Corbion « Terug naar discussie overzicht

Terugkoop programma CSM

110 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
pardon
0
Inkoopprogramma CSM

CSM N.V. verandert per 23 oktober 2013 haar naam in Corbion N.V. CSM/Corbion heeft daarnaast bekend gemaakt voor een totaalbedrag van EUR 145.000.000,- eigen aandelen terug te willen kopen. Bij dit inkoopprogramma maken zij gebruik van het 'Dutch Auction' systeem.

Werking Dutch Auction systeem
Bij een 'Dutch Auction' dienen aandeelhouders, bij het aanmelden van hun aandelen, zelf aan te geven welke prijs zij minimaal wensen te ontvangen. Vervolgens wordt de definitieve inkoopprijs door CSM/Corbion bepaald op basis van alle aanmeldingen. Ligt uw vraagprijs op of onder de definitieve prijs dan ontvangt u de vastgestelde prijs voor uw aangemelde aandelen. Ligt uw vraagprijs boven de definitieve prijs van Corbion dan heeft u geen recht op uitvoering en behoudt u de aandelen in uw portefeuille.

Informatie bod
CSM/Corbion wil haar aandelen terugkopen tegen een minimumprijs van EUR 17,50 tot maximaal EUR 19.25 per aandeel. Indien u in wenst te schrijven op het bod dient u een prijs te kiezen en heeft daarbij een aantal mogelijkheden:

- Inschrijven voor de minimale prijs (EUR 17,50)
- Inschrijven voor de maximale prijs (EUR 19,25)
- Een prijs kiezen tussen EUR 17,50 en EUR 19,25 in een veelvoud van EUR 0,10 (17,60, 17,70, 17,80, etc)
- Bestens (uitvoering tegen de definitief vastgestelde prijs).

Houdt u er rekening mee dat bij over-inschrijving de inkoop pro-rata wordt toegewezen. Meer informatie over dit bod vindt u onder andere op de website van Corbion, via de volgende link link.

Hoe schrijft u in?
U kunt tot uiterlijk vrijdag 8 november 2013,17:30 uur via de website inschrijven voor het bod. Om het bod met verschillende prijzen aan te kunnen bieden hebben wij deze onder de administratieve opdracht 'Emissie' geplaatst. Om u aan te melden doorloopt u de onderstaande stappen:

Stap 1: Ga op de website naar 'Order', naar en klik op 'Emissie'.
Stap 2: Kies uit de lijst de prijs die u voor uw aandelen wenst te ontvangen.
Stap 3: Voer het aantal aandelen in dat u wilt aanmelden en klik op 'controleer order'.
Stap 4: Lees het terugleesscherm goed door om vervolgens akkoord te geven voor de opdracht
pardon
0
Afwikkeling Bod
Corbion maakt op 13 november 2013 bekend of het bod is geaccepteerd en tegen welke prijs. Hierna wordt de geldelijke afwikkeling van het bod in gang gezet. Naar verwachting wordt dit uiterlijk 18 november 2013 op uw rekening verwerkt.
williedevil
0
Mijn redenatie bij het al of niet aanbieden van mijn aandelen csm is als volgt:

Tot nu toe heb ik er nog niets van gemerkt dat er maatregelen bij het management zijn getroffen om op een snelle manier aandeelhouderswaarde te creëren, terwijl bij het op de markt opkopen al het nodige overtollige geld is verbruikt en er toch bij een wat agressievere inkoop mogelijkheden voldoende zijn geweest om de koers op te stuwen. Nee, er is volgens mij een andere filosofie gehanteerd. Zo iets kun je nooit bewijzen als dit niet hardop uitgesproken wordt, maar omdat er een aantal grotere aandeelhouders uitstappen worden de signalen alleen maar bevestigd. Men is ontevreden over de snelheid waarmee aandeelhouderswaarde wordt toegevoegd. Nu heb ik de concernleiding van CSM nog nooit op enige snelheidsovertreding kunnen betrappen dus ik denk dat UBS en de Noorse staatsbank ook, net als velen van ons, wat meer pit in de hele procesgang had willen zien. Eigenlijk, mijn verstand zegt op dit moment, haak ook af, doe een bod van pakweg 18,50 en gok erop dat je erbij zit en pak je winst, maar ik twijfel nog...ik wacht eerst de 3e kwartaalcijfers van 23 okt as maar eens af.

Hoe zitten andere forumleden hierin?
Sylvia 11
0
Bedankt, Willie. Ik zit er zelf in op een gemiddelde koers van 23,78 en ik lees nu heel graag de diverse gedachtegangen.

Isildur1
0
Ik meld mij niet aan, ik verwacht meer winst dan nu in het vooruitzicht word gesteld bij directe verkoop en zit er ook voor de lange termijn in. De cijfers zijn wel tricky. Als je short term belegger bent dan zou ik voor verkoop gaan van je aandelen.
[verwijderd]
0
Ik zit er LT in sinds 16 okt 2012 voor €14,905.
Ik biedt niks aan en geef de Purac-ontwikkelingen een kans.
pardon
0
[verwijderd]
0
zou vreemd zijn als bod Corbion lager is als 18,30 ,anders ongeloofwaardig t.o.v zittende aandeelhouders,Zal een exit van aandeelhouders zijn,slecht begin van Corbion,mocht dat het geval zijn dan hopen op snelle overname
RSI
0
Een prijs van 18,30 lijkt mij ook het meest logisch. 17,50 is gewoonweg te laag en 19,25 te hoog. Dus ik vermoed ook dat CSM/Corbion rond de 18,30 wil uitkomen. Ik denk dat nadat deze procedure afgewikkeld is de prijs ineen zal zakken, zoals al in het andere forum wordt aangegeven is de k/w verhouding hoog. Ik ben van mening dat dit een leuk uitstapmoment wordt voor kleine particulieren voordat het echt spannend wordt. Wat ik me nog afvraag is wat de huidige koers hierbij zegt. Er zijn nagenoeg geen verkopers lijkt mij die minder dan 17,50 willen vangen op dit moment. Heeft iemand een idee wat voor invloeden er dan nu zijn? Alleen kopers die voor minder dan 17,50 willen kopen, om profijt van de opkoop te hebben? Vanuit de optiehandel?
Eclark
0

Goedendag,

Ben nieuw hier dus vergeef me als ik een vraag stel die al eens voorbij gekomen is.

Ik snap de koersdaling van Corbion niet. Je zou zeggen dat als er een inkoopprogramma is de koers binnen de bandbreedte van de minimum/maximum moet komen te liggen. Ik zie nu alleen maar een daling en wil dit graag begrijpen.

Alvast dank voor uw uitleg.
[verwijderd]
0
Dit is mijn visie ervan. De prijs die Corbion voor de aandelen zal bieden, komt tussen de 17,50 en 19,25 te liggen. Deze prijs heet de Clearings Price. Deze Clearings Price wordt bepaald door het gemiddelde van de hoogste koers van elk van de laatste 5 dagen voor 13 november en dan met 10% vermeerderd. Dwz dat de ondergrens van 17,50 deze 10% al in zich heeft. De beurskoers hoeft dan enkel de laatste 5 dagen op een gemiddelde van 15,90 euro uit te komen om dit te behalen. Mi is het voordeel van een lage koers gedurende deze Tender dat meer aandeelhouders willens zijn hun stukken aan te bieden voor een lage prijs en Corbion zo meer zekerheid heeft dat de Tender volledig de 145 miljoen euro zal dekken.
Eclark
0
Dank voor je reactie Derk.

Ik volg je beredenering, maar dan zou je nu nog steeds niet verwachten dat er veel verkoop is. Immers als je al lager dan 17,50 zit en je wilt uberhaupt verkopen, waarom dan nu en niet wachten tot 13 november...?
[verwijderd]
0
Het is nog onzeker wat de koers zal doen op woensdag 6 november. Dit is de eerste beursdag van de 5 dagen voorafgaand aan 13 november. Dit zijn de bepalende dagen voor de Clearing Price. Of de koers zover zal zakken is ook nog onzeker. Met de huidige koers van 17,12 zou de Clearing Price 18,83 euro zijn. Dus altijd nog beter dan nu verkopen.
pardon
0
Kahoona1962
0
quote:

pardon schreef op 30 oktober 2013 12:51:

Nu gratis geld verdienen heb een plukje bijgekocht op 17,11 en aangemeld voor 17,50.
Goed idee ... wat zijn de risico's ?
[verwijderd]
0
Nul? En wat als Corbion besluit af te zien van het tender bod? Of slechts 50% van je afneemt omdat er teveel aanmeldingen zijn? There is no free lunch :-)
pardon
0
Geen risico voor aandelen Corbion'
Gepubliceerd op 14 okt 2013 om 09:37 | Reacties: 2
Corbion 13:52
EUR 17,08 -0,17 (-0,99%)

Vooruitblik: 'Stijgende lijn Corbion'
UBS verkleint belang in Corbion weer
AMSTERDAM ( AFN) - Corbion kondigde maandag een Tender Offer aan voor aandelen ter waarde van maximaal 145 miljoen euro. Daarnaast werd bekend dat het bedrijf inmiddels voor 55 miljoen euro aan gewone en preferente aandelen in de open handel heeft aangekocht.

Volgens analisten van SNS bestaat er als gevolg van de tender offer op korte termijn geen risico dat de aandelenkoers van Corbion zal dalen.

SNS hanteert een buy-advies voor Corbion, dat op 23 oktober met de kwartaalcijfers naar buiten komt.

Maandag rond 9.30 noteerde het aandeel CSM 1,1 procent hoger op 17,70 euro.
110 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:01
Koers 18,970
Verschil -0,010 (-0,05%)
Hoog 19,200
Laag 18,860
Volume 47.289
Volume gemiddeld 127.457
Volume gisteren 75.635

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront