Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Nieuw Bitcoin Forum

6.048 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
IntimRassiert
0
quote:

Enzo123 schreef op 3 augustus 2019 08:29:


[...]
Nee ik handel nooit short. Mijn doel is alleen maar om zoveel mogelijk BTC (en enkele andere cryptos) te verzamelen, daarnaast af en toe wat winstneming om leuke en noodzakelijke dingen te doen (hypotheek aflossen, minder werken, vakantie). Ik ben er de komende 3 weken niet, maar ik hou de koers vanaf mijn vakantie adres wel in de gaten. Ben benieuwd of je gelijk krijgt :)


Dag Enzo, ik ga helaas ook met vakantie maar heb met die extreme wicks wel wat kooporders er in staan.

Die wicks zijn overigens voor mij een prachtige indicatie van het bewust pumpen/dumpen door bots, en om stop losses te laten af gaan.

Hopende op een flash crash wens ik je een mooie vakantie!
Enzo123
0
quote:

IntimRassiert schreef op 3 augustus 2019 11:35:


[...]

Dag Enzo, ik ga helaas ook met vakantie maar heb met die extreme wicks wel wat kooporders er in staan.

Die wicks zijn overigens voor mij een prachtige indicatie van het bewust pumpen/dumpen door bots, en om stop losses te laten af gaan.

Hopende op een flash crash wens ik je een mooie vakantie!

Jij ook een fijne vakantie. Bot handel komt overigens in elke markt voor (aandelen, edelmetalen, commodities, alle mogelijke derivaten, etc).. Ik kan me voorstellen dat cryptos er wat gevoeliger voor zijn omdat het nieuwe markten zijn. Een flashcrash naar 4000 of lager lijkt me onwaarschijnlijk, maar niets is onmogelijk bij BTC.
PaultW
0
quote:

IntimRassiert schreef op 3 augustus 2019 11:15:


[...]

Hahaha Dag Paul bedankt voor je (mooie) reactie. Jij zit er inderdaad anders in dan ik, je kijkt meer fundamenteel (IB dat instapt, halving etc.), ik heb daarvan afscheid genomen na mijn small cap strategie die daar volledig op gebaseerd was. En dan kwam je tijdens de capital markets day erachter dat de zaken weer helemaal anders zaten.

Sinds de overstap naar TA heb ik mijn geld verzevenvoudigd en ben ik met BTC, ETH en BCH en flink beter van geworden. De TA geeft mij ook rust, hoef niet na te denken over welke 'bedachte' informatie in de koers verwerkt is of nog verwerkt moet worden. Daar moet ik altijd behoorlijk om lachen, de 'analisten' die dan gaan verklaren dat gebeurtenis A mega invloed heeft op aandeel B. Alsof je in de hoofden kunt kijken van miljoenen handelaren, programmeurs, neurale netwerken, bots en nog veel meer AI gebaseerde technologie. En door de TA is het steeds minder een gok maar meer een gecalculeerde richting, welke richting het ook op is.

Ik voorzie inderdaad een forse daling, hoever is niet helemaal duidelijk maar het zou zo maar heel diep kunnen zijn. Dat zijn geven de verschillende indicatoren maar ook andere ratio gebaseerde informatie. Deze aanpak klopt voor mijn plan steeds beter en het is dan ook mooi te zien dat anderen er compleet anders in zitten. Daar koop ik van of verkoop ik aan. Ik voorzie overigens een zeer forse stijging over minimaal 3-4 jaar, dit vanwege herhalende marktcycli. Tot die tijd wil ik de ritjes mee pakken, je moet toch wat om de dag door te komen :) . En als je een getal daarbij wil zien, minimaal USD 250.000 per BTC

Wat de TA mij heeft geleerd is geduldig te zijn en wachten tot de koers door het koop/verkoopsignaal gaat.

Ik ging jaren geleden voor de hodl (toen de term nog niet bestond) maar sinds begin 2018 veel actiever gaan handelen. Zo kon ik alleen dit jaar al 50% van de portefeuille bijna verviervoudigen.

Wens je een mooie dag en goede zaken.


Mooie reactie. Sommige dingen hebben wij gemeen, andere niet. In de jaren 90 vorige eeuw waren small caps ook oververtegenwoordigd in mijn portefeuille. Jij zit dus ook al jaren in Bitcoin. Jij begon met Hold en ik met wat handelen. Nu is het andersom, jij handelt en ik HODL :)

Het feit moet wel zijn dat jij dan een heel hoog rendement hebt gemaakt met je HODL strategie van de afgelopen jaren. Bitcoin heeft alle asset class by far outperformed.

De meesten die al lang in BTC zitten weten wel dat wij in een nieuwe opwaartse cyclus zitten. Jij ook blijkbaar want je geeft 250K als koersdoel aan in de komende 3-4 jaar. Daar wil ik wel in mee gaan. Als zeg ikz elf tegen vrienden 100K. Doe ik bewust.
Wat ik niet goed begrijp is dat jij op kortere termijn 3K tot 2K als doel ziet. Dat past helemaal niet in het wiskundige model van BTC. Ik stel dan ook dat we die lage niveaus niet meer gaan zien.

Er is ook een fundamentele reden dat ik wat BTC heb. Fiat geld heeft zijn langste tijd gehad. Bijvoorbeeld de ECB kan de rente eigenlijk niet meer verlagen. Er wordt wel onbeperkt geld bijgedrukt. Hierdoor daalt ons vermogen. Dat is ook de doelstelling (inflatie) van de centrale overheden die zelf fors in de schulden zitten. Digitaal gedecentraliseerd (geen stable coin) geld heeft de toekomst. BTC als waardeopslag.

Ik vind beleggers die niet een deel, ook al is het maar 1%, van hun vermogen in BTC stoppen te conservatief, eigenlijk gaan ze niet mee met de tijd. Ze missen in potentie een geweldig rendement.

IntimRassiert
0
Ik heb inderdaad een hoog rendement gemaakt met hodl maar ook met handel, in feite is dat ondergeschikt aan het rendement, je gaat uiteindelijk voor de heb. En misschien verkoop je wel nooit meer. En ben het volledig met je eens qua monetair systeem waar we al jaren in achteruit hollen. Maar dat was tijdens de economie studie al een feitje. Vanuit die optiek is een aantal BTC als digitaal goud dan ook slim en past in de hodl strategie.

Wat mij voornamelijk tegen de borst stootte was dat gerenomeeerde family offcies, grote beleggers, PE partijen buiten de vergaderingen om contact hebben en uitsluitend voor eigen clienten, of met name hun eigen performance fee, handelen. Zo kreeg ik vaak pakketten aangeboden met een korting tov de beurskoers omdat er kennelijk informatie was dat duidde op een mogelijke daling. En dat was dan onder het mom van dat een partij er vanaf wilde en vanwege liquiditeit dergelijk volume niet over de lokale/ascx kon afwikkelen.
Dit en zogenaamde activistische aandeelhouders hebben mij in de armen gedreven van crypto.

24x7 handelen, zeer grote volumens, en die grote volumes zijn kennelijk de markt. En als je er vanaf wil, geen enkel probleem bij de grote marktcaps.

Voor mij een verademing, geen fundamentele analyse meer, geen yadidada van 'analisten' en 24x7 handel.

Schrijf nooit in op ICO, er is wat mij betreft voldoende liquiditeit in de 5 grote marktcaps.

Benieuwd om kennis uit te wisselen!!

Warme groet
DeZwarteRidder
0
Bitcoin schiet weer omhoog

Door ANP Producties
51 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - De waarde van de bitcoin schoot maandag opnieuw omhoog. Zondag werd al voor het eerst in ruim twee weken de grens van 11.000 dollar weer bereikt, zo blijkt uit gegevens van Coinmarketcap.com.

De bitcoin begon in mei weer met een opmars na de instorting van de cryptomarkt die in januari van vorig jaar inzette. Sinds de opleving ging de koers van de grootste cryptomunt gemeten naar totale marktwaarde met flinke pieken en dalen. Het voorlopige nieuwe hoogtepunt was eerder deze maand bijna 13.000 dollar.

Een directe aanleiding voor de nieuwe piek is moeilijk aan te wijzen. Waardeveranderingen zijn soms het gevolg van koersmanipulatie door handelaren die grote aan- en verkopen doen.
PaultW
0
Bitcoin op $1: die gaat nooit naar de $10.

Bitcoin op $10: die gaat nooit naar de $100.

Bitcoin op $100: die gaat nooit naar de $1.000.

Bitcoin op $1.000: die gaat nooit naar de $10.000.

Bitcoin op $10.000: die gaat nooit naar de $100.000.
C200
0
quote:

PaultW schreef op 6 augustus 2019 07:53:


Bitcoin op $1: die gaat nooit naar de $10.

Bitcoin op $10: die gaat nooit naar de $100.

Bitcoin op $100: die gaat nooit naar de $1.000.

Bitcoin op $1.000: die gaat nooit naar de $10.000.

Bitcoin op $10.000: die gaat nooit naar de $100.000.Niemand die het weet, maar als jij er zo over denkt, moet je er gewoon afblijven.
claeske13
0
Misschien een domme vraag... ken er iemand een aandeel dat in Bitcoins belegt maar voor een veel kleiner bedrag koopbaar is?
DeZwarteRidder
0
quote:

claeske13 schreef op 8 augustus 2019 14:30:


Misschien een domme vraag... ken er iemand een aandeel dat in Bitcoins belegt maar voor een veel kleiner bedrag koopbaar is?

Je kan natuurlijk ook 1/10 of 1/100 ste deel van en bitcoin kopen.

En anders koop je gewoon de Bitcoin Cash voor ca 350 USD.

En dat kan je allemaal bewaren in je eigen gratis wallet:


www.exodus.io
PaultW
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 augustus 2019 16:01:


[...]
Je kan natuurlijk ook 1/10 of 1/100 ste deel van en bitcoin kopen.

En anders koop je gewoon de Bitcoin Cash voor ca 350 USD.

En dat kan je allemaal bewaren in je eigen gratis wallet:


www.exodus.io


Duidelijk, maar BCH zou ik voorlopig even niet kopen. Ik ben dan ook geen fan van Bitcoin Cash. dat heeft ook te maken met het feit dat ik geen fan meer ben van Roger Ver. Dat ben ik wel geweest.

Marktdominantie van BTC groet wel door naar 80%.

Cleaske, Een Bitcoin bestaat uit 100.000.000 Satoshi. Dus als je 0,1 Bitcoin koopt voor ruim 1.000 euro dan heb je liefst een miljoen Sats. Er zijn maar weinig mensen die nu nog een hele Bitcoin kopen. Koop gewoon een deeltje, dus een heleboel Sats. Ik denk dat je daar geen spijt van krijgt.

Wist je dat 1 Sat al meer waard is dan een eenheid van 5 verscillende valuta's op de wereld? Over een jaar kan dat zomaar meer waard zijn dan 20 verschillende valuta's.

PaultW
0

Bitcoin network hashrate blijft op recordniveau doorgroeien terwijl prijs BTC consolideert. Stijging koers BTC aanstaande. Ofwel implosie van fiat geld.
DUZZER
0
In 2011 the goal was to get 1000 Bitcoin
In 2013 the goal was to get 100 Bitcoin
In 2019 the goal was to get 1 Bitcoin
In 2021 the goal was to get 0.1 Bitcoin
In 2027 the goal was to get 0.01 Bitcoin

Is bitcoin met 11k goedkoop, denk het wel kost in NL
minstens 25k om er 1 te maken. Degene die denkt dat die nog 4-5-6 haalt...
PaultW
0
quote:

DUZZER schreef op 9 augustus 2019 19:03:


In 2011 the goal was to get 1000 Bitcoin
In 2013 the goal was to get 100 Bitcoin
In 2019 the goal was to get 1 Bitcoin
In 2021 the goal was to get 0.1 Bitcoin
In 2027 the goal was to get 0.01 Bitcoin

Is bitcoin met 11k goedkoop, denk het wel kost in NL
minstens 25k om er 1 te maken. Degene die denkt dat die nog 4-5-6 haalt...


Voor de gemiddelde mens geldt bovenstaande misschien wel.

Maar de prijselasticiteit van de vraag naar Bitcoin is positief. (Voor de meeste goederen is deze negatief)

Hoe hoger de prijs hoe meer gewild Bitcoin wordt.

Het kan zo maar zo zijn dat over een paar jaar als BTC een miljoen USD waard is, de superrijken een hele Bitcoin willen hebben als een statussymbool.
pi333
0
quote:

PaultW schreef op 9 augustus 2019 22:28:


[...]

Voor de gemiddelde mens geldt bovenstaande misschien wel.

Maar de prijselasticiteit van de vraag naar Bitcoin is positief. (Voor de meeste goederen is deze negatief)

Hoe hoger de prijs hoe meer gewild Bitcoin wordt.

Het kan zo maar zo zijn dat over een paar jaar als BTC een miljoen USD waard is, de superrijken een hele Bitcoin willen hebben als een statussymbool.
De jaarlijkse elektriciteitskosten voor Bitcoin zijn meer dan $10 miljard dollar. De Bitcoin geeft geen dividend of rente. De marktwaarde van Bitcoin is $200 miljard. Dit betekent een negatieve rente van 5%, net een staatsobligaties dus. Dit werkt alleen als koersen stijgen. Aldus iemand die er verstand van heeft.

Ik zelf zie die bitcoin als een piramide spelletje de bezitters van bitcoins proberen anderen over de streep te trekken om te kopen. Het enige doel is om de koers omhoog te trekken zodat de bezitters rijker worden. En dan die misleidende afbeeldingen van bitcoins als fysieke munten gewoon list en bedrog.
PaultW
1
quote:

pi333 schreef op 10 augustus 2019 17:18:


[...]De jaarlijkse elektriciteitskosten voor Bitcoin zijn meer dan $10 miljard dollar. De Bitcoin geeft geen dividend of rente. De marktwaarde van Bitcoin is $200 miljard. Dit betekent een negatieve rente van 5%, net een staatsobligaties dus. Dit werkt alleen als koersen stijgen. Aldus iemand die er verstand van heeft.

Ik zelf zie die bitcoin als een piramide spelletje de bezitters van bitcoins proberen anderen over de streep te trekken om te kopen. Het enige doel is om de koers omhoog te trekken zodat de bezitters rijker worden. En dan die misleidende afbeeldingen van bitcoins als fysieke munten gewoon list en bedrog.


Bitcoin wordt gecontroleerd door software en kan niet gemanipuleerd worden door landen en haar politici. Als je niet gelooft in Bitcoin, dan geloof je niet in cryptografie.

De hash rate staat op record stand. Computers die BTC minen worden steeds krachtiger. Voordeel is dat het netwerk steeds veiliger wordt, terwijl het al nooit gehackt is. Het klopt wel dat dat veel energie kost.

Exacte betrouwbare cijfers er echter niet. De schatting is wel dat het bankwezen altijd nog meer energie gebruikt dan Bitcoin.

Je bent zeker niet de eerste die BTC een pyramidespel noemt. Dat werd 8 jaar geleden al gezegd. Ik adviseer je de media niet zomaar te geloven. Verdiep je eens echt in Bitcoin.

Op dit moment zitten er bij CNBC een aantal journalisten die dat gedaan hebben. Hun mening is gedraaid. In Nederland is die kennis er niet bij het journaille. Maar dat zal wel komen de komende jaren.


elio e faso
0
Die energie discussie is best grappig, we vinden er wat van en stappen dan doodleuk in de auto of het vliegtuig. Dat punt is voor mij echt irrelevant.
tampi
0
quote:

pi333 schreef op 10 augustus 2019 17:18:


[...]De jaarlijkse elektriciteitskosten voor Bitcoin zijn meer dan $10 miljard dollar. De Bitcoin geeft geen dividend of rente. De marktwaarde van Bitcoin is $200 miljard. Dit betekent een negatieve rente van 5%, net een staatsobligaties dus. Dit werkt alleen als koersen stijgen. Aldus iemand die er verstand van heeft.

Ik zelf zie die bitcoin als een piramide spelletje de bezitters van bitcoins proberen anderen over de streep te trekken om te kopen. Het enige doel is om de koers omhoog te trekken zodat de bezitters rijker worden. En dan die misleidende afbeeldingen van bitcoins als fysieke munten gewoon list en bedrog.


Is dit jouw eigen visie? Of ben je nu iemand aan het napraten?

Het klopt dat Bitcoin mining electriciteitskosten met zich meebrengt.

Weleens nagedacht over hoeveel ons fiatsysteem kost?

- Fiat heeft een bankensysteem nodig. Bankgebouwen gebruiken heel veel energie.
- De computerapparatuur van banken staat in datacenters op A-locaties, en hebben meestal ook uitwijklocaties. Dus zijn dubbel uitgevoerd.
- Miljoenen bankmedewerkers moeten dagelijks reizen. Lees: benzine verbruiken om op kantoor te komen.
- Het drukken van munten en bankbiljetten kost een ongelofelijk hoeveelheid aan energie (en chemicalien).
- Banken hebben allemaal 24x7 beveiliging, fraude detectiesystemen en geldautomaten.
- Hoe meer gebruikers van fiat, hoe meer energie - Bitcoin kan met dezelfde energie veel meer gebruikers bedienen.

Ik weet niet of Bitcoin meer energie verbuikt dan ons fiatsysteem.
DeZwarteRidder
0
quote:

pi333 schreef op 10 augustus 2019 17:18:


[...]De jaarlijkse elektriciteitskosten voor Bitcoin zijn meer dan $10 miljard dollar. De Bitcoin geeft geen dividend of rente. De marktwaarde van Bitcoin is $200 miljard. Dit betekent een negatieve rente van 5%, net een staatsobligaties dus. Dit werkt alleen als koersen stijgen. Aldus iemand die er verstand van heeft.

Ik zelf zie die bitcoin als een piramide spelletje de bezitters van bitcoins proberen anderen over de streep te trekken om te kopen. Het enige doel is om de koers omhoog te trekken zodat de bezitters rijker worden. En dan die misleidende afbeeldingen van bitcoins als fysieke munten gewoon list en bedrog.

Zolang de electriciteitskosten door iemand betaald kunnen worden is er niks aan de hand.
Bitcoin laat me in de steek
0
Verdorie nog eens aan toe zeg, heb ik op het juiste moment Bitcoins gekocht en nog wat Ripple en deze koers wil maar niet omhoog. Wat is er aan de hand met deze digitale munten.

Of moeten we geduldig wachten tot aan het eind van 2019 en dan zou de Bitcoin weer op 20.000 euro kunnen staan. Ik had het liever wat eerdere gewild.

Wie weet wat er loos is met cryptocurrency? Velen particulieren en consumenten geloven niet in de negatieve rente natuurlijk, en proberen op deze manier de Euro er wat vrolijker uit te laten zien. Ik persoonlijk denk dat er toch een ommekeer zal plaats vinden, wanneer? dat is de vraag.
DUZZER
0
Voor wat het waard is, crypto fear/greed index. Ik zou zeggen meet 'm met je eigen gevoel en dan pas kijken. alternative.me/crypto/fear-and-greed-...
6.048 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mei 2020 14:09
Koers 9.164,3600
Verschil +317,1600 (+3,58%)
Hoog 9.178,9700
Laag 8.807,2300
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0