Duurzaam drinkwater maken

33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Hmm, wederom hartelijk dank voor je nuttige bijdragen hier. ABtjes zijn geplaatst!

Vergeet ook de p.v.d. die vermadelijde precario rechten niet (hier in Den Haag, Zuid Holland). Je betaald, ook al verbruik je geen druppel. (de druppel op de gloeiende plaat!) :-)

New dawn
0
quote:

voda schreef op 26 juli 2013 17:53:


Hmm, wederom hartelijk dank voor je nuttige bijdragen hier. ABtjes zijn geplaatst!

Vergeet ook de p.v.d. die vermadelijde precario rechten niet (hier in Den Haag, Zuid Holland). Je betaald, ook al verbruik je geen druppel. (de druppel op de gloeiende plaat!) :-)
Bedankt Voda.

Ja die precarioheffing komt er dan ook nog bij. Water is duur geworden door allerlei extra heffingen, belasting etc.

Mijn grootouders, geloof het of niet, betaalden voor de oorlog helemaal niets. Ze vonden het toen normaal...... Prettig weekend.
New dawn
0
quote:

voda schreef op 25 juli 2013 19:38:


Leuke oproep zzzaai.

Misschien vanuit een andere "invalhoek" bekeken?

Is dit proces misschien iets?

Omgekeerde osmose

Omgekeerde osmose is een proces om water te zuiveren.

nl.wikipedia.org/wiki/Omgekeerde_osmose


Vitens in Zwolle heeft dat in bedrijf. Ik ben er een keer geweest tijdens een open dag en heb het zien werken. Bijzonder mooi systeem. Ze pompen grondwater op wat door die membranen gaat. Dat water zit vol met ijzer en andere opgeloste mineralen. Met dat systeem halen ze het er uit. Het is zg nanotechnologie.

Het absoluut schone water wordt eenvoudig getest. Opgeloste zouten, mineralen maken het water geleidbaarder. Als je keukenzout in water oplost wil dat water geleiden. Geleidbaarheid wordt gemeten in Siemens. De Siemensmeter laat dan een lage geleidbaarheid zien omdat het water geheel schoon is.

Loopt de geleidbaarheid op gaat er een alarm af.

Toen ik er kwam heb ik in eerste instantie het als een anticlimax ondervonden omdat de gehele installatie die Zwolle en wijde omgeving verzorgt zo groot was als een woonhuis.

Maar of dat voor zeewater werkt ?

voda
0
quote:

Hmm schreef op 26 juli 2013 19:47:


[...]

Het is zg nanotechnologie.

Zie linkje:

www.rathenau.nl/web-specials/nanodial...

test:

www.rathenau.nl/web-specials/nanodial...Hier nog meer info. Ik kom er later op terug.

Drinkwaterzuivering[bewerken]

Drinkwaterzuivering is het zuiveren van voor drinkwater bestemd grond- en oppervlaktewater van organische en chemische stoffen die een gevaar vormen voor de gezondheid.

Natuurlijk gezuiverd water zoals schoon grond- of oppervlaktewater is meestal niet zonder meer te gebruiken als drinkwater. Bovendien is niet altijd voldoende natuurlijk schoon water beschikbaar voor de productie van drinkwater. Overheden hebben daarom strenge normen geformuleerd voor drinkwater. Afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte ruwwater voeren waterleidingbedrijven verschillende stappen uit die het natuurlijke zuiveringsproces versterken of nabootsen en daarnaast gericht bepaalde stoffen verwijderen met behulp van natuurkundige en chemische processen.

Veel gebruikte zuiveringsmethoden zijn:
beluchting, om het zuurstofgehalte van het water te verhogen en opgelost ijzer en mangaan te laten uitvlokken en neerslaan
snelle en langzame zandfiltratie
coagulatie, flocculatie en sedimentatie voor het verwijderen van zeer kleine zwevende deeltjes
actieve koolfiltratie
membraanfiltratie, het onder hoge druk verwijderen van bacteriën, virussen en zouten
desinfectie door behandeling met ozon, UV-licht of chloor; in Nederland is chloor niet meer als primair desinfectiemiddel toegestaan sinds 2005

Daarnaast worden nog andere behandelingen uitgevoerd die niet zijn gericht op zuivering, zoals ontharding of pH correctie.


nl.wikipedia.org/wiki/Waterzuivering
voda
0
Geen drinkwater, maar wel schoon zoet water. Daar hangt een prijskaartje aan...

Chilean mining giant plans billion dollar desalination plant

BHP Billiton is set to build a USD 3.4 billion desalination plant in northern Chile. The move comes in order to secure a steady water supply for its aging Escondida copper mine, high in the Andes of Chile’s northern Antofagasta Region.

The plant, scheduled for completion in 2017 will pump 2,500 liters of seawater per second from Chile’s Pacific coast across the arid Atacama Desert and Billiton which owns a majority stake in the mine will contribute almost USD 2 billion to the project.

Last year, Escondida produced 1.1 million tonnes of copper, almost one fifth of Chile’s total output pressures are mounting on Chile’s most profitable copper mine which last year announced an USD 4.5 billion expansion. The mine is JV whose largest partners are BHP Billiton and Rio Tinto.

Mr Andrés Solimano an expert on mining and Regional Advisor at the UN Economic Commission for Latin America and the Caribbean said that “Right now big mining operations in Chile are facing a water crisis. Copper mining contributes 20% of Chile’s gross domestic product but extracting the red metal requires an enormous amount of water. Adding to the problem, many of Chile’s most profitable mines have tapped out the easy to reach, high grade ore.”

Source - Santiago Times


[verwijderd]
0
Kortom, resumerend

Tegenwoordig is een buis aanleggen over de zeebodem geen enkel probleem
Ook een water fabriek is niet moeilijk

Wat is dan de beste keuze?
Als Noord Holland vol in gaat zetten op schaliegas, zou ik een eigen waterfabriek maken op Texel
Zo niet is het water nog wel even veilig

Wil Texel duurzaam zijn en water zuiveren met hernieuwbare energie?
Zou ik kiezen voor een waterfabriek

Kortom, het is een afweging te maken door de beleidsmakers en waterleveranciers aldaar
jj77
0
quote:

Hmm schreef op 26 juli 2013 19:47:


[...]Maar of dat voor zeewater werkt ?Jazeker dat werkt,het is alleen KOLERE duur.Zeezeilers(nah ja alleen die een fors budget hebben) kennen deze dingen al een tijdje.
www.spectrawatermakers.com/


Er zijn diverse andere merken maar deze staat wel aardig bekend,je kunt ze in alle soorten en maten krijgen,een goeie die een paar liter per uur maakt kost je zo ff 10K,no kidding(incluis installatie+elektra voorziengen,onderschat dit niet,zonnepanelen en wind is vaak net niet voldoende om vriezer/koeler/naviegatiespul/verlichting etc van te draaien,nah ja ea kan wel maar wederom hoeveel wil je stuk gaan slaan en hoeveel ruimte heb je,denk erom panelen vangen wind achterop het schip om maar eens ff een probleem te noemen,bij goed weer geen probleem,maar euh wat als je dagen slecht weer hebt,+40 knopen wind of zo en bewolkt,juist ja het enige wat dan werkt is een good old diesel,batterijen trek je in no time leeg en we zijn niet allemaal Wubbo Ockels)
www.spectrawatermakers.com/products/v...

Er zijn wel goedkopere maar boy oh boy er zit een hoop troep tussen en die osmose dingen hebben onderhoud en liefde nodig zeg maar.'t is allemaal niet zo simpel,als back up een regenwater opvanginstallatie is geen slecht plan op je boot.Je ligt immers vaak aan het haakje(anker),en in een baai kun je het beste niet de watermaker gebruiken omdat er vaak wat troebel danwel vervuild water is,dus alleen op open zee,enneuh ff water tanken in de haven kun in NL wel risicoloos doen maar ergens in laten we zeggen Tunesie?laat maar.Verder betaal je in de haven jezelf helemaal $ch€€l voor een volle tank water zeker in Zuid Frankrijk/Spanje/Italie,ja de botenbezitter is daar een nieuwe melkkoeGr,
JJ
[verwijderd]
0
Ja osmose is te duur, en kleinschalig
Maar als je wat groter gaat is het opeens best goedkoop
Katar kost een kuub 0,50
[verwijderd]
0
Henk Kamp keurt schaliegas winning goed
Hij let niet op de nadelen
Betekend voor Texel, maak maar je eigen drinkwater

Als je afhankelijk bent van de idioten uit zuid holland is niets zeker
[verwijderd]
0
Heb net een waterbedrijf en een groot internationaal melk bedrijf gepolst
Of ze ook drinkwater verkopen in bijv. Nigeria
Kan best wel wat mee verdiend worden denk ik

Ze reageerde nogal wazig
voda
0
22 december 2011 - In Israel is afgelopen week een nieuwe methode gepresenteerd om de productie van drinkwater uit zeewater goedkoper te maken. Het bedrijf ‘IDE Technologies’ heeft een mobiele installatie ontworpen. Het bedrijf is opgericht in de jaren ’60 en gaat uit van de droom van Ben Gurion. De droom van Israel’s eerste president was om technologie aan te wenden om de oceanen te veranderen in een bron van betaalbaar water. Water om te drinken, voor landbouwdoeleinden en de industrie. IDE heeft na vier decennia van onderzoek & ontwikkeling vele succesvolle waterzuivering producten op de markt gebracht.

Israel bestaat voor tweederde uit droge gebieden, zoals de woestijn, en heeft jaarlijks te maken met grote watertekorten. De strijd tegen de watertekorten heeft geleid dat Israel is uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van water technologieën. Denk hierbij aan de ontwikkeling van baanbrekende nieuwe methoden op het gebied van druppelbevloeiing, water recycling en ontzilting (van zout/brak water, zoet water maken).

Het nieuwste project van IDE, de mobiele waterzuiveringsinstallatie, is gebaseerd op milieuvriendelijkheid. Het proces dat wordt gebruikt bij de waterzuivering werkt zonder chemicaliën en belast hierdoor het milieu veel minder dan de nu in gebruik zijnde installaties. Het product heet door deze milieuvriendelijke eigenschappen: Pro Green.

De mobiele eenheid die werd gepresenteerd, zit in een container. Daardoor kan de installatie makkelijk worden verplaatst. De installatie kan tussen de 500 en 10.000 kubieke meter water per dag produceren. Deze hoeveelheid water zou voldoende zijn voor een hotel of een klein dorpje in afgelegen gebieden, of tijdens rampen.

IDE opende vorig jaar ’s werelds grootste waterzuiveringsinstallatie in de kustplaats Hadera en zij is nu zelfs bezig een nog grotere installatie te bouwen. De nieuwe installatie zal 150 miljoen kubieke meter water per jaar gaan produceren tegen lage kosten. Zodra deze installatie in gebruik wordt genomen zal meer dan 50% van de huishoudens in Israel voorzien worden met gezuiverd zeewater.


mini.cidi.nl/Nieuws/Wetenschap/Groen-...
Bowski
0
33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 532,57 -6,05 -1,12% 29 mei
AMS25-24h^ 537,96 +5,39 +1,01% 29 mei
AMX 721,29 -12,70 -1,73% 29 mei
ASCX 783,05 -12,02 -1,51% 29 mei
BEL 20 3.202,95 -78,95 -2,41% 29 mei
BRX20-24h^ 3.245,30 +42,35 +1,32% 29 mei
Germany30^ 11.672,30 -108,83 -0,92% 29 mei
Dutch15-index 15.392,58 -177,03 -1,14% 29 mei
Euro30-index 15.655,56 -249,39 -1,57% 29 mei
US30^ 25.411,08 0,00 0,00% 29 mei
US500^ 3.045,07 0,00 0,00% 29 mei
Nasd100^ 9.559,06 0,00 0,00% 29 mei
Japan225^ 21.911,60 0,00 0,00% 29 mei
WTI^ 35,35 +0,02 +0,07% 11:02
Brent 37,45 0,00 0,00% 29 mei
EUR/USD 1,1097 +0,0018 +0,16% 29 mei
BTC/USD 9.543,1900 +166,8600 +1,78% 14:56
Gold spot 1.729,40 0,00 0,00% 29 mei
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.183,000 +58,000 +5,16% 29 mei
Wolters Kluwer 71,680 +2,320 +3,34% 29 mei
JUST EAT TAKEAWAY 97,560 +0,680 +0,70% 29 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
UNIBAIL-RODAMCO-... 47,700 -3,300 -6,47% 29 mei
Royal Dutch Shell A 14,182 -0,718 -4,82% 29 mei
Aegon 2,405 -0,115 -4,56% 29 mei