Forum: Tesla Motors Inc. » Tesla blow-off » Pagina: 147 | Belegger.nl

Tesla blow-off

3.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 ... 181 182 183 184 185 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Deze Tesla heeft het meest gelopen van allemaal, maar is nog lang niet moe

Tesla heeft een soort hitparade gemaakt met modellen die het meeste aantal kilometers hebben gereden. Stijf bovenaan staat de auto van Hansjörg Gemmingen met 900.000 afgelegde kilometers. Dat elektrische auto's lang meegaan, wisten we misschien wel, maar dit is wel bijzonder lang.

Erik Kouwenhoven 18-07-19, 20:00

De Duitser Hansjörg Gemmingen wil eind dit jaar met zijn Tesla Model S P85 de mythische grens van één miljoen kilometer doorbreken. Mythisch, omdat het om een elektrische auto gaat. Gedurende de 900.000 kilometer die Gemmingen intussen op de teller heeft staan, moest de accu van zijn Model S maar één keer vervangen worden. Verder kende hij volgens de Belgische site Autogids.nl nauwelijks technische problemen.

Lees ook
Geen cent te verdienen aan elektrische auto voor autobedrijf
Lees meer
‘Elektrische auto heeft gevolgen voor dealer’

Vandaag meldde deze site al dat autobedrijven zich het hoofd breken over de vraag waaraan ze in de toekomst nog geld kunnen verdienen, want elektrische auto’s zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Een Tesla heeft bijvoorbeeld slechts een keer per 80.000 kilometer een onderhoudsbeurt nodig. ‘Wie nu niks doet, komt over een paar jaar in de problemen’, waarschuwt ook brancheorganisatie Bovag.

Hansjörg Gemmingen voert het klassement aan van de Tesla's met de meeste kilometers:
Tesla Model S P85 - 900.000 km (559.350 mijl)

Tesla Roadster (2010 R80) - 620.000 km - 385.251 mijl (385.251 mijl)

Tesla Model X 90D - 371.756 mijl (598.282 km)

Tesla Model 3 LR RWD - 71.817 mijl (115.578 km)

www.ad.nl/auto/deze-tesla-heeft-het-m...
roloff
0
quote:

roloff schreef op 19 jul 2019 om 11:01:


@Topperke, je noemt Seat als voorbeeld, maar realiseer je wel dat dat is onderdeel van de grote Volkswagengroep. Voorts weet ik dat Mercedes-Benz ook vrij ver is met zelfrijdende auto´s (en daar zit véél geld en technologie achter). Het valt steeds weer op, je bent wel erg gericht op één merk en dat is Tesla. Je hebt het maar steeds over de komende 5 (a 10) jaar dat Tesla in jouw ogen onaantastbaar is. Ik - en velen met mij - zijn daar nog niet zo van overtuigd. Vijf jaar en zeker tien is een enorme tijd als het gaat om technologische ontwikkelingen.
Apropos Volkswagengroep en Mercedes-Benz, ook toevallig ...

www.telegraaf.nl/financieel/77359616/...
roloff
0
quote:

thejaguar schreef op 19 jul 2019 om 15:51:

... waarom zou tesla de prijs van een performance edition van de model 3 met 6410 dollar verlagen als er genoeg vraag is? waarom verlaagt tesla de prijs van andere modellen en uitvoeringen met vele duizenden tot zelfs vele tienduizenden dollars? alleen maar om de productiedoelen van musk te halen? dat gaat onherroepelijk ten koste van de marge, zoals analisten ook hebben gemeld.
dat doet me zwaar denken aan: www.google.com/search?q=it%27s+the+ec...
roloff
0
@Topperke, je noemt Seat als voorbeeld, maar realiseer je wel dat dat is onderdeel van de grote Volkswagengroep. Voorts weet ik dat Mercedes Benz ook vrij ver is met zelfrijdende auto´s (en daar zit véél geld en technologie achter). Het valt steeds weer op, je bent wel erg gericht op één merk en dat is Tesla. Je hebt het maar steeds over de komende 5 (a 10) jaar dat Tesla in jouw ogen onaantastbaar is. Ik - en velen met mij - zijn daar nog niet zo van overtuigd. Vijf jaar en zeker tien is een enorme tijd als het gaat om technologische ontwikkelingen.
Skater
0
Zelfs met GF3 erbij op volle toeren kan Tesla binnen paar jaar een lager BEV marktaandeel hebben dan nu. De alleenheerschappij vor premium BEV is gewoon aan het aftellen. Met een beetje realiteitszin neem je dan de mogelijkheid mee dat Tesla, dat zo een problemen heeft aantallen te produren en met beoogde lage kosten, dat anderen merken betere dels kunnen gaan bieden. Stel, die Polestar 2wordt verder ontwikkelt en maakt zowel 3 and Y tot dure, onbetrouwbare alternatieven. Die Chinezen weten echt wel hoe ze er dan een paar fabrieken bij moeten zetten.
Stel Tesla krijgtautonomous driving aan de praat en die markt explodeert. Dan komt SEAT met een wagen die het ook kan, voor de helft van de km kosten. Tesla aan zet. Hoe overtuig je een passagier het dubbele te betalen voor een ritje in een Model 3 die steeds in het nieuwskomt met door ongelukken invalide of overleden passagiers?
boem!
0
Er bestaat bij Tesla voldoende realiteitszin om te beseffen dat zij hun marktaandeel dat zij nu bezitten in EV niet kunnen handhaven indien de transitie van ICE naar EV echt op gang komt.

Alle mensen die menen dat EV een gedeelte van de problemen rond CO2 kan oplossen zullen staan te juichen indien dat zich voltrekt.

Uiteraard is het waanzin te veronderstellen dat legacy OEM's geen actie ondernemen indien duidelijk is geworden dat de trend van ICE naar EV zich openbaart.
Om Tesla daarna geen enkele kans te geven om te overleven is mi wishfull thinking van een bear.
Indien jij wat meer realiteitszin aan de dag legt zie je dat de inspanningen van de oude carmakers tot op heden nog niet par zijn aan datgene wat heden ten dage te bieden heeft mbt EV en jouw opmerking over productie cijfers en winsten per eenheid zijn vwb productiecijfers makkelijk te weerleggen terwijl dat mbt tot de winst per eenheid nog moet worden afgewacht totdat de productie vanGiga 3 op stoom is gekomen.
boem!
0
quote:

löngterm schreef op 19 jul 2019 om 17:48:


[...]

Ten eerste hebben die zelfde analisten er finaal naast gezeten met vrijwel alle gemaakte claims dus daar doe ik uberhaupt weinig op uit. (voor al vrijwel al mijn posities). Het feit dat Tesla prijzen verlaagt geeft aan dat de balans tussen vraag en aanbod gevonden moet worden en is inderdaad geen positief teken. Echter is het gescreeuw van beide extremen hier ronduit belachelijk en negeer ik beide kanten. Een Morgan Stanley die claimt dat de piek van Tesla verkopen in china in 2022 gaat liggen is ronduit belachelijk en praten naar het eigen straatje. Aan de andere kant zijn er ook zat bulls die belachelijke aantallen roepen waar ik ook doorheen kijk.

Tot slot betwijfel ik het punt van je marge claim. Ten eerste staat Tesla op front van productie nog in de kinderschoenen en valt er nog veel te behalen op gebied van efficientie en automatisering. Ik heb het gevoel dat hierdoor de marges relatief stabiel zullen blijven en rond de 20% uit zullen komen wat nog steeds ruim boven het industrie gemiddelde zitten. Daar komt nog eens bij dat andere fabrikanten cijfers weigeren te geven over EV productie waardoor de kans groot is dat hier geld op toe gelegd wordt.

Wat ik wil horen is onderbouwde argumenten en die zijn erg schaars zowel op dit forum als in de media en zowel in het bull als bear kamp. In jou geval is het duidelijk dat je een agenda hebt om wat voor reden dan ook om het aandeel naar beneden te praten wat met de combinatie van jou intelect en de moeite die je in je posts stop ronduit irritant is...


Chapeau @longterm.

Eem gloedvol en juist betoog om de niet ter zake doende zwarte en roze brillen weg te gooien die enkel dienen om emotionele reuring te veroorzaken.

Het nivo om de degens te kruisen is op dit forum aanwezig om de feitelijke prestaties van Tesla te fileren.
Ik hoop dat we op 24 juli de argumenten hier kunnen lezen waarom Tesla succesvol dan wel falend zal zijn in winst en cash-flow zonder de ontkenning van bears dat Tesla wel degelijk een gevaar is voor het voortbestaan van de ICE-OEM's en zonder de opvatting van de Bulls dat het spel al gespeeld is en dat Tesla de ICE-OEM's op onoverbrugbare achterstand heeft gezet.

Dit forum is voor mij wel een verademing vanwege het ontbreken van rapporteurs die een verslag doen van de dagkoers waarbij soms al mutaties binnen een uur reden is om daarover te rapporteren.
Topperke
0
Even een inschatting t.o.v. Q1 2019:

- Verbetering winstgevendheid doordat de depreciatie wordt verdeeld over meer deliveries: 95,2K deliveries t.o.v. 63,019 in Q1.
Depreciatie is 500mil. De verdeling over meer auto's, zorgt ervoor dat er nu 5,2K afschrijvingskosten zijn per auto ipv 7,9K.
Dus een stijging van de winst per auto met 2,7K enkel en alleen door meer deliveries. Komt neer op een stijging van de wint met 257mil.

- Meer model X en S delivered in Q2: 3500 extra. Hier worden de hoogste marges op gehaald. Deze beter mix zou toch 100mil in het laadje moeten brengen.

- Efficiency gains: Musk heeft heel veel nadruk gelegd dat er sterke verbeteringen in factory efficiency en supply chain efficiency komen, waardoor de marges stijgen.
Ik geloof (dit is meer een inschatting die we niet kunnen weten) dat ze hiermee 150mil meer winst zullen halen dan in Q1.

- De marges in Q1 lagen vooral lager omdat er dan heel veel shipments waren en Tesla hier meer geld aan moest besteden.

Volgens mij gaan we van het $479mil verlies in Q1 (excl. eenmalige kosten) naar een lichte winst evolueren.
Q1 was een perfecte storm van negatieve omstandigheden en de bears maken de fout dat ze dit kunnen doortrekken naar komende kwartalen. Vooral de impact van de hogere deliveries op de winst worden onderschat.

Topperke
0
quote:

thejaguar schreef op 19 jul 2019 om 15:51:


löngterm meldde hier nog maar een paar uur geleden dat hij 'een significant deel' van zijn geld in tesla heeft zitten. de felheid en ongenuanceerdheid van tesla adepten wijst er overigens ook op dat zij relatief zwaar in tesla zitten. ze willen alleen maar juichverhalen horen en zien en zijn volkomen doof voor andere geluiden. een voorbeeld: waarom zou tesla de prijs van een performance edition van de model 3 met 6410 dollar verlagen als er genoeg vraag is? waarom verlaagt tesla de prijs van andere modellen en uitvoeringen met vele duizenden tot zelfs vele tienduizenden dollars? alleen maar om de productiedoelen van musk te halen? dat gaat onherroepelijk ten koste van de marge, zoals analisten ook hebben gemeld.

3 woorden: omdat het kan.
Tesla is veel efficiëntiewinst aan het halen in zijn fabriek en haalt hierdoor hogere marges. Gevolg is dat Musk de prijzen naar beneden haalt.
Enerzijds omdat Tesla dan beter kan concurreren met ICE vehicles. Anderzijds inderdaad omdat er dan meer vraag is.
Tesla wilt zo snel mogelijk marktaandeel afsnoepen van ICE vehicles. En terwijl houdt hij de free cash flow licht positief.
Een prima tactiek als je het mij vraagt...
Topperke
0
quote:

Skater schreef op 19 jul 2019 om 00:17:


Zelfs met GF3 erbij op volle toeren kan Tesla binnen paar jaar een lager BEV marktaandeel hebben dan nu. De alleenheerschappij vor premium BEV is gewoon aan het aftellen. Met een beetje realiteitszin neem je dan de mogelijkheid mee dat Tesla, dat zo een problemen heeft aantallen te produren en met beoogde lage kosten, dat anderen merken betere dels kunnen gaan bieden. Stel, die Polestar 2wordt verder ontwikkelt en maakt zowel 3 and Y tot dure, onbetrouwbare alternatieven. Die Chinezen weten echt wel hoe ze er dan een paar fabrieken bij moeten zetten.
Stel Tesla krijgtautonomous driving aan de praat en die markt explodeert. Dan komt SEAT met een wagen die het ook kan, voor de helft van de km kosten. Tesla aan zet. Hoe overtuig je een passagier het dubbele te betalen voor een ritje in een Model 3 die steeds in het nieuwskomt met door ongelukken invalide of overleden passagiers?

GF3 alleen is inderdaad niet genoeg. Ik verwacht echter dit jaar een aankondiging van de Europese fabriek. En Tesla bewijst nu dat die er snel kan staan na de aankondigiging.

Alleenheerschappij voor premium BEV weg? Ook akkoord, echter op zeer lange termijn.
Je zou net hetzelfde gezegd hebben na de aankondiging van de E-tron en de I-pace. Resultaat: een grote flater.
De realiteit toont aan dat automakers op dit moment nog niet de expertise hebben om een gelijkwaardige EV te bouwen als een Tesla. Als deze expertise er komt, hebben ze nog steeds het probleem dat ze veel lagere marges zullen draaien omdat ze battery packs moeten inkopen en dit gigantisch duur is.
Tesla zal hier nog lang een kostenvoordeel behouden.
De Polestar wordt waarschijnlijk weer zo'n flater waarbij er maar een max. aantal auto's kunnen worden besteld of waarbij er grote mechanische problemen komen.
Ik geloof niet dat binnen nu en 5 jaar Tesla zijn leiderpositie zal kwijtspelen.
Nadien wordt het ook moeilijk omdat Tesla al zo'n sterk brand heeft gecreëerd.
Jij stelt het veel te simplistisch voor. De e-tron, de meest belovende concurrent tot nu toe, moest niet voor niks worden teruggetrokken.

Helemaal oneens met je 3e punt. Voor Tesla zelf wordt het al enorm moeilijk om robotaxi's te kunnen lanceren, terwijl zij miljarden (!) kilometers zullen kunnen voorleggen. Andere auto pilot systemen gaan gewoonweg vele jaren achterlopen omdat die tot nu toe nog maar enkele duizenden kilometers gereden hebben en het nog vele (5 a 10?) jaar zal duren eer ze ook genoeg data kunnen voorleggen dat ze veilig zijn.
Als je echt denkt dat Seat zo maar even auto pilot kan beginnen, ben je enorm naïef.
Ik verwacht dat Tesla dit rond 2022-2023 op de markt kan brengen en de concurrenten vele jaren zullen achter zitten.
En dan wordt het een verhaaltje Uber-Lyft. Tesla de dominante speler en enkele niche-spelers die proberen marktaandeel af te snoepen 5 jaar later.

Conclusie: je stelt het veel te symplistisch voor. Tesla investeert al een decennia lang in auto pilot en EV technologiën en andere auto bedrijven schieten nu pas wakker.
Gevolg is dat Tesla de komende jaren marktleider blijft en wat ze doen, omdat 'concurrenten' de expertise niet hebben om te concurreren.


Topperke
0
quote:

roloff schreef op 19 jul 2019 om 11:01:


@Topperke, je noemt Seat als voorbeeld, maar realiseer je wel dat dat is onderdeel van de grote Volkswagengroep. Voorts weet ik dat Mercedes Benz ook vrij ver is met zelfrijdende auto´s (en daar zit véél geld en technologie achter). Het valt steeds weer op, je bent wel erg gericht op één merk en dat is Tesla. Je hebt het maar steeds over de komende 5 (a 10) jaar dat Tesla in jouw ogen onaantastbaar is. Ik - en velen met mij - zijn daar nog niet zo van overtuigd. Vijf jaar en zeker tien is een enorme tijd als het gaat om technologische ontwikkelingen.

Het grote volkswagengroep, is dat hetzelfde bedrijf dat nog geen 100K ID.3's (hun top EV) kan leveren in 2020 omdat ze niet genoeg batterijen hebben?

Het gaat er bij Full Self Driving niet om de technologie, wel om de KM's.
Akkoord, technologie verandert snel.
Maar om de overheden te overtuigen moet je vele km's voorleggen die de veiligheid aantonen. Tesla kan dit, met zijn miljoen auto's op de weg, op dit moment als enige voorleggen.
Volkswagen heeft nog geen 1 auto op de weg met FSD, dus hoe zouden zij dit in godsnaam op de markt kunnen brengen.
Ook Waymo heeft een heel beperkt aantal km's achter de rug. Ze lopen allemaal hard achter, dat is de realiteit.
löngterm
0
quote:

thejaguar schreef op 19 jul 2019 om 15:03:


onbegrijpelijk dat beleggers, of liever gezegd: speculanten, al hun eieren in 1 mandje leggen en bijna al hun geld in 1 aandeel stoppen. als je begint met beleggen leer je al dat je dat niet moet doen. en dan nog een enorm speculatief aandeel, dat geldt voor tesla, maar bijvoorbeeld ook voor netflix. zowel bij tesla als netflix is er een (kleine) kans dat het lukt, maar een veel grotere kans dat het niet lukt.


Wederom benieuwd waar je vandaan haalt dat wij onze eieren in 1 mandje hebben. Maar het gebrek aan inhoudelijke reacties zegt al weer genoeg....

Hierbij vraag ik de IEX forum moderators om een "igonore" optie of wat dan ook te ontwikkelen zodat je accounts uit je feed kunt halen.
löngterm
0
quote:

Topperke schreef op 19 jul 2019 om 15:21:


[...]
Het grote volkswagengroep, is dat hetzelfde bedrijf dat nog geen 100K ID.3's (hun top EV) kan leveren in 2020 omdat ze niet genoeg batterijen hebben?

Het gaat er bij Full Self Driving niet om de technologie, wel om de KM's.
Akkoord, technologie verandert snel.
Maar om de overheden te overtuigen moet je vele km's voorleggen die de veiligheid aantonen. Tesla kan dit, met zijn miljoen auto's op de weg, op dit moment als enige voorleggen.
Volkswagen heeft nog geen 1 auto op de weg met FSD, dus hoe zouden zij dit in godsnaam op de markt kunnen brengen.
Ook Waymo heeft een heel beperkt aantal km's achter de rug. Ze lopen allemaal hard achter, dat is de realiteit.


Eens op het punt van miljoen auto's na. Dat is op de moment nog niet het geval. Voor zover ik weet zitten ze richting de 500.000
löngterm
0
quote:

roloff schreef op 19 jul 2019 om 11:01:


Vijf jaar en zeker tien is een enorme tijd als het gaat om technologische ontwikkelingen.


Dit is exact het punt aangezien de Model S van 7 jaar geleden nog steeds niet van zijn troon is gestoten door een ander merk.

Het autopilot verhaal heb ik nooit begrepen. De aanpak van Tesla gaat volledig tegen de consensus in van vrijwel alle andere bedrijven die hier mee bezig zijn. Toch blijf je in het nieuws zien dat Tesla hier achterloopt op concurenten als Waymo en cruise. Dit terwijl de combinatie van aanpak en capabilities het objectief duidelijk is dat Tesla enorm ver voorloopt op dit gebied. Daarom denk ik dat de vollgende uitspraak de situatie van Tesla perfect omschrijft.

"Reality doesn't care about human lies and will manifest itself regardless of common belief."
löngterm
0
quote:

Skater schreef op 19 jul 2019 om 00:17:


Met een beetje realiteitszin neem je dan de mogelijkheid mee dat Tesla, dat zo een problemen heeft aantallen te produren en met beoogde lage kosten, dat anderen merken betere dels kunnen gaan bieden.
[/quote]

Want welke producent produceert er NU meer elecktrische auto's dan Tesla en laat de zelfde groei curve zien in deze sector?

[quote alias=Skater id=11712570 date=201907190017]
Stel Tesla krijgtautonomous driving aan de praat en die markt explodeert. Dan komt SEAT met een wagen die het ook kan, voor de helft van de km kosten. Tesla aan zet. Hoe overtuig je een passagier het dubbele te betalen voor een ritje in een Model 3 die steeds in het nieuwskomt met door ongelukken invalide of overleden passagiers?


Want als Tesla het kan is SEAT opeens ook ze ver en kan dat automatisch voor 50% van de kosten en betrouwbaarder? Waar haal je het vandaan?
löngterm
1
quote:

thejaguar schreef op 19 jul 2019 om 15:51:


löngterm meldde hier nog maar een paar uur geleden dat hij 'een significant deel' van zijn geld in tesla heeft zitten. de felheid en ongenuanceerdheid van tesla adepten wijst er overigens ook op dat zij relatief zwaar in tesla zitten. ze willen alleen maar juichverhalen horen en zien en zijn volkomen doof voor andere geluiden. een voorbeeld: waarom zou tesla de prijs van een performance edition van de model 3 met 6410 dollar verlagen als er genoeg vraag is? waarom verlaagt tesla de prijs van andere modellen en uitvoeringen met vele duizenden tot zelfs vele tienduizenden dollars? alleen maar om de productiedoelen van musk te halen? dat gaat onherroepelijk ten koste van de marge, zoals analisten ook hebben gemeld.


Ten eerste hebben die zelfde analisten er finaal naast gezeten met vrijwel alle gemaakte claims dus daar doe ik uberhaupt weinig op uit. (voor al vrijwel al mijn posities). Het feit dat Tesla prijzen verlaagt geeft aan dat de balans tussen vraag en aanbod gevonden moet worden en is inderdaad geen positief teken. Echter is het gescreeuw van beide extremen hier ronduit belachelijk en negeer ik beide kanten. Een Morgan Stanley die claimt dat de piek van Tesla verkopen in china in 2022 gaat liggen is ronduit belachelijk en praten naar het eigen straatje. Aan de andere kant zijn er ook zat bulls die belachelijke aantallen roepen waar ik ook doorheen kijk.

Tot slot betwijfel ik het punt van je marge claim. Ten eerste staat Tesla op front van productie nog in de kinderschoenen en valt er nog veel te behalen op gebied van efficientie en automatisering. Ik heb het gevoel dat hierdoor de marges relatief stabiel zullen blijven en rond de 20% uit zullen komen wat nog steeds ruim boven het industrie gemiddelde zitten. Daar komt nog eens bij dat andere fabrikanten cijfers weigeren te geven over EV productie waardoor de kans groot is dat hier geld op toe gelegd wordt.

Wat ik wil horen is onderbouwde argumenten en die zijn erg schaars zowel op dit forum als in de media en zowel in het bull als bear kamp. In jou geval is het duidelijk dat je een agenda hebt om wat voor reden dan ook om het aandeel naar beneden te praten wat met de combinatie van jou intelect en de moeite die je in je posts stop ronduit irritant is...
löngterm
0
quote:

voda schreef op 19 jul 2019 om 16:53:


Deze Tesla heeft het meest gelopen van allemaal, maar is nog lang niet moe

Tesla heeft een soort hitparade gemaakt met modellen die het meeste aantal kilometers hebben gereden. Stijf bovenaan staat de auto van Hansjörg Gemmingen met 900.000 afgelegde kilometers. Dat elektrische auto's lang meegaan, wisten we misschien wel, maar dit is wel bijzonder lang.

Erik Kouwenhoven 18-07-19, 20:00

De Duitser Hansjörg Gemmingen wil eind dit jaar met zijn Tesla Model S P85 de mythische grens van één miljoen kilometer doorbreken. Mythisch, omdat het om een elektrische auto gaat. Gedurende de 900.000 kilometer die Gemmingen intussen op de teller heeft staan, moest de accu van zijn Model S maar één keer vervangen worden. Verder kende hij volgens de Belgische site Autogids.nl nauwelijks technische problemen.

Lees ook
Geen cent te verdienen aan elektrische auto voor autobedrijf
Lees meer
‘Elektrische auto heeft gevolgen voor dealer’

Vandaag meldde deze site al dat autobedrijven zich het hoofd breken over de vraag waaraan ze in de toekomst nog geld kunnen verdienen, want elektrische auto’s zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Een Tesla heeft bijvoorbeeld slechts een keer per 80.000 kilometer een onderhoudsbeurt nodig. ‘Wie nu niks doet, komt over een paar jaar in de problemen’, waarschuwt ook brancheorganisatie Bovag.

Hansjörg Gemmingen voert het klassement aan van de Tesla's met de meeste kilometers:
Tesla Model S P85 - 900.000 km (559.350 mijl)

Tesla Roadster (2010 R80) - 620.000 km - 385.251 mijl (385.251 mijl)

Tesla Model X 90D - 371.756 mijl (598.282 km)

Tesla Model 3 LR RWD - 71.817 mijl (115.578 km)

www.ad.nl/auto/deze-tesla-heeft-het-m...


Inderdaad een prachtig statement die laat zien dat de economische kant van EV's de toekomst is. Wanneer jij een taxi of vervoers bedrijf bent en toegang hebt tot EV's zal de omslag snel komen en concurentie verplicht worden mee te gaan. De transport sector is een enorme markt die op dunne marges werkt en enorm grote concurentie kent. Dit is dan ook de reden dat je buiten proportie veel Tesla taxies ziet ondanks de erg hoge aanschafprijs!
löngterm
0
quote:

thejaguar schreef op 18 jul 2019 om 18:07:


topperke heeft gelukkig geen geld in tesla gestoken, dan kan hij ook niet nat gaan op een hoogst speculatieve belegging. kennelijk heeft iemand hier 'een significant deel' van zijn geld in tesla zitten. ongelooflijk onverstandig, om niet te zeggen heel dom! al wat het maar omdat het aandeel 30% short interest heeft, niet voor niks, en veel negatieve media-aandacht krijgt.


Ach ik spreek je over 10 jaar wel weer. Dan ben ik of mijn geld kwijt of was het toch een verhaaltje "apple" of "amazon". De markt omstandigheden zijn simpelweg perfect. De media zal nog een jaar of twee blijven ontkennen en dan komen we op het punt dat het niet meer te ontkennen is. Andere OEM's zullen tegen die tijd ook eindelijk met electrische alternatieven komen waardoor de markt alleen maar groeit. Goed voor mens, natuur en ik verwacht ook voor mijn zakken!
thejaguar
0
onbegrijpelijk dat beleggers, of liever gezegd: speculanten, al hun eieren in 1 mandje leggen en bijna al hun geld in 1 aandeel stoppen. als je begint met beleggen leer je al dat je dat niet moet doen. en dan nog een enorm speculatief aandeel, dat geldt voor tesla, maar bijvoorbeeld ook voor netflix. zowel bij tesla als netflix is er een (kleine) kans dat het lukt, maar een veel grotere kans dat het niet lukt.
thejaguar
0
löngterm meldde hier nog maar een paar uur geleden dat hij 'een significant deel' van zijn geld in tesla heeft zitten. de felheid en ongenuanceerdheid van tesla adepten wijst er overigens ook op dat zij relatief zwaar in tesla zitten. ze willen alleen maar juichverhalen horen en zien en zijn volkomen doof voor andere geluiden. een voorbeeld: waarom zou tesla de prijs van een performance edition van de model 3 met 6410 dollar verlagen als er genoeg vraag is? waarom verlaagt tesla de prijs van andere modellen en uitvoeringen met vele duizenden tot zelfs vele tienduizenden dollars? alleen maar om de productiedoelen van musk te halen? dat gaat onherroepelijk ten koste van de marge, zoals analisten ook hebben gemeld.
3.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 ... 181 182 183 184 185 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 06-dec-19 21:59
Koers 335,850
Verschil +5,480 (+1,66%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 4.856
Volume gemiddeld 8.300.739
Volume gisteren 9.993.689