een America Eagle 1 oz 21,20 of een Somalische Olifant 1 oz 143,oo.
De een een verzamelaars item en een lage oplage.
Mij gaat het er om dat ik zin speelt op een vele hogere zilver prijs de aankomende jaren. Kan dus toch beter de bv America Eagle 1 oz 21,20 kopen?

vrgr
[verwijderd]
0
quote:

wieweet schreef op 27 februari 2017 09:02:

Skater - FFFF kijk hier eens naar.

www.101munten.nl/

Een America Eagle 1 oz 21,20 of een Somalische Olifant 1 oz 143,oo.
De een een verzamelaars item en een lage oplage.
Mij gaat het er om dat ik zin speelt op een vele hogere zilver prijs de aankomende jaren. Kan dus toch beter de bv America Eagle 1 oz 21,20 kopen?

vrgr
Ik ken al dat soort shops.

American Eagle is LETTERLIJK DE ALLERSLECHTSTE KEUZE die er is.
- te duur voor giga oplage
- nieteens .9999 maar slechts .999 dus niet geschikt voor medische toepassingen
- tegen de tijd dat de koersen hoog staan, meest gehate land op aarde ooit
- staat vol met dubieuze symboliek
- krijg je daarom wellicht minder dan smeltprijs voor tzt, omdat je dat land steunde. Stel je voor dat je na de 2e WO trots je hakenkruis marken kwam inleveren...
- letterlijk honderden betere keuzes op de markt.

Maar bespaar je de verzendkosten, kom gewoon naar Marktplaats. Mocht de kapitaalbelasting opgetrokken worden van 0.2% tot 75% zoals het IMF voor ons heeft bedacht, wel zo handig als er geen "paper trail" is in cyberspace.
Wees wel kritisch met wie je zaken doet, en ding alleen af om te zien of iemand te vertrouwen is. Wie jou laat afdingen, is dat veelal NIET.

Somalia Elephants zijn soms heel lucratief. Ik heb er wel met veel winst verkocht na 2 jaar. Kocht ik doodleuk veel meer nieuwe terug zonder Brusselse Knaken bij te leggen. Kijk ook naar Cougars en nu Lynx. Zelfde prijs als Eagles zonder de lange lijst nadelen.

wieweet
0
Hoorde dat er op MP ook al de Koala`s werden verhandeld die 100% nep waren. Is echt oppassen dus.
Inderdaad bij de web shops zijn de verzendkosten prijzig.
En de Wiener Philharmoniker zilver 1 OZ ?

vrgr
[verwijderd]
0
quote:

wieweet schreef op 27 februari 2017 11:28:

Hoorde dat er op MP ook al de Koala`s werden verhandeld die 100% nep waren. Is echt oppassen dus.
Inderdaad bij de web shops zijn de verzendkosten prijzig.
En de Wiener Philharmoniker zilver 1 OZ ?

vrgr
Als afdingen lukt, is het ws nep. Zoek naar aanbieders die er al even zijn, een goed verhaal hebben. Niet die een partijtje te lozen hebben.
Lang niet alles zijn vervalsingen van beschikbaar, het kost tijd en veel geld om een vervalsing te maken. Aan iemands assorti zie je een beetje of ze for real zijn.

Phils zijn saai en mijns inziens ongeinspireerd/lelijk, maar makkelijk in te leveren boven spot. Weinig kans op verzamelwaarde. En maar .999 zuiver. Dus altijd beter Perth Kangaroos of Maple Leafs waar je zo drinkbar colloidaal zilver van kunt brouwen. Kan later heel belangrijk zijn.
ffff
0
Wieweet,

Van zilver heb ik geen verstand. Munten en zeker penningen raad ik je echt af, dus blijft over de waar die je op de website vindt die ik je gaf. Ik koop enkel en alleen puur goud , bij voorkeur Umicore, dat altijd wat duurder geprijsd is, in wat zwaardere gewichtscategorie dan jij van plan bent. Maar dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken.

En zo nu en dan Krugerrands. Simpelweg omdat die over heel de wereld bekend zijn. Of je nu in Antalya in Turkije zit, in New-York of San Francisco, in Johannesburg of Antwerpen: Overal zijn Krugerrands te koop en te verkopen.
Ivanrybkin
0
quote:

Skater schreef op 27 februari 2017 09:41:

[...]
American Eagle is LETTERLIJK DE ALLERSLECHTSTE KEUZE die er is.
- te duur voor giga oplage
- nieteens .9999 maar slechts .999 dus niet geschikt voor medische toepassingen
- tegen de tijd dat de koersen hoog staan, meest gehate land op aarde ooit
- staat vol met dubieuze symboliek
- krijg je daarom wellicht minder dan smeltprijs voor tzt, omdat je dat land steunde. Stel je voor dat je na de 2e WO trots je hakenkruis marken kwam inleveren...
- letterlijk honderden betere keuzes op de markt.

Niet teveel de richting opschieten van denken in complotten hoor skater.
Er is niets mis met Amerika en onder spot ga je nooit zakken ivm smeltwaarde en maakkosten voor nieuwe. Dus dit is onnodige bangmakerij.
De munten uit WO 2 met hakenkruis hebben een forse premie over spot.
Ivanrybkin
0
quote:

Skater schreef op 26 februari 2017 22:11:

Ik (ver)koop ze zelf hoor, die baartjes, maar koop ze echt alleen van heel dicht bij de bron, nieuwe modellen, in bescheiden aantallen. En ik weet hoe ik ze test met een magneet. Dat weet bijna niemand die zilver koopt. Echt veel minder dan 5% weet het. Goede kans dat als je dit leest, dat je geen messing of verzilverd koper van zilver kunt onderscheiden.

Zilvermerken op gebruiksvoorwerpen zijn bijzonder systematisch. Dus zilveren voorwerpen herkennen is over het algemeen niet zo moeilijk. Koop een boekje "merktekens op zak".

voor nieuwe munten/penningen is het soms lastig. Ik zou echter zorgen dat je niet afhankelijk bent van een magneet of een toetssetje.
gewoon beperken tot circulatiemunten en goed je catalogus lezen of gemerkte zilveren voorwerpen selecteren .
[verwijderd]
0
quote:

Ivanrybkin schreef op 27 februari 2017 16:00:

[...]

Niet teveel de richting opschieten van denken in complotten hoor skater.
Er is niets mis met Amerika en onder spot ga je nooit zakken ivm smeltwaarde en maakkosten voor nieuwe. Dus dit is onnodige bangmakerij.
De munten uit WO 2 met hakenkruis hebben een forse premie over spot.
Zodra iemand het C woord laat vallen is respectvolle discussie snel voorbij. Hoe kan men elkaar dan nog serieus nemen?
Die premie is hoog NU ja. Nog op een kalender gekeken recentelijk ;-) Duitsland is allang gerehabiliteerd. En de Duitsers zelf betalen vooral die hoge premies, ook op grote loten. Dat is toch even wat anders dan als niet-Amerikaan hun overprijsde adelaar equivalent aanschaffen. Het ontbreekt aan enige valide reden.
[verwijderd]
0
Krugerrands waren toch ook niet waardeloos in de jaren dat Zuid-Afrika het zwarte schaap was?
8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 0,00 0,00% 18 apr
AMX 926,60 0,00 0,00% 18 apr
ASCX 1.189,83 0,00 0,00% 18 apr
BEL 20 3.826,58 0,00 0,00% 18 apr
Germany40^ 17.653,90 -183,50 -1,03% 08:26
US30^ 38.013,46 0,00 0,00% 18 apr
US500^ 5.049,25 0,00 0,00% 18 apr
Nasd100^ 17.548,80 0,00 0,00% 18 apr
Japan225^ 38.001,71 0,00 0,00% 18 apr
WTI 83,03 +0,95 +1,16% 08:26
Brent 88,02 +1,03 +1,18% 08:26
EUR/USD 1,0633 -0,0010 -0,10% 08:26
BTC/USD 61.930,59 -1.657,19 -2,61% 08:26
Gold spot 2.381,57 +2,20 +0,09% 08:26
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,615 0,000 0,00% 18 apr
ADYEN NV 1.442,600 0,000 0,00% 18 apr
Aegon 5,586 0,000 0,00% 18 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,615 0,000 0,00% 18 apr
ADYEN NV 1.442,600 0,000 0,00% 18 apr
Aegon 5,586 0,000 0,00% 18 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront