AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Halte schreef op 25 maart 2017 09:25:

Als AkzoNobel beschermingswallen en/of gifpillen tegen de overname door PGG gaat activeren dan gooit Buchner echt de eigen glazen in, nu in de alternatieve plannen, die nu snel onder grote tijdsdruk worden gesmeed, AkzoNobel wordt opgesplitst in Coatings en Chemical Products en vervolgens wordt deze laatste verkocht of naar de beurs gebracht en met de opbrengst, van vermoedelijk €10 miljard, zou AkzoNobel de nummer 5 in de verfmarkt, Axalta Coatings uit Amerika willen kopen, en dan zelfs PGG passeren als marktleider op de verfmarkt.Ga er nu maar vanuit dat als Akzo Nobel de overname door het Amerikaanse PGG wil voorkomen met opwerpen van beschermingswallen en/of gifpillen de Amerikaanse overheid, en zeker o.l.v. Trump ( America First,je weet wel), deze overname van Axalta natuurlijk nooit zal toestaan: de lobby van PGG en activistische Angelsaksische Akzo Nobel aandeelhouders in Witte Huis en Congres om deze overname te voorkomen/verbieden zal te sterk zijn !
AB...goede analyse...
[verwijderd]
0
CEO van PPG zei dat hij uit betrouwbare bron had vernomen dat AKZO Axalta niet gaat overnemen
BASF en BAYER kopen
0
PPG versus Akzo: bluf of intimidatie?
Verfgiganten
AkzoNobel weigert elk bod van PPG. Dreigen boze beleggers Akzo’s strategie van zelfstandigheid nu te dwarsbomen?
Menno TammingaJoris Kooiman
25 maart 2017 om 1:00

Het ging al bijna vanaf de eerste minuut mis, ook in het persoonlijke vlak tussen AkzoNobel bestuursvoorzitter Ton Büchner en Michael McGarry van PPG uit Pittsburgh. Zij leiden de grootste (PPG) en op twee na grootste (AkzoNobel) verffabrikanten ter wereld. Zoals dat gaat onder concurrenten: ze loeren op elkaar. En ze zien elkaar af en toe.

Donderdag 2 maart was zo'n dag. Op uitnodiging van McGarry toog Büchner naar het Hilton op Schiphol. Om bij te praten bij een kop koffie, dacht hij. De Amerikaan was toevallig in Amsterdam. Maar in plaats van koffie en een vriendelijk gesprek, wachtte McGarry met een lunch en een explosieve brief. PPG wilde Akzo kopen. Of Büchner even wilde gaan zitten voor de powerpointpresentatie.

Vanaf dit moment lopen de lezingen uiteen. Volgens McGarry luisterde Büchner „professioneel” naar zijn verhaal, stelde hij vragen en bevestigde hij dat de conversatie vertrouwelijk zou blijven. Büchner heeft de brief bij zich gestoken en is na een paar vragen vertrokken, zeggen bronnen rond Akzo. Hoe het ook zij, de Nederlander voelde zich overvallen en was vastbesloten PPG buiten te houden.

Was de prompte afwijzing van PPG mede geïnspireerd door de manier waarop Unilever-topman Paul Polman een overnamepoging door Kraft Heinz van tafel veegde? Polman had een informele ontmoeting met een van de financiers achter Kraft Heinz, die hem polste over samenwerking. Polman dacht dat zij het hadden over de margarine-divisie die Unilever wel wil verkopen. De financier trok echter de conclusie dat Polmans welwillende opstelling betekende dat de tijd rijp was voor een overnamebod op het Brits-Nederlandse concern.

Niet dus. Toen dat bod kwam, zei Unilever categorisch nee. Het bod lekte uit. Politici én sommige grote beleggers maakten hun oppositie duidelijk. Kraft Heinz haakte af.
bdj
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 25 maart 2017 09:08:

[...]

Blijft grappig om deze zaken te lezen. Alsof PPG dat kan bepalen. Ze kunnen het voor 110 procent willen maar of ze het ook krijgen is een heellllllll ander verhaal.

Zou anders leuk worden.

"He, ik wil jouw toko kopen"

"Wat, wil je niet" ?

"Jammer, maar ik doe het toch"

Gaat niet gebeuren
He directeur, ik wil jouw toko kopen

Wat, wil je niet?

Jammer, maar ik doe het toch. Dan vraag ik het aan de eigenaren/aandeelhouders
[verwijderd]
0
Is meneer Buchner en consorten uiteindelijk persoonlijk aansprakelijkheid te stellen,omdat zij niet handelen in het belang van de aandeelhouders?
Ook bij een afwijzen van een bod, zullen de aandeelhouders het toekomstig beleid en voorstellen afwijzen. Geen decharge, geen... enz
[verwijderd]
0
Ik vind het een beetje zielig om te lezen dat Buchner opeens erg bezig is met allemaal activiteiten na een jarenlange winterslaap.
BASF en BAYER kopen
0
quote:

00leeuw0 schreef op 25 maart 2017 10:56:

Is meneer Buchner en consorten uiteindelijk persoonlijk aansprakelijkheid te stellen,omdat zij niet handelen in het belang van de aandeelhouders?
Ook bij een afwijzen van een bod, zullen de aandeelhouders het toekomstig beleid en voorstellen afwijzen. Geen decharge, geen... enz
Nee dat is niet mogelijk.
[verwijderd]
0
Leuk om te zien hoe Realiteit 2017...doet alsof hij van alles weet.

De aandeelhouder beslist....wil Realiteit maar niet inzien. Die denkt werkelijk dat de CEO dat bepaald.....hoe schattig en naïef.

Als de aandeelhouder zegt dat Akzo om tafel moet...dan gaat Akzo om tafel.
Of ze moeten hun baan op het spel willen zetten.....maar dan nog wint de Aandeelhouder.

Advocaat van de Duivel
5
quote:

realiteit 2017 schreef op 25 maart 2017 11:12:

[...]

Nee dat is niet mogelijk.
Realiteit, ik ben het eens met je antwoord.
Het is onmogelijk om Buchner via het civiele recht aan te pakken voor zijn huidige daden.

De rest van de reactie ziet niet op jou maar op het forum en de media, parlement en alles wat zich met deze zaak bemoeit.

Vandaag even tijd om de posities te overzien:

1. Ja...ik verdien geld als PPG Akzo overneemt.
2. Lig ik er wakker van als het niet gebeurt? Nee, that's all in the game.
3. Waarom dan toch iets posten in uitgebreide vorm? Omdat ik mij erger aan mensen die allerhande teksten op het forum of in de krant zetten die pertinent onjuist zijn.

Om met dat laatste te beginnen:

In de jaren rond 95-05 hebben NL bedrijven (denk aan de banken, verzekeraars, bols-Wessanen numico, ahold) de ene na de andere acquisitie gepleegd in het buitenland waarbij niemand van onze regering ooit enige traan heeft gelaten als er gesaneerd moest worden. De leukste is nog wel vind ik de overname van Antonveneta waarbij de Italiaanse overheid liever had dat een Italiaanse bank deze bank kocht en waar de NL-regering hoogstpersoonlijk haar beklag ging doen over de inmenging van de staat! Hoe zat het ook al weer: het kan verkeren..........

Ook nu hoor je niemand als Ahold Delhaize overneemt of Heineken weer een buitenlandse kraal rijgt! Hollands Glorie!!!

Maar toen kwam er iemand die KPN wilde en vervolgens iemand die PNL wilde en dat kon niet. Die discussie kan ik nog wel volgen aangezien het gaat over bedrijven die een bepaalde positie hebben die je als strategisch zou kunnen betitelen.

Alleen....dan had je ze nooit naar de beurs moeten brengen. Dit lijkt op het Rusland van Lenin: het is van de Staat maar anderen mogen ervoor betalen.

Daarom begrijp ik de commotie rond Akzo niet zo goed. Allereerst heeft Akzo haar huidige positie te danken aan de verkoop van een NL-parel (Organon)en de daarop volgende aankoop van ICI (UK). Was dat bezwaarlijk? Nee, kennelijk niet want ik heb daar niets over gehoord. Ook niet over het feit dat ICI niet wilde en de deal toch doorging.

De situatie nu: Buchner is bij Akzo begonnen met een grote misstap waar hij wellicht niets aan kon doen maar ziek worden gelijk aan het begin is geen pré. Vervolgens heeft huh wel wat ondernomen om de zaak winstgevender te maken maar dat steekt schril af bij PPG. Dan ga je vroeg of laat last krijgen van de aandeelhouders. Je ziet ook nu pas een reactie. Allerhande berichten komen naar buiten van groene ambities tot afsplitsing van Special Chemicals. Dat laatste onderdeel is een mogelijke groeibriljant....Paniek dus!

Ook in NL paniek want het zou heel veel banen kosten! Wel laten we het bij de feiten houden: er werkt slechts 10% van het totaal aantal mensen bij Akzo in NL (max 5000 mensen. Die gaan echt niet allemaal werkloos worden. PPG heeft hier al bedrijven en daar werken ook gewoon mensen 40 uur of meer p/w. Natuurlijk zal er hier en daar gesneden worden maar dat gebeurt in alle situaties waar een bedrijf wordt overgenomen.

En al die kamerleden dan? Tsja, opportunisten die nog erger zijn dan aandeelhouders. Als V&D of Macintosh failliet gaat hoor he ze niet, als de banken in NL per bank meer dan 5000 mensen de WW inschoppen hoor je ze niet en nu...staan ze op de achterste benen terwijl ze nog niet eens weten wat de plannen zouden zijn.

Het enige dat in mijn ogen zou moeten is dat de besturen met elkaar praten om te bezien hoe zij de markt voor zich zien. Dat is het minste waar Buchner toe verplicht is jegens de mensen die zijn salaris betalen en nee, hij kan niet aansprakelijk worden gesteld maar wel ontslagen worden en dat doet ook pijn bij een ego!




Optiefan
1
Mooi stukje advocaat van de duivel. Als het mij vraagt moeten ze nu gewoon gaan praten met PPG of heel snel meer waarde creeren voor de aandeelhouders maar dat begint ook bij het veel hogere kostenniveau van Akzo dan PPG.

Wat ik niet snap is dat Unilever echt rare dingen van plan is en die koers niet hoog genoeg kan. Dat terwijl Alzo weer gezakt is en nog niet eens in de buurt staat van het laatste bod.
Banks
0
pindakaas1
0
Heb nog niks gehoord over meerwaarde creëeren voor de aandeelhouders.
Ook niks mee gehoord over de afsplitsing van de chemietak, akzo heeft zijn kans wel gehad komt maar op met dat bod.
TheBateman
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 25 maart 2017 17:09:

Maandag voorbeurs bod van 95/97.50
Als dat gebeurt, laten we dan een feestje organiseren met iex leden.
[verwijderd]
0
Ik ben eerder bang dat er nog een aantal weken tussen gaan zitten voordat het volgende bod komt.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
om eerlijk te zijn, aandeelhouderswaarde creeren is een van de dingen voor het management. Maar het management handelt namens AKZO Nobel die als rechtspersoon wordt gezien. Vanuit dit standpunt gezien, moet afgewogen worden of de overname voor AKZO zelf (als rechtspersoon) een goede actie is. Dit los van het belang van de aandeelhouders. Daarom zijn er twee standpunten waar goed naar gekeken moet worden. Aandeelhouderswaarde en Akzo zelf. Enne...aandeelhouderswaarde..., gezien PPG zelf geloof ik niet zo heel goed presteert... kunnen aandeelhouders van AKZO iets verdienen eraan maar na het samengaan met PPG... , zal de belofte van meer waarde echt uitkomen? Is 1+1 echt meer dan 2?
7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 66,280
Verschil +0,180 (+0,27%)
Hoog 66,540
Laag 64,780
Volume 688.711
Volume gemiddeld 366.817
Volume gisteren 512.038

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront