Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Maart Arcelor Mittal 2017

5.649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 » | Laatste
tijnk
0
Hebben mensen al enige verwachting voor de kwartaalcijfers?

Na wat uitzoekwerk, lijkt mij dat China de resultaten van MT kan drukken. Er is namelijk een lekkere race to the bottom gaande mbt China's ijzerproductie vs de seaborne supply markt. Dit artikel vat het wel mooi kort en bondig samen:

www.hellenicshippingnews.com/china-st...

Want een snelle crtlC + crtlV uit het jaarverslag leert ons: "A reversal of the 2016 upward trend in iron ore prices due (among other things) to strong growth of seaborne supply or any decline in Chinese steel demand would negatively impact ArcelorMittal’s revenues and profitability."

Daarnaast zijn we allemaal op de hoogte van China's staaldump in Europa.

Daarentegen is de markt in noord-amerika voor MT wel sterk verbeterd dit kwartaal:
Weer uit het jaarverslag: "Apparent demand in the United States was still down year-on-year in the first three quarters of 2016 as inventories continued to decrease and demand for Oil and Country Tubular Products (“OCTG”) in particular, was still very weak. However, the situation began to improve during the fourth quarter with apparent demand growing year-on-year and as prices began to increase toward year-end."

De OCTG imports zijn in janurari dit jaar meer dan 86% year-over-year gestegen. Daarnaast is er ook sprake van een maandelijke toename. (zie ook: marketrealist.com/2017/03/the-good-an...

Ik vraag me af wat een grotere impact gaat hebben. Ik denk dat China al voor een deel is ingeprijsd in de koers, maar dat de verbeterde omstandigheden in Noord-Amerika nog wel voor een verrassing kunnen zorgen.

Hoe denken jullie hierover?

[verwijderd]
0
Zoals eerder aangegeven over Chinezen die met vakantie zijn > lagere ijzererts. Ijzererts zit nu onderin de range van analistenverwachtingen. Hiertegenover staan mooie industriële cijfers uit China & positieve berichten uit Australië.

AM zelf weet op dit moment zichzelf er goed te houden vandaag. AM ligt er dan ook uitermate goed bij en al die kd verhogingen zijn we niet vies van.

Hoewel het nog vroeg is, wil ik toch gezegd hebben dat bij de VS US Steel Corp al -1,68% noteert. Verwacht dus zelf niet dat de VS ons op positieve manier zal helpen.

Technisch zit AM onderin z'n uptrend, op 7,5 ligt een enorme steun. Technisch is het goed mogelijk dat we de 8,8 binnenkort al opzoeken.

Zodra ijzererts herstelt zal dit waarschijnlijk heel rap gebeuren. Ikzelf zie het moment dat onze Chinese vrienden terugkomen, als een belangrijk potentiëel keerpunt van de prijzen.

Voor nu blijf ik aan de zijlijn staan & de sector monitoren.

Succes allemaal!
Jobo 1956
2
Kwartaalafsluiting voor de portefeuillehouders. Als ze MT nog niet in portefeuille hebben gaan ze vanaf maandag flink kopen. Willen bij de volgende kwartaalafsluiting leuke cijfers aan de cliëntele presenteren en MT is daar een (nagenoeg) gegarandeerde winnaar bij. En vandaag is het weer vrijdag. Voor mijn gevoel een slechte dag voor MT: daalt dan bijna altijd. Alleen bij de kwartaalcijfers op vrijdag steeg ie flink. Of mijn gevoel juist is wil ik nu niet staven met cijfers. Inderdaad, geen zin in om nu te zoeken met dit prachtige weer......Fijn weekend allen!
NewKidInTown
0
quote:

Geldsmijter1995 schreef op 31 maart 2017 11:17:

....Technisch zit AM onderin z'n uptrend, op 7,5 ligt een enorme steun. Technisch is het goed mogelijk dat we de 8,8 binnenkort al opzoeken.
Ik doe er even een plaatje bij:

www.4-traders.com/ARCELORMITTAL-6333/...

Goed te zien is dat de gap rond de 7,55 opgevuld is en de ruimte die er is tot in eerste instantie de 8,765

Verder wil ik nog wijzen op het net-income dat van 2016 naar 2017 stijgt van 1.779 naar 2.470 MILJARD USD.

Kijk voor de belangrijkste financiele data van de afgelopen jaren en schattingen voor de komende jaren eens op:

www.4-traders.com/ARCELORMITTAL-6333/...
Peter Markus
4
Nog even en we laten de 8 euro definitief achter ons.
Ben ervan overtuigd dat we binnen een week uit het niets boven de 8.20 worden gezet.
De laatste neerwaartse beweging is mijns inzien veroorzaakt door Shorters en grote partijen, die nog even goedkoop wilden inslaan.
Dat gaat in het geniep.
Terwijl de koers van DL aan het dalen was meldde JdM uit het niets dat hij een groot belang had opgebouwd.
Ben me er toen eens in gaan verdiepen hoe dat kan.
In feite heel simpel.
Dit gaat alleen maar op als je over een zeer groot vermogen beschikt.
Wij particulieren hebben daar geen enkele invloed op.

Je gaat naar je brooker met de opdracht 100 miljoen aandelen te kopen voor gemiddeld ....
De brooker begint in eerste instantie bij 8 euro te kopen en kijk naar AM de koers vloog binnen een week van 8 naar 8.80
Onervaren partijen gaan ook op de boot springen en de brooker gaat de gekochte aandelen in grote aantallen verkopen.
De kleine bied wordt geleverd en de grote bied zijn de manden van de brooker die zijn eigen verkochte aandelen opkoopt.
Bij een koers van 8 euro heeft de brooker de gemiddelde inkoopprijs daarmee al flink naar beneden gebracht en houdt de brooker nog veel aandelen om short te gaan.
Ook onder de 8 gewoon doorgaan met dumpen en de koers bereikt door alle doemgedachten en paniek de 7.45.
De aandelen van de brooker (schortende partij) zijn nagenoeg op en hij begint uit het niets grote happen uit de laat te nemen wat de koers weer naar hogere regionen brengt en zodat hij tot de 8.80 het gewenste aantal voor bijvoorbeeld 8.40 naar binnen heeft gesprokkeld.
Het is maar net hoeveel aandelen die grote partij wil hebben waarvan afhangt hoe vaak de brooker dit spelletje gaat spelen.
Uiteraard is op een gegeven moment de laat uitgedroogd en ontstaat er schaarste.
Dat zijn van die dagen dat de koers tientallen centen omhoog gestuwd wordt.
Tot aan de Q1 cijfers zal dit wel vaker gaan gebeuren daarna weer tussen de 9 en de 11.
We gaan het zien.
Gewoon vasthouden, kopen of bijkopen, want met dit aandeel kan je niet stuk.
Groet PM
gpjf
1
quote:

Stalengeduld schreef op 31 maart 2017 11:25:

Zo de fietsband weer leeggelopen zoals verwacht

Ongelooflijk man, wat ben jij een zeurpiet. Stop met beleggen, ga je moeder vervelen of lekker iets anders doen als steeds maar hier je frustraties te uiten. Beleggen is niet jouw ding !
NewKidInTown
0
quote:

tijnk schreef op 31 maart 2017 11:15:

Hebben mensen al enige verwachting voor de kwartaalcijfers?

Kom hier wel iets tegen op kwartaalbasis:

www.marketwatch.com/investing/stock/m...

quotes.wsj.com/MT/research-ratings

markets.ft.com/data/equities/tearshee...

Ik denk dat de Q1 resultaten hoger zullen zijn dan de verwachtingen.
[verwijderd]
1
Onthoud 1 ding in je laatste zin Peter
Met IEDER aandeel kun je stuk gaan.Dat is echt regel 1 bij beleggen
Gratis geld bestaat niet op de beurs.
Als je er veel tijd en energie insteekt kun je een zakcentje meepakken,maar de grote jongens halen de krenten uit de pap,niet wij!
[verwijderd]
0
rustig niet het koersverlies op mij afreageren
Gisteren danste je ook de polonaise
Het is precies zoals er werd voorspeld,berg je maar met een verliesdag
NewKidInTown
0
quote:

Stalengeduld schreef op 31 maart 2017 12:23:

rustig niet het koersverlies op mij afreageren
Gisteren danste je ook de polonaise
Het is precies zoals er werd voorspeld,berg je maar met een verliesdag
Bij aandelen in een LT-uptrend, maken verliesdagen niets uit zolang je erin blijft zitten en de winst-dagen ook maar mee maakt.
Heel beroerd kan het worden als je "slim" denkt te zijn en tussentijds verkoopt en meer verliesdagen dan winstdagen mee maakt.
marcel13
0
Europa dumpt staal volgens Amerika
31 mrt 2017 om 12:17

(ABM FN-Dow Jones) Vijf Europese landen, Japan, Zuid-Korea en Taiwan hebben staal gedumpt in de Verenigde Staten. Dit concludeerde het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken donderdag na een onderzoek.

Het gaat om de Europese landen Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland en Italië. Volgens het onderzoek hebben de zeven landen staal gedumpt via marges op staalproducten variërend van 3,62 procent tot ruim 148 procent.

"Na een diepgaand onderzoek, is het ministerie van Handel tot de conclusie gekomen dat exporteurs van plaatstaal overheidssubsidies hebben ontvangen en staal tegen oneerlijk lage prijzen hebben verkocht in de Verenigde Staten", zei de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross.

De Amerikaanse handelscommissie komt rond 15 mei met een definitieve uitspraak. Als daaruit naar voren komt dat Amerikaanse bedrijven schade hebben opgelopen, zal Amerika importtarieven opleggen.

Volgens verscheidene mediaberichten heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel vrijdag in een verklaring gereageerd door de Europese Unie op te roepen om ook een onderzoek te beginnen naar oneerlijke handelspraktijken door Amerika.

Toekomstbeeld
0
quote:

Kerncentrale schreef op 31 maart 2017 10:27:

Toekomstbeeld hierbij nogmaals mijn dank voor uitleg. Ik begrijp Voda best wel dat als je zelf ervaren belegger bent soms vragen als irritant kunnen overkomen.Ik ben echter vanaf 8.00 uur elke werkdag tot halfzes met de koersen bezig met als doel inkomen te vergaren nu ik als ZZP-er ziek thuis ben en dus geen inkomsten meer heb. Hiermee kan ik mijn man die als uitzendkracht werkt ondersteunen. Als leek probeer ik me door de materie van een aandeel doorheen te slaan en via informatie op de forum tot keuzes te komen. Sorry aan iedereen die mijn vragen misschien als irritant ervaren en fijn dat er mensen zijn die dat wel willen doen.
Hallo Kerncentrale (wat een alias trouwens!), zie ook de toelichting van Octavia. Beantwoorden van jouw vragen is geen enkel probleem (en die van Octavia ook niet :-)).

Kerncentrale
0
Arcelor mittal heeft zelf de benodigde voorzieningen in Amerika, dus worden zij hierop niet aangesproken. Waar of onzin?
Toekomstbeeld
0
quote:

Stalengeduld schreef op 31 maart 2017 12:39:

Bedankt,dan verklaart dan de daling.
Nee, dat verklaart het niet. AM USA is immers 1 vd degenen die het onderzoek heeft aangevraagd. Dat doen ze echt niet omdat AM Europa 1 vd beoogde doelen is.

Is gewoon en slappe beurs vandaag in het algemeen. De kwartaalposities zijn ingenomen en de eindstanden zijn opgemaakt.

Maandag weer verder.

dader
0
quote:

dader schreef op 31 maart 2017 09:12:

Eruit op 7.98 nu even wachten op een lagere koers en weer instapen
Nog even wachten
5.649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 23,830
Verschil +0,030 (+0,13%)
Hoog 23,880
Laag 23,440
Volume 2.845.773
Volume gemiddeld 2.432.086
Volume gisteren 2.676.573

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront