Sectornieuws

2.056 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 99 100 101 102 103 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Southwest Airlines rekent op hogere omzet

(ABM FN-Dow Jones) Southwest Airlines verwacht een sterkere omzetgroei in het tweede kwartaal bij een lagere capaciteit, onder meer omdat de Boeing 737 MAX 8 toestellen in de vloot langer aan de grond moeten blijven. Dit meldde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij woensdag.

Een hoger aantal boekingen leidt in het huidige tweede kwartaal naar verwachting tot een hogere omzet per beschikbare stoelkilometer (RASM), aldus het bedrijf, dat alleen binnenlandse vluchten uitvoert in de VS. De verwachte omzetgroei van 5,5 tot 7,5 procent werd aan de onderkant van de bandbreedte opwaarts bijgesteld naar 6,5 procent.

Daar staat wel tegenover dat de capaciteit sterker zal dalen dan aanvankelijk ingeschat. Ging Southwest eerder uit van een daling van 2 tot 3 procent, dat is nu 3,5 procent.

Dit heeft volgens de luchtvaartmaatschappij uit Dallas vooral te maken met vluchtannuleringen. Daarbij houdt Southwest rekening met het feit dat het zijn 34 Boeing 737 MAX 8 toestellen tot zeker begin september aan de grond moet houden, zei het bedrijf woensdag.

De kosten per unit, exclusief brandstof, stijgen tussen de 11,5 en 12,5 procent in het tweede kwartaal. Eerder ging Southwest uit van 10,5 tot 12,5 procent.

Op 25 juli maakt het bedrijf de kwartaalcijfers bekend.

Het aandeel Southwest Airlines noteerde woensdag 0,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Cabinepersoneel Lufthansa gaat staken

Gepubliceerd op 20 jun 2019 om 11:21 | Views: 439

Air France-KLM 12:18
7,84 -0,06 (-0,71%)

KEULEN (AFN/DPA) - Het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa en prijsvechtdochters Eurowings en Germanwings gaat in de zomervakantie staken. Dat kondigde de Duitse vakbond Ufo aan. De stakingen kunnen gevolgen hebben voor reizigers als vluchten uitvallen.

De vakbond en Lufthansa liggen al enige jaren af en aan in de clinch over de beloning van het cabinepersoneel. Het conflict spitst zich nu met name toe op Eurowings. Ufo wil dat het beloningsbeleid concernbreed wordt vastgesteld.

In maart had de vakbond al aangekondigd te gaan staken in de zomer als er geen oplossing kwam. Daar heeft Lufthansa niet op gereageerd.

Bij Eurowings en Germanwings mag het cabinepersoneel zich "zo snel mogelijk" uitspreken over acties. Bij Lufthansa duurt het nog enkele weken voor dat zover is. Pas als die formele hobbel is genomen kan Ufo concrete stakingsplannen naar buiten brengen.
voda
0
Luchtvaart mijdt Straat van Hormuz

Gepubliceerd op 21 jun 2019 om 11:53 | Views: 806

Air France-KLM 14:52
7,68 +0,13 (+1,75%)

AMSTERDAM (AFN) - Veel luchtvaartmaatschappijen mijden een deel van het Iraanse luchtruim. Vanwege het op grote hoogte neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran, vliegen onder meer KLM, British Airways, Qantas en Lufthansa niet meer boven de Straat van Hormuz en de Golf van Oman.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA (Federal Aviation Administration) vaardigde eerder een verbod uit voor de burgerluchtvaart om nog langer gebruik te maken van het door Teheran gecontroleerde luchtruim boven de zee-engte.

KLM noemde de stap een "voorzorgsmaatregel". ''Veiligheid heeft voor KLM de hoogste prioriteit. We volgen alle ontwikkelingen die mogelijk betrekking hebben op de veiligheid van het luchtruim 24/7 op de voet en richten de operatie zo in dat de veiligheid van de vluchten is gewaarborgd", laat de luchtvaartmaatschappij in een verklaring weten.

De maatschappijen die het gebied mijden laten hun vliegtuigen omvliegen. Ook onder meer Malaysia Airlines en Singapore Airlines doen dat. American Airlines en Delta Air Lines hadden al laten weten niet meer over Iran te vliegen, naar aanleiding van de FAA-stap. United Airlines heeft zijn vluchten tussen New York en Mumbai voorlopig gestaakt.
voda
0
Lufthansa houdt Brussels Airlines in de lucht

Gepubliceerd op 24 jun 2019 om 08:31 | Views: 1.386

Air France-KLM 12:34
7,62 -0,11 (-1,47%)

KEULEN (AFN/BELGA) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa zet een streep door de plannen om de activiteiten van Brussel Airlines onder te brengen bij budgetdochter Eurowings. Daarentegen zal Brussels Airlines in de toekomst nauwer aansluiten bij de andere zogeheten netwerkmaatschappijen van de Lufthansa-groep, zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss. Besparingen zijn evenwel noodzakelijk.

Lufthansa lijfde de Belgische maatschappij in 2016 in zijn geheel in. In het derde kwartaal van dit jaar zal het Duitse moederbedrijf, dat maandag investeerders bijpraat, een voorstel doen voor plannen om de boel bij Brussel Airlines op de schop te gooien. Eurowings zal zich verder gaan concentreren op korte vluchten binnen Europa.

Ook kondigde Lufthansa aan zijn dividendbeleid te wijzigen. Aandeelhouders van de Duitse luchtvaartreus zouden volgens de nieuwe regeling 20 tot 40 procent van de nettowinst aangepast voor eenmalige posten uitgekeerd moeten krijgen. Dat is nu 10 tot 25 procent van de brutowinst.

Volgens Lufthansa zou de nieuwe regeling meer flexibiliteit geven. Aan regelingen rondom inkoopprogramma's en speciaal dividend wordt door Lufthansa niet getornd.
voda
0
Lufthansa past dividendbeleid aan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Lufthansa AG
14,625 -0,19 -1,28 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN) Lufthansa heeft besloten om een groter deel van de winst uit te keren als dividend. Dit maakte de Duitse luchtvaarder maandagochtend bekend.

Lufthansa is van plan om 20 tot 40 procent van de nettowinst uit te keren, aangepast voor eenmalige posten. Eerder keerde de luchtvaartmaatschappij nog 10 tot 25 procent van de EBIT uit.

Door het dividendbeleid aan te passen wil Lufthansa laten zien dat het zich inzet om aandeelhouders een aantrekkelijk rendement te bieden. De luchtvaarder stelt dat het nieuwe beleid ook meer flexibiliteit biedt, waardoor de continuïteit van het dividend gewaarborgd kan blijven.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Minder krimp mondiaal luchtvrachtvervoer

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
8,668 0,148 1,74 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
8,668 0,148 1,74 % Euronext Paris
Deutsche Lufthansa AG
15,245 0,14 0,93 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale luchtvrachtvervoer is in mei teruggelopen, maar minder sterk dan in de voorgaande maand. Dit bleek woensdag uit cijfers van de internationale brancheorganisatie IATA.

Het luchtvrachtvervoer, gemeten naar tonnage en aantal kilometers, noteerde een daling van 3,4 procent op jaarbasis. Dat was wel beter dan de krimp van 5,6 procent in april.

De capaciteit steeg in mei op jaarbasis met 1,3 procent. De capaciteit groeide voor de dertiende maand op rij sneller dan de vraag, waardoor de beladingsgraad afnam met 2,3 procentpunt naar 46,8 procent.

"De impact van de handelsoorlog tussen China en de VS in mei was duidelijk zichtbaar", zei directeur Alexandre de Juniac van IATA in een toelichting. En al komt het vlot tot een oplossing, het herstel van het ondernemersvertrouwen zal meer tijd kosten, waarschuwde de topman.

Vrachtvervoerders in alle regio's kampten met krimp, met uitzondering van Afrika en Latijns-Amerika. In Europa was de krimp 0,2 procent en in Noord-Amerika 1,6 procent. Azië en het Midden-Oosten zagen het luchtvrachtvervoer terugvallen met respectievelijk 6,4 en 6,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Passagiersvervoer blijft doorgroeien - IATA

(ABM FN-Dow Jones) Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in mei in een stabiel tempo gestegen. Dit meldde de brancheorganisatie IATA woensdag.

CEO Alexandre de Juniac merkte evenwel op dat de groei vertraagde in vergelijking tot de afgelopen twee jaar, in lijn met de vertraging van de wereldhandel en het zwakkere ondernemersvertrouwen door de handelsperikelen.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg in mei met 4,5 procent op jaarbasis. In april was dit 4,4 procent. Het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar ligt rond 5,5 procent.

In elke regio was er sprake van groei, waarbij Latijns-Amerika met een stijging van 6,5 procent het voortouw nam, gevolgd door Europa met 5,4 procent. In Noord-Amerika bedroeg de groei 4,5 procent.

De ingezette capaciteit steeg in mei met 2,7 procent, terwijl de bezettingsgraad 81,5 procent bedroeg, wat beter was dan het record van vorig jaar van 80,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
IAG ontkent nieuwe overnamepoging Norwegian

Gepubliceerd op 5 jul 2019 om 08:38 | Views: 0

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern IAG zegt geen interesse meer te hebben in een overname van Norwegian Air. Het moederbedrijf van onder meer British Airways, Iberia en Vueling zou volgens de Spaanstalige krant Okdiario 1,1 miljard euro overhebben voor de budgetvliegmaatschappij uit Oslo, maar IAG laat in een officiële reactie weten "niet geïnteresseerd" te zijn.

De Spaanse krant sprak van een aanstaand bod van 70 tot 85 Noorse kroon per aandeel. Dat is bijna twee keer de huidige beurswaarde van Norwegian Air. IAG zei de afgelopen maanden al meerdere keren geen bod uit te zullen brengen en aan dat standpunt is volgens een woordvoerder niks veranderd. IAG, voluit International Airlines Group, deed vorig jaar een poging Norwegian in te lijven maar dat mondde uiteindelijk niet uit in een concreet bod.

Norwegian is geen typische prijsvechter. Het bedrijf richt zich naast korte vluchten ook op goedkope langeafstandsvluchten, met name naar de Verenigde Staten. De maatschappij vliegt ook vanaf Schiphol. IAG richtte inmiddels de nieuwe maatschappij Level op voor goedkope trans-Atlantische vluchten.
voda
0
Brussel geeft groen licht voor overname Flybe

Gepubliceerd op 5 jul 2019 om 15:27 | Views: 143

Air France-KLM 15:35
8,84 0,00 (-0,05%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat akkoord met de overname van de Britse regionale vliegmaatschappij Flybe door Virgin Atlantic en twee andere partijen. Brussel had aanvankelijk bezwaren vanwege een dreigende monopoliepositie op bepaalde Europese vliegverbindingen. Toezeggingen van het consortium hebben die weggenomen.

Door de overname van Flybe zou na de overname een bijna-monopoliepositie ontstaan op de verbindingen tussen Amsterdam en Birmingham en Parijs en Birmingham. De samenwerkende overnamepartijen, die zich Connect Airways noemen, beloofden daarom bepaalde start- en landingsrechten op de luchthavens Schiphol en Charles de Gaulle in Parijs aan concurrenten te verkopen. Daarmee is concurrentie op die verbindingen voldoende gewaarborgd, stelt de Commissie.

Virgin Atlantic bracht samen met de kleinere luchtvaartmaatschappij Stobart en investeerder Cyrus een bod van 2,2 miljoen pond uit op Flybe. Die luchtvaartmaatschappij kampte de voorbije jaren met tegenvallende resultaten en een zware schuldenlast.
voda
0
Schiphol mag groeien tot 540.000 vluchten

Gepubliceerd op 5 jul 2019 om 16:13 | Views: 0

Air France-KLM 16:00
8,84 -0,01 (-0,09%)

DEN HAAG (AFN) - Het aantal vluchten van en naar Schiphol mag vanaf 2021 stapsgewijs toenemen tot maximaal 540.000. Dat heeft minister-president Mark Rutte gezegd tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad. Nu ligt het plafond nog op 500.000 starts en landingen.

Rutte benadrukt dat de groeiplannen van het kabinet voor Schiphol nog niet af zijn. Verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) gaat er de komende tijd over in gesprek met belanghebbenden.
voda
0
Boete dreigt voor British Airways na cyberaanval

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
International Consolidated Airlines SA
£ 4,521 -0,044 -0,96 % London Stock Exchange
International Consolidated Airlines SA
5,046 -0,052 -1,02 % Bolsa de Madrid

(ABM FN-Dow Jones) Het moederbedrijf van British Airways gaat bezwaar bezwaar maken tegen een grote boete die Britse toezichthouders dreigen te geven aan de luchtvaarder, nadat cyberaanvallers zich toegang verschaften tot de persoonlijke gegevens van een half miljoen klanten.

De toezichthouder Information Commissioner's Office meldde maandag een boete te overwegen van 183,4 miljoen pond, of 205 miljoen euro omdat de passagiersgegevens niet voldoende zijn beschermd.

De luchtvaarder krijgt nu 28 dagen om zijn zaak bepleiten. Als de boete definitief wordt dan kan het bedrijf nog in beroep gaan.

Het zou een van de grootste boetes zijn onder de nieuwe Europese privacyregels, die sinds vorig jaar gelden. In extreme gevallen kan de boete oplopen tot 4 procent van de jaaromzet van een bedrijf.

Het aandeel van het moederbedrijf International Consolidated Airlines stond maandag 1,4 procent lager in Londen.

Bij de online aanval, die volgens British Airways vorig jaar plaatsvond tussen 21 augustus in 5 september 2018, kregen de hackers toegang tot een half miljoen passagiersgegevens. De Britse toezichthouder zei maandag dat het incident al in juni begon, met behulp van een namaakwebsite, waarop klantgegevens werden verzameld.

Het aandeel van de luchtvaarder stoond maandag 1,4 procent lager in Londen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
American Airlines rekent op hogere omzet

(ABM FN-Dow Jones) American Airlines verwacht een sterkere omzetgroei in het tweede kwartaal bij een lagere capaciteit, onder meer omdat de Boeing 737 MAX 8 toestellen in de vloot langer aan de grond moeten blijven. Dit meldde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij woensdag.

Ging American Airlines eerder uit van een omzetgroei per beschikbare stoelkilometer (RASM) van 1 tot 3 procent in het tweede kwartaal, is dit nu 3 tot 4 procent op jaarbasis. De omzet uit vrachtvervoer komt vermoedelijk lager uit dan verwacht door zwakte in de Europese en Aziatische markt.

De capaciteit daalt ook sterker dan aanvankelijk ingeschat omdat American Airlines in het tweede kwartaal zo'n 7.800 vluchten moest annuleren vanwege het aan de grond houden van zijn vloot aan Boeing 737 MAX toestellen tot zeker 3 september. Dit heeft een negatieve impact op de resultaten van rond de 185 miljoen dollar.

Het aandeel American Airlines steeg woensdag zo'n 3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Norwegian Air rekent in oktober weer op MAX

Gepubliceerd op 11 jul 2019 om 08:21 | Views: 1.041

Air France-KLM 10:18
8,61 -0,03 (-0,32%)

OSLO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Norwegian Air verwacht in oktober dit jaar weer vluchten te kunnen uitvoeren met Boeing 737 MAX-toestellen, die momenteel om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond worden gehouden. Dat meldde de Noorse prijsvechter bij de publicatie van de kwartaalcijfers. Het bedrijf verlaagde daarin zijn groeiprognoses en ziet topman Bjørn Kjos, één van de oprichters van het bedrijf, een stap opzij doen.

Kjos gaf zeventien jaar leiding aan Norwegian. Hij blijft aan als adviseur van de voorzitter. Financieel directeur Geir Karlsen wordt op interim-basis de nieuwe topman. Hij krijgt steun van voorzitter Niels Smedegaard die een actievere rol zal gaan spelen in het management van Norwegian.

De prijsvechter verlaagde zijn groeiprognosedoel naar 0 tot 5 procent waar eerder op 5 tot 10 procent werd gerekend. De winst in het tweede kwartaal kwam uit op 73,2 miljoen Noorse kroon (7,6 miljoen euro). Dat is ruim drie keer minder dan een jaar eerder, maar meer dan waar rekening mee werd gehouden.

Kostenpost

Het aan de grond moeten houden van 18 MAX-toestellen zorgde voor een kostenpost van circa 400 miljoen Noorse kroon. Voor het hele jaar rekent het bedrijf op een impact op de resultaten van 700 miljoen kroon. De prijsvechter verwacht dit jaar nog zes nieuwe MAX-toestellen geleverd te krijgen.

Norwegian is hard bezig de broekriem aan te trekken. In plaats van te mikken op groei, gaat de aandacht de onderneming meer uit naar winstgevendheid. Het bedrijf snijdt om die reden in de kosten en verkoopt een deel van zijn vliegtuigen. De totale vloot van Norwegian bestaat momenteel uit circa 160 kisten. Al met al wil Norwegian 2 miljard kroon aan kosten besparen. Daarvan is na de eerste helft van dit jaar circa 1 miljard kroon aan kostenreductie gerealiseerd.
voda
0
Recordomzet Delta Air Lines

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft in het tweede kwartaal van 2019 een recordomzet behaald en verhoogt de winstverwachting voor heel het jaar. Dit maakte de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij donderdagmiddag bekend.

De aangepaste operationele omzet steeg in de periode met circa 1 miljard dollar of 8,7 procent op jaarbasis tot 12,5 miljard dollar. Niet eerder behaalde Delta Air Lines zo'n hoge omzet. De stijging was deels te danken aan de toegenomen opbrengst uit eersteklas tickets en loyaliteitsprogramma's.

De omzet uit vrachtvervoer daalde in het tweede kwartaal wel, met 17 procent, onder andere door lagere volumes.

De aangepaste nettowinst verbeterde van 1,24 miljard naar 1,53 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel van 2,35 dollar, lag ruim boven de 2,26 dollar per aandeel waar de markt op rekende.

Derde kwartaal

In het derde kwartaal rekent Delta Air Lines op een solide groei en margestijging. De luchtvaartmaatschappij mikt op een winst per aandeel van tussen de 2,10 en 2,40 dollar en een aangepaste omzetgroei per beschikbare stoelkilometer (RASM) van 1,5 tot 3,5 procent.

Outlook 2019 omhoog

Delta Air Lines verhoogde donderdag de outlook voor heel 2019. Werd eerder nog gesproken van een verwachte winst per aandeel van 6,00 tot 7,00 dollar, inmiddels rekent de luchtvaartmaatschappij nu op 6,75 tot 7,25 dollar.

Het aandeel Delta Air Lines noteerde in de voorbeurshandel ruim 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Duizend banen weg bij redding Alitalia'

Gepubliceerd op 12 jul 2019 om 08:46 | Views: 379

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Bij Alitalia gaan mogelijk duizend banen verloren als onderdeel van het reddingsplan voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij. Daarbij wordt vooral gesneden in het grond- en kantoorpersoneel. Dat staat in een reddingsplan dat de Italiaanse krant La Repubblica heeft ingezien.

Alitalia moet volgens de uitgelekte plannen de concurrentie aangaan met budgetvliegers. Daarvoor zou de vliegmaatschappij tot nog toe ongebruikte start- en landingsrechten op de luchthaven Milaan-Linate moeten gebruiken. Daarnaast wordt Rome vaker als knooppunt gebruikt voor vluchten van en naar Oost-Europa.

De Italiaanse regering is al lange tijd bezig investeerders te vinden die, samen met het staatsspoorbedrijf Ferrovie dello Stato, het bankroete Alitalia overeind willen houden. Het Amerikaanse Delta Airlines heeft al toegezegd voor maximaal 15 procent in te willen stappen, maar daarnaast is nog een derde aandeelhouder nodig. Deze week kwam tolwegexploitant Atlantia, met de familie Benetton als belangrijkste aandeelhouder, in beeld als geïnteresseerde partij.
voda
0
Lufthansa: geen 'Greta-effect' op luchtvaart

Gepubliceerd op 14 jul 2019 om 10:41 | Views: 1.288

ZÜRICH (AFN) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht dit jaar 4 procent meer passagiers dan vorig jaar. Volgens Lufthansa-baas Carsten Spohr is er geen sprake van dat de klimaatacties van de Zweedse activiste Greta Thunberg de luchtvaart beperken.

"We zien geen terughoudendheid, zelfs het tegenovergestelde", zei Spohr in een interview met de Neue Zürcher Zeitung. "De discussie over de klimaatverandering leidt niet tot terughoudendheid. Mensen willen vliegen."

Volgens Spohr wordt de reputatie van de luchtvaart verpest door prijsvechters die voor een appel en een ei tickets aanbieden. "Zij maken onze sector tot mikpunt van kritiek en verstoppen het luchtruim, omdat een kunstmatige vraag wordt gestimuleerd die niet zou bestaan als er realistische prijzen zouden bestaan."
voda
0
Ryanair: problemen met 737 MAX drukken groei

Gepubliceerd op 16 jul 2019 om 08:28 | Views: 0

Air France-KLM 15 jul
8,76 0,00 (0,00%)

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair groeit komende winter en in de zomer van 2020 waarschijnlijk minder hard dan gehoopt. De van oorsprong Ierse luchtvaartmaatschappij wijt dat aan de problemen met de Boeing 737 MAX. De prijsvechter verwacht wel dat nog dit jaar weer met de toestellen kan worden gevlogen.

De 737 MAX wordt wereldwijd aan de grond gehouden na twee dodelijke vliegtuigongelukken met een toestel van dat type binnen vijf maanden. Boeing werkt aan een oplossing voor een probleem dat vermoedelijk heeft geleid tot beide crashes. Wanneer die oplossing er is moeten verschillende luchtvaartautoriteiten er nog hun zegje over doen.

Ryanair benadrukt dat het vertrouwen houdt in de 737 MAX. Verschillende andere maatschappijen keerden het toestel al in min of meerdere mate de rug toe. Zo werden al grote orders bij Boeing geannuleerd en werd in plaats van de 737 MAX gekozen voor vliegtuigen van concurrent Airbus.
voda
0
'Tragere groei Ryanair goed nieuws voor KLM'

Gepubliceerd op 16 jul 2019 om 12:27 | Views: 0

Air France-KLM 12:12
9,01 +0,25 (+2,81%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat budgetvlieger Ryanair komende winter en in de zomer van 2020 minder hard groeit dan verwacht, is goed nieuws voor andere luchtvaartconcerns waaronder Air France-KLM. Dat zegt een kenner bij marktonderzoeksbureau Redburn.

Als Ryanair langzamer groeit zijn er minder stoelen beschikbaar voor potentiële passagiers, wat de ticketprijs waarschijnlijk doet stijgen, stelt de analist. EasyJet wint daar het meeste bij als een directe concurrent van Ryanair. Maar ook Air France-KLM, Lufthansa en IAG plukken straks waarschijnlijk de vruchten in het goedkopere segment van hun vliegticketaanbod, concludeert de marktvorser.

Het aandeel Air France-KLM stond omstreeks 12.15 uur 2,9 procent hoger op 9,02 euro. Daarmee was het luchtvaartconcern de sterkste stijger in de MidKap.
voda
0
Hogere omzet EasyJet door meer passagiers

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 08:49 | Views: 523

Air France-KLM 11:13
8,79 -0,07 (-0,77%)

easyJet 11:13
1.070,50 +36,00 (+3,48%)

LONDEN (AFN) - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer passagiers vervoerd. Het Britse bedrijf zag de omzet dan ook stijgen.

In de maanden april tot en met juni vervoerde easyJet ruim 26 miljoen passagiers, 2 miljoen meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet groeide met meer dan 11 procent, waarbij ook de omzet per stoel toenam. Dat had easyJet onder meer te danken aan meer focus op het verkopen van tickets en goede resultaten tijdens de Paasdagen. De kosten per stoel namen juist af.

EasyJet benoemde verder Peter Bellew tot operationeel directeur. Hij werkte de afgelopen anderhalf jaar in dezelfde functie bij Ryanair. Eerder was hij onder meer topman van Malaysian Airlines. Volgens topman Johan Lundgren heeft Bellew "exceptionele ervaring" en heeft easyJet met hem "de beste persoon voor deze functie aan weten te trekken".

Voor de tweede helft van het jaar denkt easyJet een brutowinst van tussen de 400 miljoen en 440 miljoen pond te behalen. Het aandeel easyJet ging in Londen in de eerste 25 minuten van de handelsdag 3,5 procent omhoog tot 10,68 pond.
voda
0
Eerste staking in 40 jaar bij British Airways

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 19:14 | Views: 99

Air France-KLM 17:35
9,04 +0,28 (+3,17%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Vakbondsleden hebben maandag ingestemd met de eerste pilotenstaking bij British Airways in veertig jaar. De Britse luchtvaartmaatschappij probeert dinsdag nog een stokje te steken voor de staking tijdens de drukke zomerperiode, die veel reizigers zou duperen.

Wanneer de acties plaats moeten vinden is nog niet besloten. Daar wordt pas de knoop over doorgehakt na afloop van de rechtszaak. De pilotenbond BAP zegt overigens ook nog open te staan voor toenadering door British Airways, onderdeel van de beursgenoteerde luchtvaartgroep IAG die ook eigenaar is van onder meer Iberia en Vueling.

De piloten eisen een loonsverhoging. Verder willen ze nieuwe afspraken maken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. De vliegers wijzen erop dat ze tijdens de financiële crisis hebben ingestemd met loonverlagingen om de maatschappij overeind te houden, maar de crisis is al lang en breed voorbij.
2.056 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 99 100 101 102 103 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 17:35
Koers 4,063
Verschil -0,249 (-5,77%)
Hoog 4,291
Laag 4,050
Volume 5.408.982
Volume gemiddeld 5.927.055
Volume gisteren 5.366.360