Sectornieuws

2.003 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Nieuw winstalarm Cathay Pacific om protesten

Gepubliceerd op 13 nov 2019 om 10:24 | Views: 337

Air France-KLM 10:57
10,03 -0,27 (-2,62%)

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Cathay Pacific Airways heeft een nieuwe winstwaarschuwing gegeven. De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong heeft veel last van de aanhoudende protesten in haar thuismarkt.

Het bedrijf denkt nu dat de winst in de tweede helft van dit jaar aanzienlijk lager uit zal vallen dan in de eerste jaarhelft. Vorige maand waarschuwde Cathay nog dat de winst lager zou uitpakken, maar nu is de onderneming dus nog somberder geworden. De vooruitzichten blijven uitdagend en onzeker, aldus het luchtvaartconcern.

Het aantal passagiers nam in oktober met 7,1 procent af. Vanwege de protesten tegen de grotere Chinese bemoeienis mijden veel reizigers Hongkong.
voda
0
Faillissementen dwarsbomen groei luchthavens

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 10:59 | Views: 0

Air France-KLM 10:42
10,40 +0,08 (+0,78%)

BRUSSEL (AFN) - Europese luchthavens kampten in september met het wegvallen van een aantal maatschappijen zoals Thomas Cook en Aigle Azur. De passagiersstroom op de vliegvelden groeide volgens cijfers van ACI Europe op jaarbasis nog wel met 2,2 procent, maar dat betekende de zwakste groei in zes jaar tijd.

ACI Europe stelt dat naast Thomas Cook en Aigle Azur het in de maand september ook einde oefening was voor XL Airways en Adria Airways. Dit zorgde met name op de luchthavens van Ljubljana, Parijs-Orly en Fuerteventura voor fors minder passagiers. Op IJsland werkte het eerdere faillissement van WOW nog door in de passagierscijfers.

In het derde kwartaal was op de Europese luchthavens sprake van een stijging van het aantal passagiers met 2,6 procent. Dat was in de eerste jaarhelft 4,3 procent. Verder blijft de situatie op de markt voor luchtvracht netelig. Voor de elfde maand op rij was daar sprake van een daling.

Volgens ACI Europe blijven marktomstandigheden uitdagend gelet ook op handelsspanningen en afzwakkende groei van de wereldeconomie. Dat Boeing-toestellen van het type 737 MAX nog altijd om veiligheidsredenen aan de grond worden gehouden, helpt ook niet mee.
voda
0
KLM-medewerker Dirco (52) houdt zo van zijn baan dat hij een enorme Schiphol-tattoo liet zetten

Sommige werknemers hebben ontzettend veel hart voor de zaak. Ook KLM-techneut Dirco Wit (52). Dat blijkt wel uit de grote tatoeage van de luchtvaartmaatschappij die sinds kort op zijn rug prijkt. ,,Ik zei tegen een collega: als KLM 100 jaar wordt, zet ik KLM op mijn rug.’’

Sanne Wolters 14-11-19, 15:30

De 52-jarige machinevakman van KLM kwam op zijn zestiende bij het bedrijf binnen via de bedrijfsschool. Inmiddels werkt hij al 36 jaar op de afdeling motoronderhoud. Dirco Wit is zo trots op zijn baan dat hij ter ere van het 100-jarig bestaan van KLM een grote tatoeage op zijn rug liet zetten.

Wit liet de tatoeage in Thailand zetten in verschillende fases. Het echte plaatje is uiteindelijk iets groter uitgevallen dan Wit van tevoren had bedacht. ,,Het was toen wat kleiner dan het nu is. Maar de tatoeëerder vond een groter plaatje beter passen.”

Lees ook
Waarom geld (niet) gelukkig maakt
‘Gelukkige werknemers zien zichzelf als beter dan de rest’

Thailand
Op de tatoeage prijkt een Boeing 747-400 met het 100-logo op de romp. ,,Ik vind het gewoon een prachtvliegtuig, vooral door z’n vier motoren.” Het is een vliegtuig dat veel voor Wit betekent. Hij vloog er dertien jaar geleden drie keer per jaar mee naar Thailand voor de liefde. Inmiddels is hij met zijn Thaise schone getrouwd.

De Boeing 747-700 was het eerste onderdeel van het tatoeage-ontwerp van Wit, dat eerst werd geschetst. Daarna kwamen de gebouwen van Schiphol met de huidige verkeerstoren en de tweede kleinere toren erbij. In de lucht zweeft de oranje Boeing 777-300 ‘Orange Pride’, het vliegtuig dat speciaal voor de Olympische Spelen in Rio deels oranje werd geverfd.

De tatoeage van Dirco Wit met het eerste KLM-logo en zijn favoriete vliegtuig
De tatoeage van Dirco Wit met het eerste KLM-logo en zijn favoriete vliegtuig © Privé-archief
Hierna was Wit nog niet tevreden over het ontwerp. Dan nog maar een logo erbij. Dat werd het eerste logo van KLM uit 1919. Het geschetste eindresultaat liet hij vervolgens aan zijn vrouw zien. Vond zij het een goed idee als hij de tatoeage op zijn rug liet zetten? Hij kreeg haar goedkeuring. ,,Ik ben nog wat met Photoshop bezig geweest om de overgangen mooier te krijgen en toen was het ontwerp klaar.”

Fan van de luchtvaart en ben je benieuwd hoe een werkdag van een piloot eruitziet? Bekijk onderstaande video:
Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!

www.ad.nl/ad-werkt/klm-medewerker-dir...
Bijlage:
voda
0
Streep door vluchten tussen Luik en Maastricht

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 15:01 | Views: 571

MAASTRICHT (AFN/BELGA) - Er komt een einde aan de vrachtvluchten tussen Maastricht en Luik. Dat beloofde Qatar Airways na een gesprek met de Waalse minister, Jean-Luc Crucke.

Qatar Airways vliegt regulier met goederen van Doha naar Mexico, met een tussenstop in Luik. Sinds kort wordt ook geregeld een tussenlanding gemaakt in Maastricht, waar lading wordt afgeleverd voor een Nederlandse klant. De luchthavens liggen amper 38 kilometer van elkaar verwijderd.

Het is de bedoeling dat de ultrakorte verbinding wordt stopgezet zodra er een einde komt aan het lopende contract. Dat heeft betrekking op zes vluchten die Qatar Airlines verzorgt. Eerder klonk in de Tweede Kamer al kritiek op de korte vrachtvluchten.
voda
0
Vliegveld Weeze bij Nijmegen in financiële problemen

Vliegveld Weeze, gelegen net over de grens bij Nijmegen, verkeert in financiële problemen. Het aantal passagiers is dit jaar drastisch teruggelopen. De exploitant heeft steun gevraagd aan een regionaal fonds.

De voorgenomen verhoging van de vliegtaks in Duitsland zal de problemen van de luchthaven verergeren. Sluiting is vooralsnog niet aan de orde, zegt directeur Ludger van Bebber in een gesprek met De Gelderlander.

Dit jaar loopt het aantal reizigers dat gebruikmaakt van Weeze terug tot 1,3 miljoen, een daling van 25% ten opzichte van vorig jaar. Traditioneel maken ook veel reizigers uit Nederland gebruik van het voormalig Britse militaire vliegveld dat draait op vakantievluchten door prijsstunters.

Verhuizing Ryanair
Een gedeeltelijke verhuizing van Ryanair, de belangrijkste vliegmaatschappij op de luchthaven, naar Düsseldorf Airport betekende een klap voor de luchthaven. Weeze bleef wel thuisbasis van Ryanair, maar kreeg minder vliegtuigen te verwerken.
De Duitse luchthaven zegt op korte termijn twee miljoen overheidsgeld nodig te hebben. De exploitant heeft een miljoenensteun aangevraagd bij een regionaal fonds.
Volgens directeur Van Bebber kan het vliegveld het nog een jaar volhouden. ‘Maar als de hogere vliegtaks doorgaat en het aantal reizigers blijft teruglopen, dan gaat dat over twaalf maanden zeker onze financiële gezondheid raken.’
In april stelt Duitsland een hogere vliegtaks in. De belasting op een Europees ticket wordt verdubbeld naar €13. ‘Dat gaat ons hard raken’, zegt de luchthavendirecteur tegen de regionale krant. Duitsland hanteert al acht jaar een vliegtaks, die in 2020 zal worden verhoogd.

fd.nl/ondernemen/1324590/vliegveld-we...
voda
0
EasyJet compenseert CO2-uitstoot standaard

Gepubliceerd op 19 nov 2019 om 08:35 | Views: 134

Air France-KLM 18 nov
10,55 0,00 (0,00%)

easyJet 18 nov
1.276,50 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij easyJet gaat standaard de CO2-uitstoot van al zijn passagiers compenseren. De prijsvechter begint daar per direct mee. Ook steekt het Britse bedrijf samen met vliegtuigmaker Airbus geld in onderzoek naar hybride en elektrische vliegtuigen.

Verder gaat easyJet op andere manieren zijn eigen uitstoot verminderen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van het gebruik van duurzame energie voor zijn ondersteunende diensten. Ook kijkt het bedrijf bijvoorbeeld naar vliegtuigen die taxiën met een elektrische motor in plaats van op de straalmotoren.

EasyJet kwam met de aankondiging bij de presentatie van zijn jaarcijfers. In zijn eind september geëindigde gebroken boekjaar vervoerde de maatschappij 96,1 miljoen passagiers, 8,6 procent meer dan een jaar eerder. Tegelijkertijd steeg de capaciteit met 10,3 procent waardoor de bezettingsgraad terugliep.

De totale omzet steeg met 8,3 procent naar 6,4 miljard pond. Omgerekend is dat ongeveer 7,5 miljard euro. Onder de streep bleef daar 349 miljoen pond van over, tegen 358 miljoen vorig jaar.
voda
0
'Cao-akkoord British Airways en piloten'

Gepubliceerd op 22 nov 2019 om 19:50 | Views: 305

Air France-KLM 17:35
10,45 +0,23 (+2,20%)

LONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft een cao-akkoord bereikt met zijn piloten. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het conflict leidde eerder dit jaar tot de eerste pilotenstaking ooit bij British Airways.

De vliegers hadden al een aanbod gekregen om er de komende drie jaar in totaal 11,5 procent salaris bij te krijgen. Daar is nu een inflatiebeschermingsclausule aan toe gevoegd, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times. Daarnaast verbetert British Airways de roosters en werkomstandigheden en worden de vluchtbonussen aangepast.

De piloten legden in september 48 uur het werk neer. Daardoor moesten 1700 vluchten aan de grond blijven. Moederbedrijf International Airlines Group (IAG) van British Airways becijferde de kosten voor die staking op 137 miljoen euro.
voda
0
Turks Atlasglobal schrapt alle vluchten

Gepubliceerd op 27 nov 2019 om 07:29 | Views: 195

Air France-KLM 26 nov
10,87 0,00 (0,00%)

ISTANBUL (AFN) - De Turkse luchtvaartmaatschappij Atlasglobal heeft al zijn vluchten tot 21 december geschrapt. Die ingreep zou nodig zijn voor een "nieuwe fase" van een reorganisatie, zo maakte het bedrijf via social media bekend aan klanten.

Atlasglobal heeft onder andere een verbinding tussen Schiphol en Istanbul via codesharing met KLM, waardoor beide luchtvervoerders vluchten onder hun eigen vluchtnummer kunnen aanbieden. Informatie over omboekingen of terugbetalingen worden op 16 december bekendgemaakt. Tot die datum verkoopt Atlasglobal ook geen tickets.

Volgens Turkse media verkeert Atlasglobal in financiële moeilijkheden en is de maatregel nodig om de kasstroom te verbeteren. De vliegmaatschappij zou onder andere lijden onder sterke schommelingen van de Turkse lira in 2018 en de nasleep van terroristische aanslagen in Turkije in 2015 en 2016.
voda
0
'Opdeling kwakkelend Alitalia is optie'

Gepubliceerd op 27 nov 2019 om 09:13 | Views: 619

Air France-KLM 09:53
10,90 +0,04 (+0,32%)

ROME (AFN) - Bij de poging de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia van de ondergang te redden, is de opdeling van het bedrijf in drie onderdelen een optie. Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera, zonder te verduidelijken hoe concreet die plannen zijn.

Alitalia verkeert al tijden in financieel zwaar weer. Een reddingsplan, waarbij werd gezocht naar investeerders uit de luchtvaart en andere sectoren, liep keer op keer vertraging op waarna de regering met overbruggingsleningen bijsprong.

Bij een opdeling zou de luchtvaarttak apart komen te staan. Dit onderdeel zou het aantrekkelijkst zou zijn de voor potentiële overnamekandidaat Lufthansa. Daarnaast zouden de onderdelen voor vliegtuigonderhoud en afhandeling aan de grond kunnen worden gesplitst. In die plannen zouden 5000 werknemers van Alitalia worden ontslagen.
voda
0
'Piloten Transavia willen later met pensioen'

Piloten van Transavia stoppen liever later met werken dan nu de bedoeling is. Op dit moment is de pensioenleeftijd 58 jaar, de vliegers zouden dit willen verhogen naar 60. Dit zou blijken uit een petitie onder werknemers, aldus nieuwssite Luchtvaartnieuws.

Vliegers zouden hiervoor kiezen om financiële redenen: bij 58 jaar is het pensioen nog niet genoeg opgebouwd. Ook zeggen werknemers het werk nog te leuk vinden. De petitie is voorlopig ondertekend door 120 van de in totaal 600 werknemers. Het doel van de petitie is om zowel de werkgever als pilotenvakbond VNV te bewegen de pensioenleeftijd te verhogen.

Bij KLM speelde in het verleden een vergelijkbare wens. In 2012 vroeg een grote groep piloten om een verhoging van de pensioenleeftijd van destijds 56. Die is daarop bijgesteld naar 58 jaar.

De wens van piloten om langer door te werken werd destijds gezien als asociaal, omdat het ertoe kan leiden dat jonge piloten te lang moeten wachten op een vrije positie.

fd.nl/economie-politiek/1326165/pilot...
ff_relativeren
0
Boeing-romp zou bij stresstest bijna uit elkaar gescheurd zijn
- terwijl het officiele bericht meldde dat er alleen een deur uit de romp los kwam -

bron : www.tagesschau.de/wirtschaft/boeing-7... .
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 28 november 2019 19:14:


Boeing-romp zou bij stresstest bijna uit elkaar gescheurd zijn
- terwijl het officiele bericht meldde dat er alleen een deur uit de romp los kwam -

bron : www.tagesschau.de/wirtschaft/boeing-7... .


www.seattletimes.com/business/boeing-... .
voda
0
Lufthansa komt met nieuwe prijsvechter voor lange afstanden

Lufthansa LHA:€17,22+0,29% gaat de strategie met haar prijsvechter Eurowings omgooien. De Duitse luchtvaartmaatschappij is van plan haar goedkope vluchten voor de lange afstand volgend jaar onder een nieuw merk op de markt te brengen. Eurowings zou dan alleen nog in Europa actief blijven.

Dat meldt het Duitse Wirtschaftswoche vrijdag. Hoe de nieuwe maatschappij gaat heten, is nog niet bekend. Lufthansa voert sinds 2014 goedkope vliegreizen uit met dochter Eurowings. De budgetreizen naar verre bestemmingen zoals het Caraïbische gebied en de Verenigde Staten waren echter niet rendabel genoeg, stellen experts.

Traditioneel vliegen de budgetmaatschappijen op kortere routes binnen Europa, slechts een enkele maatschappij biedt laaggeprijsde reizen naar verre bestemmingen. Kosten kunnen makkelijker worden gedrukt op korte routes, bijvoorbeeld omdat het met een scherp vliegschema mogelijk is om met één toestel meerdere vluchten per dag te maken.

Comfort inleveren

Lufthansa denkt dat er ook op langere, intercontinentale vluchten nog steeds genoeg passagiers zijn te vinden die graag inleveren op comfort in ruil voor een scherpere prijs. Met een nieuwe maatschappij zouden de Duitsers ook willen mikken op verbeterde samenwerking met andere dochters, zoals Swiss en Austrian Airlines.

Ook een verbetering van het netwerk tussen de voor Lufthansa drie belangrijkste luchthavens in Duitsland — Frankfurt, München en Düsseldorf — zou kunnen zorgen voor een grotere passagiersstroom. Dat moet ertoe leiden dat Lufthansa-reizigers makkelijker en sneller kunnen overstappen op de goedkope langeafstandsvluchten van het nieuwe budgetmerk.

fd.nl/ondernemen/1326450/lufthansa-ko...
voda
0
Ontslag Martinair-piloten opnieuw getoetst

Gepubliceerd op 1 dec 2019 om 07:49 | Views: 1.281

Air France-KLM 29 nov
10,68 -0,22 (-2,02%)

DEN HAAG (AFN) - De rechter moet opnieuw oordelen over het ontslag van piloten van Martinair als onderdeel van de integratie van de maatschappij in KLM. Dat is het oordeel van de Hoge Raad. Die vernietigde een arrest van het gerechtshof van Amsterdam van mei 2018.

De uitspraak van kort voor het weekend is goed nieuws voor de ruim honderd vliegers van Martinair die door de kwestie hun baan kwijtraakten. Zij verzetten zich al jaren tegen de reorganisatie, maar vonden tot nu toe telkens nul op hun rekest.

Martinair moest inkrimpen omdat moederbedrijf Air France-KLM af wil van de jarenlange verliezen op het goederenvervoer. Het aantal pure vrachttoestellen werd sterk teruggebracht en daardoor werden de piloten boventallig.

Zij stapten naar de rechter om alsnog behoud van hun baan en arbeidsvoorwaarden af te dwingen. De vliegers meenden dat sprake was van een overgang van onderneming, waarbij zij dezelfde rechten hadden moeten krijgen als de KLM-piloten.

De Hoge Raad heeft nu geoordeeld dat de motivering van het gerechtshof in Amsterdam niet klopt. Het gerechtshof in Den Haag moet alles opnieuw beoordelen.
voda
0
Ryanair vervoert meer passagiers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ryanair Holdings PLC
13,725 0,00 0,00 % Irish Stock Exchange
Ryanair Holdings PLC (EUR)
13,91314 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in november op jaarbasis meer passagiers vervoerd. Dit bleek dinsdag uit vervoerscijfers van de Ierse prijsvechter.

Ryanair vervoerde afgelopen maand 11 miljoen passagiers, wat een stijging was van 6 procent op jaarbasis. In oktober werden echter nog 13,8 miljoen passagiers vervoerd.

De bezettingsgraad bleef in november stabiel op 96 procent, net als in de twee voorgaande maanden.

In de afgelopen 12 maanden werden inmiddels 151,6 miljoen passagiers vervoerd, tegenover 139,1 miljoen een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aanhoudende krimp mondiaal luchtvrachtvervoer

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale luchtvrachtvervoer is in oktober gekrompen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de internationale brancheorganisatie IATA.

Het luchtvrachtvervoer, gemeten naar tonnage en aantal kilometers, noteerde een daling van 3,5 procent op jaarbasis.

De capaciteit steeg in oktober op jaarbasis met 2,2 procent, waardoor de beladingsgraad afnam met 2,8 procentpunt naar 47,7 procent.

"Het piekseizoen zal teleurstellend starten", zei directeur Alexandre de Juniac van IATA in een toelichting. "Het is een erg moeilijk jaar geweest voor het luchtvrachtvervoer", vulde hij aan. Het jaar 2019 dreigt zelfs het slechtste jaar sinds de financiële crisis te worden.

Vrachtvervoerders in de meeste regio's kampten met krimp, met uitzondering van Afrika, waar groei werd gemeten van 12,6 procent. In Europa was de krimp 1,5 procent en in Noord-Amerika 2,4 procent. Latijns-Amerika kromp met 2,6 procent.

Azië en het Midden-Oosten zagen het luchtvrachtvervoer terugvallen met respectievelijk 5,3 en 6,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Easyjet en Just Eat in FTSE 100

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
easyJet PLC
£ 13,655 0,00 0,00 % London Stock Exchange
Just-Eat Holding PLC
£ 7,666 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen easyJet en Just Eat, waar Takeaway.com op jaagt, zijn opgenomen in de FTSE 100 index. Dit bevestigde FTSE Russell woensdagavond.

Zij nemen de plaats in van Hiscox en Fresnillo.

De wijzigingen zijn per het slot op vrijdag 20 december van kracht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Norwegian Air snijdt in capaciteit

Gepubliceerd op 5 dec 2019 om 09:13 | Views: 65

Air France-KLM 09:10
10,46 +0,01 (+0,05%)

OSLO OSLO (AFN/RTR) - Luchtvaartmaatschappij Norwegian Air heeft in november zijn capaciteit flink verlaagd, waarbij verlieslijdende routes werden geschrapt. De Noorse budgetmaatschappij hoopt zo de rode cijfers een halt toe te roepen.

De capaciteit ging met 27 procent omlaag. Norwegian nam meer passagiers aan boord bij toestellen op de resterende routes, met dus vollere vliegtuigen tot gevolg. Daardoor wordt het rendement opgekrikt. Norwegian vliegt op Europese routes maar ook naar New York. De maatschappij vliegt ook vanaf Schiphol.

Vorig jaar deed IAG, het moederconcern van onder meer British Airways, Iberia en Vueling, nog een poging om Norwegian over te nemen. Die avances werden afgewezen.
voda
0
Passagiersvervoer blijft groeien - IATA

(ABM FN-Dow Jones) Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in oktober opnieuw gestegen, hoewel iets minder hard dan in september. Dit meldde brancheorganisatie IATA donderdag.

CEO Alexandre de Juniac ziet de groei teruglopen, maar is blij dat er überhaupt nog sprake is van groei.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg in oktober met 3,4 procent ten opzichte een jaar eerder. In september was de groei nog 3,9 procent.

De ingezette capaciteit steeg met 2,2 procent en de bezettingsgraad nam met 0,9 procentpunt toe tot 82,0 procent.

In elke regio was sprake van groei. In het Midden-Oosten was deze groei het sterkst met 5,5 procent en in Europa bedroeg de groei 2,2 procent. In Noord-Amerika nam het passagiersvervoer toe met 3,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
IATA verwacht minder winst luchtvaartsector

Gepubliceerd op 11 dec 2019 om 11:21 | Views: 384

Air France-KLM 12:24
10,34 +0,16 (+1,57%)

GENÈVE (AFN) - De luchtvaartbranche boekt dit jaar waarschijnlijk minder winst dan eerder werd verwacht. Dat denkt branchevereniging IATA die het mes zette in de winstverwachting voor de sector. De handelsoorlog en een tragere mondiale economische groei zijn de belangrijkste redenen dat luchtvaartmaatschappijen minder winst in de boeken kunnen zetten.

De IATA rekende eerder op 28 miljard dollar aan winst voor alle luchtvaartmaatschappijen tezamen, maar haalt daar nu 2,1 miljard dollar vanaf. Dat komt neer op een winst van 25,9 miljard dollar, wat 14 procent lager is dan vorig jaar.

Voor volgend jaar rekent de branchevereniging wel weer op groei, maar dat kan alsnog omslaan. Door de toenemende aandacht voor de klimaatverandering in de politiek wordt steeds vaker gesproken over een belasting op kerosine. Ook zou de vraag naar vluchten in Europa al afnemen vanwege vliegschaamte. De nog altijd onzekere datum voor de terugkeer van de Boeing 737 MAX hangt ook nog boven de markt.
2.003 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 mrt 2020 15:06
Koers 4,772
Verschil -0,159 (-3,22%)
Hoog 4,982
Laag 4,650
Volume 1.362.253
Volume gemiddeld 6.384.030
Volume gisteren 2.769.773