Forum: Koffiekamer » Wereldindex vs landenindices » Pagina: 42 | Belegger.nl

Wereldindex vs landenindices

897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jonas
0

Maar niet een BH-er met vet op de botten. Meestal beleggen die met geld wat over is en dat is, is wat lastiger voor een starter die met weinig centjes eens begint.

Met beleggingsadvies zou ik zeggen neem wat wereldtrackers, grote wereldfondsen en laat 20 jaar staan. Helaas nemen dochters of schoonzonen dit over dan zullen ze met weinig kennis zich toch laten overhalen rare dingen te gaan doen op advies van zgn deskundigen. Dus zeg ik: los je huis maar af.

Easy en altijd goed. Groet Jonas

PS Zelf doe ik wat anders met toch wat stockpicking en gematigde handel. Maar ja ik besteed daar dan wel de nodige tijd aan en doe het al zeg 30 jaar. Eerst wel rustig later meer intensief. Kan ik van een ander niet verwachten
'Belegger'
0
Als ik de reacties zo lees, blijf ik bij mijn idee dat het meer heeft te maken met psyche en persoonlijke situatie.
ffff
0
Met de laatste twee postings helemaal eens: Jonas, met zijn advies aan zijn kinderen en Belegger met zijn idee.

Marique schrijft:

Vorig jaar stevig verlies geleden, maar verzuimd om het gat te dichten met cash. Desondanks het verlies van '18 inmiddels wel goedgemaakt. Ik aarzel nu wat te doen. Het herstel dit jaar heeft me verrast en ik wantrouw de bestendigheid ervan. …..

Tja Marique…..Maar laten we vooral niet de beursstemming van eind 2018 vergeten. Ik heb daar al vaker op gewezen in de KK. Vrijwel iedereen was uitermate somber voor het komende beursjaar 2019. Ik herinner mij steengoed hoe van de tien, vijftien voorspellingen er....geen één positief was. Voor mij is dat juist weer een grote van de jaarwisseling 2018-2019 geweest.

ffff
0
grote beleggersles van de jaarwisseling....

Verder: Of je nu wel of niet vrijwel volledig belegd was, de waarde van de aandelenportefeuille is gewoonweg weer hersteld of vrijwel hersteld met een AEX rond de 576.

En dat dilemma van wat te doen met liquiditeiten....Of je nu een gedeelte van je portefeuille vast zet in liquiditeiten is toch ook een keuze die heel goed , maar ook magertjes kan uitpakken. En of je nu 80 procent van je portefeuille verkoopt en slechts twintig procent in aandelen blijft vasthouden....Geen mens weet wat er over één of twee of vijf jaar de beste keuze zal zijn.

Ik begrijp natuurlijk wel dat beleggers voorzichtigheid willen inbouwen en hun vermogen voor een pak minder dan 100 procent in aandelen willen steken. Maar een feit blijft ook: Dan mis je wel de ruim drie procent dividend, tegenover 0,05 procent op een spaarrekening.

Het is precies zoals " belegger " zegt: Psyche en persoonlijke situatie en iedereen moet voor zichzelf maar uitmaken hoeveel risico hij/zij wil lopen.
ffff
0
Zo Marique…… Het is en blijft allemaal een keuze, dan wel een gok. Maar ik constateerde zojuist dat ik...…

En nu dan maar weer op de verkoopknop drukken? Gelukkig heb ik al minstens twintig keer in mijn leven voor dat dilemma gestaan. En steeds koos ik voor Buy & Hold. Eigenlijk omdat ik uiteindelijk geen betere optie ken.

Ik lees al die postings van jullie over veranderen van sector, maar doe daar allemaal niet zo aan mee.
Ik lees al die vele postings over liquiditeit opbouwen en de aandelenportefeuille voor 10, 30, 50 procent verkopen en dan maar weer kopen als de beurzen in elkaar storten.

Maar rond 1 januari van dit jaar zag ik geen enthousiaste verhalen om nu eindelijk eens gebruik te maken van die lage beursindices. En toen had men toch in moeten stappen. Ik bedoel degenen die steeds zeiden: Verkoop die aandelen uit je portefeuille. Ik maakte de grote beursinzinking mee, maar sta nu weer mooi in de plus. Nog nooit zoveel...En dan ben ik toch tevreden.

Peter
Ed Verbeek
0
Tja, euro-aandelen zijn sinds 23 januari 2018 0,8% gestegen incl herbelegd dividend.
Sjongejonge.

Bron: iShares Core MSCI EMU UCITS ETF EUR (Acc) vgs justetf.com

quote:

ffff schreef op 15 okt 2019 om 17:09:


Ik lees al die vele postings over liquiditeit opbouwen en de aandelenportefeuille voor 10, 30, 50 procent verkopen en dan maar weer kopen als de beurzen in elkaar storten.

Is nog steeds een uitstekend advies.
:-)
ffff
1
Ed,

PROBEER nu eens volwassen te discussiëren en niet dat denigrerende. Je kunt nou wel zeggen: Sjonge, sjonge, maar ik heb weer gelijk als ik stel dat mensen zoals jij ook niet in januari hun liquiditeiten hebben omgezet in aandelen. Die blijven dan ook maar wachten totdat de indices nog meer zakken dan de stand van 1 januari.

Die beleggers die verkocht hadden, zijn ook niet vooruitgeboerd. Ik vraag mij af wanneer beleggers met jouw visie en je steekt er toch ook veel tijd en energie in, OOK kunnen zeggen: Vandaag zit ik op allerhoogste.

En dat dat zogenaamde uitstekende advies; Natuurlijk kan ik voor mijn aandelenportefeuille in ruim veertig jaar nooit meer ontvangen dan ik vandaag of morgen zou krijgen of kunnen krijgen.....maar dan die altijd weerkerende vraag; Wat met de liquiditeiten, want die zelfverzekerdheid van jullie: je koopt dan gewoon weer bij AEX 540 of AEX 520, dat blijkt in de praktijk niet uitgevoerd te worden.

En dat Ed, is nu precies mijn punt en ook de reden waarom ik jouw postings wel waardeer, alleen moet je dat denigrerende laten en mij vertellen wanneer jij dan je aandelen wegdeed en op veel lagere koersen bijkocht en nu vandaag ook kunt zeggen....Precies !

Peter
Ed Verbeek
0
Haha ffff, daar heb ook wel weer gelijk in. Je hebt het de afgelopen jaren heel veel beter gedaan dan ik, dat mag ook wel eens gezegd. Maar om er blij mee te zijn als je er nu als euro-aandelenbelegger in bijna 21 maanden minder dan een procent op vooruit bent gegaan, dan zeg ik toch echt: sjongejonge.

Overigens steek ik nu de meeste tijd in het zoeken van de juiste LONG strategie voor het moment dat ik winst ga nemen op mijn shorts.
marique
2
Peter,

Kasgeld kan ik, behalve in aandelen, op allerlei manieren aanwenden of beleggen. Onroerend goed (doe ik nooit meer); vakantiewoning (blij dat ik ervan af ben); obligatiefondsen (nauwelijks 0%); fysiek goud (rendement twijfelachtig), dure auto's (nutteloos), kunst (daar zijn musea voor). Het enige nadeel van de bankrekening is dat die maar tot 100k 'verzekerd' is. Moet dus bij meerdere banken schuilen. Ik wil maar zeggen, naast aandelen vereist ook kasgeld verstandig beheer.

Over mijn 'zorgen voor morgen' het volgende. Koersen van aandelen stijgen en dalen op de golven van het marktsentiment. Dat accepteer ik zonder morren of gejuich. Ik kijk liever naar de ontwikkeling van omzet, winst, vermogen enz. van bedrijven. Elk bedrijf heeft op dat vlak weleens een neergang, vertraging of versnelling. Allemaal niet zo bijzonder. Wat wel bijzonder is als die bewegingen over de gehele linie van het merendeel van bedrijven vrijwel tegelijkertijd plaats vindt. En dat is nu het geval.

De ROA bij de meeste bedrijven in mijn bestand blijft dit jaar achter bij dat van vorig jaar rond deze tijd. Vooral bij Duitse bedrijven. Zal te zijner tijd best wel weer herstellen. Maar als ik dan toch even naar het koersniveau kijk, dan stel ik vast dat dat grofweg zo'n +10% YoY is. Dan kun je denken, vorig jaar was het koersniveau te laag. Of ... is het nu te hoog? Geen mens die dat kan stellen.
Maar stijgende koersen bij dalende winsten is alleen houdbaar als op korte termijn de winstontwikkeling stevig gaat aantrekken. De aanstaande Q-3 cijfers geven misschien een aanwijzing.

Enne ... verkopen uit 'angst' voor mogelijke koersdalingen heb ik afgeleerd. In positieve perioden room ik een deel van de winst af. In negatieve tijden breng ik wat reservekasgeld in met als doel het portefeuillebedrag weer op peil te brengen.
Ed Verbeek
0
quote:

ffff schreef op 15 okt 2019 om 17:09:


Maar rond 1 januari van dit jaar zag ik geen enthousiaste verhalen om nu eindelijk eens gebruik te maken van die lage beursindices.

Dat komt omdat die mensen verwachten dat de beurzen nog veel verder gaan dalen dan toen.
ffff
1
Leerzame postings! Als we nu maar gewoon kunnen posten wat we uiteindelijk na afweging van zoveel factoren effectief gaan doen. En de een houdt het bij voorzichtigheid en houdt een flink gedeelte van zijn vermogen in kas, een ander wint vorig jaar de beleggingscompetitie georganiseerd door Marique omdat hij als enige een soort PUT- ETF in portefeuille had en Peter moest 16 procent vermogensverlies slikken eind december 2019 en ziet dat allemaal weer helemaal goed gemaakt en nog een pluk erbij.

Het praat allemaal het gemakkelijkst als het goed gaat. Natuurlijk vrees ik ook regelmatig: Stel je voor dat de pessimisten gelijk gaan krijgen, dan smelten de vermogens weg zoals het ijs in Groenland. Maar om dat niet mee te moeten maken, moet ik vandaag en morgen verkopen en dan tevreden zijn met 0,5 procent negatieve rente die ik mijn bankier moet betalen plus inflatie pakweg ruim twee procent en dan heb ik gelukkig geen last van 1,65 procent VRH, want anders boerde ik dan dus ieder jaar ruim 4 procent achteruit... Nu in Luxemburg in die situatie dus bijna drie procent. En dan kies ik toch voor een gediversifieerde portefeuille. Ik leer van jullie postings, maar ik heb dus wel vertrouwen in fysiek goud, wel vertrouwen in onroerend goed. Dat laatste gaat zelfs zo ver dat ik mijn kinderen vraag mij te beloven dat ze geschonken bedragen voorlopig enkel en alleen in onroerend goed stoppen. Wat dat betreft denken Jonas ( hierboven in zijn posting) en ik er hetzelfde over.

Maar nogmaals: Als de pleuris uitbreekt, treft die pleuris mij het hardst omdat ik voor bijna 100 procent belegd ben. Maar alle jaren zeker weten drie procent achteruit...Het lijkt wel of ik daar absoluut niet tegen kan...

Peter
ONN
0
quote:

ffff schreef op 15 okt 2019 om 17:09:


Ik maakte de grote beursinzinking mee, maar sta nu weer mooi in de plus. Nog nooit zoveel...En dan ben ik toch tevreden.

Peter

Dat kan ik me voorstellen :) En is je vermogen nu aangegroeid van 90 tot 100 of van 100 tot 110 miljoen ? En dan ben jij zeker die ene die in de KK rondloopt ? :)))
'Belegger'
0
quote:

ffff schreef op 16 okt 2019 om 13:25:

een soort PUT- ETF
Dan ben ik oprecht geïnteresseerd wat die PUT-ETF is.

In een ander draadje heb ik eerder aangegeven dat ik macro-economie lastig vind om echt goed te doorgronden omdat er zoveel factoren zijn die elkaar beïnvloeden. De economen vinden het ook vaak moeilijk om voorspellingen te doen en spreken elkaar geregeld tegen. Het is dan ook geen exacte wetenschap. Zie deze link als een stukje leesvoer. www.topdowncharts.com/single-post/201...
hirshi
0
Ik ken geen PUT-ETF.
Wel long-short funds.

Zelf zit ik onder meer in IShares Minimum Volatility, L&G Cyber Securities en UBS MSCI World Socially Responsable ETF.

De eerstgenoemde XETRA notering, de andere twee Amsterdamse noteringen via BinckBank aangeschaft,want bij DeGiro kan je daarvoor niet terecht

Wel via DeGiro het beleggingsfonds Pictet Global Megatrend Selection 1. Zit in de kernselectie en dus geen aan- en verkoopkosten en beheersfee.
Als trendbelegger spreekt dat fonds me aan.
Stockje
0
quote:

hirshi schreef op 16 okt 2019 om 17:47:


Wel via DeGiro het beleggingsfonds Pictet Global Megatrend Selection 1. Zit in de kernselectie en dus geen aan- en verkoopkosten en beheersfee.
Als trendbelegger spreekt dat fonds me aan.
De fundcosts van dit fonds zijn behoorlijk hoog. Heb je dan niet liever een etf?
hirshi
0
quote:

*La cuenta* schreef op 16 okt 2019 om 18:35:


[...]De fundcosts van dit fonds zijn behoorlijk hoog. Heb je dan niet liever een etf?


Ik ben altijd in voor betere alternatieven.

Welke ETF heb je op het oog met een vergelijkbare performance en een vergelijkbare trendstrategie?

Brons van Morningstar lijkt me bij dit fonds terecht.

Stockje
0
quote:

hirshi schreef op 16 okt 2019 om 18:53:


[...]

Ik ben altijd in voor betere alternatieven.

Welke ETF heb je op het oog met een vergelijkbare performance en een vergelijkbare trendstrategie?

Brons van Morningstar lijkt me bij dit fonds terecht.


Heb ik niet hoor. Maar misschien is er iets te 'bouwen' met een combi van etf's. Ik vond de fundkosten opvallend hoog. Maar waarschijnlijk krijg je er een goed rendement voor terug en dan zijn hoge kosten ineens relatief :-)
hirshi
0
quote:

*La cuenta* schreef op 16 okt 2019 om 19:22:


[...]Heb ik niet hoor. Maar misschien is er iets te 'bouwen' met een combi van etf's. Ik vond de fundkosten opvallend hoog. Maar waarschijnlijk krijg je er een goed rendement voor terug en dan zijn hoge kosten ineens relatief :-)Zo is het.

Ik kijk nooit naar de kosten, maar in een fonds dat een deel van de winst opeist zal ik nooit beleggen
ffff
0
Bob,

Volg de postings van Ed maar goed. Ed komt hier al veel jaren en Ed heeft gewoon de visie dat het met de beurzen vandaag of morgen naar de verdommenis gaat. Aan die visie heeft hij zijn beleggingen aangepast. Omdat ik Eds visie niet deel heb ik mij nooit zo verdiept wat hij daarvoor nu precies koopt, maar hij post er regelmatig over. Dus gewoon volgen.

Ik apprecieer Eds postings wel omdat hij al jaren zijn visie onderbouwt. en soms zelfs dat ik het er benauwd van krijg. Uiteindelijk had Ed vorig jaar rond deze tijd zijn glorietijd en dat zou nog een volle tien weken duren. Tien weken waarin ik dan nog verder afbrandde, en afbrandde en afbrandde.

het is goed elkaars visie te lezen en dan toch uiteindelijk gewoon je eigen koers te varen. Want snappen doe je het vaak niet: Toen Philips vorige week met een zuinig persbericht kwam, toen donderde de koers tien procent in elkaar en kostte mij dat een vermogen. Maar als Unilever met een zuinig bericht vanmorgen kwam, hield ik de adem in, bij wijze van spreken en voor mij onbegrijpelijk stond er zojuist PLUS 1,6 procent. Natuurlijk prachtig zoiets, maar echt snappen doe ik het niet. Wel gewoon tevreden zijn met een dik pak Philips en Unileveraandelen in portefeuille in plaats van liquiditeit. Maar nogmaals dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken.

En laat Ed maar mij bang maken... Vorig jaar dacht ik toch vaak: Wat heeft hij het toch goed gezien en Peter maar zweten...

Peter

ONN
0
quote:

ffff schreef op 17 okt 2019 om 10:53:


het is goed elkaars visie te lezen

Welnee (ja, voor de fun).

Moet ook wel weer lachen om deze 'IEX wereldje' posting f4. Peter aan het zweten, lolololol...
897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 614,24 +8,62 +1,42% 24 jan
AMS25-24h 611,68 -2,56 -0,42% 24 jan
AMX 937,92 +6,13 +0,66% 24 jan
ASCX 1.051,63 +11,53 +1,11% 24 jan
BEL 20 4.002,84 +24,54 +0,62% 24 jan
BRX20-24h 3.975,62 -27,22 -0,68% 24 jan
Germany30^ 13.502,20 +113,78 +0,85% 14:30
Dutch15-index 16.838,41 +230,19 +1,39% 24 jan
Euro30-index 19.508,02 +221,39 +1,15% 24 jan
US30# 28.952,89 -41,51 -0,14% 24 jan
US500# 3.291,69 -3,33 -0,10% 24 jan
Nasd100# 9.126,89 -14,58 -0,16% 24 jan
Japan225# 23.629,19 -197,99 -0,83% 24 jan
New York WTI spot 56,22 +0,59 +1,06% 22 jul
Gold World Spo... 1.571,80 +8,55 +0,55% 24 jan
EUR/USD 1,1025 -0,0031 -0,28% 24 jan

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 835,200 +23,000 +2,83% 24 jan
ASML 270,650 +6,150 +2,33% 24 jan
RELX 24,290 +0,540 +2,27% 24 jan
Dalers Laatst +/- % tijd
ING 10,220 -0,034 -0,33% 24 jan
ABN AMRO BANK N.V. 15,790 +0,005 +0,03% 24 jan
Vopak 48,660 +0,070 +0,14% 24 jan

Nieuws Forum

ING maakt zijn beleggingsdienst goedk...
bik op 25-jan-20 14:28
22
Zorgen om coronavirus wegen op Wall S...
StockLobster op 25-jan-20 14:27
21
Topman Volkswagen: we kunnen Tesla in...
Knight V op 25-jan-20 13:47
34
Eerste Europese gevallen coronavirus ...
moneypocket op 25-jan-20 12:59
49
'Vertrouwen beleggers loopt op'
Kaviaar op 25-jan-20 12:51
7