Forum: Tesla Motors Inc. » Tesla blow-off » Pagina: 116 | Belegger.nl

Tesla blow-off

3.703 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 ... 182 183 184 185 186 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mr sponge
0
quote:

Dutcheon schreef op 8 apr 2019 om 14:10:


[...]

Eeeeeuh Spacex richt zich juist op herbruikbare 'space voertuigen' waardoor de uitstoot omtrent productie juist bewerkt word.

maar terug naar Tesla, leuk voor het aandeel blijkbaar wisten veel aandeelhouders niet eens van deze credit's... erg goed voor de balans!


SpaceX wil inderdaad de raketten vaker gebruiken/hergebruiken om zo kosten te besparen. Maar de uitstoot blijft enorm. Ik geloof niet dat er veel uitstoot bespaard wordt.

En inderdaad die credit's verkopen ze al lang. Alleen maken ze nu een keer de koper bekend. Misschien hebben ze in het verleden steeds aan Fiat verkocht alleen wist niemand dat...
Dutcheon
0
Kan zomaar ja, wel benieuwd waar de tesla's van 2018 op de balans hebben gestaan!

Maar wat SpaceX betreft er zijn nogal wat concurrenten die anders wel raketten lanceren, ik wist helemaal niks van deze niche tot me duidelijk werd gemaakt dat er behoorlijk wat commerciele partijen zijn die hun spulleboel op de bus into orbit willen krijgen.
Skater
0
Chips, ik blijf berichten verliezen. Iets met de reclames hier lijkt het.

Lees dit over de SEC zaak, wat er echt speelt.
teslamotorsclub.com/tmc/posts/3547032
Skater
0
Model 3 vraag is er nog wel denk ik, alleen krijgen ze die krengen nog steeds niet gemaakt wat echt stuitend is.

Welke vraag zit er nog in Model 3?
- 450-500k initiële reserveringen, net 200.000 geleverd.
- de gehypte bodemversie heeft nog niet niemand gehad.
- de gewenstere bodem+ versie zijn er pas een paar van geleverd
- Europa kreeg alleen nog wat van de Long Range AWD en duurdere Performance
- China kreeg alleen nog wat van de Long Range
- nul stuks met het stuur rechs uitgeleverd, wel vraag in GB, AUS, JAP.

Zit er daana nog veel jaarlijkse vraag voor de 3?
Ze gaan die (schijnbaar) dit jaar al maken in Shanghai (GF3)
- Model Y komt er achteraan en die is maar iets duurder en veel ruimer
- Model 3 is echt niet zo geweldig qua bagageruimte en toegang
- binnen een paar jaar komen er Volvo XC40 en Polestar 2 achtige BEV's aan die meer aansluiten bij wat de koper daadwerkelijk wil ipv wat een merk wil opdringen
- Met de komst van Model Y gaan de early adopters van Model 3 massaal overstappen. Ze hadden poen voor een fully loaded Model 3, het is tijd voor een wagen die exact hetzelfde maar iets hoger en praktischer is.
- Zeer veel luxe Model 3's de 2e hands markt op dus.
- Forse ontwaarding van Model 3, heel zichtbaar. Dus waarom niet toch een Y kopen die 3 jaar frisser en zeldzamer is?

Model Y gaat in GF1 Nevada en daarna ook GF3 Shanghai gemaakt worden.
Ik zie weinig werk overblijven voor de Model 3 lijnen (drie stuks) in Fremont. Die moeten misschien maar right hand drive Model Y's gaan maken. En de upgrade van Model S/X. Als die er niet komen short ik TSLA of mijn leven er van af hangt. Natuurlijk moeten New Roadster, Pick-up en Semi nog ergens gemaakt worden, maar met geen lijkt echter haast en ik verwacht alleen van de Pick-up (misschien) flink volume.
Als de Pickup naar de S/X lijn gaat en de nieuwe S/X op de Model 3 lijnen kunnen, dan is dat wat mij betreft prachtig.

Zoals Model Y gepresenteerd werd, had dit gewoon de 3 moeten zijn. Geen reden die ik kan bedenken dat ze die niet al in 2017 hadden kunnen maken. De sedan had dan misschien amper om gevraagd.
Model 3 verkoopt omdat het een minder dure Tesla is, niet omdat mensen massaal een pure sedan willen die heul ver rijdt en je een superieur mens maakt.
Mr sponge
0
Tesla Layoffs 2019: Elon Musk Fires More Staff To Start Q2
www.ibtimes.com/tesla-layoffs-2019-el...
Eigenlijk geen nieuws. Want ze willen af van de autoverkopers. Ze willen alles online gaan verkopen.
Maar zolang dit de punten zijn waar de pers zich op richt, gaat het niet goed. Ik lees niets over de Model Y of over de actuele stand van zake in China? Alleen maar negatieve verhalen.
Een jaar geleden werd bij iedere scheet van Musk nog geroepen dat hij zo lekker rook. Maar de berichtgeving is toch wel helemaal omgedraaid. Soms slaat de publiciteit wel erg door naar de negatieve kant.

Maar om even inhoudelijk in te gaan op het ontslaan van de verkopers en alle pijlen te richten op de online sales. Ik denk dat dat straks een foute keuze blijkt te zijn.
Je wil een auto toch zien, ruiken, er in rijden voor je er een koopt. De verkoper moet er dan nog een paar opties bij verkopen (dat is waar het meeste op verdiend wordt).
Noem mij maar ouderwets ofzo. Ik bestel enorm veel online, in Nederland, China, het maakt mij niet uit. Zelfs een Zweedse keuken heb ik al eens online geconfigureerd en besteld (Ok nadat ik hem in de winkel had bekeken).
Maar een auto online bestellen zonder hem in het echt gezien te hebben? Er in gereden te hebben? Dat zie ik mijzelf toch niet snel doen.
En wat te denken van de verkoop van de Powerwall en Sun roof? Die werden sinds vorig jaar toch ook verkocht door de Tesla verkopers (daar werden ze speciaal voor getraind was toch het verhaal???)
Het komt nog steeds op mij over als een wanhoopsdaad om de kosten te drukken. Maar kijkend naar de tegenvallende verkopen in de US in combinatie met het terugbrengen van het aantal verkooppunten... Dat roept alleen maar vragen bij mij op. (hoe zit het met de missie/visie/strategie? Waar willen ze over 5 jaar staan en hoe gaan ze daar naartoe werken?) Niet het ene jaar verkoopcenters openen en personeel opleiden enz enz. En ze dan een paar maanden later weer ontslaan en sluiten.
Dit is geen missie/visie/strategie maar eerder waan van de dag/paniekvoetbal.
Skater
0
De bouw in China gaat lekker, getuige de luchtbeelden. Nu moeten ze alleen nog besluiten bij wie ze 20-40 GWh per jaar ofzo aan Tesla spec cellen gaan afnemen en dan kunnen er voor het einde van het jaar lekker al 30.000 wagens mee gebouwd hebben, eind Q4 naar het tempo waar Fremont nu op zit, pak em beet.
Ja.... ik geloof er niet zo in. Andere mensen kunnen geen cellen krijgen en Tesla specificeert ze gewoon zelf en laat meerdere leveranciers vechten om de eer te mogen leveren, op zulke termijn? Zou een knap staaltje zijn.
Dutcheon
0
Ja en dat los gezien van de productielijn... amahoela dat ze eind dit jaar al kunnen produceren daar.... ja een stuk of 50 auto's per week misschien, met de hand. Maar we weten van het opzetten van de productielijn van de M3 dat het echt flink wat tijd vergt, los van de grondstoffen.

halverwege Q2 2020 lijkt me meer realistisch voor wat betreft Shanghai productie!
Skater
0
quote:

Dutcheon schreef op 10 apr 2019 om 09:55:


Ja en dat los gezien van de productielijn... amahoela dat ze eind dit jaar al kunnen produceren daar.... ja een stuk of 50 auto's per week misschien, met de hand. Maar we weten van het opzetten van de productielijn van de M3 dat het echt flink wat tijd vergt, los van de grondstoffen.

halverwege Q2 2020 lijkt me meer realistisch voor wat betreft Shanghai productie!

Nu zijn er geluiden dat ze mogelijk cellen gaan invaren vanaf Sparks GF1. Lekker kostenbesparend, nietwaar? En laten we eerlijk zijn, als ze een half jaar eerder klaar zijn met een assemblagelijn, niet heeeeel gek.
Maarja, met Model Y in beeld kan Model 3 weleens klappen gaan krijgen. Dus waarom niet het hele zwikkie dat nu in de tent van Fremont staat op de boot naar China? Plug and play, baby. Alleen telt het dan niet als production rate growth uiteraard.
Nu klussen ze natuurlijk al sinds mid 2017 die dingen in elkaar, er is wel tijd geweest om een carbon copy lijn plus verbeteringen in elkaar te zetten.
Maar ik moet het nog zien gebeuren hoor.
Ze hebben nu 3 lijnen nodig voor <5.000 per week totaal. Het idee is er dit jaar sowieso 3.000 bij te krijgen in China, haha!

Mr sponge
0
voda
0
Tesla onderuit na berichten over opschorting uitbreiding megafabriek

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen Tesla staan donderdag onder druk vanwege berichten dat de Amerikaanse bouwer van elektrische voertuigen de plannen voor de uitbreiding van zijn megafabriek voorlopig opschort.

Tesla daalde voorbeurs 3,5 procent.

De Japanse zakenkrant Nikkei berichtte donderdag dat Tesla en Panasonic de plannen om hun Gigafactory 1uit te breiden in de ijskast zetten vanwege zorgen over een afnemende vraag naar elektrische voertuigen van het Amerikaanse bedrijf.

Het was de bedoeling dat de capaciteit volgend jaar flink zou worden opgevoerd, aldus Nikkei, maar financiële problemen dwingen de twee bedrijven om dit plan te heroverwegen. Tot nu toe investeerden Tesla en Panasonic 4,5 miljard dollar in de fabriek, volgens de Japanse krant.

In de Gigafactory worden sinds begin 2017 accu's gemaakt voor Tesla's Model 3. Panasonic en Tesla hadden het plan om de capaciteit in 2020 uit te breiden van 35 gigawatt uur naar 54 gigawatt uur.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Mr sponge
0
Ik vind het heel opvallend dat de koers niet echt onderuit gaat.
Als je het hele verhaal zo leest:

www.bloomberg.com/news/articles/2019-...

Er is dus een probleem met de financiën en een te lage vraag naar de Model 3... Waarom ga je dan nog een fabriek bouwen?
Het valt mij de afgelopen week wel op dat er bij Tesla in Tilburg best veel nieuwe Tesla's op de parkeerplaats staan gestald. Dat heb ik daar nog niet eerder gezien. Misschien is er net een boot aangekomen (of het is onverkochte voorraad..)
sujecki
0
Ik ben even lost, wat vinden jullie hiervan?

Dit werd gisteren bekend:

(Reuters) As part of the changes to its online ordering, Tesla said the Model 3 Standard variant and the Model 3 Long Range Rear-Wheel Drive will be taken off the online ordering menu but will still be available for order by phone or in stores

Maar vorige maand maakte Tesla onderstaande bekend:

(ABM FN) Tesla gaat diverse filialen sluiten om zich volledig te richten op het verkopen van auto's online, waardoor het voor de autobouwer mogelijk wordt om de Model 3 tegen een aantrekkelijkere prijs te kunnen aanbieden. Dit maakte Tesla donderdagavond laat bekend.

Ik mis beleid en visie bij Tesla. Ze roepen maar wat en een maand later veranderen ze hun beleid weer.

Mr sponge
0
En dan de nieuwsitems van vandaag:
- Tesla now offering Model 3 leases
- Lower-priced Model 3 offered in China and Europe
Nee mensen niets aan de hand. Er is echt enorm veel vraag gewoon lekker doorslapen.
En dan de goedkope versies offline halen, zodat je als leverancier nog een kans hebt om de mensen een duurdere versie aan te smeren waar je minder geld op toegeeft.... Ze komen er nu achter dat je de klant online minder kan sturen naar een duurdere auto met opties.

Wat staat er nog op de planning voor komende week?
22-4 een demo/promo/oppomp event Autonomy Investor Day
24-4 de Q1 cijfers. Kunnen we weer omlaag met de koers
Skater
0
Een nieuwe week, een nieuwe kontkeer!

Interessant, SR blijft beschikbaar maar dan off-menu. Voor echte vrekken en zeikerds. En vast niet langer dan een paar weken...per regio.
Niet heel anders dan ik verwachtte maar toch, het is niet de bedoeling drommen mensen uit te lokken al te weinig uit te geven.
Minimum prijs omhoog, maar de meesten gingen toch SR+ met Autopilot bestellen en die krijgen nu een betere deal. Wellicht een teken dat ze zich in de VS, na beschikbaar maken van leasing, geen zorgen maken om de vraag...voor de komende weken :-D
Mr sponge
0
Ik kom net een advertentie tegen van een leasemaatschappij. Nu beschikbaar de Model 3 op voorraad. Ook daar geen wachtrij.
Skater
0
Niet vergeten dat de right hand uitvoering nog steeds niet te bestellen is. Dat is een flinke markt die maar wacht en wacht.
Zodra ze die snellere laders uitrollen zal Model 3 nog aantrekkelijker worden voor mensen die perse 1000km in 8 uur van deur tot deur moeten kunnen doen.
Grootste probleem blijft productie.

Maarruh, zouden Europese klanten nu gewoon het basismodel alleen off the menu krijgen? Dat is nog minder chique dan in van Tesla verwachtte.

Het rommelt in de BEV scene. Ik ben al verbannen van Electrek en Teslamotorsclub, vragen stellen wordt niet zo gewaardeerd als het juiste antwoord niet "Elon is de nieuwe Jesus" is.
voda
0
Musk: Panasonic beperkt capaciteit Tesla

Gepubliceerd op 15 apr 2019 om 09:04 | Views: 3.178

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal auto's dat Tesla kan bouwen wordt beperkt door batterijenpartner Panasonic. Dat heeft topman Elon Musk van de bouwer van elektrische auto's op Twitter gezegd. Volgens hem heeft de capaciteit van de batterijenproductie al sinds juli invloed op het aantal Model 3's dat Tesla kan bouwen.

Volgens Musk maakt de batterijenafdeling van de Gigafactory in Nevada 24 gigawattuur aan batterijen per jaar terwijl er voor 35 gigawattuur van de band zou moeten kunnen rollen. Volgens de Tesla-topman heeft zijn bedrijf nu al niet voldoende Panasonic-batterijen voor al zijn producten. Tesla moet daarom bij andere partijen batterijen inkopen.

De Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review berichtte donderdag dat Tesla en Panasonic plannen om te investeren in de batterijenproductie op een laag pitje hadden gezet. Musk zegt nu dat pas te willen doen als Panasonic de productie opvoert.

Volgens Musk bouwt Tesla de komende twaalf maanden meer dan 500.000 auto's. Die uitspraak lijkt op een eerdere opmerking die Musk op Twitter deed en vervolgens aan moest passen. Daar kreeg de Tesla-topman toen problemen mee met beurswaakhond SEC, die meende dat hij zich niet aan de voorwaarden van een eerdere schikking hield. Die zaak loopt nog.
Dutcheon
0
Dit is dus de uitwerking van het probleem wat vorige week al geschetst was. Tesla heeft geruime tijd geleden Panasonic laten tekenen voor een flinke batterij productie, onder bepaalde voorwaarden, waar Panasonic inmiddels niet aan kan voldoen...

Zolang Panasonic niet aan de afgesproken voorwaarde; productie van 35gWh komt wil Tesla geen extra investeringen doen, lijkt me logisch.

De FUD die verspreid word zonder verdere toelichting is weer tekenend voor de media... Breng dan liever eens nieuws over hoe de productie LG chem verloopt en de levering daarvan aan audi/vw en KIA / Hyundai.
En ik bedoel dit niet verkeerd, maar gewoon uit interesse zodat iedereen beter op de hoogte is van de knelpunten die spelen!
fausto1
0
het lijkt me eerder andersom. Tesla heeft te weinig vraag en daarom wilPanasonic niet investeren. Musk is een permanente leugenaar.
3.703 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 ... 182 183 184 185 186 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 13-dec-19 21:59
Koers 358,320
Verschil -1,360 (-0,38%)
Hoog 365,210
Laag 354,640
Volume 6.574.281
Volume gemiddeld 8.408.955
Volume gisteren 9.993.689