Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Opstand, nu!

60 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Partout
6
Dat de EU allang failliet is snapt een kind. De hulp aan Griekenland vindt plaats om banken overeind te houden.
De arme Grieken zien geen cent van al dat geld. Dat er totaal een biljoen euro vrijwel gratis(rente 1%) uitgedeeld werd aan honderden voortmodderende banken door de ECB met aan het hoofd Draghi de Italiaan betekent maar éen ding: diefstal op grote schaal. Van ons, burgers wel te verstaan. De schuldenberg domweg verder laten oplopen, volgens hetzelfde recept als Ome Ben Bernanke in de USA, maakt dat we - of het nu om mevrouw Euro of de heer Dollar gaat - we uiteindelijk moeten kiezen uit twee kwaden: nl.: de op termijn steeds sterker verzwakkende muntjes, die als twee kwijnende muurbloempjes door niemand meer ten dan dans worden gevraagd. Inflatie, woeste bezuinigingen en zware recessie liggen op de loer, in de EU als in de USA.
Beleggers laten de beurs steeds meer links liggen, zo ongehoord wordt deze gemanipuleerd.
Handelsvolumes dalen meer en meer. Bedrijfsobligaties zijn absoluut booming. Investeerders willen uitsluitend nog investeren in echte economische waarde, in plaats van in de talloze spookproducten van het pathologisch erop los liegende bankengilde. Er is een oplossing voor de financiële crisis: bankrun. De banken hebben momenteel aardig wat geld in huis. Men verdomt het om het in de economie/bedrijven te pompen dan wel het uit te lenen aan burgers.
Goed, dan komen we ons geld toch gewoon halen? Er zit niets anders op.
Vervolgens alle banken nationaliseren, er zit niets anders op.
Uithuilen en helemaal opnieuw beginnen. Er zit niets anders op.
Bonussen helemaal afschaffen, behalve voor peuterleidsters en schoonmakers.
Rauw kapitalisme aan banden, nu dat nog kan, eerst maar eens zorgen voor een beschaafde samenleving.
Alle weinigen, de rijke stinkerds, die de boel alleen maar beroven, zoveel mogelijk kaal plukken.
Oog om oog tand om tand. Wie niet horen wil moet voelen.
Kluizen met zwart geld (600) Zwitserse banken puilen uit van het goud, diamanten en ZW. franken.
Terughalen wat van ons is.
Opstand.
Het alternatief is een wereld van toenemend populisme, recht van de sterkste, dictatuur en fascisme.
Tel uit je winst.

Brievenbus
1
quote:

Partout schreef op 3 maart 2012 16:21:

de rijke stinkerds, die de boel alleen maar beroven, zoveel mogelijk kaal plukken.
Oog om oog tand om tand. Wie niet horen wil moet voelen.

Maar, Ruli, vroeger was jij toch ook een rijke stinkerd?
Partout
0
[verwijderd]
0
Maar ja wel een beetje uit eigen belang dit betoog niet? Ik bedoel je zit toch vol in de putjes?
Brievenbus
0
Ah, ik trok even de voor de hand liggende conclusie, dat je enorme shortpositie, waar je naar verluidt zelfs de spaarpotten van de kinderen voor gesloopt had, je aan de bedelstaf gebracht had..
[verwijderd]
0
En al die kleine precious metals stackers dan?
Juist de mensen die zich indekken worden de dupe van jouw methodes.
Partout
1
Goed om te zien hoe deze reagerende IEX-ers nergens inhoudelijk op reageren.
Dan hoef ik dat ook niet te doen op hun voorspelbare reacties die ik als volgt samenvat:
de boodschapper van het slechte nieuws ogenblikkelijk onthoofden.
Een duizenden jaar oud gebruik overigens, niks nieuws onder de zon!

Partout
3
Man, man, man, dan laat je je toch lekker verder kielhalen en scalperen?
Je mag blij zijn als je straks nog een dagelijks voedselbonnetje krijgt van "minister" Kamp.
Overigens, wat zich hier in NL "Regering" noemt blijkt in de praktijk een stel gangsters die Europese wetgeving stelselmatig overtreedt, onder dekking van het Blonde Stuk Wrakhout - dat dag in dag uit openlijk racistisch de neo nazi mag uithangen. In plaats van wraakneming door hem eindelijk eens een tijdje in de nor te smijten wegens verregaande discriminatie van een gehele bevolkingsgroep lieten de laffe NL rechters zonder kloten zich liever wraken door de grootste criminele advocaat van de Lage Landen, de heer Bram Moskovitz, bekend van zijn dodendansjes met moordenaars als Desi Bouterse.
Zoiets kan alleen maar in NL, waar ooit 107.000 medeburgers in veewagons werden afgevoerd onder het goedkeurend toezien van de burgerbevolking, en in warme samenwerking van de Gestapo met Nederlandse Politieagenten.

gerrit 69
0
quote:

Partout schreef op 3 maart 2012 17:00:

Goed om te zien hoe deze reagerende IEX-ers nergens inhoudelijk op reageren.
Dan hoef ik dat ook niet te doen op hun voorspelbare reacties die ik als volgt samenvat:
de boodschapper van het slechte nieuws ogenblikkelijk onthoofden.
Een duizenden jaar oud gebruik overigens, niks nieuws onder de zon!

Grotendeels ben ik het met je eens met je nieuwe draadje, waarvoor dan ook een ab-tje.
Het kapitalistische systeem heeft steeds meer onevenwichtigheden aan ons oog blootgelegd.
Het verschil tussen rijk en arm is alleen maar gegroeid.
Dit kan natuurlijk niet eindeloos goed gaan.
Gelukkig worden steeds meer fraudeurs en oplichters aan de publieke schandpaal genageld zoals op Google vaak terug te vinden is.
Toch ben ik nog niet zo somber als jou, omdat de wal vaak het schip keert.
Ondanks alle vormen van recessies en crisis heeft menig economie toch weer steeds de veerkracht in zich om zich te ontworstelen aan al het doemdenken.
Een eerlijker verdeling van onze rijkdommen is daarom hard gewenst.
Een ondernemer die met eerlijk zaken doen een leuk vermogen heeft verdiend heb ik op zich niets tegen, maar dat zijn per saldo ook niet de figuren waar ik mijn pijlen op gericht heb.

Groet van Gerrit
[verwijderd]
0
Komt een beetje wanhopig over als je de oorlog erbij moet halen.

Welke (short)posities heb je nu?

De AEX gaat gewoon lekker naar 400 punten. Dat is de magie van het printen en gratis geld lenen aan de banken.
ffff
1
Ruli,

Sinds je laatste reeks postings hier in de KK, pakweg een paar maanden geleden, zijn de beurzen ( gelukkig) niet in elkaar gestort. Zelfs een tikkie gestegen, zeker de DAX.
Jammer voor jouw keuzes, maar je vertelde ons, dat je belegt op een sterk dalende beurs, maar ondertussen nog wel trades doet in stijgende aandelen. Zo kunnen we ons er altijd uitpraten, schreef ik je toen. Je lijkt wijlen Kramer wel.

Maar nu fff serieus: |De bedoeling van die LTRO's, die Long Term Refinancing Operations is wel degelijk de banken van goedkoop geld te voorzien en de verstikte markten weer op gang te krijgen. Bij het eerste half biljoen is dat wonderwel en eigenlijk buiten verwachting goed gelukt. De verwachtingen voor dit laatste 530 miljard zijn iets minder hoog gespannen, maar de algemene teneur is toch, dat men er goed aan doet. Ze werkten in ieder geval zeer koersondersteunend en al was het enkel en alleen maar voor de pensioenen: Het haalt een hoop onrust weg als die indexen nog meer in elkaar donderen en de pensioenen nog meer gekort moeten worden.
Je kunt over alles discussiëren, maar de meeste commentaren op de maatregelen van Monti zijn toch positief. En met zijn allen naar de bank runnen en ons geld thuis in een sigarendoosje stoppen...Kom op Ruli... dat lost ook niks op.
Verder vind ik dat behalve kleuterleidsters en schoonmakers vooral beleggers die in bankaandelen zo gruwelijk veel verloren hebben een vette bonus moeten krijgen. Maar daar zal jij het wel niet mee eens zijn. En voor de rest, Ruli; Van onze diamanten,goud en kunstwerken afblijven. Trouwens, hoe wil je die verhandelen zonder bankiers?? Ook een hele diepe kontzak?

Houd je taai, maar vergeet die 125!

Peter
Partout
0
Het woord crisis - die overigens nog gaat komen - zegt jongere mensen hier helemaal niets, ik heb voor alle duidelijkheid langlopende shorts die ik (ooit) inkocht tussen AEX 325-340, en verder speel ik het spel omhoog mee met kleinere bedragen.
Dat neemt niet weg dat mijn LT analyse nog steeds recht overeind staat. Er wordt slechts tijd gekocht keer op keer, ffff!. Als kleine jongens pompten wij ook condooms vol met lucht en stonden we al verbaasd hoe sterk die krengen waren, totdat het rubber dan eindelijk knapte. BOEM!
Het is natuurlijk geen leuke boodschap die ik breng.
Toen ING nog op 25 stond en ik voorspelde dat de koers naar 5 zou gaan werd ik ook onthalsd.
Ik word kortom ALTIJD onthalsd, behalve door de beleggers die hun voordeel doen met werkelijke onafhankelijke meningen zoals die van mij.
[verwijderd]
1
Het kan inderdaad zomaar omslaan in Nederland, binnen een paar weken stenengooiend op het Frederiksplein om de onmacht te uiten.
Er is nog steeds veel welvaart hier, er is nog geen reden om in aktie te komen...maar wat niet is gaat helaas nog wel komen.....
ffff
0


De specialisten bij Reuters hebben er anders vertrouwen in. Ze noemen achtereenvolgens de
werkloosheiodscijfers in de USA, vrijdag wordt dus een belangrijke dag,
en verder a.s. woensdag op de cijfertjes van ADP letten die vaak richtinggevend zijn. Tenslotte maken ze een opmerking over de ontwikkeling van de olieprijs en de mogelijkheid van winstnemingen na de winsten sinds 1 januari. Maar al met al, zoals op veel Duitse en Zwitserse sites, positieve teneur.

US-Börsianer sehen weiter Luft nach oben
Sollte die Arbeitslosigkeit in den USA weiter abnehmen, dann sieht es gut aus für die Börsen.
Bild: Keystone03.03.2012 14:42

Sollten die Konjunkturoptimisten zusätzliches Futter bekommen, könnte der Aufwärtstrend an der Wall Street auch in der neuen Woche anhalten.

Als Belastungstest gilt der US-Arbeitsmarktbericht für Februar, der am Freitag veröffentlicht wird. "Ich denke, es wird eine Fortsetzung der Rally geben", sagte Investmentberater Bryant Evans von Cozad Asset Management voraus. Für ihn zeigen die ökonomischen Daten der jüngsten Zeit eine positive Tendenz an: Die Verbesserung der wirtschaftlichen Entwicklung sei durchaus nachhaltig.

Vergangene Woche hatten die US-Börsen keine großen Sprünge gemacht - Der Dow-Jones-Index der Standardwerte trat auf der Stelle. Der breiter gefasste S&P-500 legte 0,3 Prozent zu, der Index der Technologiebörse Nasdaq um 0,4 Prozent.

Da das zweite Rettungspaket für Griechenland beschlossen ist und die Berichtssaison der US-Unternehmen sich dem Ende zuneigt, konzentrieren sich die Investoren wieder verstärkt auf Konjunkturdaten. Weil der Arbeitsmarkt der Erholung bisher hinterherhinkte, gilt dem monatlichen Job-Bericht der Regierung besondere Aufmerksamkeit. Volkswirte gehen davon aus, dass sich der Stellenaufbau den dritten Monat in Folge mit solider Rate fortgesetzt hat. Trendhinweise könnte bereits am Mittwoch die Statistik der privaten Arbeitsagentur ADP zur Beschäftigung in der Privatwirtschaft liefern. Bereits am Montag stehen Zahlen zur Entwicklung des Dienstleistungssektors an.

Unruhe an den Börsen schürt derzeit der Anstieg des Ölpreises. Dieser könnte relativ rasch für einen Dämpfer sorgen, warnen Analysten. "Die Dinge können und werden sich kurzfristig ändern", sagt Doug Foreman von Kayne Anderson Rudnick. Von derartigen Gefahren abgesehen stellen sich Marktstrategen früher oder später auf eine Atempause ein. "Wenn Sie Vermögensverwalter sind und auf einem Gewinn von fast zehn Prozent bis Anfang März sitzen - würden Sie dann nicht auch ein bisschen was davon in Sicherheit bringen?", gibt John Kosar von Asbury Research zu bedenken. (Reporterin: Caroline Valetkevitch; geschrieben von Georg Merziger; redigiert von Sören Amelang)

(Reuters)

Partout
0
je bewijst slechts dat je je graag laat hersenspoelen door het leger anaalisten, go ahead, mn beste!
ffff
0
Go with the flow, bleek heel wat jaren een goede beleggingsstrategie....

Je kunt misschien gelijk hebben, Ruli, maar als die verrotte en onbetrouwbare markten je geen gelijk geven, heb je uiteindelijk ook niet veel aan die wijsheid en aan al dat inzicht.

En nu ga ik maar eens lekker eten, want d'r wordt iemand wat kriegelig.

Peter
[verwijderd]
0
Je moet niet vergeten dat de beurs min of meer is geïnstrumentaliseerd door de centrale banken.
Partout
0
Beste Ignatius.

Ik wil jou welgemeend waarschuwen dat de beurs uiteindelijk irrationeel werkt en niet rationeel te beheersen valt.
60 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 875,50 +8,99 +1,04% 12:55
AMX 935,50 +6,82 +0,73% 12:55
ASCX 1.196,35 +7,80 +0,66% 12:40
BEL 20 3.886,47 +23,21 +0,60% 12:55
Germany40^ 18.062,70 +201,90 +1,13% 12:55
US30^ 38.325,01 +74,56 +0,19% 12:55
US500^ 5.025,96 +9,04 +0,18% 12:55
Nasd100^ 17.267,98 +58,06 +0,34% 12:55
Japan225^ 37.623,71 -100,12 -0,27% 12:55
WTI 81,70 -0,35 -0,43% 12:55
Brent 86,80 -0,28 -0,32% 12:55
EUR/USD 1,0657 +0,0005 +0,04% 12:55
BTC/USD 66.288,40 -277,12 -0,42% 12:55
Gold spot 2.305,53 -21,71 -0,93% 12:55
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 30,970 +1,130 +3,79% 12:36
Philips Koninklijke 19,600 +0,495 +2,59% 12:36
ASMI 526,600 +11,200 +2,17% 12:36
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,640 -2,860 -5,90% 12:36
Akzo Nobel 63,640 -3,280 -4,90% 12:36
ArcelorMittal 23,790 -0,320 -1,33% 12:36

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront