Arcadis « Terug naar discussie overzicht

2e UPDATE: Arcadis gematigd positief over 2011

4 Posts
voda
0
2e UPDATE: Arcadis gematigd positief over 2011


(Tweede update van eerder gepubliceerd bericht 'Arcadis boekt hogere winst in KW4, gematigd positief over 2011' om informatie, toelichting CEO, analistencommentaar en koersreactie toe te voegen.)


Door Eelco Hiltermann

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) is "gematigd positief" over de vooruitzichten voor 2011, waarin het advies- en ingenieursbureau "goede mogelijkheden" ziet om een of meerdere grote acquisities te plegen.

Terwijl overheidsbezuinigingen voor prijsdruk zorgen op met name de Europese inframarkt, zijn de marktcondities in Brazilie en Chili "bijzonder gunstig", zegt bestuursvoorzitter Harry Noy maandag in een toelichting op de vierdekwartaalcijfers. In de VS, waar Arcadis meer dan de helft van de omzet vandaan haalt, ziet het bedrijf de private uitgaven binnen de belangrijke milieumarkt toenemen.

Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en valuta-effecten verwacht Arcadis in 2011 een toename van omzet en winst, zonder dit te kwantificeren.

Eerder zei Arcadis zich in de periode 2011 tot en met 2013 te zullen richten op een jaarlijkse omzetgroei van 15% bij een marge van minimaal 10%. Van die jaarlijkse omzetgroei moet 5-7% komen van autonome groei.

Afgelopen jaar steeg de omzet met 12%, waardoor Arcadis voor het eerst de grens van EUR2 miljard passeerde. De marge daalde naar 10,0% van 10,2% in 2009.

Belangrijk in de groeiambitie voor de komende jaren zijn de opkomende markten. Met name in Brazilie ziet het bedrijf grote kansen. "Brazilie is booming", zegt Noy. "Investeringen in mijnbouw en energie vormen de drijfveer van de groei, terwijl we een extra impuls verwachten van het wereldkampioenschap voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016."

Afgelopen jaar haalde Arcadis circa EUR150 miljoen omzet uit Brazilie. Voor 2011 wordt een dubbelcijferig autonoom groeipercentage verwacht.

Daarbij richt de onderneming zich op de kernactiviteit advies- en ingenieursdiensten en zal het deelnemingen in energieprojecten afstoten. Arcadis heeft al "een aanzienlijk deel" van de biogasactiviteiten in Brazilie verkocht, hetgeen een effect van EUR3 miljoen tot EUR5 miljoen zal hebben op de netto operationele winst (de winst voor amortisatie en niet-operationele items). De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door Braziliaanse autoriteiten.

Arcadis zal mogelijk ook deelnemingen in enkele kleine waterkrachtcentrales verkopen. De totale bijdrage van de desinvesteringen aan de netto operationele winst zal circa EUR10 miljoen of misschien iets minder bedragen, aldus Noy.

De CEO hoopt dit jaar een of meerdere grote acquisities te plegen. "Ik denk dat er zeker goede mogelijkheden zijn om onze activiteiten via overnames uit te breiden", zegt Noy. "Er is een ontwikkeling van consolidatie gaande in de markt en we merken dat partijen bereid zijn het gesprek aan te gaan."

Arcadis kijkt voor overnames vooral naar de groeimarkten Brazilie, Chili en Azie, "maar een overname in onze kernmarkten Europa en de VS sluit ik ook niet uit", aldus Noy.

De vierdekwartaalresultaten die Arcadis voorbeurs publiceerde waren beter dan verwacht en worden dan ook positief begroet door analisten.

Dieter Furniere van KBC Securities noemt de cijfers "behoorlijk sterk" en de vooruitzichten "begrijpelijkerwijs voorzichtig". Furniere hanteert een accumulate-advies en een koersdoel van EUR18,00.

Teun Teeuwisse van ABN Amro vindt de resultaten op alle fronten beter dan verwacht. "Arcadis laat zien dat het ondanks de moeilijke omstandigheden heel goed kan presteren", aldus de analist, die een buy-advies en een koersdoel van EUR19,00 hanteert.

Arcadis stelt een dividend voor van EUR0,47 per aandeel, oftewel 40% van de netto operationele winst. Over 2009 werd een dividend uitgekeerd van EUR0,45 per aandeel.

Het aandeel Arcadis noteert omstreeks 14.35 uur 0,1% hoger op EUR17,15, terwijl de Midkap met 0,2% stijgt.


Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com

voda
0
Arcadis-cijfers sterk, outlook voorzichtig - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis (ARCAD.AE) heeft behoorlijk sterke resultaten getoond, vooral op margegebied, terwijl de outlook "begrijpelijk voorzichtig" is, zegt analist Dieter Furniere van KBC Securities. Furniere hanteert een accumulate-advies en een koersdoel van EUR18,00. Omstreeks 09.40 uur noteert het aandeel 0,2% lager op EUR17,10, terwijl de Midkap met 0,8% daalt. (EHI)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Arcadis presteert beter dan verwacht - ABN Amro


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis (ARCAD.AE) heeft cijfers gepresenteerd die op alle fronten beter waren dan verwacht, meent analist Teun Teeuwisse van ABN Amro. "Arcadis laat zien dat het ondanks de moeilijke omstandigheden heel goed kan presteren", aldus Teeuwisse. De analist hanteert een buy-advies en een koersdoel van EUR19,00. Het aandeel Arcadis sloot vrijdag op EUR17,13. (EHI)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Arcadis boekt sterke resultaten - SNS


(Herhaling van eerder gepubliceerd bericht om bedrijfscode toe te voegen.)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis (ARCAD.AE) heeft "al met al sterke cijfers" over het vierde kwartaal laten zien, zegt analist Edwin de Jong van SNS Securities. Vooral de autonome omzetgroei van 5% is "heel sterk", aldus De Jong. De ontwikkelingen per divisie waren als verwacht en ook de outlook kent geen verrassing. De analist hanteert een buy-advies en een koersdoel van EUR19,00. Het aandeel Arcadis sloot vrijdag op EUR17,13. (EHI)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 59,150
Verschil -0,400 (-0,67%)
Hoog 60,050
Laag 58,850
Volume 197.120
Volume gemiddeld 136.054
Volume gisteren 146.045

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront