Pharming « Terug naar discussie overzicht

Vertrouwensbreuk..

48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
6
Ik denk de amper gestegen koers van Pharming op het nieuws van de goedkeuring Ruconest iets zegt ..
Ik heb mijzelf voorgenomen om mij netjes uit te drukken en zal dit ook doen. Niettemin wil uitermate pijnlijk duidelijk proberen te maken wat ik denk van het emissie beleid van de CEO..

Beleggen is een zeer emotionele bezigheid. Vriend en vijand zijn het eens dat de beurs door twee zeer primaire, basale emoties gedreven wordt. Angst en Hebzucht.

Dus de onderbuik spreekt mee. En als ik dan toch van mijn onderbuik moet spreken. Dan zeg ik. Ik ben genaaid als Ph-aandeelhouder(sorry een krachtterm) Ik ben iemand met een IQ van 122, schaam ik mij niet voor, mag iedereen best weten dat ik geen domme jongen ben, werkzaam in de IT. Iemand dat al een jaartje of 8 parttime meedraait in het beleggingswereldje. En best wat kennis heeft opgebouwd over het fenomeen beleggen met al haar derivaten. Zeker in het begin ging het al meteen erg lekker: Net na de Aholdfraude, Ahold, op 3.50 binnen 2 weken naar 7 toen het toch bleek mee te vallen relatief met de embezzlement van oom Cees van der Hoeven. En Ahold ging niet failliet. Mijn eerste klapper was er een van geluk, 80% rendement in 2 weken tijd. Ik geef het toe. Sindsdien was ik verslaafd aan beleggen. En dat ging steeds verder. Van de koop van een putoptie tot het schrijven van calletjes met uiteraard als onderliggende waarde de vers aangeschafte aandeeltjes. Met niets(350 euro) in 2003 begonnen en binnen 2 jaar 15K winst. Alles was pure winst. Heb de RT-company gehad, UPC, WOL, ingeschreven op € 42(was binnen een dag 7 euro) en nooit wat gekregen, gelukkig omdat er zwaar overtekend was op de IPO van tante Nina. Noem het maar op..

Ik heb eigenlijk steeds nieuw terug geïnvesteerd de winsten van mijn belegging escapades. En al doende leert men. Tot het moment dat Pharming in beeld kwam. Een Goudmijn. Ik kocht net nadat 2e keer afkeuring Ruconest geweest was op 0,96. Heb toen nog wat gedaytraded in het aandeel. En op een geven moment gedacht, Nu houden en achteroverhangen tot over een maand of 3. Want de CEO R. Strijker deed voorkomen dat een goedkeuring zeer naar bij was(onduidelijke tijdslijn, zonder exacte datums over goedkeuring maar wel doen voorkomen dat het zeer naar bij was) Ph. raakte steeds meer financieel uitgemolken, zonder adequaat counterend financieel beleid. Toen kwam CEO Sijmen de Vries aan de macht.. Een enorm jaarsalaris (488K) en een half financieel dood bedrijf. Ik weet niet wat hij heeft gedacht in zijn pogingen om financiën binnen te halen maar ik heb in al mijn actieve beleggingstijd nog nooit zo hard een CEO beleggers zien naaien. Ik begrijp Sijmen en zijn financiële, verwaterende beleid jegens de aandeelhouders ook ECHT NIET 100% Serieus, ik heb compleet onbegrip voor het emissiebeleid van Sijmen. De snelheid en de wijze waarop en de timing vertellen óf een compleet niet in touch zijn met Pharming en haar producten en het stadium waarin die producten verkeerden. En de slagingspercentages die Rhucin had om goedgekeurd te worden voor de 3e keer nadat er de broodnodige extra klinische informatie was aangeleverd over eventuele bijwerkingen over langere tijd gebruik van Rhucin.(wat begrijpelijk is, na net tot CEO benoemd te zijn en je te weinig ingelezen hebben en te weinig feeling hebben voor de wereld en het product van Pharming)

Of de CEO heeft compleet geen gevoel voor de particuliere belegger in Pharming en ziet hen als een makkelijke, monddode groep waar het makkelijk scrupuleloos geld van aftroggelen is. Mijn onderbuik zegt dat de CEO echt geen domme jongen is, anders had hij het niet tot CEO geschopt. Dus hij wist wel degelijk wat hij deed toen hij emitteerde op 0,12 bij een dagkoers van 0,40 een korting van 70%. Hij zei later dat hij niet verwacht had dat de koers zo hoog zou zijn ten tijde van de emissie 50% korting was 'normaal' (leuke CEO Trouwens, die een dergelijke uitspraak doet over zijn te leiden bedrijf; "ik had niet gedacht dat de koers zo hoog zou staan." (Verdiend iemand het met een zodanig instelling het om € 488.000,00 salaris te mogen ontrekken uit een toch al moeilijk er voor staand bedrijf??) maar dat terzijde. Vervolgens riep hij ook dat toen hij weer het te emitteren saldo aandelen van 400 mil. naar 500 mil. optrok, naar 2 maanden of zo. Dat, mocht het nog een keer tot emitteren aan zou komen dat hij dacht dat het niet meer op zo'n lage (0,12) koers hoefde plaats te vinden. Dit was na de goedkeuring Ruconest. We hebben geluk met de 15 mil. US-dollar van de VS-partner Santarus. Anders was het nu al op emitteren aangekomen en was de CEO tot de zoveelste keer als leugenaar te bestempelen geweest op de huidige dagkoers van 0,249 En dag me niet uit want ik haal er letterlijke quotes bij waarin hij zegt 'zorgvuldig met het aandelen kapitaal van Pharming om te gaan en quotes waarin hij zich verontschuldigt; En roept dat hij niet verwacht had dat de koers zo hoog zou staan ten tijde van de 100 mil. emissie. Dit strookt feitelijk niet met elkaar.
En dit maakt dat ik zeg: Er is een dikke vette vertrouwensbreuk tussen ons, de particuliere belegger en de CEO. En dat vertrouwen MOET hersteld worden door duidelijkheid. Waar liggen écht de belangen van de CEO? Is hij het zat en manoeuvreert hij het bedrijf willens en wetens naar een lage(overname) koers toe? De term 'Schurken CEO' was ook al eerder gevallen op het forum..

Ik vind dat de CEO er nu ALLES!! aan moet gaan doen om dit negatieve beeld te gaan weerleggen. Geen flauwe toespelingen op 'non-dilution emission policy' maar écht klare taal. Ik wil uit de mond van de CEO horen van deze CEO dat hij het bedrijf écht naar een hoger plan wil trekken, echt in staat is om het product te vercommercialiseren/ Aandeelhouderswaarde te creëren, en geen rare emissies met debiele enorme per ongelukkige kortingen van 70% en meer. Voor slechts een pregeselecteerde kleine groep.
Ik denk en hoop, dat als ik van het goede uit ga dat de CEO inmiddels ook al wel door schade & schande dit bedrijf zich meer eigen heeft gemaakt. En dit soort absurde fouten niet meer maakt. Maar dat moet ik wel uit de mond van de CEO zelf horen! Horen dat er echt GEEN EMISSIES meer aankomen. Horen dat we nu echt geld gaan verdienen Ruconest/Rhucin en dat de CEO echt vertrouwen heeft in het product en er voor vecht voor wat hij waard is(mits hij nu voldoende kennis heeft over het product Rhucin/Ruconest om hier iets echts zinnige en geloofswaardigs over te zeggen.) Ik wil gewoon nu 100% zeker weten waar de prioriteiten van de CEO liggen. Sijmen MOET VERTROUWEN uitstralen, ook naar eventuele nieuwe beleggers, grotere investeerders, Hell, zelfs potentiële overnemende partijen.

[Modbreak IEX]: Lichtjes aangepast, goed stuk verder!]
[verwijderd]
2
---VERVOLG BEGINPOST---

... En dat lukt dus nu niet met een CEO die een financieel beleid voorstaat waarin het normaal is om ten koste van de zittende aandeelhouders enorme verwaterende emissies te doen met een korting van 70% discount. Dat heeft geen uistraling! Kom op CEO. Als jij die koers binnen nu en 9 maanden door de euro weet te krijgen, dan zal ik zelf hoogstpersoonlijk op de aankomende AVA voordragen dat je het dubbele als je huidige salaris gaat verdienen aan de remuneratie commissie! Want uiteindelijk geloof ik in het bedrijf Pharming en haar producten. We zijn nu op een tijdsgewricht aanbeland in de geschiedenis van Ph. waar we nog nooit eerder waren met de goedkeuring van haar Sterproduct Ruconest\Rhucin. Is een precedent, een novum in het bestaan van Ph. Compleet new dek of cards hierdoor. Al de andere financiële misère is hierdoor in een anders daglicht komen te staan. Honderden miljoenen omzet zijn aannemelijk op jaarbasis voor Pharming. En liggen binnen handbereik voor Pharming en haar investeerders. De CEO en de CFO zijn nu aan zet om het geschade vertrouwen van de particuliere belleger in Pharming weer te herstellen!!!
[verwijderd]
4
Bedankt voor het leesvoer. Het zou netjes blijven maar dat valt niet mee, Sijmen heeft geen mond maar een bek.
Maar begrijpelijk is het wanneer je te grazen genomen bent door een CEO, die een keuze maakte die niemand begrijpt.
Op dit forum werd continue door Ruud geroepen, die emissie komt pas na goedkeuring Rhucin en niet ervoor.
Dit moet Pharming toch ook wel eens een keer gelezen hebben op IEX forum.
Maar die CEO had er lak aan helaas.
Hij wist dat het niet meer fout kon gaan en toch een emissie op 12 cent plaatsen vlak voor de goedkeuring.
Dat laatste was 100% want welke investeerders gaan meedoen aan een emissie terwijl bij afkeur de tent failliet was?
Wat heeft daar achter gezeten dat de Vries het zo gedaan heeft?
Het ging over een paar weken wachten.
Het is hem zeer kwalijk te nemen omdat het ook anders had gekunnen.
Het resultaat was een enorme verwatering ,die ogenschijnlijk had kunnen worden voorkomen.
Ik stel vast dat de Vries vrijwel zeker wist dat Rhucin zou worden goedgekeurd en heeft dat ook nog in een perbericht of interview aangegeven.
Daarom blijft het onbegrijpelijk dat hij een emissie besprak op 12 cent vlak voor de goedkeuring.
Achteraf is er maar 1 conclusie te trekken, de Vries heeft een grote wanprestatie geleverd en ontoezeggelijk veel schade toegebracht aan de particuliere beleggers en zijn bedrijf.
[verwijderd]
0
Pffff, Techn9ne is alleen benieuwd naar de 1 ste Kwartaalcijfers.

Bij de 4de kunnen ze nog zeggen . . . .Tsjaaa eh euhh ehmmm.

Maar in het eerste kwartaal van 2011, zijn er eigenlijk geen exuses meer

als ze Verlies zouden draaien!!!

Techn9ne
[verwijderd]
0
De Vries had men direct op non actief moeten zetten eind Mei , is mijn mening en die verander ik niet, ook als de koers gaat oplopen of dat hij Pharming laat overnemen.
[verwijderd]
0
quote:

TechN9ne schreef:

Pffff, Techn9ne is alleen benieuwd naar de 1 ste Kwartaalcijfers.

Bij de 4de kunnen ze nog zeggen . . . .Tsjaaa eh euhh ehmmm.

Maar in het eerste kwartaal van 2011, zijn er eigenlijk geen exuses meer

als ze Verlies zouden draaien!!!

Techn9ne
Ik kan u meedelen dat Pharming in 2011 in de rode cijfers blijft, wat omzet betreft.
Het is mogelijk dat er wel totaal 25 miljoen euro milestonebetalingen binnenkomen door bestaande en nieuwe verbintenissen incl opbrengsten uit Ruconest.
Dat zou zeer positief zijn omdat men dan geen beroep op de kapitaalmarkt behoeft te doen.
[verwijderd]
0
Er is al een toezegging van ongeveer 7 miljoen euro milestonebetalingen voor 2011. Stel dat Ruconest vanaf december tot eind 2011 een miljoen of 7 netto in het laadje brengt, dan heeft Pharming nog 10 miljoen nodig , om hun begroting rond te krijgen.
Ik verwacht dat dit lukt via nieuwe partners waarmee Pharming deals afsluit.
knaap1
0
De koers stond op 0,28 toen die rond was met die aandelen dat de koers op liep in die twee weken voor dat die er mee naar buiten kwam kon die ook niet weten maar goed dan nog een mooien korting voor die mannen.
[verwijderd]
0
Dat de stukjes voor 0,12 over de toonbank zijn gegaan was natuurlijk een kapitale fout van de Vries.
Daar zijn door zijn vrienden stevige winsten op genomen.
We moeten ook weer vooruit gaan kijken en mits er geen gekke dingen gaan gebeuren ziet er de toekomst toch een heel stuk beter uit denk ik maar.
De laatste tijd wordt veel gesproken over een mogelijke overname van Pharming.
Ik hoop dat die er NIET gaat komen tegen de huidige schrikkelkoers plus een beetje. Daar zou de Vries mij en vele onder ons een groot plezier mee doen.
Ik verwacht op de MT gewoon behoorlijke hogere koers.

succes maar weer...........
knaap1
0
[verwijderd]
0
Het was een kapitale fout maar ook een afschuwelijke blunder. De koers opjagen door persberichten naar 45 cent terwijl je een emissie rond hebt op 12 cent.
De Vries had er linea recta uitgegooid moeten worden bij dit bedrijf maar hij zit er nog omdat zijn vrienden hem steunen.
Een zwak bestuur er ook nog bij en de cirkel is rond.
Kenner van de materie van biotechniek maar ongeschikt om een bedrijf te leiden in moeilijke situaties.
Zo moeilijk was het evenwel niet, je wacht even op goedkeuring, je regelt met de twee begeleidende banken een overbruggingskredietje van 5 weken en daarna schrijf je een emissie uit.
Normaal volgt er een aanklacht tegen zulke bestuurders door grootaandeelhouders maar dan kon je vergeten ,door dat cadeau van 100% rendement dat de Vries uitdeelde aan hen.
De Vries heeft de kluit belazerd en het is nu vooruitkijken.
Er is nog hoop dat er nog een en ander recht getrokken kan worden door een overname van Pharming waardoor de zwaar gedupeerde particuliere belegger nog iets terugziet van zijn inleg.
Wachten op een koers van 1 euro via de bedrijfsvoering? , dan zitten de meesten al in een verzorgingstehuis.
(deze bijdrage is niet bestemd voor de generatie nieuwe instappers, die op winst staan)
bendani
2
quote:

knaap1 schreef:

Overname van Pharming ik hoop het ook niet dan zijn we dubbel genomen.
Ik kan geen andere verklaring vinden voor die belachelijke uitgifteprijs van die nieuwe aandelen. Dit is gebeurd om de prijs naar beneden te halen van pharming.
Ik bedoel; Je medicijn gaat eindelijk goedkeuring krijgen. En dan trap je het aandeel zo welbewust in elkaar.

Dit is een klassiek gevalletje van voorbereiding van een overname. Na de uitgifte zorg je als over te nemen partij dat de koers niet meer te ver doorstijgt. Dus je zorgt ervoor dat deze bijvoorbeeld tot de 0,25 mag stijgen en daarna ga je ze opkopen, waardoor er veel kleine partijen ( lees partikulieren ) de handoek in de ring gooien en afstand doen van hun stukken.

Er zullen naar mijn inschatting geen aandelen meer in de markt weggezet worden, want dat is niet meer in het belang van de Vries en de opkopende partij.

Het sloperswerk is netjes gedaan door de Vries. Jammer dat hij er nog mee weg komt ook. Ik verwacht een overnameprijs van 0,45. Dan heeft hij ook nog wat aan zijn opties.

Die nieuwe cfo is ook alleen maar binnengehaald om die overname gladjes te laten verlopen. Ik begreep uit voorgaande postings dat hij al eerder bij een overname betrokken is geweest.

Net voor het echte geld verdient gaat worden verdwijnt pharming. Voor degene die er met verlies inzitten; koop zo veelmogelijk bij op 0,25 om te middelen.

Succes allen.
[verwijderd]
0
Goed verwoord Bendani, zal niet de eerste keer zijn op de beurs dat een bedrijf ervan afgehaald wordt ,op het punt dat de kassa s beginnen te rinkelen.
Die jarenlang geinvesteerd hebben, zijn de klos in zulke gevallen. De een z n dood is de ander zijn brood.
[verwijderd]
0
quote:

Hanna Tokkie schreef:

Had je liever een curator als CEO ?
Vanaf zijn eerste dag aan dat Pharming op de beurs stond, was het al technisch failliet en dat duurt nog steeds voort.
Een bedrijf zonder omzet is technisch failliet.
Donateurs hebben dit bedrijf overeind gehouden maar hebben daarvoor een hoge prijs moeten betalen omdat zij aandelen aanhielden, die afdaalden van de piste tot 15 cent in 2010.
Het keerpunt is bereikt , ik moet zeggen het dieptepunt en is de weg omhoog ingeslagen maar een berg opklimmen is niet gemakkelijk.
Dat zie je dagelijks aan de koersperformance.
De piste afdaling ging vanzelf.
bendani
0
Ik heb al een klein vermoeden wie de overnamekandidaat is: SAFONI AVANTIS

Sanofi gaat produceren voor Pharming
Gepubliceerd: 7 juli 2010 12:48 | Gewijzigd: 7 juli 2010 12:48
Door een onzer redacteuren
Rotterdam, 7 juli. Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming bereidt zich voor op de marktintroductie van zijn eerste geneesmiddel, Ruconest. Het bedrijf sloot gisteren een overeenkomst met Sanofi Chimie, een dochter van Sanofi-Aventis, voor de productie van dit middel. Al vijf jaar laat Pharming Ruconest produceren door MSD (voorheen Schering-Plough/Organon), maar de nieuwe producent Sanofi kan het middel in grotere hoeveelheden en tegen lagere kosten produceren.

En kijk nu even op de site van Safoni betreffende vacatures ( met datum ). Zoals iedereen weet; toeval bestaat niet.

www.sanofi-aventis.nl
[verwijderd]
0
quote:

bendani schreef:

Ik heb al een klein vermoeden wie de overnamekandidaat is: SAFONI AVANTIS

Sanofi gaat produceren voor Pharming
Gepubliceerd: 7 juli 2010 12:48 | Gewijzigd: 7 juli 2010 12:48
Door een onzer redacteuren
Rotterdam, 7 juli. Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming bereidt zich voor op de marktintroductie van zijn eerste geneesmiddel, Ruconest. Het bedrijf sloot gisteren een overeenkomst met Sanofi Chimie, een dochter van Sanofi-Aventis, voor de productie van dit middel. Al vijf jaar laat Pharming Ruconest produceren door MSD (voorheen Schering-Plough/Organon), maar de nieuwe producent Sanofi kan het middel in grotere hoeveelheden en tegen lagere kosten produceren.

En kijk nu even op de site van Safoni betreffende vacatures ( met datum ). Zoals iedereen weet; toeval bestaat niet.

www.sanofi-aventis.nl

ik zie een hele lege vacature pagina.
knaap1
0
quote:

bendani schreef:

[quote=knaap1 ]
Overname van Pharming ik hoop het ook niet dan zijn we dubbel genomen.
[/quote]

Ik kan geen andere verklaring vinden voor die belachelijke uitgifteprijs van die nieuwe aandelen. Dit is gebeurd om de prijs naar beneden te halen van pharming.
Ik bedoel; Je medicijn gaat eindelijk goedkeuring krijgen. En dan trap je het aandeel zo welbewust in elkaar.

Dit is een klassiek gevalletje van voorbereiding van een overname. Na de uitgifte zorg je als over te nemen partij dat de koers niet meer te ver doorstijgt. Dus je zorgt ervoor dat deze bijvoorbeeld tot de 0,25 mag stijgen en daarna ga je ze opkopen, waardoor er veel kleine partijen ( lees partikulieren ) de handoek in de ring gooien en afstand doen van hun stukken.

Er zullen naar mijn inschatting geen aandelen meer in de markt weggezet worden, want dat is niet meer in het belang van de Vries en de opkopende partij.

Het sloperswerk is netjes gedaan door de Vries. Jammer dat hij er nog mee weg komt ook. Ik verwacht een overnameprijs van 0,45. Dan heeft hij ook nog wat aan zijn opties.

Die nieuwe cfo is ook alleen maar binnengehaald om die overname gladjes te laten verlopen. Ik begreep uit voorgaande postings dat hij al eerder bij een overname betrokken is geweest.

Net voor het echte geld verdient gaat worden verdwijnt pharming. Voor degene die er met verlies inzitten; koop zo veelmogelijk bij op 0,25 om te middelen.

Succes allen.
Ben bang dat je gelijk heb maar ik hoop het niet.
[verwijderd]
0
Vaak zie je dat bedrijven die zich inwerken bij andere bedrijfjes de toko ook overnemen.
Met een farma reus als Sanofi binnen je bedrijf, is het hap, slok , weg.
De inkomsten zijn zeer hoog bij Sanofi en daar verbleekt ViroPharma bij.
Die laatste heeft het geld wel maar moet daarna overgaan tot een emissie omdat hun kas dan leeg is.
Sobi en die andere partner zou ook nog kunnen maar die zijn niet zo kapitaalkrachtig.
Het zou mogelijk zijn dat Sanofi dat kleine Pharming opslokt voor een euro per aandeel.
Zelfstandig voortgaan is geen optie als je 60% van je inkomsten straks weggeeft aan je partners!
48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,868
Verschil -0,093 (-9,63%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 37.599.271
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront