Binck « Terug naar discussie overzicht

Het lijnenspel en de trend nog steeds bullish

268 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
[verwijderd]
0
zie attachment.

Als je naar de lijnen kijkt die we vorig jaar gebruikten om de volgende koerssprong te voorspellen lijkt het alsof we binnen nu en eind van de maand weer een nieuwe koerssprong gaan krijgen.

De 39V-lijn stijgt snel door, ook vandaag weer, zodat deze de push gaat geven aan de koerslijn. Aangezien we nu hoger zitten zijn de schommelingen absoluut ook sterker maar de trend blijft hetzelfde.

Technisch ziet het er dus nog steeds goed uit en maken we gewoon even pas op plaats. Dit is nog steeds een gezonde stabilisatie rond de 16 euro en daarna een volgende sprong. Heb er alle vertrouwen in...zeker als Binck met tradingupdate komt in mei zal de koers hier zeker weer positief op reageren. Al die nieuwkomers hebben de volatiliteit van het aandeel de laatste dagen wat verhevigd. Willen allemaal snel in paar dagen geld verdienen en stappen er dan weer snel uit als het niet lukt. De longtermers en zittenblijvers plukken uiteindelijk de vruchten, zoals rademakers, buff en jayda.

Succes allen en shorttermers die vandaag zijn ingestapt gefeliciteerd!
Bijlage:
[verwijderd]
0
Dit klinkt heel geruststellend, Buff, maar ik als leek snap er weinig van. Waar kan ik meer uitleg vinden over 39-V lijn en dat soort zaken? Overigens ben ik gewoon (nou ja, flinke verliezen) blijven zitten gezien het kappersadvies over scheren en je niet verroeren. De winsten afgelopen maanden waren dermate groot, dat er wel een stevig dipje af kan. Maar even schrikken was het wel; daarom ben ik blij met je bijdrage.
[verwijderd]
0
Dit simpele fenomeen heet een correctie en is heel gezond op dit moment. Binck is onnatuurlijk snel gestegen en een correctie kon eigenlijk ook niet uitblijven gezien de beroering in de bankwereld.
Afgaande op de 39-V lijn en de keren dat Buff hiermee gelijk heeft gehad zal de koers nu iets in de plus stabiliseren en straks weer met een grote sprong richting de nieuw gestelde koersdoelen doorschieten, daar ben ik van overtuigd.
Ga af op de zeer goede cijfers, dan weet je genoeg.
[verwijderd]
0
Buff gebruikt en misbruikt de 39V lijn zoals het hem uitkomt. Hoewel ik het postieve van zijn gedachten kan waarderen, volgens hem kan de koers maar een kant op, durf ik er geen gokje op te wagen dat ieder dating uptrade positief nieuws brengt
[verwijderd]
0
Druk op de ketel, Binck
Arnoud Wolff - 21 april 2006, 11:45

Groot nieuws voor de 500.000 Nederlandse online beleggers. Bij Postbank kunnen bestaande klanten al enkele weken gratis instappen, en ook ABN Amro verlaagt haar tarieven tot Binck niveaus.

Ze moeten wat, want de eerstekwartaalcijfers van Binck Bank tonen een versnelling van de groei. Beleggen is een discountmarkt geworden. Binck reageerde vandaag sneller dan z'n schaduw.

Ad powered by www.webads.nl
Je ziet nu het Ryanair-effect. De grootbanken kunnen niet langer hoge tarieven hanteren met forse marges. De komst van een prijsvechter zorgt voor extra vraag.

Eerst verloren Postbank en ABN Amro klanten aan Alex en Binck, vorig jaar begon ook Alex klanten aan Binck te verliezen. Moeten ze bij Binck nu bang zijn voor de acties bij ABN Amro en Postbank? Ik denk het niet.

Doorsnee Binckers
Zolang ze de kosten laag kunnen houden en duidelijk en agressief blijven communiceren dat zij de goedkoopste zijn, voorzie ik geen probleem. Binck begon het jaar 2005 met 20.000 klanten en eindigde met 33.000 klanten. Inmiddels zijn dat er 40.000. Dat is nog altijd een marktaandeel minder dan 10%.

Voor het einde van het jaar wil Binck 50.000 tot 60.000 online beleggers in het bestand hebben. Dat moet lukken, zeker nu de doorsnee-belegger weer terugkomt naar de markt. Niet alleen de die-hard handelaren hebben een account bij Binck. De gemiddelde Bincker heeft een portefeuille van 50.000 euro en verricht vijf transacties per maand.

Omdat het bewaarloon er laag is, is deze broker ook goedkoop wanneer je weinig doet. Ik verwacht ook niet dat de kortingsacties Binck echt pijn gaan doen. De perceptie dat ABN Amro duur is, blijft gewoon bestaan. Net als bij Albert Heijn. Ondanks alle prijsverlagingen denkt iedereen nog steeds dat AH duur is.

Averechts effect
Binck heeft als doelstelling om de goedkoopste in de markt te zijn. Nog voordat de toestroom van nieuwe klanten bij Binck kan opdrogen, heeft zij alweer de tarieven onder die van de grootbanken gezet. De kostenstructuur is vlak. De systemen staan er al, er hoeven bij forse klantengroei hooguit wat extra mensen in het callcenter te worden gezet.

Lagere tarieven trekken extra nieuwe klanten, terwijl bestaande klanten meer transacties gaan doen. Lagere prijzen worden zo gecompenseerd door de hogere volumes. Het kán zelfs tegen Postbank en ABN Amro gaan werken. Als zij in de media over hun verlaagde prijzen communiceren, maken ze de particuliere belegger alleen maar prijsbewuster.

En als ze dan, ondanks hun verlaagde tarieven, voor veel diensten duur zijn, heb je kans dat dit juist averechts werkt. Ook de intrede op de Belgische markt maakt Binck aantrekkelijk. In een maand tijd hebben ze er tussen de 500 en 1000 klanten geworven, mede dankzij een goede pers. Tarieven en marges zijn daar nog een heel stuk hoger.

Nog steeds goedkoop
De markt is wat kleiner, maar biedt nog voldoende groeipotentie. Binnen een paar jaar zou Binck 10.000 klanten moeten kunnen krijgen. Na de koersexplosie van 4 naar 16 euro zie je dat veel beleggers hoogtevrees krijgen. Maar Binck is nog steeds goedkoop. Op basis van de winst bij 60.000 klanten is de koers/winstverhouding nu 13.

In Amerika noteren discountbrokers tegen een k/w van 17 en in Duitsland en Zwitserland liggen de k/w’s tussen de 25 tot 30. Bekijk je Binck als een internetbedrijf, dan is een k/w van 13 al helemaal bescheiden. Momenteel staat de wind nog vol in de zeilen. De beurzen trekken aan.

Daardoor zijn de gemiddelde koersen hoger, de gemiddelde transactiewaarde hoger en dus de commissieinkomsten hoger. En daar hoeft een online broker verder niets voor te doen. Binck-klanten houden bovendien een gemiddelde kaspositie van een kleine 7.000 euro aan. Ze krijgen daarvoor geen rentevergoeding, maar Binck zelf wel.

Schaduwzijde
Daarbij komt nog een mooie rentemarge op de effectenkredieten, het lenen van geld met de aandelenportefeuille als onderpand. De totale rentemarge levert 25% extra inkomsten op. Dat is een mooie hedge tegen een oplopende rente, die doorgaans een negatieve invloed hebben op aandelenkoersen en daarmee op de inkomsten van een broker.

De rente is één van de keerzijden van de medaille. Er zijn er nog meer, natuurlijk. Binck Bank heeft nog wat dag- en derivatenhandelactiviteiten en die gaan gepaard met een hoger risico. Die worden echter gefaseerd afgestoten. Daarnaast kan een dalende dollar ongunstig uitpakken.

Niet alleen omdat dat slecht is voor veel AEX-bedrijven met activiteiten in Amerika, maar ook omdat veel klanten op de Nasdaq handelen. Nieuwe toetreders, discounters, op de markt zouden ook nadelig zijn, maar dat zie ik niet snel gebeuren. Voor een buitenlandse broker is de Nederlandse markt te klein.

Dark horse
De Belgisch/Franse discounter Keytrade heeft het al eens geprobeerd in Nederland en dat werd een falikante mislukking. Wellicht dat Van der Moolen met Curvalue zich meer op de particulier gaat richten of dat een van de grootbanken een apart label opzet. Rabobank heeft Alex gekocht, misschien komen ABN Amro en Binck ooit samen…

Het aandeel Binck is al een paar keer over de kop gegaan. Toch is Binck voor velen nog steeds een dark horse. Daarom had de aankondiging gisteren dat ABN Amro zijn tarieven fors gaat verlagen nauwelijks impact op de koers. Alleen de analisten van Rabobank volgen het nauwgezet.

Maar ja, dat is logisch aangezien Rabobank met Alex een directe concurrent onder haar paraplu heeft…

Noot van de redactie: zojuist kwam óók Alex met de mededeling dat de tarieven per 1 mei verlaagd worden

Arnoud Wolff is oprichter en fondsmanager van European Midcaps Fund. Op moment van publicatie heeft Wolff een positie in Binck, zowel privé als voor zijn Robeco European Midcaps Zijn bijdragen zijn niet bedoeld als beleggingsadvies. Wolff schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op wolff@iex.nl.

[verwijderd]
0
Ik denk dat een correctie altijd schrikreacties teweeg brengt. Gezien de explosieve stijging van het aandeel is dit nog een milde dip. Veel mensen hebben hun winst genomen, op winst kun je immers niet verliezen. Ik zit al in Binck toen het aandeel nog 5 euro deed. Waarom zou ik verkopen? Vrijdag nog wat bijgekocht en al gaan we tijdelijk nog wat lager, op de lange termijn gaat het weer omhoog.
Koersdoel van 20 euro dit jaar is gezien de perfomance en vooruitzichten niet overdreven. Prijzenslag? Ha,Binck heeft lagere operationele kosten dan ABN-AMRO en Postbank, dus dat kan wel even duren. Bovendien leidt een prijzenslag vaak tot een overname.

[verwijderd]
3
De meeste aandeeltjes Binck, heb ik gekocht tussen 1.85 en 2.20, was absoluut niet van plan, ooit te verkopen. Maar, laatst heb ik gewaarschuwd, op 't forum, voor, te snelle, hysterische stijging. Het aandeel is, optimistisch gezien, momenteel ca. 13.00 Euro waard. Heb alles tussen 16 en 16.50 verkocht. Niet verkeerd als je de huidige koers ziet. Voorlopig ben ik uitgebinckt, ik ben een belegger, geen speculant, dus geheel tegen mijn zin. Als de, ondanks machtige concurrentiedruk, klantenaantallen bij Binck weer stijgen, overweeg ik, opnieuw in te springen. Voorlopig elders geparkeerd !! Binck is een, momenteel, prima aandeel, yuppenhysterie maakt er slechts een speelbal voor speculanten van, ....... jammer !!!! Gr. ED
Saartje
0
Mijn aanbeveling heb je. Het is overigens verhelderend en nuancerend eens de andere forums te lezen (Fin. Telegraaf etc.) over het beleggingsgedachtengoed over Binck. Het is hier af en toe vijandig als je geen Binckaanbidder bent, of som een semi;))kritische noot intikt. Ik wil op 15 weer mee gaan doen met klaverjasspel. GRTZ!
[verwijderd]
0
van de belgische fora:

"De Belgische markt is vergelijkbaar met de Nederlandse van een paar jaar geleden", zegt woordvoerster Jonneke van Staveren van Binck. "Het online beleggen in Nederland is stormachtig gegroeid en we verwachten eenzelfde ontwikkeling in België. In België zijn 400.000 beleggers, van wie er 200.000 zeer actief zijn. We verwachten dat veel van hen gaan overstappen op online beleggen".
De meeste Belgische beleggers hebben alleen een beleggersrekening bij de grootbank waar ze in principe al hun geldzaken doen. In Nederland beleggen al 550.000 mensen online en dit aantal groeit volgens Van Staveren nog steeds.
De belangrijkste concurrenten op de online beleggersmarkt in België zijn Bolero en Keytrade. Keytrade heeft het eerder in Nederland al moeten afleggen tegen Binck en moest de boel opheffen in Nederland omdat het niet kon winnen. Binck is voor de Euronext-fondsen zo'n 20 procent goedkoper dan zijn concurrenten. Voor orders bij andere beurzen kan dit zelfs oplopen tot zo'n 60 procent.
[verwijderd]
0
All recommendations for Binck
date bank recommend. target return

19.04.2006 Rabo Securities buy 19.00 -1.87%
11.04.2006 Rabo Securities buy 18.00 -2.30%
06.04.2006 IRIS buy - 16.36%
30.03.2006 Beleggers Belangen buy - 18.65%
27.03.2006 F. Van Lanschot buy 13.00 2.47%
23.03.2006 Petercam buy - 33.52%

zes koopadviezen tot nu toe.

[verwijderd]
0
Buff bij van Lanschot zijn ze zeker nog niet terug van vakantie want daar staat een advieskoers van €13.00 of .....
[verwijderd]
0
Wow, zo'n daling had ik zeker niet verwacht!

Er is maar 1 conclusie: BIJKOPEN op deze niveau's.

De redenen zijn al tig keer genoemd in de andere draadjes:

- Aantal Binck klanten neemt niet af maar stijgt nog steeds;
- Aantal transacties en nieuwe beleggers op beurs neemt nog steeds toe;
- Winst van Binck is nog steeds niet afgenomen maar is nog steeds stijgende;
- Analisten RABO en anderen hadden geen foute analyses gemaakt en 6 buyadviezen staan er nog;
- Succes in België is onevenaard, en;
- De 39-V stijgt nog steeds en de koers staat er nog boven.

Zolang de 39-V en de koerslijn elkaar niet raken blijf ik erin zitten. Als de koerslijn door de 39-V de koerslijn gaat kruisen ga ik pas winst nemen. Ik verwacht echter niet dat dit zal gebeuren. Daling schrijf ik puur toe aan paniekverkopers en hedgers die lager terug willen kopen of aan partij die snel een overname wil doen en dan 150 K dumpt in opening om koers lager te zetten. Technisch zitten we nog steeds op koers dus alles komt goed. Vandaag deel bijgekocht en ik ga in ieder geval morgen WEER BIJKOPEN!

ZIE ATTACHMENT VOOR DE ACTUELE LIJNENSTAND.
Bijlage:
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Hier zie je de lijnen nog wat beter ingezoomd....ze zijn mekaar dicht genaderd er zit iets minder dan 1 euro tussen dus we kunnen binnen een paar dagen weer hard up gaan!
Bijlage:
[verwijderd]
0
we gaan morgen omhoog te veel dalingen achter elkaar. maar daarna alsnog een terug test naar die lijntjes? dat is mn verwachting

~~Thorr
[verwijderd]
0
Het lijnenspel tussen de 39-V en koerslijn heeft zichzelf voor de ZESDE keer bewezen binnen één jaar!!!!

Zoals ik al meerdere malen aankondigde zal de koers weer stijgen als de koerslijn de 39-V nadert. Dit gebeurde vanochtend en er was zelfs even sprake van het botsen van beide lijnen. Precies op het moment van de botsing knalde de koers weer terug omhoog.

De 39-V stijgt al een jaar door en is nog steeds stijgende in rap tempo. Dit betekent dat de koers gewoon nog steeds binnen de trendlijn blijft en steeds steun vindt op de nadering van de 39-V-lijn. Het vertrouwen in dit GOUDEN aandeel is dan ook alleen maar toegenomen en er is GEEN sprake geweest van een trendbreuk. We gaan gewoon weer verder waar we gebleven waren en de voorspelbaarheid van het koersverloop neemt met de maand toe.

Wat tevens veel vertroouwen geeft is dat er bij een stijgende koers nog steeds meer omzet is dan bij een dalende koers (zie volumes per dag). Met deze volumes en dit koersniveau stijgen we trouwens met stip in de AMX/AEX-lijsten zodat Binck alleen maar meer in de picture komt de komende tijd.

Succes allen en blijf op de lijnen vertrouwen.

zie voor actuele lijnenspel attachment.

Buff
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

Buffalo(Buff) schreef:

Het lijnenspel tussen de 39-V en koerslijn heeft zichzelf voor de ZESDE keer bewezen binnen één jaar!!!!

Zoals ik al meerdere malen aankondigde zal de koers weer stijgen als de koerslijn de 39-V nadert. Dit gebeurde vanochtend en er was zelfs even sprake van het botsen van beide lijnen. Precies op het moment van de botsing knalde de koers weer terug omhoog.

De 39-V stijgt al een jaar door en is nog steeds stijgende in rap tempo. Dit betekent dat de koers gewoon nog steeds binnen de trendlijn blijft en steeds steun vindt op de nadering van de 39-V-lijn. Het vertrouwen in dit GOUDEN aandeel is dan ook alleen maar toegenomen en er is GEEN sprake geweest van een trendbreuk. We gaan gewoon weer verder waar we gebleven waren en de voorspelbaarheid van het koersverloop neemt met de maand toe.

Wat tevens veel vertroouwen geeft is dat er bij een stijgende koers nog steeds meer omzet is dan bij een dalende koers (zie volumes per dag)

Succes allen en blijf op de lijnen vertrouwen.

zie voor actuele lijnenspel attachment.

Buff
Weer mooi. Dank.
[verwijderd]
1
dickk
0
Sorry, moest ook nog even werken vanavond. Heb alle nieuwe forum berichten doorgenomen. Mijn speciale dank gaat weer uit naar Buff. DUIM Buff.

dick
268 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.735,30 -102,10 -0,57% 19:58
US30^ 37.967,93 -45,53 -0,12% 19:44
US500^ 4.987,46 -61,79 -1,22% 19:58
Nasd100^ 17.137,65 -411,15 -2,34% 19:57
Japan225^ 37.265,98 -735,73 -1,94% 19:50
WTI 82,44 +0,36 +0,44% 19:58
Brent 87,38 +0,39 +0,45% 19:58
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19:58
BTC/USD 64.226,69 +638,92 +1,00% 19:13
Gold spot 2.393,48 +14,11 +0,59% 19:58
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront