DD AEX 18 juni - Verantwoorden

692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
relic
0
Alcoa staat toch ook alweer aardig laag hebben in Mei 08 nog op 44,49 gestaan nu op 11,07.
6 Jan 2010 nog op 16,31
Paulus29
2
quote:

Deodorant schreef:
oops, downtikje op de DJ ?


Zie je nou wel!

Ik zei het toch..ik zei het toch?..ik zei het toch?..:-))
ShortIsGoodMan
0
ramptoerist
0
quote:

Paulus29 schreef:


[quote=Deodorant]


oops, downtikje op de DJ ?
[/quote]

Zie je nou wel!

Ik zei het toch..ik zei het toch?..ik zei het toch?..:-))


Gniffel :)

een klein dingetje, en dat is het uitermate karige volume in de US. Ergo, 3 keer hoesten, en het staat dik in de plus/min.
Vooral de DAX heeft er nu ( en meteen nabeurs ) geen zin meer in zie ik.
Azië blijft nog redelijk staan overigens.
voda
0
WEEKSLOT: AEX sluit voor zevende dag op rij hoger


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTAMSTERDAM (Dow Jones)--Week 24 was niet alleen de week van een interessante melding van de New York Times omtrent grote hoeveelheden aangetroffen delfstoffen in Afghanistan ter waarde van $1 biljoen, maar ook van ongezouten kritiek op BP, van die de CEO in de VS het flink te verduren kreeg en van de mededeling dat de uitslag van de stresstest van Europese banken uiterlijk eind juli naar buiten zou komen.

Het was de vraag welke impact het eerste bericht op de beurs had of had moeten hebben, maar de melding kan volgens kenners voor een termijn van jaren grote gevolgen hebben voor de positie van Afghanistan, maar vooral voor de internationale verhoudingen.

De AEX begon maandag heel aardig. De winst werd breed gedragen door met name financials, gedreven door een oplopende euro en meer rust in de financiele sector en ArcelorMittal. De staalproducent profiteerde van een adviesverhoging door UBS voor de Europese staalsector.

Het sentiment ondervond steun van de euro die ten opzichte van de dollar de weg weer omhoog had gevonden. Aangezien de aandelenmarkten de laatste maanden sterk reageren op de kracht van de euro lag het voor de hand dat de AEX daar ook positief op reageerde.

De index sloot de dag af met een winst van 1,8% en het ging er nu om of de index ook door zijn weerstandsniveau van circa 334 heen kon breken.

Dinsdag was aanvankelijk een daling voorzien van een handvol punten, maar China bracht leading indicators naar buiten die de Aziatische markten gunstig stemden en waarmee het verlies van Wall Street weer vrijwel geheel werd weggepoetst.

Macro-economisch was het nieuws dinsdag niet goed: de vertrouwensindex van Amerikaanse huizenbouwers over juni was slecht. Moody's verlaagde de kredietwaardigheid van Griekenland tot de 'junk' status en de olieprijs liep scherp op, een beweging die voor Shell wellicht gunstig, maar een rem kan vormen op het economisch herstel. Voor de langere termijn lijkt de markt rekening te houden met een verder stijging van de olieprijs tot in elk geval ver boven de $80 per vast West Texas Intermediate.

De winst voor de AEX kwam niet alleen voor rekening van de indicatie dat de Chinese economie goed blijft draaien, maar werd ook toegeschreven aan de standvastige euro en een slot boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde.

De AEX sloot de dinsdag af met een winst van 0,7%.

Woensdag werd de weg omhoog niet versperd: Wall Street dikte na het slot van de handel in Amsterdam nog meer dan een procentpunt aan en dat was een positief punt voor de Europese beurzen.

Macro-economisch nieuws was woensdag niet zo slecht. De wekelijkse hypotheekaanvragen in de VS, die overigens gekenmerkt worden door een hoge mate van volatiliteit, stegen. De Amerikaanse producentenprijzen daalden en dat is voor de inflatie een positief signaal.

Maar om 14.00 uur kwam dan toch als een dief in de nacht de al eerder in geruchten genoemde winstwaarschuwing van het Finse Nokia. Na dat moment leverde de AEX zijn winst in en zakte de index onder het slot van dinsdag. Daar waren overigens al negatieve kanttekeningen van de zijde van FedEx aan voorafgegaan.

De macrocijfers boden dinsdag een gemengd beeld. De wekelijkse hypotheekaanvragen stegen, de industriele productie over mei steeg iets harder dan verwacht, maar de huizenbouwcijfers lieten voor mei een scherper dan verwachte daling zien. De producentenprijzen over mei daalden eveneens, maar minder hard dan verwacht.

Uiteindelijk sloot de AEX toch nog met een winst van 0,3%.

Donderdag begon weifelend en dat beeld hield aan. Dat kwam door Wall Street dat woensdag per saldo niet van zijn plaats kwam en Azie dat een verdeeld slot beleefde. Zorgen over de schuldposities van verschillende Europese landen voerden weer eens de boventoon en niet geheel zonder reden, omdat Spanje genoemd werd als land dat een beroep zou gaan doen op het hulpfonds dat onlangs door Europa is ingesteld.

Spanje kreeg het echter voorelkaar om een veiling van staatsobligaties succesvol af te ronden en dat zorgde voor meer rust rondom de euro.

Macrodata uit de VS vielen echter tegen. De steunaanvragen liepen onverwacht op in de week tot en met 12 juni van dit jaar, terwijl ook het cijfer voor de week ervoor opwaarts werd bijgesteld. De leading indicators over mei waren weliswaar gestegen, maar minder dan verwacht.

Per saldo zorgde deze elementen dat de beurs vrijwel niet van zijn plaats kwam en de dag met een winst van 0,2% afsloot.

De voorpagina's van financiele kranten waren aan het eind van de week gevuld met de implicaties van de stresstest van de Europese banken. Officieel werd door de Europese Unie gesteld dat de uitslag daarvan uiterlijk eind juli bekendgemaakt zal worden. "Dat gaat de EU niet lukken", aldus een marktvorser. De bevindingen zullen ruim daarvoor al in de markt komen."

Daarnaast is de Baltic Dry Index deze week verder onder druk komen te staan en dat zou volgens marktvorsers een indicatie kunnen zijn voor een verandering in de groeitrend van de wereldeconomie. De Baltic Dry Index geeft een indruk van scheepvaartbewegingen die geladen zijn met bulk als ijzererts, kolen, rubber en andere grondstoffen.

Het drama BP beleefde deze week een nieuw hoogtepunt met CEO Tony Hayward die het stevig voor de kiezen kreeg toen hij door het Amerikaanse Congres ter verantwoording werd geroepen. Het leverde vooral indringende televisie op.

De AEX sloot vrijdag 0,2% hoger. De optie-expiratie, met in de VS quadruple witching hour, geen effect.

De AEX sloot vrijdag af met een plus van 3,2% op 336,06 punten.

De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


USG PEOPLE +10.5%
AEGON + 9,0%
AMG + 7,8%
AIR FRANCE-KLM + 7,6%
ING + 7,4%


De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


LOGICA - 3,7%
WAVIN - 3,2%
TEN CATE - 1,8%
TOMTOM - 1,2%
UNILEVER - 0,3%


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com.--. .. -.-
2
quote:

beurs. ziener. schreef:


Hoeveel winst heb je de laatste 1,5 week gemaakt ShortMan? in procenten op jou gehele kapitaal?


Wat kan je dat toch schelen man? Ik vermoed dat jij iemand bent die per 1,5 week in staat is tientallen procenten rendement te maken op zijn vermogen. Maar dat zegt meer over je vermogen - doordenker -
ramptoerist
0
quote:

ShortIsGoodMan schreef:


Short op gbp/jpy geopend op 134.27


Zeg, ik ben nog steeds erg benieuwd wat voor Olie instrumenten je gebruikt, en wat je dan zogenaamd koopt.
Want ik vroeg me af, hoe je met dat middelen 10 % maakte op die Brent trade.
Ik leer namelijk graag, so educate me :)
bezinteergebelegt
0
De S/P heeft het even moeilijk richting de 1120 maar zal uiteindelijk "luctoren en emergoën" ( om het "luctor et emergo" maar even te verkrachten )en zal vandaag voor het eerst boven de 1120 sluiten. Echter, vanwege het gruwelijk gebrek aan volume is vandaag dat slot niet echt geloofwaardig en zullen we tot maandag moeten wachten om te kijken of de S/P serieus plannen heeft dat niveau te breken. Het antwoord is "ja" maar het zal een paar dagen duren. Daarna begint het lange wachten tot de Q2 cijfers die ons naar de 1150 gaat brengen. Die blijft tot na juli van beton. Hangen wij in het net rond de 345. Grootste winnaars de komende 6 weken:

Randstad, Fugro en Corio, daar zie ik zomaar 8 tot 10% bijkomen.

gr

B.E.G.B

ramptoerist
0
quote:

beurs. ziener. schreef:


[quote=Witte Weduwe]
Ik vermoed dat jij iemand bent die per 1,5 week in staat is tientallen procenten rendement te maken op zijn vermogen. Maar dat zegt meer over je vermogen - doordenker -
[/quote]Ik maak al 6 jaar aan 1 stuk elke dag 1% netto op meerdere miljoenen euro.


Ab tje durf. Humor dient beloond te worden, ook al is het je reinste fantasie.
Vertel eens, hoe gaat het eigenlijk met je klanten ?
Gek genoeg komt dat business model van Kareltje Karma precies overeen met wat jij riep, een jaar of 2 terug.
Het zou toch niet besmettelijk zijn ?
.--. .. -.-
1
quote:

beurs. ziener. schreef:


[quote=Witte Weduwe]
Ik vermoed dat jij iemand bent die per 1,5 week in staat is tientallen procenten rendement te maken op zijn vermogen. Maar dat zegt meer over je vermogen - doordenker -
[/quote]Ik maak al 6 jaar aan 1 stuk elke dag 1% netto op meerdere miljoenen euro.


www.rtl.nl/%28/financien/rtlz/nieuws/...

Dit niet wat voor je?
Paulus29
0
quote:

beurs. ziener. schreef:


[quote=Witte Weduwe]
Ik vermoed dat jij iemand bent die per 1,5 week in staat is tientallen procenten rendement te maken op zijn vermogen. Maar dat zegt meer over je vermogen - doordenker -
[/quote]Ik maak al 6 jaar aan 1 stuk elke dag 1% netto op meerdere miljoenen euro.


Ook op woensdagen?
KonVicT *G*
0
quote:

voda schreef:


WEEKSLOT: AEX sluit voor zevende dag op rij hoger


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTAMSTERDAM (Dow Jones)--Week 24 was niet alleen de week van een interessante melding van de New York Times omtrent grote hoeveelheden aangetroffen delfstoffen in Afghanistan ter waarde van $1 biljoen, maar ook van ongezouten kritiek op BP, van die de CEO in de VS het flink te verduren kreeg en van de mededeling dat de uitslag van de stresstest van Europese banken uiterlijk eind juli naar buiten zou komen.

Het was de vraag welke impact het eerste bericht op de beurs had of had moeten hebben, maar de melding kan volgens kenners voor een termijn van jaren grote gevolgen hebben voor de positie van Afghanistan, maar vooral voor de internationale verhoudingen.

De AEX begon maandag heel aardig. De winst werd breed gedragen door met name financials, gedreven door een oplopende euro en meer rust in de financiele sector en ArcelorMittal. De staalproducent profiteerde van een adviesverhoging door UBS voor de Europese staalsector.

Het sentiment ondervond steun van de euro die ten opzichte van de dollar de weg weer omhoog had gevonden. Aangezien de aandelenmarkten de laatste maanden sterk reageren op de kracht van de euro lag het voor de hand dat de AEX daar ook positief op reageerde.

De index sloot de dag af met een winst van 1,8% en het ging er nu om of de index ook door zijn weerstandsniveau van circa 334 heen kon breken.

Dinsdag was aanvankelijk een daling voorzien van een handvol punten, maar China bracht leading indicators naar buiten die de Aziatische markten gunstig stemden en waarmee het verlies van Wall Street weer vrijwel geheel werd weggepoetst.

Macro-economisch was het nieuws dinsdag niet goed: de vertrouwensindex van Amerikaanse huizenbouwers over juni was slecht. Moody's verlaagde de kredietwaardigheid van Griekenland tot de 'junk' status en de olieprijs liep scherp op, een beweging die voor Shell wellicht gunstig, maar een rem kan vormen op het economisch herstel. Voor de langere termijn lijkt de markt rekening te houden met een verder stijging van de olieprijs tot in elk geval ver boven de $80 per vast West Texas Intermediate.

De winst voor de AEX kwam niet alleen voor rekening van de indicatie dat de Chinese economie goed blijft draaien, maar werd ook toegeschreven aan de standvastige euro en een slot boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde.

De AEX sloot de dinsdag af met een winst van 0,7%.

Woensdag werd de weg omhoog niet versperd: Wall Street dikte na het slot van de handel in Amsterdam nog meer dan een procentpunt aan en dat was een positief punt voor de Europese beurzen.

Macro-economisch nieuws was woensdag niet zo slecht. De wekelijkse hypotheekaanvragen in de VS, die overigens gekenmerkt worden door een hoge mate van volatiliteit, stegen. De Amerikaanse producentenprijzen daalden en dat is voor de inflatie een positief signaal.

Maar om 14.00 uur kwam dan toch als een dief in de nacht de al eerder in geruchten genoemde winstwaarschuwing van het Finse Nokia. Na dat moment leverde de AEX zijn winst in en zakte de index onder het slot van dinsdag. Daar waren overigens al negatieve kanttekeningen van de zijde van FedEx aan voorafgegaan.

De macrocijfers boden dinsdag een gemengd beeld. De wekelijkse hypotheekaanvragen stegen, de industriele productie over mei steeg iets harder dan verwacht, maar de huizenbouwcijfers lieten voor mei een scherper dan verwachte daling zien. De producentenprijzen over mei daalden eveneens, maar minder hard dan verwacht.

Uiteindelijk sloot de AEX toch nog met een winst van 0,3%.

Donderdag begon weifelend en dat beeld hield aan. Dat kwam door Wall Street dat woensdag per saldo niet van zijn plaats kwam en Azie dat een verdeeld slot beleefde. Zorgen over de schuldposities van verschillende Europese landen voerden weer eens de boventoon en niet geheel zonder reden, omdat Spanje genoemd werd als land dat een beroep zou gaan doen op het hulpfonds dat onlangs door Europa is ingesteld.

Spanje kreeg het echter voorelkaar om een veiling van staatsobligaties succesvol af te ronden en dat zorgde voor meer rust rondom de euro.

Macrodata uit de VS vielen echter tegen. De steunaanvragen liepen onverwacht op in de week tot en met 12 juni van dit jaar, terwijl ook het cijfer voor de week ervoor opwaarts werd bijgesteld. De leading indicators over mei waren weliswaar gestegen, maar minder dan verwacht.

Per saldo zorgde deze elementen dat de beurs vrijwel niet van zijn plaats kwam en de dag met een winst van 0,2% afsloot.

De voorpagina's van financiele kranten waren aan het eind van de week gevuld met de implicaties van de stresstest van de Europese banken. Officieel werd door de Europese Unie gesteld dat de uitslag daarvan uiterlijk eind juli bekendgemaakt zal worden. "Dat gaat de EU niet lukken", aldus een marktvorser. De bevindingen zullen ruim daarvoor al in de markt komen."

Daarnaast is de Baltic Dry Index deze week verder onder druk komen te staan en dat zou volgens marktvorsers een indicatie kunnen zijn voor een verandering in de groeitrend van de wereldeconomie. De Baltic Dry Index geeft een indruk van scheepvaartbewegingen die geladen zijn met bulk als ijzererts, kolen, rubber en andere grondstoffen.

Het drama BP beleefde deze week een nieuw hoogtepunt met CEO Tony Hayward die het stevig voor de kiezen kreeg toen hij door het Amerikaanse Congres ter verantwoording werd geroepen. Het leverde vooral indringende televisie op.

De AEX sloot vrijdag 0,2% hoger. De optie-expiratie, met in de VS quadruple witching hour, geen effect.

De AEX sloot vrijdag af met een plus van 3,2% op 336,06 punten.

De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


USG PEOPLE +10.5%
AEGON + 9,0%
AMG + 7,8%
AIR FRANCE-KLM + 7,6%
ING + 7,4%


De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


LOGICA - 3,7%
WAVIN - 3,2%
TEN CATE - 1,8%
TOMTOM - 1,2%
UNILEVER - 0,3%


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com


oftewel een week met veel meer slecht dan goed nieuws, en toch maar blijven stijgen. Dan hou je jezelf toch echt voor de gek maar goed.
[verwijderd]
2
quote:

Paulus29 schreef:


[quote=beurs. ziener.]
[quote=Witte Weduwe]
Ik vermoed dat jij iemand bent die per 1,5 week in staat is tientallen procenten rendement te maken op zijn vermogen. Maar dat zegt meer over je vermogen - doordenker -
[/quote]Ik maak al 6 jaar aan 1 stuk elke dag 1% netto op meerdere miljoenen euro.
[/quote]

Ook op woensdagen?Onmogelijk, woensdag kun je geen 1% maken!
ramptoerist
0
quote:

FredjeEmmer schreef:
Onmogelijk, woensdag kun je geen 1% maken!


Correct ! Dinsdag oke, Donderdag maybe, maar woensdag , no way.
Gaat gewoon niet. Of dat met de gehaktdag histortie te maken heeft laat ik even in het midden, maar Woensdag..nee.
ramptoerist
0
quote:

beurs. ziener. schreef:


Klopt toch echt hoor, ik doe dit hoofdzakelijk in amerikaanse aandelen met extreme volumes zoals BAC,C, en S enzovoort.


Maar vertel nou eens over je klanten. Want de gelijkenis is werkelijk treffend tussen pietje Para en Durfinvest.
Je had precies, maar dan ook precies hetzelfde business model. Ik zou haast denken...nahja. Dat is speculeren.
Jij ging ook voor klanten beleggen, en je verloor dik op TNT, weet je nog wel ?
Ik zie zoveel overeenkomsten dat het haast op gaat vallen.
[verwijderd]
0
quote:

Deodorant schreef:


[quote=beurs. ziener.]
Klopt toch echt hoor, ik doe dit hoofdzakelijk in amerikaanse aandelen met extreme volumes zoals BAC,C, en S enzovoort.
[/quote]

Maar vertel nou eens over je klanten. Want de gelijkenis is werkelijk treffend tussen pietje Para en Durfinvest.
Je had precies, maar dan ook precies hetzelfde business model. Ik zou haast denken...nahja. Dat is speculeren.


Daar ben ik ook nieuwsgierig naar.

Wat zouden we moeten doen om klant bij jou te worden? Is er een site? Inschrijving?
.--. .. -.-
2
quote:

beurs. ziener. schreef:


Klopt toch echt hoor, ik doe dit hoofdzakelijk in amerikaanse aandelen met extreme volumes zoals BAC,C, en S enzovoort.


Met welk bedrag ben je begonnen dan? Als ik een simpele berekening maak, 1% samengestelde interest 1000 dagen (heb je een jaartje vakantie ;)), kom ik met een begin kapitaal van slechts 10.000 nu op € 200.000.000+. Da's wel veel. Als ze je steeds verbannen en deleten op IEX, raad ik je aan de toko te kopen.
ramptoerist
0
quote:

Witte Weduwe schreef:


Als ze je steeds verbannen en deleten op IEX, raad ik je aan de toko te kopen.


Gniffel :)

Anders de proxy servers kopen, of gewoon België kopen, want dat is waar het vandaan komt.
Dit soort giganten denken groot, dat merk je aan alles.
692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 489,82 0,00 0,00% 06 apr
AMS25-24h^ 496,55 +6,73 +1,37% 07:50
AMX 662,72 0,00 0,00% 06 apr
ASCX 690,21 0,00 0,00% 06 apr
BEL 20 2.969,80 0,00 0,00% 06 apr
BRX20-24h^ 3.039,92 +70,12 +2,36% 07:50
Germany30^ 10.220,60 +145,43 +1,44% 06 apr
Dutch15-index 13.720,76 0,00 0,00% 06 apr
Euro30-index 14.291,52 0,00 0,00% 06 apr
Citi Dow Jones... 22.638,53 0,00 0,00% 06 apr
Citi S&P 500 I... 2.657,48 0,00 0,00% 06 apr
Citi NASDAQ 8.069,49 0,00 0,00% 06 apr
Citi Nikkei In... 18.953,97 0,00 0,00% 06 apr
WTI 26,39 0,00 0,00% 06 apr
Brent 33,09 0,00 0,00% 06 apr
EUR/USD 1,0833 +0,0038 +0,36% 07:50
BTC/USD 7.297,2100 +559,8200 +8,31% 07:50
Gold World Spo... 1.665,67 +2,67 +0,16% 07:50
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 7,638 0,000 0,00% 06 apr
ADYEN NV 732,400 0,000 0,00% 06 apr
Aegon 2,236 0,000 0,00% 06 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 7,638 0,000 0,00% 06 apr
ADYEN NV 732,400 0,000 0,00% 06 apr
Aegon 2,236 0,000 0,00% 06 apr

Nieuws Forum

'Aegon kijkt naar Chinese markt voor ...
zepolna op 7 apr 2020 07:48
4
Wall Street toont krachtig herstel
boomer92 op 7 apr 2020 01:14
12
Hoofdindex Amsterdam gaat flink vooruit
boomer92 op 7 apr 2020 01:02
29
Flinke koerswinsten op Wall Street
boldie op 7 apr 2020 00:52
11
Beleggers putten moed uit afvlakkende...
Waarzegger op 7 apr 2020 00:49
21