Forum: Tesla Motors Inc. » Tesla blow-off » Pagina: 74 | Belegger.nl

Tesla blow-off

2.882 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mr sponge
0
quote:

Dutcheon schreef op 23 aug 2018 om 14:30:


[...]

voor niets gaat de zon op... bij tesla kun je er nog een besparing tov brandstof tegenover zetten... en in bijna alle zakelijke gevallen een fikse aftrek.

Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar mijn Range Rover kan ik niks op aftrekken en die schrijft zeker zo hard af als een TeslaaaaaZakelijk is aftrek inderdaad een voordeel. Al zal dat voor de nieuwe modellen van de concurrentie ook gelden. Brandstofkosten betaalt de zaak toch.

Prive heb je geen belastingaftrek maar profiteer je van besparing op brandstof.

En het nog harder rijden kost over het algemeen alleen maar geld. Los van de verkeersboetes zal je het ook wel aan de bandenslijtage enz merken(als je prive rijd).
Skater
0
quote:

Nils schreef op 23 aug 2018 om 16:12:Vraag naar auto’s
• Gebrek aan vraag S, X, 3: in H1 weinig S, X verkocht. Vraag naar dure variant M3 valt tegen


Neem jij jezelf wel serieus? Spijkers op laag water.

S en X bouwen ze zo snel als ze kunnen zonder rare fratsen uit te halen. Zit veel handwerk aan en ze hebben er maar 1 productielijn voor.
Ook is de prijs van S en X onnodig hoog. Of anders gezegd, bij gebrek aan concurrentie is er nog geen reden geweest de prijs een beetje in lijn te brengen met wat het kost te maken. Of zou kosten te maken als er meer aandacht op lag. S en X, dat werkt, don't change a winning team. Te verwachten is een nieuwe upgrade, ergens in 2019 ofzo, met goedkopere en grotere accu, kaler interieur, goedkoper te maken.
Vergeet ook niet het detail dat ze buiten hun eigen vestigingen geen cent uitgeven aan marketing. Heb je al een Tesla commercial gezien op TV? Ooit gehoord van een journalist die door Tesla in de watten gelegd werd op een landgoed in Italië om een nieuwe auto te komen recenseren? Als ze er meer van willen verkopen, komt er wel een inspanning. Voor nu hebben ze de mond tot mond promo machine en een bonussysteem voor eigenaren.

De dure Model 3 verkoopt prima. De variant waar ze mee begonnen, enkele motor (vanuit productiegemak?) en grote accu, daar had niemand om gevraagd. Degenen die niet konden wachten namen er toch maar eentje af. Stuk of 70.000 in de VS en Canada? En daar komen er nog steeds bij. Niet gek op wereldwijd 4xx.000 reserveringen. De versie met extra motor vindt grif aftrek, zo'n 70% wordt de komende maand zo gebouwd, getuige VIN aanvragen. Velen hebben daar op zitten wachten. En ze zijn zoniet talrijker zeker vocaler dan degenen die ze basisversie willen. En een deel van die dual motor wagens zijn performance versies, uitgeselecteerde verders identieke parts die een ~$10K meerpijs brengen. Die Performance versie zit nu ook in het referral program. Gratis supercharging voor een jaar en een dikke premie voor degene die de sale op z'n naam krijgt.

Ze hebben nog niet eens geprobeerd om dure Model 3's te verkopen in Europa, Azië, Oceanië. Volgens mij zijn de percentages duur vs goedkoop vooralsnog prima.
Vooraf riep Tesla dat de gemiddelde Model 3 waarschijnlijk rond de $42K zou gaan kosten. Maar reken voor de gein eens uit hoeveel wagens van $35K er NU bijgebouwd moeten worden om de prijs zover omlaag te brengen? En dan te bedenkend dat zeker de eerste 100.000 allemaal $50+ worden en alleen de Noord-Amerikaanse markt bediend wordt...
thejaguar
0
skater, je doet agressief tegen iemand die heel integer en volkomen juist de risico's van een belegging in tesla op een rijtje zet. en dat zijn dan nog niet eens alle risico's. wat dacht je van de concurrentie, zoals van Audi, BWM, VW, Mercedes? de Jaguar I-pace scoort veel beter dan de Tesla S, die ook al 6 jaar oud is en outdated. vandaag heb je kunnen lezen dat de Tesla 3 nog altijd heel slecht in elkaar steekt, zoals eerder ook al bekend was. je weet ook dat er voorlopig geen Tesla's 'voor de massa' komen, want daar verlies tesla alleen maar geld op. dan moet je niet alleen maar juichverhalen ophangen, dan ben je niet goed bezig!
Nils
0
Skater,

Ik vrees dat je beeld van Tesla onvolledig is:

"S en X bouwen ze zo snel als ze kunnen zonder rare fratsen uit te halen. Zit veel handwerk aan en ze hebben er maar 1 productielijn voor."

Ze kunnen er inderdaad maar donderdduizend per jaar verkopen omdat Panasonic niet meer Accu's voor ze bouwt. Echter, in het eerste halfjaar hebben ze maar 44k auto's verkocht. Tel daar de belastingverhoging in China bij, de lage verkopen in juli en het ziet er niet best uit voor heel 2018.

"Ook is de prijs van S en X onnodig hoog. ..."

De brutomarge is al zodanig laag dat Tesla 15k per auto verlies maakt. Ook zonder de Model 3 maakte Tesla geen winst. Prijzen verlagen is inderdaad geen winnende strategie. Er is geen winnende strategie.

"Vergeet ook niet het detail dat ze buiten hun eigen vestigingen geen cent uitgeven aan marketing. "

Prachtig dat de media-aandacht geen windeieren oplevert - Tesla is een reality soap deels bedacht door de media -, maar dat neemt niet weg dat Tesla niet de prijzen kan vragen die het moet om winstgevend te zijn. Dus wederom, geen winstgevende strategie."De dure Model 3 verkoopt prima. De variant waar ze mee begonnen, enkele motor (vanuit productiegemak?) en grote accu, daar had niemand om gevraagd. ..."

Tesla bleek nauwelijks iets te hebben aan de reserveringslijst en heeft die in de VS inmiddels afgeschaft. Iedereen in de VS heeft inmiddels de mogelijkheid gehad een Model 3 te bestellen en de resultaten vallen vies tegen. Ongeveer 40k bestellingen zijn er verricht in juli, het moment dat de reserveringslijst werd afgeschaft. Sindsdien ligt het aantal bestellingen op ca. tweeduizend per week - minder dan de helft waarop was gerekend.

"Ze hebben nog niet eens geprobeerd om dure Model 3's te verkopen in Europa, Azië, Oceanië."

Dat zal zeer spoedig moeten gaan gebeuren want de leveringsachterstand in de VS is waarschijnlijk dit kwartaal al opgelost. De Model 3 is nog niet eens goedgekeurd in Europa. Zou dat iets met het onveilige dashboard te maken hebben?

"Vooraf riep Tesla dat de gemiddelde Model 3 waarschijnlijk rond de $42K zou gaan kosten."

Tesla roept van alles. Tesla is een mediasoap (Murdoch in het bestuur???) en heeft niet de doelstelling om winst te maken. Tesla zal net als Enron failliet gaan en Trump krijgt de schuld, zoiets...
Skater
0
S en X die nog oude Panasonic cellen gebruiken is wat mij betreft een fail.
Ze hebben de grootste batterijfabriek op aarde, maar kopen voor hun vlaggeschepen nog inferieure cellen in. Goed, Panasonic runt hun GF1 en die is nog aan het groeien. Wellicht komen er vele cel-lijnen parallel te lopen. Maar goed, die accu packs zijn dus onnodig duur en zelfs zwaar en traag, als die nieuwe cellen zo goed zijn als Model 3 doet vermoeden. En mogelijk zien we nog niet alles.
De gigafactory moet nu cellen maken met een groeiende snelheid. Sneller groeiend dat Model 3 productie en Tesla Energy samen. Om uiteindelijk S en X te verwelkomen in het jaar 2017 met 2170 cellen. Grotere actieradius moet mogelijk zijn in dezelfde ruimte voor een S/X pack.
S en X zijn niet zo goed als ze konden zijn. En Model 3 ook niet. Stel je voor dat het een estate versie was, hoeveel ze er in Europa van kwijt zouden kunnen. Tesla is niet perfect, maar voor nu is hun product niet aan te slepen. Ook de S en X niet. Het kan best hoor, dat ze de markt voor 6-cijferige BEV's met 2012 tech een beetje verzadigd hebben. Autopilot is novel maar andere merken lopen niet veel meer achter.

Met 6.000 Model 3 per week wordt de achterstand in N-Am inderdaad goed ingelopen. Stel dat er 300.000 reserveringen waren aldaar (natte vinder in de wind). Ze hebben er al rond de 80.000 van uitgepoept, allemaal long range. Tot zeker 110.000 blijven het long range wagens voor de lokale markt vermoed ik. Bij 150.000 kan het best verzadigd zijn (voor even), maar zeker tijd om andere continenten vol te douwen met dure auto'en N-Am langzaam een beetje de short range lollie te laten proeven.
Met mogelijk al meer dan 6,000 per week (denkt ook het Bloomberg model) zit je dus over de 25.000 per maand. Daar slinkt je reservingenvoorraad lekker bij. Maar goede pers kan de aanwas van orders ook sneller doen toenemen.
roloff
0
Skater en Nils,

De één is wat optimistischer (pessimistischer) dan de ander. Maar wat zal het worden?

Als het aan mij ligt zie ik Tesla absoluut niet als alleenheerser, zoals de fans dat zien. Sorry jongens

Naast Corvette (ook gehad) meer Mercedes (altijd V8 coupe gereden) BMW (huidige auto) fan.

Bouwkwaliteit van die laatste 2 is prima. Tesla´s X, S best duur, kleine aantallen, service ...?

Tesla Model 3, bouwkwaliteit (momenteel nog) wel twijfelachtig.

www.autoblog.nl/nieuws/tesla-model-3-...

Binnen 2 - 3 jaar zijn de kaarten in de markt mijns inziens heel anders geschud.

Voor Tesla is het de komende 12 - 18 maanden dus écht ´er op of er onder´.
roloff
0
Dat Muskie zich dat ook realiseert en zich suf werk snap ik wel (maar dat is niet zo verstandig).
tomansky
1
quote:

Nils schreef op 23 aug 2018 om 18:24:


De brutomarge is al zodanig laag dat Tesla 15k per auto verlies maakt.


Heb je hier ook een berekening voor of heb je gewoon een een zelf verzonnen bedrag genomen?
Skater
0
Wat niet helpt is de financials is dat dat we het alleen hebben over auto's terwijl een gigafactory is voor zonnedaken die pas net een beetje begint uit te leveren. Een dak kost niet veel minder dan een auto he, ze ze moeten er ook duizenden van gaan douwen.
En met dat de cellenfabriek meer produceert (ze bouwen nog vrolijk door in Nevada terwijl ze er al alles maken wat de originele bedoeling was) kunnen ze meer van die accuparken aanleggen, die maken goede marge volgens mij.
Of zouden ze Nevada een nieuwe belastingdeal aftroggelen en er dan gewoon Model Y in-house gaan maken? De accu en motoren worden er al gebouwd.
Nils
0
Reken eens uit: 600 miljoen verlies op veertigduizend in het tweede kwartaal. Ik reken de 100mio herstructureringskosten niet eens mee. Tesla = Toast
Japio_
0
Als je je even verdiept in de resultaten van Sunppower dan zie je dat de solar markt maar sappelen is.
Nils
0
Skater, je had niet meegekregen dat Elon de Solar Roofs maar niets vind? Te lelijk, te duur. Solar City is technisch al failliet, Tesla volgt binnenkort.
pardon
0
quote:

RaWi schreef op 25 aug 2018 om 08:51:


De 420 luchtbel is geknapt. Koers naar beneden maandag?
De koers staat toch niet op 420 dollar.
Skater
0
quote:

Nils schreef op 24 aug 2018 om 21:48:


Skater, je had niet meegekregen dat Elon de Solar Roofs maar niets vind? Te lelijk, te duur. Solar City is technisch al failliet, Tesla volgt binnenkort.

was dat voor of na het inlijven van de toko en de recente tarievenoorlog?
gbakl
0
www.nu.nl/weekend/5427407/waar-tesla-...

koers al aantal dagen vrij stabiel rond de 320, wachtend op breaking news.

kan nog twee kanten op want we kennen de hevige reacties op iets van positief nieuws zoals een productie dik boven de 5000 per week nu plus wat oppeppende
sprookjes van Musk himself.
fausto1
0
De actie van tesla om private company te worden is al weer afgeblazen en Musk mag blijven. Het eerste is een pluspunt, was toch niet haalbaar. Dat Musk blijft is slecht. Het is kat in het nauw die rare sprongen maakt. Tesla heeft bijna geen geld meer en nu komen er door zijn geklungel rechtszaken en een onderzoek van de SEC bij. de klucht wordt vervolgd.
roloff
0
quote:

fausto1 schreef op 25 aug 2018 om 14:01:


De actie van tesla om private company te worden is al weer afgeblazen en Musk mag blijven. Het eerste is een pluspunt, was toch niet haalbaar. Dat Musk blijft is slecht. Het is kat in het nauw die rare sprongen maakt. Tesla heeft bijna geen geld meer en nu komen er door zijn geklungel rechtszaken en een onderzoek van de SEC bij. de klucht wordt vervolgd.
Inderdaad fausto1,

Musk creëert zelf zijn PERFECT STORM (net nu hij ´m écht niet kan gebruiken).

END GAME of niet ... ´wordt vervolgd´ (al dan niet door SEC), maar zeker als klucht.
Japio_
0
quote:

Skater schreef op 25 aug 2018 om 10:20:


[...]
was dat voor of na het inlijven van de toko en de recente tarievenoorlog?


Een investering van bijna $100k op het dak welke na aftrek van tax halveert.
In NL betaal je voor een systeem van de concurrentie (LG/ SolarEdge) met vergelijkbare specs €35k.
De rekening wordt doorgeschoven naar de toekomst en Tesla staat vooraan in de rij.
2.882 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15-jul-19 22:00
Koers 253,500
Verschil +8,420 (+3,44%)
Hoog 254,420
Laag 244,860
Volume 10.992.298
Volume gemiddeld 8.136.737
Volume gisteren 14.136.572