2013

69 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gerrit 69
0
quote:

Withhindsight schreef op 11 juli 2013 12:44:


Afgaande op de koersontwikkeling van vandaag en de discussie hierboven gaat het alleen nog maar stiller worden op dit forum :-)Ik denk het ook.
Dat word centen tellen met het aandeel Aalberts.
Tja, daar word je automatisch stil van.
Ik hoor ze alweer knarsetanden op het forum van KPN. !!!

Gerrit

[verwijderd]
0
Waarom Aalberts nu niet profiteert van de boven verwachting ASML cijfers? De omzet is klein tot dusver, misschien komen de kenners nog naar de markt nadat ze genoeg ASML hebben gekocht.
gerrit 69
0
quote:

Withhindsight schreef op 17 juli 2013 12:28:


Waarom Aalberts nu niet profiteert van de boven verwachting ASML cijfers? De omzet is klein tot dusver, misschien komen de kenners nog naar de markt nadat ze genoeg ASML hebben gekocht.


De expiratie aankomende vrijdag 19 juli, werpt zijn schaduwen alweer vooruit en mede daardoor liggen de meeste aandelen weer onder druk.
Niets om je zorgen over te maken.

Gerrit
[verwijderd]
0
Een nieuwe overname van Aalberts (maar miniscule):

Aalberts Industries versterkt marktpositie van Industrial Services in Oost-EuropaAalberts Industries N.V. heeft overeenstemming bereikt tot overname van 100% van de aandelen van GtO Slovakia s.r.o. (GtO), actief op het gebied van oppervlaktebehandelingen, met een productiefaciliteit bij Roznava, Slowakije.GtO werkt al nauw samen met Galvanotechnik Baum GmbH in Zwönitz, Duitsland (Baum), overgenomen in 2011 met een jaaromzet van EUR 21 miljoen. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen met zink en zink-nikkel in de Duitse en Oost-Europese markten ter bescherming van systemen tegen corrosie. Deze technologie wordt wereldwijd toegepast in o.a. de automobiel­industrie.De overname van GtO met circa 30 werknemers en een huidige productiecapaciteit van meer dan EUR 5 miljoen geeft Baum– in combinatie met GtO - de mogelijkheid in de aantrekkelijke Duitse en Oost-Europese groeimarkten een gezamenlijke omzet van meer dan EUR 40 miljoen te behalen in de komende jaren. GtO’s bestaande management zal de onderneming blijven leiden en zal rapporteren aan het management van Baum.De overname zal worden gerealiseerd nadat alle formaliteiten zijn vervuld en wordt geconsolideerd met ingang van 1 juli 2013. De overname zal gefinancierd worden uit bestaande kredietfaciliteiten.Voor meer informatie over GtO: www.gtoslovakia.sk
bezoeker
0
gerrit 69
0

De oude top van het aandeel Aalberts ligt op € 21,95 gemaakt in het jaar 2007.
Het ziet er naar uit, dat we naar deze koers opnieuw kunnen stijgen.
Wel houd ik er rekening mee, dat er dicht bij de oude top flinke weerstand zal liggen.
De cijfers moeten buitensporig goed zijn, willen wij met het aandeel Aalberts daarboven uitstijgen.
De tijd zal het leren, maar wat in het vat zit verzuurt niet.
Het aandeel Aalberts hoort wel bij de top 5 van de AMX.
Arcadis - ASMI - Brunel en CSM vallen ook in dit rijtje.


Houd ook een aantal achterblijvers in de gaten zoals AMG -Aperam -BAM - Heijmans - TomTom en USG.
Kortom, het is nog een snoepwinkel op onze beurs met een hoop herstel-kandidaten.

Groet van Gerrit
gerrit 69
0

Donderdag 15 augustus en dat is morgen, worden de halfjaar resultaten bekend gemaakt.
De neurotische angstvogels kunnen vandaag hun aandelen er nog uit gooien.
Ik doe dat beslist niet, want ik heb een rotsvast vertrouwen in Aalberts voor de lange termijn.

Groet van Gerrit
voda
0
'Moeizame eerste jaarhelft Aalberts'

Gepubliceerd op 14 aug 2013 om 10:59 | Views: 1.446

AMSTERDAM (AFN) - De eerste helft van dit jaar was moeizaam voor Aalberts Industries, door de lastige marktomstandigheden in Nederland en Zuid-Europa, het koude voorjaar en de zwakke Franse auto-industrie. Dat schrijft Rabobank in een vooruitblik op de cijfers die Aalberts donderdag voorbeurs publiceert.

Aalberts gaf begin dit jaar aan dat over heel 2013 de omzet en winst zullen stijgen in vergelijking met een jaar eerder. Volgens Rabobank zal het niet makkelijk worden om de winst per aandeel te verhogen, maar is het zeker niet onmogelijk. Veel zal afhangen van de economische ontwikkelingen in Europa in de tweede helft van dit jaar, aldus de bank.
[verwijderd]
0
Toptrader
0
quote:

Withhindsight schreef op 15 augustus 2013 07:49:


Cijfers H1 2013 en persbericht.

Ik weet niet hoe goed dit gaat vallen :-(


Ja, ze laten de uitspraak van groei van de winst varen. Gelijkblijvende winst per aandeel (1,40) zal nog een hele toer worden na een daling in H1. Met 14x de winst 2013 is Aalberts niet bepaald goedkoop te noemen.

Het vertrek van Jan Aalberts uit de directie was natuurlijk niet onverwacht, maar kan wel voor enige koersdruk zorgen, denk ik. Maar zelfs als we straks 18 euro doen, heeft het aandeel het prima gedaan, de laatste tijd.
viermeiden
0
L.s.,

LANGBROEK (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in de eerste helft van dit jaar een iets lagere omzet behaald dan een jaar eerder, onder druk van een zwakkere vraag bij de tak Industrial Services. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De omzet zakte met 1 procent naar ruim 1 miljard euro en het bedrijfsresultaat (ebita) daalde met 5 procent tot 107,4 miljoen euro. Bij Industrial Services ging de netto-omzet met 3 procent omlaag naar 302,3 miljoen euro. Bij de divisie Flow Control bleef de netto-omzet met 714,2 miljoen euro vrijwel gelijk aan een jaar eerder. Het nettoresultaat zakte met 7 procent tot 73 miljoen euro.

Op de gebouwenmarkt zag Aalberts in de regio's Nederland, Frankrijk, Oost-Europa en Rusland een verslechtering van de markt. In Groot-Brittannië en Scandinavië (exclusief Noorwegen) waren de omstandigheden uitdagend. In Duitsland was er door weersomstandigheden een zwakke start, en in Zuid-Europa bleven de markten slecht. De Amerikaanse woningmarkt toonde verbetering, maar het segment voor commerciële gebouwen was nog lastig.

Industrial Services

Bij Industrial Services had Aalberts te kampen met een zwakkere halfgeleiderindustrie en de moeizame marktomstandigheden in de Franse auto-industrie. In Duitsland was bij de auto-industrie een stabiel goed niveau te zien. Ook de Duitse machinebouw deed het goed, net als de Franse luchtvaartindustrie. De olie- en gasmarkt had een tragere start, maar verbeterde geleidelijk.

Aalberts handhaafde zijn verwachtingen voor een hogere omzet en ebita in 2013 en verwacht dat de winst per aandeel ongeveer gelijk zal blijven aan 2012, onvoorziene omstandigheden daargelaten. De investeringen komen op een vergelijkbaar hoog niveau uit als vorig jaar. In de eerste helft van dit jaar namen de investeringen met 33 procent toe naar 58 miljoen euro.

Sterk

Topman Wim Pelsma benadrukte in een toelichting dat de eerste helft van 2012 erg sterk was en dat het tweede kwartaal van 2013 al beduidend beter verliep dan het eerste kwartaal van dit jaar. Die trend heeft zich in de eerste maanden van het derde kwartaal doorgezet, aldus Pelsma.

Hij stelde verder dat Aalberts niet stil is blijven zitten en grote inspanningen heeft gedaan om de marktpositie te versterken. ,,We zijn blijven ondernemen en hebben niet op de rem getrapt.''

Overnames

Het bedrijf blijft op de uitkijk staan naar overnames en er worden met verschillende partijen gesprekken gevoerd. Daarbij kijkt de onderneming vooral naar acquisities in Industrial, de olie- en gassector en Climate Control in de Verenigde Staten, aldus Pelsma.

Het bedrijf maakte verder bekend dat oprichter Jan Aalberts na afloop van de algemene vergadering op 22 april 2014 zal terugtreden uit de directie. Hij blijft als aandeelhouder verbonden aan het concern. Jan Aalberts bezit 13 procent. ,,Hij zal altijd betrokken zijn en is zeer geïnteresseerd in het bedrijf'', zei Pelsma.

viermeiden

gerrit 69
0
quote:

Withhindsight schreef op 15 augustus 2013 07:49:


Cijfers H1 2013 en persbericht.

Ik weet niet hoe goed dit gaat vallen :-(


Niet goed genoeg blijkbaar.
Morgen weer optie-expiratie en alle koersen liggen een beetje onder druk, waarvan Aalberts extra onder druk staat door de halfjaarcijfers.
Expiratie morgen rond de € 18,50 ??

Het zou mij zwaar tegenvallen als de koers terug zou vallen naar de € 18,00
Zelf verwacht ik na de expiratie weer wat koersherstel want Aalberts heeft zich in deze moeilijke markt kranig verweerd.
Winst per aandeel 1e halfjaar komt uit op € 0,67
Voor het 2e halfjaar verwacht ik een iets hogere winst rond de € 0,73
De K/W komt dan uit iets boven de 13
Of dit te hoog of te laag is zal de beurs in de toekomst bepalen.

Gerrit
[verwijderd]
0
'Winst en outlook Aalberts vallen tegen'

donderdag 15 augustus 2013 - 09:37Terug naar het nieuwsoverzicht


AMSTERDAM (AFN) - De winst van Aalberts Industries over de eerste helft van dit jaar kwam lager uit dan verwacht. Ook de outlook voor een winst per aandeel in 2013 op een vergelijkbaar niveau als in 2012 is teleurstellend. Dat stelt KBC Securities in een reactie op de cijfers van Aalberts die donderdag naar buiten kwamen.

De ebita bedroeg 107,4 miljoen euro, terwijl door KBC was gerekend op 118,5 miljoen euro. Verder kwam de omzet bij Industrial Services en Flow Control lager uit dan door KBC was verwacht.

Aalberts gaf aan voor 2013 op een hogere omzet en ebita te rekenen, bij een gelijkblijvende winst per aandeel. KBC denkt dat dit minder goed is dan de consensus. Het effectenhuis gaf aan meer te willen weten over het herstel in het tweede kwartaal, om zo meer licht te kunnen werpen op de ontwikkelingen in de tweede jaarhelft.

Rabobank

Rabobank sprak van ,,lichte resultaten'' in de eerste helft van dit jaar. Bij ING kwamen de cijfers iets onder de verwachtingen uit. ING gaf aan wel positief te blijven over Aalberts omdat het aandeel goed kan profiteren van het economisch herstel in Europa.

KBC heeft een accumulate-rating, Rabo een buy-advies en ING adviseert ook kopen.

Om 9.30 uur stond Aalberts 3 procent lager op 18,77 euro.
gerrit 69
0

Mooi koopmoment vandaag voor de lange termijn.
Het dumpen van een kwaliteits aandeel gaat vanzelf voorbij.

Gerrit
voda
0
Aalberts-advies omlaag naar hold van accumulate - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC Securities heeft het advies op Aalberts (AALB.AE) verlaagd naar hold van buy, omdat het koersdoel van EUR20,00, na de stijging van vrijdag en de afgelopen zes weken, binnen bereik komt. Aanpassing van de berekening van het koersdoel zou op dit moment maximaal leiden tot EUR21-22, stelt analist Michael Roeg van KBC. De analist stipt aan dat de fundamentele waardes van Aalberts niet veranderd zijn, en doelt daarbij op de marktpositie, -groei, winstgevendheid en kasstroomgenererende aard van het bedrijf. De enige echte verandering is volgende de analist de neerwaartse trend in het rendement op geinvesteerd kapitaal (ROIC), wat vooral komt door de historisch lage volumes bij de divisie Flow Control. De divisie zou EUR90 miljoen extra omzet moeten genereren om de ROIC weer op oude niveaus te krijgen. Daarnaast zouden de voorraden van de divisie met tientalle miljoenen euro's verlaagd moeten worden, omdat deze relatief hoog zijn ten opzichte van concurrenten. Omstreeks 10.20 uur noteert het aandeel 1,3% lager op EUR19,50, terwijl de Midkap met 0,6% daalt. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

bezoeker
0
Om 10:30 278.200 aandelen verhandelt tegen een koers van 19,12.
Wat valt hier uit af te lezen?
gerrit 69
0
quote:

bezoeker schreef op 29 augustus 2013 10:40:


Om 10:30 278.200 aandelen verhandelt tegen een koers van 19,12.
Wat valt hier uit af te lezen?


Dat we voor de expiratie van september wel eens dik boven de € 20,00 kunnen uitstijgen.

Gerrit
[verwijderd]
0
En zo fietst Aalberts moeiteloos door de EUR 20 grens. Ik had heel wat meer weerstand verwacht: mooi rond getal, veel koersdoelen: je zou verwachten dat er nogal wat verkooporders rond deze prijs zouden staan. Maar nee hoor: Aalberts staat een beetje boven de 20 bij kleine omzet. Geen verkopers dus.
gerrit 69
0
quote:

gerrit 69 schreef op 29 augustus 2013 11:36:


[...]

Dat we voor de expiratie van september wel eens dik boven de € 20,00 kunnen uitstijgen.

Gerrit


Het is wel niet dik, maar de expiratie is overtuigend boven de € 20,00 uitgevoerd.
Dat betekent, dat een flink aantal optie-beleggers het aandeel Aalberts opgevraagd zullen hebben en dat het vertrouwen in dit bedrijf nog steeds gehandhaafd blijft.
Het aandeel Aalberts heeft ruimte om te stijgen naar de historische top, welke dicht onder de € 22,00 ligt.
Het aandeel Aalberts heeft zich ontwikkelt tot één van de kroonjuwelen in de AMX
Prettig weekend iedereen.

Mvrgr. van Gerrit
69 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:35
Koers 21,560
Verschil -0,090 (-0,42%)
Hoog 21,780
Laag 21,200
Volume 287.687
Volume gemiddeld 494.253
Volume gisteren 466.623