Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

70.766 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 ... 3535 3536 3537 3538 3539 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Trump ’dreigt’ met samenwerking Democraten
Gisteren, 23:43

WASHINGTON - Donald Trumps stafchef Reince Priebus heeft conservatieve Republikeinse politici laten weten dat zij zich achter de agenda van de president moeten scharen. Zo niet, dan laat Trump hen links liggen en gaat hij voor zijn verdere plannen zoals belastinghervorming steun werven bij gematigde Democraten, zei Priebus in het programma ’Fox News Sunday’.

Trump leed afgelopen vrijdag een gevoelige politieke nederlaag toen hij zijn ontwerp-zorgwet in moest trekken bij gebrek aan voldoende steun van zijn eigen Republikeinse partij in het Huis van Afgevaardigden. In een tweet op zondagochtend schreef hij dat de conservatieven de „Democraten een glimlach” hebben bezorgd.

Trump zei dat hij ’Obamacare’ nu laat voor wat het is en met zijn andere plannen aan de slag gaat. De leider van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, waarschuwde dat Trump ook met zijn belastingplannen op verzet van de conservatieven zal stuiten. „Hij zal hun moeten vertellen dat hij niet met hen kan samenwerken en dan zullen wij zijn voorstellen zeker bekijken”, zei Schumer. „Maar onze waarden zullen wel leidend zijn.”
[verwijderd]
0
quote:

plof® schreef op 28 maart 2017 00:52:

MARCH 27, 2017
Trump's Approval Rating Drops to New Low of 36%
www.gallup.com/poll/201617/gallup-dai...
How low can you go?
CIT
0
quote:

BEN stierig schreef op 28 maart 2017 00:56:

[...]

How low can you go?
Nog een stuk lager, enter Bush, Bush (25%!?) & Reagan...: www.politico.com/story/2017/03/donald...
[verwijderd]
0
Consumentenvertrouwen in de VS weer verder gestegen!!!
Waar is die Trump allemaal mee bezig.
@iPlof
0
quote:

henk38 schreef op 28 maart 2017 16:18:

Consumentenvertrouwen in de VS weer verder gestegen!!!
Dat strookt toch niet helemaal met jouw visie of.. ?
whammy
0
quote:

plof® schreef op 28 maart 2017 16:46:

[...]
Dat strookt toch niet helemaal met jouw visie of.. ?
Als je volledig vertrouwen hebt in Trump wel en dat heeft Henk. Het komt allemaal goed in de USA.
voda
0
quote:

BEN stierig schreef op 28 maart 2017 00:56:

[...]

How low can you go?
Is that a retorical question? :-)
@iPlof
0
quote:

whammy schreef op 28 maart 2017 18:33:

[...]
Als je volledig vertrouwen hebt in Trump wel en dat heeft Henk. Het komt allemaal goed in de USA.
Dat was inderdaad wel een beetje zijn verkiezingsboodschap, we (USA) gaan volledig naar de klote, alleen ik (TRUMP) kan jullie redden.

Maar ja dat zijn superreddingsplan voor Joe Sixpack nog geen vleugels heeft gekregen ligt uiteraard niet aan Trump en zijn topteam maar gewoon aan de links democratische media!

Donald J. Trump @realDonaldTrump 1 uur geleden

'The failing @NYTimes would do much better if they were honest!'
DeZwarteRidder
0
Trump draait klimaatbeleid Obama terug
25 min geleden

WASHINGTON - Met een decreet heeft president Trump dinsdag een groot deel van het klimaatbeleid van zijn voorganger Obama teruggedraaid. Met de presidentiële beslissing wil het Witte Huis banen creëren en de binnenlandse energieproductie opvoeren, zodat de VS minder afhankelijk is van buitenlandse energie.

Het belangrijkste mikpunt van Trumps decreet is het Obama Clean Power Plan, dat de uitstoot van broeikasgassen door kolencentrales in 2030 met 32 procent moest hebben teruggebracht ten opzichte van het niveau van 2005. Ook wordt het verbod op het delven van steenkool uit federaal gebied opgeheven en worden de regels voor de methaanuitstoot door de olie- en gasproductie versoepeld.

,,Mijn regering maakt een einde aan de oorlog tegen de kolen'', zei Trump voordat hij het decreet ondertekende. ,,Met deze beslissing zet ik de historische stap om de restricties op Amerikaanse energie op te heffen, regeringsbemoeienis terug te draaien en regels die banen kosten af te schaffen.''

Obama had deze regels ingevoerd om te kunnen voldoen aan de verplichtingen die horen bij het klimaatakkoord van Parijs. Trump had al tijdens zijn verkiezingscampagne verklaard dat hij de steun van de VS aan het akkoord zou opzeggen. Volgens de president zorgt het afschaffen van de 'groene regels' voor een boost in de productie van olie, gas en steenkool en levert dat duizenden banen op.
voda
0
Iets uitgebreider artikel:

Trump geeft bevel om Obama’s klimaatbeleid terug te draaien

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdagavond een decreet getekend waarmee hij een streep zet door het beleid van zijn voorganger Barack Obama om de klimaatopwarming tegen te gaan. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.
Maatregelen die bedoeld zijn om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, gebundeld in Obama's ‘Clean Power Plan’, gaan op de helling, terwijl het gebruik van fossiele brandstoffen juist zal worden gepromoot. Aan ‘de oorlog tegen steenkool’, zoals Trump het noemt, zal een einde komen.

Klimaatverandering

'Ik neem historische stappen om de blokkades op Amerikaanse energie op te heffen, de overheidsinmenging terug te draaien en om banenvernietigende regulering te schrappen', zei de Amerikaanse president dinsdagavond op een podium op het hoofdkwartier van de milieuwaakhond Environment Protection Agency, geflankeerd door kolenmijnwerkers.

In het decreet staat niets over het in 2015 door 175 landen ondertekende Klimaatverdrag van Parijs, maar experts vrezen dat de Verenigde Staten het moeilijker zullen krijgen om zich aan de afspraken die daarin staan te houden. Minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson zou gezegd hebben graag met de andere ondertekenaars in gesprek te willen blijven. Wel zullen de VS weglopen van hun toezegging om $3 mrd in een fonds van de Verenigde Naties te steken, dat bedoeld is om landen die zich 'in de frontlinie van klimaatverandering' bevinden bij te staan.

Fabeltje

Trump, die klimaatverandering ooit een fabeltje noemde, wil via de federale overheid de Amerikaanse olie- en kolenindustrie de ruimte geven om te groeien en ‘arbeidsplaatsvernietigende’ regels wegnemen. ‘Een groot aantal mensen zullen weer een baan kunnen vinden', zei Trump vorige week nog tijdens een bijeenkomst in Kentucky. 'Veel kompels kunnen weer de mijnen in.'

Economen betwisten Trumps argument dat het beleid van Obama de steenkoolwinning in de problemen heeft gebracht. Zij wijzen naar de concurrentie van uit Amerikaanse schaliegesteente gewonnen olie- en gas. Die kwam tot grote bloei, waardoor gas goedkoop werd. Ook zakte de wereldwijde vraag naar steenkool in. Veel banen zullen er volgens de economen ook niet gecreëerd worden, omdat het werk van kompels in toenemende mate wordt geautomatiseerd.
Steenkool is volgens cijfers van het Amerikaanse ministerie van energie goed voor 70.000 binnenlandse arbeidsplaatsen, terwijl dat voor hernieuwbare energie (zon- en windenergie en biobrandstoffen) zou gaan om 650.000 banen.

Energieonafhankelijk
Obama had federale instellingen de opdracht gegeven om de gevolgen van klimaatverandering mee te nemen in hun planning. Zijn opvolger vraagt nu van diezelfde instellingen om in plaats daarvan in beeld te brengen welke obstakel Amerikaanse energieonafhankelijkheid in de weg zouden kunnen staan. Dat laatste hoeft volgens het Witte Huis geenszins te betekenen dat het klimaat de dupe wordt: de beste manier om het milieu te beschermen is een sterke economie. Landen als India en China doen minder om het milieu te beschermen, klinkt het bovendien.

Juridisch betwist

Naar verwachting zullen de maatregelen die Trump neemt onmiddellijk juridisch betwist worden, net zoals dat gebeurde met zijn inreisverboden voor mensen uit zes islamitische landen.

De vorige baas van het Environmental Protection Agency, Gina McCarthy, reageerde ontgoocheld op de voornemens van Trump. 'De VS reizen terug in de tijd toen vervuilende rook onze gezondheid schaadde en onze lucht vervuilde. In plaats daarvan zou hij de kans moeten grijpen om de gezonde banen van de toekomst te ondersteunen.'

De lobbyisten van de energie-industrie, conservatieve denktanks en leden van de werkgeversorganisaties staan echter vierkant achter de plannen van de president. 'Deze decreten zijn een welkome afwijking van de strategie van de vorige regering om energie duurder te maken via dure, baanvernietigende regulering die onze economie de nek omdraaide', stelde bijvoorbeeld Thomas Donohue, president van de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

fd.nl/economie-politiek/1194368/trump...
[verwijderd]
0
Jammer..... ik vind Aarde is belangrijker dan dat ik korte termijn koerswinsten gaat maken. Helaas...
[verwijderd]
0
quote:

raarmaarwaar schreef op 28 maart 2017 22:23:

Jammer..... ik vind Aarde is belangrijker dan dat ik korte termijn koerswinsten gaat maken. Helaas...
Jezelf verarmen door in sprookjes van de maakbare samenleving te geloven is dan wel de oplossing.

-Stoken van kolen is inderdaad slecht voor het milieu. Uitstoot van NOx, fijnstof etc.
-In Nederland is men overgestapt op gas. Alleen CO2 uitstoot. CO2 schijnt schadelijk te zijn.
-Dus nu energie uit milieuvriendelijke hout pellets (geimporteerd uit de USA). Werkt alleen hetzelfde als kolen dus uitstoot van allerlei stoffen, maar schijnt milieuvriendelijk te zijn!

De conclusie kan alleen maar zijn dat weinig mensen weten waar het over gaat en men elkaar alleen maar napraat.
www.groenerekenkamer.nl/6150/willie-s...

Gevelboer
1
quote:

Kees2 schreef op 29 maart 2017 07:27:

[...]

Jezelf verarmen door in sprookjes van de maakbare samenleving te geloven is dan wel de oplossing.

-Stoken van kolen is inderdaad slecht voor het milieu. Uitstoot van NOx, fijnstof etc.
-In Nederland is men overgestapt op gas. Alleen CO2 uitstoot. CO2 schijnt schadelijk te zijn.
-Dus nu energie uit milieuvriendelijke hout pellets (geimporteerd uit de USA). Werkt alleen hetzelfde als kolen dus uitstoot van allerlei stoffen, maar schijnt milieuvriendelijk te zijn!

De conclusie kan alleen maar zijn dat weinig mensen weten waar het over gaat en men elkaar alleen maar napraat.
www.groenerekenkamer.nl/6150/willie-s...

En zo wordt er door velen veel verdient aan het "verbeteren" van de wereld en zij zullen de misvattingen blijven voeden om hun verdienmodel in stand te houden.
Echte verduurzamen is nuttig, schinverduurzaming moet worden tegen gegaan.
Open uw ogen en gebruik uw eigen verstand. Wat iedereen (na)roept hoeft niet waar te zijn!!!
[verwijderd]
1
WASHINGTON - Amerikaanse internetproviders mogen straks waarschijnlijk de browsergeschiedenissen van hun klanten verkopen, en ze hoeven niet om toestemming daarvoor te vragen. De Senaat in Washington, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn, heeft donderdag besloten om privacyregels die onder de vorige regering waren ingevoerd, terug te draaien. Providers hoopten daar al op, omdat ze advertenties willen verkopen.

Mooi voor tegenstanders in de politiek..
Kun je meteen zien waar zoekt de leider van d66 op of de VVD of PVDA..
Ook nog op naam weet je metten wat die aan het doen is..
Zo kun je mooi alles in de gaten houden..

Moet niet gekker worden denk je dan...
@iPlof
0
whammy
0
Gallup is ook maar een meetstation om een dagelijkse telefonische enquête onder enkele duizenden Amerikanen te houden. Moeten we daar waarde hechten en wie zijn die geënquêteerden. Geven zij een bepaalde bevolkingsgroep weer?
DeZwarteRidder
0
Trump waarschuwt conservatieven na debacle vervangen Obamacare

Gepubliceerd: 30 maart 2017 16:59 Laatste update: 30 maart 2017 17:22

President Donald Trump is donderdag fel van leer getrokken tegen de leden van de 'House Freedom Caucus', de zeer conservatieve fractie van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden.

Zij torpedeerden Trumps poging Obamacare terug te draaien door diens vervangende voorstel voor een zorgverzekering af te wijzen.

Dat gaf blijk van de wanorde in de partij en de verschillen van inzicht tussen de leiding en een deel van de achterban. Trump eiste sluiting van de gelederen. ''De Freedom Caucus brengt de hele Republikeinse agenda schade toe als ze niet snel terugkomen in het team. We moeten vechten tegen hen, en tegen de Democraten, in 2018!'', brieste hij via Twitter.

De tweet schetst het doorsudderende partijconflict dat de plannen van de president blokkeert in het Congres en meer Republikeinse hervormingen in gevaar brengt.
70.766 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 ... 3535 3536 3537 3538 3539 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 25 apr
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 25 apr
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 25 apr
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 25 apr
Germany40^ 17.931,00 +13,72 +0,08% 25 apr
US30^ 38.124,13 0,00 0,00% 25 apr
US500^ 5.044,94 0,00 0,00% 25 apr
Nasd100^ 17.428,55 0,00 0,00% 25 apr
Japan225^ 37.725,14 0,00 0,00% 25 apr
WTI 83,75 +0,85 +1,03% 25 apr
Brent 87,91 -0,17 -0,19% 25 apr
EUR/USD 1,0729 +0,0031 +0,29% 00:53
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 25 apr
Gold spot 2.332,03 +15,92 +0,69% 00:53
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 25 apr
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 25 apr
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 25 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 25 apr
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 25 apr
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 25 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront