Cijfers en overname Neways.

94 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RamBam
0
quote:

outofthebox schreef op 27 augustus 2014 09:22:


[...]

Een tijdje geleden zijn er nogal wat avonturiers ingestapt, die nu hun stukken weer kwijt willen.
Dat samen met weinig handel, staat het zo 30 cent lager. Komt wel goed in de loop van de dag, schat dat we vandaag boven de € 9.50 eindigen, maar ja mijn glazen bol is ook niet zo helder.
Cijfers zijn zonder meer goed.

Je zit er slechts een euro naast :-)
Nel
0
Nel
0
Cijfers bij connect group zijn binnen winst is vergeleken bij vorig jaar 300% gestegen
Omzet met 3%
Orderboek is van 84 naar 90 mln gegaan hier dus wel een stijging van de orders en dit komt dus door Rail
Neways gaat dit ook goed maken met BuS en zal in sept een toelichting geven.
De prijs is voor mij van belang om dit tevergelijken met connect want zoals verwacht is er geen enkele aandacht van de media en is een overname of exit het beste voor dit aandeel
Vandaag zijn we weer redelijk herstelt van de klap van gister toen er vele waren die geen visie hebben op termijn:-)
outofthebox
0
uit het ED van vandaag:

Neways gaat snel profiteren van aanwinst BuS


door Peter Scholtes

e-mail: p.scholtes@ed.nl SON – Ze staan te popelen bij Ne­ways om de nieuwe Duitse aan­winst BuS Group in de armen te sluiten.

Vier maanden na de aankondi­ging in april van de beoogde ac­quisitie weten de topmannen Huub van der Vrande en Vincent de Bok nog meer in detail wat de toeleverancier met 900 werkne­mers Neways kan brengen. „Dit is een goede overname”, zei De Bok nog maar eens tijdens de presenta­tie van de halfjaarcijfers van het Sonse elektronicaconcern.

In elk geval in financiële zin zal Neways onmiddellijk profijt trek­ken van BuS. Het in het Oost-Duitse Riesa bij Dresden gevestigde bedrijf draait momenteel een bruto-rendement van acht procent op de omzet.

„En dan zijn we nog niet aan het sturen daar. Als de overname rond is, kunnen we echt snelheid gaan maken”, stelt De Bok.

Zelfs bij de eerder aangegeven operationale marge van zes pro­cent schroeft BuS het rendement van Neways op. Jn het afgelopen halfjaar was die marge 3,2 pro­cent.

Neways heeft voor de langere ter­mijn een margedoelstelling van zeven procent, zoals die het laatst in 2007 werd gerealiseerd.

BuS haalt dat nu en doet het dus twee keer zo goed als Neways, zou je kunnen zeggen.

Dat is de Neways-top te kort door de bocht. Van der Vrande wijst er op dat de bedrijven qau kosten­structuur niet goed vergelijkbaar zijn. Zo heeft Neways gestaag ge­bouwd aan uitbreiding van zijn ontwikkelingsactiviteiten, waar­bij de kosten voor de baat uit gaan. Tien procent van het werk­nemerstotaal van Neways is inge­nieur.

Bij BuS staat ontwikkeling nog in de kinderschoenen. „BuS is het Neways van twintig jaar gele­den”, omschrijft Van der Vrande.

Het bedrijf begon pas dit jaar een ontwikkelingsclub in Erfurt, door de overname van een aantal mede­werkers van Deutsche Bahn. BuS meldde zich voor een ontwikke­lingsopdracht bij Volkswagen, maar werd daarvoor volgens Van der Vrande op een aantal aspec­ten te licht bevonden. „Het zou een sterke partner nodig hebben.” Waarmee hij maar wil zeggen: nu we als Neways aanschuiven, staan we een stuk sterker in het binnen­halen van nieuwe opdrachten.

Hoewel de transactie formeel nog niet rond is, weten de ontwikke­lingsteams van de bedrijven el­kaar al te vinden. Ze overleggen over opdrachten, zegt De Bok.

Het is maar een van de voorbeel­den van de te schetsen voordelen van de krachtenbundeling die Ne­ways in de Europese top-5 van spelers in zijn sector brengt.

„Neways heeft 880 toeleveran­ciers. BuS ook iets in die orde van grootte. Maar samen moeten we er straks geen 1700 hebben. We gaan verder met de beste”, zegt Van der Vrande enthousiast.

De Bok heeft het liever over een ‘gecontroleerd’ integratieproces van Neways en BuS. „Want het loopt daar bij BuS gewoon goed.”

Maar de handen jeuken wel in Son.

jcjeff
0
Heren,

Welke overnameprijs wordt verwacht gezien soortgelijke overnames of gezien de resultaten van Bus? Is er een bepaalde bovengrens waar we niet blij mee moeten zijn qua overnameprijs?

Goedkoper overnemen des te beter!
Nel
0
fair price daar gaat het om.
ik ben zoals bekend alleen benieuwd ivm Connect Group want prijs hier kan ongeveer op dat aandeel geplakt worden.
waarde van connect is nu 18 mln op de beurs hebben 26 mln cash in huis en 10 mln uitstaande aandelen dus zodoende ook een prooi.

laat er deze week maar gelijk duidelijkheid komen is beter voor de koers hier.
outofthebox
0
@Nel
Ik ken de Connect Group niet, maar als ik jouw bijdrage lees is het misschien een mooi bedrijf voor Neways om over te nemen ;-)
Nel
0
Dat geef ik idd al jaren aan maar er zullen er wel meer zijn die op de huidige waarde van het bedrijf een bod kunnen doen.
zodoende ben ik benieuwd naar de price van BuS
Nel
0
als ik naar de waarde kijk die er in Connect zit kom ik tot conclusie dat Neways rond de 27 mln voor BuS heeft betaalt
en zo zie je maar dat Connect dus ondergewaardeerd is op de beurs op een koers van 1,81
en dat Neways na de overname en uitgifte van aandelen 10+ kan gaan noteren.

wachten op duidelijkheid
jcjeff
0
Koers op minimale transacties toch al paar dagen ver naar beneden.
Bij bekendmaking nette overnameprijs zou de koers volgens mij rap richting de 10€ moeten gaan, opwaartse potentie inmiddels van 21%.

Bijzonder dat de koers met dat in het achterhoofd wederom paar volle procenten rood noteert. Ik doe ze niet weg.
Nel
0
duidelijkheid dat is wat beleggers willen dus men moet spoedig met details komen betreft BuS en de weg omhoog is weer vrij
jcjeff
0
De nummertjes van de overname eind september, kortom, nog paar daagjes wachten.

Koersdoel SNS 12 voor de LT. Korte termijn na bekend makinng vermoed ik 10 tot 10,50. 18-24% potentie in week na bekendmaking.

aextracker
0
Ben wel benieuwd welke kengetallen jullie vanuit de nummertjes toekennen een de vermelde koersdoelen.
of zijn het zomaar schoten van veraf op een open doel ?

Tracker
jcjeff
0
quote:

aextracker schreef op 21 september 2014 17:26:


Ben wel benieuwd welke kengetallen jullie vanuit de nummertjes toekennen een de vermelde koersdoelen.
of zijn het zomaar schoten van veraf op een open doel ?

Tracker


Het koersdoel heeft SNS gezet, die zullen met kengetallen werken. Ik baseer mijn verwachting richting 10€ op gevoel en TA.

Koers heeft gehele maand juli rond 9,50 gestaan, vervolgens afgezwakt om na de cijfers in augustus (+ nieuws rondom BUS) verder te sukkelen richting en rond de 8,50. De enige verklaring in mijn optiek is de beperkte handel in dit aandeel + het feit dat cijfers rondom de overname nog niet bekend zijn.

Als dat deze week wel gebeurd, en ze vallen goed mee zit er een koers van 10€ er makkelijk in, als je zonder nieuws op 9,50 kan komen kun je met een mooie overnameprijs daar ver boven komen. Maar dat zijn persoonlijke vermoedens, deze week horen we het van de mensen die het zeker weten!
Nel
0
Neways financierde de acquisitie deels met de uitgifte van nieuwe aandelen bij de huidige aandeelhouders. In totaal werden er maandag, tegen een prijs van 6,85 euro per stuk, 992.701 aandelen uitgegeven. Dat staat gelijk aan 9,9 procent van het aandelenkapitaal. Op de nieuwe stukken zit een zogenoemde lock up van 18 maanden.
Nel
0
De overname is gefinancierd met zowel eigen als vreemd vermogen. Deze combinatie betreft verhoging van de bestaande kredietfaciliteiten van EUR 30 miljoen naar EUR 50 miljoen, uitgifte van achtergestelde converteerbare obligatieleningen ter waarde van EUR 5 miljoen en een onderhandse plaatsing van nieuwe aandelen bij de huidige aandeelhouders van BuS Group.
totale aantal geplaatste uitstaande aandelen bedraagt na uitgifte 10.985.907 stuks.

Wat heeft het nu gekost??
jcjeff
0
Dus 992701 * 6.85 = 6,8 miljoen.
Converteerbare lening = 5 miljoen
Aandelen Bus = 10.985.907 x ?waarde? = .... Miljoen
en
Een verhoging kredietfaciliteit van 20 miljoen. Afhankelijk positie op balans per 1-9 zou dat naar mijn schatting tussen de 10-30 miljoen liggen.

Maak het rekensommetje maar af?! Benieuwd wat de beurs er morgen mee doet of dat ze nog met concrete getallen komen.
94 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 apr 2020 17:35
Koers 5,720
Verschil +0,060 (+1,06%)
Hoog 5,900
Laag 5,620
Volume 22.400
Volume gemiddeld 28.141
Volume gisteren 8.029