Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

AEX-14/3-ik zie, ik zie, wat jij niet ziet !!

912 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 » | Laatste
[verwijderd]
31
Althans, dit roept Standard and Poor’s. Zij zeggen dat het einde in zicht is voor de afschrijvingen bij financiële instellingen.
Hmm, ze zitten er wel dichter bij dan ik, maar hebben het begin van de afschrijvingen net zo min als ik zien aankomen; selectieve blindheid wellicht?

Door de Wall Street Journal geënquêteerde economen zien, anders dan 5 weken terug, nu en masse een USA in recessie, en wel een langdurige.
Hmm, hindsight is always 20/20; komen ze daar nu pas achter?

Bush en zijn officiële kornuiten zien een moeilijke tijd voor ons, maar geen recessie. Oh Amerikanen, zeggen zij, schouders eronder en ga ervoor!
Hmm, gelukkig zijn we na November dit jaar van die clowns af. Het valt echter te verwachten dat er weer clowns voor terugkomen, dus daar schieten we niet veel mee op.

En, behalve het talent van ziener, zijn er ook nog Amerikanen met een plan; geduldige spreadsheets
Redden de DOW!
We hebben wat plannen voorbij zien komen de laatste tijd; dit is de volgende:

Chairman Frank, een congreslid, voorzitten van de house Financial services commitee, heeft een voorstel gelanceerd waarbij de FHA (zeg maar de Amerikaanse Gemeentegarantie instelling) geautoriseerd wordt om “op scherp gezette” hypotheken van een garantie te voorzien zodat mensen niet uit hun huizen hoeven te worden gezet (dit nadat de hypotheek hoogte is gereset naar een bedrag dat de bewoner “kan” betalen).
Hmm, een fijn idee, maar dit lijkt verdacht veel op een door de belasting betaler te dragen “bail-out”. Frank is uiteraard democraat.

Uiteraard loopt het laatste plan van Bob nog; de stimulans lijkt echter een beetje uitgewerkt.

En aanstaande dinsdag het belangrijkste plan, de rente verlaging…..

Al deze zienswijzen en plannen, gelanceerd in de afgelopen 4 dagen, hebben het navolgende effect gehad:

AEX -0,54 punt
DJIA +252,05 punt
S&P + 22,11 punt

Uiteraard enig impact van de lagere dollar, waardoor het verschil minder groot is, maar al met al kun je zien dat ze in de USA meer waarde aan de zienswijzen en plannen hechten dan wij. Wil je helemaal eerlijk vergelijken, dan zou je nog moeten meenemen dat de AEX morgen wat hoger zal openen, rond 436.

Als we naar de Triple-I (gecorrigeerd voor de dollar) kijken op 7.3.08 en 13.3.08 zien we het volgende:

7-3 19,77
13-3 19,82

Kortom, alle plannen ten spijt, lijkt er nog niet veel veranderd; wat de US indexen minder hebben “verloren” dan wij na het plan van Bernanke, is bijna geheel aan de dollar te wijten.

Dit betekent, <hehe, eindigt dat betoog eindelijk>, dat we niet veel verder zijn dan vorige week vrijdag. Je zou hooguit kunnen stellen dat we, op slotstand basis althans, aan het consolideren zijn. Een objectieve risico analyse stelt dat we in elk geval niet, zoals een maand terug, ongebreideld zijn gaan feestvieren na een plan. De recessie wordt onderkend, men gaat er iets aan doen, de Fed is bereid ver te gaan, en het lijkt erop dat de overheid de huizenbezitters wellicht serieus een handje toesteekt.

Hoe slecht dat laatste ook is voor de belasting betaler, en welk een anathema ook voor laissez-faire kapitalisme, dit is een serieuze mogelijkheid om verder verval te voorkomen. Wat dat betreft lijkt het op de Savings & Loan bailout een aantal decennia terug.

Wat betekent dit voor de AEX? Donderdag zagen we een forse daling, ingegeven door o.a. problemen bij Carlyle en de daling in NY woensdag. Ook de dollarkoers en de olieprijs speelden een rol.
Na de 7 punten lagere opening werd in een nauwe range gehandeld (4 punten op 430 heen), tot rond 16.00 S&P naar buiten kwam en wij NY omhoog volgden om uiteindelijk 1.2% in de min te sluiten. De macro’s, hoewel slechter dan verwacht, met name bij de retail sales, hadden maar weinig impact dit keer.

NY boog een initieel verlies van 1.7% om in een kleine winst voor de DOW en een 0.5% plus voor de S&P. A pari liggen wij rond 436, maar de S&P fut is nabeurs nog wat gedaald.

Voor vrijdag liggen de kaarten niet fantastisch, maar kunnen wij met een 9 spelen tegen een 7 bij de bank; geen ideale situatie, maar ook niet vreselijk. Belangrijke macro’s en de expiratie gaan een rol spelen en als de dollar verder wegzakt is de volgende kaart voor ons een 7 en voor de bank een 4…..

Uitgaande van 436 bij de opening, herhaal ik mijn verwachting van gisteren dat we onderliggend 439 kunnen gaan proberen; er ligt nu genoeg basis rond 430 om die vooralsnog als trampoline bodem te beschouwen. Bovendien hebben we eerst wat Europa macro’s, die waarschijnlijk goed zullen vallen.
De macro’s zullen vervolgens bepalen of we daarna naar een expi op 437,5 a 440 gaan werken, of dat we vorige week gaan herhalen tussen 432 en 435. Wel wrang dat je dan een week voor niets wegtikt :-P.

De volgende macro’s staan op het programma:

Let wel, de sec Duitse en NL macro’s sla ik even over; die zijn te provinciaal :-P

11.00 Consumenten prijs Index EU, februari verwacht wordt een groei van 0.3%
13.30 Consumenten prijs Index VS, februari, verwacht wordt een groei van 0.3%

15.00 Consumenten vertrouwen, VS, maart, verwacht wordt een minieme daling naar 69.5

Beide VS macro’s vielen vorige keer tegen; de CPI viel 0.1% hoger uit en dat kan dit keer ook zomaar gebeuren. Het vertrouwen werd vorige maand ingeschat op 77 en kwam uit op 69,6; een dikke tegenvaller toen.

Voor de expi kunnen we nu een uur langer naar NY kijken; misschien wordt er dan eens wat minder gemanipuleerd. Voor nu ga ik uit van een expi tussen 435 en 437, maar dit is sterk afhankelijk van de 15.00 uur macro. Als die tegenvalt, kan er zomaar 4 a 5 punten worden ingeleverd.

NY zal morgen ongetwijfeld proberen door te gaan met een stijging, in elk geval een minieme. Close voor ons zie ik toch niet hoger dan 437.

Succes allemaal!
[verwijderd]
0
Mooi geschreven...

Ik heb het al elders geschreven, maar wordt het steeds vaker met je eens.

Even off the record: Jij hebt ook kleine kinderen (ik ook dus) en een eigen bedrijf (ik ook). Maar waar haal jij de tijd vandaan om zoveel te schrijven hier!

Ik heb vaak pas 's avonds een beetje rust, als iedereen in bed ligt.

Ik zou wel willen, maar die kids...........
Of heb je een erg soepele ega cq vriendin?
[verwijderd]
1
al die scepsis bij mensen kan ik wel begrijpen. Ook omdat heel veel mensen niet contrair kunnen denken.

Maar mijn inziens gaat het er om, dat men aan alle kanten de problemen probeert aan te pakken.
Het is jammer dat de dow niet gewoon ruim 1000 punten lager, want daardoor lijkt het nu telkens of er met plannen geprobeerd wordt de beurs overeind te houden.
Hadden ze daar een stuk lager gestaan, dan kon er omhoog gekeken worden.

In europa is iig al heel erg veel ingeprijsd.

[verwijderd]
1
@Toepie69

opening is een 45 minuten per dag of zo; eega slaapt na 22.00 en mijn dagindeling is simpel.

tussen 07.00 en 08.45 kids naar school etc.
9.00 tot 18.00 werken en traden, ben bedrijfsactiviteiten aan het afbouwen; werkte voorheen 70 a 80 uur per week voor de toko, druk ik nu terug naar 30 a 40.
18.00 tot 22.00 kids + eega, ik kook ALTIJD, eten etc.
22.00 tot soms 03.00 werken, opening schrijven.

je kunt ervan uitgaan dat ik overdag qua werk bijna alleen externe meetings doe (met klanten) en dat zo probeer te plannen dat ik maximaal kan traden. 's avonds + 's nachts pak ik gemiddeld 4 uur voor de offertes en andere werkgelegenheden.

Je kent het discipline van de ondernmer; 70 uur vind ik heel erg normaal en ik kan met weinig slaap toe. jammere is alleen dat ik sinds de kids niet meer in het weekend kan uitspalen. Het work hard- play hard effect is sinds de kids wel verdwenen :-(

Plan is wel om uiterlijk 1.7.08 full-time te gaan traden; het werk verveelt me gigantisch <toko in 2000 opgericht, dus het wordt ook tijd om te vertrekken> en het wordt tijd om weer iets te gaan doen wat ik leuk vind.

kck
0
quote:

ik ben Diede. schreef:

de dow niet gewoon ruim 1000 punten lager
Vergeet niet dat de Dow een hele sterke is.
Met een kw van 14 en verwachte kw van 12,5.

Dollarzwakte zeer posi voor am. multi's.
[verwijderd]
0
Leuk stukje van John Beijer niet de beste voorspeller hij is meestal vrij bullish maar toch aardig om te lezen :

johnbeijer.beloggen.nl/pages/Topic.as...
[verwijderd]
0

Illuminati, ik ben geen ééndagsprofeet, maar het zou kunnen zijn dat het slechte nieuws van vandaag morgen pas echt in de U.S.hoofden doordringt. Je zag aan het begin van de handelsdag dat het dan hard kan gaan.

Negatieve berichten komen tegenwoordig uit alle hoeken en gaten opdoemen.
Mijn verwachting is een lagere Down en een AEX beneden de 427. Laat ik mijn nek eens uitsteken.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
quote:

Illuminati schreef:

@Toepie69

jammere is alleen dat ik sinds de kids niet meer in het weekend kan........uitspalen.

@Toepie69

Hij bedoeld hier........uitslapen........lol

groet willem

[verwijderd]
0
quote:

Illuminati schreef:

da's waar, palen schiet er ook bij in :-)
Leuke woordspeling
[verwijderd]
0
quote:

Illuminati schreef:

da's waar, palen schiet er ook bij in :-)
Da`s zonde illu.
Tipje;maak echt tijd voor palen.
Zo niet..spaar je het te lang op...dan smijt je er alles in één keer uit?ZOnde....vrouw boos kinderen worden wakker.

dr willem

In de trein zit een man tegenover een mooie jongedame met een piepklein mini-jurkje aan. Opeens gaat zij verzitten en ziet hij dat ze geen broekje aan heeft. Zij ziet dat en zegt: "Kijk je naar mijn poesje?" "Sorry." zegt de man en belooft dat hij niet meer zal kijken. "Geeft niet," zegt de vrouw, "ik kan er kunstjes mee. Kijk maar. Ik laat hem een kusje geven. De man ziet de vagina een kusbeweging maken en is zeer onder de indruk. "Kijk," zegt de vrouw, "hij kan ook knipogen." En ja hoor, hij ziet verbaasd dat de vagina een knipoog geeft. "Kom naast me zitten," zegt ze en de man gaat naast haar zitten. "Wil je er een paar vingers in steken?" vraagt ze. Verbijsterd zegt de man: "Allemachtig, kan hij ook nog fluiten
[verwijderd]
0
Vanmiddag op 434 weekputjes 430 gekocht, kon het niet laten na 's morgens leuk gecasht te hebben.
Rendement van deze week wordt waarschijnlijk morgen afgeroomd.
Niet leuk zulke dingen, wel nuttig.
Even weer met beide beentjes op de grond.
Volgens mij heb ik deze foute, onnodige trades nodig om scherpte en gezond verstand te behouden.

De timing van het S&P-bericht (285 mld) was weer fenomenaal; net voordat de indices wereldwijd FLINK onderuit dreigden te gaan.
Misschien bruikbaar voor de volgende keer
mvrg L.
[verwijderd]
0
quote:

Illuminati schreef:

kom niets tekort WR :-)
AB.....

Heb je stukje net even zitten doorspitten.
Hoe kijk jij nu tegen het koers ((herstel)) aan v/d DOW?Lijkt er op dat het verder kan zakken naar 11200 maar BB is bereidt om heel,heel ver te gaan???
En zou dat niet een signaal kunnen zijn dat het vertrouwen terug keert?Andersom denkend zijn je ook kunnen concluderen dat hij alvast aan het inspelen is op nog meer credit ellende.
Valt allemaal niet mee nu om voor de volgende week een positie in te nemen?

groet willem

[verwijderd]
0
ik denk niet dat we uit de ellende zijn, maar de komende weken 425 a 445 lijkt me wel de enige echte inschatting.
kck
0
Japan Stock Futures Rally as S&P Predicts End of Subprime Woes

By Masaki Kondo

March 14 (Bloomberg) -- Japan's Nikkei 225 Stock Average futures rose after Standard & Poor's said the end of subprime writedowns was drawing near, boosting confidence global financial companies will stop incurring losses on U.S. mortgage investments.

www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...
[verwijderd]
0
quote:

kck schreef:

[quote=ik ben Diede.]
de dow niet gewoon ruim 1000 punten lager
[/quote]

Vergeet niet dat de Dow een hele sterke is.
Met een kw van 14 en verwachte kw van 12,5.

Dollarzwakte zeer posi voor am. multi's.
dat vergeet ik ook niet, maar met een ruim 1000 punten lagere dow, lagen die waarderingen nog een stuk lager.

het verschil is nu dat zwakke handen nog steeds hoop krijgen door steeds die oplevingtjes, terwijl bij een grotere daling de zwakke handen hopelijk geschud worden.
Daarna kan er weer omhoog gekeken worden.

nu blijft de angst voor een terugval, omdat we eigenlijk nog te dicht bij de ath`s staan.
kck
0
912 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,67 -9,40 -1,06% 18:05
AMX 920,06 -11,23 -1,21% 18:05
ASCX 1.216,87 -12,72 -1,03% 18:05
BEL 20 3.796,92 -56,82 -1,47% 18:05
Germany40^ 17.762,80 -263,78 -1,46% 20:31
US30^ 37.795,25 +96,59 +0,26% 20:00
US500^ 5.057,99 -2,87 -0,06% 20:05
Nasd100^ 17.739,67 +46,01 +0,26% 20:05
Japan225^ 38.523,62 -174,14 -0,45% 20:05
WTI 84,78 -0,28 -0,33% 20:31
Brent 89,95 -0,31 -0,34% 20:31
EUR/USD 1,0621 -0,0004 -0,04% 20:31
BTC/USD 62.735,72 -3.477,19 -5,25% 20:31
Gold spot 2.388,35 +5,20 +0,22% 20:31
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 102,650 +1,850 +1,84% 17:39
BESI 143,600 +1,000 +0,70% 17:39
ASML 913,400 +2,500 +0,27% 17:39
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,760 -1,760 -6,90% 17:39
RANDSTAD NV 46,740 -1,790 -3,69% 17:36
NN Group 42,390 -1,040 -2,39% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront