Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos maart 2017

1.916 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
MtBaker
0
quote:

de tuinman schreef op 17 maart 2017 21:58:

Ik heb rond de 7,5 nog bijgekocht. Had ik maar....:)
Ik ga nooit meer zo'n enorme winst maken als met Gala.
(misschien met Ablynx?)

Eigenlijk zou ik nu gewoon die winst moeten nemen, maar ik zie nu gewoon geen reden om te verkopen.

daarom kies ik er voor nu geleidelijk af te bouwen, nu bijna de halve inleg eruit. Tot de hele inleg en dan weer wat gespreider verder. Ik bouw langzamer af dan de waardetoename.
de tuinman
0
quote:

MtBaker schreef op 17 maart 2017 22:11:

[...]daarom kies ik er voor nu geleidelijk af te bouwen, nu bijna de halve inleg eruit. Tot de hele inleg en dan weer wat gespreider verder. Ik bouw langzamer af dan de waardetoename.
Ik heb mijn inleg er al lang uit.
Ik ben in het begin vol in Gala gegaan met mijn winst en inleg van Crucell.
Vrij onnozel aangezien ik weinig wist over Gala.
Maar achteraf gezien heel verstandig.

Onderweg wel wat verkocht (en gekocht) en ik heb er nu dus in aantal wel minder.
Ik probeerde nog wanhopig mijn inleg te spreiden, maar dat is gewoon niet te doen met Gala in mijn portefeuille.
pardon
0
quote:

MtBaker schreef op 17 maart 2017 22:11:

[...]daarom kies ik er voor nu geleidelijk af te bouwen, nu bijna de halve inleg eruit. Tot de hele inleg en dan weer wat gespreider verder. Ik bouw langzamer af dan de waardetoename.
Dat was mijn plan eerst ook,maar aangezien dat de waarde zo snel toeneemt heb ik het niet gedaan.
Anders was ik nu 8% van mijn aandelen kwijt geweest,ik heb de lat dus ook maar wat hoger gelegd.
voda
0
Het is goed dat er een aantal reacties komen. Vroeger was het een "doodzonde" als je de Gala aandelen verkocht, je werd bijna met de nek aangekeken.

Dat is ook één van de redenen om die aankoop kenbaar te maken. Ik wil wel eens échte reacties zien. En ja, gewone , normale reacties, ik had ook echter niet anders verwacht. Hier zitten serieuze aandeelhouders die het beste met het bedrijf Galapogos voor hebben, en natuurlijk, niet te vergeten de mogelijke medicijnen.

Naast mogelijk, persoonlijke koerswinsten, denk ik wel degelijk aan al die patienten, die dringend een goed medicijn nodig hebben!
de tuinman
0
Je hebt gelijk Voda. Het is fijn dat de sfeer hier zo goed is. Het kan ook heel anders!

Ik geef ook altijd mijn aan/verkopen aan. Dat geeft alleen maar duidelijkheid en reacties die misschien meerwaarde hebben.
beurs_noob
0
gisteren verkocht, vandaag terug gekocht tegen een hogere prijs. Daytraden was dus geen succes, ;-)
[verwijderd]
0
quote:

twopence schreef op 17 maart 2017 21:53:

[...]Ik zou voor een Lamborghini gaan als ik u was, maar dan helemaal in goud. Dus de aandeeltjes nog maar 5 jaar houden. :-))
Het was maar om te lachen. Ik heb noch een Ferrari nodig noch een M5 nodig. Ik zie het liever als een spaarpot voor mijn pensioen. Dus idd hou ik de aandelen nog wel langere tijd bij :)
[verwijderd]
0
quote:

beurs_noob schreef op 17 maart 2017 23:02:

gisteren verkocht, vandaag terug gekocht tegen een hogere prijs. Daytraden was dus geen succes, ;-)
Begrijpelijk en ik denk dat er de laatste twee weken veel gelijkaardige transacties zijn gebeurt,of erger nog diegene die verkochten en niet meer terug inkochten uit trots.

Galajurk
0
quote:

Piddybull schreef op 17 maart 2017 23:47:

[...]

Begrijpelijk en ik denk dat er de laatste twee weken veel gelijkaardige transacties zijn gebeurt,of erger nog diegene die verkochten en niet meer terug inkochten uit trots.

Ja hier ziet er zo eentje.
Beetje Gala verkocht en daar Gilead voor gekocht...
Weet niet hoe dat gaat uitpakken , beiden stijgen op dit moment.
MtBaker
0
quote:

de tuinman schreef op 17 maart 2017 22:17:

[...]

Ik heb mijn inleg er al lang uit.
Ik ben in het begin vol in Gala gegaan met mijn winst en inleg van Crucell.
Vrij onnozel aangezien ik weinig wist over Gala.
Maar achteraf gezien heel verstandig.

Onderweg wel wat verkocht (en gekocht) en ik heb er nu dus in aantal wel minder.
Ik probeerde nog wanhopig mijn inleg te spreiden, maar dat is gewoon niet te doen met Gala in mijn portefeuille.

ja bij ons is het een aanzienlijke rest, maar pensioen en dergelijke prima dus het was na de aanvankelijke instap bij introductie gewoon een keuze. We zijn door diepe dalen gegaan maar een beetje blijven handelen en na de crisis gewoon gekozen alles erin te doen want keuze werd wat lastig rond de crisis 2008 enzo. Onzeker dan maximaal onzeker was de keuze. Tot nu toe aardig. MAAR OOK DIEPE DALEN GEZIEN.
CO2, global warming, ecologische problemen, wilde gebieden verdwijnen, en dan toch leeftijden van mensen verlengen. Lastige afwegingen.

pardon
4

De slag om de erfenis van 's werelds best verkochte medicijn
Ontstekingsremmer Humira loopt volgend jaar uit patent. Producent AbbVie probeert de concurrentie, die zal proberen het gat te vullen met biosimilars, te slim af te zijn. De strijd speelt zich deels af in Ubbergen, een plaatsje aan de rand van Nijmegen.

Eigenlijk is het vreemd dat de discussie over dure medicijnen steeds weer gaat over nieuwe kostbare geneesmiddelen tegen kanker. Want er is een andere klasse medicijnen die de gemeenschap veel meer geld kost: de ontstekingsremmers. De kosten daarvan lopen enorm op, omdat ze geschikt zijn voor grote groepen patiënten, mensen met reuma maar ook met maagdarmziektes en huidaandoeningen. En die patiënten spuiten de middelen vaak jarenlang.
Het succes van de ontstekingsremmers is een groot feest voor AbbVie en zijn aandeelhouders. AbbVie is de eigenaar van Humira, het best verkochte medicijn ter wereld. Deze ontstekingsremmer was vorig jaar goed voor een wereldwijde omzet van $16,1 mrd. Vooral dankzij Humira boekte AbbVie een winst van $5,9 mrd, meer dan Heineken, Philips en ABN Amro bij elkaar.
Beeld: NikiLitov
Beeld: NikiLitov
Humira loopt uit patent
En dan te bedenken dat Humira niet de enige ontstekingsremmer is in de top tien van bestverkochte medicijnen ter wereld. Hoog genoteerd staan ook nog Enbrel en Remicade. Alleen al in Nederland liep de rekening van de drie medicijnen vorig jaar op tot vermoedelijk circa €600 mln.
Maar er is goed nieuws voor iedereen die zich zorgen maakt over de betaalbaarheid van de zorg: Humira loopt volgend jaar uit patent. Enbrel en Remicade hebben hun bescherming recentelijk al verloren en hebben nu al te maken met concurrentie van goedkopere alternatieven. Voor de Nederlandse zorg ligt een besparing van tientallen of zelfs honderden miljoenen euro’s in het verschiet.
Commerciële veldslag is aanstaande
De aanbieders van het eerste uur geven zich echter niet zomaar gewonnen. Wereldwijd tekent zich een commerciële veldslag af om de markt van ontstekingsremmers, waarbij een tiental grote farmaceutische concerns betrokken is. Het gaat hard tegen hard.

Foto: HH
‘AbbVie doet alles om zijn positie te verdedigen’, zegt hoogleraar Arnold Vulto van het Erasmus MC in Rotterdam. Zo heeft AbbVie in de Verenigde Staten, waar het patent al is verlopen, meerdere rechtszaken aangespannen om te verhinderen dat producent Amgen alternatieve middelen voor Humira mag lanceren. In Nederland verliest Humira pas volgend jaar zijn marktexclusiviteit. ‘Naar verwacht komen er dan vier of vijf alternatieven’, zo voorziet de hoogleraar. ‘Dan zal het gevecht ook hier in alle hevigheid losbarsten.’
Toneel van de veldslag: Ubbergen
Opmerkelijk genoeg speelt de strijd tussen de farmareuzen zich deels af in Ubbergen, een klein plaatsje aan de rand van Nijmegen. Hier zit de Sint Maartenskliniek, waar bijna 10% van de Nederlandse reumapatiënten wordt behandeld. Dat is een grote doelgroep. In Ubbergen valt voor de verkopers van ontstekingsremmers een mooie omzet te realiseren.
Een van de meest gebruikte ontstekingsremmers in de Maartenskliniek is — niet zo verwonderlijk — Humira. Maar ook in Ubbergen vermoeden ze dat AbbVie al voorsorteert op het verlies van exclusiviteit voor zijn kaskraker. Want sinds kort is Humira beschikbaar in kleinere ampullen, van 0,4 cc, wat prettiger voor patiënten is. Het zet AbbVie ook op een nieuwe voorsprong, omdat de fabrikanten van Humira-alternatieven vermoedelijk hun handen vol hebben aan het voorbereiden van de introductie van ampullen van 0,8 cc.
pardon
3
Overstappen is niet makkelijk
Het zou algemeen directeur Mark Van Houdenhoven van de Maartenskliniek niet verbazen als AbbVie met zijn kleinere ampules probeert andere farmabedrijven te slim af te zijn. ‘Doordat patiënten en artsen wennen aan kleinere injectieflacons, wordt het misschien lastiger om straks over te stappen op een Humira-alternatief.’
AbbVie weet dat het het risico loopt volgend jaar de Maartenskliniek als klant te verliezen. Vorig jaar verloor Enbrel namelijk al zijn voorkeurspositie als belangrijkste ontstekingsremmer in de Maartenskliniek. Leverancier Pfizer beet in het stof voor concurrent Biogen, die met Benepali een alternatief middel voor Enbrel op de markt bracht. ‘Dat was schrikken voor Pfizer’, zegt Van Houdenhoven. ‘Ze hadden niet gedacht dat we durfden over te stappen.’
Kopie is nooit 100% hetzelfde

Overstappen van de ene ontstekingsremmer op de andere is geen sinecure. Kopieën zijn nooit exact hetzelfde

Overstappen van de ene ontstekingsremmer op de andere is ook geen sinecure. Het betekende voor de Maartenskliniek dat achthonderd patiënten met chronische gewrichtsreuma van medicijn moesten veranderen. Dat is lastig omdat ontstekingsremmers biologische medicijnen zijn en de kopieën — de zogenoemde biosimilars — nooit exact hetzelfde zijn als de originelen. Patiënten zijn vaak huiverig voor overstappen op een biosimilar.
De Maartenskliniek durfde als een van de eerste ziekenhuizen ter wereld over te stappen op een Enbrel-alternatief. ‘Het is ons gelukt omdat we als artsen op één lijn zitten met de apothekers en de directie’, zegt Frank van den Hoogen, de reumatoloog die leiding geeft aan de medische staf in Ubbergen. ‘We hebben hier dertig reumatologen in dienst en zijn groot genoeg om een eenduidig beleid te ontwikkelen.’ De medische staf is ervan overtuigd dat de biosimilars ‘absoluut geen tweederangsmiddelen’ zijn.
Verdeeldheid onder artsen
Bij andere ziekenhuizen zitten de maatschappen van reumatologen volgens Van den Hoogen en Van Houdenhoven vaak niet op één lijn. De ene reumatoloog heeft een voorkeur voor een ander middel dan zijn collega of de artsen hebben een andere visie dan de ziekenhuisdirectie. Van Houdenhoven: ‘Op dat soort verschillen spelen farmabedrijven in. Ze hebben enorme marketingbudgetten. Soms gaan artsen zelfs samen met een farmaceutisch bedrijf aan de raad van bestuur van een ziekenhuis uitleggen waarom een duurder middel toch de voorkeur verdient.’
Flinke kortingen te bedingen bij fabrikant

Fabrikanten zijn bereid aanzienlijke kortingen te geven als ze zich daarmee van een flinke omzet verzekeren

Bij de Maartenskliniek bekijkt een aantal reumatologen jaarlijks het aanbod aan ontstekingsremmers om vast te stellen welke middelen uitwisselbaar zijn. Vervolgens krijgen de apothekers de vrije hand om een maximale korting te bedingen. De originele ontstekingsremmers kosten officieel al snel €10.000 per patiënt per jaar, maar de fabrikanten zijn bereid aanzienlijke kortingen te geven als ze zich daarmee van een flinke omzet verzekeren.
Hoe hoog die kortingen zijn is onbekend; die informatie is steevast onderdeel van een geheimhoudingsclausule in de contracten. Van den Hoogen zegt wel dat Biogen bereid was een ‘heel hoge’ korting te geven in ruil voor een voorkeurspositie. ‘We stonden ervan te kijken.’ Tegelijkertijd is Van Houdenhoven nog lang niet tevreden. ‘Ook zo’n biosimilar van Biogen is nog veel te duur. We zullen keihard gaan onderhandelen over meer kortingen.’
Ketels met levende cellen
Maar het lijkt een illusie te denken dat de prijzen van de biosimilars net zo hard zullen dalen als in het verleden het geval is geweest bij generieke medicijnen, de kopieën van chemische geneesmiddelen die hun patent hebben verloren. De veel gebruikte statines tegen hart- en vaatziekten kosten bijvoorbeeld nog maar een fractie van de bedragen die de farmaceutische industrie in het begin kon vragen.
Het verschil met de alternatieven voor Humira, Enbrel en Remicade is dat het productieproces van deze biologische medicijnen veel ingewikkelder is dan dat van statines. De werkzame stoffen van de biologische medicijnen worden geproduceerd in enorme ketels met levende cellen, wat langzaam gaat en waar onder uiterst hygiënische omstandigheden moet worden gewerkt.
Twijfels over biosimilars zijn weggenomen
De prijzen van de biosimilars zijn hoog genoeg om nog altijd interessant te zijn voor Big Pharma. Dat is een betrekkelijk nieuw fenomeen. De grote farmaceutische bedrijven lieten de productie van patentvrije medicijnen tot voor kort vrijwel helemaal over aan gespecialiseerde bedrijven als Teva. Maar van de 25 grootste farmabedrijven is meer dan de helft bezig met de introductie en productie van biosimilars, waaronder ook biologische medicijnen tegen kanker en groeihormonen.
De interesse van Big Pharma is toegenomen doordat gezondheidsautoriteiten — eerst in Europa en inmiddels ook in de Verenigde Staten — positiever zijn gaan oordelen over biosimilars. Veel twijfels over de kwaliteit van de gekopieerde medicijnen zijn in de loop der tijd weggenomen. Een van de laatste instanties die in Nederland terughoudendheid betrachtte, was de Federatie Medisch Specialisten. Maar ook deze artsenorganisatie staat nu op het punt in te stemmen met ‘een bredere inzetbaarheid’ van biosimilars.
Prijs kan met 60% omlaag gaan
Hoogleraar Vulto is enorm blij met de toegenomen waardering voor de goedkopere biologische medicijnen. Hij heeft zich opgeworpen als grote pleitbezorger van biosimilars. Die kunnen volgens hem helpen de gezondheidszorg betaalbaar te houden. Vulto verwacht dat de biosimilars uiteindelijk 40% goedkoper zullen zijn dan originele medicijnen als Humira, Enbrel en Remicade.
De prijsdaling kan volgens Vulto oplopen tot 60%, zeker als meer farmabedrijven zich in het gevecht mengen en als de ziekenhuizen het spel slim spelen. ‘Biosimilars brengen de markt in beweging.’ De verzekeraars zien dat als een lonkend perspectief. Zij hebben begin dit jaar een subsidie van €200.000 ter beschikking gesteld aan de initiatiefgroep Biosimilars Nederland waarvan Vulto een drijvende kracht is.
K. Wiebes
1
Mooi artikel, Pardon. Het geeft maar weer eens aan, hóe belangrijk het voor Gala is - pil of niet; denk aan 494 - om meerdere ijzers in het vuur te hebben én te houden.

quote:

pe26 schreef op 17 maart 2017 17:03:

[...]...CEO zei jaar geleden reeds dat programma sterk vorderde (6 op 10)...
Qua dóórzetten zou je het eventueel nog even het voordeel van de twijfel kunnen geven; maar je mag als belegger toch hopen dat ze niét met 'n programma beginnen, wanneer ze de kans van slagen niet minimaal op 50 à 60% inschatten.
Daydreamke
1
Galapagos heeft goud in handen. Dat hebben 1 of meerdere beleggers in Amerika nu ook door. De afgelopen 16 handelsdagen is er maar 1 dag geweest dat Galapagos in het rood geëindigd is.

Ik vraag me af hoe lang deze stijging zicht nog voorzet. Het kan niet anders dan dat er binnenkort een correctie is, de grote vraag blijft wanneer.

www.beursduivel.be/Aandeel-Koers/6018...
pardon
0
Volgens mij is de RSI opgelopen naar 88,dit is boven de normale gang van zaken.

Als waarde voor het aantal dagen wordt vaak 20 (zoals boven) of 14 genomen. De standaard interpretatie van de RSI-14 is dat een stand onder de 30 een oversold situtatie aangeeft; een mogelijk koopmoment. Een stand boven de 70 geeft een overbought situatie aan; een mogelijk verkoopmoment.

Een andere mogelijke interpretatie is mee te nemen of er een sprake is van een 'bull' situatie of een 'bear' situatie. In het eerste geval is het nuttig te kijken naar de 'bull' zone, het gebied tussen 40 en 80. In dit geval vindt de markt steun bij 40 en weerstand bij 80. In het geval van een bear-market gelden de waarden 20 en 60.
[verwijderd]
1
quote:

hoebeet schreef op 18 maart 2017 10:05:

Mooi artikel, Pardon. Het geeft maar weer eens aan, hóe belangrijk het voor Gala is - pil of niet; denk aan 494 - om meerdere ijzers in het vuur te hebben én te houden.

[...]

Qua dóórzetten zou je het eventueel nog even het voordeel van de twijfel kunnen geven; maar je mag als belegger toch hopen dat ze niét met 'n programma beginnen, wanneer ze de kans van slagen niet minimaal op 50 à 60% inschatten.
Met stadium programma (7 op 10) bedoel ik wat anders.

Na Discovery Fase (Screening, Hit to Lead, Lead optimalisation), waarbij target is geselecteerd volgt de
Preklinische Fase (dierproeven in lab en testen met menselijke cellen, gebruik Organoid technologie), wat wordt opgevolgd met Klinische Fase onderzoeken (1, 2, 3 en soms zelfs 4 als onderdeel aanvraag en registrattie), zodat uiteindelijk product na goedkeuring van gezondheidsautoriteiten als medicijn de markt betreed.

In mijn optiek, al lezende bewoordingen Management, en stadium voortgang CF-triple combi therapie is Galapagos het vroegstadium duidelijk voorbij.

Over +/- 3,5 maand weten we of 3 moleculen tezamen als 1 capsule/substantie veilig/verdraagzaam is binnen vrijwilligers, omdat begin juli Fase 2a wordt aangekondigd bij goede scores voortgang Fase 1 Triple Combi.

Aangezien fase 1 studie GLPG2737 is uitgebreid en GLPG2222 en GLPG2451 fase 1 al succesvol hebben volbracht gaat alles perfect volgens plan.

@Hoebeet: waar jij op doelt, kan je mooi staven met onlangs gepubliceerde rapport Nomura.
Die geven een 70% slagingskans op $3 miljard omzet met triple combi medicijn, waar Galapagos 15-20% Royalties over verkrijgt in toekomst.

Royalties = pure winst voor belasting Galapagos omdat AbbVie marketing CF-medicijn wereldwijd voor zijn rekening neemt (Benelux en China/Z-Korea uitgezzonderd).

aston.martin
2

Artikel uit Gazet van Antwerpen van 18 maart.
Ik denk, voor zover ik er kan over oordelen, dat CEO Onno van de Stolpe volledig beantwoordt aan deze eigenschappen.
Ere wie ere toekomt; een zeer groot deel van het huidige succes bij Galapagos is te danken aan de CEO.

Aan welke eigenschappen moet een goede baas voldoen? Volgens psychologen bezitten goede leiders de volgende kenmerken …

De wetenschappelijke website PsyBlog maakte een lijstje van kenmerken die in de psychologie werden aangetoond als eigen aan goede bazen:

1. Besluitvaardig

Goede leidinggevenden maken regelmatig beslissingen en blijven nadien bij hun besluit. Bij onzekerheid maken ze toch een keuze en nemen ze hun verantwoordelijkheid.

2. Competent

Leiders moeten de juiste middelen voorzien opdat hun team optimaal kan presteren. Een competente leider is iemand die anderen positief kan beïnvloeden en overtuigen.

3. Integer

Integriteit kan op respect rekenen. Managers die men kan vertrouwen verhogen de prestaties, tevredenheid en betrokkenheid van hun medewerkers.

4. Visie

Een duidelijke visie naar voren schuiven, is belangrijk. Het geeft mensen namelijk een gemeenschappelijk doel en een zekere motivatie om door te zetten. Zonder visie geraakt men nergens.

5. Bescheiden

De meest effectieve bazen zijn niet de grootste opscheppers. Ze zijn ongelooflijk bescheiden en nederig.

6. Volhardend

De managers die hun organisatie het best hebben getransformeerd, hebben nooit opgegeven. Dit wil niet zeggen dat ze niet flexibel zijn, wel dat ze nooit gestopt zijn met hun doelen na te streven.

pardon
0
Ik verwacht binnenkort mooi weer wel weer op het forum,na de gigantische stijging van de afgelopen weken komt hij binnenkort aangeven hoever het aandeel gaat dalen.
Als hij deze keer ook de dag dat de daling begint aangeeft kan ik wat puts aankopen.
Galajurk
0
quote:

pardon schreef op 18 maart 2017 15:23:

Ik verwacht binnenkort mooi weer wel weer op het forum,na de gigantische stijging van de afgelopen weken komt hij binnenkort aangeven hoever het aandeel gaat dalen.
Als hij deze keer ook de dag dat de daling begint aangeeft kan ik wat puts aankopen.
Ja want ondanks alle positieve berichten hier zal menigeen toch denken dat de koers wel heel hard stijgt en dat dit niet eeuwig kan duren. Dus dat houdt een keer ( tijdelijk ) op.
Maar als Mooiweer en b...k hier terugkeren als de koers 90 euro is en dat ze dan gaan blèren dat we wel terug kunnen naar de 80..... prima. Kunnen we misschien diegy en kid carson ook weer verwelkomen...
1.916 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:39
Koers 27,380
Verschil -0,320 (-1,16%)
Hoog 27,680
Laag 27,160
Volume 104.556
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 82.849

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront