EADS

433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
marique
1
quote:

geniet schreef op 10 december 2014 19:54:


www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/airfra...

Daar gaat Peter's wondermooie draadje, Airbus grote problemen, orders ingetrokken en opdrogen nieuwe orders voor de A380, maatschappijen willen er niet aan hij is gewoon te groot en te duur in gebruik, grote schade ontwikkelingskosten komen er niet uit en tot overmaat ook nog winstwaarschuwing.
Airbus verlaat het slagveld vandaag met een dikke 10% verlies.

Neemt niet weg dat de koers sinds de opening van deze draad verdubbeld is.
Dus geen slechte belegging.
[verwijderd]
0
quote:

marique schreef op 11 december 2014 11:30:


[...]
Neemt niet weg dat de koers sinds de opening van deze draad verdubbeld is.
Dus geen slechte belegging.Dat zeg ik nergens, wel waarschuw ik voor teveel optimisme, vooral gebracht door de starter van dit wonder draadje, op tijd winstnemen anders loop je het risico weer op je beginkoers te belanden.
Meerdere malen stelde ik euforisch doen over vliegtuigorders is dom, contracten zijn altijd zo dat ze in de minuut gecanceld kunnen worden.
En ja jammer van dit mooie vliegtuig, ik zag hem op zijn eerste demovlucht op le Bourget echt mooi, wel is het verstandig je knopen te tellen, ik las verlies mogelijk tot 2 miljard aan ontwikkelingskosten, dit gaat de aandeelhouder betalen.
marique
1
quote:

geniet schreef op 11 december 2014 11:38:


(...) op tijd winstnemen (...)

.. is de natte droom van veel forumschrijvers.
ffff
0
Ach " winstnemen" is ook gewoon een strategie. Gewoon een portefeuille met steengoede aandelen beheren en ....het komt ook wel goed:

EADS PLUS 5 procent en bijna 50 Euro.....

Waar zie je dat nog!Airbus : caracole en tête de CAC40

Il y a 11 minutes
(Boursier.com) — En tête du CAC40, Airbus accroit ses gains avec un titre désormais en hausse de 4,7% à 49,6 euros. La valeur affiche désormais une progression de près de 20% depuis le premier janvier ! L'action du géant de l'aéronautique est un des grands bénéficiaires de la chute de l'euro alors que la monnaie unique s'échange sur ses niveaux de 2003 face au billet vert, sous la barre des 1,12$. Les très bonnes performances commerciales de l'avionneur en 2014 apportent également un soutien important au dossier...
ffff
0

Koers 55,25 Euro !!!!!!!!!!!!!!!!


Resultaten Airbus nemen vlucht

Gepubliceerd op 27 feb 2015 om 08:48 | Views: 1.497 | Onderwerpen: luchtvaart

Airbus Group 14:10

55,25 0,00 (+7,18%)


PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Airbus profiteert volop van de groeiende vraag naar vliegtuigen, en met name naar die van het type A320. Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers van het Europese bedrijf.

Over heel 2014 boekte Airbus een nettowinst die 59 procent hoger lag dan een jaar eerder. Onder de streep bleef uiteindelijk 2,3 miljard euro over op een omzet die met 60,7 miljard euro 5 procent hoger lag dan een jaar eerder.

Airbus kondigde aan de productie van de toestellen van het type A320 te gaan opschroeven naar vijftig per maand in 2017. Momenteel rollen er 42 toestellen per maand van de band. Bij luchtvaartmaatschappijen bestaat een groeiende vraag naar zuinigere toestellen, waarmee ze in de resultaten minder afhankelijk worden van de schommelingen van de olieprijzen.

A380

Airbus verwacht dit jaar iets meer vliegtuigen af te leveren dan vorig jaar. Ook denkt het bedrijf dat zowel de omzet als het bedrijfsresultaat (ebit) licht zullen verbeteren ten opzichte van 2014.

Het bedrijf herhaalde dat het in 2015 in ieder geval quitte wil draaien met het programma van de A380. Afgelopen jaar rolden er 30 superjumbo's van de band tegenover 25 een jaar eerder. Het orderboek voor het toestel blijft echter flinterdun. Eerder werd bekend dat 2014 het eerste jaar was waarin het Airbus niet lukte een nieuwe koper te vinden voor de A380.

In totaal bedroeg het orderboek van het concern 857,5 miljard euro. Afgelopen jaar werd voor 166,4 miljard euro aan bestellingen aan het orderboek toegevoegd. Dat was minder dan de 216,4 miljard euro aan bestellingen die het in 2013 wist binnen te halen
ffff
0
Begin van draadje nog eens doorgelezen. Was dus 2007, alweer 8 jaar geleden.

Opvallend: Novastar was er toen bij en nu staat daar: Lid is verwijderd...!

Vind ik heel raar. Novastar hoorde bij de echte steunpilaren van de KK. En zeker voor de toentertijd populaire dagdraad.
[verwijderd]
0
Die is later onder de naam mintzkov teruggekomen Peter.

Steunpilaar?

Die bestaan niet. Voor de transparantie, versheid, zuiverheid, informatie is het van belang dat er een groot verloop is, weinig herkenbaarheid en een behoorlijke aanwas. Mensen hier in de koffiekamer zijn slechts passanten, zonder uitzondering.
ffff
0
Hoe meer ik er de afgelopen minuten over nadenk, dus over jouw posting, hoe meer ik het oneens ben!

Verloop vind ik nu juist een teken van zwakte, van weinig kwaliteit. Dat geldt voor de klanten van een retailer, maar ook voor de abonnees van een dagblad of de rekeninghouders van een bankier. Om over dokters maar te zwijgen!!!!!


Herkenbaarheid zou juist veel groter moeten zijn. Ik vind het een groot pluspunt als je al van te voren kunt inschatten hoe bezoeker X of Y over een zaak denkt. Post hij/zij ineens een totaal andere mening: DAN wordt het pas interessant!

Iemand die jarenlang in onroerend goed zijn dik belegde boterham heeft verdiend en plots alles verkoopt: DAT roept vragen op.

Er zijn inderdaad redelijk veel passanten in de KK. Opvallend genoeg Jeroen vind ik die nu juist het minst interessant.....


En zonder uitzondering passanten.....Tja, als mensen die hier al bijna TWINTIG jaar komen ook al passanten worden genoemd, heb je een ander beeld bij het woord passant.

BELANGRIJK vind ik postings van oude bekende posters over aandelen, obligaties, rente, goud, pensioenen, onroerend goedprijsontwikkelingen, fiscale zaken. En veel minder belangrijk vind ik al die postings waar de KK naar toe gegroeid is:
1: Politiek
2: Politiek
3: Politiek
4 Islam of liever anti-Islam
5 Reis en weekendtrip adviezen
6 Kooktips en kokkerellen
7 De eindeloze stroom van kopiëren van You-tube filmpjes zonder nog maar even te zeggen waar de posting over gaat.
8 De muzikale tips


Kortom: De duidelijke gedaanteverandering die de KK van IEX de afgelopen 5 jaar heeft ondergaan: VEEL minder over aandelen, obligaties, rentes, pensioenen, onroerend goed.....maar vooral de rest...

Ben wel weer weg Jeroen! Toch een duidelijk antwoord gegeven!

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 27 februari 2015 15:05:7 De eindeloze stroom van kopiëren van You-tube filmpjes zonder nog maar even te zeggen waar de posting over gaat.


Ben wel weer weg Jeroen! Toch een duidelijk antwoord gegeven!


Er staat elders nog een belangrijke vraag open Peter.

Peter www.youtube.com/watch?v=a62V9YMs3WQ ?
ffff
0
La maison mère d'Airbus a également indiqué vendredi qu'elle prévoyait d'augmenter à nouveau son dividende au titre de 2015 après une hausse à 1,20 euro pour 2014, supérieur au consensus de Reuters qui s'établissait à 1,07 euro, contre 0,75 pour 2013.


Dividend dus met ruim 40 procent verhoogd op twee jaar tijd!!!
[verwijderd]
0
Snack van de dag. Leuk he Bert dat alles zo mooi groen is:-)

Pas je wel een beetje op?
ffff
0
Weinig weerwoord bij mijn reactie op jouw opvatting over passanten, steunpilaren en trouwe posters en herkenbaarheid van die posters...... Of eigenlijk...helemaal niks.....
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 28 februari 2015 14:09:


Weinig weerwoord bij mijn reactie op jouw opvatting over passanten, steunpilaren en trouwe posters en herkenbaarheid van die posters...... Of eigenlijk...helemaal niks.....

Het is duidelijk dat we hier mijlenver uit elkaar liggen, de afstand is onoverbrugbaar groot en van mijn kant uit is er respect voor jouw mening. Ik heb echter een hele andere.

Wil jij dan nog ff de duifmeneer beantwoorden? Hoe flikte Kamer dat dan?
ffff
0
Zo nu en dan sta ik perplex! Die kritiek op Rienk bestond al jaren. Heel simple: Hij organiseert een congres en om onbegrijpelijke redenen zijn er goedgelovigen die daar veel geld voor betalen en dan te horen krijgen wat de komende beleggingsjaar zo de ontwikkelingen zullen zijn. Daar komen ze voor.... Ze durven zelf geen keuzes te maken....Ze kopen hun keuze bij een grandioze financieel-economische onderlegde verkoper, die aan zijn kennis en werk ook een aardig centje wil overhouden. Het media-model over financiën en hoe daaraan te verdienen!

Kortom: Rienk komt met verwachtingen en die sijpelen natuurlijk toch door bij andere beleggers door loslippige congresbezoekers die verklappen wat Rienk allemaal te vertellen had.

Een jaar later blijkt dat de wereld anders gelopen is. TOCH beweert Rienk dat hij fantastisch geboerd heeft.

En nou moet jij mijn voorgaande postings nog maar eens opnieuw lezen en je snapt wat ik heb willen zeggen en ook , toentertijd al, herhaaldelijk gezegd heb.

Voor de aardigheid en voor de lol: CRUM op de website van Michael Kraland kon er ook wat van.......Zeggen dat hij rechtsom gaat en maanden later beweren dat hij goed gebeord had door steeds linksom te zijn gegaan..... Heeft MIJ nog eens een halve zondag gekost om al zijn beweringen terug te halen. Wel pakweg 12 jaar geleden, of zoiets. Maar dat vergeet je nooit.

En een andere klassieker dus die WIJS - en OOSTVEEN: Gaven jarenlang een maandblad uit met hun 4 keuzes van de maand en beweerden na jaren: Wat hebben wij toch grandioze specialisten want kijk eens: Rendement van meer dan 100 procent. Alleen haalden ze ter staving van hun bewering pakweg 15 van de uitgezochte 48 aandelen ( 12 maanden maal 4 aandelen) en over de 33 andere keuzes zwegen ze als het graf. En die brave Peter AL die 48 aandelen opgezocht en uitgerekend en het resultaat was....... BEROERD!
Tja.... een klassieker voor broodschrijvers en broodbeheerders.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 28 februari 2015 14:26:


Zo nu en dan sta ik perplex! Die kritiek op Rienk bestond al jaren. Heel simple: Hij organiseert een congres en om onbegrijpelijke redenen zijn er goedgelovigen die daar veel geld voor betalen en dan te horen krijgen wat de komende beleggingsjaar zo de ontwikkelingen zullen zijn. Daar komen ze voor.... Ze durven zelf geen keuzes te maken....Ze kopen hun keuze bij een grandioze financieel-economische onderlegde verkoper, die aan zijn kennis en werk ook een aardig centje wil overhouden. Het media-model over financiën en hoe daaraan te verdienen!

Kortom: Rienk komt met verwachtingen en die sijpelen natuurlijk toch door bij andere beleggers door loslippige congresbezoekers die verklappen wat Rienk allemaal te vertellen had.

Een jaar later blijkt dat de wereld anders gelopen is. TOCH beweert Rienk dat hij fantastisch geboerd heeft.


Ik zal zo jouw posting nog eens lezen en kijken of ik ergens een argument vind dat ik eventueel iets kan benaderen.

In bovenstaand citaat vind ik geen enkel woord dat betrekking heeft op het statement: Kamer verdiende geld door contrair op zijn eigen uitspraken te handelen. Hoe hoe deed Kamer dat dan en belangrijker: Wat heeft het voor nut om iedereen rechts af te sturen en vervolgens zelf linksaf te gaan. Voorbeeld: Ik trouw een rijke vrouw en die heeft vijf klompen goud. Ik besluit mijn leven lang aardig tegen haar te blijven en bid tot de heilige Piet dat goud in waarde de lucht in schiet.

Met bidden alleen schiet je niet veel op. Je weet uit les 1 economie van het voortgezet onderwijs dat iets in waarde stijgt als de vraag ernaar toeneemt. Of het aanbod terugloopt. Nou kun je aan dat aanbod zelf niet veel doen, je kunt er wel voor zorgen dat de vraag toeneemt, namelijk door ervoor te zorgen dat je anderen kunt overtuigen het goedje ook te kopen. Indirect overigens kan hierdoor het aanbod ook afnemen, maar dat terzijde.

Met andere woorden mijn waarde, als ik aandeel A bezit, wil ik dat heul veul mensen dat ook gaan kopen. Dit lijkt me logisch? Ik probeer dus anderen te overtuigen van mijn pronkjuweel en niet van een ander pronkjuweel.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 27 februari 2015 15:05:


Hoe meer ik er de afgelopen minuten over nadenk, dus over jouw posting, hoe meer ik het oneens ben!

Verloop vind ik nu juist een teken van zwakte, van weinig kwaliteit. Dat geldt voor de klanten van een retailer, maar ook voor de abonnees van een dagblad of de rekeninghouders van een bankier. Om over dokters maar te zwijgen!!!!!


Tuurlijk niet, marges worden gaande de tijd steeds kleiner en worden in toenemende mate gecompenseerd door omzetstijgingen. Kwaliteit doet er in de wereld bij het gros steeds minder toe, behoudens bij de bovenlaag.

Kijk hoe divers het aanbod op tv is, kijk hoeveel verschillende personen er komen en gaan. Er zijn in medialand nog maar een paar mensen met echt invloed, en die invloed is bovendien aanzienlijk kleiner dan pakweg dertig jaar terug.

Het is nu ondenkbaar dat een Marcel van Dam een fles frisdrank laat mislukken.

Als Fred Oster toen zou hebben geweten hoe machtig hij was, had hij zich verkiesbaar gesteld en was hij zonder moeite premier geworden. En hoe de hel was note bene Fred Oster.

Klanten van een retailer? Weet niet of je nog weleens buiten komt maar de wereld verandert. Als er nog retailers zijn die denken door een vriendelijk gezicht, goede service en een te hoge prijs aan marktaandeel terug te winnen dan komen die over een tijdje toch echt van een koude kermis thuis. Retailers moeten het in toenemende mate steeds meer hebben van impulsaankopen en éénmalige lokkertjes.

Kom je ooit in een supermarkt? Waar ligt het suiker en het zout? Niet op ooghoogte aan de rechterkant mijn beste? Je moet er voor bukken! Je koopt het toch wel want je hebt het nodig. Wat ligt er wel op ideale hoogte? Producten met de hoogste marge. Wat ligt er aan de kassa? Ook hier producten waarmee we de impuls soms niet kunnen bedwingen.

En dan heb je het ook nog over dokters? Al die dokters zitten er nog maar voor één ding: Omzet! Niet voor hun patienten zoals vroeger. Terwijl marges ook hier afnemen kunnen ze wellicht nog wat bijbeunen door het zorgvuldig voorschrijven van recepten. Voor de patient geldt: een huisarts is een huisarts. Vroeger was de vertrouwensvraag en het natuurlijk gezag rond de huisarts veel belangrijker. De huisarts had status en stond als zodanig bekend. Die tijden zijn al lang niet meer.
ffff
0
EADS = Airbus: Bijna 59 Euro....Ooit te koop voor 25 Euro. Netjes van te voren melden.

En dat stijgt dan tot 50 ... en zakt weer flink tot 41 Euro.

Geen paniek: Klasse-aandelen blijven hun kopers houden.
433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 531,30 -1,52 -0,29% 18:05
AMS25-24h^ 530,20 -2,62 -0,49% 22:44
AMX 715,58 +9,26 +1,31% 18:05
ASCX 777,80 +16,48 +2,16% 18:05
BEL 20 3.165,46 +161,58 +5,38% 18:05
BRX20-24h^ 3.161,56 +157,68 +5,25% 22:44
Germany30^ 11.448,30 +57,02 +0,50% 22:00
Dutch15-index 15.280,82 -93,28 -0,61% 17:29
Euro30-index 15.348,17 +263,50 +1,75% 17:30
US30^ 24.994,88 +210,87 +0,85% 21:59
US500^ 2.991,60 -7,53 -0,25% 21:59
Nasd100^ 9.394,24 -144,51 -1,51% 21:59
Japan225^ 21.278,95 +292,81 +1,40% 21:59
WTI^ 34,17 +0,45 +1,33% 22:59
Brent 36,64 +0,46 +1,27% 22:00
EUR/USD 1,0982 +0,0088 +0,81% 23:10
BTC/USD 8.868,2600 -27,5500 -0,31% 23:10
Gold spot 1.711,55 -18,00 -1,04% 23:10
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNIBAIL-RODAMCO-... 49,550 +5,020 +11,27% 17:37
ABN AMRO BANK N.V. 7,092 +0,632 +9,78% 17:38
Aegon 2,424 +0,183 +8,17% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.115,000 -52,500 -4,50% 17:38
Galapagos 188,100 -5,900 -3,04% 17:35
Philips Koninklijke 40,970 -1,070 -2,55% 17:35

Nieuws Forum

AEX valt uit de toon tussen Europees ...
MrBiggy op 26 mei 2020 22:35
15
Consumentenvertrouwen VS iets gestegen
MrBiggy op 26 mei 2020 22:07
7
Nederland stemt tegen langetermijnbon...
jhgy op 26 mei 2020 22:06
11
5G-veiling start op 29 juni
Traveler@repair op 26 mei 2020 21:40
1
'Blackstone wil minder betalen voor N...
Zorgelijk op 26 mei 2020 21:34
12