Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenkater

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 27 februari 2017 11:59
    Ha Cees,
    Ja, Ze waren voor iedereen zichtbaar. Toppatronen. Maar dat wil niet direct 1.2.3. iets zeggen. Ze worden in deze markten geneutraliseerd terwijl je er naar kijkt. Toch lijkt me de Australische markt en de Duitse DAX ideale indices om short te gaan. De rest zou ik nog wat voorzichter mee zijn. De Franse markt heeft het ook lastig. Maar verkiezingen kunnen tegenwoordig alle kanten op gaan. Zowel met de verkiezingen zelf als met de resultaten op de markten. De VIX doet niet veel. Ik heb ze verlaagd naar 11.75 als belangrijke 1e grens waar ze echt over heen moeten. Op slotstand. Want ze worden elke keer teruggeduwd. Oftewel elke mini dip wordt gebruikt om te kopen. De beurzen zakken toch wat weg. Groen is ingeruild voor Rood. De Japanse beurs kon de lagere koersen niet houden. Helaas. Het was een goede poging. China ging nog redelijk omlaag. Maar met -0.3%/-0.4% is het nog magertjes. Europa doet nu een kleine duit in het zak. Amerika zal nog wel exciting blijven omdat Mr. Newcomer gaat spreken. Een nieuwe dag met een nieuwe week. Veel regen buiten. Zegt dat iets voor de komende beursdagen?
  2. [verwijderd] 27 februari 2017 12:19
    maart roert zijn staart(daling?), april doet wat hij wil(volatiel) en mei legt een ei(bodem?). zo simpel is beleggen? als goudkoers te maken heeft met vertrouwen in regeringen, is dat vertrouwen gedaald. Portugal schijnt weer lekker in de schulden te zitten ondanks x miljarden steun. Ja voor wie was dat bestemd? banken, want banken vormen de spil vd economie. de spil is er maar nu nog de economie. die zal voorlopig wel niet meer gaan zoals sedert jarenzestig vorige eeuw. een paar tanden minder is reëel.
  3. forum rang 4 lanciared 27 februari 2017 14:52
    .... de daling bleek ingezet, maar .... mijn enthousiasme bleek onterecht .
    .... ? - Foei, Foei Foei toch.

    Met dank voor het schrijven, en lees nu Uw kolommen reeds enkele maanden terug weer, maar hoe kan je nu enthousiast worden als de koersen dalen ??

    ... En de koersen wilden toch weederom niet zakken ?
    Ik kom uit Vlaanderen (Belgie) en hier bij ons zijn echt wel veel mensen met hun spaarcenten naar de aandelenbeurs gegaan, om te beleggen in alternatieven, die meer geld opbrengen dan het spaarboekje.
    (Ik hoop voor hun dat ze belegt zijn in ondernemingen die beslist nog verder groeien - het econisch klimaat in Europa ziet er hier goed voor uit)

    En dan enthousiast worden als de beurs wil dalen - ? - Foei.
    waarom beleg je niet wat beter in een aantal veelbelovende ondernemingen, die die nog niet te hoog staan, en de eerstkomende jaren beslist nog heel wat groei laten optekenen ?
    Enkele dagen zoeken, en je vind ze, o.a. kijk vandaag maar eens naar het lijstje van Stijgers en dalers.
    Succes toegewenst.
  4. Maan Arkenbosch 27 februari 2017 20:35
    Yellen en Trump gaan deze week de reeds ingecalculeerde euforie testen. Hoger kan bijna niet.De automatisch aangestuurde programma-s kunnen zo maar op tilt slaan en het enfant terrible rent er dan achteraan. Draghi/ECB krijgt door de Italiaanse banken en gerommel met de Griekse schuld plus het trio Wilders,Le Pen en Beppo Grillo, langzaam buikpijn.
  5. forum rang 6 ttroo 1 maart 2017 14:43
    En de beren worden in elkaar gebeukt. Drie keer raden door Wie? Mr. Newcomer. Ik heb zelf de speech niet gezien. Ik las wel dat er niet heel schokkende dingen uitkwamen. Mogelijk verklaard dat de stijging. Die stijging komt wel op het juiste moment. De shorters wonnen wat terrein, maar zodra ze te dichtbij komen, dan worden ze direct 'afgebeukt'. Niemand wilt de boot lezen, lees ik dan. Maar de gemiddelde particulier kan de boot niet ineens heel groot maken. Dat doen toch echt onze en wereldwijde pensioen en andere fondsen, die big money achter hun namen hebben staan. Zij geloven dus in Trump en in de wereld. Dat kan en dag mag uiteraard. Wel opvallend. Zeker omdat Trump een onzekere factor is. Zo las ik wel dat ie weer aan het veranderen is met zijn plannen. Niets zo veranderlijk als de Amerikaanse president! Niettemin. DAX vliegt door het plafond heen. Ruim boven de 12.000 punten. Dow Jones futures vliegen bijna door de omgekeerde stand heen. 21.000 punten. Vele indices vliegen mee. Olie doet nog steeds niet veel. Goud trekt zich wat terug, maar zilver niet. De VIX ging heel goed. Ze gaven gisteren een strong buy signaal af! Vandaag staan ze al onder de 12.00. Interessant wordt het om te zien of ze kunnen steunen rond de 11.70/11.80 zone. Ze staan er niet ver meer van af. Dus de opening moet meteen een soort dieptepunt worden in de VIX. Dat klinkt niet heel sterk! Alle fondsen gaan omhoog. Geld is er in overvloede. Het kan niet anders. Gaan we richting het jaar 1987 toe. Ik ben zelf niet zo van het vergelijken van charts. Wel zie ik dat de Amerikaanse fondsen zwaar positief liggen. Winstneming heeft in deze tijd niemand meer van gehoord! Dat vind ik wel opvallend! De Long Ones vieren al een heel lange tijd feest. Al bijna 4 maanden. Je zou bijna zeggen, dat een aantal zaken uitgewerkt moeten zijn, maar het hoge niveau houden de long ones schijnbaar moeiteloos vol. Let it go. Schiet de beurzen hoger. Als er een tijd komt, dat we alleen maar flink rode koersen zien en vele inwoners op deze aarde met een 'overspannen' gezicht, dan zullen we denken aan deze dagen. Dat de Dow ff 1000 punten stijgt in een record tempo. We kunnen het in ieder geval weer aan onze kinderen vertellen. Negatieve rentes. Nieuwe record hoogtes.
  6. forum rang 6 ttroo 1 maart 2017 15:48
    Je zou het toch eigenlijk voor onmogelijk houden. Zeker in deze tijden. Als de Dow Jones in een beer market komt, en zeker niet morgen.. Dan is dat 4200 punten lager als de huidige stand. Het komt er op neer dat iedereen zich dat failliet voelt! Kortom iedereen moet zich stier blijven voelen. Nu. Morgen. Overmorgen. Volgend jaar. Over 5 jaar. Over 100 jaar.
  7. forum rang 6 ttroo 2 maart 2017 10:59
    En de VIX die hield het gisteren keurig. Ondanks de niet-normale squeeze. De VIX deed het zelfs heel keurig. Je kan zeggen dat ze een mooie test hebben gedaan van de 11.75/11.80 zone. Dat was dus goed bevallen. Het was trouwens heel goed te zien dat de VIX de laatste 10 minuten gewoon omhoog ging en de Amerikaanse indices de laatste 10 minuten down. Dat was de afgelopen weken precies het tegenovergestelde. De VIX werd toen steeds naar beneden gedrukt. De voorsprong van de Long Ones blijft enorm op de shorters. Dus ik zie geen directe crash. Eerder een correctie. Ik verwacht dat de shorters zeker 3 a 5 dagen nodig hebben om weer terug te komen in de charts. Want gisteren ging het heel hard omhoog. Terwijl de shorters net goed bezig waren! Olie heeft het lastig. Ik zie ze dus veel verder down gaan. Een dollartje of 5 minimaal. Rustige ochtend zo te zien. Mr. Newcomer heeft gesproken. America First. Iedereen is happy. Want dat leidt tot een hogere dollar. Zo zie je maar. Als je tweede bent, ben je eigenlijk gewoon eerste! Waarom doen ze dat niet overal? Ondanks alles zie ik een lagere dollar te voorschijn komen. Ik zie ook een nieuwe normale rente van maximaal 2.5 a 2.75%. Ik zie wel eventueel hoger, en mogelijk zelfs flink hoger, maar dan zitten de beurzen in een vertrouwenscrisis! Lager kan uiteraard ook, maar dan zitten we dus in een stimulatiewereld. De QE's zeg maar. Op dit moment proberen de Centrale Banken en vooral die van Amerika weer normale omstandigheden uit. Maar een verhoging van de rente naar zeg 1% of zo, zelfs voor Amerikaanse begrippen is dat eigenlijk niet normaal. Griekenland. Je zou zeggen dat ze in 2010 voor het eerst hulpgeld heeft gekregen, dat dat 7 BULLjaren later dat niet meer nodig zou moeten zijn. Maar het blijft nog steeds een topic. In Europa en daarmee een stukje wereldwijd. Oplossen blijft dus lastig!
  8. forum rang 6 ttroo 2 maart 2017 16:29
    U bent toch niet in slaap gevallen? Zo rustig is het vandaag. Olie heeft de weg omlaag gevonden. Platina ligt ook niet meer lekker. Onder de 1000$ vind ik ze niet aantrekkelijk. Koffie heeft het zwaar. Een interessante optie. Maar nu nog niet. De Amerikaanse beurzen rommelt tot nu toe maar wat aan. Zeg maar consolideren. Zolang het rood niet te erg wordt, is het niet erg. De VIX is weer erg in elkaar aan het zakken. Ze staan weer op de 12 punten grens. Kunnen ze weer opveren of gaan ze dieper naar de 11.75/11.80 zone. Daar moeten ze echt gaan opveren. Het zou mooi zijn voor de Long Vix aanhangers. Maar dan moeten de beurzen wel meer down gaan. Opvallend hoe de energie fondsen zo goed blijven liggen, want niet alleen olie doet het niet goed. De gasprijs is een halve drama. Maar nog geen noemenswaardige down in deze fondsen. De Dollar. Het wordt tijd dat ze zwakker worden. Woorden zijn krachtiger dan daden. Goud begint zich nu wel wat serieuzer terug te trekken. Veel rood, maar dan wel heel lichtjes. Prettige avond!
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Onderwerpen:

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. Alcoa Corp 19 apr
    35,530
    +0,17% +0,060
  3. Amazon.com 19 apr
    174,620
    -2,57% -4,600
  4. ArcelorMittal 19 apr
    23,830
    +0,13% +0,030
  5. CAC 40 19 apr
    8.022,41
    -0,01% -0,85
  6. DAX 19 apr
    17.737,36
    -0,56% -100,04
  7. First Solar 19 apr
    175,030
    +0,42% +0,740
  8. Fitbit jan '21
    6,930
    0,00% 0,000
  9. 2.392,50
    +0,55% +13,13
  10. Home Depot 19 apr
    335,400
    +0,75% +2,510
  11. 481,060
    -4,13% -20,740
  12. 0,00
    0,00% 0,00
  13. NY-S&P 500 nov '18
    0,00
    0,00% 0,00
  14. Tesla 19 apr
    147,010
    -1,95% -2,920

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links