Sectornieuws

2.004 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Lagere ticketprijzen drukken winst Ryanair

Gepubliceerd op 29 jul 2019 om 07:42 | Views: 0

DUBLIN (AFN) - Prijsvechter Ryanair heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst behaald vergeleken met een jaar geleden. De budgetvlieger wijt dat aan lagere ticketprijzen en hogere brandstof- en personeelskosten. Volgens topman Michael O’Leary houdt de neerwaartse druk op de ticketprijzen in het lopende kwartaal nog aan.

De prijsvechter voelde naar eigen zeggen druk om aan de ticketprijzen in Duitsland te sleutelen om concurrerend te blijven. Bij branchegenoot Air Berlin, die recent overgenomen is door Lufthansa, gingen namelijk tegen zeer lage prijzen tickets weg. Ook in het Verenigd Koninkrijk stond de prijs per ticket onder druk omdat Britten minder geld over hebben voor reizen vanwege de aankomende brexit.

Dit alles leidde ertoe dat de winst in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar daalde tot 243 miljoen euro. In de vergelijkbare periode vorig jaar ging het nog om 309 miljoen euro. Ryanair vervoerde wel flink meer passagiers. Het aantal steeg met 11 procent naar bijna 42 miljoen. De opbrengsten gingen eveneens met 11 procent omhoog, tot meer dan 2,3 miljard euro.
torro
0

Focus op boekingen en omzetontwikkeling.
(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal van 2019 de resultaten zien aantrekken, met uitzondering van de operationele winst die een pas op de plaats zal maken. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de luchtvaartmaatschappij publiceerde, waaraan twintig analisten bijdroegen.
Volgens de analisten boekte Air France-KLM afgelopen kwartaal een omzet van 6.971 miljoen euro met een operationele winst van 342 miljoen euro. Het nettoresultaat wordt gemiddeld geschat op 176 miljoen euro.
Een jaar eerder, in het tweede kwartaal van 2018, boekte Air France-KLM een omzet van 6.625 miljoen euro. Dit resulteerde in een operationele winst van 345 miljoen euro en een nettowinst van 109 miljoen euro. Stakingen drukten toen op de resultaten.
Analisten van Bernstein kijken vooral uit naar de ontwikkeling van de opbrengsten per stoel in het piekseizoen. Ondanks diverse waarschuwingen vanuit de sector dit jaar, merkten de marktvorsers op dat het aandeel Air France-KLM er dit jaar sterk bij ligt. "Nu de piek in het zomerseizoen nadert, zijn we benieuwd hoe het aantal boekingen en de opbrengsten zich ontwikkelen", aldus de analisten. Volgens hen is het beeld voor de korteafstandsvluchten goed en blijven de opbrengsten in de internationale markten vermoedelijk positief.
Credit Suisse merkte op dat Air France-KLM moeite heeft om de marges omhoog te krijgen, ondanks dat de luchtvaarder in het afgelopen decennium heeft geprobeerd de structuur van zijn kostenbasis te veranderen. "Tegen de huidige brandstofprijzen, zal Air France-KLM de omzet per stoel moeten zien groeien in 2020 om het winstniveau op peil te houden", aldus analisten van Credit Suisse. De marktvorsers verwachten niet dat dit zal gebeuren, gezien de marktontwikkelingen steeds onzekerder worden. Credit Suisse heeft een Neutraal advies op Air France-KLM met een koersdoel van 9,49 euro.
Outlook
Air France-KLM stelde bij publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal dat de kosten per unit dit jaar afnemen, vermoedelijk met 0 tot 1,0 procent, gerekend tegen constante wisselkoersen.
Volgens Bernstein zal Air France-KLM dit jaar kampen met stijgende brandstofkosten in combinatie met oplopende personeelskosten. Bernstein hanteert een Underperform advies met een koersdoel van 7,00 euro.
Air France-KLM opent woensdag voorbeurs de boeken over het tweede kwartaal. Het aandeel koerste maandagochtend 0,3 procent hoger op 8,91 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
voda
0
Lufthansa waarschuwt weer voor tegenwind

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 08:01 | Views: 0

Air France-KLM 29 jul
8,89 0,00 (0,00%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 29 jul
15,18 +0,08 (+0,50%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Lufthansa waarschuwt dat zijn resultaten in de tweede helft van het jaar verder kunnen verslechteren. De Duitse luchtvaartreus sloot de eerste zes maanden al af met rode cijfers, mede door druk op ticketprijzen als gevolg van felle concurrentie op de Europese markt.

De vliegmaatschappij spreekt van overcapaciteit in Europa, doordat prijsvechters in rap tempo uitbreiden. Dat drukt ook de prijzen die Lufthansa kan rekenen, terwijl brandstof duurder is geworden. Hoewel het bedrijf zijn vooruitzichten voor heel het jaar handhaaft, klinkt wel de waarschuwing dat de markt verder kan verslechteren. Lufthansa is al een tijd bezig zijn eigen budgetdochter Eurowings om te vormen, zodat dit bedrijfsonderdeel weer winstgevend wordt.

Lufthansa behaalde in het eerste halfjaar een omzet van 17,5 miljard euro, een stijging van 3 procent ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst (ebit) daalde in dezelfde periode met 60 procent tot 417 miljoen euro. Onder de streep resteerde een verlies van van 116 miljoen euro, tegenover een winst van 713 miljoen euro een jaar eerder.
voda
0
Weg vrij voor staking British Airways

Gepubliceerd op 31 jul 2019 om 12:47 | Views: 0

Air France-KLM 12:35
9,33 +0,64 (+7,34%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Een aangekondigde historische pilotenstaking bij British Airways kan doorgaan. Een Britse rechter weigerde woensdag een stokje te steken voor de werkonderbreking. De luchtvaartmaatschappij had daar om gevraagd omdat een staking in de drukke zomerperiode veel reizigers zou duperen.

Vakbondsleden stemden vorige week in met de eerste pilotenstaking bij British Airways in veertig jaar. Wanneer de acties plaats moeten vinden, is nog niet besloten. Pilotenbond BAP liet na de uitspraak van de rechter weten nog steeds te hopen er met gesprekken uit te komen met British Airways, onderdeel van de beursgenoteerde luchtvaartgroep IAG die ook eigenaar is van onder meer Iberia en Vueling.

De piloten eisen een loonsverhoging. Verder willen ze nieuwe afspraken maken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. De vliegers wijzen erop dat ze tijdens de financiële crisis hebben ingestemd met loonverlagingen om de maatschappij overeind te houden, maar de crisis is al lang en breed voorbij.
voda
0
Honderden banen op de tocht bij Ryanair

Gepubliceerd op 31 jul 2019 om 13:56 | Views: 39

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Bij prijsvechter Ryanair staan honderden banen op de tocht. De Ierse maatschappij ziet uitbreidingsplannen in de war geschopt worden door onder meer brexitperikelen en de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die wereldwijd om veiligheidsredenen aan de grond worden gehouden.

Topman Michael O'Leary zei in een videoboodschap dat de maatschappij momenteel een overschot heeft van 500 piloten en 400 cabinemedewerkers. Verder meldde O'Leary dat het bedrijf naar verwachting volgende zomer nog eens 600 personeelsleden minder nodig heeft. Volgens de topman wordt geprobeerd het aantal gedwongen ontslagen te beperken.

Ryanair had eerder al gewaarschuwd voor eventuele ingrepen als gevolg van de brexit en de MAX-problemen die ook de vlootvernieuwing bij Ryanair in de weg zitten. Mogelijk sluit het bedrijf enkele bases in Europa of gaat deze inkrimpen.
voda
0
Ryanair haalt bakzeil bij ACM om Schiphol

Gepubliceerd op 2 aug 2019 om 09:53 | Views: 116

Air France-KLM 09:49
9,68 -0,09 (-0,92%)

AMSTERDAM (AFN) - Op luchthaven Schiphol is geen sprake van een voorkeurspositie voor KLM als het gaat om de verdeling van start- en landingsrechten. Een klacht van prijsvechter Ryanair over de vermeende overtreding van de mededingingswet door KLM en de luchthaven werd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na eigen onderzoek afgewezen.

Ryanair stelde onder meer dat de maximumcapaciteit van 500.000 vliegbewegingen per jaar mede is ingegeven om de positie van KLM te verdedigen. Daarbij zou KLM als grootste klant van Schiphol met de huidige geldende regels de groei van andere maatschappijen belemmeren. Ook omdat bij de verdeling van slots rekening wordt gehouden met historische rechten, wat vooral voor KLM gunstig uitpakt, betoogde de Ierse prijsvechter.

De ACM ging na overleg met betrokken partijen en de slotcoördinator, die over de verdeling van de start- en landingsrechten gaat, niet mee in de klacht van Ryanair. De toezichthouder wees het handhavingsverzoek af.
voda
0
Passagiersvervoer Ryanair stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in juli op jaarbasis meer passagiers vervoerd. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend.

Ryanair vervoerde vorige maand 14,2 miljoen passagiers. Dat was 8 procent meer dan in dezelfde maand in 2018.

De Oostenrijkse budgetmaatschappij Lauda, die in handen is van Ryanair, zag het passagiersvervoer in juli uitkomen op 0,6 miljoen. Dat was een stijging van 20 procent op jaarbasis.

Hiermee kwam het passagiersvervoer voor de totale luchtvaartgroep uit op 14,8 miljoen, een stijging van 9 procent ten opzichte van juli 2018.

Over de afgelopen 12 maanden steeg het aantal passagiers met 10 procent naar 148,2 miljoen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Halfjaarwinst voor Cathay Pacific

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 07:07 | Views: 65

Air France-KLM 06 aug
10,18 0,00 (0,00%)

SINGAPORE (AFN/RTR) - Cathay Pacific Airways heeft in de eerste helft van 2019 een winst in de boeken gezet. Het is voor het eerst sinds 2016 dat het luchtvaartconcern in de eerste zesmaandsperiode van het jaar zwarte cijfers weet te schrijven.

Cathay zette een winst van ruim 1,4 miljard Hongkong dollar in de boeken, omgerekend circa 153 miljoen euro. In de eerste helft van vorig jaar stond er nog een verlies van 263 miljoen Hongkong dollar in de boeken. De omzet dikte met 0,9 procent aan tot 53,6 miljard Hongkong dollar.

Wel waarschuwde Cathay dat onder meer de effecten van handelsspanningen en onrust in Hongkong het bedrijf in de tweede helft van het jaar parten kunnen spelen.
voda
0
British Airways kampt met IT-storing

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 11:03 | Views: 0

Air France-KLM 10:46
10,31 +0,14 (+1,33%)

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways kampt woensdag met een IT-storing. Daardoor kunnen sommige vluchten van verschillende luchthavens in Londen niet vertrekken. Het betreft volgens de maatschappij vooral korte vluchten.

De luchtvaartmaatschappij, onderdeel van moederbedrijf IAG, zegt in een verklaring zo snel als mogelijk naar een oplossing voor de problemen met het systeem te zoeken. Naast de annulering van vluchten is er ook sprake van vertragingen.

De maatschappij geeft gedupeerde klanten de mogelijkheid om vluchten om te boeken.
voda
0
Daling luchtvrachtvervoer houdt aan

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 12:03 | Views: 180

Air France-KLM 12:13
10,40 +0,23 (+2,21%)

GENÈVE (AFN) - De luchtvrachtsector blijft kampen met een mindere vraag. Brancheorganisatie IATA maakte bekend dat in juni wederom sprake was van een daling van volumes en daarmee de achtste opeenvolgende maand van krimp. De wereldwijde vraag naar goederenvervoer door de lucht zakte in juni op jaarbasis met 4,8 procent.

Luchtvaartbedrijven hadden op vrijwel alle continenten te maken met verminderde vraag naar goederenvervoerdiensten. Daardoor is de vrachtruimte van vliegtuigen nog altijd voor meer dan de helft gevuld met lucht. In Afrika was er wel sprake van groei. Volgens IATA spelen de oplopende handelsspanningen en toenemend protectionisme een rol in de daling. Daarbovenop kampt de sector met een tragere economische groei wereldwijd.

IATA-topman Alexandre de Juniac benadrukte in een toelichting dat een handelsoorlog geen winnaars kenners. Hij wees op het belang van open grenzen voor de handel, waarmee onder meer duurzame welvaartsgroei kan worden gerealiseerd. "Dat is waar politieke leiders zich op moeten concentreren", zo verklaarde hij.
voda
0
Spaans personeel Ryanair gaat staken

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 18:25 | Views: 331

Air France-KLM 17:36
10,44 +0,27 (+2,60%)

DUBLIN (AFN) - Spaans cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat in september staken. De werknemers van de Ierse prijsvechter protesteren daarmee tegen de sluiting van twee bases op de Canarische eilanden. Mogelijk gaat ook nog een basis in de Catalaanse stad Girona dicht.

De bases op de Canarische eilanden sluiten begin volgend jaar de deuren. Vakbond SITCPLA heeft nog geen specifieke data aangekondigd voor de staking.

Ryanair had eind vorige maand al aangekondigd dat het bedrijf mogelijk Europese bases zou sluiten. De budgetmaatschappij ziet zijn uitbreidingsplannen in de war geschopt door brexitperikelen en de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die om veiligheidsredenen wereldwijd al maanden aan de grond moeten blijven. Volgens het bedrijf heeft het daardoor een overschot van 500 piloten en 400 cabinemedewerkers.
voda
0
Vraag naar vliegreizen stijgt wereldwijd

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 10:53 | Views: 52

Air France-KLM 10:48
10,54 +0,10 (+0,91%)

GENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in juni met 5 procent toegenomen op jaarbasis, na een herziene stijging met 4,7 procent in mei. Dat meldde luchtvaartassociatie IATA. Vliegtuigen wereldwijd zaten gemiddeld voor 84,4 procent vol. Volgens IATA betekende dat de hoogte bezettingsgraad voor de maand juni ooit.

Topman Alexandre de Juniac van IATA spreekt van een aanhoudende solide vraag naar vliegtickets, al was de juni-groei minder sterk in vergelijking met een jaar eerder. Hij noemt de aanhoudende handelsspanningen tussen China en de VS als één van de oorzaken van de groeivertraging. Daarnaast is er in veel regio's sprake van economisch onzekere tijden, wat de vraag naar tickets tempert.

Cijfers over de bezettingsgraad wijzen er volgens IATA op dat luchtvaartmaatschappijen er alles aan doen om zo effectief mogelijk te opereren.
voda
0
Ook Ierse piloten Ryanair kiezen voor staking

Gepubliceerd op 9 aug 2019 om 14:18 | Views: 39

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - De stakingsperikelen stapelen zich op bij Ryanair. Na Britse piloten en Spaanse cabinepersoneel hebben nu ook de Ierse piloten die direct bij de Ierse luchtvaartmaatschappij in dienst zijn besloten het werk neer te leggen. Als Ryanair niet uiterlijk maandag op hun eisen ingaat, wordt die staking officieel aangekondigd.

Van de Ierse piloten in vaste dienst stemde 94 procent voor het voeren van actie, liet de Ierse pilotenvakbond weten. Wanneer er eventueel gestaakt wordt, is nog niet bekend. De bond moet een staking minimaal een week van tevoren aankondigen.

Eerder deze week maakten ook Britse Ryanair-piloten bekend te gaan staken omdat ze na anderhalf jaar praten nog altijd geen loonbod hebben gekregen van de Ierse prijsvechter. Zij gaan twee dagen in augustus staken en leggen ook in september drie dagen het werk neer. Ryanair vond dat de Britse pilotenvakbond die de staking aankondigde daar "geen mandaat" voor heeft omdat die een minderheid van de Britse piloten vertegenwoordigt.

Het Spaanse cabinepersoneel staakt in september uit protest tegen de voorgenomen sluiting van twee bases op de Canarische eilanden. Ook zij hebben nog geen data gekozen.
voda
0
Demonstraties zetten Cathay Pacific klem

Gepubliceerd op 12 aug 2019 om 12:41 | Views: 255

HONGKONG (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific is flink getroffen door nieuwe demonstraties op de Hongkongse luchthaven Chek Lap Kok. Vrijwel alle vluchten van en naar het vliegveld werden in de loop van de middag geschrapt. Het aandeel Cathay zakte maandag op de beurs van Hongkong naar de laagste stand sinds juni 2009 uit.

Cathay heeft al maanden last van de aanhoudende demonstraties. China richtte zijn pijlen op de Hongkongse luchtvaartmaatschappij nadat onder meer een piloot van de vliegmaatschappij was aangehouden tijdens een demonstratie. Ook spraken werknemersverenigingen hun steun uit voor de protesten.

China wilde daarop inzage van Cathay in welke personeelsleden er naar het vasteland van China vliegen. Ook wilde Peking dat protesterende Cathay-medewerkers aangepakt zouden worden. De Hongkongse maatschappij zei eerst nog dat het niets te zeggen had over de politieke meningen van zijn personeel, maar bond enkele dagen later al in.
voda
0
Ryanair naar Hoge Raad om claims

Gepubliceerd op 14 aug 2019 om 15:12 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair stapt naar de Hoge Raad. De Ierse prijsvechter gaat in cassatie tegen een eerder uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant. Daarin werd het bedrijf gesommeerd om een drietal reizigers een vergoeding te betalen van ieder 400 euro wegens vertragingen en annuleringen tijdens de pilotenstaking vorig jaar.

De zaak bij de Hoge Raad is volgens de advocaat van Ryanair de enige mogelijkheid om in verweer te gaan tegen dat vonnis. Het bedrag van 400 euro valt lager uit dan de drempel waartegen beroep bij het gerechtshof kan worden ingesteld. Ryanair blijft er bij dat er sprake was van overmacht. De rechter oordeelde dat een staking niet onvermijdelijk was, omdat Ryanair daar wel degelijk invloed op kon uitoefenen.

Claimorganisatie Aviclaim, die de gedupeerde reizigers bijstaat, benadrukt dat Ryanair in eerdere zaken waarbij wel beroep kon worden aangetekend, bakzeil haalde. Het Europese Hof heeft volgens de organisatie in het verleden al uitgesproken dat een staking van het eigen personeel niet onder buitengewone omstandigheden valt.
voda
0
Topman Cathay stapt op na protesten Hongkong

Gepubliceerd op 16 aug 2019 om 11:50 | Views: 78

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De topman van Cathay Pacific, Rupert Hogg, stapt op als hoogste baas van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij. Hij neemt daarmee verantwoordelijkheid "voor recente gebeurtenissen", laat hij in een verklaring weten. Cathay is in een lastige positie terechtgekomen door aanhoudende protesten in Hongkong

Demonstranten in Hongkong ageren al weken tegen politieke invloed van Peking op de autonome regio. Werknemersverenigingen bij de luchtvaartmaatschappij steunen de acties. Bij protesten werd bovendien een piloot van Cathay opgepakt.

Peking wil dat Cathay optreedt tegen zijn protesterende werknemers. Ook eist de Volksrepubliek inzage in welke personeelsleden er naar het vasteland van China vliegen. Chinese staatsbedrijven zijn vorige week een boycot begonnen tegen Cathay.
voda
0
Frans Transavia verwacht geringe impact actie

Gepubliceerd op 16 aug 2019 om 17:13 | Views: 0

Air France-KLM 16:58
10,19 +0,26 (+2,65%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse tak van prijsvechter Transavia houdt er rekening mee dat 97 procent van de vluchten zaterdag volgens schema zal vliegen, ondanks acties door een deel van het cabinepersoneel. Dat meldde een woordvoerder van de onderneming. Op vrijdag werd 95 procent van de vluchten volgens schema uitgevoerd.

De Franse cabinevakbond CGT riep het personeel eerder op van vrijdag tot en met zondag het werk neer te leggen in de roep om betere arbeidsvoorwaarden. CGT vertegenwoordigt een relatief klein deel van het Franse cabinepersoneel.

Transavia is onderdeel van Air France-KLM en bestaat uit een Nederlandse en een Franse tak. Transavia Frankrijk vliegt naar diverse bestemmingen in Noord-Afrika en Europa, waaronder Schiphol.
voda
0
Lufthansa-baas wil tragere groei luchtvaart

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 10:33 | Views: 0

Air France-KLM 10:26
10,48 +0,02 (+0,14%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 19 aug
13,48 +0,28 (+2,12%)

FRANKFURT (AFN/DPA) - Ligt het aan Lufthansa dan wordt in de luchtvaartsector ingezet op langzame kwalitatieve groei in plaats van blinde kwantitatieve groei. Dat zei topman Carsten Spohr van de Duitse luchtvaartonderneming.

Spohr heeft onder meer kritiek op de prijzenoorlog in de sector, zonder daarbij namen van prijsstunters te benoemen. De luchtvaartreus kampt deze zomer onder meer met stevige concurrentie op de Duitse en Oostenrijkse markt voor korteafstandsvluchten. Volgens de Duitser is Lufthansa evenwel in staat om zijn positie op de thuismarkt te verdedigen.

Spohr bekritiseert niet alleen de lage ticketprijzen. Hij wijst er ook op dat goedkope tickets de sector kwetsbaar maken voor kritiek. Daardoor wordt volgens hem voorbijgegaan aan de vele duurzame initiatieven die in de sector worden genomen. Hij zei verder onder meer dat luchtvaartbelasting moet worden gebruikt voor onderzoeksprojecten die ten goede komen aan de luchtvaart.
voda
0
Brandstofkosten drukken resultaat Qantas

Gepubliceerd op 22 aug 2019 om 06:59 | Views: 226


Air France-KLM 21 aug
10,44 0,00 (0,00%)

SYDNEY (AFN/RTR) - Het Australische luchtvaartconcern Qantas heeft de winst het afgelopen boekjaar zien dalen. Dat kwam onder meer door hogere brandstofkosten en een zwakke Australische dollar. Ook stelden de prestaties op de binnenlandse markt teleur.

Qantas zette in het boekjaar dat eind juni eindigde een onderliggende winst voor belasting in de boeken van 1,3 miljard Australische dollar, omgerekend bijna 796 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 1,6 miljard Australische dollar. De omzet van Qantas, dat bijna 100 jaar oud is, dikte met 5 procent aan tot ongeveer 18 miljard Australische dollar.

De winst op de binnenlandse markt, de belangrijkste voor Qantas, daalde met 3,3 procent. Internationaal deed de onderneming betere zaken. Qantas kondigde verder een aandeleninkoopprogramma aan.
voda
0
Geen uitval door Britse staking Ryanair

Gepubliceerd op 22 aug 2019 om 14:50 | Views: 0

Air France-KLM 14:34
10,31 -0,13 (-1,20%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De staking van Britse piloten bij Ryanair heeft donderdag nog niet geleid tot uitval van vluchten. Er waren wel enkele vertragingen, maar dat had volgens de Ierse budgetvliegmaatschappij niet te maken met de acties.

Ryanair maakt zich op voor het drukste weekend van het jaar, en probeerde mede om die reden woensdag via de rechter de acties van pilotenbond BALPA op donderdag en vrijdag te voorkomen. Waar een rechter in Ierland wel acties in dat land verbood, kreeg Ryanair in het Verenigd Koninkrijk nul op het rekest.

Vrijdag staan in het Verenigd Koninkrijk bij Ryanair 1700 vluchten gepland met in totaal 259.000 passagiers. Het is extra druk, omdat veel Britten maandag een vrije dag hebben. Ryanair liet woensdag al weten ernaar te streven alle vluchten door te laten gaan. BALPA vertegenwoordigt een minderheid van de Britse Ryanair-piloten.
2.004 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mrt 2020 14:47
Koers 5,114
Verschil +0,309 (+6,43%)
Hoog 5,290
Laag 4,960
Volume 2.352.440
Volume gemiddeld 6.405.582
Volume gisteren 2.618.129