Forum: Koffiekamer » 2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN » Pagina: 744 | Belegger.nl

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.363 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 ... 1015 1016 1017 1018 1019 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Aspers
1
The Confidential Memo at the Heart of the Global Financial Crisis

When a little birdie dropped the End Game memo through my window, its content was so explosive, so sick and plain evil, I just couldn't believe it.

The Memo confirmed every conspiracy freak’s fantasy: that in the late 1990s, the top US Treasury officials secretly conspired with a small cabal of banker big-shots to rip apart financial regulation across the planet. When you see 26.3 percent unemployment in Spain, desperation and hunger in Greece, riots in Indonesia and Detroit in bankruptcy, go back to this End Game memo, the genesis of the blood and tears.

www.vice.com/en_uk/read/larry-summers...
voda
0
Wat een k** regering!

Rekenoverzicht 6-miljard-pakket

Door: redactie
17-9-13 - 20:37 bron: ANP

Het kabinet bezuinigt volgend jaar structureel 6 miljard extra, bovenop de al eerder aangekondigde bezuinigingen van eveneens 6 miljard. Een overzicht van de hoofdlijnen van het nieuwe pakket:

- in de zorg wordt volgend jaar bijna 1,5 miljard euro bespaard. Daarvan is 250 miljoen het resultaat van afspraken in het zorgakkoord. Deze besparing loopt op tot 1 miljard in 2017. Een verlaging van de zorgtoeslag levert volgend jaar 320 miljoen op. Op de uitgaven aan geneesmiddelen wordt 750 miljoen gesneden.

- de invoering van de huishoudentoeslag, die allerlei andere toeslagen gaat vervangen, kost volgend jaar 280 miljoen euro extra, maar leidt in de jaren erna tot een forse besparing, oplopend tot 1 miljard in 2017.

- de ministeries krijgen op hun budget geen correctie voor de inflatie: opbrengst 580 miljoen.

- het kabinet bezuinigt 750 miljoen euro op de totale loonkosten in de collectieve sector (exclusief zorg). Dat geld kan volgend jaar worden ingezet voor meer loon voor mensen die bij de overheid en in het onderwijs werken.

- ontslagvergoedingen die vastzitten in zogeheten stamrecht-bv's kunnen fiscaal aantrekkelijk worden opgenomen. Het kabinet gaat ervan uit dat een kwart van de mensen met zo'n stamrecht-bv dat ook daadwerkelijk doet. Samen met het schrappen van de regeling voor nieuwe gevallen, levert dat de fiscus volgend jaar ruim 2 miljard op.

- hogere belastingen voor de Nederlanders door het bevriezen van belastingschijven en heffingskortingen levert 980 miljoen op.

- geplande lastenverlichting voor bedrijven gaat niet door: opbrengst 640 miljoen.

- de crisisheffing die bedrijven betalen over hoge salarissen wordt verlengd: opbrengst 500 miljoen.

- extra geld wordt uitgetrokken om een geplande verhoging van de arbeidskorting voor werkenden te versnellen (kost 785 miljoen) en voor een koopkrachtreparatie voor de lagere inkomens (250 miljoen).

www.ad.nl/ad/nl/1681/Prinsjesdag/arti...
Mon-E-Man
0
Median Household Income Has Fallen For FIVE YEARS IN A ROW

So why does Obama continue to insist that things are getting better?

theeconomiccollapseblog.com/archives/...
Mon-E-Man
0
Mon-E-Man
1
The Greatest Debt Crisis The World Has Ever Seen Is Coming

The unprecedented debt binge that we are witnessing right now is going to continue until someday we hit a brick wall of financial disaster.

thetruthwins.com/archives/the-greates...
voda
1
Over 5 jaar opnieuw in een financiële crisis?

MAANDAG 16 SEPTEMBER 2013, 11:26 uur | 4726 keer gelezen


AMSTERDAM (Belegger.nl) – Het wordt gezien als hét beginpunt van de financiële crisis; de val van Lehman Brothers vijf jaar geleden. Maar de wortels van de crisis reiken dieper en verder dan dat. Maar, het financiële systeem is nu een stuk veiliger dan vijf jaar terug. Toch moeten we ons gezamenlijk blijven inzetten, willen we niet over 5 jaar opnieuw in een crisis belanden.

Dat zegt professor Michael S. Barr van de University of Michigan Law School.

‘Schaduwbankieren zorgde voor te weinig transparantie en te weinig kapitaal. Grote bedrijven raakten onderling steeds meer verbonden en aangewezen op korte termijn investeringen. Grote risico’s werden verplaatst naar de niet gereguleerde delen van het bankwezen’, zo vertelt Barr tegen CNBC.

Toezicht ontwijken

Mazen in de wet gaven bedrijven volgens Barr vervolgens de ruimte om toezicht te ontwijken. ‘Investeringsbanken, verzekeringsmaatschappijen en andere van dit soort bedrijven ontsnapten aan het nodige toezicht. Zo konden bijvoorbeeld banken activiteiten verplaatsen naar buiten de balans en dus buiten de strenge regelgeving.’

Volgens Barr overtroffen de nieuwe financiële producten de capaciteit van managers maar ook die van toezichthouders en de markten om risico te begrijpen en aan te passen. ‘Het systeem ging langzaam ten onder door ontoereikende kapitaalbuffers, waarvan zowel toezichthouders als de afnemers van het product de risico’s niet begrepen’, zo stelt Barr.

Systemen die moesten dienen om risico te beperken, werden volgens de professor weggedrukt door de winsten die op korte termijn gemaakt konden worden met de nieuwe financiële producten.

Vrije markt

‘In naam van de ‘vrije markt’ werd de bescherming van consumenten en beleggers steeds zwakker. Consumenten namen hierdoor risico’s die ze vaak niet goed begrepen en zich niet konden veroorloven. De stijgende huizenprijzen bedekten op dat moment ook nog eens de dalende onderliggende waardes.’

Problemen werden pas duidelijk toen de huizenprijzen zich stabiliseerden en afnamen. Problemen van schaduwbankieren verplaatsten zich naar de andere, wel gereguleerde, delen van het bankensysteem.

Paniek

In de herfst van 2008 kwamen de problemen in de financiële markten dan eindelijk aan het licht. Aan de enorme winsten dankzij kortlopende leningen, ondoorzichtigheid en onverantwoorde risico’s kwam een einde. Paniek zorgde er bijna voor dat het hele mondiaal financiële systeem instortte.

Tegenwoordig is het financiële systeem volgens Barr een stuk veiliger dankzij nieuwe bureaus voor de bescherming van de financiën van consumenten, maar ook dankzij betere regelgeving. ‘Zo moeten grotere bedrijven nu ook meer eigen vermogen hebben en ondergaan ze de zogenaamde ‘stresstesten’. Het financiële systeem is hierdoor veiliger. Hervormingen maken echt een verschil.’

Opnieuw in crisis

Toch is er volgens Barr nog een hoop werk dat gedaan moet worden. ‘Er zijn verschillende plannen nog in de maak . Zo zijn structurele hervormingen zoals de ‘Volcker Rule’ nog niet doorgevoerd. Kortlopende financieringen vormen, hoewel verminderd, nog steeds een risico voor de financiële sector. Verder blijven belangrijke vragen over de toekomstige vorm van het financiële systeem voor de Amerikaanse woningmarkt voor mij onbeantwoord.’

Het is volgens Barr belangrijk dat niemand vergeet wat de oorzaken en gevolgen waren van de financiële crisis. 'Vastberadenheid om te hervormen is genoodzaakt. In de financiële sector wordt nog altijd gelobbyd en geprocedeerd om bepaalde wetgeving te blokkeren. Als we ons nu niet blijven inzetten, kunnen we ons over vijf jaar afvragen waarom we opnieuw in een crisis zijn beland.

www.belegger.nl/nieuws/2639509/5-jaar...
Mon-E-Man
0
As Bernanke Blows A Bigger Bubble, Everything Is Bought

www.zerohedge.com/news/2013-09-18/ber...


Janet Yellen: What A Horrifying Choice For Fed Chairman She Would Be

Recklessly printing money, monetizing debt and driving interest rates down to ridiculously low levels may have had some benefits in the short-term, but in the end this giant Ponzi scheme is going to collapse in spectacular fashion.

theeconomiccollapseblog.com/archives/...
Dream*On
0
De VS gedraagt zich steeds meer als een geld junky.
Ondanks massaal stimuleren gaat het nog steeds niet goed in de VS.
Is de VS out of control?
Het doorgaan met stimuleren wordt door beleggers beloond met hogere koersen. Maar het is toch eigenlijk een teken van enorme zwakte....

Wanneer begint "the end game" waar menig link het in dit draadje over heeft?
Mon-E-Man
0
Druckenmiller Blasts "This Is The Biggest Redistribution Of Wealth From The Poor To The Rich Ever"

www.zerohedge.com/news/2013-09-19/dru...


ALBERT EDWARDS: Bernanke's Easy Money Train Is About To Crash, But The Fed's Too Scared To Jump Off

Read more: www.businessinsider.com/albert-edward...


The Entire State Of The US Economy, The Fed, And The Stock Market In One Disturbing Paragraph

Read more: www.businessinsider.com/the-entire-st...


UBS: The Fed Is Going To Regret What Happened Yesterday

www.businessinsider.com/ubs-fed-will-...


Schoenmaker: Voorbereiden op enorm harde klap op beurs

www.rtlnieuws.nl/economie/home/schoen...
paulta
0
De Chinezen zijn geen netto-kopers meer van de Amerikaanse staatsobligaties, ze zijn gewoon aan het afbouwen.
Die $85 miljard per maand inkoop is maar nauwelijks voldoende om het aanbod te deppen, het spel gaat een einde krijgen.
De situatie is veel ernstiger dan er bekend wordt gemaakt, al staat de werkloosheid op 3,4% "we gaan toch nog maar ff door voor de zekerheid!"

BB eind 2013:"we gaan die 85 miljard verhogen naar 115 miljard per maand"

Je moet dus aandelen en hard-assets hebben om dit circus door te komen....
voda
0
Nederlandse consumenten blijven somber in september volgens CBS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandse consumenten zijn in september net zo somber gebleven als in augustus, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het consumentenvertrouwen bleef staan op -33, net als een maand eerder.

Consumenten waren pessimistischer over de economische vooruitzichten voor de komende 12 maanden dan in augustus, terwijl hun oordeel over de afgelopen 12 maanden niet wijzigde.

Met betrekking tot hun eigen financiele situatie in het komende jaar waren consumenten negatiever in september. Hun mening over de eigen financiële situatie in de afgelopen 12 maanden veranderde nauwelijks, stelt het statistiekbureau.

De deelindicator over het economisch klimaat daalde met twee punten tot -44, terwijl de deelindicator voor de koopbereidheid ongewijzigd bleef op -26.


- Door Levien de Feijter; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com

Kaiser
0
Dollar zal ten onder gaan in knotsgekke wereld

donderdag 19 september 2013 om 16u21

De afgelopen maanden was er geen gebrek aan doemdenkers, de financiële wereld werd overspoeld met de meest gekke rampenscenario’s waarvan er tot dusver nog geen één realiteit is geworden. De Canadese miljardair Ned Goodman heeft nu ook zijn duit in het zakje gaan.

Een stapeltje biljetten van 100 dollar maakt veel geld

Goodman voorspelt een financiële ramp waarbij de dollar ten onder zal gaan in een knotsgekke wereld. Onder Kissinger en Nixon is de dollar de wereldreservemunt geworden, een status die vooral was gebaseerd op de positie op de oliemarkt die de Verenigde Staten toen nog bezaten.

Maar inmiddels zijn de eerste barsten opgedoken in de façade van de dollar. Rusland, China en andere landen overwegen al om de handel in olie in een andere munt als de dollar te laten verlopen. Daarmee is een evolutie op gang gekomen die nog maar moeilijk gestuit zal kunnen worden.
20.363 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 ... 1015 1016 1017 1018 1019 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 579,87 +4,66 +0,81% 18:05
AMS25-24h 579,88 +4,67 +0,81% 22:58
AMX 853,51 +6,40 +0,76% 18:05
ASCX 967,21 +8,95 +0,93% 18:05
BEL 20 3.757,24 +43,68 +1,18% 18:05
BRX20-24h 3.759,30 +45,74 +1,23% 22:58
Germany30^ 12.633,80 +147,24 +1,18% 22:58
Dutch15-index 16.143,00 +120,51 +0,75% 17:29
Euro30-index 18.442,36 +213,84 +1,17% 17:29
US30# 27.043,21 +262,81 +0,98% 22:58
US500# 2.997,35 +33,05 +1,12% 22:58
Nasd100# 7.949,69 +107,35 +1,37% 22:58
Japan225# 22.542,73 +743,86 +3,41% 22:58
New York WTI spot 56,22 +0,59 +1,06% 22 jul
Gold World Spo... 1.481,05 -12,48 -0,84% 22:58
EUR/USD 1,1032 +0,0007 +0,07% 22:58

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Galapagos 146,650 +4,650 +3,27% 17:35
ASML 243,200 +7,100 +3,01% 17:36
ING 10,036 +0,205 +2,09% 17:36
Dalers Laatst +/- % tijd
RELX 20,460 -0,270 -1,30% 17:35
UNILEVER 53,070 -0,330 -0,62% 17:39
Philips Koninklijke 39,130 -0,215 -0,55% 17:36

Nieuws Forum

'Brexit-deal bijna rond'
efreddy op 15-okt-19 22:13
8
Bouwers: kabinet moet snel met noodwe...
Bob777 op 15-okt-19 22:04
6
Stevige winsten op koersenborden Wall...
Erny op 15-okt-19 21:19
1
'Unilever worstelt met omzetgroei'
Bonost op 15-okt-19 19:03
3
IMF negatiever over groei economie Ne...
Arie40 op 15-okt-19 18:58
8