Heineken « Terug naar discussie overzicht

Heineken kwartaalomzet 8,5% hoger dankzij APB - Preview

17 Posts
voda
0
Heineken kwartaalomzet 8,5% hoger dankzij APB - Preview


AMSTERDAM (Dow Jones)--Bierbrouwer Heineken (HEIA.AE) zal woensdag voorbeurs een omzet van EUR5,39 miljard over het derde kwartaal bekendmaken, is de gemiddelde verwachting van zes door Factset geraadpleegde analisten. De omzetgroei van 8,5% ten opzichte van een jaar geleden is voornamelijk te danken aan de consolidatie van de overgenomen Singaporese bierbrouwer Asia Pacific Breweries (APB) in november vorig jaar. Analisten zijn benieuwd of de regionale volumecijfers dezelfde ontwikkeling laten zien als concurrent SABMiller (SAB.LN), die vorige week een verbetering van de verkochte volumes in Europa en Noord-Amerika meldde, sterke volumegroei in Afrika en 'goede vooruitgang' in Latijns Amerika en de Azie-Pacific regio. Heineken maakt over het derde kwartaal geen financiele resultaten bekend, maar zei bij de halfjaarcijfers te verwachten dat de nettowinst voor bijzondere posten en amortisatie (beia) in 2013 op autonome basis "in grote lijnen gelijk zal zijn als vorig jaar". Dat cijfer kwam toen uit op EUR1,584 miljard. Analisten zullen verder letten op mededelingen over kostenbesparingen, valuta-effecten en de ontwikkeling van grondstofprijzen. Omstreeks 12.15 uur noteert het aandeel 1,4% hoger op EUR52,66, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Vooruitblik: 'Omzetgroei voor Heineken'

Gepubliceerd op 22 okt 2013 om 12:34 | Views: 1.368

Heineken 16:17

EUR 53,05+1,09(+2,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft de omzet in het derde kwartaal naar verwachting opgevoerd tot 5,5 miljard euro, een half miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is de gemiddelde voorspelling van door Bloomberg geraadpleegde analisten. De bierbrouwer komt woensdagochtend met een trading update.

,,De verwachting is dat we van een kleine min naar een kleine plus gaan voor de organische groei'', aldus analist Marco Gulpers van ING. Hij gaat er vanuit dat Heineken op eigen kracht tot een groei van 0,8 procent komt. ,,Die zal vooral gedreven worden door prijsstijgingen'', zei hij. ,,De volumeontwikkeling zal nog steeds negatief zijn.''

De omzetgroei moet vooral komen uit Amerika en Azië, waar Heineken ook geholpen wordt door de overname van Asia Pacific Breweries (APB) . In Europa blijft de biermarkt volgens ING moeilijk. ,,Hoewel de mooie zomer zich zou moeten vertalen in een kleinere krimp'' aldus Gulpers. Voor wat betreft de winstverwachting voor heel 2013 voorziet hij geen veranderingen.
Candelll
0
thx had dit nog niet gelezen, ziet er niet goed uit , wanneer ik naar de grafiek ga zien zou je vermoeden dat we onder de 50 gaan postvatten , zelf 46 is niet ondenkbaar
jaar2020
0
Lijkt me ook Candell, als de Amerikanen straks wakker zijn zullen ze ook de SELL knop gebruiken en met downgrades komen helaas.
bezinteergebelegt
0
quote:

Standaard Verlies schreef op 23 oktober 2013 13:24:

pfoe zeg... wanneer gaan we weer instappen? jullie een idee?
gewoon vandaag, als alles en iedereen gaat zuchten en steunen en de downgrades je weer om de oren gaan vliegen dan weet je het toch wel. Paar maanden geleden nog op 60, nu op 50, gaat rond de 55 jaar uit, calletjes jan 14 52 doen rond het eurootje, is gratis geld de komende weken.

gr

B.E.G.B.
[verwijderd]
0
bezinteergebelegt
0
quote:

Standaard Verlies schreef op 23 oktober 2013 14:25:

nou vooruit, ik zit er weer in. Niet vol, maar wel overtuigend :)
Dan wens ik je, net zoals mezelf, heel veel winst. Ik heb bescheiden ( voor 1K )calls jan 14 aangeschaft. We gaan het zien de komende weken.

gr

B.E.G.B.
voda
0
UPDATE: Heineken geeft winstwaarschuwing op lagere winst, licht hogere omzet


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Heineken geeft winstwaarschuwing op lagere winst, licht hogere omzet', om informatie, commentaar CFO en analisten, en actuele koers toe te voegen)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) heeft in het derde kwartaal de kwartaalomzet licht zien stijgen, maar de kwartaalwinst fors zien dalen en verlaagt de outlook voor het hele jaar, blijkt woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het bierconcern.

De geconsolideerde kwartaalomzet steeg met 4% naar EUR5,18 miljard. De omzetgroei is vooral te danken aan de consolidatie per november 2012 van het overgenomen Asia Pacific Breweries (APB). De autonome geconsolideerde omzet daalde met 0,2%.

De nettowinst daalde met 15% naar EUR483 miljoen van EUR568 miljoen, onder meer als gevolg van bijzondere lasten en amortisatie ten bedrage van EUR70 miljoen en negatieve valuta-effecten.

"Met name de volumedalingen in Centraal en Oost-Europa, Mexico en Nigeria zijn een tegenvaller en we zien daar nog geen herstel", zegt financieel directeur Rene Hooft Graafland in een telefonische toelichting. Ook in Rusland houdt de volumekrimp aan, voegt hij toe.

De CFO geeft aan dat Heineken ook last heeft van de zwakke valuta in belangrijke markten ten opzichte van de sterke euro. Het bierconcern had in het derde kwartaal te maken met nadelige valuta-effecten ten bedrage van EUR171 miljoen.

Heineken verlaagt de outlook voor 2013 en verwacht nu dat de nettowinst voor bijzondere posten en amortisatie (beia) in 2013 op autonome basis met een laag enkelcijferig percentage zal dalen, waar eerder nog werd uitgegaan van een nettowinst ongeveer in lijn met vorig jaar.

Het concern zal in de tweede helft van dit jaar in totaal EUR70 miljoen aan herstructureringslasten nemen voor reorganisaties in Europa. Vanaf 2014 moeten de kosten structureel met EUR100 miljoen lager zijn.

De autonome omzet groeide met 0,2% door een volumedaling van 3,2% tegen een gestegen prijs per hectoliter van 3,4%. Het groepsbiervolume is autonoom met 2% gedaald, vooral als gevolg van zwakke markten in Centraal en Oost-Europa, maar ook in de regio's Afrika/Midden-Oosten, de Amerika's was er sprake van volumekrimp, waar de volumes in West-Europa en Azie/Pacific met 2% stegen. Het totale geconsolideerde biervolume steeg door de acquisitie van APB met 3% tot 56,4 miljoen hectoliter, maar het autonome biervolume daalde met 3%.

Analisten zijn teleurgesteld over de cijfers en zeggen dat de tegenvallende resultaten met name te wijten zijn aan gedaalde volumes en omzet, sterker dan verwachte negatieve valuta-effecten en gestegen kosten. Ook de winstwaarschuwing was voor de analisten een tegenvaller.

Het aandeel staat woensdag omstreeks 13.15 uur 4,8% lager op EUR50,30 op een 0,6% lagere AEX.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Correctie van Heineken Market Talk met commentaar SNS Securities


(Correctie van bericht 'Heineken volumes, omzet voor SNS teleurstellend - Market Talk', van 09.50 uur. Het bericht vermeldde dat Heineken volgens SNS Securities voor de derde keer in 2013 zijn outlook verlaagt, maar dit is onjuist. Het is de eerste keer dat Heineken zijn winstverwachting heeft verlaagd.)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) boekte in het derde kwartaal lager dan verwachte volumes en omzet, zegt Richard Withagen van SNS Securities. De SNS-analist vindt vooral de volumes in de Amerika's en Centraal en Oost-Europa zwakker dan verwacht, maar in West-Europa licht boven verwachting. Ook de volumes in Afrika kwamen licht onder verwachting uit. SNS houdt een reduce-advies bij een koersdoel van EUR47,00. Omstreeks 09.50 uur noteert het aandeel 3,9% lager op EUR50,75, terwijl de AEX met 0,5% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Heineken kwartaalresultaten lager dan verwacht voor Rabo - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) komt met lager dan verwacht kwartaalresultaten, als gevolg van gedaalde volumes in opkomende markten en gestegen kosten, zeggen de analisten van Rabobank. Ze wijzen met name op de sterke volume- en EBIT-daling in de twee belangrijkste markten Nigeria en Mexico. Ze verwachten dat de winstwaarschuwing in combinatie met negatieve valuta-effecten zullen leiden tot een daling van de winst per aandeel van circa 5%. De analisten wijzen verder op de aanscherping van het kostenbesparingsprogramma, die leiden tot eenmalige lasten van EUR70 miljoen in het tweede halfjaar van 2013. Rabo houdt een hold-advies bij een koersdoel van EUR52,00. Omstreeks 09.20 uur noteert het aandeel 3,6% lager op EUR50,90, terwijl de AEX met 0,6% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Heineken kwartaalcijfers zwakker dan verwacht zegt KBC - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) komt met zwakker dan verwachte kwartaalcijfers, waarbij met name de volume-ontwikkeling teleurstelt, zegt Wim Hoste van KBC Securities. Ook is het negatieve effect van valutaverhoudingen groter dan verwacht, zegt de KBC-analist, die verder onaangenaam verrast is door de winstwaarschuwing voor 2013. KBC houdt een accumulate-advies op Heineken. Kort na opening noteert het aandeel 3,1% lager op EUR51,19, terwijl de AEX met 0,5% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 aug 2022 17:35
Koers 94,500
Verschil +0,700 (+0,75%)
Hoog 94,820
Laag 93,400
Volume 433.213
Volume gemiddeld 610.895
Volume gisteren 406.832

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront