Fiscale optimalisatie

7.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 ... 381 382 383 384 385 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ffff
2
Fred,

Ik heb dan weer een zware allergie voor leefloners, ruifeters, profiteurs, die electoraal in de meerderheid zijnde, de keihard werkende vermogende leegroven.

Dat met een lager IQ, Fred, dat valt geweldig mee. Het is meer met een lagere zin om te gaan werken, om je in te spannen, om gewoon maar af te wachten of een ander het niet voor jou doet.

Kijk Fred, ze gaan er steeds meer achterkomen, dat die ander dat gaat verrekken.

Tenslotte Fred: Juist jij vindt die belastingdruk zo ontzettend redelijk. Wat zeur je dan dat een ander de HST neemt en zegt: Bekijken jullie het verder allemaal maar.

Nog een tip Fred: In België is vorige week een vermogensbelasting gecreëerd. Schrik niet: " Slechts één elfde van de hoogte van de Nederlandse vermogensbelasting. En nou moet je eens wat Belgishe sites bezoeken, hoe er in België moord en brand geschreeuwd wordt om die.....0,15 procent vermogensbelasting! In Nederland 1,65 procent: 11 keer meer.
En nog zijn er lieden zoals jij en heel wat adere KK-bezoekers die het nooit genoeg vinden. Misschien dat al die ruifeters ook eens aan de slag gaan...

Groetjes, Peter

[verwijderd]
0
Tsja, beide groepen hebben mijn sympathie niet.

Maar uiteindelijk is het een probleem dat de overheid moet oplossen door simpele en effectieve regels en systemen in te voeren die niet of nauwelijks zijn te ontduiken.
[verwijderd]
0
gabriel-zucman.eu/files/AJZ2017.pdf

This paper attempts to estimate the size and distribution of tax evasion in rich countries.

We combine stratified random audits—the key source used to study tax evasion so far—with new micro-data leaked from two large offshore financial institutions, HSBC Switzerland (“Swiss leaks”) and Mossack Fonseca (“Panama Papers”). We match these data to population-wide wealth records in Norway, Sweden, and Denmark. We find that tax evasion rises sharply with wealth, a phenomenon that random audits fail to capture. On average about 3% of personal taxes are evaded in Scandinavia, but this figure rises to about 30% in the top 0.01% of the wealth distribution, a group that includes households with more than $40 million in net wealth. A simple model of the supply of tax evasion services can explain why evasion rises steeply with wealth. Taking tax evasion into account increases the rise in inequality seen in tax data since the 1970s markedly, highlighting the need to move beyond tax data to capture income and wealth at the top, even in countries where tax compliance is generally high. We also find that after reducing tax evasion—by using tax amnesties—tax evaders do not legally avoid taxes more. This result suggests that fighting tax evasion can be an effective way to collect more tax revenue from the ultra-wealthy.
[verwijderd]
0
Verkiezingen in Noorwegen.

Verhogen van vermogensbelasting naar 1,2% of verlagen van het huidige 0,85% tarief?

www.bloomberg.com/news/articles/2017-...
voda
1
Noorse ondernemers keren zich tegen hogere vermogensbelasting

Het plan van de Noorse arbeiderspartij om de vermogensbelasting voor rijken te verhogen, is volgens de werkgevers in het Scandinavische land slecht voor de werkgelegenheid. Daarentegen zal 60% van de ondernemers meer personeel aannemen als de belasting verdwijnt, stelt werkgeversorganisatie NHO naar aanleiding van een enquête onder haar achterban.

In aanloop naar de algemene verkiezingen, die volgende maand plaatsvinden, heeft de grootste werkgeversorganisatie van Noorwegen zich tegen het plan van de sociaaldemocraten gekeerd om de vermogensbelasting voor rijken met vijf miljard kronen (€535 mln) te verhogen. De Arbeiderpartiet wil het tarief voor de belasting op vermogens groter dan Nkr 1,45 mln (€156.000) verhogen van 0,85% naar 1,2%.

Banen scheppen

'We moeten geen kunstmatige scheiding optrekken tussen bedrijfsleven en burgers, rijk en arm', zei NHO-voorzitter Skogen Lund dinsdag in een interview met persbureau Bloomberg. 'Dit gaat over banen scheppen, wat het belangrijkste is dat we kunnen doen om rijkdom te herverdelen.'

Volgens de meeste peilingen maken de sociaal-democraten grote kans na de verkiezingen op 11 september terug te keren in de regering. Sinds 2013 voeren zij oppositie. De arbeiderspartij wil met de hogere opbrengst uit de vermogensbelasting de verzorgingsstaat betalen en de inkomensgelijkheid in het rijkste Scandinavische land vergroten. Volgens de Oeso heeft Noorwegen na IJsland al de meest gelijke inkomensverdeling ter wereld.

Afbouwen vertraagd

De huidige conservatieve minderheidsregering in Noorwegen heeft de vermogensbelasting verlaagd van 1% naar 0,85%. Ze was van plan de belasting helemaal af te bouwen. Maar dat plan is vertraagd, met de belofte dat verlaging van de belastingen voor iedereen prioriteit heeft.

De sociaal-democraten verwerpen de kritiek dat verhoging van de vermogensbelasting slecht is voor de groei van de werkgelegenheid. Bedrijven moet beseffen dat ook zij profiteren van een sterke samenleving die rust op hogere belastingen, zei parlementslid en financieel specialist Truls Wickholm in een interview met Bloomberg.

Geen doorsijpel-effect

Het doorsijpel-effect in de economie heeft nergens banen gecreëerd, het is overal geprobeerd en 'er is geen reden waarom het in Noorwegen zou werken', aldus Wickholm.

Volgens peilingen zouden de minderheidscoalitie en de twee partijen die haar steunen, tachtig zetels krijgen als er vandaag verkiezingen zouden zijn. De sociaaldemocraten en gelieerde partijen zouden op zijn minst 87 van de 169 parlementszetels halen.

fd.nl/economie-politiek/1213259/noors...
voda
1
Rijken vermijden vermogensbelasting via fonds voor gemene rekening

Rijke particulieren hebben een nieuwe route ontdekt om vermogensbelasting te vermijden: het fonds voor gemene rekening. Eigenaren van bv's kiezen voor een dergelijk fonds om hun anonimiteit te behouden en de omvang van hun vermogen niet met de buitenwacht te hoeven delen.

De Belastingdienst bevestigt een bericht in het dagblad Trouw dat er dit jaar al honderden aanvragen zijn binnengekomen voor een fonds voor algemene rekening. Dat is beduidend meer dan de afgelopen jaren.

Fictief rendement
Een zogeheten open fonds voor gemene rekening betaalt vennootschapsbelasting over de werkelijke behaalde inkomsten. Dat kan voordelig zijn voor rijkere particulieren die op dit moment 30% belasting betalen over een fictief rendement (dat bij hoge vermogens oploopt tot 5,39%) op hun vermogen in box 3. Door de lage rente ligt het werkelijke rendement hier al lange tijd onder.

Wie bovendien in een verzorgingstehuis verblijft en uitsluitend inkomen uit rendement op vermogen heeft, heeft met een dergelijk fonds eerder recht op zorg- of huurtoeslag of betaalt minder verplichte eigen bijdrage voor het verzorgingstehuis, aldus belastingadviesbureau Schipper Groep in een brochure over het fonds voor gemene rekening.

Uiteindelijke belanghebbende
Voor eigenaren van bv's heeft het fonds voor gemene rekening als voordeel dat het tot nu toe niet onder de nieuwe wet valt die binnenkort bepaalt dat de uiteindelijke belanghebbende die 25% of meer in een vennootschap bezit, met naam en omvang van zijn vermogen in het Handelsregister moet staan.

Dit register is door iedereen te raadplegen. Met de verplichte registratie wil de Europese Unie witwassen en financiering van terrorisme bestrijden. Een fond voor gemene rekening garandeert vooralsnog anonimiteit.

Plotselinge populariteit
De Belastingdienst weet niet of de aanvragen voor een dergelijk fonds vooral afkomstig zijn van belastingplichtigen met vermogen in box 3 of eigenaren van bv's. De dienst heeft de controle van de aanvragen sinds kort verscherpt. Dat is gebeurd op aandrang van de Tweede Kamer, die vreesde voor een vlucht van vermogen uit box 3 wegens de aanhoudend lage rente.

De fiscus schrijft de plotselinge populariteit van het fonds dat al sinds 1969 bestaat, toe aan belastingadviseurs die het hebben ontdekt en onder meer via internet onder de aandacht brengen.

Gesloten fonds
Een woordvoerder van de Belastingdienst wijst erop dat de deelnemers in een open fonds voor gemene rekening niets te zeggen hebben over wie mag participeren in het fonds. Dat houdt het risico in dat er ook crimineel geld in een fonds kan terechtkomen. Belastingadviseurs achten de kans echter klein dat buitenstaanders gaan deelnemen in een open fonds.

Bij een gesloten fonds beslissen de participanten over wie mag deelnemen. Maar vermogen in zo'n gesloten fonds valt weer wel onder de vermogensbelasting in box 3.

fd.nl/economie-politiek/1213596/rijke...
ffff
0
www.tijd.be/dossier/krant/Aandelen-op...

Het is van alle tijden, althans vanaf de laatste honderd jaar en het zal nooit veranderen. Ieder land kent voor zijn burgers wel de slimme, mooie, handige constructies om belastingen te ontwijken.

De nieuwe belastingvoorstellen van de Belgische regering zijn nog maar twee weken oud of.....je vindt de ene na de andere uitweg om onder de nieuw ingevoerde vermogensbelasting uit te komen. Want dat is die effectentaks uiteindelijk toch.

Het leuke vind ik altijd dat het eventjes duurt voordat het ene na het andere belastingadviesbureau met een originele oplossing te voorschijn komt.

De TWEE pagina grote artikel vanmorgen was eventjes doorbijten om het onmiddellijk goed te doorgronden, maar is weer " grandioos" gevonden. En toepasbaar voor..... en nu komen we op een punt waar ik het vaker over had...... toepasbaar voor mensen die er ook echt werk van gaan maken.

Want : Je moet wel even wat werk doen. Dat was mij na twee keer lezen toch wel duidelijk. De " winst" kun je zelf uitrekenen: Geen 0,15 procent op je vermogen boven de grens en die winst pak je jaarlijks gewoon mee.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat alweer veel beleggers het toch teveel moeite vinden, maar de grote beleggers in belgië zullen en zucht van verlichting slaken.

En wat dan ALTIJD gebeurt: Dan gaan ze gezien de tegenvallende inkomsten volgend jaar gewoon de tarieven verhogen. Zo ging het met de aankooptaks, met de roerende voorheffing ( meer dan verdubbeld), met de liquidatietaks ( met 150 procent maffiaans verhoogd) en zo zal, niet alleen volgens mij, maar heel wat publicaties van de afgelopen twee weken ook deze spiksplinternieuwe vermogensbelasting in België heel rap verhoogd worden.

En wie de moeite nam om de uitvlucht toe te passen, wordt voorlopig mooi beloond.

Er zijn overigens nog andere uitwegen gepubliceerd zoals aankoop fysiek goud, kunst en nog wat kunstgrepen.....

Peter
izdp
4
En wat altijd gebeurt, de dood kent geen genade voor arm of rijk.
70 plus en nog steeds heb je voor mij geen zak van het leven begrepen.
Voer voor een psych en een huisarts en hoe kan dit in een moderne samenleving.
ffff
2
Hoe kan dit in een moderne samenleving.....?

Tja, izdp, dat is niet zo moeilijk te beantwoorden. Als je hardwerkende mensen voor 50, 60 procent afstroopt, dan zoeken ze naar oplossingen om minder afgestroopt, uitgewrongen te worden.

En beste izdp, laat nu in onze moderne , hoogontwikkelde maatschappij, nog hoger ontwikkelde fiscalisten, juristen, bankiers, notarissen, accountants tot de slotsom zijn gekomen dat JOUW maatschappij te hebberig is geworden. Weliswaar democratisch in de meerderheid, dus 10 ruifeters electoraal tegen 1 vermogende, dat is ALTIJD, electoraal en democratisch verliezen.

En beslissen die 10 ruifeters dat die vermogende best NOG MEER moet afgeven.

Kijk, beste izdp, dan komen er krachten in onze maatschappij, overigens al meer dan VIJFTIG jaren, waarbij die vermogenden zeggen: Met de hulp van al die hooggeschoolde intellectuelen pakken wij dat electoraal in de meerderheid zijnde schorriemorrie eventjes goed aan. ZIJ verhogen iedere keer talloze belastingen en wij zorgen dat wij daar dan toch onderuit komen, omdat het gewoonweg te gortig is geworden.

Wat de dood ermee te maken heeft, izdp, dat is eerder een zwamverhaal. Het gaat erom dat je tijdens je leven niet voortdurend geplukt wordt door hangmattende, voortdurende zappende, bankzitters, die met een eenvoudige electorale democratische stem denken dat ze ALLES kunnen.

Tja, beste jongen, het zal je na de Panamapapers, na de Luxleaks en Swissleaks toch niet meer verbazen: ZE pikken het niet meer.
Tenslotte, omdat het zondagmiddag is: JIJ ziet het natuurlijk nergens, maar IK zie bijna dagelijks het zwartgeldcircuit weer opleven. Ennuh, hoe zou dat nou toch komen?

Peter
izdp
1
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
objectief
0
quote:

ffff schreef op 13 augustus 2017 18:19:


Hoe kan dit in een moderne samenleving.....?


En beslissen die 10 ruifeters dat die vermogende best NOG MEER moet afgeven.Iemand die naar Luxemburg verhuisd is om minder belasting te betalen en meer kinderbijslag te vangen....komt ons hier vertellen dat wij de burgers met een laag IQ op straat moeten zetten....SCHANDE.
Brievenbus
2
quote:

fred12345 schreef op 14 augustus 2017 08:15:


[...]

Iemand die naar Luxemburg verhuisd is om minder belasting te betalen en meer kinderbijslag te vangen....komt ons hier vertellen dat wij de burgers met een laag IQ op straat moeten zetten....SCHANDE.


Oh?
Waar zegt hij dat dan?
Voel je je aangesproken of zo?
Zou zo maar kunnen.... :-)

Maar, die afgunst op hem begint wel wat pijnlijk te worden hier.
objectief
0
quote:

Brievenbus schreef op 14 augustus 2017 08:37:


[...]

Oh?
Waar zegt hij dat dan?
Voel je je aangesproken of zo?
Zou zo maar kunnen.... :-)

Maar, die afgunst op hem begint wel wat pijnlijk te worden hier.


Afgunst....dat is voor mij een onbekend fenomeen..want ik heb alles; wat is kan wensen.

Maar dat geluk (want dat is het voor 95%; kwestie waar je boren wordt en wie je
ouders zijn) moet je waarderen en niet afgeven op burgers die het minder hebben en van een karige uitkering moeten leven.
Brievenbus
3
Mja, die onzin heb ik wel vaker gehoord, dat succes in het leven voor 95% met geluk te maken heeft; grappige is, dat het nou juist die 95% zijn die geen succes hebben die met die onzin komen! :-)
Minder grappig is dat ze vervolgens nogal jaloers zijn op de mensen die het beter gedaan hebben.
Het druipt dan van de afgunst, in plaats van gewoon ook andermans mening te respecteren.....
CIT
0
quote:

ffff schreef op 13 augustus 2017 18:19:Als je hardwerkende mensen voor 50, 60 procent afstroopt, dan zoeken ze naar oplossingen om minder afgestroopt, uitgewrongen te worden.Als je als belegger een belastingdruk hebt van 50, 60 procent... Moet je rendement wel heel laag zijn...

Alle superbeleggers op IEX halen minimaal een rendement van 12%. De vermogensrendementsheffing belast dit rendement dan tegen effectief 10%. Erg onrechtvaardig inderdaad.
ffff
0
CIT,


Ik verwacht , zeker van jou, zinniger opmerkingen!

Mijn serie postings zijn begonnen naar aanleiding van de stroom van publicaties in België na de nieuw ingestelde vermogensbelasting in België en dan de vaststelling dat onmiddellijk die hele fiscale industrie erop duikt om dat voor de getroffenen weer ongedaan te maken.

DAAR gaat en ging het om. Ik begrijp heel goed dat jij en nog wat posters zoiets ellendig en verschrikkelijk vinden, maar DIE moeten zich eens afvragen, waarom die industrie bestaat en zo succesrijk is.
Antwoord is eenvoudig: de tarieven zijn veel te hoog geworden.

En houd je nu maar vast , CIT, want ik wilde alleen maar het volgende hoofdstuk in deze draad plaatsen:

www.tijd.be/ondernemen/algemeen/221-m...

Je hebt de ene ontsnappingsweg nog niet gehad ( al die publicaties om vermogensbelasting te ontwijken ) of over de andere versluizing van 221 MILJARD wordt gepubliceerd en nu weer door ....bedrijven.

Er zit een hele cultuur achter en een hele industrie: En daar kunnen jullie wel boos om zijn maar je ook eens een keer eerlijk afvragen dat als:

Een prima werkgever een bonus , die die werkgever 1000 Euro kost, de werknemer ongeveer 340 Euro netto in zijn handje krijgt.

Ik ben er al jaren van overtuigd: Deze maffiaanse roverij, deze democratisch overeengekomen belastingheffing, deugt niet meer en vandaar al dat zoeken naar uitwegen, het zwartgeldcircuit, en vooral WEGSLUIZEN. Nu weer 221 MILJARD in één klein landje....door bedrijven. Psssst: Qatar zegt niks hoor!

Peter
CIT
0
Peter,

Belastingontwijking is van alle tijden. Belastingontduiking ook. En welke maatregel er ook wordt verzonnen, er zullen er altijd zijn die een uitweg weten te vinden (legaal of illegaal).

Jij denkt dat het 'erger' wordt: meer en meer ontwijking en ontduiking. Ik vraag het me af. Onderwerp staat steeds nadrukkelijker in de belangstelling (due meer nieuws). Zowel OESO (BEPS) als EU zijn de touwtjes aan het aantrekken. Dat leidt nu al tot aanpassingsgedrag van multinationals (zie bv Starbucks in het VK).

En ja, uiteraard blijven die multinationals streven naar een lage belastingrekening. En ja, uiteraard vinden bijvoorbeeld NGOs de maatregelen en afdrachten van multinationals volstrekt onvoldoende. En ja, uiteraard blijven bedrijven en individuen zoeken naar mogelijkheden.

Jouw opvattingen over 'fair share' zijn redelijk uniek. De meeste individuele belastingbetalers accepteren het dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Mvg, CIT
@realjohnnywalker
4
quote:

CIT schreef op 14 augustus 2017 16:33:
Jouw opvattingen over 'fair share' zijn redelijk uniek. De meeste individuele belastingbetalers accepteren het dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Mvg, CITpardon??
mijn ervaringen zijn anders.
de meeste mensen die ik ken in nederland in het 52% tarief met een huis boven het 500000 en sommige boven een miljoen zijn doodziek van de belastingen in nederland.
de meeste europeanen uit de andere landen, denemarken frankrijk belgie zijn doodziek van de belastingen.
alle ondernemers klein/midden bedrijf zijn doodziek van alle lasten en belastingen.

doodziek van een onredelijke stelende overheid.
CIT
2
Dan kennen we blijkbaar andere mensen. En dan worden de mensen die jij kent blijkbaar niet meegenomen in allerlei onderzoeken...
7.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 ... 381 382 383 384 385 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 471,46 -6,82 -1,43% 03 apr
AMS25-24h 469,25 -2,21 -0,47% 03 apr
AMX 641,18 -9,74 -1,50% 03 apr
ASCX 657,66 -20,47 -3,02% 03 apr
BEL 20 2.857,05 -38,35 -1,32% 03 apr
BRX20-24h 2.846,39 -10,66 -0,37% 03 apr
Germany30^ 9.545,46 -25,36 -0,26% 03 apr
Dutch15-index 13.217,07 -42,47 -0,32% 03 apr
Euro30-index 13.622,34 -131,33 -0,95% 03 apr
Citi Dow Jones... 21.053,67 -331,48 -1,55% 03 apr
Citi S&P 500 I... 2.488,60 -36,07 -1,43% 03 apr
Citi NASDAQ 7.526,83 -103,37 -1,35% 03 apr
Citi Nikkei In... 17.681,58 -375,15 -2,08% 03 apr
WTI 28,51 0,00 0,00% 03 apr
Brent 34,41 0,00 0,00% 03 apr
EUR/USD 1,0806 -0,0049 -0,45% 03 apr
BTC/USD 6.729,3400 -8,0500 -0,12% 16:25
Gold World Spo... 1.618,22 +2,12 +0,13% 03 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ahold Delhaize 22,440 +0,830 +3,84% 03 apr
JUST EAT TAKEAWAY 72,580 +2,440 +3,48% 03 apr
DSM 104,300 +2,400 +2,36% 03 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
UNIBAIL-RODAMCO-... 45,220 -4,500 -9,05% 03 apr
Aegon 2,090 -0,194 -8,49% 03 apr
ADYEN NV 691,200 -49,000 -6,62% 03 apr

Nieuws Forum

Economen voorzien opnieuw miljoenen n...
Marcel op 4 apr 2020 16:25
17
'Vergadering OPEC en bondgenoten uitg...
peter545 op 4 apr 2020 16:12
29
Tesla levert te midden van pandemie m...
DWB Happy op 4 apr 2020 16:04
20
Unibail haalt 1,4 miljard op met obli...
8ball op 4 apr 2020 15:33
7
Aegon schrapt dividend na oproep De N...
Mikey65 op 4 apr 2020 14:58
23