Hagemeyer « Terug naar discussie overzicht

RT Woensdag 14 maart - 2007

126 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
11
Hallo Hagemeyer aandeelhouders,

Momenteel is ons aandeel aan een slijtage slag bezig. Ik zit al een hele lange tijd in dit aandeel en heb derhalve ook het een en ander meegemaakt. In het verleden heb ik ook klappen met dit aandeel gehad. (zowel positief als negatief). Telkens als ik dacht, nu gaan ze er uit die aandelen, ging de koers weer omhoog. Soms ook verkeerd gegokt, en verkocht waarna de aandelen alsnog omhoog gingen. Maar goed, met vallen en opstaan “leert” men een aandeel kennen. Hagemeyer’s koersverloop is altijd grillig geweest, maar de 2 laatste jaren ondanks een verlies situatie is het aandeel toch altijd omhoog gegaan.

Hoe is dat mogelijk, vraagt menige belegger zich af? Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig. Natuurlijk speelt de geschiedenis van Hagemeyer een belangrijke rol in het geheel. Na bijna op de rand van de afgrond gestaan te hebben, en daarbij het beleggers vertrouwen tot een dieptepunt was gedaald, kwam de “redding” in de vorm van een kapitaal injectie door diezelfde aandeelhouders (met de rug tegen de muur, ik heb het meegemaakt)
Het was stikken of slikken. Een enorme aandelen verwatering was ons deel. Van iets meer dan 100M aandelen naar ruim 500M aandelen. Dat waren pas barre tijden. Om maar niet te spreken over het koersverloop. Duik eens in de historie van HGM koersen:
www.iex.nl/stocks/history.asp?Id=11771

Waarom weer even stukje geschiedenis? Wat ik duidelijk wil maken is het feit dat de meeste “pijn” zich in het verleden heeft gevormd. Wat er nu met de koers gebeurt was destijds “peanuts”, vrij vertaald, dit betekende weinig tot niets. Wel procentueel uiteraard, maar kijk nu eens naar de “progress” van Hagemeyer. Van een bijna “zero” company tot een “bijna” goedlopend bedrijf dat uit de as verrezen is en weer winst maakt. Notabene keren ze tot ieders verbazing (ja, zelfs de analisten) weer dividend uit. Dit zegt mij al genoeg!

We hebben hier met een bedrijf te maken dat al ruim 100 jaar bestaat. Hagemeyer geeft haar sporen ruimschoots verdiend. Alleen de koers blijft enorm achter. Dit heeft alles te maken met de schuldenlast en schulden herschikking. De heer R. de Becker had het al reeds gezegd: “We zijn er nog niet”. Maar HGM is op de goede weg. Ik sta 100% achter HGM, en heb inmiddels geleerd geduld te hebben bij dit aandeel. De enorme procentuele winsten (binnen vaak korte tijd) uit het verleden liggen achter ons. Nu “vaart” HGM op eigen koers. De meeste analisten en banken adviezen zijn toch positief. Waarom toch, zou je denken? Niet alleen omdat HGM potentieel in huis heeft. Laag geprijsd is? (ja, Niche hoge KW in jouw ogen)), volksaandeel is, HGM hoge ogen gooide als aandeel van het jaar 2007? Ja, allemaal waar, en toch doet de koers niets, nee erger, al behoorlijk ingeleverd sinds het begin van het jaar.

Die reden is toch wel, achteraf te verklaren: De aandelen conversie.

Vanuit HGM’s “Point of view” natuurlijk een meesterlijke zet (boekhoudkundig gezien).
Het verruilen van “vreemd vermogen” (de obligatie lening) naar “eigen vermogen” (lees extra aandelen). Door deze actie is de solvabiliteit behoorlijk toegenomen. Dit feit op zich kan weer inhouden dat grote krediet beoordelaars zoals Moody’s en Standard & Poors hun ratings voor HGM kunnen aanpassen. Dit kan weer leiden tot lagere rentelasten. Zoals jullie (misschien ) weten heeft HGM nogal wat leningen lopen. Dit kost jaarlijks een hoop rente, wat weer ten koste gaat van de winst. HGM probeert dus ook zo snel mogelijk deze schuldenlast naar beneden te brengen. Zo scheelt de conversie op jaarbasis 8.625.000 euro aan rente.

Nog even voor de goede orde het begrip solvabiliteit (uit wikipedia):
Met solvabiliteit wordt aangegeven in hoeverre een onderneming de financiële verplichtingen (betalingen) aan verschaffers van vreemd vermogen (leningen) kan nakomen met behulp van alle activa. Aangezien de liquidatiewaarde (verkoopwaarde) van de vaste activa niet bekend is, moet er bij de bepaling van de liquiditeit worden uitgegaan van de boekwaarden van de activa, zoals deze zijn opgenomen in de balans.
Anders gezegd: "solvabiliteit" is de verhoudingg tussen het eigen vermogen en het vreemd vermogen op de balans. Hierbij is het dan de vraag aan de orde of de onderneming voldoende eigen vermogen heeft om in geval van faillissement alle verschaffers van vreemd vermogen hun leningen terug te betalen. Wordt het eigen vermogen te klein, of zelfs negatief doordat er met verlies wordt gewerkt, dan zijn de vermogensverhoudingen verstoord. De solvabiliteit is dan onvoldoende om kredietverschaffers en leveranciers het nodige vertrouwen te geven. Dit betekent dat bij schuldeisers van de onderneming het signaal op rood gaat: Zullen zij immers straks hun vorderingen wel kunnen innen.
Banken berekenen vaak een aangepaste solvabiliteitsratio; ze 'corrigeren' de jaarrekening door de realisatiewaarde te gebruiken i.p.v. de boekwaarde. Er zijn namelijk bepaalde balansposten die wel voor een bepaalde waarde geboekt staan, maar dat betekent niet dat men er effectief geld voor krijgt in geval van liquidatie. Een voorbeeld van zo'n balanspost is O&O (onderzoek&ontwikkeling) en oprichtingskosten. Oprichtingskosten mag je over maximaal 5 jaar afschrijven (20%); daarom staan ze op de balans.
Om een indruk te krijgen van de solvabiliteit van een onderneming maakt men gebruik van de solvabiliteitsratio en debt ratio.
Goed: om een heel lang verhaal kort te maken; geef de moed niet op! Natuurlijk is iedereen hier vrij om te doen laten wat zijn/haar idee is. Ik geef alleen maar aan dat op langere termijn gezien dit een GOED aandeel is. Zelfs voor de KT traders is dit een gouden aandeel. Jammer genoeg is dit niet voor (hele) kleine aandeelhouder weggelegd (de kosten spelen ook een rol mee). Hoe dan ook, veel sterkte en wijsheid de komende tijd toegewenst!

De koers van gisteren:

HAGEMEYER (HGM:AMS) AEX Euronext Amsterdam (AEX) 3,44 (-2,82%)
Koersgegevens
Laatste 3,44 Volume 8.547.638
Verschil -0,10 Verschil% -2,82%
Bied 3,43 Laat 3,44
Aantal Bieden 381.770 Aantal Laten 50.000
Dag hoog 3,56 Dag laag 3,43
Open 3,54 Slotkoers 3,54
Handelstijd 17:39 Markt Euronext Amsterdam
Jaar hoogste 4,98 Jaar laagste 3,15

Tja, 10 cent er af. Dat doet iedereen pijn. Mij ook.
Gezien het verschrikkelijke slot van de VS:
Dow -1.97% en Nasdaq -2.15% vrees ik het ergste.

Jammer dat ik op zo’n tijdstip de “boodschap”moet brengen, maar helaas het zij zo.
[verwijderd]
0
goede morgen,

hans een ab-tje om de dag goed te beginnen.

in de vs was het zwaar rood, zo ook in azie en australie.

nikkei : - 3,15%
hsi : - 2,65%
asx : - 2,10%

de vs futures.

djia : - 0,18%
nasdaq : - 0,24%
s & p : - 0,16%

het recept voor een dagje in de min.

groet,

niche
[verwijderd]
0
H. v.d. Bilt

Een mooie opening op een minder rooskleurige dag...
Maargoed.. we zullen wel zien waar de bodem can de correctie ligt.. i denk bijn intraday low 3,15

veel wijsheid iedereen

ik ben er effe (weer) uit.
Piet
[verwijderd]
0
(nu zonder fouten)

H. v.d. Bilt

Een mooie opening op een minder rooskleurige dag...
Maargoed..
We zullen wel zien waar de bodem van de correctie ligt.. Ik denk bij een intraday low van E. 3,15

veel wijsheid iedereen

Ik ben er effe (weer) uit.

Piet
[verwijderd]
0
Word een moeilijke dag gaan we 3,19 zien?
Ben bang van wel,trouwens respect voor Niche die als een van de weinigen op tijd verkocht heeft op 3,58.
Ik zit nog redelijk zwaar in de 3,19 turbo long serie maar heb voor de zekerheid een ordertje ingelegd.
Ga nu werken voor de baas.
Groet en succes Ron
[verwijderd]
0
RTRS-BEURZEN Forse daling Nikkei door zorgen economie VS
TOKIO (ANP) - De Nikkei-index in Tokio is woensdag fors
gedaald door zorgen over de Amerikaanse economie. De graadmeter
van de Japanse beurs verloor 2,9 procent, de op een na grootste
daling van dit jaar. De Nikkei eindigde op 16.676,89 punten,
501,95 punten onder de slotstand van dinsdag.

Directe aanleiding voor de stevige duikeling vormden de
problemen op de Amerikaanse hypotheekmarkt. Door de afkoelende
huizenmarkt zijn meerdere hypotheekverstrekkers in de Verenigde
Staten in de problemen gekomen. Andere sectoren zoals banken
dreigen in de problemen te worden meegesleurd. Dinsdag leidde
dit al op Wall Street tot behoorlijke koersdalingen.

De Nikkei-index was de afgelopen tijd net bezig aan een
herstel, na de klappen die de financiële markten twee weken
geleden kregen te verwerken. Verscheidene fondsen die weer meer
waard waren geworden, werden woensdag in de verkoop gedaan. Een
duurdere yen maakte de stemming niet veel beter in Tokio.
Bedrijven die veel exporteren, zagen hun aandelenkoers omlaag
gaan.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
[verwijderd]
0
Nieuwe Dag: woensdag 14 maart 2007
Azië kon zich niet onttrekken aan de stevige koersdruk op de markten in de VS. De verliezen liepen op tot gemiddeld 3%. Op Wall Street waren de rapen gaar. Konden de markten maandag slecht nieuws over de huizenmarkt en de toestand rond de diverse hypotheekverstrekkers nog van zich afschudden, de rekening van deze wat lakse houding werd vandaag gepresenteerd. De Dow Jones leverde ruim 240 punten in (min 1,9%), terwijl de breder samengestelde S&P 500 en de technologiebeurs Nasdaq zelfs iets meer dan 2% verloren. Zorgen over defaults bij hypotheekverstrekkers domineerden de handel. Aandelen Accredited Home Lenders verloren 65% van hun waarde in één handelsdag. De financials op Wall Street waren eveneens de gebeten hond, meevallende winstcijfers van zakenbank Goldman Sachs ten spijt. Voor de AEX zal de stevige koersdaling op Wall Street niet zonder gevolgen blijven. Bij het sluiten van de markt in Europa stond de Dow Jones 1% in de min, het verlies in de VS nadien is nagenoeg verdubbeld. Op basis van pariteiten zou de AEX rond de 479/480 moeten openen, maar vermoedelijk zal dit nog wel wat lager komen te liggen. Een opening rond de 477/478 punten ligt het meest voor de hand.

Bron: Inveztor
[verwijderd]
0
Gegroet, keurige opening Hans, ik had ook geen andere gedachte-gang van jou verwacht. een AB-tje.
Net wat Piet zegt, het wordt een roos-kleurige-dag vandaag.

Gr, Peter
[verwijderd]
0
Beleggers eisen aandelen terug
Beleggers willen hun aandelen weer terug. Het gaat daarbij om grote jongens (pensioenfondsen, banken en verzekeraars) die steeds vaker hun aandelen uitlenen aan hedge funds. De vrees is echter dat deze partijen de aandelen lenen en daarna misbruik maken van hun stemrecht en een machtsblok vormen. De wensen van hedge funds zijn niet altijd in het belang van het belaagde bedrijf en daarom willen aandeelhouders nu hun aandelen terug. (FD, p.1)
[verwijderd]
0
Wat zijn de verwachtingen vandaag? Ik weet het zoals velen niet meer. Ik heb gekocht op 3.57 en zit er nu aan te denken om de boel te verkopen om nadien veel lager te kunnen terug kopen. Maar gaat hgm ook veel lager gaan. Ik weet ook wel dat niemand een glazen bol heeft.
De komende dagen komt er misschien al een herstel van de beurzen of helemaal niet. Wat denken jullie?
snipper
0
mogge, zie net dat VS dik rood is geeindigd, dit word slecht nieuws vandaag, nu zijn de hypotheken de oorzaak..je moet met dit aandeel een lange adem hebben.
[verwijderd]
0
RTRS-BEURZEN Damrak naar verwachting verder omlaag (2)
N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs zal woensdag
bij de opening naar verwachting verder omlaag gaan na de stevige
verliezen op Wall Street en op de Aziatische beursvloeren.

,,Er gaan 7 tot 8 punten van de AEX-index af bij de
opening'', zei Gert-Jan Geels van Eureffect. ,,Er is geen
herstel zichtbaar. Zwakte en angst alom''. Ook een handelaar bij
AFS Brokers voorziet een forse daling van de belangrijkste index
in Amsterdam. ,,Er is weinig positiefs te melden. Het ziet er
niet goed uit.''

Dinsdag ging er al 5,16 punten ( 1,1 procent) van de AEX af
waarmee de index eindigde op 484,38 punten. De MidKap, de index
voor het middensegment, zakte 0,8 procent tot 688,91 punten.

Aandelenhandelaren maken zich wereldwijd grote zorgen over
de opstapelende problemen in de Amerikaanse hypotheeksector. De
hypotheekverstrekkers in de Verenigde Staten lijden onder de
zwakke huizenmarkt in de VS. Veel huizenbezitters kunnen hun
hypotheekschuld niet meer aflossen, omdat ze minder geld voor
hun woning terugkrijgen.

Beleggers moeten het vanochtend stellen zonder belangrijk
richtinggevend bedrijfsnieuws. Ook op het macro-economische vlak
is het rustig.

De bankverzekeraar SNS Reaal kondigde voorbeurs een stijging
van de nettowinst aan over 2006 met 15 procent, boven de
verwachting van analisten. Het lokale fonds verwacht een
jaarlijkse groei van de winst per aandeel van 10 procent tot en
met 2009.

Het aandeel Heineken komt mogelijk in beweging. Het concern
heeft een bierbrouwerij in Kroatië moeten sluiten omdat de
autoriteiten daar een onderzoek zijn begonnen naar het mogelijk
dumpen van CO2-afval in het riool.

Oliemaatschappij Shell komt wellicht onder druk te staan na
een verlaging van het koersdoel van ING. Fortis kan mogelijk
profiteren van een koersdoelverhoging van de Amerikaanse bank
Lehman Brothers.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag met een verlies van 2
procent op 12.075,96 punten. De schermenbeurs Nasdaq leverde 2,1
procent in en liet een stand zien van 2350,57 punten. De breed
samengestelde S&P 500-index daalde 2 procent tot 1377,95 punten.
Vooral de financiële fondsen, waaronder grote banken en
creditcardmaatschappijen, hielden de graadmeters in het rood.

In Japan daalde de toonaangevende Nikkei-index 2,9 procent
naar een stand van 16.676,89 punten.

De euro noteerde woensdagochtend op 1,3190 dollar tegen
1,3205 dollar bij het slot van de handel in Amsterdam dinsdag.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
methley
0
Uitleg Vlug, Davids & van Mourik
Update: 14-3-2007

Het advies van Hagemeyer is Negatief (rend: 1.1%) sinds 5 maart 2007. Met een daling van -2.82% werd dinsdag een slotkoers van EUR 3.44 bereikt, met deze slotkoers noteert Hagemeyer de laagste koers sinds juli 2006.
Het huidige negatieve advies werd krachtig bevestigd na de doorbraak van de koersbodem op EUR 3.52. Het meest waarschijnlijke scenario voor Hagemeyer is een verdere ontplooing van de dalende trend.
Doorbraken van steun- of weerstandniveaus werden dinsdag niet gesignaleerd. Steun en weerstand komen in het spel op EUR 3.38 en EUR 3.64.
[verwijderd]
0
quote:

komtgoedpiet schreef:

H. v.d. Bilt

Een mooie opening op een minder rooskleurige dag...
Maargoed.. we zullen wel zien waar de bodem can de correctie ligt.. i denk bijn intraday low 3,15

veel wijsheid iedereen

ik ben er effe (weer) uit.
Piet
goedemorgen, gelukkig kan ik dat ook zeggen. 0,0 aandeel hgm. Maar ik sta te popelen om er weer in te springen. Succes en sterkte gr.
[verwijderd]
0
Slachting: AEX

Koers: € 476,51 Laatste update: 09:02
Bied: (0) 0,00 Open: 476,56
Laat: (0) 0,00 Close: 484,38
Verschil: -7,87 Hoog: 476,70
% Verschil: -1,62% Laag: 476,28
Volume: 0 52 weeks hoog: 511,17
Volume gisteren: 0 52 weeks laag: 412,87
[verwijderd]
0
126 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.724,20 -113,20 -0,63% 19:35
US30^ 37.924,96 -88,50 -0,23% 16:57
US500^ 4.995,45 -53,80 -1,07% 17:18
Nasd100^ 17.243,34 -305,46 -1,74% 16:59
Japan225^ 37.415,98 -585,73 -1,54% 16:59
WTI 82,68 +0,60 +0,73% 19:35
Brent 87,62 +0,63 +0,72% 19:35
EUR/USD 1,0654 +0,0010 +0,09% 19:35
BTC/USD 64.226,69 +638,92 +1,00% 19:13
Gold spot 2.398,90 +19,53 +0,82% 19:35
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront