Forum: Koffiekamer » Dow Jones vanavond (deel 12) | Belegger.nl

Dow Jones vanavond (deel 12)

14.717 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 731 732 733 734 735 736 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Amerikaanse bedrijfsvoorraden ongewijzigd

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse bedrijfsvoorraden waren in juni vrijwel ongewijzigd in vergelijking met de voorgaande maand. Dit bleek donderdag uit cijfers van het ministerie van Handel.

Hoewel de bedrijfsvoorraden op maandbasis op een ongewijzigd niveau noteerden, wat op jaarbasis sprake van een stijging met 5,2 procent.

De groothandelsomzet steeg in juni met 0,1 procent op maandbasis en lag 1,3 procent hoger dan een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
General Electric keldert na fraude-aantijgingen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
GE1 basket
$ 8,32 -1,07 -11,40 % NYSE
General Electric
7,30 -0,90 -10,98 % Euronext Paris
General Electric Co
$ 8,00 -1,03 -11,41 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De forensische accountant Harry Markopolos, die eerder piramidespelfraudeur Bernie Madoff ontmaskerde, heeft donderdag de Amerikaans beursreus General Electric beschuldigd van een fraude die groter zou zijn dan de beruchte Enron-zaak.

Het aandeel General Electric, dat al jaren onder druk staat, kelderde donderdag naar nieuwe dieptepunten met een koersverlies van 12 procent.

"De boekhoudfraude van GE van 38 miljard dollar komt overeen met ongeveer 40 procent van de marktkapitalisatie van het bedrijf", schreef Markopolos in een rapport van 175 pagina's. "Daarmee is het veel ernstiger dan de fraudes bij Enron of WorldCom."

Het rapport focust op de voormalige tak dat langlopende zorgverzekeringen verkocht. Volgens Markopolos heeft GE nog eens 29 miljard dollar nodig aan verzekeringsreserves om de overgebleven polissen te dekken. Eerder moest het bedrijf al miljarden afschrijven op dit onderdeel.

Volgens The Wall Street Journal heeft Markopolos het rapport gedeeld met een niet nader genoemd hedgefund voordat hij het publiceerde en zal hij meedelen in de winsten die het hedgefund maakt. Ook zou hij hopen op een beloning als klokkenluider.

GE noemde in een reactie de aantijgingen volstrekt onjuist en misleidend. Het bedrijf wijst erop dat hedgefunds vaak financiële motieven hebben om aandelenkoersen te laten dalen. Het bedrijf stelt dat beleggers zich hierdoor niet moeten laten afleiden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
CloudFlare naar de beurs

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse internetbeveiliger Cloudflare wil naar de beurs, bleek donderdag uit een melding bij beurswaakhond SEC.

Het bedrijf zegt 100 miljoen euro te willen ophalen, maar zo'n bedrag wordt meestal met potlood ingevuld en zal vermoedelijk nog worden aangepast.

Cloudflare, uit San Francisco, blokkeert dagelijk 44 miljard cyberaanvallen op 20 miljoen internetlocaties. Het bedrijf boekte vorig jaar een verlies van 86 miljoen dollar op een omzet van 193 miljoen dollar.

Eerder deze maand liet Cloudflare zijn klant 8chan vallen. Het prikbord voor berichten dat niet geredigeerd wordt, zou "een willig oor bieden aan binnenlandse terroristen", oordeelde het internetbedrijf, na recente dodelijke schietpartijen in de VS.

Eerder dit jaar ging sectorgenoot CrowdStrike al naar de beurs. Dat aandeel is sindsdien met 180 procent gestegen. De ETF voor cybersecuritybedrijven steeg dit jaar met 12 procent in waarde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Consument houdt Wall Street op de been

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street bleef donderdag dichtbij huis, nadat positieve cijfers over het bestedingsgedrag van de Amerikaanse consument zorgen wegnamen over een dreigende recessie. Verliezen voor Cisco en Walgreens Boots wogen op tegen winsten voor WalMart en Visa.

De S&P 500 index was vrijwel ongewijzigd. De Dow Jones-index was vlak en de Nasdaq 0,2 procent lager

De nieuwste cijfers voor de detailhandelsverkopen laten zien dat de consumentenbestedingen, die twee derde van de Amerikaanse economie uitmaken, een pijler van binnenlandse groei blijven, terwijl andere delen van de economie haperen en de vooruitzichten voor de overzeese handel steeds duisterder worden.

Sterke resultaten van retailreus Walmart droegen bij aan het optimisme, in aanloop naar het belangrijke koopseizoen voor de feestdagen. Ook cijfers van J.C. Penney werden goed ontvangen.

"We zijn nog steeds ver verwijderd van een recessie die ertoe kan leiden dat de consument minder spendeert en de economische vertraging zou versnellen zei analist Terry Sandven van US Bank. "Inflatie is geen probleem, rente is laag en de winst groeit in gematigd tempo, dus de achtergrond voor een stijging van aandelen blijft gunstig."

Terwijl de winkels goed blijven draaien, geldt dat niet voor de signalen uit de industrie, die last blijft hebben van tegenwind vanuit de wereldhandel.

Zwakke economische cijfers uit Duitsland en China baarden zorgen. Een omineus teken was de omkering van de rentecurve tussen tweejarige en tienjarige Amerikaanse staatsleningen. Dit gebeurde niet sinds 2007 en belooft te eindigen in een recessie.

De futures zagen voorbeurs eerdere winsten vervliegen, nadat China zei tegenmaatregelen te overwegen na de Amerikaanse verhogingen van importtarieven op Chinese producten.

Donald Trump suggereerde een "persoonlijk ontmoeting" met de Chinese president Xi Jinping om de escalerende crisis in Hong Kong te bespreken en waarschuwde dat Beijing "humaan' moet reageren op de protesten als het een handelsovereenkomst wil luiten.

Een reeks Amerikaanse macro-economische cijfers liet zien dat de Amerikaanse economie het goed blijft doen, ondanks sombere krantenkoppen, stelde David Madden van CMC Markets. De bedrijvigheid in de regio Phildadelphia daalde in augustus, terwijl de Empire State index juist steeg. De industriële productie daalde vorige maand, terwijl de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in juni gelijk bleven en het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers deze maand licht steeg. De arbeidskosten en productiviteit stegen in het tweede kwartaal, evenals de steunaanvragen van afgelopen week. De detailhandelsverkopen stegen in juli harder dan verwacht.

De euro/dollar noteerde op 1,1148. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1144 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1138 op de borden.

Olie noteerde donderdag 1,8 procent lager op 54,22 euro.

Bedrijfsnieuws

WalMart steeg 4 procent, na beter dan verwachte tweedekwartaalresultaten. Voor het fiscale boekjaar 2020 voorziet de retailgigant een licht lagere tot licht hogere aangepaste winst per aandeel.

Cisco Systems noteerde in de elektronische handel voorbeurs 9 procent lager, nadat het netwerkbedrijf woensdag nabeurs een licht hoger dan verwachte aangepaste nettowinst rapporteerde, terwijl de omzet het afgelopen kwartaal in lijn met de verwachtingen was. De verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen licht tegen.

NVIDIA publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde 1,6 procent lager.

Alibaba steeg 1,8 procent. De Chinese e-commerce gigant rapporteerde vooreurs over zijn fiscale eerste kwartaal beter dan verwachte resultaten.

JC Penney heeft het afgelopen kwartaal een verlies geboekt van 0,18 dollar per aandeel op een omzet van 2,51 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op een verlies van 0,31 dollar per aandeel op een omzet van 2,64 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 16,7 procent.

Amazon.com eindigde vlak, na het nieuws dat Berkshire Hathaway, het investeringsvekikel van Warren Buffett, zijn belang in de online retailer heeft vergroot.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Mondelez beboet voor manipuleren graanprijs

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse toezichthouder op de grondstoffenmarkt CFTC heeft door middel van een schikking de voedingsmiddelenproducent Mondelez en voormalig moederbedrijf Kraft Heinz voor 16 miljoen dollar beboet voor het manipuleren van graanprijzen in 2011.

Mondelez werd in 2012 afgesplitst van Kraft Foods.

Volgens de toezichthouder hebben de bedrijven, naar aanleiding van de hoge graanprijzen op de markt voor directe levering, voor 90 miljoen dollar aan futurescontracten voor graan gekocht, voor levering in december van dit jaar.

De grote positie moest een vals signaal geven dat er vraag was bij beleggers om het geleverde graan te verwerken in hun molen in Toledo.

Het doel was om het prijsverschil te verkleinen tussen de decemberfuture en het futurecontract voor de eerstvolgende maand. De markt zou dan 'contant' graan tegen lagere prijzen verkopen, terwijl de bedrijven winst zouden maken op hun speculatieve futurespositie. Mondelez zou aan de prijsbewegingen 5 miljoen dollar hebben verdiend.

Mondelez mag geen commentaar geven op de schikking. Het bedrijf zei niettemin "het sterk oneens te zijn met de verklaringen van de CFTC" die de letter en geest van de overeenkomst flagrant onjuist zouden weergeven. Het bedrijf gaat in beroep bij een rechtbank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aanvraag reumamedicijn Galapagos gevalideerd

(ABM FN-Dow Jones) De aanvraag van Galapagos en Gilead Sciences om het middel filgotinib in de handel te mogen brengen is gevalideerd door het Europese geneesmiddelenbureau EMA. Dat maakte Galapagos donderdag bekend.

De Europese waakhond kan het kandidaatmedicijn nu evalueren op werkzaamheid en veiligheid als behandelmethode voor volwassenen met reumatoide artritis, of reuma.

John Sundy van Gilead Sciences noemde de validering "een belangrijke mijlpaal", terwijl Wild Abi-Saab van Galapagos aangaf dat "de volgende stap" hiermee is gezet om filgotinib te introduceren als nieuwe behandelingsoptie voor reumapatiënten in heel Europa.

Partnerbedrijf Gilead wil voor het einde van het jaar ook een aanvraag voor het medicijn voor de indicatie reuma indienen in de Verenigde Staten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street eindigt licht positief

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag op het laatste moment opgeveerd om met kleine plussen te sluiten. Sterk bestedingsgedrag van de Amerikaanse consument nam eerder op de dag een deel van de zorgen weg over een dreigende recessie. Het aandeel General Electric ging onderuit na een fraude-aantijging.

De S&P 500 index sloot 0,25 procent hoger op 2.487,60. De Dow Jones-index steeg 0,4 procent op 25.579 punten en de Nasdaq eindigde 0,1 procent lager op 7.767 punten.

Eerder op de dag stond de Dow Jones-index nog 140 punten lager, nadat The Wall Street Journal meldde dat de Europese Centrale Bank voor zijn aankomende beleidsvergadering in september een pakket stimuleringsmaatregelen aan het prepareren dat de verwachtingen van beleggers zou moeten overtreffen. Dit zei de Finse centrale bankier Olli Rehn donderdag tegen de krant.

Het rendement op de tienjarige Amerikaanse staatsleningen zakte naar een nieuw dieptepunt op 1,48 procent, het laagste niveau in drie jaar tijd.

Eerder op de dag stabiliseerde Wall Street na de verliezen van woensdag, nadat cijfers over consumentenbestedingen lieten zien dat de consument een pijler van binnenlandse groei blijft, terwijl andere delen van de economie haperen en de progrones voor overzeese handel steeds somberder worden.

Sterke resultaten van retailreus Walmart droegen bij aan het optimisme, in aanloop naar het belangrijke feestdagen-koopseizoen. Ook cijfers van J.C. Penney werden goed ontvangen.

"We zijn nog steeds ver verwijderd van een recessie die ertoe kan leiden dat de consument minder spendeert en de economische vertraging zou versnellen zei analist Terry Sandven van US Bank. "Inflatie is geen probleem, rente is laag en de winst groeit in gematigd tempo, dus de achtergrond voor een stijging van aandelen blijft gunstig."

Terwijl de winkels goed blijven draaien, geldt dat niet voor de industrie, die last blijft hebben van tegenwind vanuit de wereldhandel. Zwakke economische cijfers uit Duitsland en China baarden donderdag zorgen.

Een omineus teken was de omkering van de rentecurve tussen tweejarige en tienjarige Amerikaanse staatsleningen woensdag. Dit gebeurde niet sinds 2007 en belooft te eindigen in een recessie. Inmiddels wijst de curve weer de normale kant op.

De futures zagen voorbeurs eerdere winsten vervliegen, nadat China liet weten dat het land tegenmaatregelen overweegt na de Amerikaanse verhogingen van importtarieven op Chinese producten.

Afgezien van de detailhandelsverkopen, die harder dan verwacht stegen, liet ook andere Amerikaanse macro-economische zien dat de Amerikaanse economie het goed blijft doen, stelde David Madden van CMC Markets. De bedrijvigheid in de regio Phildadelphia daalde in augustus, terwijl de Empire State index juist steeg, de Amerikaanse bedrijfsvoorraden bleven in juni gelijk en het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers deze maand steeg licht. De arbeidskosten en productiviteit stegen ook in het tweede kwartaal.

De euro/dollar noteerde op 1,1113. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1144 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1138 op de borden.

Olie werd goedkoper op 54,61 euro in New York.

Bedrijfsnieuws

Veel aandacht was er donderdag voor General Electric. Het aandeel ging onderuit nadat een accountant een rapport publiceerde waarin de boekhouding van GE een grotere fraude wordt genoemd dan Enron. Met name de verplichtingen voor de langlopende verzekeringspolissen zouden te laag zijn ingeboekt. GE verwierp de aantijgingen maar het aandeel verloor 11 procent in waarde.

Warenhuisketen WalMart steeg 6 procent, na beter dan verwachte tweedekwartaalresultaten. Voor het fiscale boekjaar 2020 voorziet de retailgigant een licht lagere tot licht hogere aangepaste winst per aandeel.

Cisco Systems sloot 9 procent lager, nadat het netwerkbedrijf woensdag nabeurs een licht hoger dan verwachte aangepaste nettowinst rapporteerde, terwijl de omzet in lijn met de verwachtingen was. De verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen licht tegen.

NVIDIA publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde 6 procent hoger in de handel nabeurs.

Alibaba steeg 3 procent. De Chinese e-commerce gigant rapporteerde vooreurs over zijn fiscale eerste kwartaal beter dan verwachte resultaten.

JC Penney heeft het afgelopen kwartaal een verlies geboekt van 0,18 dollar per aandeel op een omzet van 2,51 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op een verlies van 0,31 dollar per aandeel op een omzet van 2,64 miljard dollar. Het aandeel steeg toch 2 procent.

Amazon.com eindigde vlak, na het nieuws dat Berkshire Hathaway, het investeringsvekikel van Warren Buffett, zijn belang in de online retailer heeft vergroot.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winst Nvidia boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Nvidia steeg donderdag fors in de elektronische handel nabeurs op Wall Street, nadat de chipfabrikant de verwachtingen van Wall Street voor het kwartaal overtrof, hoewel de omzet uit datacentra tegenviel.

Het aandeel steeg 6 procent op de cijfers, na een daling met 0,9 in de reguliere handel.

Het bedrijf meldde een nettowinst van 552 miljoen dollar, of 0,90 per aandeel. Een jaar eerder was de winst nog 947 miljoen dollar, of 1,54 per aandeel. De aangepaste winst per aandeel viel echter mee, met 1,24 dollar, terwijl analisten hadden gerekend op 1,15 dollar.

De omzet daalde van 3,12 miljard naar 2,58 miljard dollar, wat toch nog iets boven verwachting was. Er was 2,55 miljard dollar voorspeld.

De omzet uit games, het grootste onderdeel van het bedrijf, daalde met 27 procent tot 1,31 miljard dollar. Dit was conform de verwachtingen.

Voor het derde kwartaal rekent Nvidia op 2,84 miljard tot 2,96 miljard dollar omzet. Analisten waren tot nu toe uitgegaan van 2,98 miljard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Applied Materials ziet winst en omzet onder druk staan

(ABM FN-Dow Jones) Applied Materials heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar de winst en omzet flink onder druk zien staan en verwacht ook dat het lopende kwartaal uitdagend zal zijn. Dit bleek donderdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie.

In het afgelopen kwartaal daalde de winst met 44 procent tot 571 miljoen dollar, of 0,61 dollar per aandeel. Op aangepaste basis daalde de winst van 1,04 dollar tot 0,74 dollar per aandeel.

De omzet daalde met 14 procent tot 3,56 miljard dollar.

Het bedrijf mikte voor het derde kwartaal zelf op een aangepaste winst van 0,67 tot 0,75 dollar per aandeel en een omzet van 3,53 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met 0,70 dollar per aandeel en een omzet van 3,53 miljard dollar.

In het lopende kwartaal mikt Applied Materials op een aangepaste winst van 0,72 dollar tot 0,80 dollar per aandeel en een omzet van 3,69 miljard dollar, terwijl analisten mikten op respectievelijk 0,76 dollar per aandeel en 3,66 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures Amerika staan ruim in de plus

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 1,0 procent in het groen.

Amerikaanse aandelen boekten donderdag winst nadat uit cijfers bleek dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen sterk waren gebleven ondanks de wereldwijde tegenwind.

Ook de sterke resultaten van retailreus Walmart droegen bij aan het optimisme, in aanloop naar het belangrijke koopseizoen voor de feestdagen.

Ondertussen steeg het rendement op 10-jarige Treasurys tot 1,562% op vrijdag, van 1,534% op donderdag, wat een ommekeer betekent ten opzichte van recente sessies.

De analisten bij UBS zeiden dat de inversie van de rentecurve eerder in de week een signaal was over de zorgen over de groei buiten de VS. "Statistisch gezien zien we dat de Duitse obligaties bewegingen veroorzaken in Amerikaanse staatsobligaties, in plaats van andersom. In wezen zien we weinig excessen of onevenwichtigheden in de Amerikaanse economie die kunnen leiden tot een instorting van de groei," schreven de strategen.

Voor vandaag staan er nog twee zaken op de macro-economische agenda. De Woningbouw en bouwvergunningen (juli) en het consumentenvertrouwen (augustus).

Olie noteerde vrijdag hoger. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 1,8 procent in het groen op 55,42 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 59,2 dollar werd betaald, een stijging met 1,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1080. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1099 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1113 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Gisteren kwam Nvidia met de cijfers over het tweede kwartaal. Het bedrijf meldde een nettowinst van 552 miljoen dollar, of 0,90 per aandeel. Een jaar eerder was de winst nog 947 miljoen dollar, of 1,54 per aandeel. De aangepaste winst per aandeel viel echter mee, met 1,24 dollar, terwijl analisten hadden gerekend op 1,15 dollar. De omzet daalde van 3,12 miljard naar 2,58 miljard dollar, wat toch nog iets boven verwachting was. Er was 2,55 miljard dollar voorspeld.

Het aandeel steeg nabeurs 6 procent op de cijfers, na een daling met 0,9 in de reguliere handel.

Voorbeurs kwam Deer & Co met de cijfers over het derde kwartaal die onder de verwachtingen van analisten lagen. Het fonds noteerde 3,6 procent lager in de voorbeurshandel.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent hoger op 2.488 punten. De Dow Jones index eindigde 0.4 procent in het groen op 25.579 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 7.767 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Deere verlaagt outlook
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deere & Co.
$ 143,74 0,00 0,00 % NYSE
(ABM FN-Dow Jones) Deere & Co heeft in zijn derde kwartaal een winst per aandeel geboekt die onder de verwachtingen van analisten kwam en zijn winst- en omzetverwachting voor het gebroken boekjaar verlaagd.
Dit bleek vrijdag uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines.

De winst per aandeel bedroeg over de verslagperiode die eindigde op 28 juli 2,71 dollar tegen 2,59 een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden echter op een aangepaste nettowinst van 2,83 dollar per aandeel.

De omzet daalde van 10.308 miljoen dollar over het derde kwartaal van 2018 naar 10.036 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Deere & Co boekte een operationeel resultaat van 1.194 miljoen dollar, in vergelijking met 1.283 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Outlook

Deerde voorziet nu over het hele boekjaar een nettowinst van circa 3,2 miljard dollar en een stijging van de omzet uit de verkoop van materieel van 4 procent, terwijl het concern eerder nog uitging van een winst van 3,3 miljard dollar op een 5 procent hogere omzet.

Het aandeel Deere noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 3,6 procent lager op 140,90 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Flinke daling in aanbouw genomen Amerikaanse woningen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juli flink gedaald, vergeleken met een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 4,0 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,191 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf op een daling van 1,0 procent.

Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen overigens met 0,6 procent.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen steeg in juli op maandbasis met 8,4 procent tot 1,336 miljoen stuks. Op jaarbasis ging het om een stijging van 1,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall-Street waarschijnlijk hoger van start

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,9 procent in het groen.

Wall Street lijkt vrijdag klaar voor een opluchtingsrally, na een volatiele handelsweek die werd gedomineerd door zorgen over toenemende handelsspanningen tussen de VS en China, verzwakking van de wereldwijde economische groei en dalende obligatierendementen.

Het rendement op 10-jarige Treasurys steeg tot 1,562 procent op vrijdag, van 1,534 procent op donderdag, wat een ommekeer betekent ten opzichte van recente sessies.

De analisten bij UBS zeiden dat de inversie van de rentecurve eerder in de week een signaal was over de zorgen over de groei buiten de VS. "Statistisch gezien zien we dat de Duitse obligaties bewegingen veroorzaken in Amerikaanse staatsobligaties, in plaats van andersom. In wezen zien we weinig excessen of onevenwichtigheden in de Amerikaanse economie die kunnen leiden tot een instorting van de groei," schreven de strategen.

De rente loopt op naarmate de rust op de markten terugkeert, de bewegingen op de obligatiemarkten zullen de komende week op de radar van de beleggers blijven", aldus Lukman Otunuga, senior onderzoeksanalist bij FXTM.

Voor vandaag staat er op macro-economisch gebied nog één publicatie op de agenda, het consumentenvertrouwen in augustus. Voorbeurs werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in juli flink is gedaald, vergeleken met een maand eerder. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 4,0 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,191 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf op een daling van 1,0 procent.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent in het groen op 54,84 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 58,80 dollar werd betaald, een stijging met 1,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1080. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1074 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1113 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Gisteren kwam Nvidia met de cijfers over het tweede kwartaal. Het bedrijf meldde een nettowinst van 552 miljoen dollar, of 0,90 per aandeel. Een jaar eerder was de winst nog 947 miljoen dollar, of 1,54 per aandeel. De aangepaste winst per aandeel viel echter mee, met 1,24 dollar, terwijl analisten hadden gerekend op 1,15 dollar. De omzet daalde van 3,12 miljard naar 2,58 miljard dollar, wat toch nog iets boven verwachting was. Er was 2,55 miljard dollar voorspeld. Het aandeel steeg nabeurs 6 procent op de cijfers, na een daling met 0,9 in de reguliere handel.

Voorbeurs kwam Deer & Co met de cijfers over het derde kwartaal die onder de verwachtingen van analisten lagen. De winst per aandeel bedroeg over de verslagperiode die eindigde op 28 juli 2,71 dollar tegen 2,59 een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden echter op een aangepaste nettowinst van 2,83 dollar per aandeel. De outlook werd naar beneden bijgesteld. Voorbeurs noteerde het aandeel vlak.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent hoger op 2.488 punten. De Dow Jones index eindigde 0.4 procent in het groen op 25.579 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 7.767 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Wall Street laat turbulente week achter zich'

Gepubliceerd op 16 aug 2019 om 14:52 | Views: 465

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met groene koersenborden. Ook in Europa staan de beursgraadmeters in de plus. Beleggers lijken de week vol handelsspanningen en recessievrees achter zich te laten en richten hun blik op komende week, die vooral in het teken zal staan van centrale banken. Daarnaast gaat de aandacht uit naar bedrijfscijfers en het consumentenvertrouwen.

Volgende week komen de beleidsmakers van centrale banken als de ECB en de Federal Reserve bij elkaar voor hun jaarlijkse vergadering in Jackson Hole in de staat Wyoming. Vaak wordt dit podium gebruikt om belangrijke monetaire koerswijzigingen aan te kondigen. Kenners kijken in het bijzonder uit naar de toespraak van Fed-baas Jerome Powell.

De handelsperikelen zijn overigens niet helemaal uit zicht. President Donald Trump zei donderdag dat een deal met Peking "onder Amerikaanse voorwaarden" moet plaatsvinden. Eerder gaven de Chinezen aan bereid te zijn om een compromis te sluiten.

Deere

De fabrikant van landbouwmachines Deere had afgelopen kwartaal last van het handelsconflict. Het bedrijf werd somberder over de winst voor heel het jaar en zette minder omzet en een lager nettoresultaat in de boeken. De klanten van Deere stelden uitgaven aan nieuwe apparatuur uit omdat ze onzeker zijn over de export van hun goederen.

Ook chipsectorbedrijven toonden zich gevoelig voor de handelsvete. De toeleverancier aan de chipsector Applied Materials zag in het voorbije kwartaal zijn omzet en winst slinken. Het bedrijf wees op de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. De resultaten waren wel beter dan verwacht door analisten. Ook producent van chips en grafische kaarten Nvidia behaalde een lagere omzet en zag zijn winst halveren vergeleken met een jaar eerder.

Bouwmarkt

Verder was een onverwachte neergang op de bouwmarkt een domper. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde in juli met 4 procent in vergelijking met een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een kleine toename.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde donderdag 0,4 procent in de plus op 25.579,39 punten. De breder samengestelde S&P 500-index won 0,3 procent, tot 2847,60 punten. Technologiebeurs Nasdaq speelde 0,1 procent kwijt tot 7766,62 punten.
voda
0
Consumentenvertrouwen VS gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in augustus verslechterd. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 98,4 in juli naar 92,1 halverwege deze maand.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar verslechterde van 90,5 in juli naar 82,3 medio augustus.

In de huidige toestand van de economie hebben ondervraagden minder vertrouwen. Deze deelindicator kwam uit op 107,4, van 110,7 eind juli.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,4 procent tot 2.888,68 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 25.886,01 punten en de Nasdaq sloot 1,7 procent hoger op 7.895,99 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten vonden vrijdag de weg naar boven, na een volatiele handelsweek die werd gedomineerd door zorgen over toenemende handelsspanningen tussen de VS en China, verzwakking van de wereldwijde economische groei en dalende obligatierendementen. Het rendement op 10-jarige Treasurys steeg tussentijds tot 1,562 procent op vrijdag, van 1,534 procent op donderdag, wat een ommekeer betekent ten opzichte van recente sessies.

"Marktspelers doken eerder deze week op veilige havens zoals obligaties en goud omdat handelsspanningen en zorgen over de wereldwijde economische groei de risico-aversie bevorderden", zei analist Lukman Otunuga van FXTM. "Hoewel de rente op treasuries vrijdag herstelt van zijn lage recordniveau's naarmate de rust op de markt terugkeert, blijven de bewegingen op de obligatiemarkt de komende week een punt van focus", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in de Verenigde Staten bekend dat het aantal in aanbouw genomen in de VS op maandbasis is gedaald met 4,0 procent. Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen overigens met 0,6 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in augustus verslechterd. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 98,4 in juli naar 92,1 halverwege deze maand.

De euro/dollar noteerde op 1,1093. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1071 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1106 op de borden.

De september-future voor een vat ruwe olie steeg vrijdag 0,7 procent, ofwel 0,40 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 54,87 dollar. Op weekbasis sloot de olieprijs ook 0,7 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Deere & Co steeg ruim 4,0 procent, nadat de producent van landbouwmachines een beter dan verwachte omzet rapporteerde, maar een tegenvallende winst boekte.

Nvidia steeg bijna 7,5 procent. De chiproducent boekte het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten.

Sectorgenoot Applied Materials daalde circa 1,0 procent. Hoewel de resultaten beter waren dan verwacht, viel de winstverwachting voor het fiscale vierde kwartaal licht tegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'30 procent meer omzet Airbnb in 1e kwartaal'

Gepubliceerd op 17 aug 2019 om 09:15 | Views: 1.188

SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - In het eerste kwartaal van dit jaar hebben mensen voor 9,4 miljard dollar aan accommodaties geboekt bij Airbnb. Dat is 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zeggen ingewijden tegen de Wall Street Journal. Het gaat om 91 miljoen overnachtingen.

Het verhuurplatform, dat zijn hoofdkantoor in San Francisco heeft, doet het goed. In 2018 boekte Airbnb een omzetgroei van 40 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Op 31 maart had Airbnb 3,5 miljard dollar in kas. De gunstige resultaten zijn aanlokkelijk voor potentiële beleggers. Airbnb wil waarschijnlijk in de eerste helft van volgend jaar naar de beurs.
14.717 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 731 732 733 734 735 736 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 541,94 +7,10 +1,33% 16 aug
AMS25-24h 543,36 +1,42 +0,26% 16 aug
AMX 788,07 +11,57 +1,49% 16 aug
ASCX 935,34 +10,66 +1,15% 16 aug
BEL 20 3.498,39 +55,05 +1,60% 16 aug
BRX20-24h 3.504,59 +6,20 +0,18% 16 aug
Germany30^ 11.571,20 +158,53 +1,39% 12:43
Dutch15-index 15.374,21 +239,67 +1,58% 16 aug
Euro30-index 17.038,31 +225,76 +1,34% 16 aug
US30# 25.919,27 +22,07 +0,09% 16 aug
US500# 2.890,63 +0,42 +0,01% 16 aug
Nasd100# 7.602,91 -1,20 -0,02% 16 aug
Japan225# 20.615,81 +197,00 +0,96% 16 aug
New York WTI spot 56,22 +0,59 +1,06% 22 jul
Gold World Spo... 1.513,56 -10,34 -0,68% 16 aug
EUR/USD 1,1090 0,0000 0,00% 16 aug

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ahold Delhaize 20,985 +0,790 +3,91% 16 aug
ING 8,583 +0,248 +2,98% 16 aug
ArcelorMittal 11,778 +0,336 +2,94% 16 aug
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 62,000 -11,050 -15,13% 16 aug
DSM 107,500 0,000 0,00% 16 aug
Royal Dutch Shell A 24,890 +0,060 +0,24% 16 aug

Nieuws Forum

Rentes in VS en VK voeden recessievrees
morgen1 op 18-aug-19 10:15
36
Payroller TCP krijgt uitstel van beta...
rryn op 18-aug-19 10:11
4
Turks pensioenfonds wil British Steel...
Japio_ op 18-aug-19 09:44
8
Topman Cathay stapt op na protesten H...
Uzernaam op 18-aug-19 09:19
21
Consumentenvertrouwen VS fors omlaag
dasokwat op 17-aug-19 15:55
13