TKH Group « Terug naar discussie overzicht

Jaarcijfers 2012 TKH Group NV

9 Posts
[verwijderd]
0
Highlights 2012

· Omzet licht gestegen naar € 1,1 miljard, autonoom daling 5,0%.

· Daling EBITA door segment Industrial Solutions.

· Nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten conform verwachting.

· Succesvolle uitbouw vision & security segment door acquisities Aasset Security en Augusta Technologie.

· Dividendvoorstel € 0,65 per (certificaat van) gewoon aandeel.

VooruitzichtenDe marktomstandigheden laten een wisselend beeld zien voor de segmenten waarin TKH opereert. Onduidelijk is welke impact de economische omstandigheden zullen hebben in 2013.Binnen Telecom Solutions is de verwachting dat de investeringen in glasvezelnetwerken verder zullen toenemen. De plannen binnen Europa voor de uitrol van FFTH-aansluitingen zijn verder uitgewerkt en wij zijn goed gepositioneerd in de Europese markt om te kunnen groeien in lijn met de marktgroei. De omzet binnen kopernetwerken zal verder dalen in lijn met de verschuiving in investeringen naar glasvezelnetwerken.Binnen Building Solutions is de verwachting dat het investeringsniveau in de bouw- en constructiesector verder zal dalen en de marktomstandigheden uitdagend zullen blijven. Dit zal gevolgen hebben voor de marges in dit segment die, gekoppeld aan lagere volumes, een drukkend effect op de winst met zich mee zullen brengen. Daar staat tegenover dat in een aantal marktniches groei gerealiseerd kan worden. Door de consolidatie van Augusta Technologie over geheel 2013 is per saldo de verwachting dat er een groei van de winst in Building Solutions kan worden gerealiseerd.Binnen Industrial Solutions is de orderintake in de tweede helft van 2012 toegenomen. Dit zal naar verwachting vanaf het tweede kwartaal 2013 tot een verbetering leiden. Onzeker is echter in hoeverre de groei van de orderintake zich doorzet in de komende kwartalen gezien de moeizame ontwikkeling binnen de automotive sector. Een verdere groei van marktaandeel op basis van onze sterke technologische positie biedt hier perspectief voor groei op de middellange termijn. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat het resultaat in dit segment in lijn zal zijn met 2012.

Gezien de nog onzekere economische omstandigheden in een aantal segmenten is het te vroeg om voor geheel TKH een winstverwachting voor 2013 uit te spreken. Zoals gebruikelijk zal ernaar gestreefd worden bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus 2013, een verwachting uit te spreken voor de winst voor geheel 2013.


Haaksbergen, 6 maart 2013

www.tkhgroup.com/wps/wcm/connect/tkh%...
s.lin
0
Kabelproducent THK ziet winst dalen
06-03-2013 11:25

Haaksbergen - TKH Group heeft vorig jaar de nettowinst met 42,7 procent zien dalen tot 31 miljoen euro.

De omzet van de Twentse kabelproducent steeg daarentegen wel met 41,3 miljoen euro (3,9 procent) naar 1102,4 miljoen euro. Dit kwam echter vooral door acquisities. De overnames niet meegerekend, daalde de omzet met 5 procent.

Lees het hele verhaal morgen in Cobouw

voda
0
UPDATE: TKH boekt minder winst in 2012, voorzichtig over 2013


Update van eerder gepubliceerd bericht 'TKH boekt meer winst in KW4, geeft geen outlook 2013' om meer informatie, en commentaar CEO en CFO toe te voegen.)


Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--De winstgevendheid van TKH Group nv (TWEKA.AE) is in 2012 afgenomen vanwege de moeilijke marktomstandigheden in vooral de bouwmarkten, maar het bedrijf kwam met de hulp van overnames wel binnen de gestelde doelstellingen uit.

Bestuursvoorzitter Alexander van der Lof zei woensdag in een toelichting op de jaarresultaten dat het tweede halfjaar aanzienlijk beter was dan het eerste en sprak over een sterk vierde kwartaal met een hoog rendement. In de laatste drie maanden van 2012 groeide de omzet autonoom met 2%, waar in het derde kwartaal nog een autonome daling van 7,7% werd gerealiseerd.

Over heel 2012 daalde de nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten naar EUR47,8 miljoen, ten opzichte van EUR60,5 miljoen in 2011. Daarmee kwam het concern uit op de outlook van een aangepaste nettowinst van tussen de EUR45-50 miljoen.

Het technologiebedrijf stelt dat het nog te vroeg is om voor 2013 een winstverwachting uit te spreken, vanwege de onzekere economische omstandigheden. Zoals gebruikelijk zal TKH een outlook geven bij de halfjaarcijfers in augustus.

De operationele winst (EBITA) voor eenmalige lasten daalde in 2012 met ruim 6% tot EUR86,2 miljoen, maar steeg in de vierde periode met meer dan 25% tot EUR29,0 miljoen. De stijging werd vooral gedreven door Building Solutions, een onderdeel dat zwaar is geraakt door de malaise op de bouwmarkten. Om de winstgevendheid te verbeteren heeft TKH hier kostenbesparingen doorgevoerd, waarvoor een eenmalige last van EUR11,3 miljoen werd genomen in het vierde kwartaal.

TKH verwacht dat de marktomstandigheden in Building uitdagend zullen blijven wat een drukkend effect op de winst zal hebben. Toch denkt het management dat het onderdeel winstgevend zal zijn als gevolg van de bijdrage van het Duitse bedrijf Augusta waar TKH vorig jaar een belang van 61,5% in heeft verkregen.

Augusta is een wereldwijde speler op het gebied van Vision, oftewel industriele camera's. TKH nam vorig jaar ook het Franse Aasset Security over, tevens actief in deze sector. Volgens CEO Van der Lof heeft deze technologie een geweldige toekomst. "Behalve voor bewaking en beveiliging wordt Vision technologie steeds meer ingezet voor industriele automatisering om menselijke handelingen te vervangen." Augusta telde vanaf het derde kwartaal mee in de resultaten en droeg in totaal EUR55,4 miljoen bij aan de omzet.

De totale omzet steeg in 2012 vanwege de acquisities met 3,9% tot EUR1,102 miljard, maar autonoom was sprake van een daling met 5%.

Het industriele onderdeel van TKH had vooral in de eerste helft van het jaar last van gedaalde investeringen als gevolg van de economische tegenwind, maar het herstel van de binnenkomende orders voor bandenbouwmachines in het derde kwartaal zette ook in de laatste verlagperiode door. Van der Lof legt uit dat het herstel samenhangt met grote investeringen die worden gedaan in de bandenbouwindustrie om de capaciteit te vergroten, anticiperend op een toenemende vraag naar auto's in opkomende economieen.

Momenteel zijn drie van de vijf grootste bandenbouwproducenten ter wereld bezig met het testen van TKH's technologie en volgens de bestuursvoorzitter bedraagt het marktaandeel van TKH buiten deze vijf marktspelers tussen de 60% en 70%.

In het onderdeel Telecom presteerde TKH stabiel met een autonome omzetstijging op jaarbasis van 3,3%. De stijging was vooral het gevolg van meer investeringen in glasvezelkabels, wat ten koste gaat van koperen kabels. De operationele winst in dit onderdeel steeg met 13,5%.

De nettoschuld nam in 2012 stevig toe tot EUR188,2 miljoen van EUR93,7 miljoen eind 2011. Dit vormt volgens CFO Elling de Lange echter geen probleem. "De net debt/ebita multiple komt nu uit op 1,6, maar we mogen volgens onze afspraken met de banken naar 3."

TKH stelt een dividendbetaling voor van EUR0,65 per aandeel. Een jaar eerder werd EUR0,75 uitgekeerd.

Omstreeks 13.30 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR19,77.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com
voda
0
TKH resultaten solide volgens Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)-- De resultaten van TKH (TWEKA.AE) in 2012 waren licht beter dan de verwachtingen van Kepler en de analist vindt het positief dat het bedrijf vooruitgang boekt met marges in onderdeel Building en de industriele orders. Hij stelt dat de orderstijging van het industriele onderdeel naar alle waarschijnlijkheid zal leiden tot een verbetering vanaf het tweede kwartaal in 2013. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR19. Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR19,74. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
TKH: koersdoel omhoog naar EUR22 van EUR21,5 - ING
TKH: advies gehandhaafd op buy - ING

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires


voda
0
TKH koersdoel omhoog naar EUR24,00 van EUR22,00 - Rabo
TKH advies ongewijzigd op buy - Rabo

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
TKH koersdoel omhoog naar EUR23 van EUR19 - Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler heeft het koersdoel op TKH (TWEKA.AE) verhoogd naar EUR23,00 van EUR19,00, omdat het bedrijf klaar lijkt voor een winstherstel. Analist Peter Olofsen van Kepler baseert zich hierbij op het aanpakken van de kostenstructuur door het bedrijf, het aantrekken van de industriele orders en de bijdrage aan de resultaten die Augusta het gehele jaar zal leveren. Het nieuwe koersdoel duidt op 15% opwaartse ruimte, stelt Olofsen. Een doorbraak naar de top vijf van de bandenfabrikanten zou volgens de analist echter voor nog verdere significante opwaartse ruimte kunnen zorgen. Het advies blijft ongewijzigd op buy. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR19,96, terwijl de ASX vlak noteert. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
TKH vooruitzichten middellange termijn goed - Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het management van TKH (TWEKA.AE) ziet in alle drie de onderdelen duidelijke groeimogelijkheden, stelt Kepler analist Peter Olofsen. In het telecom onderdeel verwacht de onderneming verder te profiteren van de uitrol van glasvezelnetwerken en in dit segment beter te presteren dan de Europese markt. Security & Vision is de aanjager voor groei in de gebouwen divisie, pro forma inmiddels goed voor ongeveer 20% van de groepsomzet. Het Duitse concern Augusta, waarin TKH een belang van 62% in houdt, verwacht dat zijn vision-activiteiten in de komende jaren met 5-15% kunnen groeien. In het industriele onderdeel verwacht TKH dat de activiteiten voor het maken van bandenbouwsystemen in omvang kan verdubbelen, omdat TKH goede vorderingen maakt met de grootste bandenproducenten wereldwijd. Nu TKH kostenbesparingen heeft doorgevoerd, industriele orders aantrekken en Augusta het hele jaar zal bijdragen aan de resultaten voorziet Olofsen dit jaar een sterk winstherstel. De aanhoudende zwakte in de bouwmarkten blijft echter een risico voor de korte termijn. Omstreeks 10.45 uur noteert het aandeel 0,4% lager op EUR20,25, terwijl de Midkap met 1,4% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 feb 2023 17:35
Koers 42,540
Verschil -0,380 (-0,89%)
Hoog 42,940
Laag 42,220
Volume 44.685
Volume gemiddeld 68.007
Volume gisteren 32.720

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront