Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos 2017. De inhoudelijke discussie

1.507 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Loureiro
0
quote:

k61 schreef op 24 maart 2017 21:48:

Interview met Onno v.d Stolpe bij BNR
www.youtube.com/watch?v=nEsXs5MEsqA
Wat mij ook nog opgevallen is tijdens het interview is dat Onno nu minder bang is voor een overname dan bij het vorige interview. Toen zei hij nog : "we moeten zorgen dat de koers hoog genoeg staat op het ogenblik dat de stand still ten einde loopt".
Dit zal zo goed als zeker te maken hebben met de positieve evolutie van de CF onderzoeken en Onno straalde één en al vertrouwen uit.
Ik verwacht nog heel wat positieve newsflow de volgende maanden met bijhorende koersstijging.
Het zou mij niet verwonderen dat we zelfs richting 100 € gaan dit jaar!
[verwijderd]
5
@Seekingalpha artikel en post Niels je
Op basis van preklinische data Galapagos is GLPG2451 de betere potentiator, aangaande CF-patienengroep met F508del mutatie, dan GLPG1837 welke goed scoorde in G551D CF-populatie.

Voordeel GLPG2451 is flexibele dosering en 1x daagse dosering.

Door m.i. ondoordachte aannames auteur SA artikel heb ik me ook in de discussie gemengd (Leo26).

GLPG2451 is onderdeel van een huidige Dual combi Fase 1 studie (met GLPG2222) en wordt onderdeel van Fase 1a Triple combi studie.

Daarbij is Fase 1b studie in CF patients mid 2017 al aangekondigd, indien eerdere Fase 1a goed uitvalt.

En dit kan Galapagos allemaal doen cq nog gaan uitvoeren, zonder dat potentiator GLPG2451 voldoet..?
Een Organoid technologie is de Amerikaanse belegger vreemd;
al zal Vertex dit zeker op waarde schatten.

Toevoegend: valt tijdstip afhaken interesse ABBV/GLPG in
CTP-656 niet precies samen met voortgang GLPG2451 Fase 1 (geen safety issues van Belgische vrijwilligers groepen).

Bewoordingen CEO vrijdag zijn duidelijk. Deze triple combi (GLPG2451 + 2222 + 2737) is leading en staat er goed op.
Zie pagina 22 investor presentation.

Wat potentiator GLPG3067 gaat brengen, is nog onbekend.
Voortgang gaat nu wel snel van dit molecuul.

Duidelijk is dat de back-up strategie Galapagos werkt.

Vertex doet dit nu in feite ook door aankoop externe moleculen.

De discussie gevoerd op Seekingalpha.com is zeker interessant en hopelijk willen andere hier ook hun opvatting delen.

Dat grote USA investors kopen op basis van CF-voortgang is juist wat nu speelt.
Zie bijvoorbeeld een rapport als dat van Nomura, waar slagingskans CF-portfolio is gesteld op 70%!

Ook de rapporten van Janney Montgomery en Morgan Stanley geven hoog op van capaciteit Galapagos tot succesvolle ontwikkeling triple combi.

Deze gerenomeerde investerings- en adviesbureaus volgen ontwikkelingen Galapagos meer op de voet dan author en sommige posters binnen aangehaald SA artikel.
maxen
5
quote:

k61 schreef op 24 maart 2017 20:26:

seekingalpha.com/article/4057715-revi...
Wat wellicht nu ook in een ander daglicht komt te staan is het pb van 1 feb jongstleden:

Mechelen, België; 1 februari 2017, 22.00 CET – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ:
GLPG) kondigt aan dat de eerste dosering met de nieuwe CF corrector GLPG2222 is
gestart bij CF patiënten met de F508del en een gating mutatie zoals G551D, als
toevoeging op Kalydeco®.

Als Galapagos al een tijdje geinteresseerd zou zijn in Concert's gedeutereerde versie van Kalydeco CTP-656, zou dit ook de verkennende trial van GLPG2222 met Kalydeco kunnen verklaren. CTP-656 heeft namelijk precies dezelfde chemische werking als Kalydeco, is alleen wat stabieler. Als GLPG2222 + Kalydeco goed blijkt te werken, werkt GLPG2222 + CTP-656 ook goed. En dan zou CTP-656 ook voor Galapagos als once-daily alternatieve potentiator dienst kunnen doen.

Mogelijkheid 1: Galapagos keek serieus naar de optie om de rechten op CTP-656 te verkrijgen, om nog een alternatieve potentiator naast lead-candidate GLPG2451 binnen te halen.

Mogelijkheid 2: Galapagos keek iets vrijblijvender naar CTP-656, maar probeerde vooral om Vertex de stuipen op het lijf te jagen, en om zodoende de prijs van CTP-656 op te drijven. De aankondiging van de Kalydeco/GLPG2222 trial viel al of niet toevallig in de CTP-656 onderhandelingsperiode, en volgens het artikel zou de GLPG/Abbvie combinatie toen nog vol in die onderhandelingsperiode zitten....

Mogelijkheid 3: Ik zie ze vliegen.

[verwijderd]
2
@Maxen: de geschetste mogelijkheden duidelijk verwoord.
Daarbij verschaft de aangehaalde trial in CF-patients Galapagos/AbbVie inderdaad grotere mate van inzicht, mede ten opzichte van werking Kalydeco (indirect ja CTP-656).

Eind 2017, als triple CF-patiens Fase 1b al ver is gevorderd, is er enorme kennis opgebouwd van activiteit eigen en externe concurerende potentiators (organoids+preklinisch+fase 1 danwel fase 2), in combinatie met GLPG2222:

-Galapagos eigen moleculen (2451 en 3067) en die van concurrent
-Vertex (Kalydeco en indirect afgeleide CTP-656), door opgestarte trial februari 2017 die Maxen (AB) in zijn aanhef noemde.

De C2 Corrector GLPG2737 of back-up is dan het slotstuk voor de triple combi therapie.

Perfect weloverdacht, en uitgezet door Galapagos en AbbVie.
Jan66
0
Dat Vertex extern andere moleculen aan het verwerven is mag je naar mijn mening al een teken aan de wand vinden

Het is straks naar mijn idee het belangrijkste hoe breed het toekomstig middel (als alle fases goed zijn doorlopen) ingezet kan gaan worden
Gala en Abbvie gaan op dit moment zeer zorgvuldig te werk dat schept vertrouwen dat het uiteindelijke resultaat een succes gaat worden
Opop
1
Dank voor de goede bijdrages hier en nu pas het interview met Onno op BNR kunnen beluisteren. Meest opvallende uitspraak over CF (rond 10-11e minuut):

"ik hoop dat wij met een dusdanig goed middel kunnen komen dat wij Vertex van de markt kunnen drukken"
Vlak daarna:
"wij hebben pre klinische data in celmodellen, daar zien wij wel een betere werkzaamheid van ons medicijn trio dan dat van Vertex. Maar om daaruit te concluderen dat dit ook in patiënten zal zijn, is prematuur."
[verwijderd]
0
quote:

Opop schreef op 26 maart 2017 10:58:

Dank voor de goede bijdrages hier en nu pas het interview met Onno op BNR kunnen beluisteren. Meest opvallende uitspraak over CF (rond 10-11e minuut):

"ik hoop dat wij met een dusdanig goed middel kunnen komen dat wij Vertex van de markt kunnen drukken"
Vlak daarna:
"wij hebben pre klinische data in celmodellen, daar zien wij wel een betere werkzaamheid van ons medicijn trio dan dat van Vertex. Maar om daaruit te concluderen dat dit ook in patiënten zal zijn, is prematuur."

Neem aan dat hij met de laatste quote een vergelijking met Kalydeco bedoeld en niet met de tripple(s) van Vertex ?? Tripple met tripple vergelijken geeft wellicht een iets ander beeld.
de tuinman
0
Opop
0
quote:

winx08 schreef op 26 maart 2017 16:50:

[...]
Neem aan dat hij met de laatste quote een vergelijking met Kalydeco bedoeld en niet met de tripple(s) van Vertex ?? Tripple met tripple vergelijken geeft wellicht een iets ander beeld.
Volgens mij heeft hij het toch echt over de vergelijking van tripple GLPG met die van Vertex in celmodellen (preklinisch). Vond ik wel opmerkelijk..
[verwijderd]
2
quote:

NielsjeB schreef op 25 maart 2017 20:01:

[...]
Interessant, thanks.

"Party C and its collaborator" zou volgens de auteur Galapagos en AbbVie zijn, met als argument dat er eigenlijk geen andere samenwerkingsverbanden bekend zijn op CF-gebied. Ik vind het best aardig gevonden, en het zou met niet verbazen als het zo is.

Wat ik wel dubieus vind is dat Galapagos en AbbVie het risico zouden nemen om een compound van nota bene de rechtstreekse competitor te "kopiëren", ook al is die dan deuterated door Concert. Dat is vragen om patentruzies tot het einde der tijden. Sowieso verbaasde met het al dat Vertex ervoor gekozen heeft om Concert maar te betalen, zou dat dan toch betekenen dat er geen gaten geschoten kunnen worden in het patent van Concert? Of zou Vertex liever voor relatief weinig geld en op korte termijn een QD-compound in huis halen?

Ik geloof net als de auteur niet dat '1837 onderdeel uit gaat maken van de triple, maar dat '2451 dood en begraven is dat wil er bij mij niet in.

Vertex mag een evt. offer van Galapagos/AbbVie counteren, dus zelfs samen met de diepe zakken van AbbVie kan Vertex er altijd overheen. Er zal hen veel gelegen zijn aan het beschermen van hun monopolie. Zonder de triple is Vertex namelijk toast.

Mocht Galapagos/AbbVie toch Vertex overbieden, dan gaat dat de aandeelhouders een grote hoop geld kosten. En wat mij betreft zitten we dan met een crippled triple. Dat zou alleen een optie zijn als Galapagos er niet in slaagt een eigen acceptabele potentiator te ontwikkelen.

Een hoop mitsen, maren en aannames, maar toch een artikel dat ons weer eens even kritisch doet nadenken.
Als je het persbericht van Vertex investors.vrtx.com/releasedetail.cfm?... letterlijk neemt dan lijkt het wel alsof Vertex enkel CTP-656 heeft gekocht.

Maar als je naar het patent van Concert kijkt worldwide.espacenet.com/publicationDe... dan blijkt dat patent meerdere, al dan niet gedeeltelijk, gedeutereerde vormen van ivacaftor te claimen.

Als Vertex en Concert dus geen exclusiviteit voor die andere gedeutereerde varianten van ivacaftor hebben afgesproken dan zou er voor AbbVie/Galapagos mogelijk nog een andere optie zijn dan Vertex te overbieden maar eerlijk gezegd lijkt het me onwaarschijnlijk dat Vertex die optie heeft opengelaten.
[verwijderd]
4
quote:

Opop schreef op 26 maart 2017 18:46:

[...]

Volgens mij heeft hij het toch echt over de vergelijking van tripple GLPG met die van Vertex in celmodellen (preklinisch). Vond ik wel opmerkelijk..
Klopt.
CEO bedoelt de Galapagos triple combi therapie.

Sowieso ligt stringente interne norm Galapagos hoger dan Vertex.
Lees: referentie R&D Slides vorig jaar juni.

Op basis van gepubliceerde % Normal CFTR in F508del/Minimal function scores triple combi's Vertex, zie onder,
zal Galapagos preklinisch beter scoren dan Vertex' triple:

-VX-770 + VX-661 + VX-440 (50%)
-VX-770 + VX-661 + VX-152 (53% ong.)

en op basis van bewoordingen CEO dus ook beter dan Vertex' triple:

-VX-770 + VX-661 + VX-659 (67% ong.)

Zie Vertex presentatie J.P. Morgan 10 jan. 2017 slide 17. (Seeking Alpha)
NielsjeB
0
Cercle Finance - 16:45
(CercleFinance.com) - Pfizer said on Monday that European regulators have approved Xeljanz oral tablets in combination with methotrexate (MTX) for the treatment of moderate-to-severe active rheumatoid arthritis (RA).

European Commission's approval deals with adult patients who have responded inadequately to, or who are intolerant to, one or more disease-modifying anti-rheumatic drugs.

With the approval in the European Union, Xeljanz is now approved for use in over 80 countries worldwide.

Pfizer shares were significantly outperforming the Dow Jones index on Monday, up 0.3% at 34.1 dollars, while the DJIA index was down 0.6%.

Copyright (c) 2017 CercleFinance.com. All rights reserved.
Pokerface
0
De medicijnkandidaten van Galapagos heten allemaal GLPGxxxx. We zijn inmiddels bij GLPG3067 (potentiator nr. 3) aanbeland, ruim 1200 getallen hoger dan de eerste potentiator. Kan ik daaruit concluderen dat Galapagos in de tussentijd ruim 1200 kandidaatsmedicijnen heeft getest? Dan mag je wel stellen dat de motor harder en harder begint te lopen. Maar kun je daaruit ook concluderen dat er erg veel kandidaten zijn die het preklinische stadium niet overleven? Of is dat een normaal aantal? Ik vraag me af hoe dit bij andere biotechs gaat.
voda
1
Beursblik: nieuwe resultaten Vertex geen gevaar voor Galapagos

Resultaten kunnen volgens Degroof Petercam extra info geven voor concurrerend middel Galapagos.

(ABM FN) De nieuwe resultaten van het Amerikaanse Vertex Pharmaceuticals voor een middel tegen taaislijmziekte vormen geen al te groot gevaar voor Galapagos. Dit stelde analist Stephanie Put van Degroof Petercam woensdag tegenover ABM Financial News.

De analist verklaarde dat Vertex al een middel op de markt heeft voor een kleine groep patiënten met taaislijmziekte met een dubbele combinatie. Hiervoor kregen we vandaag verdere resultaten.

Voor de grootste groep patiënten, die zouden moeten behandeld worden via triple combination, was er echter nog geen middel. Daar zijn zowel Galapagos als Vertex naar op zoek, waarbij die laatste het verst weg is van een oplossing. De huidige data kan wel in de triple combination van pas komen, stelde de analist van Degroof Petercam.

Volgens Vertex verbeterde bij de laatste testen de longfunctie significant bij patiënten met taaislijmziekte bij het gebruik van de gecombineerde behandeling met de middelen tezacaftor en Kalydeco. In het derde kwartaal van dit jaar wil Vertex een aanvraag indienen voor het op de markt brengen van de gecombineerde behandeling in zowel de Verenigde Staten als Europa.

De biotechexpert van Degroof Petercam wees erop dat momenteel veel aandacht uitgaat naar taaislijmziekte bij Galapagos, aangezien dit jaar cruciaal is met veel nieuws. Van het belangrijkste middel, Filgotinib, tegen reuma, komen maar pas tegen 2018 verdere testresultaten.

Het aandeel Galapagos noteerde woensdag 0,9 procent hoger op 79,20 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
aston.martin
2
quote:

Pokerface schreef op 28 maart 2017 22:58:

De medicijnkandidaten van Galapagos heten allemaal GLPGxxxx. We zijn inmiddels bij GLPG3067 (potentiator nr. 3) aanbeland, ruim 1200 getallen hoger dan de eerste potentiator. Kan ik daaruit concluderen dat Galapagos in de tussentijd ruim 1200 kandidaatsmedicijnen heeft getest? Dan mag je wel stellen dat de motor harder en harder begint te lopen. Maar kun je daaruit ook concluderen dat er erg veel kandidaten zijn die het preklinische stadium niet overleven? Of is dat een normaal aantal? Ik vraag me af hoe dit bij andere biotechs gaat.
Hoe men precies aan de laatste 2 cijfers komt weet ik niet maar het zijn de in ieder geval de eerste 2 cijfers die de rangorde geven van ontdekken

GLPG3067, het voorbeeld van de potentiator is dus de 30ste molecule die ontwikkeld werd (of die minstens de preklinische fase haalde)

GLPG0187 de eerste molecule
GLPG0259 de tweede

GLPG0634 de zesde: nu beter gekend als figotinib

aston.martin
3


Galapagos kondigt drie nieuwe patiëntenstudies met filgotinib aan

Mechelen, België; 4 april 2017; 7.30 CET - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt aan dat er drie nieuwe Fase 2 patiëntenstudies met filgotinib van start gaan: in het syndroom van Sjögren, in spondylitis ankylopoetica (ziekte van Bechterew), en in psoriatische artritis. De studie in het syndroom van Sjögren wordt door samenwerkingspartner Gilead Sciences, Inc. geleid, de studies in de ziekte van Bechterew en psoriatische artritis door Galapagos.

"We zijn blij met de start van deze drie nieuwe Proof-of-Concept studies met filgotinib," zei Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer van Galapagos. "We kijken uit naar de studieresultaten die zullen laten zien of de selectieve JAK1-remmer filgotinib werkzaam is in deze ziektes."

Galapagos en Gilead hebben een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en commercialisatie van filgotinib in ontstekingsziekten. Deze nieuwe Fase 2 studies in het syndroom van Sjögren, de ziekte van Bechterew, en psoriatische artritis staan naast het nog lopende FINCH Fase 3 programma in reuma, de DIVERSITY Fase 3 studie in de ziekte van Crohn (alsook de ziekte van Crohn in de dunne darm en bij fistelvorming), en de SELECTION Fase 2b/3 studie in colitis ulcerosa.

Filgotinib is een medicijn in ontwikkeling; de veiligheid en werkzaamheid is nog niet definitief vastgesteld.
Meer informatie over de studies met filgotinib: www.clinicaltrials.gov
Meer informatie over filgotinib: www.glpg.com/filgotinib

Filgotinib in het syndroom van Sjögren
De Fase 2 studie zal een gerandomiseerde, dubbelgeblindeerde, placebo-gecontroleerde studie zijn in volwassen patiënten met het actieve syndroom van Sjögren. Het plan is om ongeveer 140 patiënten in 60 tot 80 centra wereldwijd gerandomiseerd of filgotinib, of een of twee andere kandidaatmedicijnen, of placebo, gedurende 48 weken eenmaal per dag toe te dienen. Belangrijkste doel van de studie zal zijn om te evalueren welk percentage behandelde patiënten voldoet aan protocol-specifieke criteria op 12 weken.

Het syndroom van Sjögren is een systemische ontstekingsziekte die gevoeld kan worden in het gehele lichaam, meestal resulterend in chronische droogte van de ogen en mond. Naast symptomen van extensieve droogte zijn er ook andere complicaties zoals vermoeidheid, chronische pijn, grote betrokkenheid van de organen, neuropathie en lymfomen. De ziekte treft ongeveer 1% van de bevolking en negen van de tien patiënten zijn vrouwen. De gemiddelde leeftijd waarop de diagnose wordt vastgesteld is als patiënten in de 40 zijn, al kan de ziekte voorkomen op alle leeftijden bij zowel man als vrouw. Op dit moment is er geen medicijn voor syndroom van Sjögren. Toch kunnen bepaalde ondersteunende medicijnen verschillende symptomen verminderen. Voorgeschreven medicijnen voor droge ogen en mond zijn beschikbaar; ook worden immunosuppressieve medicijnen gebruikt om serieuze manifestaties in organen te behandelen.

Filgotinib in de ziekte van Bechterew
De TORTUGA Fase 2 studie zal een gerandomiseerde, dubbelgeblindeerde, placebo-gecontroleerde studie in meerdere centra zijn. Doel van de studie is om de veiligheid en werkzaamheid van de selectieve JAK1-remmer filgotinib te onderzoeken in volwassen patiënten met matige tot ernstige actieve ziekte van Bechterew. Het plan is dat ongeveer 100 patiënten, gerandomiseerd in verhouding van 1: 1, gedurende 12 weken eenmaal per dag 200 mg filgotinib of placebo krijgen toegediend. TORTUGA zal in acht Europese landen patiënten werven.

Het belangrijkste doel van TORTUGA zal zijn het onderzoeken van het effect van filgotinib vergeleken met placebo op signalen en symptomen van de ziekte van Bechterew, zoals vastgesteld met de Ankylosing Spondylitis Disease Activity Score (ASDAS) na 12 weken.

De ziekte van Bechterew is een systemische, chronische en progressieve ontstekingsziekte, en een van de meest voorkomende reumatische aandoeningen wereldwijd. De ziekte beïnvloedt vooral de wervelkolom en sacro-iliacale (SI) gewrichten en ontwikkelt zich tot ernstige ontsteking die de ruggengraat aantast, leidend tot permanent pijnlijke stijfheid van de rug. Er zijn meer dan 1 miljoen mensen met de ziekte van Bechterew in de VS, Europa en Japan. Op dit moment is genezing niet mogelijk, maar er zijn verschillende behandelingen en geneesmiddelen beschikbaar die de symptomen en pijn verminderen. Recente studies tonen aan dat de nieuwere biologische geneesmiddelen mogelijk de voortgang van de ziekte kunnen afremmen. Mensen reageren verschillend op verschillende behandelingen, met verschillende niveaus van werkzaamheid. Daarom kan het even duren voordat de meeste effectieve behandelmethode is vastgesteld.

Filgotinib in psoriatische artritis
De EQUATOR Fase 2 studie zal een gerandomiseerde, dubbelgeblindeerde, placebo-gecontroleerde studie in meerdere centra zijn. Het doel van de studie is om de veiligheid en werkzaamheid van de selectieve JAK1-remmer filgotinib te onderzoeken in volwassen patiënten met matige tot ernstige psoriatische artritis. Het plan is dat ongeveer 124 patiënten, gerandomiseerd in verhouding van 1:1, gedurende 16 weken eenmaal per dag 200 mg filgotinib of placebo krijgen toegediend. EQUATOR zal in 8 Europese landen patiënten werven.

Het belangrijkste doel van EQUATOR is het onderzoeken van het effect van filgotinib in vergelijking met placebo op signalen en symptomen van psoriatische artritis, zoals vastgesteld door de American College of Rheumatology 20% verbeteringsscore (ACR20) na 16 weken. De studie zal ook de effecten van filgotinib onderzoeken in uitingen op de huid (psoriasis), en ook andere domeinen zoals de vingers (dactylitis), peesaanhechtingen (tendinitis), betrokkenheid van de ruggengraat (spondylitis) en nagels.

Psoriatische artritis is een inflammatoire vorm van artritis, die bij tot aan 30% van de psoriasis patiënten voorkomt. Psoriatische artritis kan zwelling, stijfheid en pijn in en rond de gewrichten, nagelveranderingen en algemene vermoeidheid veroorzaken. Studies tonen aan dat het uitstellen van de behandeling van psoriatische artritis met zelfs maar zes maanden kan leiden tot permanente gewrichtsschade. Vroegtijdige herkenning, diagnose en behandeling van psoriatische artritis zijn cruciaal om pijn en ontsteking te verminderen en om schade aan de gewrichten te voorkomen.

Ondanks de beschikbaarheid van een aantal behandelingen, zijn er maar weinig huidige behandelingen die effectief de enthesitis en symptomen verzachten in de gewrichten en de huid. De verkoop van geneesmiddelen voor psoriatische artritis bereikte in de VS, de EU en Japan $4,5 miljard in 2015 en zal naar verwachting groeien tot $12,6 miljard in 2025, gedreven door een betere diagnostisering.

1.507 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,380
Laag 26,940
Volume 135.801
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront