Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.459 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
voda
3
PREVIEW: Galapagos verdrievoudigt nettoverlies in H1'07 - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--Galapagos nv heeft in het eerste halfjaar van 2007 een nettoverlies geleden van EUR15,9 miljoen, bijna drie keer zoveel als de EUR5,5 miljoen van een jaar eerder, door een fikse stijging van alle operationele kosten. Dat is de verwachting van analist Christophe van Vaeck van KBC Securities. De onderzoekskosten zijn wellicht het sterkst gestegen, naar EUR15,5 miljoen van EUR4 miljoen, door de meer uitgebreide artrose-samenwerking met GSK en de acquisitie van de nieuwe projecten van Proskelia. Daarnaast zullen de overnames DPI en Inpharmatica de resultaten van het biotechbedrijf over het eerste halfjaar negatief beinvloeden met zo'n EUR2 miljoen, calculeert de analist, die echter duidelijke verbetering in het tweede halfjaar voorziet. Voor de bruto-omzet verwacht Van Vaeck een ruime verdubbeling naar EUR26,7 miljoen van EUR11 miljoen in de eerste helft van 2006, mede dankzij genoemde overnames. De analist zal bij de halfjaarcijfers met name letten op de omzetgroei en operationele marge voor de divisie dienstverlening. Ook hoopt Van Vaeck op meer aanwijzingen over een turnkey-contract dat het bedrijf probeert binnen te halen. Galapagos publiceert zijn resultaten woensdagochtend om 8.00 uur. Het aandeel noteert dinsdagmiddag EUR2,1% lager op EUR7,87 in Brussel. In Amsterdam noteert het fonds onveranderd op EUR7,95. (AVR)Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
1
Oh, da's lekker...
Je moet nu wel heel veel lef hebben om in biotech te stappen!!!
Ik wacht nog even af..

Succes allen.

Groeten,
Hajeje
voda
2
Fornix hard op zoek naar overnames
Het biofarmaciebedrijf Fornix BioSciences is hard op zoek naar grotere overnames. Dat verklaarde bestuursvoorzitter Cees Bergman dinsdag na de presentatie van de halfjaarcijfers van het bedrijf. De onderneming uit Lelystad gaf eerder op de dag een winstwaarschuwing.

De producent van het antiallergiemiddel Oralgen, streeft er al jaren naar om zijn basis te verbreden middels een overname. Tot dusver heeft dat niks opgeleverd en blijft de onderneming sterk afhankelijk van Oralgen. De allergiedivisie is goed voor circa 80% van het bedrijfsresultaat van Fornix.

Drukke kopersmarkt

De moeilijkheid zit hem niet zozeer in het vinden van een geschikte overnamekandidaat, maar in de drukke kopersmarkt. 'Het overnameveld is volop in beweging', zegt Bergman. 'Private equity heeft daar een belangrijke hand in. Daar hebben wij ook last van. Als wij komen praten zijn we meestal niet de enige.'

Paar keer dichtbij

'Als ik heel eerlijk ben is een overname al een tweetal jaar prioriteit. Vorig jaar zijn we een paar keer dichtbij geweest. In een geval zijn we toen gepasseerd door een partij die aanzienlijk meer bood. Dat vonden we onverantwoord. We zijn heel selectief. Het is niet eenvoudig erdoorheen te drukken. We gaan ons niet hals over kop in een avontuur storten.'

Fornix heeft op dit moment euro 25 mln in kas. Het bedrijf zou euro 50 mln tot euro 100 mln kunnen neertellen voor een overname zonder daarvoor nieuwe aandelen uit te hoeven geven.

Medische hulpmiddelen

Naast versterking van de allergiedivisie, ziet Fornix ook groeimogelijkheden in de markt voor medische hulpmiddelen. Bergman wil zijn aanwezigheid in deze markt 'sterk vergroten'. Op welk segment de bestuursvoorzitter zijn oog heeft laten vallen, wil hij niet kwijt.

Minder winst

Fornix verwacht dat de nettowinst dit jaar uitkomt op euro 12 mln. Begin dit jaar ging het bedrijf nog uit van euro 13 mln. In het afgelopen halfjaar steeg de nettowinst met 4% tot euro 5,7 mln. De omzet groeide met 2% naar euro 48,1 mln. Het handelsvolume is niet meer dan gemiddeld.

Na de winstwaarschuwing daalde het aandeel Fornix tot 5,3%. Het is het grootste koersverlies sinds 11 mei 2007, toen het aandeel 5,8% kelderde. Rond 13.15 uur noteert Fornix 4,4% lager op euro 20,65. Het handelsvolume is niet meer dan gemiddeld.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

[verwijderd]
1
Galapagos breidt samenwerking met AstraZeneca uit
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Galapagos heeft een nieuw contract gesloten met het Brits-Zweedse farmacieconcern AstraZeneca, zo laat het biotechnologiebedrijf woensdag weten bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers. De totale waarde van het contract voor Galapagos bedraagt euro 680.000.

De servicedivisie van Galapagos, BioFocus DPI, gaat onder andere biologische ondersteuning leveren aan het Amerikaanse onderzoeksprogramma van AstraZeneca op het gebied van infectieziektes.

De twee partijen gingen in augustus 2006 voor het eerst een overeenkomst aan. Dit is inmiddels het derde contract. Waar de eerste twee samenwerkingen plaatsvonden in Europa, richt deze uitbreiding zich voor het eerst op de Verenigde Staten.

'We hebben nu een wereldwijde relatie met AstraZeneca, waarin we samenwerken met verschillende vestigingen in Europa en de VS', aldus bestuursvoorzitter Onno van de Stolpe van Galapagos. 'Dit soort uitbreiding van samenwerking past prima in onze groeistrategie voor BioFocus DPI.'

Annette van Soest
annette@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
1
Misschien dat dit overname bericht ( ook al was het bekend) de neergaande trend van Ph. doorbreekt.
[verwijderd]
2
Galapagos verdrievoudigt verlies in eerste halfjaar
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Galapagos heeft in het afgelopen halfjaar zijn verlies zien oplopen van euro 5,5 mln tot euro 16,7 mln. De omzet steeg daarentegen met bijna 140% tot euro 26,3 mln. Dat heeft het biotechnologiebedrijf woensdag bekendgemaakt.

In het verlies zitten als gevolg van overnames van vorig jaar herstructurerings- en andere eenmalige kosten. Samen met algemene en admistratieve kosten gaf Galapagos hier euro 11,7 mln aan uit. In de eerste zes maanden van vorig jaar lag dat cijfer een stuk lager, op euro 5,3 mln.

Galapagos wil in het tweede halfjaar een verdere consolidatie van de bedrijfsvoering doorvoeren, waarmee de vaste kosten moeten worden verlaagd.

De totale kosten voor onderzoek en ontwikkeling in het eerste halfjaar bedroegen euro 15,7 mln, tegenover euro 4,0 mln in dezelfde periode in 2006.

Galapagos handhaaft zijn verwachtingen voor 2007. Het bedrijf gaat nog altijd uit van een omzet tussen de euro 54-58 mln. Daarnaast houdt het vast aan de richtlijn dat de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling uit zullen komen op euro 33 mln.

De onderneming voorspelt ook nog steeds een 'cash burn' van maximaal euro 20 mln voor 2007, tegen euro 11,9 mln in 2006. Galapagos eindigde de eerste zes maanden van dit jaar met euro 37,1 mln in kas. Aan het eind van 2007 moet de kaspositie meer dan euro 31 mln bedragen.

De verwachte mijlpaalbetalingen aan Galapagos overschrijden de euro 300 mln, meldt het biotechbedrijf verder.

Annette van Soest
annette@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
1
Publicatiedatum: 8-8-2007 08:54

Euronext A'dam: hogere opening AEX verwacht
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Op Euronext Amsterdam zal de AEX-index woensdag naar verwachting hoger openen. De Europese futures tonen flinke plussen. New York en Azië sloten hoger.

Wall Street zakte dinsdag vlak na het rentebesluit in het rood, maar wist zich in het laatste uur van de handel weer te herstellen. De stijging werd geleid door de olie- en financiele waarden.

De Fed hield gisteravond conform verwachting de rente onveranderd op 5,25%. Beleggers reageerden in eerste instantie teleurgesteld op het besluit, maar wisten uiteindelijk moed te putten uit het feit dat de Fed - ondanks de volatiele financiele markten, krappere kredietcondities en de aanhoudende correctie in de huizenmarkt - de verwachting van een bescheiden economische groei in de komende maanden handhaafde.

De AEX-index steeg dinsdag 1% tot 521,43 punten. Onder meer ING, Arcadis en Galapagos openden de boeken met resultaten over de afgelopen periode.

ING heeft in het tweede kwartaal van 2007 een nettowinst gerealiseerd van euro 2.559 mln. Dat betekent een stijging van 27,1% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2006. Analisten gepolst door Betten rekenden gemiddeld op euro 2.040 mln. Het hoger dan verwachte resultaat was voor een groot deel toe te schrijven aan een netto boekwinst van euro 573 mln op de verkoop van een belang in ABN AMRO, zo blijkt uit de cijfers van de bank/verzekeraar.

Mogelijk dat Arcadis de aandacht van beleggers weet te trekken na het uitspreken van een winstverwachting voor 2007. Het verwacht een stijging van de operationele nettowinst van 20% tot 25%. Analisten rekenden op een groei van 30-35%. In de tweede kwartaal van het huidige boekjaar zag Arcadis uit Arnhem de netto operationele winst met 19% stijgen tot euro 14,0 mln.

Galapagos heeft een nieuw contract gesloten met het Brits-Zweedse farmacieconcern AstraZeneca. De totale waarde van het contract voor Galapagos bedraagt euro 680.000. In het afgelopen halfjaar liep het verlies voor Galapagos op van euro 5,5 mln tot euro 16,7 mln. De omzet steeg daarentegen met bijna 140% tot euro 26,3 mln.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
2
MARKET TALK: Crucell +8% op MKZ-vaccinatie met PER.C6


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel Crucell staat woensdag rond 13.30 uur 8% hoger. Er doen verschillende verklaringen de ronde voor de koersstijging, die niet op bekend nieuws zijn gebaseerd. Een mogelijke verklaring is dat Goldman Sachs een beleggingsfonds heeft geliquideerd, dat een grote short-positie in Crucell had. Om het tekort af te dekken zou de Amerikaanse bank een een grote hoeveelheid aandelen Crucell hebben moeten terugkopen. De koersstijging zou volgens een andere handelaar te maken kunnen hebben met plannen voor grootschalige inenting tegen mond- en klauwzeer in Groot-Brittannie. De website van het NRC Handelsblad bericht woensdag dat de Britse regering vaccins voor honderdduizenden dieren zou willen bestellen bij het Amerikaans-Franse bedrijf Merial, na de uitbraak van MKZ in Groot-Brittanie. Merial heeft een licentie-overeenkomst om Crucells PER.C6-technologie te gebruiken voor de grootschalige aanmaak van MKZ-vaccins. Crucell was niet direct beschikbaar voor commentaar. (AVR)Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.comtrott
0
DJ ^MARKET TALK: Crucell +10% door ´technisch herstel´
WEB:
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel Crucell stijgt woensdag rond 12.50 uur met ruim 10% tot EUR16,99 zonder dat een directe aanleiding aanwijsbaar is. Een analist stelt dat het aandeel in de afgelopen weken relatief sterk is gedaald. Ook handelaar Rik Zwaneveld van AFS Brokers veronderstelt een "technisch herstel", waarbij kopers profiteren van de recent gedaalde koers. De biotechsector staat woensdag in de belangstelling door de resultaten van Galapagos, dat echter geen koerswinst boekt, maar 0,9% daalt. Het aandeel Pharming behoort wel tot de sterkste stijgers, met een winst van 4%. De Midkap-index staat 0,4% hoger. (AVR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com
voda
0
Pevion Biotech haalt $29,4 mln op in derde financieringsronde


AMSTERDAM (Dow Jones)--Pevion Biotech, een joint venture van een dochterbedrijf van Crucell nv, Berna, en het Zweedse biomedische bedrijf Bachem Holding ag, heeft tijdens de derde financieringsronde $29,4 miljoen opgehaald, dit maakt Bachem Holding donderdag bekend.

De financiering werd opgehaald bij nieuwe investeerders waaronder BZ Bank Aktiengesellschaft, BB Biotech Ventures II, en CC Private Equity Partners ltd.

Drie van Pevions vaccinatieproducten bevinden zich momenteel in de klinische testfase. Pevion zal de financiering gebruiken om de ontwikkeling van de vaccinaties ter bestrijding van hepatitis C en borstkanker naar de tweede klinische testfase te stuwen.

Pevion Biotech is een joint venture die in 2002 opgericht is door de Zwitserse dochteronderneming van Crucell, Berna en de farmaceut Bachem. Beide ondernemingen hebben een belang van 50% in het bedrijf.- Door Elvan Bayraktaroglu; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; elvan.bayraktaroglu@dowjones.com

voda
0
PREVIEW: Crucell nettoverlies KW2 '07 -31%, omzet verdubbeld


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het nettoverlies van Crucell daalt in het tweede kwartaal met 31% naar EUR17,7 miljoen, van een verlies van EUR25,7 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet verdubbelt bijna tot EUR36,8 miljoen, tegen EUR18,9 miljoen in het tweede kwartaal van 2006. Dat is de gemiddelde verwachting van twee door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. De omzetstijging is toe te schrijven aan de integratie van het overgenomen Berna Biotech. Analisten kijken onder meer naar nieuws over de productenpijplijn. Vrijdag omstreeks 17.15 uur noteert het aandeel 0,1% lager op EUR16,28, terwijl de Midkap met 1,3% daalt. (CHG)Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

voda
0
Crucell-CFO: Brutomarge 2007 lager dan in tweede kwartaal


AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell nv zal in heel 2007 een brutomarge halen die lager is dan de 39% die in het tweede kwartaal werd gerealiseerd. Dat zegt chief financial officer Leonard Kruimer van het biotechbedrijf dinsdag in een toelichting op de halfjaarcijfers.

"De brutomarge in 2007 zal significant hoger uitkomen dan vorig jaar, maar niet hoger dan 35-36%", aldus de financieel topman.

Crucell verwacht dat de omzet in het tweede halfjaar sterk zal stijgen, doordat de vraag naar Crucell's belangrijkste producten, het Quinvaxem-kindervaccin en andere griepvaccins, in het tweede halfjaar normaliter veel groter is dan in het eerste halfjaar. De marge op deze vaccins is echter lager dan de gemiddelde marge op andere activiteiten van het bedrijf.

Crucell behaalde in het tweede kwartaal een brutomarge van EUR14,4 miljoen op een totale omzet van EUR39,4 miljoen, wat neerkomt op een percentage van 39%. In dezelfde periode van 2006 bedroeg deze marge nog EUR3,0 miljoen op een totale omzet van EUR21,7 miljoen, of 23%.

Bij de jaarcijfers over 2006 gaf chief executive Ronald Brus aan in de komende jaren een langzame verbetering van de marges te verwachten tot uiteindelijk 40% tot 45%.- Door Archie van Riemsdijk, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, archie.vanriemsdijk@dowjones.com

voda
0
Crucell verkleint nettoverlies tot EUR 18,2 mln 14 aug 2007, 08:29 uur
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Crucell heeft zijn nettoverlies in het tweede kwartaal van dit jaar verkleind tot EUR 18,2 miljoen. In dezelfde periode een jaar eerder leed het Leidse biotechnologiebedrijf nog een verlies van EUR 25,7 miljoen. Dat heeft het concern dinsdag bekendgemaakt. Analisten gepolst door Betten gingen uit van een verlies van EUR 16,4 miljoen.

De totale omzet inclusief 'andere operationele inkomsten' steeg met 82% naar EUR 39,4 miljoen. Hier lag de analistenconsensus op EUR 37,9 miljoen. De sterke omzetstijging is deels te danken aan een reeks overnames. De autonome omzetgroei, zonder deze acquisities, kwam uit op 42% en werd voornamelijk gedreven door de introductie van Quinvaxem en toegenomen verkopen van reisvaccins.

Quinvaxem is het belangrijkse vaccin van Crucell en kwam in oktober vorig jaar op de markt. Het beschermt tegen vijf belangrijke kinderziekten: difterie, tetanus, kinkhoest, hepatitis B en Haemophilus influenzae type b. Het Leidse bedrijf kreeg het middel in handen met de overname van Berna.

Crucell handhaaft zijn verwachtingen voor heel 2007. De onderneming rekent er nog altijd op dit boekjaar 'cash break even' te zijn. Ook herhaalt zij de verwachting dit jaar een totale omzet te behalen van EUR 220 miljoen tot EUR 225 miljoen. Deze verwachting werd nog aangescherpt bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal.

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875
[verwijderd]
0
Zoals ik al zei in een apart draadje;
-------------
www.engelpub.com/News/Index.cfm?artic...

Lev Pharmaceuticals to Raise $35 Million in Registered Direct Offering

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Aug 14, 2007 - Lev Pharmaceuticals, Inc. ("Lev") (OTCBB: LEVP) today announced it has entered into definitive agreements to sell units of its securities in a registered direct offering for gross proceeds of approximately $35 million, before deducting placement agent fees and estimated offering expenses. Each unit consists of one share of common stock and warrants to purchase an additional 0.2 shares of common stock. Under the terms of the transaction, Lev will sell approximately 23.3 million units at a price of $1.50 per unit to a select group of institutional investors. The exercise price for the warrants will be $1.86 per share. At closing, the Company will issue approximately 23.3 million shares of common stock and warrants to purchase approximately 4.7 million shares of common stock to the investors. The closing of the offering is expected to take place on August 17, 2007, subject to the satisfaction of customary closing conditions.

Jefferies & Company, Inc. acted as lead placement agent, CIBC World Markets Corp. served as co-lead placement agent and Morgan Joseph & Co. Inc. acted as co-placement agent for the transaction. The shares of common stock may only be offered by means of a prospectus. Copies of the final prospectus supplement and accompanying base prospectus can be obtained from Jefferies & Company, Inc. at 520 Madison Avenue, 12th Floor, New York, NY 10022 or by fax request at (212) 284-2208.

A shelf registration statement relating to these securities was declared effective by the Securities and Exchange Commission on June 13, 2007.

This press release shall not constitute an offer to sell or the solicitation of an offer to buy these securities, nor shall there be any sale of these securities in any state or jurisdiction in which such offer, solicitation or sale would be unlawful prior to registration or qualification under the securities laws of any such state or jurisdiction.

About Lev

Lev is a biopharmaceutical company focused on developing and commercializing therapeutic products for the treatment of inflammatory diseases. In July, Lev announced that it submitted a Biologics License Application (BLA) to the U.S. Food and Drug Administration (FDA) seeking approval of Cinryze(TM) (C1 inhibitor) for the acute treatment of hereditary angioedema (HAE). Lev is the first company to submit a licensing application for the acute treatment of HAE in the United States. Lev's C1 inhibitor, proposed to be marketed as Cinryze(TM), has been granted orphan drug status for the treatment and prevention of HAE, potentially securing, upon approval, market exclusivity for seven years. Lev has also received fast track designation status from the FDA, which facilitates the development and expedites the review of drugs and biologics intended to treat serious or life-threatening conditions and that demonstrate the potential to address unmet medical needs. Lev is also evaluating the development of C1 inhibitor for the treatment of acute myocardial infarction, or heart attack, and selective other diseases and disorders in which inflammation is known or believed to play an underlying role.

For more information about Lev or C1 inhibitor for the treatment of HAE, please contact Lev directly at 212-682-3096, or visit Lev's website at www.levpharma.com.

Forward Looking Statements

This press release contains forward-looking statements that involve substantial risks and uncertainties. All statements, other than statements of historical facts, included in this press release regarding our plans and objectives of management are forward-looking statements. We may not actually achieve the plans, intentions or expectations disclosed in our forward-looking statements and you should not place undue reliance on our forward-looking statements. Actual results or events could differ materially from the plans, intentions and expectations disclosed in the forward-looking statements we make. Various important factors could cause actual results or events to differ materially from the forward-looking statements that we make, including risks related to new information arising out of clinical trial results, our heavy dependence on the success of Cinryze(TM), our dependence on our suppliers, our dependence on third parties to manufacture Cinryze(TM), obtaining regulatory approval to market Cinryze(TM); market acceptance of Cinryze(TM), maintaining the orphan drug status associated with Cinryze(TM), the risks associated with dependence upon key personnel, and our ability to obtain additional funding to support our business activities. These and other risks are described in greater detail in the "Risk Factors that May Affect Results" section of our filings with the SEC. Our forward-looking statements do not reflect the potential impact of any future acquisitions, mergers, dispositions, joint ventures or investments we may make. We do not assume any obligation to update any forward-looking statements.

Contact

Lev Pharmaceuticals, Inc.
Jason Tuthill, Director, Investor Relations
212-850-9130
jtuthill@levpharma.com
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
ABP: peperdure jacht op kaskrakers zet farma op achterstand
VAN ONZE REDACTEUREN

SCHIPHOL - Het overgrote deel van de farmaceutische industrie hanteert een achterhaald businessmodel. Het peperdure onderzoek naar nieuwe medicijnen levert steeds minder 'kaskrakers' op waarmee de kosten kunnen worden terugverdiend. Als de koers niet wordt verlegd, zullen institutionele partijen hun beleggingen in de sector nog verder terugschroeven.

Dat zegt Martin Eijgenhuijsen, senior portfolio manager bij het ambtenarenpensioenfonds ABP, in een gesprek met deze krant. Hij vertegenwoordigt het ABP, een van de grootste pensioenfondsen ter wereld, in een werkgroep van grote beleggers die de sector met zachte drang tracht bij te sturen. Samen hebben de institutionele beleggers in het project zo'n euro 860 mrd aan belegd vermogen. Daarvan zit nu nog euro 40 mrd in farmabedrijven.

Volgens de deelnemers in de werkgroep, Farma Futures, zit de markt niet te wachten op stapsgewijze innovaties van kaskrakers. Overheden en verzekeraars krijgen steeds meer greep op de ontwikkeling en prijsstelling van medicijnen. Zij verlangen een breed pakket van de farmabedrijven, inclusief aandacht voor detectie en preventies. 'Vanuit de vraagkant ontstaan de contouren van een retailmodel, met als gevolg dat de waarde in de keten anders verdeeld gaat worden. Big Pharma moet daarop inspelen.'

Het ABP en zijn partners hebben hun inzichten onlangs tijdens een tweedaagse workshop voorgelegd aan topbestuurders van AstraZeneca , Bayer , GlaxoSmithKline , Johnson & Johnson, Novartis , Novo Nordisk en Pfizer . Op zichzelf is die workshop een teken dat er iets verandert in de bestuurskamer, aldus Eijgenhuijsen. Hij signaleert ook hoopvolle ontwikkelingen. Johnson & Johnson levert een heel duur medicijn aan Britse bloedkankerpatiënten. Maar als die er niet beter van worden, hoeft de National Health Service niets te betalen. Roche doet hetzelfde met een middel tegen longkanker.

Maar de herbezinning wordt volgens hem bemoeilijkt door het kortetermijndenken van veel andere beleggers. 'Eigenlijk zou farma niet beursgenoteerd moeten zijn.'

Die focus op de korte termijn leidt ook tot een verkeerde beloningsimpuls voor topbestuurders. 'Ze worden beloond voor winst op korte termijn. Dan gaan ze dus nooit diepte-investeringen plegen om bijvoorbeeld de zorg in opkomende markten op een hoger plan te krijgen.' Volgens Eijgenhuijsen is het beter om bonussen onder meer te relateren aan gemaakte progressie bij medicijnen in een vroeg stadium van ontwikkeling. 'Dat zeggen we al jaren.'

Toekomst van farma

ABP en andere beleggers proberen mondiale farmasector bij te sturen

Farmabedrijven zouden zich blindstaren op 'kaskrakers'

Maar markt verandert door macht van overheden en ziektekostenverzekeraars

Deze partijen willen ook aandacht van farma voor detectie, preventie en toedieningsmechanismen

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

[verwijderd]
0
AMT lijdt verlies EUR 8,6 mln in eerste halfjaar
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Biotechnologiebedrijf Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) heeft in het eerste halfjaar van 2007 een nettoverlies geleden van euro 8,6 mln, tegen euro 3,2 mln in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft het bedrijf, dat in juni een notering kreeg aan Euronext Amsterdam, woensdag voorbeurs bekendgemaakt.

AMT, dat gentherapieen ontwikkelt voor zeldzame ziektes waarvoor nog geen behandelingswijze is, zag het operationele verlies oplopen van euro 4,2 mln naar euro 7,2 mln. Dit was met name te wijten aan een toename van R&D-kosten, deze stegen het afgelopen halfjaar naar euro 3,8 mln, tegen euro 1,9 mln in dezelfde periode een jaar eerder.

De toegenomen kosten hebben vooral betrekking op de ontwikkeling van AMT's belangrijkste product op dit moment, AMT-011, een middel om een ernstige en zeldzame metabolische afwijking mee te bestrijden die kan leiden tot alvleesklierontsteking. Daarnaast werd het biotechnologiebedrijf dat in 1998 werd opgericht door enkele onderzoekers van het AMC-ziekenhuis in Amsterdam geconfronteerd met gestegen personeelskosten in verband met uitbreiding van het personeelsbestand.

AMT-011 zit momenteel in de klinische pre-registratiefase. AMT wil dit product in 2009 op de markt zetten, eerst in Europa, en later in de Verenigde Staten en Canada.

De kaspositie van AMT bedroeg 30 juni 2007 euro 56,3 mln, vergeleken met euro 14,1 mln op 31 december 2006. De omzet van AMT kwam over het eerste halfjaar uit op euro 50.000, tegen euro 208.000 een jaar eerder.

AMT laat woensdag weten dat een exclusieve licentie heeft gekregen van Digna Biotech om alle gentherapieproducten te commercialiseren die afkomstig zijn van het Center for the Study of Applied Medicine (CIMA).

Carolien Terlien
carolien@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

6.459 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 jul 2024 17:35
Koers 0,798
Verschil -0,008 (-0,93%)
Hoog 0,807
Laag 0,776
Volume 4.969.951
Volume gemiddeld 5.040.016
Volume gisteren 3.838.227

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront