Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Maart Arcelor Mittal 2017

5.649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 279 280 281 282 283 » | Laatste
arnoldus
0
lachen hier...hebben allemaal een glazen bol..en niemand weet het ..gaat nergens over...gewoon ff verder kijken,,,,en ik zie in mijn enige echte bol dat goed komt...maar nooit heel snel
voda
0
quote:

Accuboor schreef op 24 maart 2017 23:02:

In FD van morgen staat dat Trump nu hard gas gaat geven op het belastingplan. Extra schepje daar bovenop en de sfeer slaat weer om in positiviteit...
Welke link?

Ik heb volle toegang tot het FD.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 24 maart 2017 23:14:

[...]
Welke link?

Ik heb volle toegang tot het FD.
In bericht van 20:40u '... scheuring eigen partij'
voda
0
quote:

Accuboor schreef op 24 maart 2017 23:17:

[...]
In bericht van 20:40u '... scheuring eigen partij'
2 uur
Gerben van der Marel • Economie & Politiek
Trumps ontmanteling Obamacare mislukt door scheuring eigen partij

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdagavond een zware politieke tegenslag moeten incasseren. Obamacare wordt niet ontmanteld. Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden trokken te elfder ure een nieuwe zorgwet die Obamacare moest vervangen weer in. Dat gebeurde kort voordat gestemd zou worden over het voorstel dat in de volksmond Trumpcare wordt genoemd. Het Witte Huis erkende dat er ondanks zware druk van Trump onvoldoende Republikeinen waren die voor zouden stemmen.

Trump en partijgenoot Paul Ryan zijn de grote verliezers in deze eerste serieuze politieke confrontatie. ‘Ik zal het niet verbloemen, dit is een teleurstellende dag voor ons’, zei Ryan. De Republikeinse Partij verzette zich zeven jaar lang met hand en tand tegen de verplichte zorgverzekering van Trumps voorganger Barack Obama. Trump heeft het taaie dossier bewust als eerste onder handen genomen. Dat was een dure inschattingsfout.

Centrale belofte van de baan

Het intrekken en vervangen van de historische zorgwet, waar miljoenen Amerikanen van profiteren, was een centrale belofte in Trumps verkiezingscampagne. Dat is voorlopig van de baan, zei Ryan. ‘We moeten voorlopig leven met Obamacare.’

Oorzaak van het debacle is een scheuring binnen Trumps eigen partij. De verwachting is dat Trump het dossier laat rusten en het gaspedaal vol zal intrappen om voor de zomer belastinghervormingen te presenteren. Dat is waar de financiële markten vooral in zijn geïnteresseerd. De beurzen stegen na de verkiezing van Trump vooral vanwege zijn belofte om belastingen over de volle breedte te verlagen.

Veel weerstand tegen impact op zwakkeren

Trump heeft kiezers toegezegd met een beter en goedkoper zorgverzekeringstelsel te komen voor alle Amerikanen. In de Verenigde Staten is de gezondheidszorg goed voor 18% van de economie.

Republikeinse Congresleden kwamen vorige week met een zorgplan dat Obamacare zou moeten vervangen. Miljoenen Amerikanen zouden hun zorgverzekering weer kwijtraken. Het omstreden plan had de regering een bezuiniging kunnen opleveren van $?337 mrd in tien jaar. Maar dat was ten koste gegaan van armere en oudere Amerikanen.

Onder Democraten, maar ook binnen de Republikeinse Partij, was er veel weerstand over de impact op de zwakkeren in de samenleving. Republikeinen aan de uiterste rechtervleugel van de partij vonden juist dat het nieuwe plan Obamacare onvoldoende uitkleedt. Ze verzetten zich tegen de subsidies en de overheidsbemoeienis bij zorgverzekeringen. De mislukking zal behalve Trump ook Paul Ryan zwaar aangerekend worden. De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden werd geacht zijn partijgenoten op één lijn te krijgen.

Trump geeft Democraten de schuld

Op het moment dat het wetsvoorstel werd ingetrokken belde Trump op eigen initiatief met de Washington Post en de New York Times. Hij gaf de Democraten de schuld voor het politieke debacle en niet Ryan. Trump voorspelt dat de Democraten vanzelf zullen willen onderhandelen over het omkatten van het rammelende zorgstelsel. Volgens Trump zullen de premies sterk stijgen, omdat te weinig gezonde mensen verzekeringen afsluiten.
Verzekeraars hebben Obamacare in veel staten rug toegekeerd, waardoor er weinig keuze is. Ryan zei dat het ‘nog geen einde verhaal’ is.

Trump is twee maanden president, en soepel loopt het allerminst. Trump zag zijn inreisbeperkingen geblokkeerd door de rechterlijke macht. Aan de lopende band botst de president met de media. Maandag maakte de FBI bekend dat een strafrechtelijk onderzoek gaande is naar de bemoeienis van Rusland met de verkiezingen in november, inclusief mogelijke coördinatie tussen Rusland en zijn campagneteam. 

Van beloftes kwam nog weinig terecht

Van het uitvoeren van Trumps beloftes om belastingen te verlagen, te investeren in infrastructuur en het zorgstelsel in te krimpen, kwam nog weinig terecht. De Republikeinen hebben het Witte Huis, de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden én de Senaat, maar tot wetgeving kwamen ze nog niet.

Trump zette dwarsliggers in het Huis woensdag het mes op de keel. Eerst voorspelde hij dat nee-stemmers hun zetel verliezen in de tussentijdse verkiezingen in 2018. Woensdag zei Trump dat Obamacare zou blijven bestaan als tegen de nieuwe wet wordt gestemd.
Bammetje
0
Inderdaad alleen maar positieve berichten en nu ook al in de media berichten dat de nieuwe regering in Nederland een hele pot geld extra heeft te besteden. Niemand wil nu verkopen dus een teken dat alle positieve verwachtingen voor de komende tijd al in de koersen zijn verwerk. In maart 2009 op het dieptepunt van de crisis, de aex stond op 200 punten, durfde niemand te kopen en vele beleggers waren in paniek omdat de verwachtingen toen zeer negatief waren. Ook toen waren deze verwachtingen al in de koersen verwerkt waardoor de aex een jaar later alweer op 350 punten stond. Een winst van 75%.
Samengevat je moet altijd tegen de stroom in handelen. Dus verkopen als niemand verkoopt en kopen als niemand durft te kopen. Op zich ook wel logisch
[verwijderd]
7
quote:

ijzerisgoud schreef op 24 maart 2017 16:47:

[...]

hoe zonnig is het daar met al die smog? of valt dat mee?
Hier een reaktie uit Cali v.w.b. smog en milieu aspecten. Het is helaas niet allemaal koek en ei in Colombia, verre van dat.
In Medellin (de hoofdstad van Antioquia (ca. 3.5 miljoen inw) is afgelopen woensdag "alerta roja" van kracht geworden. Hield o.a. in dat er 3 dagen beperkt gebruik mocht worden gemaakt van auto´s d.m.v. pico y placa. Dat betekent de ene dag mochten auto´s de weg op met kentekens eindigend op 0-2-4-6-8 en de andere dag met auto´s met kentekens eindigend op 1-3-5-7-9 Alleen maar met de bedoeling de uitstoot te verminderen. Je wilt ook niet weten wat voor wrakken er de weg op gaan, onvoorstelbaar. Controle is er natuurlijk niet of nauwelijks en een APK-keuring kennen ze hier niet. Mocht dat wel zo zijn dan is dat alleen weggelegd voor de mensen die zoiets kunnen betalen.
Medellin heeft een uitstekend openbaar vervoer en als enigste stad in Colombia een Metro. Ook heeft het een Metro-Cable die de hoger gelegen delen van de stad bereikt. Medellin ligt op ca. 1500 mtr. hoogte en wordt de stad van de eeuwige lente genoemd. Qua temperatuur is het daar voor ons Europeanen zeer aangenaam, gemiddeld ca. 25°
Voor Cali het volgende: De stad telt ca. 3 miljoen inwoners en ligt in de vallei van de Cauca tussen 2 Andesketens. Ook hier sinds 2015 een Metro-Cable maar die stelt nog niet veel voor. Het heeft (ik dacht) 4 tussenstations en gaat alleen maar naar wijken waar je overdag en vooral s´avonds niet zou uitstappen, heel gevaarlijk. Ik blijf de hele rit gewoon zitten en geniet van het uitzicht.
Waar ik me al jaren over verbaas is het feit dat iedereen elke dag met de auto naar werk, school of centrum gaat. Met als gevolg files op elk uur van de dag waar dan ook. Ook hier een uitstekend verzorgd goedkoop openbaar vervoer 1900 pesos (ca.60 euro ct) Maar het aantal particuliere busmaatschappijen is overweldigend. Daarbij komen ook nog eens elke dag de pirata´s. Dat zijn chauffeurs die voor een habbekrats je in zijn allang afgeschreven auto vervoeren. Dat gebeurt met 4 of 5 passagiers, zijn onverzekerd en rijden in auto´s die rijp zijn voor de sloop. Stoten natuurlijk enorm veel smog uit en dat doen die "buseta´s" ook. Dan nog eens de vrachtauto´s en je hebt een idee dat er elke dag een soort grijze deken over grote delen van de stad hangt. Dan zeggen we dat roken slecht is voor je gezondheid maar bv. een uurtje wandelen langs de autobaan Sur-Oriental die dwars door de stad loopt is 100x slechter voor je gezondheid. Wat ook bijdraagt aan gevaar voor je gezondheid is het enorm aantal bromfietsen/motoren. ten eerste het veiligheidsaspect maar ook hun uitstoot van de uitlaat. Ze halen levensgevaarlijke capriolen uit, halen links en rechts in, zigzaggen over straat. Vooral de "ongure" types hebben een passagier die in een onbewaakt ogenblik, bv. voor een stoplicht een automobilist beroven of bedreigen en dat gebeurt echt met een pistool. Vrijwel iedereen rijdt dus met de ramen dicht ondanks de hitte.
Ik persoonlijk maak heel veel gebruik van de MIO, het openbaar vervoer. Heeft z´n eigen aparte busbaan en heeft airco. Je wordt alleen de laatste tijd op elke rit lastig gevallen door bedelaars, verkopers en muzikanten.
Wat ook een enorme negatieve invloed heeft op het milieu is het door jan en alleman bakken, braden en koken van allerlei voedsel. Dit gebeurt gewoon op straat met het verbranden van grote hoeveelheden afvalhout. het lijken soms wel paasvuren met enorm grote pannen voor soep e.d.
Ikzelf waag me niet aan straatvoedsel, er is geen enkele controle v.w.b. de hygiëne en een diaree loop je hier zo op. Hoef je niets voor te doen. Ook zie je al veel mensen met mondkapjes.
Deze week was er op journaal aandacht voor het in gebruik nemen van een enorm verkeersplein in Bogota. Dat was bijna 8 jaar geleden gestart voor 45 miljard pesos. Het zou 17 maanden duren! Dat is dus 7.5 jaar geworden en de totale kosten bedroegen 164 miljard pesos. Daar is het laatste woord uiteraard nog niet over gezegd, om nog maar te zwijgen van evt. fraude en corruptie.
Zoals ik begon in dit bericht dat het niet alles koek en ei is zijn wij (mijn vrouw en ik) zeer tevreden met onze emigratie. het land is schitterend, de bevolking hartelijk, het klimaat aangenaam en de medische verzorging cq begeleiding optimaal en betaalbaar.
Dus wij blijven nog even.
Groeten uit Cali waar het de afgelopen dagen enorm geregend heeft, gelukkig vooral s´nachts en in de vroege ochtend.

Neem me niet kwalijk voor dit bericht maar het moest me echt van het hart. We klagen niet alleen over de koers van Arcelor.
De volharder

ps. AB´tjes mag maar ik breng jullie graag op de hoogte over het wel en wee vanuit een voormalig 3e wereld-land.
Colombia-Bolivia 1-0 en staan nu 4e in de poule voor kwalificatie WK 2018. De eerste 4 gaan direkt naar het WK de nr. 5 speelt 2 beslissingswedstrijden tegen een land uit Oceanië.
het is bijna 20.00 uur ik ga nu Voetbal Inside kijken op programma Gemist. vrouwlief ging net naar bed dus ik heb het rijk alleen.
NewKidInTown
0
Ik zie iron ore hier gisteren -8,65% staan (dag, week, maand, jaar):

Iron Ore 84.50 -8.00 -8.65% -7.14% -9.14% 51.98% Mar/24

www.tradingeconomics.com/commodity/ir...

daarmee is een daling van de staalfondsen verklaard. Het is niet anders.
[verwijderd]
0
Je kan zeggen wat je wilt over Trump, ik vind hem zelf ook een aparte, maar hij geeft zijn verlies uiteindelijk wel toe (hij moet ook wel). Trump is wel een winnaar, houdt absoluut niet van verliezen en zal zeker niet opgeven. Hij is een harde zakenman en gaat nu alles zetten op zijn andere beloften > belastingen, infrastructuur, bouwen muur en defensie. Dit zijn goede punten voor AM.
Voor wat betreft de daling van iron ore maak ik me zeker niet druk, even wat lucht eruit. Zoals ik al 's eerder heb aangegeven is bij het koersdoel van GS rekening gehouden met dalende iron ore prijzen. Dat het nog zo lang geduurd heeft is alleen maar mooi en potentie tot hogere winsten.
Ik sluit me aan bij Dagelijkse Kost, maandag redelijke kans sluiten rond of boven de €8.
Zo, nu kwalificatie F1 kijken, ik zit er klaar voor.
Goed weekend!
[verwijderd]
0
quote:

NewKidInTown schreef op 25 maart 2017 05:54:

Ik zie iron ore hier gisteren -8,65% staan (dag, week, maand, jaar):

Iron Ore 84.50 -8.00 -8.65% -7.14% -9.14% 51.98% Mar/24

www.tradingeconomics.com/commodity/ir...

daarmee is een daling van de staalfondsen verklaard. Het is niet anders.
Klopt! Maar ijzererts zijn ook weer met een reden gezakt! Vermoedelijk angst op de beurs lijkt me?
[verwijderd]
1
Goede morgen!natuurlijk ga je met een rot gevoel het wknd in zo..Arcelor heeft mij vorig jaar een fijn jaar bezorgd.Ik ben zelf medio December ingestapt zonder winst af te romen dus 3maanden doodgeld.Het is voor mij vreemd dat Arcelor onder de 8 staat in deze aantrekkende omstandigheden.Ik heb op Aparam een mooie winst behaald(maar achteraf veeeeeels te vroeg verkocht)die fout ga ik niet meer maken.Er hoeft maar 1goed bericht te komen en je baalt als een stekker dat je aan de zijkant staat.
[verwijderd]
0
quote:

Stalengeduld schreef op 25 maart 2017 07:25:

Er hoeft maar 1goed bericht te komen en je baalt als een stekker dat je aan de zijkant staat.
Kan je ook omdraaien, er hoeft maar een slecht bericht te komen en je baalt als een stekker dat je niet aan de zijkant staat.

Vreemde v.d. selloff vind ik toch wel dat het toekomstbeeld top is, deze cijfers zijn al weggezet voordat Trump aantrad!
[verwijderd]
0
Is niet vreemd.Arcelor staat iedere vrijdagavond bij de grootste dalers.De maandag erop blijkt dat de schade meevalt.Ik ben het wel met je eens dat het vreemd is dat ondanks de vooruitzichten AM in elkaar dondert.Het is geen particulierenwerk dit.Hoe aantrekkelijk is het voor hedgefunds om voor een appel en een ei in te stappen!Voor volgende week verwacht ik een slechte opening en een winst rond sluiting.Geniet van het weer!ciao
Octavia 2
0
quote:

Scalino schreef op 25 maart 2017 06:49:

Je kan zeggen wat je wilt over Trump, ik vind hem zelf ook een aparte, maar hij geeft zijn verlies uiteindelijk wel toe (hij moet ook wel). Trump is wel een winnaar, houdt absoluut niet van verliezen en zal zeker niet opgeven. Hij is een harde zakenman en gaat nu alles zetten op zijn andere beloften > belastingen, infrastructuur, bouwen muur en defensie. Dit zijn goede punten voor AM.
Voor wat betreft de daling van iron ore maak ik me zeker niet druk, even wat lucht eruit. Zoals ik al 's eerder heb aangegeven is bij het koersdoel van GS rekening gehouden met dalende iron ore prijzen. Dat het nog zo lang geduurd heeft is alleen maar mooi en potentie tot hogere winsten.
Ik sluit me aan bij Dagelijkse Kost, maandag redelijke kans sluiten rond of boven de €8.
Zo, nu kwalificatie F1 kijken, ik zit er klaar voor.
Goed weekend!
Goedemorgen Scal

Wat voor restaurant heb jij gisteren gegeten ? Wij zijn naar de locale wok geweest om te vieren dat onze dochter (18) weer terug is na 3 maanden in het buitenland te hebben gewerkt. Denk dat ze bij Red Bull niet blij zijn met de huidige stand van zaken als ik de kwalificatie zo zie. Mooie dag vandaag toegewenst !
jessebrown
0
quote:

Geldsmijter1995 schreef op 24 maart 2017 22:45:

[...]

Zou ik je om een voorbeeldscenario mogen vragen waar je verwacht dat het compleet de andere kant op gaat?
Als voorbeeld AKsteel is al ruim 30% gedaald vanaf begin dit jaar,ook dit
aandeel werd enorm omhoog gepraat in nov.en dec.door analisten,ja het aandeel
was ook enorm gestegen en nu is er veel lucht uit gelopen,er is nog enorm veel
over capiciteit in de staal sector,ik blijf een fan van AM maar wacht voorlopig
af,ik heb er enorm aan verdiend ,nu nog een relatief kleine positie met turbos
long 6,75 die staan zwaar rood.
[verwijderd]
0
quote:

NewKidInTown schreef op 25 maart 2017 05:54:

Ik zie iron ore hier gisteren -8,65% staan (dag, week, maand, jaar):

Iron Ore 84.50 -8.00 -8.65% -7.14% -9.14% 51.98% Mar/24

www.tradingeconomics.com/commodity/ir...

daarmee is een daling van de staalfondsen verklaard. Het is niet anders.
Kleine kanttekening, die -8.65% is op weekbasis, niet op de dagbasis van gisteren, scheelt toch wel weer wat ;-)
[verwijderd]
0
quote:

Octavia schreef op 25 maart 2017 08:08:

[...]

Goedemorgen Scal

Wat voor restaurant heb jij gisteren gegeten ? Wij zijn naar de locale wok geweest om te vieren dat onze dochter (18) weer terug is na 3 maanden in het buitenland te hebben gewerkt. Denk dat ze bij Red Bull niet blij zijn met de huidige stand van zaken als ik de kwalificatie zo zie. Mooie dag vandaag toegewenst !
Goedemorgen Octavia. Dit was in een klein restaurantje in Den Haag, uiteraard Italiaans ;-)
Max 5e, was wel te verwachten, maar ze gaan gedurende het seizoen wel een inhaalslag maken net als AM! ;-)
5.649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 279 280 281 282 283 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 23,830
Verschil +0,030 (+0,13%)
Hoog 23,880
Laag 23,440
Volume 2.845.773
Volume gemiddeld 2.411.545
Volume gisteren 2.676.573

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront