Forum: ING Groep » ING - PB's en andere relevante informatie | Belegger.nl

ING - PB's en andere relevante informatie

4.634 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 227 228 229 230 231 232 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
quote:

Belegger1974 schreef op 16 aug 2019 om 09:06:


Eens even kijken hoe rood ING vandaag wordt.

Rood?

ING Groep 8,374 0,039 0,47 % 09:08:14
voda
0
Nederlandse 'slimme kluis' naar Duitsland

Gepubliceerd op 16 aug 2019 om 09:08 | Views: 572

ING 09:14
8,38 +0,04 (+0,52%)

WADDINXVEEN (AFN) - Geldtransporteur RCCS gaat met zijn slimme kluizen naar Duitsland. Het bedrijf uit Waddinxveen heeft hiervoor bijna 10 miljoen euro gekregen van meerdere investeerders, waaronder ING. RCCS wil uiteindelijk meerdere Europese markten betreden.

De slimme kluizen van RCCS verschillen van traditioneel waardetransport. Als een winkelier zijn geld aan RCCS overhandigt, krijgt hij het al binnen een dag op zijn bankrekening gestort. Daarnaast kunnen de kluizen van RCCS vals geld detecteren en is er een geavanceerd beveiligingssysteem tegen inbraak.

De geldtransporteur deed al meerdere testen bij de oosterburen, onder meer bij Domino's Pizza, Subway en enkele tankstations. Ook sloot RCCS een aantal deals met grote winkelketens in Duitsland. Het bedrijf heeft ook al een vergunning binnen om er met zijn "lichte wagens" te rijden, in plaats van de gebruikelijke zwaar gepantserde voertuigen.

De Nederlandse waardetransporteur is afgelopen halfjaar flink gegroeid, meldt RCCS verder. Dat dankt de onderneming onder meer aan een overname van honderden klanten, winkeliers en groothandelaars van zijn failliete branchegenoot SecurCash.
voda
0
Payroller TCP krijgt uitstel van betaling

Gepubliceerd op 16 aug 2019 om 19:22 | Views: 169

ING 17:39
8,58 +0,25 (+2,98%)

AMSTERDAM (AFN) - De rechtbank van Amsterdam heeft TCP Direct, dat onder meer de betaling van flexwerkers van ING regelt, uitstel van betaling verleend. In een verklaring laat het payrollbedrijf weten dat het samen met de bewindvoerder zoekt naar oplossingen voor de ontstane situatie.

TCP kwam in het nieuws na berichten dat inhuurkrachten van ING niet betaald kregen voor geleverde diensten. In totaal zouden bij de onderneming nog miljoenen euro's aan niet-betaalde rekeningen openstaan. Volgens TCP was het betalingsprobleem een direct gevolg van het feit dat een kredietverstrekker zich plotseling terugtrok. Tegelijkertijd wachtte TCP op een betaling van een andere grote klant. De kasstroompositie kwam hierdoor onder druk te staan.

Schuldeisers zullen in de loop van volgende week schriftelijk bericht van de bewindvoerder ontvangen over de indiening van hun vordering en het verdere verloop van de surseance. Doelstelling van bestuurders van TCP en bewindvoerder is dat alle schuldeisers volledig betaald worden.
voda
0
ASN Bank en fondsen zijn klimaatneutraal

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 06:56 | Views: 13

DEN HAAG (AFN) - ASN Bank en haar beleggingsfondsen hebben de mijlpaal bereikt dat ze klimaatneutraal werken, meldt de bank. Dinsdag werd bekend dat ASN Bank, die duurzaam bankiert, 118 procent klimaatneutraal is. Dat betekent dat, met het totaal van investeringen en beleggingen van de bank en de fondsen samen, meer uitstoot wordt vermeden dan veroorzaakt wordt.

Arie Koornneef, directievoorzitter van ASN Bank, is trots op de resultaten: "We tonen aan dat duurzaam bankieren bijdraagt aan het tegengaan van klimaatverandering. Door het goede voorbeeld te geven en onze meetmethoden en aanpak te delen, helpen we ook andere financiële instellingen vooruit."

In 2014 formuleerde ASN Bank naar eigen zeggen als eerste bank ter wereld haar klimaatdoelstelling: in 2030 moeten alle investeringen netto klimaatneutraal zijn. "Dat we deze mijlpaal nu al halen is mooi, maar de urgentie om binnen veilige grenzen van klimaatverandering te blijven is onverminderd groot", aldus Koornneef. De nieuwe doelstelling is dat alle investeringen en beleggingen in 2030 een positief effect op het klimaat hebben.
voda
0
'Wanbetaling klant oorzaak problemen TCP'

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 07:54 | Views: 0


ING 19 aug
8,49 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Flexmakelaar TCP, die in het nieuws kwam omdat het bedrijf flexmedewerkers van ING niet meer kon betalen, is in de problemen geraakt omdat een andere klant niet betaalde. DeGraaf Contracting en moederbedrijf Luxal lieten sinds midden vorig jaar voor miljoenen aan rekeningen onbetaald, schrijft Het Financieele Dagblad.

DeGraaf Contracting en Luxal werden eind juli door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot betaling van in totaal 5,3 miljoen euro. TCP had sinds juni zzp'ers voor de bedrijven gedetacheerd bij bouwbedrijven als Strukton en BAM.

TCP vroeg eind vorige week uitstel van betaling aan. Dat deed het bedrijf volgens eigenaar Evert van der Weijden om "rust te creëren in een storm". TCP heeft naar eigen zeggen bijna 7 miljoen euro tegoed van DeGraaf.
voda
0
Honderden miljoenen voor leningen aan mkb

Gepubliceerd op 28 aug 2019 om 06:42 | Views: 637

ING 27 aug
8,50 0,00 (0,00%)

LUXEMBURG (AFN) - De Europese Investeringsbank (EIB) heeft samen met ING in totaal 400 miljoen euro aan krediet beschikbaar gesteld voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de Benelux. De leningen zijn bedoeld voor bedrijven die willen investeren in verduurzaming, bijvoorbeeld in zonne- of windenergie, het energiezuinig maken van vastgoed en het regelen van elektrisch vervoer.

Onderdeel van de kredietovereenkomst is dat de EIB 200 miljoen euro aan ING leent tegen een gunstig tarief. De bank zal dit voordeel doorgeven aan haar klanten en het beschikbare bedrag verdubbelen, waardoor het totaal op 400 miljoen euro uitkomt.

"Er moeten nog veel stappen worden gezet om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs en het daaruit voortvloeiende klimaatakkoord voor Nederland te halen. Met deze kredietfaciliteit willen we onze klanten motiveren en belonen voor het versnellen van hun duurzaamheidsagenda", zegt Annemein Kolk, directeur grootzakelijk bij ING Nederland.

De EIB, een instelling van de Europese Unie, steunt ondernemingen in heel Europa in samenwerking met lokale banken. Daarbij profiteren bedrijven van een lagere rente.
voda
0
'ING bezuinigt opnieuw bij marktendivisie'

Gepubliceerd op 29 aug 2019 om 06:18 | Views: 0

ING 28 aug
8,48 -0,01 (-0,16%)

AMSTERDAM (AFN) - ING zet het mes dieper in zijn marktendivisie. Vijfendertig mensen moeten vertrekken bij deze afdeling van de bank, die zwaar verlieslatend is, meld Het Financieele Dagblad.

Daarvan verdwijnen twaalf functies bij ING in Amsterdam, bevestigt een woordvoerder van de bank. Dat is het gevolg van een andere opzet van het team dat financiële producten verkoopt aan bedrijven en institutionele beleggers. Ook in Londen zijn de activiteiten ‘gebundeld en eenvoudiger ingericht’.

Het is de tweede reorganisatie in korte tijd bij ING’s marktendivisie. In 2017 centraliseerde de bank de handel in obligaties, valuta’s en andere financiële producten in Londen. Dat kostte tientallen handelaren en ondersteunde medewerkers in Amsterdam en Brussel hun baan. De verhuizing was een van de maatregelen waarmee de afdeling financial markets per jaar 200 miljoen euro moest besparen, een kostenreductie van 20 procent.
voda
0
ING sluit kredietovereenkomst van 400 miljoen euro met EIB voor uitrol zonne-energie

ING heeft een kredietovereenkomst van 400 miljoen euro gesloten met de Europese Investeringsbank (EIB). Het geld wordt gebruikt voor investeringen in onder meer wind- en zonne-energie door bedrijven.

De leningen worden vanaf september verstrekt aan ondernemers in de 3 Benelux-landen die investeren in verduurzaming. Ondernemingen worden geselecteerd op basis van hun duurzaamheidsimpact en dankzij de steun van de EIB krijgen zij een korting van 0,3 procent op de rente.

Verdubbelen
Onderdeel van de kredietovereenkomst is dat de EIB 200 miljoen euro aan ING leent tegen een gunstig tarief. De bank zal dit voordeel doorgeven aan haar klanten en het beschikbare bedrag verdubbelen, waardoor de totale kredietinjectie voor de sector op 400 miljoen euro uitkomt.

ING zal dit geld aanwenden voor leningen in het kader van haar verduurzamingsprogramma voor bedrijfsklanten in de Benelux, dat sinds 2018 loopt. Dankzij de kredietovereenkomst met de EIB kan dit programma verder versneld worden uitgerold.

Het bedrag van de faciliteit is bestemd voor investeringen in verduurzaming, bijvoorbeeld op het gebied van:
de transitie van fossiele energiebronnen naar zon en wind,
energiezuinig vastgoed voor eigen gebruik,
de circulaire economie,
elektrisch vervoer.

De rentekorting is alleen beschikbaar als voldaan wordt aan de specifieke voorwaarden die de EIB en ING hebben vastgesteld. De helft van deze Benelux-brede faciliteit is bestemd voor Nederlandse bedrijven en de andere helft voor bedrijven in België en Luxemburg. De totale investering per verduurzamingsproject mag niet boven de 25 miljoen euro uitkomen. Voor iedere lening die in aanmerking komt voor het gunstige rentetarief geldt een maximum van 10 miljoen euro.

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
ING grijpt mogelijk weer in bij handelstak

Gepubliceerd op 5 sep 2019 om 14:47 | Views: 1.893

ING 17:35
9,03 +0,27 (+3,03%)

AMSTERDAM (AFN) - ING overweegt verder het mes te zetten in zijn handelsdivisie als de marktomstandigheden niet verbeteren. Dat zei topman Ralph Hamers in een interview met persbureau Bloomberg.

"Als de omstandigheden aanhouden en de markten blijven zoals ze zijn dan denk ik dat verdere herstructureringen nodig zijn", zo liet Hamers optekenen. "Daar kijken we doorlopend naar."

ING worstelt al geruime tijd met de winstgevendheid van zijn marktendivisie. De tak met slechts een paar honderd medewerkers zit sinds een paar jaar in Londen. Toen verdwenen afdelingen in Brussel en Amsterdam. Vorige week meldde het FD al dat er nog eens 35 banen worden geschrapt bij 'markten'. Dat is nog niet bevestigd.

Gedisciplineerd

De bank schroomt volgens Hamers niet om afdelingen te sluiten die niet renderen. "We zijn erg gedisciplineerd in het beëindigen van dingen die geen geld opleveren, nu en in de toekomst."

Voor de marktendivisie is dat nu volgens hem niet aan de orde. "Als je een bank bent, zoals wij, en als je actief bent in de groothandel en je weg goed weet in specifieke sectoren, dan is er altijd ruimte voor een marktentak."
voda
0
Beursblik: Draghi heeft lot banken in handen

(ABM FN-Dow Jones) Het monetaire besluit van de Europese Centrale Bank donderdag zal cruciaal zijn voor de aandelenkoers van Europese banken, die de afgelopen twee jaar al zo veel waarde verloren. Dat stellen analisten van Credit Suisse woensdag.

Weliswaar stegen de koersen van bankaandelen afgelopen week al sterk, maar op 80 procent van de boekwaarde blijven ze goedkoop, met een verwacht rendement op eigen vermogen van meer dan 9 procent over een jaar.

De ECB kan verrassen, bijvoorbeeld door de voorwaarden voor de goedkope financiering voor banken, de TLTRO's, voordeliger te maken, stellen de analisten. Zij vrezen echter dat dit weinig zoden aan de dijk zet, omdat kapitaalregels zulke voordelige ‘funding’ ontmoedigen en omdat banken niet de indruk willen wekken dat ze deze monetaire subsidie nodig hebben.

Ook kan een zogeheten 'tiering' van de negatieve depositorente bij de ECB weliswaar de negatieve gevolgen van een verdere rentedaling compenseren, maar dit zal per saldo geen substantieel positief effect opleveren, verwachten de analisten. Volgens Credit Suisse zullen vooral banken in de perifere eurozonelanden meer last krijgen van langer lagere rentes.

Om meer vertrouwen te krijgen in de winstverwachtingen, zal er zicht moeten komen op een einde aan de renteverlagingen, concludeert Credit Suisse. De analisten betwijfelen of de markt al wel voldoende rekening houdt met negatieve rentes tot 2027. Analisten zien de rentebaten bij banken de komende drie jaar nu nog gemiddeld met 2 tot 4 procent stijgen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Banken willen witwassen samen bestrijden

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 07:32 | Views: 13

ING 12 sep
9,57 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De vijf grootste banken van Nederland onderzoeken de mogelijkheden om samen witwassen tegen te gaan. Naar schatting is in Nederland 16 miljard euro aan crimineel geld in omloop. Om die geldstromen eerder te onderscheppen, willen ING, ABN AMRO, Rabobank, Volksbank en Triodos een gezamenlijke organisatie opzetten die controleert of transacties wel zuiver zijn.

De vijf banken hopen verdachte geldstromen beter na te kunnen gaan als ze gezamenlijk optrekken, staat in een verklaring van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Mogelijk spelen ook de hoge kosten een rol die de banken nu nog afzonderlijk moeten maken om aan alle antiwitwasregels te kunnen voldoen.

De bankensector kende de afgelopen jaren grote witwasschandalen. In Nederland betaalde ING vorig jaar een recordboete van 775 miljoen euro omdat het te weinig had gedaan tegen witwassen via zijn rekeningen.
The Third Way...
0
quote:

voda schreef op 11 sep 2019 om 12:58:


Beursblik: Draghi heeft lot banken in handen
...
De ECB kan verrassen, bijvoorbeeld door de voorwaarden voor de goedkope financiering voor banken, de TLTRO's, voordeliger te maken,
...
Ook kan een zogeheten 'tiering' van de negatieve depositorente bij de ECB weliswaar de negatieve gevolgen van een verdere rentedaling compenseren, maar dit zal per saldo geen substantieel positief effect opleveren, verwachten de analisten.
...


Besluit ECB:
1. Een deel van het overtollige geld dat bij de ECB overnight wordt gestald, wordt vrijgesteld van die boete depositorente van 0,5%.

2. De zogeheten TLTRO-leningen kunnen opgenomen worden voor een periode van drie jaar, waarbij de banken een rentevergoeding krijgen van 0,5% (was 0,3%. Belangrijkste voorwaarde is wel dat de banken die gelden ook daadwerkelijk uitlenen aan (vooral) het MKB.

Conclusie:
Een bank zoals ING kan de e50 mia die ze bij de ECB moet stallen opnemen onder TLRO aan -0.5% en (via MKB) iets voordeliger dan -0.5% weer bij de ECB stallen...

Bewust achterpoortje van Draghi?
MegaTelstar
0
ING: naar outperform van market perform en naar € 13,10 van € 11,90 - KBW

groet SuperTelstar
4.634 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 227 228 229 230 231 232 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-sep-19 11:04
Koers 9,520
Verschil +0,027 (+0,28%)
Hoog 9,568
Laag 9,488
Volume 2.943.556
Volume gemiddeld 21.142.038
Volume gisteren 16.132.419