Heineken « Terug naar discussie overzicht

Dikke Dries mag niet door Heineken ontruimd worden.

3 Posts
[verwijderd]
0
bier.blog.nl/biernieuws/2012/11/23/he...

Vrijdag, 23 november 2012

In de rechtszaak tussen Heineken en Nieuwe Dikke Dries is niemand een winnaar. Iedereen kan blij zijn dat Nieuwe Dikke Dries niet ontruimd mag worden. Dat ben ik ook voor Jos de Winter en zijn familie. Maar als het zover moet komen dan is ergens ook iets niet goed gegaan. En dat heeft dan niet alleen met de bierprijs te maken. Het makkelijkste is om dan alle schuld af te schuiven op de andere partij, in dit geval Heineken. Als je daarmee jezelf en je gezin kunt redden? Ik zou het in die situatie misschien ook wel hebben gedaan. Het is de enige manier om je droom en passie voor de toekomst te redden. Zeker als er al tijden discussies lopen over de horecacontracten en bierprijzen. Dan is deze zaak een kwestie van inkoppen. Daar komt nog eens het verhaal van één kant van het huwelijk bovenop en iedereen weet ‘t zeker: Heineken is de schuldige.

Echt ondernemerschap is keihard en een ondernemer moet ook reëel zijn en naar zichzelf kijken en kunnen toegeven dat er iets is misgegaan. En dat geldt natuurlijk voor alle partijen. Dat is de enige manier om een toekomst te hebben. Het zou fijn zijn als brancheorganisaties en horecaondernemers hun collega Jos de Winter ook hierin kunnen steunen en hem kunnen helpen met de vraag ‘hoe kunnen we verder’?

Toekomst
Zoals Heineken al eerder aangaf is de gang naar de rechter niet over een dag ijs gemaakt. Al tijden en zelfs jaren lopen er gesprekken en is coulant omgegaan met betalingsverplichtingen. Immers zo’n zaak begint Heineken niet van de één op andere dag zo gaf ook Hans Sjouke Kopaal van Heineken aan. Zoals overal moet je een keer betalen en is het begrip en de koek een keer op. Beseft iemand zich wel dat dit voor de cafébranche echt niet goed is? Een bank geeft je namelijk echt niet zoveel tijd… en die zal bij het horen van dit soort zaken nog meer uitkijken met de financiering van een café. Daarmee komt de droom voor iemand met een café per definitie ten einde. Dit is een zaak tussen Heineken en Jos de Winter en het is zonde dat er zoveel wordt bijgehaald en iedereen er wel een mening over heeft. Die bovenal op maar één kant van het huwelijk is gestoeld. Uiteindelijk verliest iedereen: Jos de Winter, Heineken en zelfs de branche. En we laten ‘t ons allemaal gebeuren omdat we ons focussen op het zoeken naar een schuldige. Maar daar gaat ‘t hier niet om. Het is denken in brede oplossingen voor de toekomst waarin iedereen elkaar nodig heeft.
voda
0
[verwijderd]
0
www.youtube.com/watch?v=3LPviISxKc8&a...

you never walk alone.
"De directeur heeft het voor de camera van MissetHoreca.nl over overschreden fatsoensnormen, een overschreden emotionele grens en een multinational met een heel dikke huid."
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:34
Koers 89,680
Verschil +1,680 (+1,91%)
Hoog 89,820
Laag 88,280
Volume 146.218
Volume gemiddeld 565.644
Volume gisteren 595.717

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront