Forum: BASF SE » BASF SE | Belegger.nl

BASF SE

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Op verzoek van leden uit de community een speciaal forum voor BASF SE.

BASF is het grootste multinationale chemieconcern. Het is een Duits bedrijf met haar hoofdvestiging in Ludwigshafen am Rhein. De afkorting BASF staat voor Badische Anilin- & Soda-Fabrik (Nederlands: Baden Aniline- & Soda-Fabriek). De firma is in 1865 opgericht door Friedrich Engelhorn en hield zich voornamelijk bezig met het maken van kleurstoffen.

Gr.
Chiel
Brogembank
0
Morgen kwartaalcijfers van BASF. Gezien de opgelopen koers van de afgelopen weken (van pakweg 78 naar 83) zijn de verwachtingen hooggespannen voor deze blue-chip.
Prachtig bedrijf, zijn er meer liefhebbers?
Brogembank
0
BASF staat op een all-time high, ondanks uitspraken van de CEO van BASF dat de omstandigheden voor Europese chemiebedrijven lastig zijn ivm de torenhoge gasprijzen in vergelijking met de USA.
Gaan we hoger met BASF?

[verwijderd]
0
Inmiddels een jaar verder en we zitten midden in een correctie. Koers is inmiddels al weer wat afgekoeld. Staat nu onder in de 80. Ik denk dat BASF op dit niveau weer koopwaardig aan het worden is voor de LT.

Brogembank
0
Ik ook, heb ze medio vorig jaar moeten leveren op 84 uit calls en heb nu geschreven puts 84 (juni) die ik waarschijnlijk laat leveren. Alleen dividend gemist in de tussenliggende periode, maar ruimschoots gecompenseerd door de aantrekkelijke premies op opties BASF.
Wel een kleiner aantal, maar was destijds dan ook nogal overwogen BASF.
[verwijderd]
0
LUDWIGSHAFEN (AFN) - Het Duitse chemieconcern BASF heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een vergelijkbare nettowinst behaald als een jaar eerder, terwijl de omzet licht is gestegen. Dat blijkt uit cijfers die het grootste chemiebedrijf ter wereld vrijdag publiceerde.

Het nettoresultaat bedroeg 1,3 miljard euro op een omzet die met 3 procent klom naar 19,1 miljard euro. Volgens BASF was sprake van een flinke stijging van de winst bij het onderdeel Functional Materials & Solutions, maar lagen bij de andere divisies de resultaten lager dan een jaar eerder. Het concern handhaafde zijn prognoses voor heel 2015.

BASF gaf echter wel aan iets somberder te zijn over de wereldeconomie dan zes maanden geleden. De prognoses voor de economische groei en de productie in de industrie en chemie in 2015 werden naar beneden bijgesteld.
[verwijderd]
0
Ik heb nog geen positie en zie dat ze duidelijk lager noteren op de cijfers die in mijn ogen niet slecht zijn. Jammer dat ze de outlook hebben verlaagt, mocht het aandeel onder de 80 dippen vandaag dan schaf ik een eerste pluk aan. Basf is gewoon een mooi aandeel voor in mijn bluechip porto.
ousen
0
Gisteren long ingekocht op het laagste punt.
De jaarcijfers over 2016 waren goed en de outlook volgens mij ook.
Ik hoop dat de koers maandag stijgt.
Coldplay
0
Press Release : BASF Q1 2017 Sales and earnings considerably above prior first quarter.

De financiële ratio's geven een meer genuanceerd beeld ()

www.aandelenfabriek.nl

voda
0
BASF verkoop pigmentendivisie aan DIC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BASF SE
59,27 0,79 1,35 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
BASF SE
58,81 0,87 1,50 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN) BASF heeft een verkoopovereenkomst bereikt met DIC waarbij die laatste de pigmentendivisie overneemt. Dit liet BASF donderdag weten via een persbericht.

De verkoop heeft een waarde van 1,15 miljard euro maar moet nog worden goedgekeurd door de bevoegde toezichthouders. Het Japanse DIC ziet de pigmentensector als kernactiviteit.

Het aandeel van BASF noteerde 1,1 procent hoger op 59,14 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BASF investeert fors in Belgische fabriek

Gepubliceerd op 30 sep 2019 om 11:37 | Views: 169

LUDWIGSHAFEN (AFN/BELGA) - Het Duitse chemieconcern BASF investeert meer dan 500 miljoen euro in zijn fabriek in Antwerpen. Hierdoor wordt de productiecapaciteit voor ethyleenoxide en verwante producten op termijn met 400.000 ton opgekrikt.

BASF heeft in Europa momenteel fabrieken voor ethyleenoxide in Antwerpen en Ludwigshafen. Samen zijn ze goed voor een jaarlijkse capaciteit van 845.000 ton. De nieuwe capaciteit komt pas over een paar jaar beschikbaar.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 feb 2020 19:02
Koers 60,770
Verschil -0,680 (-1,11%)
Hoog 61,240
Laag 60,250
Volume 21.141
Volume gemiddeld 10.725
Volume gisteren 11.722