Ease2pay « Terug naar discussie overzicht

Word Docdata binnenkort overgenomen.

14 Posts
pardon
0
Alle ingredienten zijn aanwezig,webwinkels groeien nog steeds dus ook het inkomen Docdata.
De afdeling beveiliging staat te koop.
Jonh de Mol heeft al een commisares bij Docdata neergezet.
De koers word gedrukt gisteren 4000 stukjes tegen een lage koers vanmorgen weer 4000 stukjes tegen een lagere koers.
pardon
0
Ik ben benieuwd of we het dividend nog van docdata ontvangen.

*Docdata wil eenmalig dividend verhogen naar EUR0,55 pa


(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

February 18, 2010 01:32 ET (06:32 GMT)

Copyright (c) 2010 Dow Jones & Company, Inc.

pardon
0
Overnamegeruchten rond Docdata.. Kan binnenkort wel weer gaan spelen,dit is een oud bericht.

Woensdag 30 maart 2011
Recent zijn er geruchten ontstaan over een mogelijke overname van Docdata door de Ebay, nadat de Amerikaanse veilingwebsite begin deze week de overname aankondigde van GSI Commerce. Volgens sommige analisten kan Ebay een oogje laten vallen op Het Nederlandse e-commercebedrijf om zo de sprong naar Europa te maken.

Door onze redactie

Overname eBay
De Amerikaanse veilingwebsite Ebay kondigde afgelopen maandag de overname aan van GSI Commerce. Ebay is bereidt 1,96 miljard dollar te betalen voor de Amerikaanse webshopontwikkelaar. Dit komt neer op 29,25 dollar per aandeel GSI, een premie van 50,9% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel vorige week vrijdag. Door de overname verkrijgt Ebay expertise om grote retailers te helpen hun online orders in te vullen. Daarnaast bouwt het een relatie met grote speelgoed-, elektronica- en boekenwinkels. Deze partijen hebben Amazon.com ook geholpen om te groeien en analisten verwachten dat dit ook zo zal zijn bij Ebay.

De overname zou de grootste zijn van Ebay sinds de overname van Skype voor 2,6 miljard dollar in 2005 en is vooral het gevolg van de stagnerende groei in het aantal veilingen. Analisten vinden de overnameprijs redelijk. Als onderdeel van de overname zal Ebay de licenties van de sportmerken alsook 70% van Rue La La en ShopRunner van de hand doen. Volgens Ebay zijn deze onderdelen niet belangrijk voor de groeistrategie van het bedrijf. Deze onderdelen zullen worden ondergebracht in een nieuw bedrijf dat wordt opgestart door de oprichter van GSI, Michael Rubin. Ebay zal Rubin’s nieuwe bedrijf hiervoor 467 miljoen dollar lenen, waardoor de uiteindelijke waarde van de deal 2,4 miljard dollar bedraagt.

Overname Docdata
Volgens analist Martijn den Drijver toont de deal van Ebay niet alleen aan dat Docdata substantieel ondergewaardeerd is, maar tevens dat de outlook voor de onafhankelijke e-commerce faciliteerders uitstekend is.

Volgens Den Drijver zou Ebay wellicht op korte termijn kunnen kijken naar een mogelijke overname van Docdata, temeer Ebay al een belangrijke partner van Docdata is in Europa doordat de Amerikanen Brands4Friends in handen hebben gekregen. Dit is een van de grootste contracten van Docdata in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is Ebay een klant van Docdata in het Verenigd Koninkrijk doordat het de winkels van het Amerikaanse bedrijf daar onderhoudt.

Volgens Den Drijver zou Ebay daarom Docdata kunnen overnemen wanneer het besluit de sprong te maken richting Europa wat betreft e-commerce en om op deze manier de reikwijdte van de onderdelen van GSI te vergroten. Het feit dat Docdata de eigenaar is van IAI lijkt geen probleem te zijn aangezien GSI ook onderdelen bezat die niet van belang waren voor Ebay, zo besluit de analist. SNS Securities heeft voor Docdata een ‘buy-advies’ uitstaan met een koersdoel van 13,50 euro.

Dit advies is nog maar sinds kort van toepassing bij SNS Securities. Op 3 maart werd namelijk het advies verhoogd van ‘accumulate’ naar ‘buy’ vanwege de in hun ogen zeer sterke jaarcijfers van Docdata en de groeiverwachtingen voor de komende jaren. Het koersdoel werd destijds verhoogd van 10,50 euro naar 13,50 euro. De recente uitlatingen van SNS Securities tonen aan dat zij nog altijd veel vertrouwen in het aandeel hebben.
pardon
0
eBay Inc voltooit overname van Magento
SAN JOSE, Californië- (BUSINESS WIRE) - eBay Inc (Nasdaq: EBAY) heeft vandaag aangekondigd dat het heeft haar eerder aangekondigde overname van Magento, Inc, De makers van Magento, een toonaangevende open source e-commerce platform. De deal volgt eBay's overname van een minderheidsbelang in het bedrijf in 2010.eBaybezit nu 100 procent van de uitstaande aandelen van Magento. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het Magento platform bedient tienduizenden handelaars wereldwijd en wordt ondersteund door een wereldwijde gemeenschap van Solution Partners en de derde-party ontwikkelaars. Magento is een feature-rijke, open-source, enterprise-class commerce oplossing die handelaren biedt een hoge mate van flexibiliteit en controle over de gebruikerservaring, catalogus, inhoud en functionaliteit van hun online winkels. Magento Go, het bedrijf gehoste software-as-a-service oplossing biedt kleine en groeiende kooplieden met de gereedschappen om hen te helpen online succes - van betalingen aan voorraadbeheer.

Magento is een deel van X.commerce, eBay Inc 's geïntegreerd open commerce-platform groep, gericht op het optimaal benutten van de onderneming de activa en de partner technologieën om een sterke, robuuste ontwikkelaars op te bouwen als een bron voor handelaren en winkeliers van alle soorten en maten zijn. Meer details zullen worden gedeeld met de ontwikkelaars tijdens de X.commerce Innovate Developer Conference, 12 tot 13 oktober in San Francisco.
pardon
0
Nettowinst stijgt met dubbele cijfers in 2011 op recordomzet

eBay Scherpt Range over drie jaar Outlook gevolg van de toegenomen vertrouwen

SAN JOSE, Californië- (BUSINESS WIRE) - eBay Inc, Een wereldwijde commerce platform en betalingen leider (NASDAQ: EBAY), maakt vandaag bekend dat de omzet voor het vierde kwartaal eindigend op 31 december 2011, 35% verhoogd tot 3,4 miljard dollar, In vergelijking met dezelfde periode van 2010. Het bedrijf rapporteerde het vierde kwartaal netto-inkomen op GAAP-basis van de $ 2,0 miljard, Of 1,51 dollar per verwaterd aandeel, en de non-GAAP netto-inkomen van 788,6 miljoen dollar, Of 0,60 dollarper verwaterd aandeel. De jaar-op-jaar stijging in het vierde kwartaal GAAP winst per verwaterd aandeel werd voornamelijk gedreven door een meerwaarde op de verkoop van de resterende van het bedrijf investeren in Skype. De jaar-op-jaar stijging in het vierde kwartaal van non-GAAP winst per verwaterd aandeel werd vooral gedreven door een sterke top-line groei en verbeterde productiviteit gedeeltelijk gecompenseerd door een hoger belastingtarief.

Voor het volledige jaar, de omzet steeg met 27% tot 11,7 miljard dollar, Ten opzichte van 2010. Het bedrijf een netto inkomen op een GAAP-basis3,2 miljard dollar, Of 2,46 dollar per verwaterd aandeel, en de non-GAAP netto-inkomen van 2,7 miljard dollar, Of 2,03 dollar per verwaterd aandeel.

"We hadden een sterk vierde kwartaal af met een uitstekend jaar, het verhogen van ons vertrouwen in onze drie-jaar vooruitzichten," aldus eBay Inc President en CEO John Donahoe. "Across eBay, PayPal, GSI en X.commerce, we hebben een robuuste portfolio van wereldwijde handel platforms en innovatieve mobiele, lokale en sociale commerce technologie activa. We zijn goed gepositioneerd om te concurreren in de opkomende nieuwe retail-omgeving, en aan de detailhandel te helpen van alle soorten en maten groeien en altijd bezig hun klanten, waar dan ook. Wij zijn een andereBay vandaag de dag niet langer alleen een e-commerce leider, maar een sterker, meer diverse internationale commerce bedrijf aan de toekomst van winkelen en betalen. "
pardon
0
22 december 2011

eBay Inc
eBay Inc neemt BillSAFE

SAN JOSE, Californië & BERLIN - ( BUSINESS WIRE ) - eBay Inc kondigde vandaag aan dat het BillSAFE, een toonaangevende leverancier van aankoop-on-factuur technologie in Duitsland overgenomen. De overname breidt het bedrijf leiderschap in betalingen door het combineren van BILLSAFE met eBay's PayPal, een wereldwijd leider in online betalingen. De deal volgt eBay Inc 's minderheidsbelang investering in het bedrijf in oktober 2010. eBay Inc bezit nu 100 procent van de uitstaande aandelen van BillSAFE. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

"Samen met BillSAFE, bieden we nog meer keuzes aan onze klanten - of ze de voorkeur aan betalen met hun bankrekening, hun credit cards of nu door aankoop op factuur"

Door het combineren van BillSAFE met PayPal, die meer dan 15 miljoen accounts bedient in Duitsland, PayPal denkt dat de toevoeging van BILLSAFE zal een uitgebreide betalingsdiensten aan te bieden voor de handelaren en consumenten. BillSAFE werkt met kooplieden van alle maten in Duitsland, waardoor ze een eenvoudige en veilige manier te laten shoppers aankoop met een factuur. Klanten selecteert u het item dat ze willen kopen, en dan zijn ze een factuur voor betaling na het item is ontvangen.

Aankoop op de factuur is de meest populaire vorm van betaling in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. In de Duitse e-commerce alleen al werden 19,6 procent van de betalingen betaalt via factuur. Volgens de laatste studie over e-commerce door EuPD onderzoek, hebben 84,8 procent van de Duitse online shoppers al gekocht op de factuur.

"Duitse klanten zijn zeer security-bewust, en ze geniet van het gemak en de veiligheid van facturatie als ze online winkelen. Een van de grootste troeven van PayPal is de veiligheid van ons systeem, en we zijn blij dat we nu kunnen bieden klanten nog meer rust geest met een betaalmethode die ze al kennen en de voorkeur en dat drijft meer omzet voor de handelaars, ". zegt Arnulf Keese, managing director van de PayPal-Duitsland" Samen met BillSAFE, bieden we nog meer keuzes aan onze klanten - of ze de voorkeur aan betalen met hun bankrekening, hun credit cards of nu door aankoop op factuur ", Keese toevoegt.

"Aankoop op de factuur is een ideale aanvulling op de betaling opties beschikbaar PayPal en maakt het de meest uitgebreide service voor consumenten en winkeliers gelijk," zegt Alexander Ey, managing director van BillSAFE. "Security-bewuste winkelend publiek kan ontvangen en inspecteren de koopwaar kochten ze online voor betalen voor hun aankopen. En kooplieden kunnen verkopen aan klanten die voorheen sceptisch van online kopen. Het is een ideale match", zegt Ey.

eBay Inc verwacht niet dat de overname van BillSAFE een materieel effect hebben op de financiële begeleiding zoals uitgegeven in samenwerking met het derde kwartaal persbericht op 19 oktober 2011.
babbeleguchjes
0
Interessante ontwikkeling. Heb net vrijdag weer bijgekocht. De vorige twee keer dat ik kocht (sept en okt) ging de koers daags erna gelijk rap omhoog.
Wat zou een overname koers voor aandeel docdata kunnen zijn?
pardon
0
Dit bedrijf heeft wel belangstelling voor IAI van Docdata.

Winst 3M overtreft verwachtingen

Gepubliceerd: Thursday 26 January 2012 15:12

ST. PAUL (AFN) - Het Amerikaanse industriële conglomeraat 3M heeft in het vierde kwartaal van 2011 een iets hogere winst geboekt dan een jaar eerder. De winst per aandeel viel hoger uit dan analisten hadden verwacht. Dat bleek uit cijfers die donderdag naar buiten kwamen.

De nettowinst steeg tot 954 miljoen dollar (724 miljoen euro), van 928 miljoen dollar een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 1,35 dollar. Hier werd gerekend op 1,31 dollar per aandeel. De omzet steeg met 6 procent tot 7,1 miljard dollar, wat overeenkomt met de prognoses.

3M bevestigde zijn outlook voor een winst per aandeel in 2012 van 6,25 tot 6,50 dollar.
babbeleguchjes
0
Bol.com zet groei in hogere versnelling
Persbericht

Utrecht, 17 januari 2012

Groei van 18% resulteert in recordomzet van 376 miljoen euro
Bol.com zet groei in hogere versnelling

Bol.com heeft 2011 afgesloten met een recordomzet. In totaal plaatsten klanten bestellingen ter waarde van 376 miljoen euro. Daarmee groeide de winkel in 2011 met 58 miljoen euro bijna anderhalf keer zo snel als in 2010. Steeds meer klanten winkelen in het groeiende aantal speciaalzaken van bol.com en kopen daar ook nog eens vaker. De groei van bol.com in 2011 is met 18% extra opvallend aangezien deze bijna tweemaal zo groot is als de geschatte groei van de totale Nederlandse thuiswinkelmarkt.

Helft online winkelende Nederlanders kiest voor bol.com

In 2011 gingen maar liefst 17,5 miljoen artikelen over de digitale toonbank van bol.com richting 3,4 miljoen klanten. Dat betekent dat naar schatting de helft van alle Nederlanders die in 2011 een artikel online kochten, klant is bij bol.com. De omzet van bol.com is in 2011 aanzienlijk harder gegroeid dan in 2010. Daniel Ropers, managing director bij bol.com: “Consumenten zien dat bol.com zich van een winkel voor mediaproducten snel naar een brede verzameling gespecialiseerde winkels ontwikkelt, waar klanten alles kunnen vinden dat zij online willen kopen. Bol.com heeft in 2011 meer dan ooit geïnvesteerd in verbeteringen en uitbreidingen en dat zien we duidelijk terug in de groei: steeds meer consumenten kiezen voor bol.com en bestaande klanten komen steeds vaker in onze winkels.”
Transformatie naar breed online winkelplatform in volle gang

Het steeds grotere aanbod van bol.com speelt daarbij een belangrijke rol. Zo voegde bol.com vorig jaar kleine (o.a. strijkijzers, scheerapparaten en broodroosters) en grote (o.a. koelkasten, vaatwassers en wasmachines) huishoudelijke elektronica toe aan de winkel. Ropers: “Onze winkel voor huishoudelijke apparaten is onze meest succesvolle winkelopening ooit. Al binnen enkele weken werd één op de twintig kleine huishoudelijke apparaten in Nederland via bol.com verkocht. Het laat zien dat de consument klaar is om ook dit soort producten online te kopen én dat bol.com met zijn brede assortiment, snelle levering en lage prijzen duidelijk in een behoefte voorziet.”

Ook in de bestaande speciaalzaken van de winkel groeide de omzet. Het meest significant is de groei in digitaal lezen, waar de cijfers bijna verdubbelden. In de winkels voor telefonie & tablets en speelgoed werd anderhalf keer zoveel gekocht als vorig jaar. Ook alle andere winkels droegen aanzienlijk bij aan de groei van bol.com, niet in de laatste plaats door de versterkte focus op lage prijzen.

Een andere succesvolle uitbreiding was de lancering van bol.com Plaza, de formule waardoor concurrenten hun assortiment via bol.com kunnen verkopen. Ropers: “We willen de klant dusdanig veel gemak bezorgen dat hij niet meer alle winkelstraten en het hele internet hoeft af te struinen. Door de integratie van het aanbod van andere winkels vind je bij bol.com niet alleen het grootste aanbod van producten, maar ook de meeste keuze in prijzen en beschikbaarheid.” Bijna een jaar na de lancering van bol.com Plaza is het aanbod van 12 partners (waaronder Megapool en Centralpoint.nl) volledig geïntegreerd in de bol.com winkels. “We merken dat in sommige categorieën nu al een kwart van onze klanten kiest voor een product van een partnerwinkel. Dat laat zien dat bol.com Plaza voor onze klanten in een behoefte voorziet. Daarom zullen we dit jaar versneld een groot aantal nieuwe partners in onze winkels opnemen.”

Het openen van de winkel voor haar concurrenten past in de ambitie van bol.com om het beste winkelplatform te bieden waar de klant alles kan vinden. “Dat platform moet voor zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk manieren toegankelijk zijn, zoals via onze mobiele winkel en social media”, aldus Ropers. Ook externe partijen zijn welkom om het winkelgemak van de klant te optimaliseren. “Niet voor niets lanceerden we gisteren nog een Open API, een manier waarmee ontwikkelaars van andere websites in de gelegenheid worden gesteld om via apps en sites het winkelassortiment van bol.com te ontsluiten.”*

Explosieve groei in België

Als gevolg van de verbeteringen van de dienstverlening en de zichtbaarheid van bol.com in België groeiden het aantal klanten en bestellingen explosief. België ontwikkelt zich in snel tempo tot ‘tweede thuismarkt’. De omzet verdrievoudigde in 2011 (t.o.v. 2010).**
Totale thuiswinkelmarkt aan vooravond van explosieve groei

Bol.com zal ook in 2012 weer meer investeren in verbeteringen van de winkels en verdere uitbreidingen, gezien de zeer positieve toekomstverwachtingen. Ropers: “Onze groeiversnelling in 2011 is een opmaat voor de explosieve groei van het online winkelen, die we in de komende 10 tot 15 jaar verwachten. De branche staat nu nog in de kinderschoenen, maar alle onderzoeken laten zien dat consumenten in de komende 15 jaar tientallen miljarden euro’s per jaar méér online zullen besteden. De grootste beperking ligt nu nog in het aanbod van kwalitatief hoogwaardige en laaggeprijsde winkels. Ook bij bol.com lopen we over van de concrete plannen om het aanbod en het platform uit te breiden en verder te verbeteren. De consument laat telkens weer zien, er al klaar voor te zijn. Aan ons de taak om aan deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.”
[einde bericht]

*) Zie persbericht 16 januari.

**) Hierover verschijnt op 17 januari een separaat persbericht.

Noot voor de redactie

Over bol.com

Bol.com opende op 30 maart 1999 zijn winkeldeuren. Bijna dertien jaar later heeft de winkel ruim 3,4 miljoen actieve klanten in Nederland en België die in 2011 goed waren voor bijna 17,5 miljoen verkochte artikelen. Bol.com is daarmee marktleider op het gebied van online verkoop van boeken, entertainment, elektrische apparaten en speelgoed en tevens de grootste (web)winkel van Nederland en België. Bezoekers van het warenhuis hebben met een muisklik toegang tot meer dan 5,5 miljoen artikelen, waaronder nieuwe en tweedehands Nederlandstalige en buitenlandse boeken, muziek, dvd’s en games, maar ook notebooks, software, pc-accessoires, elektronica, mobiele telefonie, lcd- en plasma televisies, een breed assortiment elektronische huishoudelijke artikelen, speelgoedartikelen, e-readers met tienduizenden bijbehorende e-books en een fotoalbumservice. In februari 2011 werd bol.com plaza gelanceerd. Hiermee is bol.com de eerste winkel die haar klanten de mogelijkheid biedt om ook artikelen van andere aanbieders via de winkel te bestellen.

De winkel behoort volgens marktonderzoek al jaren tot de meest populaire winkels van Nederlandstalige consumenten in de lage landen. Deze waardering blijkt niet alleen uit de constante toename in winkelbezoeken, maar ook uit de vele toegekende publieksprijzen waaronder talrijke Thuiswinkel Awards.
pardon
0
De koers gaat weer een euro hoger,was het in dec 12 euro jan 13 euro febr gaan we naar 14 euro maart 15
Het lijkt erop dat de koers gestuurd word,ik heb er geen probleem mee zolang het maar naar boven gaat.
babbeleguchjes
0
Inderdaad, koers lijkt gestuurd. Ben benieuwd naar de cijfers eind februari. Volgend daarop (in maart) lijkt me 16 euro realistisch gezien de groei van docdata. Hangt er even vanaf of de koers deze maand nog zakt
aextracker
0
Waar vind je ze vandaag de dag nog ?
Bedrijven als Docdata die dubbelcijferige omzet en winstgroei cijfers laten zien en meegroeien in een groeimarkt en voorts nog onderdelen in de verkoop hebben om zich nog verder om te vormen naar "mono-strategie op E-commerce servicing binnen Europa".
Acquireren is de weg naar aanhoudende groei en risicospreiding. Elk succes kent zijn eind, dat geldt ook voor Bol.Com \ Docdata, ergo internatiobnaliseren en spreiden van groei is waar Docdata op gefocussed zou moeten zijn.

Ik houd de DD aandelen voorlopig op zak , totdat we de euro 20,-\aandeel hebben bereikt.
Tussentijdse dividend uitkeringen dragen in de komende 4 jaar sowieso al bij tot een aandelenwaarde van euro 16,-.
De verkoop van IAI en de acquisitie van enkele europese spelers (Frankrijk, BRD & UK) doen vervolgens de rest.

Tracker
[verwijderd]
0
Is er al wat bekend van de cijfers aangezien de daling op deze ochtend van meer dan 5% ???
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 12:35
Koers 0,586
Verschil -0,004 (-0,68%)
Hoog 0,586
Laag 0,586
Volume 125
Volume gemiddeld 13.761
Volume gisteren 6.525

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront