Grondstoffen « Terug naar discussie overzicht

22 -06-2009Grondstoffen: lange arm van China

61 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
haas
0
maandag, 22 juni 2009
Grondstoffen: de lange arm van China

De grondstoffenprijzen stijgen sinds begin dit jaar, in navolging van de aandelenkoersen, weer sterk. Er zijn vele oorzaken voor die stijgingen, maar China is er beslist één van.

Trouwen alleen uit liefde, dat doen Chinezen niet snel. Vaak is het ook een verstandshuwelijk waarbij de partners vooral het wederzijdse belang op de langere termijn voor ogen houden.

Zo is het ook met die andere relatie die China onderhoudt, die met landen die rijk zijn aan natuurlijke grondstoffen. China lijkt niet een echte warme sympathie te hebben voor deze landen, maar beziet hen vooral vanuit een strategisch oogpunt.

Grondstoffenarm
'Want', verklaarde beleggingsgoeroe Jim Rogers ooit, 'China kan zijn ligging niet veranderen'. Afgezien van grote steenkoolvoorraden en relatief kleine hoeveelheden olie, heeft het amper grondstoffen. Koper, nikkel, ijzererts, olie - uit alle windstreken van de wereld moeten het worden aangevoerd om de fabrieken te laten draaien.

'Om die toevoer te garanderen, volgt China een uitgekiende strategie', zegt Bert van Hoogenhuyze, senior analist van vermogensbeheerder VPV Dresdner. Zo halen ze koper en diamanten uit Congo en olie uit Soedan en Angola.

Grondstofwinning veilig stellen
'De strategie van China is erop gericht om deel te nemen in exploratiebedrijven en daarmee een deel van de grondstoffenwinning voor zichzelf veilig te stellen', zegt Edwin Simon, portfoliomanager van Fortis OBAM.

'Om goodwill te kweken geven ze riante leningen aan die landen en bieden ze hulp bij het aanleggen van infrastructurele werken.' Verder is het importtarief voor producten uit deze landen praktisch tot nul gereduceerd.

De wereldwijde recessie die in 2008 zichtbaar werd, leidde tot vraaguitval en scherpe prijsdalingen voor olie en andere grondstoffen. Exploratiebedrijven reageerden onmiddellijk met het stilleggen van mijnen en het verminderen van productie.

'Het zijn beslissingen die jaren van invloed kunnen zijn', stelt Van Hoogenhuyze. Want over het algemeen geldt dat als de vraag daalt het aanbod snel neerwaarts wordt bijgesteld, maar als de vraag stijgt het aanbod veel minder snel reageert, meent Christopher Wyke, productmanager grondstoffen van Schroders.

Hedge tegen inflatie
Zo zijn parallel aan de aandelenkoersen, nu ook de meeste grondstoffen aan een snelle prijsstijging bezig. Uitschieters in de afgelopen zes maanden zijn de koperprijs, die met ruim 60 procent is gestegen, terwijl nikkel en zink met 45 procent en 40 procent omhoog zijn gegaan. Dat komt mede doordat het aanbod niet even snel stijgt.

De prijsstijgingen worden ingegeven door meerdere factoren: markten anticiperen op een herstel van de economie en daarmee van de vraag. Anderen zien in grondstoffen een hedge tegen inflatie. Maar ook China - de productiefabriek van de wereld - speelt hierin een sleutelrol.

'Wat iedereen in het Westen vergeet, is dat China ook dit jaar een groei genereert van ruim 6 procent', stelt men bij Schroders. Voor een deel is die groei te danken aan het ruim $ 500 mrd grote stimuleringsplan. Het richt zich op de bouw van infrastructurele werken, zoals de aanleg van (spoor)wegen en havens. Daar zijn grote hoeveelheden grondstoffen voor nodig.

Diversificatiebeleid ingezet
'China heeft bovendien veel geleerd van het verleden', oordeelt Simon van Fortis Obam dat sterk inzet op aandelen van bedrijven die zich met de winning van grondstoffen bezighouden. 'Ze grijpen de lage(re) prijzen aan om massaal voorraden op te bouwen.'

Dat de Chinezen druk bezig zijn, is te zien aan de Shanghai Futures Exchange Inventories. Deze indicator geeft de opbouw van grondstoffenvoorraden weer. Zo is koper in het laatste half jaar met 272 procent gestegen en zink met 28 procent; aluminium is weliswaar met 25 procent gedaald, maar dat komt vooral door overaanbod.

'China kan zich die voorraadvorming veroorloven. Want aan cash is er geen gebrek', zegt Simon. Het land heeft bijna 2000 miljard dollar aan valutareserves. Een deel daarvan is belegd in Amerikaanse staatsobligaties. China bekritiseert het Amerikaanse begrotings- en dollarbeleid en dreigt met het afbouwen van zijn dollarbeleggingen.

Chef-econoom Norbert Walter van Deutsche Bank suggereerde op een congres in Berlijn dat het land daar al mee bezig is. Analisten denken dat China staatsobligaties verkoopt en belegt in valuta van landen die rijk zijn aan grondstoffen of - zoals gezegd - door zelf grondstoffenvoorraden op te bouwen en voor de lange termijn zeker te stellen. In dat kader horen de allianties in Afrika.

Koloniale trekjes
Deze strategie wordt met argusogen in het Westen gevolgd: de contracten zijn niet altijd even wederzijds als in een verstandshuwelijk zou moeten. Belegger George Soros vindt dat China zich daarin even schandalig gedraagt als de koloniale machten van weleer.

Mede door die kritiek probeert China dezelfde doelstellingen nu met andere middelen te bereiken. Zo wordt intensief geïnvesteerd in bedrijven die op de grondstoffenmarkten actief zijn. Maar ook dát stuit op weerstand.

Zo kreeg het staatsbedrijf Chinalco geen steun om een groot belang te nemen in de Brits-Australische mijnbouwer Rio Tinto om zo controle te krijgen over de ijzerertsactiviteiten. Toch zet China dit beleid via zijn staatsbedrijven door.

Fortis OBAM volgt de ontwikkelingen in China dan ook op de voet. Het anticipeert op de grondstoffenvraag door een overweging van aandelen in bedrijven die zich op materialen en energie richten.

Juiste spreiding
Simon: 'Met de huidige goede vooruitzichten in China en de opkomende landen en de verwachting dat het Westen zich herstelt, hebben we strategisch gezien een goede positie.' Op korte termijn zijn er echter risico's, zegt hij, bijvoorbeeld dat China minder inkoopt, investeerders winst nemen en de wereldeconomie verslechtert.

Volgens Van Hoogenhuyze is het voor particuliere beleggers van belang dat ze kiezen voor een juiste spreiding van grondstoffen in de portefeuille. Naast belangrijke industriële metalen, vindt hij dat olie met 20 tot 50 procent vertegenwoordigd moet zijn.

'Het is belangrijk je af te vragen in hoeverre de ene grondstof vervangbaar is door een andere. Olie blijft in onze optiek nog lange tijd onvervangbaar.'

haas
0
Kampf um Ressourcen

08.09.2009
Rohstoffe: Chinesischer Drache auf Raubzug
von Andreas Hoffbauer und Andreas Rinke
China sichert sich weltweit neue Rohstoffquellen und hortet die eigenen Vorräte. Mit Hunderten von Exportzöllen will China die Ausfuhr von Rohstoffen und Halbzeugen beschränken. Die deutsche Industrie warnt schon vor Produktionsengpässen. Treffen könnten die Restriktionen zum Beispiel die Automobilbranche...>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

www.handelsblatt.com/finanzen/rohstof...
haas
0
CHINESE FOREIGN INVESTMENT
China again fails in bid for Australian resources
China's efforts to gain a greater stake in Australia's resource industry suffered a new setback on Thursday when a Chinese miner dropped a $400 million bid for a controlling stake in an Australian rare earths miner. Earlier on Thursday, the Australian defence department rejected a separate Chinese investment in an outback mining venture, saying it threatened national security.
-----------------------------------------------

CHINA IN AFRICA
China deal to double Ivory Coast manganese output
China National Geological and Mining Corporation (CGM) will invest more than $20 million over the next two years to double Ivory Coast's manganese output to 300 000 t/y, Ivorian officials said. Ivory Coast is a small-scale metals producer, but is attempting to develop its mining sector, which also contains gold, to diversify its cocoa-based economy.
--------------------------------------------------

RARE EARTH METALS
China's CIC may launch domestic rare earth company
China's sovereign wealth fund, fresh from a series of investments in the global commodities sector, may launch its own domestic rare earth firm, a banking source and newspaper report said on Thursday. China Investment Corp (CIC) could do so through Jianyin Investment, its wholly-owned domestic industrial investment arm, said the source, who is familiar with CIC. The $300 billion sovereign wealth fund's primary focus is on foreign investments.
--------------------------------------------------

(c miningweek)
haas
0
15th September 2009
TEXT SIZE JOHANNESBURG (miningweekly.com) –

Africa-focused ...Globe Metals & Mining.... on Tuesday stated that the Chinese National Development and Reform Commission would subsidise the import of ...niobium concentrates....., used mostly in alloys, into China. This subsidy would also apply to other commodities such as .....tantalum and titanium.....

A representative of the China Nonferrous Metal Industry Association was quoted as saying that the Chinese government would use its foreign exchange reserves to subsidise these importers by charging them less when they exchange renminbi into other currencies, or to buy nonferrous mineral products on overseas markets.

“This decision reflects both the strategic importance of niobium to the Chinese economy, as a critical additive into sophisticated steel products, as well as the desire to reduce their dependency on imports of the finished product, being ferroniobium,” said Globe’s MD Mark Sumich.

“At present, while China consumes between 20% and 25% of all ferroniobium produced, a negligible amount is produced domestically.”

Globe has recently reported that multi-disciplinary engineering firm Thuthuka Group had agreed to enter into formal joint venture agreement to invest around $10,6-million into the Kanyika niobioum project, to earn a 25% interest in the project. The $10,6-million by Thuthuka would fund around 85% of the estimated cost of the bankable feasibility study into the project, which started immediately.
haas
1
Ik voel mee met de reacties van 'n zekere S&J op Za 19-12-2009 elders over het geval(JinShan) China.

China,met zoveel mensen,en daarmee zoveel kapitaal,is bezig om zijn spaarpotten te investeren. Die doet dat in o.a. grondstoffen.Daarvoor heeft China zowel staatsfondsen als (zgn) vrije markt fondsen.Imo zal China ,afhankelijk van omstandigheden, de ene keer 'n staatsfonds laten kopen. In andere gevallen 'n vrije marktfonds.
Of 'n vrije marktfonds,waarin 'n staatsfonds 'n meerderheidsbelang heeft.China is op weg nr 'n zal ik maar zeggen,vrije markt land.

Vaal lees ik over staatsfondsen China,alsof China dat als doel heeft. Ik dnek dat dit de afkomst weergeeft vanwaaruit China wegkomt.Er zijn trouwens wel meerdere landen die staatsfondsen hebben.
PS: als USA denkt dat Lithium 'n strategische drondstof is plaatst men die met heel veel gemak op die lijst(ook imo, is dan sprake van hetzelfde effect: staats:)

Ook in het "vrije "westen !
Met bijv. JinShan kan er wss vanuit worden gegaan dat dit fonds meerdere investeringen doet in gelijksoortige bedrijven,resp. aanverwante bedrijven.
In China zelf,de omliggende landen in Azie als elders in de wereld)
Alle bestaande kanalen zullen worden gebruikt......

De weg naar meer vrije markt economie zal gepaard gaan met meer China-investeringen in zgn vrije markt fondsen. (logisch gevolg van haar politieke keuzes ,maar zal naar verwachting vele tientallen jaren in beslag nemen.)
Dat dit soms met "geweld "gaat op de aandelen markt ligt niet aan China's keuze.

Maar aan haar grote potentie als kapitaal krachtig land(met vééél werkhandjes)daar kan geen land tegenop.Er zal dus nog veel geld van China naar haar buitenland vloeien in de vorm van investeringen.

zo dit was even 'n sûr place:)
aldus nr beste weten en kunnen.
haas
0
By Bloomberg News

Dec. 29 (Bloomberg) -- China Railway Construction Corp. and Tongling Nonferrous Metals Group Holdings Co. offered C$679 million ($651 million) for Canada’s Corriente Resources Inc. to gain copper resources in South America.

Corriente shareholders will receive C$8.60 per share in cash, China Railway said in a statement to the Hong Kong stock exchange yesterday. That’s 14 percent more than the last traded price of the Vancouver-based company.

China’s biggest railroad builder and Tongling, the nation’s second-largest copper producer, would gain mining rights to 17 deposits in southeast Ecuador. China has been scouring the globe for raw materials to sustain the world’s fastest-growing major economy, buying assets from iron-ore mines in Brazil to oil fields in Canada in the past year.
smith&jones
0
Ah, zou de recente koerswijziging van het miningbeleid in Ecuador zachtjes ingemasseerd zijn door dit soort partijen??

S&J.
haas
0
nwe mijnwet ,aangekondigd op 30 april 2008......(betere verdeling van opbrengsten tussen producent en Equadro+ milieu regels+ regels arbeid etc)

én nog wat aanvullend nws uit hetzelfde persbericht.............nws van 1-12,uit aussi..

quote:

schreef:

Zijin Mining Group Co., China’s third-largest copper producer on Dec. 1 agreed to pay $500 million for Indophil Resources NL to gain a stake in Southeast Asia’s largest untapped copper and gold deposit.

Overseas investment by Chinese companies surged 190 percent to $20.5 billion in the third quarter from a year earlier, according to the Ministry of Commerce.
www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...

.
haas
0
January 6, 2010
Millstream Signs Agreement With Agents of China On Copper Zinc Potter Property
TORONTO, ONTARIO--(Marketwire - Jan. 6, 2010) - Millstream Mines Ltd.(TSX VENTURE:MLM)(FRANKFURT:NJD) wishes to announce that it has been approached by Agents of mainland chinese investors wishing to participate in the Company's Potter Base Metal Mine Property either through an outright purchase of the property or by way of a joint venture earn-in agreement. An intermediation contract has been recently signed with these Agents.

The past producing Potter Mine Property is host to copper-zinc-cobalt "stacked" mineralized zones contemporaneous with the mineralization at Kidd Creek and located in the highly prolific Abitibi Greenstone Belt and more specifically, in the Kidd-Munro Assemblage near the town of Matheson in north eastern Ontario. An initial NI 43-101 compliant resource estimate on the Potter revealed an indicated resource of 3,028,767 tonnes at 1.45% copper, 1.19% zinc, 389.7 ppm cobalt, 11.1 ppm silver, and 127.5 ppb gold along with an inferred resource of 2,071,101 tonnes at 1.08 % copper, 1.05 % zinc, 301.4 ppm cobalt, 8.7 ppm silver, and 81.7 ppb gold.
haas
0
African Minerals Ltd (AIM: AMI) (AML) said the mineral exploration and development company with significant iron ore and base metal interests in Sierra Leone, West Africa, said it has entered into a conditional strategic agreement with state-owned China Railway Materials Commercial Corp (CRM) in respect of AML's flagship iron ore project at Tonkolili and the related infrastructure projects.

Subject to due diligence by CRM, the parties expect to execute on or around March 31 2010 definitive agreements for long term iron ore off-take, an investment by CRM in the company and the procurement of equipment and services relating to the project.

CRM will enter into two long-term off-take agreements with AML, both for a minimum of 20 years, with an option to extend for a further five years, for iron ore production from Tonkolili.
haas
0
BAUXITE Resources said today it has signed a memorandum of understanding for the joint development of an alumina refinery in Western Australia with Yankuang Corporation, as well as the Chinese company taking an equity stake.
The agreement also includes provisions to explore and exploit Bauxite's tenements in the Darling Range in WA.

Under the proposed Alumina refinery JV agreement, Yankuang will contribute 75 per cent of the costs of the refinery to earn a 50 per cent interest.

Bauxite Resources will receive a 25 per cent free carried interest and will fund a further 25 per cent to bring its interest up to 50 per cent.

Subject to shareholder and regulatory approval, Yankuang will also take a 9 per cent stake in Bauxite, at 50 cents per share. Bauxite closed Friday at $1.035.

haas
0
Palmer seeks Chinese seed investors ..........

QUEENSLAND billionaire Clive Palmer is hoping to raise more than $US3 billion ($3.37bn) to kickstart his Resourcehouse listing, with plans to collect a number of seed investors before embarking on a Hong Kong initial public offering next month.
It is understood Mr Palmer and his team plan to fly to Hong Kong and China this weekend to meet with potential cornerstone investors, including China Power International Development.

It is also understood Citi has joined Macquarie and UBS as an adviser on the long-awaited float, which was originally intended for before Christmas. The meetings with new investors come after Metallurgical Corporation of China yesterday said it had signed an agreement to buy $US200 million worth of shares in Resourcehouse for a stake of up to 5 per cent.

The stake MCC ends up with will depend on investor interest in the float and a proposed bookbuild.

Resourcehouse, which its proponents hope will have a market value of more than $US7bn, owns the $7.5bn China First thermal coal project near Alpha in Queensland, as well as undeveloped iron ore and oil and gas assets in Western Australia and oil and gas in Papua New Guinea.
haas
0
RIO Tinto Alcan says it sold its 80 per cent share in Ghana Bauxite Company to Chinese company Bosai Minerals Group.

The Awaso project produced 802,000 tonnes of the mineral, a key ingredient to make aluminium, in 2008.

"After conducting a thorough evaluation of our options, it was determined that, while GBC is a quality operation, its size is not aligned with our long-term strategy," said Steve Hodgson, president and chief executive officer of bauxite and alumina at Rio Tinto Alcan.

Ghana's government owns the other 20 per cent and this week gave its approval for the sale of the share, Rio Tinto Alcan said. It had started a review of the operation last year.
haas
0
soms,koop,China niet het bedrijf. Maar maakt LT afname contract. ...........

quote:

schreef:

CLIVE Palmer's Resourcehouse has signed a $US60 billion ($69.5bn), 20-year coal export contract with one of China's largest power companies and announced an $8bn mine construction deal that will create 6000 jobs.
Mr Palmer said the coal deal with China Power International Development was Australia's biggest ever export contract and would bring Resourcehouse's giant China First thermal coalmine in Queensland a step closer to reality.

Brisbane-based Resource-house confirmed that Export-Import Bank of China had agreed to lead debt financing for the project, contributing $US5.6bn of the estimated $US8bn development cost.

Mr Palmer, a mining billionaire ranked as Australia's fifth-richest man by BRW, would probably contribute the remaining funds, a spokesman said.

Mr Palmer said China Power International, a unit of China Power Investment Corporation, had agreed to buy 30 million tonnes of coal per year, at a cost of about $US3bn a year, for 20 years.
haas
0
Arrow Energy receives $3.26bn bid from Shell, PetroChina

March 08, 2010 10:07AM
ARROW Energy has received a joint bid from Royal Dutch Shell and PetroChina, which are offering around $3.26 billion in cash plus a stake in a Arrow's international business to shareholders.
A company jointly owned by Royal Dutch Shell and PetroChina is making the $4.45-a-share offer, representing a 28 per cent premium from Arrow's last traded price of $3.48.

The group is also offering one share in a new entity that would comprise Arrow's international business for each existing Arrow share.

Arrow has already announced its intention to publicly float its international business.

The Arrow Board recommends shareholders take no action in relation to the offer and the company said it has appointed UBS and Citigroup as advisers.

The offer is non-binding and conditional.
haas
0

A Cap res...ACB.AX....0.46(+5%....MC74

onderstaand bericht trekt ook de andere junior-ura's in de regio mee: AEE+ 20%,IPT + 16 %,NGM +22%)...

March 23, 2010 2:06PM

CHINA'S interest in Australian resources companies continues, with the economic powerhouse doubling its stake in uranium junior A-Cap Resources.
The Melbourne-based company said today that China Growth Minerals had increased its shareholding in the company to 16.07 per cent, making the Chinese the largest shareholder on A-Cap's register.

A-Cap said China's increase in the junior was a boost for its Botswana assets, particularly its Letlhakane uranium project, which the company believes is one of the largest uranium discoveries in the world.

"With the global demand for nuclear energy increasing, particularly China, we are delighted to have such a prominent Hong Kong based investment firm on board,'' managing director Andrew Tunks said.

haas
0
CRCC-Tongguan Investment (Canada) Co., Ltd., announces extension of its take-over bid for Corriente Resources Inc. to April 28, 2010

VANCOUVER, March 24 /PRNewswire/ - CRCC-Tongguan Investment (Canada) Co., Ltd., (the "Offeror") announced today that the expiry time of its offer to purchase (the "Offer") all of the issued and outstanding common shares of Corriente Resources ("Corriente") at a price of Cdn.$8.60 in cash per common share, including all common shares that may become issued and outstanding upon the exercise of outstanding stock options, has been extended until April 28, 2010.

The Offer is now open for acceptance until 5:00 p.m. (Vancouver time) on April 28, 2010, unless the Offer is extended or withdrawn. The Offer is subject to certain conditions, including receipt of all necessary regulatory approvals. The Offeror believes that all regulatory approvals necessary to complete the Offer will be obtained prior to the expiry of the Offer.

A notice announcing the extension of the Offer will be mailed to registered holders of Corriente common shares and options promptly after the date hereof. The notice will also be available for review on SEDAR at www.sedar.com and on EDGAR at www.sec.gov.

The Offeror is a wholly-owned direct subsidiary of CRCC-Tongguan Investment Co., Ltd. ("CT Holdco") which is in turn a jointly-owned direct subsidiary of Tongling Nonferrous Metals Group Holdings Co., Ltd. ("Tongling") and China Railway Construction Corporation Limited ("CRCC").
smith&jones
0
quote:

haas schreef:

soms,koop,China niet het bedrijf. Maar maakt LT afname contract. ...........

quote:
CLIVE Palmer's Resourcehouse has signed a $US60 billion ($69.5bn), 20-year coal export contract with one of China's largest power companies and announced an $8bn mine construction deal that will create 6000 jobs.
Mr Palmer said the coal deal with China Power International Development was Australia's biggest ever export contract and would bring Resourcehouse's giant China First thermal coalmine in Queensland a step closer to reality.

Brisbane-based Resource-house confirmed that Export-Import Bank of China had agreed to lead debt financing for the project, contributing $US5.6bn of the estimated $US8bn development cost.

Mr Palmer, a mining billionaire ranked as Australia's fifth-richest man by BRW, would probably contribute the remaining funds, a spokesman said.

Mr Palmer said China Power International, a unit of China Power Investment Corporation, had agreed to buy 30 million tonnes of coal per year, at a cost of about $US3bn a year, for 20 years.
Op zich vreemd, China heeft zelf verreweg de grootste voorraden kolen....
smith&jones
0
quote:

haas schreef:

A Cap res...ACB.AX....0.46(+5%....MC74

onderstaand bericht trekt ook de andere junior-ura's in de regio mee: AEE+ 20%,IPT + 16 %,NGM +22%)...

March 23, 2010 2:06PM

CHINA'S interest in Australian resources companies continues, with the economic powerhouse doubling its stake in uranium junior A-Cap Resources.
The Melbourne-based company said today that China Growth Minerals had increased its shareholding in the company to 16.07 per cent, making the Chinese the largest shareholder on A-Cap's register.

A-Cap said China's increase in the junior was a boost for its Botswana assets, particularly its Letlhakane uranium project, which the company believes is one of the largest uranium discoveries in the world.

"With the global demand for nuclear energy increasing, particularly China, we are delighted to have such a prominent Hong Kong based investment firm on board,'' managing director Andrew Tunks said.

Dit is mooi, koers nog steeds laag...
Kanshebber LT

haas
0
ACB.AX,IPT.AX,MEY.AX,(MEU.AX,MOX.AX),NGM.AX
imo uitstekende juniors-ura voor de komende 36 mnd. Kans op 300-550% rendement bij dit pakket....?

verder ook nog Forte Energy (FTE.AX)grote kanshebber ?

www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=1834...
61 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 25 apr
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 25 apr
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 25 apr
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 25 apr
Germany40^ 17.931,00 +13,72 +0,08% 25 apr
US30^ 38.124,13 0,00 0,00% 25 apr
US500^ 5.044,94 0,00 0,00% 25 apr
Nasd100^ 17.428,55 0,00 0,00% 25 apr
Japan225^ 37.725,14 0,00 0,00% 25 apr
WTI 83,75 +0,85 +1,03% 25 apr
Brent 87,91 -0,17 -0,19% 25 apr
EUR/USD 1,0729 +0,0032 +0,30% 01:18
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 25 apr
Gold spot 2.331,97 -0,06 0,00% 01:18
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 25 apr
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 25 apr
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 25 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 25 apr
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 25 apr
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 25 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront