Unilever « Terug naar discussie overzicht

Unilever boekt lagere omzet derde kwartaal - Preview

19 Posts
voda
0
Unilever boekt lagere omzet derde kwartaal - Preview


AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever (UNA.AE) zal donderdag voorbeurs een lagere omzet en een gedaalde onderliggende omzetgroei over het derde kwartaal bekendmaken, is de verwachting van 9 door Dow Jones Newswires geraadpleegde analisten. Zij voorzien gemiddeld een 3,3% lagere kwartaalomzet van EUR12,922 miljard. De onderliggende omzet wordt geschat op 3,3% tegen 5,9% in hetzelfde kwartaal in 2012 en tegen 5,0% in het eerste halfjaar van 2013. Het voedings- en levensmiddelenconcern geeft geen winstcijfers over het kwartaal. Analisten zullen na de winstwaarschuwing van 30 september met name letten op mededelingen over valuta-effecten en volume- en marge-ontwikkelingen in opkomende markten, waar het inmiddels meer dan de helft van zijn omzet vandaan haalt. Omstreeks 13.55 uur noteert het aandeel 0,1% hoger op EUR29,00, terwijl de AEX met 0,5% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Vlaming
0
bezinteergebelegt
0
die 27,50 hebben we al gezien na 1 oktober toen de melding kwam dat het niet zo best ging in wat landjes, in aanloop naar morgen schijnt er weer vertrouwen te zijn gezien de opmars van de laatste dagen, stapt Pietje P. weer in dus zal morgen wel een procent of 6 a 7 worden teruggeflikkerd op wss best wel meevallende getalletjes. Mogguhhh weten we het maar zie dus eerder de 27 terugkomen dan de 30 maar ik peer wel vaker mis
ecfghil
0
Denk dat de koers niet veel verder gaat zakken. Of het moet nóg veel erger zijn als men drie weken geleden naar buiten bracht. Kan ik me echt niet voorstellen. Eerder terug naar de 30-31 als het enigszins meevalt.
Vlaming
0
Q3 - Underlying sales growth 3.2% with emerging markets up 5.9% (volume 1.9% and pricing up 1.3%)
Vlaming
0
9M - Underlying sales growth 4.4% with emerging markets up 8.8% (volume 2.4% ahead of our markets and pricing up 1.9%)
Vlaming
0
Unilever News ?@Unilever 10m
Emerging markets continue to be the main driver of our growth &, despite the current slow-down, they remain a significant growth opportunity
Vlaming
0
Unilever News ?@Unilever 11m
Unilever Trading Statement: Good progress in slower markets. Underlying sales growth of 4.4% over the first 9 months is ahead of our markets
Rob 74
0
""Hij merkte verder op dat de omzetgroei over de afgelopen 9 maanden 4,4 procent bedroeg en daarmee boven het marktgemiddelde uitkwam. Ook voor heel 2013 mikt Unilever op een onderliggende groei die boven de rest van de markt uitstijgt""

omzetgroei ligt boven het marktgemiddelde dus äls we terugzakken dan zal dit van korte duur zijn!!
Vlaming
0
Koers botst op het 50 uur gemiddelde in de uur grafiek , ook op het 200 gemiddelde in de 15 min grafiek .Houden zo zou ik zeggen .Als de bange hazen weg zijn gaan de slechte nieuwsbrengers zelf opkopen , zeker weten !!!
Wilbar
0
The Boards have declared a quarterly interim dividend for Q3 2013 at the following rates which are equivalent in value at the rate of exchange applied under the terms of the Equalisation Agreement between the two companies:
Per Unilever N.V. ordinary share: € 0.2690
Per Unilever PLC ordinary share: £ 0.2280
Per Unilever N.V. New York share: US$ 0.3678
Per Unilever PLC American Depositary Receipt: US$ 0.3678

The quarterly interim dividends have been determined in euros and converted into equivalent sterling and US dollar
amounts using exchange rates issued by the European Central Bank on 22 October 2013.
They will be payable as from 11 December 2013, to shareholders registered at close of business on 8 November 2013. The shares will go exdividend on 6 November 2013.

Bron: www.unilever.com/images/ir_Q3_2013_fu...

voda
0
Unilever kwartaalomzet 6,5% lager, onderliggende omzetgroei +3,2%


Door Ellen Proper

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever nv (UNA.AE) heeft in het derde kwartaal van 2013 een onderliggende omzetstijging van 3,2% op een met 6,5% gedaalde reele omzet gerealiseerd en herhaalt gericht te blijven op de eerder aangegeven prioriteiten, aldus het levensmiddelenconcern donderdag voorbeurs in een persbericht.

Voor het vierde kwartaal van 2013 voorziet Unilever een verbetering in de onderliggende omzetgroei. De onderneming verwacht daarbij dat de economische omstandigheden in belangrijke volgroeide en opkomende markten uitdagend blijven en heeft veel last van de sterke euro ten opzichte van verzwakte valuta in veel opkomende markten.

De totale kwartaalomzet daalde tot EUR12,5 miljard ten opzichte van EUR13,4 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Valuta-effecten droegen hier 8,5% aan bij.

Het concern had op 30 september al een winstwaarschuwing gegeven, waarin werd gesteld dat de onderliggende omzetgroei in het derde kwartaal zou uitkomen op 3-3,5%.

Negen door Dow Jones Newswires geraadpleegde analisten hadden gemiddeld gerekend op een omzet van EUR12,9 miljard en een onderliggende omzetgroei van 3,3%.

Unilever meldt zich te blijven concentreren op zijn eerder aangegeven prioriteiten voor 2013, zoals winstgevende volumegroei en een "standvastige en duurzame verbetering" van de operationele marges van de kernactiviteiten, evenals een sterke kasstroom, zegt CEO Paul Polman in het begeleidende persbericht met de omzetcijfers.

Het kwartaal interimdividend is vastgesteld op EUR0,269 per aandeel. Het aandeel is woensdag gesloten op EUR28,95.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; ellen.proper@wsj.com

voda
0
Unilever ziet verbetering onderliggende omzetgroei - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever (UNA.AE) komt na de recente winstwaarschuwing met derdekwartaalcijfers conform verwachting, maar belangrijk is dat het concern daarbij vermeldt in het vierde kwartaal verbetering van de onderliggende omzetgroei door innovaties te verwachten, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist constateert dat in het kwartaal de tijdelijke terugval in groei in opkomende markten deels gecompenseerd werd door een goede zomer in Europa en dat Unilever vanuit zijn sterke positie in Azie volumes kan stimuleren door prijsaanpassingen. Het bedrijf is volgens hem goed gepositioneerd om met innovaties en acquisities te profiteren van een naderend economisch herstel. TGB heeft 'aanbevolen' als advies bij een koersdoel van EUR31,00. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 0,9% lager op EUR28,68, terwijl de AEX met 0,4% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Vertraagde groei Unilever conform winstwaarschuwing - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van Unilever (UNA.AE) over het derde kwartaal voldeden grotendeels aan de winstwaarschuwing die het bedrijf heeft afgegeven op 30 september, aldus SNS. De 1,9% volumegroei was daarbij iets beter dan was verwacht, stelt analist Richard Withagen van SNS. Hoewel Unilever voor het vierde kwartaal uitgaat van een onderliggende omzetgroei, is SNS iets voorzichtiger, mede door de sterke vertraging in verschillende markten in het derde kwartaal en de veeleisende vergelijkingsbasis doordat de groei in het vierde kwartaal van 2012 uitkwam op 7,8%. SNS handhaaft het reduce advies met een koersdoel van EUR27,50. Omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR28,75, terwijl de AEX met 0,4% stijgt. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Valutaschommelingen zitten Unilever dwars

Gepubliceerd op 24 okt 2013 om 11:33 | Views: 5.656

Unilever Cert. 16:29

EUR 28,96+0,01(+0,03%)

ROTTERDAM (AFN) - Unilever heeft het afgelopen kwartaal veel last gehad van valutaschommelingen, onder meer door de sterk gestegen waarde van de euro. De omzet daalde in het derde kwartaal met 6,5 procent, zo maakte het levens- en wasmiddelenconcern donderdag bekend.

De totale omzet ging omlaag tot 12,5 miljard euro. Analisten rekenden gemiddeld op een omzet van 12,9 miljard euro. Wisselkoersen hadden een negatief effect van 8,5 procent, aldus Unilever. Dat betekent dat exclusief dit effect de omzet wel zou zijn gestegen. Financieel topman Jean-Marc Huët liet weten dat over heel 2013 de wisselkoerseffecten de omzet met 6 procent zullen drukken.

Topman Paul Polman noemde de waardedaling van ,,zoveel valuta tegelijkertijd'' een ,,schok voor de economie''. Onder meer de Indiase roepie, de Zuid-Afrikaanse rand, de Braziliaanse real en de Japanse yen daalden afgelopen kwartaal fors in waarde ten opzichte van de euro.

Unilever

Exclusief de gevolgen van valutaschommelingen en andere variabele kosten kwam de omzetgroei uit op 3,2 procent, waarbij de opkomende markten nog steeds met 5,9 procent groeiden. Unilever maakte vorige maand bekend dat de groei in opkomende markten iets is afgezwakt. Huët noemde de groei in de gebieden nog steeds ,,heel goed'', hoewel iets lager dan pakweg 12 maanden geleden. Hij zei dat Unilever op dit moment niet rekende op sterkere groei voor de komende periode.

Ook in Europa en de Verenigde Staten ziet het concern geen echte verbetering in de marktomstandigheden, maar in Europa is volgens Huët wel sprake van ,,tekenen van stabilisatie''. In de Noord-Europese landen werd Unilever de afgelopen maanden geholpen door het goede weer, maar in het zuiden namen de verkopen af. Voor heel Europa groeide de omzet onderliggend met 0,4 procent, terwijl de prijzen met 1,7 procent werden verlaagd. In het eerste halfjaar van 2013 was er nog sprake van een omzetdaling met bijna 2 procent in Europa.

Voorzichtiger

De bestuurder zei ,,iets voorzichtiger'' te zijn geworden over de VS, onder meer door de aanhoudend hoge werkloosheid en de recente shutdown. ,,De onzekerheid is daar iets toegenomen'', aldus Huët.

Voor alle regio's namen de verkoopvolumes met 1,9 procent toe, terwijl Unilever de prijzen met 1,3 procent wist te verhogen. Bij de tak Levensmiddelen namen de omzetgroei en volumes af. Verzorgingsproducten van Unilever zaten nog steeds in de lift met een groei van 5,8 procent.

In het vierde kwartaal rekent Unilever op een verbetering van de omzetgroei ten opzichte van dit kwartaal, voornamelijk door innovaties. De afgelopen 9 maanden bedroeg de groei 4,4 procent en kwam daarmee boven het marktgemiddelde uit. Ook voor heel 2013 mikt Unilever op een onderliggende groei die boven de rest van de markt uitstijgt.
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 44,470
Verschil +0,240 (+0,54%)
Hoog 44,860
Laag 44,040
Volume 3.571.117
Volume gemiddeld 1.353.045
Volume gisteren 2.344.660

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront