Forum: Koffiekamer » Dow Jones vanavond (deel 12) | Belegger.nl

Dow Jones vanavond (deel 12)

15.639 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 777 778 779 780 781 782 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Wall Street omarmt hoop op handelsdeal

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag hoger gesloten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in de plus op een slot van 27.649,78 punten. De S&P 500 steeg 0,6 procent op 3.112,76 punten en de Nasdaq ging 0,5 procent hoger op een slot van 8.566,67 punten.

Daarmee draaide het beeld 180 graden ten opzichte van maandag en dinsdag toen de opgelaaide handelsvrees beleggers naar de zijlijn dwong.

Dinsdag verklaarde president Trump dat hij het geen slecht idee zou vinden als er pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020 een handelsverdrag wordt gesloten met China.

Woensdag was hij juist te spreken over de voortgang van de gesprekken. Verder meldde persbureau Bloomberg dat een deal tussen de VS en China nog altijd mogelijk is voordat op 15 december aanstaande nieuwe importheffingen op Chinese goederen ingaan.

Volgens marktkenners hebben beide landen er baat bij dat er snel een handelsverdrag wordt gesloten. "Trump gaat een verkiezing tegemoet en kan vooruitgang op handelsgebied goed gebruiken. En China kampt met een groeivertraging en de problemen in Hongkong", aldus econoom Kallum Pickering van Berenberg.

Wat de handelsrelatie opnieuw onder druk kan zetten is de Amerikaanse steun aan de Oeigoeren, die ernstig worden onderdrukt in China. Het Huis van Afgevaardigden nam dinsdag een wet aan die eist dat harder wordt opgetreden tegen Beijing. De wet moet nog door de Senaat en naar Trump voor ondertekening maar volgens persbureau Reuters zou dit een gedeeltelijk Amerikaans-Chinees handelsakkoord in gevaar kunnen brengen. Onlangs spraken de Aerikanen ook al steun uit voor de mensenrechten in Hongkong.

Op macro-economisch vlak was er woensdag aandacht voor inkoopdata uit de Amerikaanse dienstensector. Het beeld was verdeeld, net als eerder deze week toen inkoopmanagersindices over de industrie in de VS verschenen. Onderzoeksbureau Markit zag in november een sterkere groei van de Amerikaanse dienstensector, terwijl ISM juist een daling van de activiteit meldde.

Een andere tegenvaller voor de Amerikaanse economie was de banengroei in de private sector in november. Er kwamen afgelopen maand slechts 67.000 banen bij, waar op ruim het dubbele was gerekend. Het ADP-rapport wordt gezien als voorloper van de officiële banencijfers die vrijdag verschijnen.

"De arbeidsmarkt [in de VS] verliest zijn glans", aldus econoom Mark Zandi van Moody's Analytics en ADP.

Volgens econoom Andrew Grantham van CIBC World Markets laat het ADP-banencijfer zien dat het onderliggende momentum van de Amerikaanse economie verslechtert, waarbij het driemaands gemiddelde van de ADP-cijfers een economische groei suggereert van ongeveer 1 procent in het huidige vierde kwartaal.

De euro/dollar noteerde woensdagavond licht lager op 1,1078

Olie werd ruim 4 procent duurder na een daling van de Amerikaanse olievoorraden. Donderdag begint de tweedaagse OPEC-vergadering in Wenen. Volgens de laatste berichten zou Saoedi-Arabië druk zetten op landen die zich momenteel niet aan de gemaakte afspraken houden door te dreigen met een eigen productieverhoging.

Bedrijfsnieuws

Campbell Soup zag in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht dalen en heeft de vooruitzichten voor het hele boekjaar licht neerwaarts bijgesteld. Het aandeel steeg toch 1,9 procent.

Mede-oprichters Larry Page en Sergey Brin van Google treden terug uit het actieve management van Google's moederbedrijf Alphabet. Aan de huidige topman van Google, Sundar Pichai, de taak om het bedrijf te besturen te midden van steeds strenger wordende regelgeving. Brin en Page blijven niet-uitvoerend bestuurders. Het aandeel van Alphabet won 1,9 procent.

Beyond Meat en Impossible Foods overwegen China als hun volgende grote markt voor plantaardige vleesproducten. Het aandeel Beyond Meat daalde 3,0 procent.

Het aandeel GoPro ging woensdag 1,0 procent omhoog nadat CEO Nick Woodman dinsdag nabeurs bekendmaakte dat de nieuwe camera van het bedrijf prima is verkocht rond Thanksgiving.

De zakelijke berichtendienst Slack Technologies daalde woensdag 3,9 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers nabeurs.

Aandelen van online reisbureau Expedia werden woensdag 6,2 procent meer waard nadat bekend werd dat de CEO en CFO moeten vertrekken vanwege onenigheid met de raad van bestuur.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verlies Slack loopt op

(ABM FN-Dow Jones) Slack Technologies heeft in het derde kwartaal meer verlies gedraaid dan een jaar eerder maar de cijfers waren wel boven de analistenverwachting. Dit bleek woensdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse zakelijke berichtendienst.

In de verslagperiode liep het verlies op van 47,7 miljoen naar 89,2 miljoen dollar of 0,16 dollar verlies per aandeel. Er was gerekend op een verlies van 0,26 dollar.

Het aangepaste verlies van 0,02 dollar was ook beter dan de 0,08 dollar verlies die de markt voorspelde.

De omzet steeg op jaarbasis met 60 procent naar 168,7 miljoen dollar, waar analisten rekenden op 156,1 miljoen dollar.

Daarmee presteerde Slack ook boven de eigen verwachting.

Outlook

Voor heel het boekjaar rekent Slack op een omzet van tussen de 621 miljoen en 623 miljoen dollar en een aangepast verlies per aandeel van tussen de 0,31 en 0,32 dollar.

In de nabeurshandel daalde het aandeel ruim 4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'GM en LG Chem gaan batterijen bouwen'

Gepubliceerd op 5 dec 2019 om 07:41 | Views: 678

General Motors Company 04 dec
35,80 +0,27 (+0,76%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) en de Zuid-Koreaanse batterijengigant LG Chem slaan de handen ineen. Ze gaan in de Amerikaanse staat Ohio gezamenlijk batterijen maken voor elektrische voertuigen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

Zowel GM als LG Chem investeert meer dan 1 miljard dollar in de samenwerking, die naar verluidt een fabriek krijgt in Lordstown.
voda
0
'FTC neemt Amazon scherper onder loep'

Gepubliceerd op 5 dec 2019 om 08:33 | Views: 232

Amazon.com 04 dec
1.760,38 -9,58 (-0,54%)

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) gaat internetreus Amazon scherper onder de loep nemen, waarbij nu ook wordt gekeken naar de cloud-activiteiten. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. De FTC is al bezig met een onderzoek naar de praktijken van Amazon rond zijn webwinkelactiviteiten.

Volgens de ingewijden heeft de FTC contact gezocht met softwarebedrijven om te vragen naar hun ervaringen met Amazon Web Services, zoals de cloud-divisie van het concern heet. Amazon is een zeer grote speler op het gebied van cloud, waarbij dienstverlening via internet wordt aangeboden. Er wordt nu bekeken of Amazon bij de cloud mededingingsregels overtreedt en concurrentie benadeelt, aldus de bronnen.

In september werd bekend dat de FTC onderzoekt of Amazon zijn dominante positie op de markt voor webwinkels misbruikt. Daarbij worden kleinere winkelbedrijven die hun producten verkopen via Amazon gevraagd naar hun ervaringen. Amazon ligt ook in Europa onder vuur van mededingingsautoriteiten.
voda
0
China ziet onderhandelingen met VS op schema

(ABM FN-Dow Jones) De onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord tussen de VS en China ligt netjes op koers. Dit stelde een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel donderdag.

De spanningen tussen de twee landen liepen op nadat de VS steun gaf aan de demonstranten in Hongkong middels het aannemen van twee nieuwe wetten en Washington zich ook kritisch uitliet over de positie van de Oeigoerse minderheid in China.

Volgens woordvoerder Gao Feng is er sprake van nauwe contanten, hoewel hij geen details prijsgaf. Hij herhaalde dat Amerika bepaalde importheffingen zal intrekken, als het tot een eerste fase akkoord komt.

Woensdag zei de Amerikaanse president Donald Trump ook al dat de gesprekken met China "heel goed" verlopen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Het optimisme over een handelsdeal geeft de beurzen wereldwijd vleugels. Presidennt Donald Trump herhaalde woensdag maar weer eens dat de handelsbesprekingen met China "heel goed verlopen". Dit voedde de hoop in de markt op een tussentijdse overeenkomst tussen de twee grootste economieën ter wereld.

"Trump heeft een verkiezing te winnen en het zou goed zijn als hij vooruitgang boekt op het handelsfront", zei econoom Kallum Pickering van Berenberg. De econoom voegde eraan toe dat de economische vertraging van de Chinese economie en de politieke problemen in Hongkong Beijing mogelijk stimuleren om tot een akkoord met Washington te komen.

Vannacht zei ook Beijing dat de onderhandelingen netjes op koers liggen.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het Amerikaans handelstekort is gedaald van 51,1 miljard dollar in september naar 47,2 miljard dollar in oktober. De export daalde 0,2 procent, terwijl de import zelfs met 1,7 procent daalde.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 30 november gedaald. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 203.000. Een week eerder stond de teller nog op 213.000.

Later op de dag volgen de fabrieksorders van oktober.

Daarnaast kan de OPEC-vergadering in Wenen rekenen op de aandacht van de markt. Het oliekartel overlegt over een verlenging van het productieverlagingsakkoord. Daarbij is het mogelijk dat de huidige productiebeperking van 1,2 miljoen vaten per dag naar 1,6 miljoen vaten gaat.

Olie noteerde donderdag rond het middaguur tot 0,6 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1094. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tiffany daalde voorbeurs 0,1 procent, nadat de Amerikaanse juwelier met tegenvallende resultaten naar buiten kwam. Zowel de winst als de omzet stelde teleur.

Kroger boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 263 miljoen dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, op een omzet van krap 28 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,47 dollar tegenover 0,48 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een winst van 0,49 dollar per aandeel. Kroger daalde voorbeurs 2,0 procent.

Dollar General won voorbeurs 2,8 procent. De retailer boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 365,6 miljoen dollar, ofwel 1,42 dollar per aandeel, op een omzet van 7 miljard dollar.

Slack Technologies noteerde voorbeurs 4,5 procent hoger, nadat de aanbieder van communicatiediensten voor bedrijven woensdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde.

De Federal Trade Comission heeft zijn onderzoek naar de marktdominantie van Amazon.com uitgebreid naar de cloud-activiteiten van het bedrijf. Het aandeel noteerde desondanks voorbeurs 0,1 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 3.112,76 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 27.649,78 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 8.566,67 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pelosi wil impeachment Trump doorzetten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn macht misbruikt voor persoonlijk politiek gewin. Dit zei House Speaker Nancy Pelosi donderdagmiddag tijdens een verklaring op televisie.

Democraat Pelosi verzocht de voorzitter om de afzettingsprocedure tegen Trump door te zetten en de aanklachten op te stellen.

Vermoedelijk vindt er nog voor Kerstmis een stemming in het Huis plaats over de kwestie.

Voordat Pelosi op de televisie verscheen zei Trump op Twitter dat "als je mij gaat impeachen, doe het nu, snel, zodat we een eerlijk proces kunnen hebben in de Senaat en zodat ons land weer aan de slag kan met de dagelijkse gang van zaken".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Steunaanvragen VS verder gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 30 november verder gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 203.000. Een week eerder stond de teller nog op 213.000. Er was vooraf door economen gerekend op 215.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is, bedroeg 217.750 aanvragen, 2.000 minder dan de voorgaande week.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 23 november kwam uit op 1,693 miljoen aanvragen, een toename met 51.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Handelstekort VS neemt af

(ABM FN-Dow Jones) Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in oktober gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.

Het tekort daalde van 51,10 miljard dollar in september naar 47,20 miljard dollar in oktober.

Er was door economen gerekend op een handelstekort van 48,5 miljard dollar.

De export daalde in oktober met 0,2 procent tot 207,1 miljard dollar, terwijl de import met 1,7 procent afnam tot 254,3 miljard dollar.

Het tekort met China bedroeg 27,8 miljard dollar, terwijl het tekort met de Europese Unie uitkwam op 14,3 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Onderzoek naar omkoping door Glencore

(ABM FN-Dow Jones) Glencore wordt door het Britse Serious Fraud Office onderzocht op mogelijke omkoping. Dit maakte de handelaar in grondstoffen donderdag zelf bekend.

Glencore gaf aan medewerking te verlenen aan de onderzoekers, maar gaf verder geen details.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kroger haalt verwachtingen net niet

(ABM FN-Dow Jones) Kroger heeft in het derde kwartaal net niet aan de verwachtingen voldaan. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Amerikaanse supermarktketen.

Kroger zag de nettowinst in het derde kwartaal op jaarbasis dalen van 317 miljoen dollar naar 263 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,47 dollar tegenover 0,48 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een winst van 0,49 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 27.831 miljoen dollar vorig jaar naar 27.974 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook

Het concern bevestigde zijn outlook voor het hele boekjaar en voorziet een vergelijkbare omzetgroei variërend van 2,00 procent tot 2,25 procent en een aangepaste winst van 2,15 dollar tot 2,25 dollar per aandeel.

Voor 2020 wordt een identieke omzetgroei verwacht van meer dan 2,25 procent en een aangepaste winst per aandeel die ligt tussen de 2,30 en 2,40 dollar.

Het aandeel Kroger noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 2,0 procent lager na de cijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Het optimisme over een handelsdeal geeft de beurzen wereldwijd vleugels. Presidennt Donald Trump herhaalde woensdag maar weer eens dat de handelsbesprekingen met China "heel goed verlopen". Dit voedde de hoop in de markt op een tussentijdse overeenkomst tussen de twee grootste economieën ter wereld.

"Trump heeft een verkiezing te winnen en het zou goed zijn als hij vooruitgang boekt op het handelsfront", zei econoom Kallum Pickering van Berenberg. De econoom voegde eraan toe dat de economische vertraging van de Chinese economie en de politieke problemen in Hongkong Beijing mogelijk stimuleren om tot een akkoord met Washington te komen.

Vannacht zei ook Beijing dat de onderhandelingen netjes op koers liggen.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het Amerikaans handelstekort is gedaald van 51,1 miljard dollar in september naar 47,2 miljard dollar in oktober. De export daalde 0,2 procent, terwijl de import zelfs met 1,7 procent daalde.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 30 november gedaald. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 203.000. Een week eerder stond de teller nog op 213.000.

Later op de dag volgen de fabrieksorders van oktober.

Daarnaast kan de OPEC-vergadering in Wenen rekenen op de aandacht van de markt. Het oliekartel overlegt over een verlenging van het productieverlagingsakkoord. Daarbij is het mogelijk dat de huidige productiebeperking van 1,2 miljoen vaten per dag naar 1,6 miljoen vaten gaat.

Olie noteerde donderdag rond het middaguur tot 0,6 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1094. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tiffany daalde voorbeurs 0,1 procent, nadat de Amerikaanse juwelier met tegenvallende resultaten naar buiten kwam. Zowel de winst als de omzet stelde teleur.

Kroger boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 263 miljoen dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, op een omzet van krap 28 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,47 dollar tegenover 0,48 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een winst van 0,49 dollar per aandeel. Kroger daalde voorbeurs 2,0 procent.

Dollar General won voorbeurs 2,8 procent. De retailer boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 365,6 miljoen dollar, ofwel 1,42 dollar per aandeel, op een omzet van 7 miljard dollar.

Slack Technologies noteerde voorbeurs 4,5 procent hoger, nadat de aanbieder van communicatiediensten voor bedrijven woensdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde.

De Federal Trade Comission heeft zijn onderzoek naar de marktdominantie van Amazon.com uitgebreid naar de cloud-activiteiten van het bedrijf. Het aandeel noteerde desondanks voorbeurs 0,1 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 3.112,76 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 27.649,78 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 8.566,67 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse fabrieksorders stijgen

(ABM FN-Dow Jones) Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken zijn in oktober zoals verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De fabrieksorders stegen met 0,3 procent, na een krimp van 0,8 procent in september.

Economen rekenden voor oktober ook op een toename met 0,3 procent.

Exclusief orders voor transportmiddelen was er een stijging van 0,2 procent en exclusief defensie waren de orders ongewijzigd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street zakt in de min

Gepubliceerd op 5 dec 2019 om 19:41 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De beursgraadmeters in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag op kleine verliezen. De aandacht op Wall Street blijft uitgaan naar de verdere ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd. Berichten dat beide landen elkaar toch naderen op het handelsvlak zorgden echter niet voor een uitgelaten sfeer. Ook de ontwikkelingen rond de impeachment van president Donald Trump worden in de gaten gehouden

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent in de min op 27.629 punten. De S&P 500-index daalde een fractie tot 3111 punten en schermenbeurs Nasdaq leverde 0,1 procent in tot 8557 punten.

Een opmerking van president Donald Trump dat hij NAVO-lidstaten die niet genoeg bijdragen aan het militair verbond op handelsvlak wil aanpakken, leverde weer handelsbibbers op. Dat zou betekenen dat de Verenigde Staten een handelsoorlog ontketent met landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Tiffany

De aandacht gaat ook uit naar de vergadering van de OPEC in Wenen die donderdag en vrijdag wordt gehouden. Het oliekartel en zijn bondgenoten waaronder Rusland overwegen naar verluidt verdere productiebeperkingen om daarmee de olieprijzen te stutten. Er zou gesproken worden over een productieverlaging met meer dan 400.000 vaten per dag. De olieprijzen zaten in de lift.

Jjuweliersketen Tiffany wordt voor meer dan 16 miljard dollar wordt overgenomen door het Franse LVMH en werd 0,2 procent lager gezet. Supermarktconcern Kroger verhoogde de omzet en de winst, maar verloor desondanks 4,2 procent. Ook juweliersonderneming Signet, de verkoper van vrouwenmode J. Jill, budgetwinkelketen Dollar General en Brown-Forman, het moederbedrijf van whiskey-merk Jack Daniel's kwamen met cijfers.

Olieprijzen

Biotechnoloog Sage Therapeutics kelderde haast 60 procent, nadat bij patiënttesten met een experimenteel middel tegen zware depressies niet de gewenste resultaten werden behaald.

De euro noteerde op 1,1101 dollar tegen 1,1103 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De olieprijzen gingen in afwachting van de uitkomsten van de vergadering van oliekartel OPEC licht omhoog. Een vat Amerikaanse olie was onveranderd in prijs op 58,42 dollar. De prijs van Brentolie klom 0,5 procent tot 63,30 dollar per vat.
voda
0
Wall Street blijft dichtbij huis

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde donderdag met nog een paar uur handel voor de boeg vlak. De Dow Jones index en S&P 500 stonden fractioneel hoger terwijl de Nasdaq licht lager bewoog.

De Amerikaanse beurzen leken hoger te gaan openen op basis van het optimisme over de handelsgesprekken. Maar wisten de hogere niveau's niet vast te houden.

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel, Gao Feng, zei donderdag dat onderhandelingen over een zogenaamd fase-één-akkoord, die een einde zou moeten maken aan de onenigheid ten aanzien van de importheffingen tussen de grootste economieën ter wereld, vorderen.

Dit was in lijn met uitsparen van President Donald Trump een dag eerder. Woensdag had Tump aangegeven dat de handelsbesprekingen met China "heel goed verlopen".

Hoofdbeleggingen John Lynch van LPL Financial benadrukte wel dat er nu eens vorderingen aan het handelsfront dienen te worden gemaakt, "de economische groei en de bedrijfswinsten zullen anders in 2020 achterblijven."

In de VS stonden vandaag drie macro economische-cijfers op de agenda, de handelsbalans, de steunaanvragen en de fabrieksorders.

Het handelstekort daalde van 51,1 miljard dollar in september naar 47,2 miljard dollar in oktober. De export daalde 0,2 procent, terwijl de import zelfs met 1,7 procent daalde.

De recessie-angst is verleden tijd met een arbeidsmarkt zo sterk als een stier, en het teruglopen van het handelstekort helpt de economie dit kwartaal te groeien", aldus hoofdeconoom Chris Rupkey van MUFG.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 30 november gedaald. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 203.000. Een week eerder stond de teller nog op 213.000.

Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken stegen in oktober met 0,3 procent, na een krimp van 0,8 procent in september. Economen rekenden voor oktober ook op een toename met 0,3 procent.

Olie noteerde hoger. Een januari-future West Texas Intermediate werd 0,1 procent meer waard op 58,52 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 63,41 dollar werd betaald, een stijging van 0,7 procent.

Oliehandelaren zijn in afwachting van de uitkomsten van een tweedaagse vergadering van oliekartel OPEC op donderdag en vrijdag. "Het advies is om de productiebeperkingen met 500.000 vaten per dag uit te breiden", zei sales trader Gert Berendse van ING. "Daar loopt de markt nu op vooruit."

De euro/dollar noteerde op 1,1099. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Tiffany daalde 0,1 procent, nadat de Amerikaanse juwelier met tegenvallende resultaten naar buiten kwam. Zowel de winst als de omzet stelde teleur.

Kroger boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 263 miljoen dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, op een omzet van krap 28 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,47 dollar tegenover 0,48 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een winst van 0,49 dollar per aandeel. Kroger daalde 2,9 procent.

Dollar General won 0,3 procent. De retailer boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 365,6 miljoen dollar, ofwel 1,42 dollar per aandeel, op een omzet van 7 miljard dollar.

Slack Technologies noteerde 4,6 procent hoger, nadat de aanbieder van communicatiediensten voor bedrijven woensdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde.

De Federal Trade Comission heeft zijn onderzoek naar de marktdominantie van Amazon.com uitgebreid naar de cloud-activiteiten van het bedrijf. Het aandeel noteerde desondanks voorbeurs 0,7 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beurzen VS sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag met winst gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 3.117,43 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 27.677,79 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 8.570,70 punten.

De Amerikaanse beurzen bewogen het grootste deel van de dag rond het nulpunt maar wisten er in het laatste uur toch nog een plus uit te persen.

Beleggers volgen de onderhandelingen tussen China en de VS op de voet, zo gaf portfoliomanager Sandy Villere van het Villere Balanced Fund aan, "ik verwacht dat de volatiliteit op de markten zal gaan toe nemen richting de deadline voor het invoeren van nieuwe importtarieven van 15 december.

Hoofdbeleggingen John Lynch van LPL Financial benadrukte wel dat er nu eens vorderingen aan het handelsfront dienen te worden gemaakt, "de economische groei en de bedrijfswinsten zullen anders in 2020 achterblijven."

In de VS stonden vandaag drie macro-economische cijfers op de agenda, de handelsbalans, de steunaanvragen en de fabrieksorders.

Het handelstekort daalde van 51,1 miljard dollar in september naar 47,2 miljard dollar in oktober. De export daalde 0,2 procent, terwijl de import zelfs met 1,7 procent daalde.

"De recessie-angst is verleden tijd met een arbeidsmarkt die zo sterk als een stier is, en het teruglopen van het handelstekort zal de economie dit kwartaal helpen te groeien", stelde hoofdeconoom Chris Rupkey van MUFG.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 30 november gedaald. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 203.000. Een week eerder stond de teller nog op 213.000.

Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken stegen in oktober met 0,3 procent, na een krimp van 0,8 procent in september. Economen rekenden voor oktober ook op een toename met 0,3 procent.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange onveranderd op 58,43 dollar.

Oliehandelaren zijn in afwachting van de uitkomsten van een tweedaagse vergadering van oliekartel OPEC op donderdag en vrijdag. The Wall Street Journal meldde dat een aantal olieproducerende landen onder aanvoering van Saoedi-Arabië en Rusland zou aandringen om de productie-inperking met nog eens 500.000 vaten per dag uit te breiden.

Degenen die hopen op een snelle beslissing vandaag van de OPEC kunnen vandaag wel eens worden teleurgesteld, denkt ING. "Zoals gewoonlijk kan de vergadering langer duren dan gepland, dus wees daar maar op voorbereid."

De euro/dollar noteerde op 1,1105. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Vrijdag zullen de ogen van de beleggers met name gericht zijn op het Amerikaanse banenrapport. Daarnaast staan ook nog het consumentenvertrouwen en de groothandelsvoorraden op het programma.

Bedrijfsnieuws
Tiffany daalde 0,1 procent, nadat de Amerikaanse juwelier met tegenvallende resultaten naar buiten kwam. Zowel de winst als de omzet stelde teleur.

Kroger boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 263 miljoen dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, op een omzet van krap 28 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,47 dollar tegenover 0,48 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een winst van 0,49 dollar per aandeel. Kroger daalde 3,0 procent.

Dollar General won 1,0 procent. De retailer boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 365,6 miljoen dollar, ofwel 1,42 dollar per aandeel, op een omzet van 7 miljard dollar.

Slack Technologies noteerde 5,7 procent hoger, nadat de aanbieder van communicatiediensten voor bedrijven woensdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde.

De Federal Trade Comission heeft zijn onderzoek naar de marktdominantie van Amazon.com uitgebreid naar de cloud-activiteiten van het bedrijf. Het aandeel noteerde desondanks 1,2 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets sprak van een vreemde week op de aandelenmarkten.

Hij wees daarvoor op de gemengde signalen rond de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China.

Enerzijds rekent de markt erop dat er de komende weken wat beweging komt richting een tijdelijke oplossing, anderzijds waren er ook geluiden dat de kwestie pas volgend jaar na de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal worden opgelost.

President Donald Trump zei donderdagavond tegen verslaggevers in het Witte Huis dat de besprekingen "goed verlopen” en dat "er iets kan gebeuren op 15 december". Hij weigerde echter details te geven.

Het zwaartepunt van de handelsdag ligt vrijdag bij de publicatie van het Amerikaanse banenrapport over november. De markt rekent op een groei van het aantal banen met 187.000.

"In de afgelopen jaren werd in de laatste drie maanden van het jaar consequent een goede banengroei gerealiseerd. Dit jaar zal dat waarschijnlijk niet anders zijn, ondanks het zwakke ADP-banenrapport eerder deze week", zei Hewson.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag tevens het consumentenvertrouwen in december geagendeerd, de groothandelsvoorraden en het consumentenkrediet in oktober.

De euro/dollar noteerde op 1,1093. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1104 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1102 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,2 procent lager.

Oliekartel OPEC gaat in 2020 de huidige productiebeperking met vermoedelijk nog eens circa 40 procent uitbreiden tot circa 1,7 miljoen vaten per dag.

Bedrijfsnieuws

Uber daalde in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent, nadat de taxibemiddelaar donderdag laat zijn langverwachte veiligheidsrapport publiceerde. Uber meldde dat in 2018 3.000 keer melding is gedaan van seksuele misstanden, waarvan zowel chauffeurs als klanten slachtoffer werden. De taxidienst was in 2018 betrokken bij 107 ongelukken met een dodelijke afloop.

Discounter Big Lots heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 127 miljoen dollar, ofwel 3,25 dollar per aandeel, op een omzet van 1,17 miljard dollar. Aangepast was er een verlies van 0,18 dollar per aandeel. Analisten rekenden op een omzet van 1,16 miljard dollar met een aangepast verlies per aandeel van 0,20 dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,2 procent.

Alphabet en Facebook noteerden voorbeurs respectievelijk 0,4 procent en 0,2 procent hoger, nadat analisten van Stifel donderdag laat met een positief rapport kwamen over de twee bedrijven. Volgens de analisten is het tijd om aandelen Facebook en Alphabet te kopen. Het optimisme over Alphabet wordt gevoed door de veranderingen in zoekmachineoptimalisatie die het bedrijf heeft geïmplementeerd. De analisten zijn positiever over Facebook vanwege het vermogen van de social media-site om de groei van advertentie-inkomsten te stimuleren.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent hoger op 3.117,43 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 27.677,79 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 8.570,70 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Banengroei VS 266.000 banen in november

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november veel meer dan verwacht gestegen. Dit bleek vrijdag uit het toonaangevende Amerikaanse banenrapport.

Vorige maand was sprake van een groei van 266.000 banen. De markt rekende op slechts 187.000 banen.

Het cijfer over oktober werd opwaarts bijgesteld van 128.000 naar 156.000 banen. Het cijfer over september werd bijgesteld van een groei met 180.000 banen naar 193.000 banen.

De werkloosheid daalde van 3,6 naar 3,5 procent in november.

De Amerikaanse uurlonen steeg met 0,07 dollar naar 28,29 dollar. Op jaarbasis stegen de lonen met 3,1 procent.

De arbeidsparticipatie kwam uit op 63,2 procent in oktober.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street hoger na sterk banenrapport VS

Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 15:45 | Views: 143

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een beter dan verwacht banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook was er optimisme over het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China, nu Peking vrijstellingen gaat verlenen voor heffingen op de import van sommige Amerikaanse landbouwproducten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,9 procent hoger op 27.912 punten. De brede S&P 500 steeg 0,8 procent tot 3141 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,8 procent tot 8638 punten.

Volgens het ministerie van Arbeid kwamen er in november 266.000 banen bij. Economen rekenden in doorsnee op 183.000 nieuwe arbeidsplaatsen. Het banenrapport wordt door de financiële markten scherp in de gaten gehouden, mede omdat de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van invloed zijn op het rentebeleid van de Federal Reserve.

Handelsoverleg

Het Chinese ministerie van Financiën maakte bekend dat bepaalde importeurs geen extra heffingen hoeven te betalen op onder andere soja en varkensvlees uit de VS. Die hogere tarieven waren eerder ingevoerd als vergelding voor handelsbarrières die het Witte Huis had opgeworpen in de handelsoorlog. Dit kan worden gezien als signaal dat de VS en China nader tot elkaar komen in het handelsoverleg.

Bedrijven die doorgaans vatbaar zijn voor handelsperikelen stonden bij de winnaars. Chipfondsen als Advanced Micro Devices (AMD), Micron Technology en Nvidia stegen tot 1,8 procent. Machinebouwer Caterpillar kreeg er 1,3 procent bij en Apple ging 1,1 procent vooruit.

Ook Uber Technologies (min 1,5 procent) kon op aandacht rekenen. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app maakte bekend vorig jaar meer dan 3000 meldingen te hebben gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door chauffeurs of passagiers die het platform gebruiken.
15.639 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 777 778 779 780 781 782 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 602,44 +11,00 +1,86% 16:05
AMS25-24h 602,33 +10,89 +1,84% 16:05
AMX 890,42 +10,88 +1,24% 16:05
ASCX 1.008,81 +5,03 +0,50% 15:50
BEL 20 3.930,74 +43,60 +1,12% 16:05
BRX20-24h 3.930,42 +43,28 +1,11% 16:05
Germany30^ 13.156,70 +101,90 +0,78% 16:05
Dutch15-index 16.506,12 +230,44 +1,42% 15:49
Euro30-index 18.936,69 +187,72 +1,00% 15:50
US30# 27.953,01 +283,71 +1,03% 16:05
US500# 3.144,25 +26,30 +0,84% 16:05
Nasd100# 8.381,90 +73,50 +0,88% 16:05
Japan225# 23.540,39 +240,30 +1,03% 16:05
New York WTI spot 56,22 +0,59 +1,06% 22 jul
Gold World Spo... 1.460,65 -15,46 -1,05% 16:05
EUR/USD 1,1058 -0,0047 -0,42% 16:05

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASML 254,250 +9,900 +4,05% 15:46
ArcelorMittal 16,072 +0,518 +3,33% 15:46
IMCD 78,250 +1,800 +2,35% 15:46
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 704,800 -0,400 -0,06% 15:46
KPN 2,751 +0,011 +0,40% 15:44
AALBERTS NV 39,150 +0,190 +0,49% 15:45

Nieuws Forum

Banengroei VS fors toegenomen
Willempie3 op 06-dec-19 16:02
2
Onverwacht forse daling Duitse indust...
dasokwat op 06-dec-19 15:39
13
Wall Street duikt in het rood
gokker op 06-dec-19 15:37
25
AEX boven 600 punten
gokker op 06-dec-19 15:26
2
Fastned: veel interesse in obligaties
langetermijner op 06-dec-19 15:11
5