C/Tac « Terug naar discussie overzicht

penniestock draadje

25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ctac
Koers 0,915
Verschil -0,14 (-12,86%)
Volume 8.240
05-sep-11 17:14

Zie het nu pas
in de slotveiling snel weer met 10 stukkies op 1,00 gezet.
Desalnietemin was de penniestockstatus vandaag (voor het eerst sinds 2003) weer een feit.

Dit had zelfs Andy niet voorzien....
Henri Nostradamus
0
Alle bieding tussen 0,90 en 1,00 zijn nu weg. Aanbod op 1,00. Een paar bestens verkopers en de koers staat op 0,80 of lager. Rond een koers van 0,50 gaat de CTAC-koers verwacht ik stabiliseren. Is eigenlijk nog te veel voor een verliesgevend bedrijf dat overladen is met schulden en verplichtingen. Dividend zit er (net als de laatste paar keren) in ieder geval de eerst komende jaren niet meer in. Ik vraag me af hoe ze die dure verhuizing naar dat nieuwe "over-the-top" kantoor langs de A2 gaan betalen. Hebben ze vast nog niet voor gereserveerd - er komt dus volgend jaar onder de streep zeker enkele tonnen aan buitengewone kosten bij (plus een nieuwe forse huurverplichting). Als overname kandidaat wordt CTAC door dit soort zware lasten en lang lopende verpichtingen ook steeds onaantrekkelijker. Q3 zal net als bij Qurius ook wel verliesgevend zijn. Weinig lichtpuntjes dus voor CTAC. Een bosche SWAN in de maak? - qua koers scheelt het in ieder geval niet veel meer.

HN

[verwijderd]
0
4.700 stukkies nog wel op 0,915

Transacties
Tijd Volume Prijs
17:35:03 10 1,000
17:14:00 1.000 0,915
17:14:00 1.700 0,915
17:14:00 1.000 0,915
17:14:00 1.000 0,915
17:04:26 1.000 0,980
17:04:26 50 0,990
17:04:26 1.000 0,999
16:26:18 1.000 1,000
15:31:57 180 1,050
14:40:08 300 1,050
09:00:02 10 1,050
Henri Nostradamus
0
Iedereen die koopt tegen deze koersen betaalt 2x teveel.

Kent iemand een ICT bedrijf die zoveel per werknemer bij de bank heeft geleend als CTAC? Bankschuld gedeeld door 500 is 16.800 per fte. Beetje veel als je bedenkt dat ooit de aandeelhouders er al flink wat risicokapitaal ingegooid hebben, maar was schijnbaar niet genoeg - dus nu ook nog bankschuld bij de nieuwe huisbank ABN (De vorige bank zag het schijnbaar niet meer zitten). Limiet zal wel bij 10 liggen. Nu maar hopen dat ze daar onder kunnen blijven en dat ze niet DPA achternagaan die het bank covenant brak en daarop flink afgestraft is door de aandeelhouders.

HN
Henri Nostradamus
0
Het nieuwe jaar begint goed. CTAC zowaar een paar cent hoger. Hier is het laatste ACTUELE nieuws uit België van CTAC. Kopen dus maar? :)

www.ctac.be/

HN
Henri Nostradamus
0
Het kan nog steeds niet op bij CTAC. Ze zullen binnenkort wel weer aandelen gaan plaatsen om nog meer leuke dingen te kunnen doen......

Eindejaarsgeschenk Ctac voor goede doel Kidscamp Romania

vrijdag 16 december 2011
Het einde van het jaar is in zicht en daar hoort een eindejaarsgeschenk richting onze klanten bij. Dit jaar heeft Ctac een leuk geschenk voor relaties en steunt daarbij tevens het goede doel Kidscamp Romania.

Ctac geeft haar klanten en relaties een pakketje met daarin een fles (Roemeense) wijn, een wijnkoeler en een vacuumpomp voor het bewaren van een geopende fles wijn. Net als vorig jaar steunt het eindejaarsgeschenk het jaarlijkse goede doel van Ctac: voor ieder geschenk gaat 2 euro naar Stichting Kidscamp Romania. Lees hier alles over Ctac en haar bijdrage aan Kidscamp Romania. Bekijk de nieuwe website van Stichting Kidscamp Romania: www.resorteurope.eu/.

HN
Henri Nostradamus
0
Ooit dacht men op dit forum dat CTAC nooit onder de 1 euro zou kunnen zakken. Gezien de zeer recente ontwikkelingen vrees ik dat het blijvend fors onder die euro zal blijven.

HN
Henri Nostradamus
0
Berichten van het CTAC front worden steeds verontrustender. Veel mensen in de leegloop zonder zicht op werk. De slappe zomermaanden komen er aan.......... 2012 wordt een rampjaar - dat is nu wel duidelijk.

HN
[verwijderd]
0
hoeveel mensen ongeveer in de leegloop? Dan kunnen we alvast het verlies voorspellen (10 mensen teveel in de leegloop is zo'n 100K/maand verlies)
Henri Nostradamus
0
Laatste cijfer dat ik vernam via mijn contact is structureel 70..... - wat m.i. wil zeggen dat er soms pieken tot boven de 100 zijn - ze zullen weer moeten gaan reorganiseren..... Misschien is een sterfhuisconstructie een optie?

Zou prettig zijn als CTAC dit soort kerncijfers maandelijks naar buiten brengt - zou de transparantie ten goede komen die men propageert....en dan hoeven wij minder te rekenen. Met een dergelijke leegloop moet men flink activeren om nog een plus-cijfer naar buiten te kunnen tonen (in het verleden was men daar zeer bedreven in).

Vanuit de VNSG-aktie zijn geen persberichten naar buiten gekomen. Ik concludeer daaruit dat de nieuwe aanpak geen opdrachten heeft gebracht (mogelijk wel nieuwe contacten). De 16e horen we meer......

HN

[verwijderd]
0
Zal niet echt veel beter of slechter zijn dan vorig jaar (ook toen was de bezetting 60%). Gemiddeld tarief zal 2-3% lager zijn. Kosten besparing wordt te niet gedaan door lagere tarieven. De 16e zal er geen winst zijn, als het mee zit een paar honderd K verlies.
Henri Nostradamus
0
Per saldo tuinen ze dus hard achteruit - die herstructurering kunnen ze binnenkort versneld gaan herhalen. Interessant is dat ik hoorde dat de externen die men buiten de poort inhuurt een lager tarief hebben dan de interne verkoopprijs van de eigen CTAC'ers. Het zal duidelijk zijn dat dit dus leegloop binnen CTAC in de hand werkt (vandaar de slechte stemming). Immers een unitmanager moet voor resultaat en kwaliteit gaan - voor beide kan hij buiten CTAC beter terecht dan bij zijn eigen collega CTAC-ers (kost hem z'n bonus). Voor de perversity manager is dat natuurlijk wel goed - die lacht zich suf.....ze huren bij CTAC liever iemand van buiten in dan iemand van de bank te halen...... die organisatie zit echt HEEEEL goed inelkaar. Begrijpelijk dat de spanning binnen het bedrijf door dit soort zaken regelmatig hoog oploopt. Dat detacheren kost ze meer geld dan ze zelf beseffen. CTAC VERSTERK DE TOP AUB MET EEN ERVAREN ROT IN HET VAK!

HN
Henri Nostradamus
0
Het is te hopen dat CTAC met wat positief nieuws naar buiten komt. Koers wil niet herstellen. Ik zie dat er zeer weinig kopers in de markt zijn en dat pas op 64 cent er enige steun van betekenis is. Aan de andere kant is het aanbod ruim met flink wat aanbod boven de 80 cent. Ik verwacht derhalve dat de koers tot de 16e fors onder de 1 euro zal blijven met uitschieters eerder naar beneden dan naar boven. Rond de intrinsieke waarde (ca. 50 cent) denk ik dat CTAC wel een gokje waard is alhoewel ik me steeds meer zorgen ga maken over de continuiteit. De hoge vaste personeelslasten worden een steeds groter probleem in deze slechte markt en dat los je niet 1-2-3 op. Ik verwacht dat CTAC de 16e gaat melden dat ze ofwel verder gaan snijden ofwel zichzelf in de uitverkoop doen. Als ze daar te lang mee wachten blijven er geen opties meer over (kijk naar wat er destijds met Uphantis is gebeurd - 250 SAPpers die van de een op de andere dag verkocht werden aan Sogeti voor 0 euro omdat ze geen geld meer hadden voor de salarissen).

HN
Henri Nostradamus
0
Voor de zomer vallen een paar grote (> 10 miljoen) SAP-projecten in het zuiden (o.a. in Den Bosch, Veghel en Uden). Ben benieuwd of CTAC ergens bij de laatste 3 kan komen. In ieder geval gaan die projecten er voor zorgen dat de SAP-markt na de zomer weer op toeren komt.

HN
[verwijderd]
0
Wederom bewezen dat de Benelux markt zeer moeilijk is. De resultaten van alle spelers staan zwaar onder druk, zie kwartaalcijfers. Conclusie: Ctac zal minder omzet rapporteren en dit jaar aanzienlijk verlies boeken. Die paar grote SAP projecten gaan aan Ctac voorbij, concurrentie zal moordend zijn.
Henri Nostradamus
0
Vreemd genoeg hebben juist de opdrachtgevers grote problemen de juiste partner te vinden. De bedrijven die nu op SAP overschakelen en greenfield implementatietrajecten te vergeven hebben zijn vaak internationaal georienteerd en stellen hoge eisen aan de partner. CTAC voldoet daar gewoon niet aan en komt zelfs niet door de 1e selectie heen. Zo gaat VION (grote vleesverwerker) op SAP over (ze hadden JDEdwards). Die willen wel een partner die in heel Europa aan de slag kan - daar haakt CTAC dus meteen af. Gardner is nu de partner voor ze aan het bepalen en het gaat weer tussen Accenture, IBM en de Indianen. Er is gewoon verder niets om uit te kiezen en dat zit de opdrachtgevers behoorlijk in de weg om een goede/goedkope oplossing te vinden. Conclusie - CTAC is gewoon te klein om in dit spel nog een rol van betekenis te spelen (overname is dus waarschijnlijk). Overigens zie ik wel dat naast de partijen uit India (Wipro, Tata) nu ook partijen uit Zuid-Amerika hun intrede doen. Het is duidelijk dat de voormalige derde-wereld de "old economie" gaat overnemen. Iets om ons zorgen over te maken - er blijft als dat zo doorgaat weinig over dat nog Nederlands is...... (zelfs KPN wordt Mexicaans). Nederland het 3e wereldland van de toekomst? Het zou me inmiddels niet echt meer verbazen. Het is te hopen dat CTAC toch ergens een plekje vindt. Zonder goede commercieele man in de top gaat dat vrees ik echter niet lukken. Het is te hopen dat ze dat ooit eens gaan inzien.

HN
Henri Nostradamus
0
CTAC is niet geselecteerd voor de laatste 3 voor de Europese SAP-implementatie bij GEAGROUP (o.a. het voormalige Grasso/Me uit Den Bosch). Zou een mooie opdracht van ca. 10 miljoen zijn geweest. We gaan dit vaker horen de komende dagen nu net voor de zomer beslist wordt wie na de zomer mag starten met de implementaties. Hun commercie zit niet goed inelkaar. Zelfs niet bij de laatste 3!!!

HN
Henri Nostradamus
0
Woensdagochtend weten we meer over de gang van zaken in Q1. Cijfers 2011 blijven natuurlijk als een molensteen om de RvB hangen. Hoe kan het dat nu ineens zoveel afgeboekt moet worden? Is er bewust aan creatief boekhouden gedaan? Ze hebben heel wat uit te leggen aan de aandeelhouders. Dat JW het veld heeft moeten ruimen zal nu wel als verdediging worden opgevoerd (ze moeten iemand de schuld geven). Neemt niet weg dat de voltallige directie op de hoogte moet zijn geweest van de gang van zaken (maar die zijn dus ALLEMAAL inmiddels weg). Laten we in ieder geval maar eens een paar kritische vragen gaan stellen.......kan iedereen zijn eigen conclusies trekken. Wordt nog leuk woensdag.

HN
voda
0

Ctac verkoopt 60%-belang in Meridian IT


AMSTERDAM (Dow Jones)--Ctac nv (CTAC.AE) heeft haar belang van 60% in Meridian IT verkocht, meldt het bedrijf dinsdag na het sluiten van de beurs.

Meridian IT is per 31 mei 2012 verkocht aan het zittende management.

Ctac maakt geen financiele details omtrent de transactie bekend.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com
25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:29
Koers 3,490
Verschil -0,610 (-14,88%)
Hoog 3,800
Laag 3,460
Volume 72.285
Volume gemiddeld 17.983
Volume gisteren 14.000

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront