PB

2.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 » | Laatste
voda
0
KPN sluit tijdelijk alle winkels

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
1,7695 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN sluit tot zeker 6 april al zijn winkels vanwege het coronavirus. Dit meldde het telecombedrijf maandagavond.

"Dit doen wij om de gezondheid van onze werknemers en klanten te kunnen waarborgen", aldus KPN.

Op 20 maart hoopt KPN 16 winkels verspreid over het land weer te openen. "Dit doen we op een manier die veilig is voor klanten en medewerkers", aldus het bedrijf.

Ook voor KPN-monteurs gelden aangescherpte voorschriften; die komen in principe alleen nog maar voor spoedstoringen bij mensen thuis.

Sectorgenoot Vodafone sluit tijdelijk een deel van zijn winkels.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rechter zet steep door toegangsverplichting KPN en VodafoneZiggo

Gepubliceerd op 17 maart 2020 11:00 | Views: 0

KPN 10:45
1,76 -0,01 (-0,28%)

DEN HAAG (AFN) - KPN en VodafoneZiggo zijn toch niet verplicht hun netwerken open te stellen voor de diensten van hun concurrenten. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) had beide telecombedrijven de verplichting opgelegd om concurrenten toegang te geven tot hun netwerken. Anders zouden zij volgens de toezichthouder samen te veel marktmacht krijgen, en zou er voor concurrenten en bedrijven te weinig te kiezen overblijven.

Maar dat heeft de ACM onvoldoende bewezen, oordeelt het CBb in hoger beroep. "Daarmee vervalt de basis voor de aan KPN en VodafoneZiggo opgelegde regulering en sneuvelen dus ook de toegangsverplichtingen."
voda
0
Hoogste rechter vernietigt besluit ACM inzake openstellen netwerken KPN en Vodafone

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
1,8535 0,084 4,75 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft dinsdag aanbieders zonder eigen netwerk geen mogelijkheid gegeven om toegang af te dwingen tot de netwerken van KPN en VodafoneZiggo, zoals de toezichthouder ACM dat wel wilde. Dit maakte de ACM dinsdag bekend in aansluiting op de uitspraak hierover door de hoogste rechter in een beroepsprocedure.

De uitspraak betekent dat aanbieders zonder eigen netwerk geen toegang kunnen afdwingen tot die netwerken voor het aanbieden van diensten aan mensen en bedrijven.

De ACM bepaalde dat KPN en VodafoneZiggo allebei hun vaste netwerk moeten openstellen voor andere aanbieders. De hoogste rechter besloot dit besluit echter te vernietigen.

De ACM uitte zich dinsdag teleurgesteld over de uitspraak, bekijkt nu de gevolgen hiervan en benadrukte zijn zorg over de concurrentie op voor de samenleving cruciale telecommarkten.

Het aandeel KPN noteerde dinsdag op een rood Damrak 5,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: stuk onzekerheid KPN weggenomen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,076 0,027 1,32 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse rechter heeft een stuk onzekerheid bij KPN weggehaald. Dit stelden analisten van UBS dinsdag.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft dinsdag aanbieders zonder eigen netwerk geen mogelijkheid gegeven om toegang af te dwingen tot de netwerken van KPN en VodafoneZiggo, zoals de toezichthouder ACM dat wel wilde.

UBS meent dat als KPN wel toegang had moeten verlenen dit slechts een "bescheiden" impact gehad zou hebben. "Maar niettemin neemt deze uitspraak onzekerheid weg voor de markt en is dit positief voor zowel KPN als VodafoneZiggo."

Hoewel de uitbraak van het College van Beroep definitief is, verwachten de analisten van UBS niet dat dit toezichthouder ACM ervan zal weerhouden regels opnieuw te toetsen. Maar dit zal vermoedelijk wel twee jaar in beslag nemen, denkt de zakenbank.

KPN loopt qua omzetgroei achter op T-Mobile NL en VodafoneZiggo, maar UBS rekent op verbetering, zowel in de zakelijke als consumentenmarkt. Daarbij zullen kostenbesparingen de EBITDA ondersteunen.

Het aandeel KPN noteerde woensdag op een rood Damrak 2,7 procent hoger op 2,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: sommige aandelen profiteren van corona-uitbraak
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
21,245 0,445 2,14 % Euronext Amsterdam
Bekaert
14,14 0,01 0,07 % Euronext Brussel
Colruyt
56,52 -2,14 -3,65 % Euronext Brussel
FNG NV
6,20 0,00 0,00 % Euronext Brussel
Kinepolis Group SA
28,80 1,25 4,54 % Euronext Brussel
KPN
2,06 0,102 5,21 % Euronext Amsterdam
Proximus
21,25 -1,29 -5,72 % Euronext Brussel
Sligro Food Group
12,50 0,88 7,57 % Euronext Amsterdam
Telenet Group Holding
31,84 2,96 10,25 % Euronext Brussel
(ABM FN-Dow Jones) Een flink aantal bedrijven zal stevig last hebben van de corona-uitbraak, maar er zijn ook bedrijven die juist profiteren. Dit blijkt uit een rapport van Kepler Cheuvreux.

Volgens de analisten van Kepler zullen supermarktketens Ahold Delhaize en Colruyt profiteren van de uitbraak. En ook telecombedrijven KPN, Proximus en Telenet zitten aan de goede kant van de score volgens de analisten.

Voor een groot aantal bedrijven is het tegenovergestelde het geval en sommige bedrijven worden zelfs zeer hard geraakt, aldus de analisten.

De bedrijven die volgens Kepler het meeste last hebben van de corona-uitbraak zijn staalproducent Bekaert, modeketen FNG, cinemagroep Kinepolis en groothandel Sligro Food Group.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,184 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,30 naar 2,70 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de zakenbank.

In de huidige crisis, waarin een groot beroep wordt gedaan op de infrastructuur van telecombedrijven, moeten beleggers zich volgens Berenberg vooral richten op partijen die het meest hebben geïnvesteerd in hun netwerk en actief zijn in sterke economieën.

Berenberg is van mening dat de telecomsector op korte termijn relatief veerkrachtig zal zijn, zoals ook in eerdere crises het geval was. Desondanks stelden de analisten dat hoe langer de crisis duurt, hoe onvoorspelbaarder de impact van de crisis wordt op telecombedrijven.

De analisten geven dan ook de voorkeur aan telecombedrijven met de beste netwerken en plannen om de kosten laag te houden en bovendien niet al te veel schulden op de balans hebben, in sterke economieën met goede marktstructuren.

"KPN voldoet aan al deze criteria", aldus de marktvorsers, die daarbij ook wezen op het besluit eerder deze week van het College van Beroep dat KPN geen toegang tot zijn netwerk hoeft te verlenen aan aanbieders zonder eigen netwerk.

Wel werd het koersdoel voor KPN wat verlaagd, vanwege gemiddeld iets hogere kosten voor kapitaal.

Het aandeel KPN sloot donderdag 11,5 procent hoger op 2,18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Snel internet houdt Nederland nu overeind. Daar mag dus niets mis mee gaan

Hier en daar roken de servers sinds Nederland massaal is gaan thuiswerken en –leren vanwege het coronavirus. Maar grote storingen blijven vooralsnog uit. De uitstekende digitale infrastructuur bewijst zijn waarde. Die op de been houden is nu het devies.

Veel gezinnen hebben hun huis afgelopen week ingericht tot thuiskantoor en –school. Terwijl de ouders via video overleggen met collega’s, doen kinderen hun schoolwerk met behulp allerhande apps, of hangen ze voor Netflix.

De digitale infrastructuur wordt deze dagen stevig belast, maar blijkt al dat gebel, gechat, 'gebinge' en 'gegame' vooralsnog prima te kunnen verwerken. Dat zo houden is nu de grootste uitdaging, blijkt uit een ronde langs het netwerk.

De kabels | ‘Vooral niks stuk maken’
Zeker, het is druk op de vaste netwerken van KPN en VodafoneZiggo, samen de grootste aanbieders vast internet in Nederland. Maar toch zitten de netwerken lang niet op hun max. ‘Er zijn geen uitzonderlijke pieken, zoals bij een voetbalfinale of een Formule 1-race', laat een woordvoerder van kabelaar Ziggo weten. ‘Er zit nog voldoende rek in onze capaciteit.’

De uitdaging is nu vooral het netwerk op de been houden en storingen te voorkomen. KPN en Ziggo hebben daarom alle groot onderhoud tot nader order uitgesteld. ‘Dit is niet het moment om een wijkkast na tien jaar eens te vervangen’, aldus de Ziggo-woordvoerder. ‘Het risico dat een buurt dan even zonder internet komt te zitten is te groot.’

‘Dit is niet het moment om een wijkkast na tien jaar eens te vervangen.’Woordvoerder VodafoneZiggo
Het kabelbedrijf maakte maandag ook bekend de uitrol van gigabit-internet in Rotterdam (na technische aanpassingen kan de kabel hogere snelheden aan) uit te stellen. Ziggo wil zijn monteurs beschikbaar houden voor het snel verhelpen van verstoringen, al het andere werk moet even wachten.

25%
Toename van het internetverkeer op doordeweekse dagen

78%
Stijging belverkeer bij KPN in vergelijking met een normale doordeweekse dag

Opvallend is dat nog wél volop wordt gegraven, bijvoorbeeld voor de aanleg van nieuwe glasvezelkabels. Die werkzaamheden gaan vooralsnog door, ondanks de risico’s op graafschade: het kapot trekken van kabels en leidingen, met alle gevolgen van dien.

Stoppen met graven is geen optie, blijkt uit een brief die vanuit het ministerie van Economische Zaken en het Agentschap Telecom is gestuurd aan bedrijven die graafwerkzaamheden verrichten. De economische schade voor de bouwsector zou te groot zijn. Wel worden de gravers opgeroepen extra voorzichtig te zijn 'in het belang van de continuïteit van zoveel mogelijk maatschappelijke bedrijvigheid en activiteiten'.

De knooppunten | 'Neutraliteit zorgt voor snelheid'
Ook de digitale verkeersknooppunten zoals de AMS-IX — waar het ene netwerk aan het andere netwerk wordt geknoopt — kunnen de groeiende hoeveelheid data prima aan.

20%
Vanaf 11 maart is de hoeveelheid verkeer over de AMS-IX fors toegenomen. 18 maart was er 20% meer verkeer dan dezelfde dag een maand eerder.

Omdat belangrijke knooppunten in Nederland 'neutraal' zijn, dat wil zeggen het ene verkeer geen voorrang geven op het ander, blijven allerlei bedrijven goed bereikbaar. ‘In Duitsland is dat een ander verhaal’, legt Rudolf van der Berg, consultant bij telecomadviesbureau Stratix uit. ‘Daar gaat vrijwel al het verkeer via Deutsche Telekom. Wie snel bereikt wil worden, moet betalen. En wie niet betaalt, gaat via tragere verbindingen. Grote partijen zoals Netflix en YouTube zijn goed bereikbaar, maar bedrijven die minder data rondsturen niet. Organisaties die halsoverkop besloten dat hun medewerkers vanuit huis moeten werken, zijn daardoor in Duitsland slecht bereikbaar.’

In Nederland speelt dat probleem niet.

-30%
De hoeveelheid roaming (buitenlandse reizigers die in Nederland met hun mobieltje bellen) nam in de eerste dagen van vorige week met meer dan dertig procent af ten opzichte van een week eerder.

Het datacenter | 'De spullen raken op'
Datacenters zien de behoefte aan ruimte groeien. ‘Zo hebben we een klant die een platform voor videoconferencing host en die extra servers bijplaatste’, vertelt Alexandra Schless, ceo van datacenter-uitbater NorthC. Ook plaatsen bedrijven extra VPN-servers, om mensen vanaf een afstand veilig in te laten loggen op hun bedrijfsnetwerken.

Vorige week kwam de vraag naar extra ruimte volgens Schless nog vrij plotseling. ‘Maar nu zie je duidelijk dat men alvast verder vooruit kijkt. Anticiperend op volgende maatregelen breiden bedrijven hun capaciteit alvast verder uit.’

NorthC houdt zijn eigen medewerkers al enkele weken zo veel mogelijk thuis. Hostingbedrijf LeaseWeb en datacenterbedrijf BIT uit Ede werken zelfs met gescheiden teams. Individuele medewerkers krijgen elk eigen zalen toebedeeld waardoor ze elkaar niet meer tegenkomen. Klanten wordt gevraagd alleen te komen als dat echt nodig is.

Materiaal voor onderhoud is er vooralsnog genoeg. In de toekomst voorziet Stijn Koster, managing director van hostingbedrijf i3D.net wel problemen binnen de sector. ‘Ons moederbedrijf heeft ook een kantoor in China, dus wij zagen het aankomen en hebben extra ingekocht. Maar nieuwe apparatuur is bijna niet meer te krijgen’, legt hij uit. ‘Transport uit China ligt op dit moment grotendeels stil.’

De software | 'Slepen met containers '
IT-dienstverleners hebben het eveneens druk. Zo moest Heuktink ICT, de onderwijstak van de Hengelose automatiseerder Odin, overuren draaien. Zo'n 200.000 basisschoolleerlingen werken via software van het bedrijf, en doen dat dus ineens vanuit huis.

‘Het hele licentiemodel moest ervoor worden omgegooid’, legt algemeen directeur Rogier Borggreve via een webcamvergadering in Microsoft Teams uit. Veel uitgevers hadden hun licenties namelijk gekoppeld aan de IP-adressen van de school. Leerlingen die vanuit huis, en dus met een ander IP-adres, inloggen zouden daardoor geweigerd worden. ‘We hebben daar wel even stress van gehad.'

Omdat veel bedrijven sinds enkele jaren vanuit de cloud werken, zijn extra servers vaak niet nodig. Want of je nu vanuit huis of vanuit kantoor met een extern datacenter verbindt, maakt weinig uit. Als de capaciteit toch wel moet worden uitgebreid, gaat dat nu gemakkelijker. Veel software draait tegenwoordig namelijk in zogeheten 'containers' die zo van van één naar meerdere servers geschoven kunnen worden.

Maar dan de wifi...
Als in huis de verbinding dan tóch steeds wegvalt, is de kans groot dat het aan het thuisnetwerk ligt, zegt Van der Berg van Stratix. Hij doelt daarbij op een slecht werkende of verkeerd ingestelde router. ‘Tot aan de deur is het meestal goed geregeld.’ Ook dat probleem zou echter snel verleden tijd moeten zijn. Bol.com meldt dat de vraag naar wifi-versterkers de afgelopen dagen is vervijfvoudigd.

fd.nl/ondernemen/1338964/snel-interne...
voda
0
KPN: Barclays' best pick amongst operators

14:57 30/03/2020

KPN Koninklijke
2,143 +0,03 +1,70%

(CercleFinance.com) - While adjusting its target price from 2.90 euros to 2.70 euros, Barclays reinstates 'overweight' rating on the KPN share, which has also become its best pick amongst European telecom operators, taking Vodafone's place.

The broker believes that 'EU Telco businesses are resilient to the direct COVID-19 impact and likely macroeconomic downturn,' while acknowledging that operators 'are not immune,' and expecting that many of them will cut their targets for 2020.

'Visibility is clearly low. That said, we would expect Telcos to stress the strong recurring revenue streams, solid FCF generation, and low balance sheet/refinancing risks,' it says.


Copyright (c) 2020 CercleFinance.com. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley haalt KPN van kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,102 -0,074 -3,40 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft woensdag het advies voor KPN verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 3,40 naar 2,70 euro.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank zijn te spreken over de pragmatische strategie van KPN met een aantrekkelijk focus op het genereren van cash.

In combinatie met een "buitengewoon" sterk trackrecord op het gebied van kostenbesparingen, vond Morgan Stanley eerder een koopadvies nog op zijn plek.

Desondanks maken de marktvorsers zich zorgen over de omzetverzwakking en een neerwaartse herziening van de consensus speelde hier al op in.

Het advies werd uiteindelijk verlaagd naar Gelijkgewogen, omdat Morgan Stanley er niet zeker van is dat KPN de neerwaartse omzettrend achter zich heeft gelaten.

Hoewel de toegangsregulering voor KPN van de baan is, zal dit de druk op de consumentenmarkt niet wegnemen, aldus de analisten, terwijl de grote blootstelling aan de zakelijke markt ook niet helpt in het licht van een mogelijk aanstaande recessie.

Het aandeel KPN sloot dinsdag 1,5 procent hoger op 2,18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Overname KPN Consulting door Cegeka definitief

Gepubliceerd op 1 april 2020 16:26 | Views: 537

KPN 16:52
2,09 -0,09 (-4,09%)

DEN HAAG (AFN) - Het Belgische softwarebedrijf Cegeka heeft de overname van KPN Consulting afgerond, zo meldt de onderneming. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zag eerder al geen bezwaren voor die overname.

KPN had de verkoop van zijn consultingdochter eind vorig jaar bekendgemaakt. Hoeveel Cegeka voor dat bedrijf wilde betalen, werd niet bekendgemaakt. De deal vormde volgens KPN onderdeel van de strategie om niet-kernonderdelen af te stoten en daarmee een simpeler bedrijf te worden.
voda
0
Corona raakt KPN vooralsnog slechts beperkt

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,185 -0,022 -1,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN verwacht dat de impact van het coronavirus afgelopen kwartaal beperkt zal zijn geweest. Dit meldde het telecombedrijf woensdag.

KPN benadrukte wel dat het momenteel te voorbarig is om te zetten wat de impact zal zijn in de rest van het jaar.

Het telecombedrijf zei te beschikken over een sterke balans en onbenutte kredietfaciliteiten, wat "resulteert in een veerkrachtige balans en een sterke liquiditeitspositie", aldus KPN.

KPN zei tevens in gesprek te zijn met de vakbonden over eventuele arbeidsgerelateerde maatregelen die worden overwogen in verband met de corona-uitbraak. Over de inhoud van die gesprekken gaf het concern geen details vrij.

Op 30 april publiceert KPN de cijfers over het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandeelhouders KPN keuren dividend goed

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,225 0,017 0,77 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De jaarvergadering van KPN, die online werd gehouden vanwege het coronavirus, heeft woensdagmiddag ingestemd met het dividendvoorstel van het telecombedrijf.

Dit betekent dat aandeelhouders over 2019 een dividend van 0,125 euro per aandeel tegemoet kunnen zien. Daarvan is al 0,042 euro als interimdividend uitgekeerd, waardoor er nog een slotdividend rest van 0,083 euro.

CFO Chris Figee, recent overgekomen van verzekeraar ASR, zei tijdens de vergadering dat er dit jaar een aantal grote 'cash outs' voor KPN zullen zijn. Naast het dividend, wees hij op onder meer een spectrumveiling. Toch zei de financieel bestuurder zich "comfortabel" te voelen bij de vandaag goedgekeurde dividenduitkering.

KPN beschikt volgens Figee over ruim voldoende financiële middelen en buffers.

De financieel topman verwacht, zo reageerde hij op vragen tijdens de vergadering, een gestaag stijgende ROCE. "Je mag verwachten dat de ROCE zal stijgen", aldus Figee.

Ook alle andere stempunten werden vandaag door de jaarvergadering goedgekeurd, zoals de jaarrekening 2019 en de benoeming van Catherine Guillouard als commissaris. Zij is momenteel de topvrouw van het Franse RATP Group, die onder meer verantwoordelijk is voor het beheer van de metro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandeelhouders KPN akkoord met benoeming commissaris Guillouard

Gepubliceerd op 15 april 2020 18:14 | Views: 469

KPN 17:38
2,21 +0,01 (+0,27%)

DEN HAAG (AFN) - Catherine Guillouard is benoemd in de raad van commissarissen van KPN. Aandeelhouders gingen tijdens de jaarlijkse vergadering akkoord met haar aanstelling voor een periode van vier jaar. Ze is de opvolger van Peter van Bommel die na twee termijnen is afgezwaaid.

Guillouard is momenteel de baas bij het Franse ov-bedrijf RATP Group. Dat bedrijf is onder meer exploitant van de Parijse metro. Ook is de Française als niet-uitvoerend bestuurder betrokken bij vliegtuigmaker Airbus. Eerder werkte ze onder meer als financieel directeur bij Air France.
voda
0
BlackRock verkleint belang in KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,20 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een kleiner belang in KPN gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 april 2020.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 3,87 procent en een stemrecht van 4,79 procent. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

Op 9 april dit jaar werd nog een kapitaalbelang van 4,24 procent gemeld, en een stemrecht van 5,16 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Goldfish1080
0
Ik weet het niet zo goed met KPN. Eigenlijk is het gewoon een saai aandeel, net als Ahold. Echter zie ik toch meer beren op de weg bij KPN en ik denk dat de meeste dat wel met mij eens zullen zijn. OK dividend van 5% in crisistijd is leuk maar niet heel bijzonder voor een bedrijf dat vecht om ook maar iets van z'n status te behouden. Gezien de zeer beperkte discussie hier denk ik ook dat mensen dit aandeel niet kopen omdat ze verwachten/hopen er iets aan koerswinst op de pakken. Als dividendaandeel zie ik het toch wel als een underperformer, bij de andere techbedrijven, de financials en de olie valt gewoon veel meer te verdienen.
M M
0
quote:

Goldfish1080 schreef op 17 april 2020 09:15:


Ik weet het niet zo goed met KPN. Eigenlijk is het gewoon een saai aandeel, net als Ahold. Echter zie ik toch meer beren op de weg bij KPN en ik denk dat de meeste dat wel met mij eens zullen zijn. OK dividend van 5% in crisistijd is leuk maar niet heel bijzonder voor een bedrijf dat vecht om ook maar iets van z'n status te behouden. Gezien de zeer beperkte discussie hier denk ik ook dat mensen dit aandeel niet kopen omdat ze verwachten/hopen er iets aan koerswinst op de pakken. Als dividendaandeel zie ik het toch wel als een underperformer, bij de andere techbedrijven, de financials en de olie valt gewoon veel meer te verdienen.


Denk dat velen dit ook zo zien, ten dele wel terecht naar mijn mening. Ben wel benieuwd hoe het zit met de zakelijke lange termijn beleggers. Voor hen zijn financials te onzeker en olie te vuil in deze tijd. Waar zitten zij voor 5% dividend met hun miljarden? Wat ik b.v. wel interessant vindt, de investeringen van 1 miljard per jaar in glasvezel. Die investering is de superieure techniek en geeft minimaal tientalle jaren rendement. Dat zijn toch mooie investeringen als geld praktisch gratis is zoals nu.
voda
0
Nieuwe wet in de maak tegen 'duopolie' KPN en Vodafone

Gepubliceerd op 23 april 2020 21:53 | Views: 1.750

KPN 23 apr
2,04 +0,04 (+1,90%)

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet wil de greep van KPN en VodafoneZiggo op de telecommarkt "zo snel mogelijk" weer kunnen tegengaan. Daarom werkt het aan een nieuwe wet die de twee bedrijven moet dwingen om concurrenten toe te laten op hun vaste netwerken.

De wet moet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de wapens in handen geven om een 'duopolie' van de twee belangrijkste telecombedrijven in Nederland te voorkomen. De ACM wilde de twee verplichten om rivalen de ruimte te geven, zodat er voor consumenten ook meer te kiezen zou zijn. Maar de toezichthouder staat machteloos sinds de rechter vorige maand geen grond vond voor de vrees dat KPN en VodafoneZiggo samen kleinere concurrenten het leven onmogelijk zouden maken.

"Deze uitspraak onderstreept dat het van belang is dat zo spoedig mogelijk aanvullende mogelijkheden worden gecreëerd voor de ACM om tot regulering te kunnen overgaan", schrijft verantwoordelijk staatssecretaris Mona Keijzer aan de Tweede Kamer. Ze vraagt de Kamer daarom om de wet "voortvarend" te behandelen, ook al beseft ze dat de coronacrisis dat misschien moeilijk maakt.
voda
0
KPN blijft achter outlook staan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,007 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2020 de verwachtingen van analisten overtroffen en handhaafde ondanks de onzekerheden gerelateerd aan de coronacrisis de outlook voor 2020. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van het telecombedrijf.

In het eerste kwartaal boekte KPN een omzet van 1.329 miljoen euro, waar door analisten vooraf werd gerekend op een omzet van 1.321 miljoen euro. De aangepaste EBITDA na leases kwam uit op 575 miljoen euro en de nettowinst op 120 miljoen euro. Analisten mikten hier op respectievelijk 561 miljoen en 100 miljoen euro.

Een jaar eerder boekte KPN nog een aangepaste omzet van 1.362 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 563 en een nettowinst van 89 miljoen euro.

In het vierde kwartaal van 2019 lag de omzet op 1.393 miljoen euro en de aangepaste EBITDA na leases op 561 miljoen euro.

De vrije kasstroom zonder het dividend van Telefonica Deutschland bedroeg 80 miljoen euro tegen 69 miljoen euro een jaar eerder en tegen een analistenverwachting van 75 miljoen euro.

KPN stelde dat de liquiditeitspositie sterk genoeg is om in de komende drie jaar aflopende schulden af te lossen.

KPN liet eerder deze maand al weten dat de coronacrisis vooralsnog slechts een beperkte impact had op het afgelopen kwartaal en dat bevestigde het telecombedrijf donderdag. Het telecombedrijf sprak van een solide eerste kwartaal, maar stelde wel dat er veel onzekerheid is over de duur van de coronacrisis en de impact daarvan op de economie en op klanten van KPN.

Outlook

KPN heeft ondanks de coronacrisis de outlook voor dit jaar niet ingetrokken. Dit betekent dat het telecombedrijf onverminderd mikt op een stabiele tot kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een groei van de vrije kasstroom van minstens 5 procent.

KPN mikt voor dit jaar op een dividend van 13 cent per aandeel tegen 12,5 cent over 2019. KPN liet weten het dividend in de komende jaren te willen laten stijgen. De investeringen voor 2020 begroot het telecombedrijf op 1,1 miljard euro, net als in het afgelopen jaar.

Voor de periode 2019 tot en met 2021 mikt KPN op een autonome groei van de aangepaste EBITDA.

Wel stelde KPN dat het nog te vroeg is om de totale impact van de coronacrisis in te schatten voor de rest van het jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN nog onzeker over gevolgen coronavirus

Gepubliceerd op 30 april 2020 07:56 | Views: 273

KPN 29 apr
2,01 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - Telecombedrijf KPN noemt het te vroeg om aan te geven wat de impact van het nieuwe coronavirus voor het bedrijf in de rest van het jaar zal zijn. Het eerste kwartaal was solide, maar er is grote onzekerheid over de lengte van de coronacrisis en de impact op de Nederlandse economie en klanten. Mogelijk is er aan het einde van het tweede kwartaal meer duidelijkheid, zo meldde de onderneming bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal.

Topman Joost Farweck noemt de pandemie een ongekende uitdaging. KPN heeft verschillende acties ondernomen en ziet "een aanzienlijke toename in verkeer op mobiele en vaste netwerken". KPN behaalde in het eerste kwartaal een winst van 120 miljoen euro, 35 procent meer dan een jaar eerder. De aangepaste omzet zakte iets tot ruim 1,3 miljard euro en het aangepast bedrijfsresultaat (ebita) steeg tot 575 miljoen euro.

De doelstellingen voor heel 2020 liet KPN bij de presentatie van zijn eerstekwartaalcijfers staan. Zo mikt de onderneming nog steeds op een aangepast bedrijfsresultaat dat iets groeit ten opzichte van een jaar eerder en kapitaalinvesteringen van 1,1 miljard euro.
voda
0
'KPN presteerde iets beter dan voorzien'

Gepubliceerd op 30 april 2020 10:17 | Views: 0

KPN 09:51
2,10 +0,09 (+4,38%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van telecomconcern KPN waren iets beter dan voorzien. Dat concluderen analisten van ING in een reactie op de kwartaalcijfers. KPN wist onder meer de kosten beter onder controle te houden concluderen ze.

KPN wist zijn prestaties op de zakelijke markt volgens ING niet noemenswaardig te verbeteren. Verder waren de consumentenverkopen als verwacht. Bij 'wholesales' was juist sprake van een duidelijk beter dan verwacht resultaat.

KPN poogt om zijn eerder afgegeven prognoses voor dit jaar in stand te houden. Volgens ING zijn de vooruitzichten als gevolg van de coronacrisis enigszins vertroebeld. Het risico dat niet aan de doelen wordt voldaan is daarmee toegenomen.

ING handhaafde zijn hold-advies op KPN met een koersdoel van 2,80 euro. Het aandeel noteerde donderdag na een uur handelen 4,2 procent hoger op 2,09 euro. Daarmee was het de sterkste stijger in de AEX-index.
2.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2020 17:35
Koers 2,314
Verschil -0,023 (-0,98%)
Hoog 2,362
Laag 2,305
Volume 16.826.883
Volume gemiddeld 22.093.314
Volume gisteren 13.696.190