Stern « Terug naar discussie overzicht

Stern 2016

26 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
Ik zit eraan te denken om in te stappen voor de lange termijn. Het ziet er naar uit dat ze het prima doen en de komende jaren veel groeipotentieel hebben.
Hesjedal
0
Een artikel over fair value en beleggen wat ik voor school heb geschreven. Heb het voor op de site een beetje aangepast.

Let me know.
Bijlage:
[verwijderd]
1
quote:

Hesjedal schreef op 22 februari 2017 10:38:

Een artikel over fair value en beleggen wat ik voor school heb geschreven. Heb het voor op de site een beetje aangepast.

Let me know.
Uitstekend artikel Hesjedal over value beleggen. Bij mijn overwegingen om in een aandeel te stappen volg ik de fundamentele value-analyse alsof het een religie voor me is. Onderandere daardoor ben ik bij Stern uitgekomen.

- waarde per aandeel onder intrinsiek.
- bijna 5% dividendrendement op de huidige koers.
- sterke vermogenspositie
- uitstekend groeipotentieel voor de komende jaren.
- marktomstandigheden zijn relatief gunstig.
- oversolvabiliteit wordt in evenwicht gebracht door aandelen buy-backs. Hierdoor neemt de intrinsieke waarde per aandeel verder toe.
- Stern loopt in mijn optiek echt voor op haar concurrenten. Zeer innovatieve strategie en vooruitstrevend management.

Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar het bedrijf de afgelopen tijd en ik kan alleen maar tot de conclusie komen dat ze het gewoon uitstekend doen. Een langere termijn belegger zoals ik doet met dit aandeel een uitstekende zaak. Lekker in investeren en profiteren :)
Hesjedal
1
Sternfanaten,

Ik heb vandaag het volgende gedaan (zie pdf), ik heb uitgerekend wat Stern aan aantal auto's zou moeten hebben verkocht in 2016 bij behoudt van zijn markt aandeel, dit heb ik ook per merk gedaan op basis van de marktaandelen die stern in 2015 jaar cijfers heeft bekend gemaakt. Hieruit komt voort dat stern in 2016 een totaal van 21439 aan nieuwe auto's moet hebben verkocht wanneer het zijn laatst bekende markt aandeel zou behouden.

Voor het nieuwe jaar heb ik een soort zelfde berekening gemaakt. Hieruit komt dat de merken welke stern voert het op basis van de verkopen tot en met februari ietsie pietsie minder doet dan de markt. Maar nog altijd een forse stijging laat zien. Hiervoor heb ik gepakt de laatste verkoopcijfers van de Raiverening en hierbij de merken van stern geanalyseerd.

Hieruit komt voort dat stern tot februari dit jaar 21,49% meer auto's zou moeten hebben verkocht dan de zelfde periode vorig jaar. gebasseerd op een stijging van 25,60% in janauri en een stijging van 15,06 in februari.

Dit is iets minder dan de stijging van 21,61% van de markt. Echter blijft er sprake van een ferme stijging van het aantal verkopen van auto's bij stern, welke nog niet gevolgd is door een forse koers stijging. Wanneer nu straks bij de jaarcijfers blijkt dat het markt aandeel van stern in totaal is gestegen dan kunnen ook de taxaties voor 2017 verder omhoog.

Voor de recente verkoopcijfers verwijs ik jullie naar: raivereniging.nl/artikel/marktinforma...

En de bijgevoegde pdf (het tabelletje markt % staat voro het gecommuniceerde marktaandeel in 2015 laatste jaarverslag).

Overigens donderdag Q4 resultaten!

Bijlage:
[verwijderd]
0
Resultaten zijn goed. Ik ben vooral positief over de toekomst, de vooruitzichten zijn uitstekend.
26 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:31
Koers 3,000
Verschil +0,080 (+2,74%)
Hoog 3,000
Laag 2,880
Volume 50.398
Volume gemiddeld 7.251
Volume gisteren 30.150

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront